Asiallinen tiedustelu

Minua kiinnostaisi tietää ehtoollisviinin koostumuksesta se, että käytetäänkö ehtoollisen yhteydessä viiniä, johon sekoitetaan vettä (1:2)? Millaista viiniä ortodoksit käyttävät ehtoollisella? Voiko joku teistä vastata kysymykseeni tällä palstalla, koska en saanut kysymykseeni vastausta Suomen ortodoksisen kirkon sivulta. Löysin sakramentit eli mysteriot, mutta viinin laatua ei selitetty.
8674
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 8

Vanhimmat

väkevöityä madeiratyyppistä punaviiniä, johon pannaan sekaan noin puolet lämmintä vettä, ns lämpimyyttä. Tämä perustuu siihen, että evankeliumin mukaan Jeesuksen kyljestä vuoti verta ja vettä Joh 19:34. Ehtoollisviinin tulee olla viinirypäleistä tehtyä.

Valamon luostarilla on viinitehdas ja muistaakseni he valmistavat myös kirkkoviiniä Unkarista tuoduista viinirypäleistä. Viiniköynnöshän ei kasva Suomessa.

http://www.valamo.fi/viiniherman/index.php

Äänestä
  • nopeasta ja asiallisesta vastauksestanne. Kiitos myös linkistä, joka tuli viestin yhteydessä. Olen käynyt Valamon luostarissa. Olen kovin pahoillani, että en ennättänyt tavata Isä Mefodia henkilökohtaisesti. Hän oli pitkään Valamossa. Meillä olisi ollut kiinnostavaa keskusteltavaa, mutta valitettavasti olen myöhässä. Kerran tiedustelin tällä palstalla hänestä. Silloinkin sain kiitettävästi asiallista tietoutta Isä Mefodista. Kiitos jälleen avustanne.

    Äänestä

  • kuhilas kirjoitti:

    nopeasta ja asiallisesta vastauksestanne. Kiitos myös linkistä, joka tuli viestin yhteydessä. Olen käynyt Valamon luostarissa. Olen kovin pahoillani, että en ennättänyt tavata Isä Mefodia henkilökohtaisesti. Hän oli pitkään Valamossa. Meillä olisi ollut kiinnostavaa keskusteltavaa, mutta valitettavasti olen myöhässä. Kerran tiedustelin tällä palstalla hänestä. Silloinkin sain kiitettävästi asiallista tietoutta Isä Mefodista. Kiitos jälleen avustanne.

    Ortodoksisessa ehtoollisessa käytettävän viinin valmistuksessa ei saisi käyttää eläintuotteita. Siksi joillain alueilla, joissa on paljon juutalaisia (esim. Amerikassa), ehtoollisviininä käytetään juutalaisten kosher-viiniä, koska kosher-viiniä koskee sama vaatimus ja kosher-viiniä on helposti saatavissa siellä, missä on paljon juutalaisia. Muualla asia hoidetaan muulla tavoin.

    Äänestä

  • theoforos. kirjoitti:

    Ortodoksisessa ehtoollisessa käytettävän viinin valmistuksessa ei saisi käyttää eläintuotteita. Siksi joillain alueilla, joissa on paljon juutalaisia (esim. Amerikassa), ehtoollisviininä käytetään juutalaisten kosher-viiniä, koska kosher-viiniä koskee sama vaatimus ja kosher-viiniä on helposti saatavissa siellä, missä on paljon juutalaisia. Muualla asia hoidetaan muulla tavoin.

    Saamani tiedot täydentävät toisiaan. Kiitos lisäinfosta ja hyvää vuoden 2007 jatkoa.

    Äänestä

  • theoforos. kirjoitti:

    Ortodoksisessa ehtoollisessa käytettävän viinin valmistuksessa ei saisi käyttää eläintuotteita. Siksi joillain alueilla, joissa on paljon juutalaisia (esim. Amerikassa), ehtoollisviininä käytetään juutalaisten kosher-viiniä, koska kosher-viiniä koskee sama vaatimus ja kosher-viiniä on helposti saatavissa siellä, missä on paljon juutalaisia. Muualla asia hoidetaan muulla tavoin.

    viinin valmistuksessa käytetään?? Nahkaisia leilejäkö, vaiko eläimiä polkemassa rypäleitä??

    Äänestä

  • eläintuotteita kirjoitti:

    viinin valmistuksessa käytetään?? Nahkaisia leilejäkö, vaiko eläimiä polkemassa rypäleitä??

    Itsekin ihmettelin, kun siitä kuulin. En tunne viininvalmistustapoja, mutta ilmeisesti kuitenkin jossain päin on tapana lisätä viiniin valmistusvaiheessa joitain eläinperäisiä aineita, joita ei kaikkialla kuitenkaan lisätä.

    Äänestä

  • theoforos. kirjoitti:

    Itsekin ihmettelin, kun siitä kuulin. En tunne viininvalmistustapoja, mutta ilmeisesti kuitenkin jossain päin on tapana lisätä viiniin valmistusvaiheessa joitain eläinperäisiä aineita, joita ei kaikkialla kuitenkaan lisätä.

    Googlasin ja löysin seuraavaa. Eli eläintuotteita (gelatiinia tai kananmunanvalkuaista) saatetaan käyttää viininvalmistuksessa viinin kirkastamiseen. Kosher-viinissä taas käytetään savesta peräisin olevaa ainetta vastaavaan tarkoitukseen.

    "During the production of kosher wine, no animal products may be used. Gelatin or egg whites are sometimes used by non-kosher wine makers, to clarify the wine, while kosher wine makers use a clay material, called bentonite, which pulls suspended particles to the bottom of the barrel."

    Äänestä

  • theoforos. kirjoitti:

    Googlasin ja löysin seuraavaa. Eli eläintuotteita (gelatiinia tai kananmunanvalkuaista) saatetaan käyttää viininvalmistuksessa viinin kirkastamiseen. Kosher-viinissä taas käytetään savesta peräisin olevaa ainetta vastaavaan tarkoitukseen.

    "During the production of kosher wine, no animal products may be used. Gelatin or egg whites are sometimes used by non-kosher wine makers, to clarify the wine, while kosher wine makers use a clay material, called bentonite, which pulls suspended particles to the bottom of the barrel."

    oikeaoppista kirkkoviiniä. Luetetaan siihen.

    Äänestä

Kommentoi aloitusta


kuhilas kirjoitti:

Minua kiinnostaisi tietää ehtoollisviinin koostumuksesta se, että käytetäänkö ehtoollisen yhteydessä viiniä, johon sekoitetaan vettä (1:2)? Millaista viiniä ortodoksit käyttävät ehtoollisella? Voiko joku teistä vastata kysymykseeni tällä palstalla, koska en saanut kysymykseeni vastausta Suomen ortodoksisen kirkon sivulta. Löysin sakramentit eli mysteriot, mutta viinin laatua ei selitetty.

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu