Olen kiinnostunut yhteiskuntatieteistä ja varsinkin kansainvälisistä suhteista. Onko joku opiskellut kyseistä oppiainetta? Minkälaista opiskelu on? Miten on työllistymisen laita, onko töitä valmistumisen jälkeen?
kansainväliset suhteet
7
1718
Vastaukset
- YTM
Olen opiskellut kv suhteita pääaineenani. Ja se on todella teoreettista. JOs nyt valitsisin, niin en lukisi sitä. Kirjat ovat englanninkielisiä ja lukemista on yleensä aika paljon. Joskus tein esseitä korvaamaan opintoviikkoja. Enimmäkseen filosofista höpinää, olisin toivonut enemmän käytännönläheisyyttä vaikkapa tietoa EU:sta tai projektien läpiviemisestä.
Jos valitset kv suhteet niin ota sivuaineiksi jotain "järkevämpää", kuten taloustieteitä tai hallintoa sekä kieliä. Teoreettisuudesta huolimatta opiskelukaverit on työllistyneet hyvin enimmäkseen julkiselle sektorille. Kolmen tiedän pääseen UM diplomaattikoulutukseen. Olen valmistunut jo v.2ooo. Joten en tiedä kuinka hyvin työllistyvät nykyisin.
Itselläni sivuaineet oli taloutta, joten niiden avulla työllistyin yksityiselle sektorille.
KV hömpästä ei ole ollut oikein mitään hyötyä, enemmänkin haittaa kun työnantajat ovat kummastelleet että mitä ihmettä se on :D- maalaisjärki8
... että kannattaa valita joku AMMATTIIN valmistava ala ja keskittyä sitten omiin henkilökohtaisiin älyllisiin intohimoihin vapaa-ajalla.
- se niinkin
maalaisjärki8 kirjoitti:
... että kannattaa valita joku AMMATTIIN valmistava ala ja keskittyä sitten omiin henkilökohtaisiin älyllisiin intohimoihin vapaa-ajalla.
Jos haluaa pelata varman päälle, niin kannattaa valita järkeviä opintoaineita, kuten vaikkapa laskentatoimi.
Mutta myös pelkillä hömppä aineillakin ovat monet opiskelukavereistani työllistyneet. Paljon on painoa sillä, että onnistuuko saamaan alan kesätöitä ja tietty persoonakin ratkaisee. Työmarkkinoilla kokemus on tärkeintä, koulutus avaa mahdollisuuden hakea tietyntyyppisiä tehtäviä.
- Heck
Älä herran tähden sotke itseäsi siihen suohon!
Itse olen lukenut kansainvälisiä suhteita Lapin yliopistossa vuodesta 2001 alkaen, eikä tunnu loppua tulevan. Opetuksen laatua en halua kommentoida, mutta alan tiedollinen sisältö on todella teoreettista ja kieltämättä laaja-alaista, mutta siinä piileekin alan ongelma: mitään alaa ei käydä läpi erityisen tarkasti, ainakaan ennen syventäviä tai laudatur-opintoja, jossa voi jo jossain määrin suunnata omia opintojaan jollekin tietylle aihealueelle.
Kauhia kriisi on ollut jo pari vuotta se, ettei näillä opinnoilla sinällään ole mitään tekemistä todellisuuden kannalta, eikä siten tunnu kovin vahvalta valmistua aikanaan, kun ei mitään varsinaisesti OSAA.
Sivuaineilla tietenkin voi pelastaa paljonkin, mutta niiden suhteen tarkkana - itse valitsin sivuaineikseni valtio-opin ja sosiologian. Sinälläänhän ne tukevat mainiosti pääaineen opintoja, mutta työllistymisen kannalta tuli tehtyä paha vikatikki. Tutkijaa kun minusta ei tule.
Mieti nyt kahdesti, ettei tarvitse katua. Itse kadun, kun aloin tähän leikkiin, kun oli muka "mielenkiintoista".- on nykyisin
Osaisko heck vastata, että kuinka opiskelukaverisi ovat työllistyneet?
- Heck
on nykyisin kirjoitti:
Osaisko heck vastata, että kuinka opiskelukaverisi ovat työllistyneet?
No, henkilökohtaisesti tuntemistani osa on työllistynyt suoraan 'koulun penkiltä', yksi puolituttu on tuleva diplomaatti jne., mutta kuuluupa suppeaan tuttavapiiriini noita pitemmänkin aikaa työttömänä olleita maistereita. Tietty kyllä kai useimmat jossain välissä työllistyvät, jotkut jopa 'alalle', mutta kyllä se epäilemättä melkoista nohevuuttaa vaatii.
Tutkijoita ja yliopistoväkeä on sitten jonkin verran, mutta kaikille ei millään niistä hommista riitä, eikä varmaan kovin monella kiinnostustakaan riitä sellaiseen. - Fortuna
Suo ei aina välttämättä johdu itse yliopistosta ja siellä opetettavista aineista. On "luonnollista", että osalle opinnot voivat muodostua suoksi, ja syytä tähän hankalaksi koettuun tilanteeseen etsitään milloin mistäkin. Joillekin riittää Heckinkin mainitsemat oppiaineyhdistelmät, toisille ei. Se riippuu niin paljon siitä, mistä on kiinnostunut ja mihin mahdollisesti aikoo suunnata valmistumisen jälkeen. On kuitenkin hieman epäilyttävää sanoa, että tietyllä aineyhdistelmällä on täysin suossa. Ei oppiaineyhdistelmä mikään lopullinen tuomio ole. Kyllä työelämässä menestyminen riippuu muustakin kuin vain oppiaineyhdistelmästä.
Teoriasta ja käytännöstä: millaisia "käytännönkursseja" esim. kv.suhteissa pitäisi järjestää? Olihan taannoin Lay:ssa Alpo Rusi, joka oli diplomaatti ja "käytännön" mies. Hänhän tiesi ainakin "teoriassa" ulkopolitiikan käytönnöstä paljon enemmän kuin moni muu, mutta oltiinko häneen tyytyväisiä opiskelijoiden keskuudessa. Heck varmasti osaa vastata, kun aloitit Rusin aikana opintosi?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723063
- 552725
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322335- 792188
- 952006
- 571939
- 121586
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171537Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301380Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?301351