Sg 1 Spoilereita? Haluaa vastauksen!

Missä mennään

Olisi kysymys Stargatesta, en ole seurannut sarjaa sitten sen jälkeen kun MTV3 päätti jättää sen kesken......
Eli siis, kun ks kuvia seuraavista seasoneista niin miten se Daniel on tullut takaisin kun sehän kuoli? Ja mitä tapahtui Jackille?!

5

883

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Friikkikin

      Daniel Jacksonhan nousi viidennen tuotantokauden lopussa henkiolennoksi.
      On poissa kuudennen kauden ja seitsemännen kauden alussa palaa takaisin sarjaan, koska tekee henkiolentojen sääntöjä vastaan. (pelastaa maapallon).
      Kuudennen kauden ajan Daniel Jacksonin tilalla on hahmo nimeltä Jonas Quin toiselta planeetalta maanpakoon tullut vanhojen kielien taitaja, Daniel Jacksonin tasoinen tutkija. Poistuu 7 kauden alussa omalle planeetalle jonkinlaiseksi johtajaksi/maan suurlähettilääksi.
      Jack siirtyy Stargate tukikohdan johtajaksi George Hammondin tilalle.(8 kausi)
      Siirtyy myöhemmin presidentin vasta perustamaan Homeworld security viraston johtoon ja poistuu sarjasta. (9 kausi?) (en ole itsekkään vielä katsonut 9 kautta.)
      Jackin tilalle tukikohdan johtajaksi tulee Gen. Hank Landry 9 kauden alussa. Hahmosta ei ole tarkempaa tietoa kun en ole vielä 9 kautta katsonut.

      Tealcille kasvaa hiukset 7 ja 8 kauden välissä.
      Tealc ja muut kapinallis jaffat ei tarvi enää symbioottia ihmisten keksimän synteettisen symbiootti rohdon takia.

      Replikaattorit tuhotaan.

      Stargaten spin-off polkaistaan käyntiin joka on nimeltään stargate atlantis. 8 kauden aikana.

      Atlantis kertoo tutkija porukasta joka lähetetään kokonaan toiseen galaksiin, paikkaan josta tähtiportti järjestelmän rakentajat ovat alunperin kotoisin. Heillä ei ole näillä näkymin mitään mahdollisuutta päästä takaisin maahan.
      Atlantis ryhmä kohtaa täällä toisella galaksilla vihollisen joka saa goauldit näyttämään suhteellisen vaarattomilta.

      Lyhyesti sanottuna maikkari/subtv lopetti sarjan näyttämisen siinä vaiheessa kun sarjan tapahtumat alkoivat vasta todella edetä ja tarinaan tulla enemmän jatkuvuutta.

    • Scifisti77

      Itse olen katsellut sarjaa 8 kautta ja tämä 8.kausi oli sarjan lähes paras kausi.

      Mutta siis mitä tapahtui 5-8 kausien välissä. Paljon, mutta tässä ehä tärkeimmät tapahtumat.

      Ancients eli Ikivanhat eli henkiolennot, joihin aikaisempi vastaaja viittasi, ovat siis näitä henkilöitä, jotka ovat rakentaneet tähtiporttiverkoston. Ne ovat Maassa kehittyneitä ihmisiä ja he elivät 5-10 miljoonaa vuotta ennen nykyihmistä. He olivat hyvin teknologisesti kehittyneitä. Rutto tuhosi maasta suurenosan heistä ja osa oppi samalla nousemaan olemassaolon korkeammalle tasolle ja nyt heidät tunnetaan Ikivanhoina. Sarjassa myös selviää, että suuri osa Ikivanhoista matkusti Atlantis -kaupungissa (lentävä kaupunki) toiseen galaksiin (Pegasus galaksi).
      Oma Desala oli yksi näistä Ikivanhoista ja hänhän auttoi Danielia 5.kauden lopussa nousemaan ja tulemaan yhdeksi Ikivanhoista.

      Ikivanhoilla on sääntö, että he eivät saa missään tapauksessa puuttua alemman olemassaolon tason tapahtumiin. Daniel kuitenkaan ei voi olla auttamatta SG-1:stä kun he taistelevat Anubista vastaan 6.kaudella. 6.kauden loppujaksossa Daniel kohtaa Anubiksen kasvokkain ja samalla hänelle selviää, että Anubis on Goauldi joka on oppinut myöskin nousemaan korkeammalle tasolle, mutta hän ei ole päässyt täysin perille nousussaan, koska muut Ikivanhat ovat estäneet häntä. Joten Anubis on puolessa välissä olemassaolojen tasoja oleva pahis. Kun Daniel kohtaa hänet siis tässä jaksossa ja aikoo tuhota Anubiksen, Oma Desala estää häntä vahingoittamasta Anubista. 7.kauden alussa Daniel on karkoitettu Ikivanhojen tasolta takaisin ihmiseksi ja aluksi hän ei muista mitään, mutta muisti palautuu lopulta. Näin siis Daniel tuli takaisin.

      Tuossa 6.kauden Anubiksen kohtaamisessa Anubis saa käsiinsä superaseen ja tuhoaa Abydoksen eli Skaaran planeetan. Mutta onneksi Oma Desala on sitä ennen auttanut koko Abydoksen kansaa nousemaan Ikivanhojen tasolle ja näin myös Skaarasta tulee Ikivanha.

      6.Kaudessa myös eräältä planeetalta löytyy sivilisaatio, jotka ovat käyttäneet Tokrien kuningatarta tuottamaan aivottomia Goauldeja ja he käyttävät näitä Goauldeja tretoniini nimisen lääkkeen tekemiseen. Lääke antaa täydellisen immuniteetin kaikkia tauteja vastaan. SG-1 saa pelastettua Tokrien kauan kadoksissa olleen kuningattaren, mutta kuningatar kuolee valitettavasti saman tien. Maa kehittää uuden tavan syntetisoida tretoniinia ja näin Teal'c ja Bratac pystyvät luopumaan symbiooteistaan ja selviävät käyttämällä tretoniinia. Bratac lähes kuoli koska hän oli tullut liian vanhaksi ottamaan enää uutta symbioottia, mutta tretoniini pelasti hänet.

      7.kaudella Anubis käytti tietoaan Ikivanhojen teknologiasta ja kehitti uuden soturi mallin jaffojen tilalle. Näitä sotureita kutsutaan Kull-sotureiksi. He ovat kloonattuja/syntetisoituja Ihmis/Goauldeja , jotka tottelevat sokeasti Anubista. Heidän päällään on sellainen haarniska joka torjuu kaikenlaiset aseet. Maa saa SG-1:n ansiosta napattua yhden Kull-soturin ja sen seurauksena pystyy onneksi kehittämään uuden aseen tätä haarniskaa vastaan.

      7.kauden lopussa Anubis hyökkää Maahan mutta Jack O'Neill on jälleen ladannut aivoihinsa Ikivanhojen tiedot ja niiden perusteella saa tietoja jonka ansosta he löytävät Ikivanhojen eräänlaisen etuvartioaseman etelänapajäätikön alta. Siellä on yksi Ikivanhojen superase jota O'Neill käyttää ja näin onnistuu tuhoamaan Anubiksen laivaston täysin. Itse Anubis selviää hengissä siksi koska hän on osin Ikivanha ja ei voi siis kuolla. Myöhemmin 8.kaudessa selviää, että Oma Desala on auttanut Anubista korkeammalle tasolle nousemisessa. Anubis onnistui huijaamaan Omaa tässä. Eräässä 8.kauden jaksossa sitten Oma Desala haastaa Anubiksen ikuiseen taisteluun. Anubis on ottanut uuden ihmisruumiin ja uhkaa jälleen koko Galaksiamme, mutta kun Oma Desala haastaa hänet taisteluun toisella tasolla, Anubis ei voi olla alemmalla tasolla ja näin ei jatkaa galaksinvalloitusta. Näin siis galaksi pääsee eroon lopulta Anubiksesta.

      5-8 kausien välillä Maa on kehittänyt Goauldien emäalusta vastaavan aluksen Prometheuksen sekä uuden tyyppisiä hävittäjiä jotka voivat mennä myös hyperavaruuteen. Asgardit varustavat Prometheuksen huippusuojilla ja aseilla ja näin Maalla on oma puolustusalus avaruussotaa varten.
      Kausien aikana replikaattorit ovat kehittyneet ihmisten kaltaisiksi ja uhkaavat valloittaa galaksimme.

      8.Kaudessa viimein tapahtuu se että Goauldit ja Replikaattorit voitetaan lopullisesti. Jaffat ovat vapaita ja perustavat oman itsenäisen valtakunnan.

      9.Kautta en ole itsekään nähnyt mutta olen kuullut siitä sen verran että osaan jotain kertoa. 9.Kausi alkaa kun Everstiluutnantti Mitchell palaa pitkältä sairaslomalta aktiivipalvelukseen ilmavoimiin. Mitchell on ollut lentäjänä tässä 7.kauden lopussa koetussa Anubiksen hyökkäyksessä ja etelämantereella käytiin todella paha ilmataistelu ja siellä Mitchell loukkaantui pahoin. Toivuttuaan Jack O'Neill lupasi toteuttaa minkä tahansa toiveen Mitchell haluaa. Hän halusi olla SG-1:n jäsen. Muut SG-1:n jäsenet ovat lomalla tai ovat siirtyneet muihin tehtäviin, lopulta Mitchell onnistuu kuitenkin kasaamaan vanhan tutun ryhmän.

      Hammond jäi pois SGC johdosta 7.kauden lopussa ja siirtyi Pentagoniin. 8.Kauden alussa Jack O'Neill on SGC:n johtaja ja SG-1 toimii pääosin 3-henkisenä ryhmänä. 9.Kauden alussa Jack O'Neill siirtyy myös Pentagoniin ilmeisesti Hammondin tilalle kun Hammond jää eläkkeelle. Niin ja Jack O'Neill siis ylennetään kenraalimajuriksi (Brigadier General) 8.kauden alussa ja ensimmäisenä tehtävänään Jack ylentää Majuri Samantha Carterin Everstiluutnantiksi.

      9.Kaudessa SG-1:n kohtaa uudet "pahikset" The Ori eli Oriit. He ovat ns. pahoja Ikivanhoja, jotka vaativat heidän palvomistaan jumalina. Heidän "pappeina" toimivat ns. Prionit, jotka levittävät Oriin uskontoa galaksissa. Jos ihmiset eivät suostu palvomaan Oriita jumalina, heidät tuhotaan. Eli vähän kuin Goauldit mutta paljon pahempia.

      Amerikoissa menee tällä hetkellä 10.kausi sarjaa ja sen jälkeen sarja loppuu. Mutta tulossa on vielä ainakin kaksi Stargate SG-1 elokuvaa: The Ark ja The Continuum ja ne ovat jatkoa sarjan 10.kaudelle ja niissä ilmeisesti solmitaan loputkin langanpätkät avoimista juonikuvioista.

      Stargate Atlantis alkoi yhtäaikaa Stargate SG-1:n 8.kauden kanssa. Tuolta etelänavan jäätikön alta löytyneestä Ikivanhojen etuvartiosta löytyi tietoa josta ilmeni Atlantiksen Stargate -osoite. Osoitteessa on 8 merkkiä eli portti sijaitsee toisessa galaksissa ja kuten myöhemmin selviää Pegasus galaksissa. Stargate Atlantiksessa on uusi tiimi ja sen johtajana on siviili Tohtori Elisabeth Weir (joka muuten toimi Hammondin sijaisena SGC:n johdossa 7.kauden lopussa Stargate SG-1:stä). Atlantiksen kautta tämä uusi tiimi tutkii uutta galaksia ja törmää yllätys yllätys uusiin pahiksiin nimeltä The Wraith eli Wraithit eli aaveet. Aaveet käyttävät ihmisen elinvoimaa ravinnokseen eli ovat jonkinlaisia vampyyrejä. Ihmiset ovat heille ravintoa/karjaa vain.

      Amerikoissa menee 3.kausi Stargate Atlantista tällä hetkellä ja 4.kausi on tulossa. Suositeltava tapa olisi katsoa Stargate SG-1:stä ja Stargate Atlantista rinnakkain aloittaen SG-1:stä eli 8.kausi SG-1:stä samaan aikaan 1.kauden Atlantista kanssa. Ja 9.kausi SG-1 ja 2.kausi Atlantis sekä 10.kausi SG-1 ja 3.kausi Atlantista. Tämä siksi, että sarjat elävät keskenään ja sarjojen jaksoissa saatetaan viitata toisen sarjan tapahtumiin ja onpa joitakin ns. "crossover" jaksojakin olemassa.

      Nyt kun Stargate SG-1 loppuu, niin Amanda Tappingin roolihahmo eli Samantha Carter siirtyy siirtyy Stargate Atlantikseen ja esiintyy ainakin sarjan 4.kauden 14:ssa jaksossa.

      Ostettavana dvd-bokseina on Sg-1:n kauden 1-9 ja Atlantiksen kaudet 1-2.

      Toivottavasti tästä sekavasta selityksesta sai edes jotain irti! :)

      Scifisti77

      • Amico

        Moro,

        Voisimmeko kaikki SCIFI fanit lähetä kerrallaan MTV3, NELONEN ja YLE:lle sähköposti? tietääkseni jos monesta suunasta ja katsojasta tulee pyynnöt he voisivat lisätä SCFI sarjojen osuutta.
        StarGate ja Startrek ovat kaksi hyvää esimerkki, tai Farscape, lista loputon.......
        Ehdotan että lähetämme joukolla sähköpostit heille maaliskuun mennessä.
        E-mail osoitteet ovat:

        YLE : http://www.yle.fi/palaute.html

        MTV3: http://www.mtv3.fi/24/season5/palaute.shtml

        Nelonen: http://www.nelonen.fi/palaute/palaute.asp

        SubTV: http://www.subtv.fi/palaute.shtml


      • Scifisti77

        Huomasin että olin kirjoittanut aika epäselvästi tuosta Anubiksen kohtalosta, joten tässä vähän selkeämpi yritys.

        Eli Oma Desala oli jossain vaiheessa historiaa auttanut Anubista nousemaan olemassaolon korkeammalle tasolle. Anubis onnistui jotenkin huijaamaa Omaa ja siksi tämä onnistui tässä. Muut Ikivanhat kuitenkin estivät Anubista nousemasta täysin Ikivanhojen tasolle ja siksi Anubis on puolessa välissä näitä tasoja.
        8.Kaudessa on jakso missä nämä asiat selviävät. Anubis on jälleen galaksin valloitus retkellä ja uhkaa tuhota kaiken elämän galaksista aikaisemmin 8.kaudella löydetyllä Ikivanhojen superaseella. Oma Desala haastaa Anubiksen tappeluun lopulta ja koska kumpikaan ei voi tuhota toista, kestää taistelu niin kauan kuin Oma ja Anubis jaksavat pitää taistelua yllä. Kun Oma ja Anubis alkavat taistelemaan ei Anubis pysty pitämään yllä muotoaan ihmisentasolla ja siksi ei voi jatkaa galaksin valloitustaan. Yllättäen tämä Oma Desalan hyökkäys tapahtuu juuri kriittisellä hetkellä kun Anubis on laukaisemassa tätä superasetta.
        Nyt käsittääkseni Oma Desala ja Anubis taistelevat toisella tasolla ja näin pitävät toisensa poissa ihmistason tapahtumista. Näin asian käsitin kun katsoin 8.kautta. Itse jakso ei paljastanut yksityiskohtia vaan jätti katsojan käyttämään omaa järkeään.
        Teoriassa Anubis siis voisi tulla vielä takaisin jos hän saa jotenkin voitettua Oma Desalan tai pääsee pakoon häntä. Ehkä se oli tarkoituskin tehdä näin.

        Scifisti77


      • chasechevy
        Scifisti77 kirjoitti:

        Huomasin että olin kirjoittanut aika epäselvästi tuosta Anubiksen kohtalosta, joten tässä vähän selkeämpi yritys.

        Eli Oma Desala oli jossain vaiheessa historiaa auttanut Anubista nousemaan olemassaolon korkeammalle tasolle. Anubis onnistui jotenkin huijaamaa Omaa ja siksi tämä onnistui tässä. Muut Ikivanhat kuitenkin estivät Anubista nousemasta täysin Ikivanhojen tasolle ja siksi Anubis on puolessa välissä näitä tasoja.
        8.Kaudessa on jakso missä nämä asiat selviävät. Anubis on jälleen galaksin valloitus retkellä ja uhkaa tuhota kaiken elämän galaksista aikaisemmin 8.kaudella löydetyllä Ikivanhojen superaseella. Oma Desala haastaa Anubiksen tappeluun lopulta ja koska kumpikaan ei voi tuhota toista, kestää taistelu niin kauan kuin Oma ja Anubis jaksavat pitää taistelua yllä. Kun Oma ja Anubis alkavat taistelemaan ei Anubis pysty pitämään yllä muotoaan ihmisentasolla ja siksi ei voi jatkaa galaksin valloitustaan. Yllättäen tämä Oma Desalan hyökkäys tapahtuu juuri kriittisellä hetkellä kun Anubis on laukaisemassa tätä superasetta.
        Nyt käsittääkseni Oma Desala ja Anubis taistelevat toisella tasolla ja näin pitävät toisensa poissa ihmistason tapahtumista. Näin asian käsitin kun katsoin 8.kautta. Itse jakso ei paljastanut yksityiskohtia vaan jätti katsojan käyttämään omaa järkeään.
        Teoriassa Anubis siis voisi tulla vielä takaisin jos hän saa jotenkin voitettua Oma Desalan tai pääsee pakoon häntä. Ehkä se oli tarkoituskin tehdä näin.

        Scifisti77

        SPOILSPOIL.

        Ja tuplapitkässä erikoisjaksossa Threads (oisko 8x18) "Ascension-ulottuvuuteen" sijoittuva tarinanosa sisältää aika paljon tietoa Anubiksesta ja Ascensionista yleensä...
        Ja seuraavaan tuplajaksoon (8x19 ja 8x20) olisi koko sarja pitänyt päättyä.
        10-kaudella on jo lohikäärmeitä yms. aivan höpöä Dragonlance/King Arthur-sontaa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2555
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1917
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 76
      1484
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      112
      1397
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe