Lähetystyö nykyisin ?

Ardo125

Ennen vanhaan lähetystyö oli omalla tavallaan helpompaa, kun muita vaihtoehtoja kilpailemassa lähetystyöntekijöiden julistuksen kanssa, oli vähemmän, vaikka matkustaminen pitkien matkojen taakse, hitailla kulkuvälineillä, purjelaivoilla, oli kovin hankalaa ja vaivalloista ja rahastakin oli pulaa.

Nykyisin kun rikkaan lähetysjärjestön lähetystyöntekijä menee lentokoneella lentäen muutamassa tunnissa, vaikka Afrikkaan, hän törmää siellä mahdollisesti Jehovan todistajiin, Uskon Sana-liikkeeseen, joka kerää rahat Afrikastakin, Mormoneihin, joille nykyisin kelpaavat mustaihoisetkin. Afrikan asukkaat eivät ole enää tietämättömiä noituuden ja esi-isien palvojia, vaan heidän joukossaan on koulutettuja kommunisteja, muhamettilaisia ja okkultisteja, New Agen harrastajia yms. He eivät ole enää niin vastaanottavia kuin muinoin.

Ennen lähetystyöntekijät lähtivät kirkoista ja seurakunnista joissa saarnattiin Jumalan sanaa ja aikoinaan Suomessakin pidettiin Jumalan sanaa jossakin määrin melko yleisesti arvossa, vaikkakaan sen mukaan ei silloinkaan suuri enemmistö elänyt. Nykyisin ihmisten uskonnollisuus on pinnallisempaa, kirkko kelpaa hautajaisiin ja häihin tms. tarpeisiin.

Eikä enää ole kovinkaan yleistä, että kirkossa olisi uskova pappi, vaan saattaa olla liberaaliteologian omaksunut mies tai jotakin vielä tuostakin kummempaa.

Ennen vaadittiin todella paljon, ennen kuin pääsi lähtemään lähetystyöntekijäksi, koulutus kesti lähetyskoulussa 5-6 vuotta ja moni lähetystyöntekijäksi lähtenyt oli melko köyhä ja rahaton ihminen, ja lähetysjärjestöjen kannatus oli kovin epävarmaa, aina eivät saaneet mitään tukea Suomesta, vaan joutuivat itse Afrikassa elättämään itsensä omalla työllään.

Nykyisin lähetystyöhön lähteminen on helpompaa, mutta lähtijöiden vakaumus ja taso, ehkei ole enää yhtä korkea, kuin oli vaikeiden olosuhteiden aikana. Nykyisin liberaalipappia muutaman vuoden kuunnellut nuori seurakuntalainen, menee lähetyskouluun ja tahtoo päästä lähetystyöntekijäksi, opiskellen tämän ajan teologien kirjoja, joiden päätarkoitus lienee kaiken raamatullisen uskon tyhjäksi tekeminen, sellaisen opetuksen omaksunut lähetystyöntekijä, ei taida olla oikein kovinkaan hyödyllinen Afrikan olosuhteissa.

Kuten lukija huomasi, mä näen tämän päivän olosuhteissa, vaikeuksia lähetystyön onnistumiseen. Jos joku osaa kertoa, jotakin myönteistä ja optimistista lähetystyön mahdollisuuksista nykyisin, tehkööt sen :)

1

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tänäänkin

      Kirjoitat omia kuvitelmiasi lähetystyöstä ja lähetystyöntekijöistä. Minun tuntemani lähetystyöntekijät ovat fiksuja uskovia miehiä ja naisia, hyvin monen ammatin edustajia. Heille kaikille on yhteistä usko elävään Jumalaan ja pelastukseen Jeesuksessa. Evankeliumia Jeesuksessa vie jokainen omassa työssään, pappina tai opettajana, lääkärinä, jokainen tahollaan. Meidän tehtävämme on rukoilla heille siunausta, viisautta, johdatusta ja voimia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe