Tet hyökkäys = voitto Amerikkalaisille

Pedo James

15

447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VOITTO.

      Muista se, LAHTARI!

    • mutta poliittinen voitto

      Sota on politiikan jatkamista toisin keinoin joten Tet-hyökkäys oli onnistunut offensiivi. Sen jälkeen jenkkipojalla alkoi Vietnamissa mennä huonosti, kotirintamakin mureni, pakko oli lähteä häntä koipien välissä kotiin.

      • uutterat kädet

        on hyvää vauhtia tulossa kapitalistiseksi valtioksi, mikä sopii uutterille Vienamilaisille hyvin. Muiden Aasian maiden tavoin yksityisyrittäjyys on nousemassa kunniaan. Kansa on nähnyt Kommunismin ja tekee johto päätökset. Vietnam tulee olemaan 10-15 vuoden sisällä merkittävä teollisuus valtio. Pohjois-Korea sinnittelee vielä kunnes kansan mitta täyttyy lopullisesti. Aasian kansat ovat kovia tekemään työtä se, että siitä jää itsellekin jotain painaa enemmän kuin kommunisti paatos, jossa joudut yhtälailla raatamaan eikä riisikupistakaan päivää kohti ole varmuutta.


      • yhtä hyvä
        uutterat kädet kirjoitti:

        on hyvää vauhtia tulossa kapitalistiseksi valtioksi, mikä sopii uutterille Vienamilaisille hyvin. Muiden Aasian maiden tavoin yksityisyrittäjyys on nousemassa kunniaan. Kansa on nähnyt Kommunismin ja tekee johto päätökset. Vietnam tulee olemaan 10-15 vuoden sisällä merkittävä teollisuus valtio. Pohjois-Korea sinnittelee vielä kunnes kansan mitta täyttyy lopullisesti. Aasian kansat ovat kovia tekemään työtä se, että siitä jää itsellekin jotain painaa enemmän kuin kommunisti paatos, jossa joudut yhtälailla raatamaan eikä riisikupistakaan päivää kohti ole varmuutta.

        kuin Kiinasta?


    • voida irrottaa

      sodasta.
      Lopputulos ratkaisee.

      Vietnamilaiset oli taistelleet sodan loppuun mennessä jo noin 30 vuotta, alkaen Ranskalaisista siirtomaa isännistä.
      Ne olisivat voineet taistella vielä toiset 30 vuotta tarvittaessa.
      Mikään kärsimysten määrä tai uhraus ei ollut liikaa, vaan tavoite oli selkeä.

      Miten sodan loputtua homma eteni on toinen juttu.
      Voittihan Suomikin sekä Talvi että Jatkosodassa itsenäisyyden jotta poliitikot saivat sen sitten myydä; ensin itään, sitten länteen.

    • Anonyymi

      Jenkki menetti TET-hyökkäyksessä kaatuneina yli 200 miestä päivässä ja 500 haavottuneina ja kadonneina. Se meno alkoi syömään jo suurvaltaakin ja lopulta tuli paniikinomainen pako suurlähetystön katolta 7 vuotta myöhemmin. Hylkäsi ystävänsä ja yhteistoimintamiehensä.

      • Anonyymi

        Niin, tuollaiset huonot ystävät. Toista se on Suomi. Olimme Saksan paras ruokittava ja aseistettava ja siitä hyvästä Yhdysvallat ja kaikki länsiliittoutuneet löivät nyrkin pöytään Stalinille ja sanoivat, että Suomea ei sitten sovjetisoida. Stalin tutisi silmin nähden pelosta ja harmistuksesta ja totesi, että kyllä hän nyt paljon mieluummin olisi ottanut Suomen, mutta jos se ei kerran käy, niin Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekkoslovakia, Unkari, Jugoslavia ja osa Saksaa sitten. Yhdysvallat ja länsiliittoutuneet totesi siihen, että se käy, ne voi sovjetisoida, kunhan Suomi jää itsenäiseksi. Ja näin tapahtui.

        Nytkin jos Suomi liittyy Natoon, me olemme sen verran hyviä Saksan ja Alankomaiden kavereita, että meitä ei jätetä. Nato voi ylivoiman edessä perääntyä jopa Baltiasta, mutta Suomelle lähetetään varmasti pari lentotukialusta ja merijalkaväkeä sekä risteilyohjuksia ihan niin paljon kuin tarvitaan.


      • Anonyymi

        Hylkäsi ystävänsä ja yhteistoimintamiehensä.

        Näin se tuppaa tekemään, kaikkialla. Kohta tekee saman Afganistanissa ja tekihän se jo temput kurdeillekin.


    • Anonyymi

      Amerikkalaiset yrittävät esiintyä hävityn sodan sankareina. Tulee mieleen muuan pohjoinen kansa sekä 1950-luvulla omaa kuvaansa kiillotellut saksalainen sotamarsalkka. Miksei amerikkalainen versio preussilaisesta militarismista Teksasissa voisi jo rehdisti myöntää että USA hävisi totaalisesti Vietnamin sodan? 1970-luvulla tämä asia yleisesti näet Usassa tunnustettiin. Mutta ilmeisesti hävityn sodan sankarit nousevat aina kellareistaan kun nöyryytyksestä on kulunut riittävän pitkä aika ja ankea muisto alkaa jo haalistua. Tärkeintä on kuka kirjoittaa tarinan.

    • Anonyymi

      Tutkijatrio Charles Hirschman, Samuel Preston ja Vu Manh Loi tutkivat 1980-luvun alussa ja 1990-luvun alussa Vietnamin sodan todelliset ja todennäköiset kuolinlukemat. Tutkimuksen tulos: 866 000 - 1 068 000 kuollutta sotilasta, miliisiä, vastarintataistelijaa, puolisotilaallisiin joukkoihin kuollutta tai siviiliä yhteensä koko Vietnamin alueella. Mediaanilukema 966 000. Niistä noin 350 000 siviiliä sodan (1965-75) takia. Koska Etelä-Vietnamin sotavoimien ja puolisotilaallisten yksikköjen sotilaita kuoli vähintäin 230 000 on vastapuolen (Kansallinen Vapautusarmeija Pohjois-Vietnamin asevoimat ja paikallisjoukot) tappiot kuolleina olleet mediaaniarvon perusteella vajaat 400 000. Tai minimissään 300 000 ja maksimissaan 400 000.

      Luvut ovat realistisemmat kuin puheet 5 miljoonasta kuolleesta joista yli 2 miljoonaa sotilaita. Vietnamin sota ei ollut niin verinen kuin on väitetty. Jo 1970-luvulla amerikkalainen tutkija Lewy esitti ettei sodassa ole kuollut kuin korkeintaan 1.4 miljoonaa ja että todellinen lukema voi olla vain hieman yli miljoonan.

      -----Stieglitz-----

      • Anonyymi

        On melko selkeää ettei Etelä-Vietnamin armeija ehkä laskuvarjojoukkojaan lukuunottamatta ollut edes yhtä hyvä tai parempi kuin Pohjois-Vietnamin joukot. Siksi on aika luontevaa että osapuolten taistelutappiot olivat melko samansuuruiset. Amerikkalaisten taistelutappiot (kaatuneet, kadonneet ja haavoittuneet) olivat samaa luokkaa kuin suomalaisten jatkosodassa. Merkillepantavaa on myös se että huolimatta jopa yli 500 000 sotilaasta USA kykeni maksimissaan lähettämään maataisteluihin vain noin 40 000 miestä. Heidän tappioistaan kuitenkin 90% kohdistui näihin joukkoihin tai niitä kuljettaneisiin sotilaisiin. Vietnamissa tosiasiassa suurin osa usalaisista ei millään tavalla osallistunut ase kädessä taisteluun. Huoratalo oli useimmille se "taistelukenttä".


    • Anonyymi

      Noin 3/4 taistelemisesta käytiin tosiasiassa Saigonin hallinnon ja NLF/NVA:n joukkojen välillä. Esim 1972 kun Usalla oli maassa enää muutamia komppanioita varsinaisia taistelujoukkoja käytiin sodan kovimpia taisteluja. USA:n joukkojen taistelumoraali alkoi nopeasti heiketä 1968 jälkeen kun kaikille selvisi ettei se ja Saigonin hallinto pysty voittamaan sotaa. Yhä useampi sotilas vältteli taistelua, partiointia ja yhä useampia upseereiden ja alipäällystön murhia ja murhayrityksiä tehtiin eteenkin vuosina 1970-71. Colin Powell joka myöhemmin toimi mm Usan puolustusministerinä totesi vuosien Vietnamissa olleen hänen elämänsä traumaattisimmat. Juuri Powellin divisioonassa, Americal Division:ssa, kurittomuus ja sotarikokset kasvoivat huolestuttaviin mittasuhteisiin. Upseerit eteenkin 1970-72 saivat todella pelätä että luoti tai kranaatti tuleekin omista joukoista.

    • Anonyymi

      Vietnam oli selkeä sotilaallinen ja moraalinen tappio USA:lla. Se osoitti ettei II maailmansodan strategialla voitettu kolmannen maailman maan sisällissodan oloissa sotaa. USA pikemminkin leimasi olemassaolollaan Saigonin hallinnon pelkäksi sätkynukke - ja pyllynnuolijahallinnoksi. Kansallinen vapautusrintama FNL nautti melko laajaa kannatusta eteenkin Mekong-joen suiston riisinviljelyalueella.

    • Anonyymi

      Ho Tsi Minh muuten ihaili Suomen taistelua talvisodassa imperialistista hyökkääjää vastaan. Hän oli myös huomattavasti USA-myönteisempi kuin mikä tarina Usassa on pyritty esittämään. Valitettavasti vain kylmän sodan asetelmat niputtivat hänet Washingtonin silmissä Neuvostoliiton vasalliksi. Todellisuudessa vietnamilaiset ja Ho halusivat maansa riippumattomiksi suhteesta johonkin suurvaltaan oli se sitten Kiina, USA tai NL.

    • Anonyymi

      En ole koskaan sympannut kommunismia mutta Vietnamin sodassa peukutin NLF:n ja NVA:n puolesta ja toivoin Usalle tappiota. Imperialistiset suurvallat eivät saa kannatustani oli ne sitten minkävärisiä tahansa.

      Onnittelut Vietnamin urhealle kansalle. Ylimieliset jenkit ansaitsevat häpeänsä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe