Valmiita pakkauksia on kokeiltu, esim. Wine Golden, Preston, Drinkit.
Pakkaukseen kuuluvat yleensä pektolaasi, erikoisravintosuola, viinihiiva( tietenkin tärkein), käymisen pysäyttäjä, kirkaste/selvike ja viinigelatiini ja muu( en muista). Mistä aineesta kannattaa luopua jos haluaa tehdä luomuviiniä? Tietenkin on kärsivällisyyttä, jos halutaan tehdä luomuviiniä? Tykkään tehdä makeita kotiviiniä itsepoimituista herukkamarjoista. Kyllä voin ostaa erikseen esim. Barshop-pakkauksia. Vinkkejä, kiitos!
Kotiviineille on monta valmistusaineita
5
3556
Vastaukset
- lexander
suosittelen, että menet Alkon vähittäismyymälään ja sieltä saat edullisemmin haluamasi litkut.
- Nimetön
laskeskeles joskus kun sulla on kaikki "Lelut" hankittuna n.20€ (pakolliset) laskepa kuinka paljon yksi viinipullo maksaa!!
Mistähän alkosta saat saman määrän yhtä vahvaa viiniä?
Keskimäärin 32 pulloa (0,75l)per.satsi max16%
käymisainepakkaus n.3€
Sokerit 6x1€
Omat marjat puutarhasta 0€
Rusinapaketti (ei pakollinen) 1,50€
Yhteensä n.11€ lisätäänpä vielä kuolletuksia välineistä vaikka 5€. Mahtavat 16€/satsi.Eli 16€/32pll.=0,50€/pullo.
Kyllä on alkon hinnat pudonneet jos tuon alle myyvät.
Voisihan tuossa vielä saivarrella ettei tuossa kaikki kulut ole,voisihan niitä vielä lisätä ettei tule paha mieli Lexanderille. - Jään kaipaamaan
Nimetön kirjoitti:
laskeskeles joskus kun sulla on kaikki "Lelut" hankittuna n.20€ (pakolliset) laskepa kuinka paljon yksi viinipullo maksaa!!
Mistähän alkosta saat saman määrän yhtä vahvaa viiniä?
Keskimäärin 32 pulloa (0,75l)per.satsi max16%
käymisainepakkaus n.3€
Sokerit 6x1€
Omat marjat puutarhasta 0€
Rusinapaketti (ei pakollinen) 1,50€
Yhteensä n.11€ lisätäänpä vielä kuolletuksia välineistä vaikka 5€. Mahtavat 16€/satsi.Eli 16€/32pll.=0,50€/pullo.
Kyllä on alkon hinnat pudonneet jos tuon alle myyvät.
Voisihan tuossa vielä saivarrella ettei tuossa kaikki kulut ole,voisihan niitä vielä lisätä ettei tule paha mieli Lexanderille.Kokemuksiasi. Entä Sunnuntai-kuski? Oletko kokeillut erilaisia kotiviinipakkauksia? Mikä on mielestäsi paras viinipakkaus? Miten teet omia viinejäsi? Olisin mielelläni jättänyt tarpeettomia viinipakkauksen tuomia pieniä pakkauksia, mutten tiedä mitä heittäisin pois. En uskalla itse kokeilla! Auttakaa, olen halukas kokeilemaan pientä luomuviiniä kerrankin. Suurkiitos!
- Kotiviinin ystävä
Jään kaipaamaan kirjoitti:
Kokemuksiasi. Entä Sunnuntai-kuski? Oletko kokeillut erilaisia kotiviinipakkauksia? Mikä on mielestäsi paras viinipakkaus? Miten teet omia viinejäsi? Olisin mielelläni jättänyt tarpeettomia viinipakkauksen tuomia pieniä pakkauksia, mutten tiedä mitä heittäisin pois. En uskalla itse kokeilla! Auttakaa, olen halukas kokeilemaan pientä luomuviiniä kerrankin. Suurkiitos!
Olen melko vähän tehnyt kotiviiniä valmispakkauksista, eniten ehkä Preston ja siitäkin on aikaa jo melkoisesti. Yleensä lisäsin niihin omia marjoja tai mehuja täyteläisyyden vuoksi (n. 2-3 kg). Pidin Liebfrausta ja villimansikasta sekä vadelmasta.
En ole luomuviinin taitaja, en uskaltaisi jättää pakkauksen aineista mitään pois. Täällä on joskus vuosia sitten kommentoinut joku luomuviinin tekijä. Muistelen, että hän käytti kananmunan valkuaista kirkastamiseen. Yleensä kannattaa viinipulloa "tuulettaa" jonkin aikaa ennen tarjoilua rikin poistumiseksi. - Viiniä tehty vuodesta 1991
Kotiviinin ystävä kirjoitti:
Olen melko vähän tehnyt kotiviiniä valmispakkauksista, eniten ehkä Preston ja siitäkin on aikaa jo melkoisesti. Yleensä lisäsin niihin omia marjoja tai mehuja täyteläisyyden vuoksi (n. 2-3 kg). Pidin Liebfrausta ja villimansikasta sekä vadelmasta.
En ole luomuviinin taitaja, en uskaltaisi jättää pakkauksen aineista mitään pois. Täällä on joskus vuosia sitten kommentoinut joku luomuviinin tekijä. Muistelen, että hän käytti kananmunan valkuaista kirkastamiseen. Yleensä kannattaa viinipulloa "tuulettaa" jonkin aikaa ennen tarjoilua rikin poistumiseksi.Viini kirkastuu ilman kirkasteitakin, jos on malttia odottaa tarpeeksi kauan. Muita aineita ei ole syytä jättää pois. Viinihiiva on tietenkin ehdottoman tärkeä, hiiva tarvitsee ravinteensa voidakseen lisääntyä ja hoitaa hommansa, entsyymejä on marjoissa luonnostaankin, mutta entsyymilisä hajottaa marjoissa vielä olevan pektiinin, niin niistä irtoaa maku ja väri tarkemmin, ja samalla estyy myös mahdollinen pektiinin aiheuttama hyytelöitymisreaktio. Pysäytysaine tappaa hiivan, jolloin viinin kirkastuminen on mahdollista, ja viinin käyminen pulloissa estyy. Se riski nimittäin on muuten olemassa, jos viinissä on vielä käymiskelpoista sokeria jäljellä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1031535
Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.781174- 881107
- 1391006
Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta
Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt580965Mika Muranen juttu tänään
Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras1927Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."
Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih8882- 19852
Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."
Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum9674Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa
On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida8650