Valmiita pakkauksia on kokeiltu, esim. Wine Golden, Preston, Drinkit.
Pakkaukseen kuuluvat yleensä pektolaasi, erikoisravintosuola, viinihiiva( tietenkin tärkein), käymisen pysäyttäjä, kirkaste/selvike ja viinigelatiini ja muu( en muista). Mistä aineesta kannattaa luopua jos haluaa tehdä luomuviiniä? Tietenkin on kärsivällisyyttä, jos halutaan tehdä luomuviiniä? Tykkään tehdä makeita kotiviiniä itsepoimituista herukkamarjoista. Kyllä voin ostaa erikseen esim. Barshop-pakkauksia. Vinkkejä, kiitos!
Kotiviineille on monta valmistusaineita
5
3867
Vastaukset
- lexander
suosittelen, että menet Alkon vähittäismyymälään ja sieltä saat edullisemmin haluamasi litkut.
- Nimetön
laskeskeles joskus kun sulla on kaikki "Lelut" hankittuna n.20€ (pakolliset) laskepa kuinka paljon yksi viinipullo maksaa!!
Mistähän alkosta saat saman määrän yhtä vahvaa viiniä?
Keskimäärin 32 pulloa (0,75l)per.satsi max16%
käymisainepakkaus n.3€
Sokerit 6x1€
Omat marjat puutarhasta 0€
Rusinapaketti (ei pakollinen) 1,50€
Yhteensä n.11€ lisätäänpä vielä kuolletuksia välineistä vaikka 5€. Mahtavat 16€/satsi.Eli 16€/32pll.=0,50€/pullo.
Kyllä on alkon hinnat pudonneet jos tuon alle myyvät.
Voisihan tuossa vielä saivarrella ettei tuossa kaikki kulut ole,voisihan niitä vielä lisätä ettei tule paha mieli Lexanderille. - Jään kaipaamaan
Nimetön kirjoitti:
laskeskeles joskus kun sulla on kaikki "Lelut" hankittuna n.20€ (pakolliset) laskepa kuinka paljon yksi viinipullo maksaa!!
Mistähän alkosta saat saman määrän yhtä vahvaa viiniä?
Keskimäärin 32 pulloa (0,75l)per.satsi max16%
käymisainepakkaus n.3€
Sokerit 6x1€
Omat marjat puutarhasta 0€
Rusinapaketti (ei pakollinen) 1,50€
Yhteensä n.11€ lisätäänpä vielä kuolletuksia välineistä vaikka 5€. Mahtavat 16€/satsi.Eli 16€/32pll.=0,50€/pullo.
Kyllä on alkon hinnat pudonneet jos tuon alle myyvät.
Voisihan tuossa vielä saivarrella ettei tuossa kaikki kulut ole,voisihan niitä vielä lisätä ettei tule paha mieli Lexanderille.Kokemuksiasi. Entä Sunnuntai-kuski? Oletko kokeillut erilaisia kotiviinipakkauksia? Mikä on mielestäsi paras viinipakkaus? Miten teet omia viinejäsi? Olisin mielelläni jättänyt tarpeettomia viinipakkauksen tuomia pieniä pakkauksia, mutten tiedä mitä heittäisin pois. En uskalla itse kokeilla! Auttakaa, olen halukas kokeilemaan pientä luomuviiniä kerrankin. Suurkiitos!
- Kotiviinin ystävä
Jään kaipaamaan kirjoitti:
Kokemuksiasi. Entä Sunnuntai-kuski? Oletko kokeillut erilaisia kotiviinipakkauksia? Mikä on mielestäsi paras viinipakkaus? Miten teet omia viinejäsi? Olisin mielelläni jättänyt tarpeettomia viinipakkauksen tuomia pieniä pakkauksia, mutten tiedä mitä heittäisin pois. En uskalla itse kokeilla! Auttakaa, olen halukas kokeilemaan pientä luomuviiniä kerrankin. Suurkiitos!
Olen melko vähän tehnyt kotiviiniä valmispakkauksista, eniten ehkä Preston ja siitäkin on aikaa jo melkoisesti. Yleensä lisäsin niihin omia marjoja tai mehuja täyteläisyyden vuoksi (n. 2-3 kg). Pidin Liebfrausta ja villimansikasta sekä vadelmasta.
En ole luomuviinin taitaja, en uskaltaisi jättää pakkauksen aineista mitään pois. Täällä on joskus vuosia sitten kommentoinut joku luomuviinin tekijä. Muistelen, että hän käytti kananmunan valkuaista kirkastamiseen. Yleensä kannattaa viinipulloa "tuulettaa" jonkin aikaa ennen tarjoilua rikin poistumiseksi. - Viiniä tehty vuodesta 1991
Kotiviinin ystävä kirjoitti:
Olen melko vähän tehnyt kotiviiniä valmispakkauksista, eniten ehkä Preston ja siitäkin on aikaa jo melkoisesti. Yleensä lisäsin niihin omia marjoja tai mehuja täyteläisyyden vuoksi (n. 2-3 kg). Pidin Liebfrausta ja villimansikasta sekä vadelmasta.
En ole luomuviinin taitaja, en uskaltaisi jättää pakkauksen aineista mitään pois. Täällä on joskus vuosia sitten kommentoinut joku luomuviinin tekijä. Muistelen, että hän käytti kananmunan valkuaista kirkastamiseen. Yleensä kannattaa viinipulloa "tuulettaa" jonkin aikaa ennen tarjoilua rikin poistumiseksi.Viini kirkastuu ilman kirkasteitakin, jos on malttia odottaa tarpeeksi kauan. Muita aineita ei ole syytä jättää pois. Viinihiiva on tietenkin ehdottoman tärkeä, hiiva tarvitsee ravinteensa voidakseen lisääntyä ja hoitaa hommansa, entsyymejä on marjoissa luonnostaankin, mutta entsyymilisä hajottaa marjoissa vielä olevan pektiinin, niin niistä irtoaa maku ja väri tarkemmin, ja samalla estyy myös mahdollinen pektiinin aiheuttama hyytelöitymisreaktio. Pysäytysaine tappaa hiivan, jolloin viinin kirkastuminen on mahdollista, ja viinin käyminen pulloissa estyy. Se riski nimittäin on muuten olemassa, jos viinissä on vielä käymiskelpoista sokeria jäljellä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va1673498- 152206
Mies pyysi rahaa
Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?2241522Jos tapaisimme uudelleen?
niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J701261- 441231
- 371141
Mites nyt suu pannaan
Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va381083Taas Lieksassa tyritty
Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke1361041Nähdäänkö ensi viikolla
paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.411020- 471014