olen miettinyt

mitkähän syyt

aiheuttavat rintasyövän.Kiltin tytön rooli, ylipainoko, stressi, geenitkö,makean ruoan mässäily, siis sokeri, vähäinen liikuntakohan vai mikäkö ? Minulla on nuo kaikki ja sain rintasyövän.

40

3748

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja kiltin tytön syndrooma t...

      ylipainoa ei ole kun muutama kilo.Olen ajatellut tulisiko se lisäaineista joita ruoissa on ?Ilman saasteista,tai mistä lie ?

    • IhmeSopa

      se riittää. :)

      • pelottavaa

        Olen koko elämäni ollut ns kiltti ja hyvä tyttö. Aina kaikesta huolehtiva. Makea maistunut ja ylipainoakin on ollut. Tosin suvussa rintasyöpää kahdella. Ei kai sitä voi kohtaloaan aavistaa. Rintsyöpä on joka kymmenelä naisella, olin vaan se kymmenes.


      • IhmeSopa
        pelottavaa kirjoitti:

        Olen koko elämäni ollut ns kiltti ja hyvä tyttö. Aina kaikesta huolehtiva. Makea maistunut ja ylipainoakin on ollut. Tosin suvussa rintasyöpää kahdella. Ei kai sitä voi kohtaloaan aavistaa. Rintsyöpä on joka kymmenelä naisella, olin vaan se kymmenes.

        ettei stressi aiheuta syöpää. lääkäri sanoi minulle,kun totesin etten kuulu riskiryhmään,että olet nainen -se riittää. Älkää itseänne syyllistäkö,se vaan vie turhaan teiltä energiaa pois. Käyttäkää se energia elämällä täysillä. Jokainen päivä on arvokas päivä. Minä elän tätä päivää melkein kuin viimeistä päivää,tosin uskon eläväni vielä piiiitkäään!Iltapäivällä hiihtämään!!!! :)


      • olla nainen

        Rintasyöpää on miehilläkin, eikä se ole edes hirvittävän harvinaista.

        Aloittajalle tsemppiä! Missään nimessä ei kannata syytellä itseään, tai ajatella, että on omalla toiminnallaan aiheuttanut sairastumisen.

        Rintasyövän - niin kuin muidenkaan syöpien - syitä ei tarkasti vielä tunneta. Arvauksia on, mutta suinkaan kaikki elämäntavoiltaan tai perimältään potentiaaliset sairastuvat eivät saa syöpää, ja toisaalta itsestään hyvin huolehtivat voivat sairastua. Elämä ei ole aina reilua.


    • äly hoi!

      että, jessus sentään!

      että oikein roolista olisit syövän "saanut"?!

      ...mistä ihmeestä näitä oikein...???

      • niin ruumis sairastuu

        Täällä myös yksi kiltti tyttö, joka sairastui syöpään. Ei merkittävää ylipainoa, ei tupakointia, ei runsasta alkoholin käyttöä, kovasti liikuntaa joka päivä, ei makeita syömisiä, paljon hedelmiä.

        Elämässä paljon stressiä, vammainen lapsi, paljon sairauksia lähipiirissä (syöpää).

        Ylikilttinä olen aina huomioinut vain muut, itsestä ei niin väliä. Nyt sairastan. Jos tästä selviän, yritän elää itsekkäämmin - jos siihen pystyn!!!!


    • hmg

      Tämä että kysyt syyt mitkä aiheuttavat rintasyövän on eräs viisaimpia asioita mitä rintasyöpää sairastava voi tehdä. Noista mahdollisista aiheuttajista kommentoin niitä.

      - kiltin tytön rooli. En oikein tiedä mitä tasatarkkaan tarkoitat mutta arvaan. Tuohon voi liittyä kroonisia negatiivisia tuntemuksia (kuten kateus, katkeruus, viha jne.) jotka vaikuttavat stressin lailla elimistöön. Stressi, varsinkin kun pitkäaikaista/kroonista voi muiden tekijöiden muassa edistää syövän syntyä. Eräs varteenotettava syy miksi stressi on niin haitallista on se että se kuluttaa valtavia määriä tärkeitä ravintoaineita (mm. Mg, C vit., B ryhmän vitamiineja, Ca), jolloin soluilla tulee niistä puutosta. Näin ne altistuvat syövän synnylle.

      - ylipaino (= ylimääräistä painoa [voi olla esim. läskiä, nestettä] suhteessa ihannepainoon) ei itsessään ole syövän riskitekijä jos kyseessä ei ole huomattava tai sairaalloinen ylipaino. Joku korjatkoon jos olen väärässä, selityksen kera että miksi ylipaino on syy- tai riski-tekijä.

      - stressi on syövän kuin syövän aiheuttaja muiden tekijöiden muassa. Se on hyvin varteenotettava tekijä

      - geenit eivät ole välittömänä syynä syöpään kuin harvassa syöpälajissa (muistaakseni jotain alle 10 prosenttia kaikista syöpätapauksista).

      - makean ruoan mässäily on aika selvä riskitekijä, erityisesti siksi että pelkistetty hiilihydraatti varastaa mm. B ryhmän vitamiineja. Se myös varastaa kalsiumia ja magnesiumia elimistöltä jolloin soluissa pH laskee. Jos solujen pH laskee tarpeeksi alas niin väistämättömästi tulee vahinkoa solun DNA:han ja solusta tulee syöpäsolu.
      Saksalainen tiedemies Otto Warburg sai Nobelin palkinnon 1930 luvun alussa löydöistään koskien syövän synnyn mekanismia solussa, ja hänen kirjoituksiaan syövästä kannattaa lukea (löytyy netistä). Hän mm. mainitsee sokerin ja miten haitallista se on.

      - vähäinen liikunta ei välttämättä lisää syöpäriskiä jos muutoin on vähän syövän riskitekijöitä elämässä. Jos se vähäinen liikunta on laadukasta ja mielekästä eikä stressaavaa niin se on positiivinen asia. Jos vähäisellä liikunnalla tarkoitetaan pääasiallista "sohvalla löhöämistä" tms. liikunnan kaihtamista niin sellainen on negatiivista, ja voi lisätä syövän riskiä.


      Sitten. Kun nyt kysyt rintasyövän aiheuttajia niin kerron ne mitkä nyt muistuu mieleen. Paremminkin käyttäisin termiä riskitekijä, tai edistävä tekijä, tai altistava tekijä. Monesti voi jälkikäteen päätellä että joku joka on saanut syövän niin sen elämässä oli monta eri asiaa jotka lisäsivät syöpäriskiä, mutta kuka osaa sanoa että se tai se yksittäinen tekijä yksin "aiheutti" syövän. Hyvin harvoin, sanoisin, voidaan tarkkuudella nimetä yhtä ainoata aiheuttajaa tai laukaisevaa tekijää. Yleensä kyseessä on monta eri negatiivista altistavaa riskitekijää mukana kuvioissa, jolloin niiden yhteenlaskettu negatiivinen vaikutus elimistöön ja soluihin on ns. kumulatiivinen. Jotkut näistä tekijöistä ovat voimakkaampia karsinogeenejä (käännetään yleensä "syöpää synnyttävä/aiheuttava") kuin toiset. Mutta kun puhutaan karsinogeeneistä (kuten teollinen transrasva) niin useimmiten niiden karsinogeenisuus on suoranaisesti riippuvainen ajasta ja määrästä. Eli jos otetaan esimerkkinä karsinogeeni kuten teollinen kasviöljyperäinen transrasva niin se ei aiheuta syöpää jos syö sitä kerran elämän aikana. Transrasva edistää tai aiheuttaa syöpää silloin kun sitä syö pitemmän ajan, ja määräkin on merkittävässä roolissa.
      Eli, useimmiten syöpä "puhkeaa" pitempiaikaisen altistumisen (karsinogeenille, tai useimmiten monelle karsinogeenille) myötä.

      Tässä ne eri tekijät mitkä nyt muistuu mieleen mitä rintasyöpään tulee, muita voi muistua mieleen myöhemmin. Ei missään erityisessä järjestyksessä. Tiedän että jotkut jotka lukee tätä ovat eri mieltä joidenkin kohdalla. Ehkä voisi sitten keskustella ja perustella enemmän jos tarve vaatii.

      - stressi

      - katkeruus, viha. Varmaan moni muun negatiivinen emotio tai mielentila

      - valkosokerin syönti, sellaisenaan tai "piilosokerina" (mm. virvoitusjuomissa, leivonnaisissa, jne.). Myös muu pelkistetty hiilihydraatti (kuten siirappi, fruktoosi).

      - unen vaje. Se että nukkuu liian vähän saa elimistössä aikaan paljolti samankaltaisia reaktioita kuin stressi

      - se että syö liikaa rasvaa. Muistaakseni se meni niin että naisilla liiallinen rasvan syönti saa joidenkin tutkijoiden mukaan aikaan sen että elimistö tuottaa enemmän estrogeenia. Tämän valossa ei pidä kuitenkaan mennä millekään rasvattomalle linjalle. Rasvaa tulee syödä kohtuudella, mutta eritoten tulee huolehtia että karttaa luonnottomia rasvoja kuten kasviöljyperäisiä transrasvoja ja margariineja, ja että valitsee hyviä ja terveellisiä luonnollisen rasvan lähteitä kuten kala, neitsytoliiviöljy, neitsytkookosöljy (erinomainen iholle myös), kylmäpuristettu manteliöljy (erinomainen iholle myös), kylmäpuristettu seesaminsiemenöljy, kylmäpuristettu rapsiöljy (parempi rasvahappoprofiili kuin rypsillä), voi, raakamaidosta valmistetut rasvaiset tai keskirasv. juustot.

      - se että paistaa merkittävän osan syödystä ruoasta liian kuumassa pannussa (tai uunissa, tms.). Eritoten pätee eläinperäiseen ruokaan. Ja puhutaan lämpötiloista jotka menevät yli 150 astetta Celsiusta. Yli tuon astelukeman kun menee niin muodostuu erilaisia karsinogenisiä yhdisteitä kuten heterosyklisiä amineja (eng. heterocyclic amines), AGEPs (Advanced Glycation End Products).

      - pinnallinen (vääränlainen) hengitys.

      - karsinogeenisiksi todetut aineet joita on lisätty joihinkin ruokiin ja tuotteisiin (mukaanlukien juomat), kuten jotkut E aineet.

      - rintaliivien pitempiaikainen käyttö

      - ihonhoitotuotteet (mukaanlukien shampoot, hiustenhoitoaineet, deodorantit, antiperspirantit) joissa karsinogeeneja (kuten parabeeneja). Eritoten kainalodeodorantit ja -antiperspirantit missä sellaisia karsinogeeneja kuten parabeeneja ja alumiiniyhdisteitä

      - raskasmetallit kuten amalgaami

      - kasviöljyperäinen teollisesti valmistettu transrasva ja sitä sisältävät ruoat/tuotteet

      - ydinsäteilylle altistuminen (vrt. Tsernobyl, Hiroshima)

      - G3-verkoston säteily. Kyse on kännykkä-verkostosta jota käytetään myös Suomessa. EU:n virallinen tutkimusraportti vuodelta 2003 koskien G3 verkostoa tuli siihen tulokseen että sillä on negatiivista vaikutusta ihmisen DNA:han. Australialainen tutkimus on päätynyt samaan tulokseen.

      - mikroaaltouunissa lämmitetyn ruoan pitempiaikainen säännöllinen syöminen

      - kosteusvauriomikrobeille (home) altistuminen

      - valkovehnäjauhotuotteet

      - meijerikäsitellyt (pastöroitu ja/tai homogenisoitu) proteiinipitoiset maitotuotteet. Pääsyyllinen näissä on lehmän maidossa esiintyvä lehmälle ominainen kasvuhormoni, joka (luonnollisesti) ei ole tarkoitettu ihmiselle, vaan vasikalle, jotta se kasvaisi. Tämä hormoni sitten joissakin naisissa saattaa hormonit epätasapainoon.

      - aspartaami (paljon käytetty keinomakeutusaine eri "light" tuotteissa). On myös muita karsinogeenisiä keinomakeutusaineita.

      - lisäaine (maun vahvistaja) nimeltä MSG (monosodium glutamate). Suomeksi taitaa olla mononatriumglutamaatti.

      - fluori (ei sitä mitä luonnollisesti esiintyy luonnon raaka-aineissa). Tarkoitan sitä fluoria mitä mm. USAssa lisätään joissakin paikoissa juomaveteen. Tätä on myös useimmissa hammastahnoissa.

      - sellaisten kasviöljyjen pitempiaikainen kulutus joissa runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, kuten maissiöljy, soijaöljy, auringonkukkaöljy, pellavansiemenöljy, saksanpähkinäöljy.

      - oxy-kolesteroli (eng. oxy-cholesterol, oxidized cholesterol), eli hapettunut kolesteroli. Sitä on joissakin maitojauheissa, herajauheissa, munajauheissa, ja näitä jauheita sisältävissä tuotteissa. Sitä voi myös muodostua jos kypsentää eläinperäistä ruokaa liian korkeassa lämpötilassa. Esim. liian kova paistaminen paistinpannussa.

      - ei-maitohapatetut soijaruoat ja -tuotteet. Sisältävät kasvihormoneja (genistein, daidzein) jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti elimistön hormonitaloudenhoitoon

      - e-pillerit

      - vaihdevuosiin liittyvä hormonihoito

      - ei-kylmäpuristetut (ts. lämminpuristetut) kasviöljyt. Sisältävät mm. liuottimien (kuten hexaani) jäämiä.

      - margariinit (mukaanlukien levitemarg.). Jotkut sisältävät em. kasviöljyperäisiä transrasvoja. Useimmat elleivät kaikki sisältävät liuotinjäämiä, sekä lisäaineita.

      - virvoitusjuomat. Sisältävät fosforihappoa, joka varastaa elimistöltä kalsiumia. Kalsiumpuutos edistää syövän syntyä.

      - se että pitempiaikaisesti syö ylikypsennettyä eläinproteiinia (kuten lihaa, kanaa, kalaa, kananmunaa, maitoa, juustoa). Tämä voi kuluttaa kahta tärkeää haima-entsyymiä loppuun, trypsiiniä ja chymotrypsiiniä. Tällöin immuunijärjestelmän valkosolut eivät kykene tuhoamaan syöpäsoluja, koska nämä haimaentsyymit ovat ne ainoat tekijät elimistössä jotka kykenevät sulattaa syöpäsolujen proteiini-suojakalvoa. Tätä kalvoa on poistettava jotta valkosolut voisivat tappaa syöpäsolun.

      - reseptilääkkeiden pitempiaikainen tai säännöllinen syönti. Varastavat elimistöltä mm. kalsiumia ja magnesiumia.

      - statiinit

      - röntgensäteily, mukaanlukien mammografia.

      - rokotukset

      - se että syö paljon ns. nopeita hiilihydraatteja.

      - ilmansaasteet

      - eri liuotinten höyryjen sisäänhengittäminen

      - asbestipöly

      - suojaavien ravintotekijöiden puutokset. Tämä voi johtua siitä että ruokavalio on vääränlainen, eli ei yksinkertaisesti sisällä kaikkia tärkeitä ravintoaineita riittävissä määrin.

      - se että syö ruokia joille on allerginen. Tämä heikentää immuunijärjestelmää

      - rasva joka on päässyt eltaantumaan. Sitä on mm. useimmissa marketeiden valmiiksikuorituissa pähkinöissä ja siemenissä. Kuin myös paahdetuissa. Eltaantuneesta rasvasta ovat asiantuntijat aika lailla yhtämieltä että se on karsinogeenistä.

      - yleisesti ottaen valmisruoat, einekset, mikroruoat ja sen sellaiset teollisesti valmistetut puhtaasti kaupallisista intresseistä syntyneet tuotteet joilla hyvin alhainen ravintoarvo. Ts. roskaruoka. Tällaisen säännöllinen ja jatkuva syöminen lisää syövän riskiä.

      - synteettiset vitamiinit sekä muut luonnottomat ravintolisät.

      • noista

        Tuon hmg:n pitkän sepustuksen jälkeen, kaikkein tärkein - Tsernobyl


      • marjattas
        noista kirjoitti:

        Tuon hmg:n pitkän sepustuksen jälkeen, kaikkein tärkein - Tsernobyl

        -en tupakoi,en käytä alkoholia,olen 160/47kg,en syö makeaa usein,enkä rasvaisia ruokia,ulkoilen paljon koirani kanssa ja muutenkin,en ole koskaan käyttänyt hormooneja,olen synnyttänyt 2.lasta,olen elämän myönteinen,onnellisesti naimisissa ,alle 40vuotias,,,olen sairastanut rintasyövän 2.kertaa,,,


      • dam, dam

        Ei varmaankaann ole yhtä tai kahtakaan syytä...
        Autokolarissa kuolleet eivät ehdi pohtia,,,meille syöpään sairastuneille Taivaanisä antaa vielä mahdollisuuden ...pyytää anteeksi...tai vaikka kiroilla...

        Aikaa on, hyvästellä läheisemme...Voisi olla toisinkin


      • dam, dam kirjoitti:

        Ei varmaankaann ole yhtä tai kahtakaan syytä...
        Autokolarissa kuolleet eivät ehdi pohtia,,,meille syöpään sairastuneille Taivaanisä antaa vielä mahdollisuuden ...pyytää anteeksi...tai vaikka kiroilla...

        Aikaa on, hyvästellä läheisemme...Voisi olla toisinkin

        Luin juuri raamatusta Jobin kirjasta 36:21. Varo ettet käänny vääryyteen:siksi sinua on koeteltu kärsimyksellä.Nämä"ikävät" kokemukset annetaan meille elämän kasvuksi ja siksi, että kasvaisimme tukemaan rinnalla kulkijoita, unohtaaksemme enemmän oman itsemme eli tuijottamisen omaan napaamme Uskokaa tai älkää!!!!!En ole kaikkitietävä, mutta näin olen kokenut omalla kohdallani.Nämä sairaudet ovat vain elämän osia kasvaaksemme eteenpäin aikuisiksi ja sellaisiksi, että olisimme käyttökelpoisempia Jumalan suunnitelmissa. Terv.Seija


      • hmg
        dam, dam kirjoitti:

        Ei varmaankaann ole yhtä tai kahtakaan syytä...
        Autokolarissa kuolleet eivät ehdi pohtia,,,meille syöpään sairastuneille Taivaanisä antaa vielä mahdollisuuden ...pyytää anteeksi...tai vaikka kiroilla...

        Aikaa on, hyvästellä läheisemme...Voisi olla toisinkin

        Niin, rintasyövän synnyn syyt ovat useimmiten moninaiset.

        Autokolarissa kuolleet eivät ehdi siinä hetkessä pohtia kuolemaansa yksityiskohtia, elleivät jonkun ajan joudu kitumaan. Kuoleman jälkeen ehkä pohtivat kuolemansa yksityiskohtia.

        Syöpään sairastuneille Jumala antaa mahdollisuuden tervehtyä siitä, ja mahdollisuuden pyytää anteeksi muilta ihmisiltä sikäli kun siihen on tarvetta. Jotkut taas ovat syövästään katkeria ja jäävät katkeriksi, ja voivat hyvinkin kiroilla sen takia.


    • ihmiskunnassa on jokin virhe tapahtunut, kun syövät lisääntyy, mutta ei kukaan yksityinen ihminen voi pelkästään omista tekemisistään ruveta etsimään syytä syöpänsä syntyyn.Geenit, väärä ravinto, ilman saasteet , stressi, dna-vaurio vähintään kaikilla, jotka syöpään sairastuvat.Erehdyin keran kirjoittamaan, että geeni-virhe, mutta tarkoitin dna-vaurio.

    • niin, että

      suurinpiirtein joka kolmas nainen saa jossakin elämänsä vaiheessa rintasyövän. Eipä siinä paljon mitään muita syitä tarvi sit etsiä, sukupuoli riittää.

      • kertomaa...

        Meri-Karinassa olin sopeutumisvalmennuskurssilla, siellä luennoinut syöpälääkäri kertoi, että vaikka eläisi "oikein", söisi, liikkuisi jne...niin silti niille, keille se on tullakseen, syöpä tulee yli 90-prosenttisesti. Älkää syyllistäkö itseänne, toki voimme muuttaa elämäntapojamme terveellisemmiksi - jos on tarvetta - siitä nyt tuskin on haittaa. Mutta...kukaan tänne ei jää.


      • hmg

        Mihinkä maan naisiin tällainen prognoosi pätee?

        Tottakai rintasyöpä on naisten syöpä. Mutta ei se tule päälle siitä syystä että on nainen. Kyllä ne ratkaisevat tekijät ovat löydettävissä länsimaisessa elämäntyylissä ja saastuneessa ympäristössä jossa elämme. Yksittäisiä syy- tai riskitekijöitä jos luettelisi niin niitä olisi kymmenittäin.
        Ei rintasyövästä tiedetty mitään Hunza kansan naisten keskuudessa. He eivät eläneet länsimaalaiseen moderniin tyyliin eikä elinympäristö ollut saastunutta. Puhdasta vuoristomaisemaa ja rauhallista stressitöntä elämää mutta kuitenkin jokapäiväisiä töitä ja askareita. Puhdasta luonnollista ruokaa eikä mitään teollisesti pilattua. Eivät saaneet rintasyöpää vaikka oli sukupuoli tuo mainittu.


      • ihme ja kumma
        hmg kirjoitti:

        Mihinkä maan naisiin tällainen prognoosi pätee?

        Tottakai rintasyöpä on naisten syöpä. Mutta ei se tule päälle siitä syystä että on nainen. Kyllä ne ratkaisevat tekijät ovat löydettävissä länsimaisessa elämäntyylissä ja saastuneessa ympäristössä jossa elämme. Yksittäisiä syy- tai riskitekijöitä jos luettelisi niin niitä olisi kymmenittäin.
        Ei rintasyövästä tiedetty mitään Hunza kansan naisten keskuudessa. He eivät eläneet länsimaalaiseen moderniin tyyliin eikä elinympäristö ollut saastunutta. Puhdasta vuoristomaisemaa ja rauhallista stressitöntä elämää mutta kuitenkin jokapäiväisiä töitä ja askareita. Puhdasta luonnollista ruokaa eikä mitään teollisesti pilattua. Eivät saaneet rintasyöpää vaikka oli sukupuoli tuo mainittu.

        "Ei rintasyövästä tiedetty mitään Hunza kansan naisten keskuudessa. He eivät eläneet länsimaalaiseen moderniin tyyliin eikä elinympäristö ollut saastunutta. Puhdasta vuoristomaisemaa ja rauhallista stressitöntä elämää mutta kuitenkin jokapäiväisiä töitä ja askareita. Puhdasta luonnollista ruokaa eikä mitään teollisesti pilattua. Eivät saaneet rintasyöpää vaikka oli sukupuoli tuo mainittu."

        Mikäs näiden Hunza -naisten keski-ikä on/oli tai paremminkin minkä ikäiseksi he keskimäärin elävät/elivät? 105? 95? 85? 75? 65? 55? 45? 35?

        Jopa minä tiedän, että esim. viruksilla on osansa tässä rumbassa.
        Keskityhän hmg vähän paremmin siihen mitä suollat, on edesvastuutonta väittää kaikkien reseptilääkkeiden aiheuttavan syöpää. Aika monet kyllä tosin suojaisivat syövältä sitäkautta, ettei sitä eläisi niin kauan että ehtisi syövän saada...


      • minäkin tässä
        ihme ja kumma kirjoitti:

        "Ei rintasyövästä tiedetty mitään Hunza kansan naisten keskuudessa. He eivät eläneet länsimaalaiseen moderniin tyyliin eikä elinympäristö ollut saastunutta. Puhdasta vuoristomaisemaa ja rauhallista stressitöntä elämää mutta kuitenkin jokapäiväisiä töitä ja askareita. Puhdasta luonnollista ruokaa eikä mitään teollisesti pilattua. Eivät saaneet rintasyöpää vaikka oli sukupuoli tuo mainittu."

        Mikäs näiden Hunza -naisten keski-ikä on/oli tai paremminkin minkä ikäiseksi he keskimäärin elävät/elivät? 105? 95? 85? 75? 65? 55? 45? 35?

        Jopa minä tiedän, että esim. viruksilla on osansa tässä rumbassa.
        Keskityhän hmg vähän paremmin siihen mitä suollat, on edesvastuutonta väittää kaikkien reseptilääkkeiden aiheuttavan syöpää. Aika monet kyllä tosin suojaisivat syövältä sitäkautta, ettei sitä eläisi niin kauan että ehtisi syövän saada...

        samalla tavalla kirjoittaa kuin sinä,ehdit ennemmin.jos suomessakin olisi vielä naisten keskim.elinikä noin 40v,olisi rintasyöpä aika harvinaista.Sairastumis keski-ikä taitaa olla jotain 50v,vaikka onhan meitä poikkeuksiakin.Sitä kyllä olen ajatellut,mut en tiedä onko mitään perää,että "ennenvanhaan" Suomessakin naiset olivat noin 20-40 ikävuosiensa ajan melkein aina joko raskaanatai imettivät.Olisikohan se suojannut rintasyövältä.Mm minun isoäitini teki noiden ikävuosien välissä yhteensä 12.lasta.Ja sen maailman aikaan se oli aika yleistä ainakin maaseudulla.


      • hmg
        ihme ja kumma kirjoitti:

        "Ei rintasyövästä tiedetty mitään Hunza kansan naisten keskuudessa. He eivät eläneet länsimaalaiseen moderniin tyyliin eikä elinympäristö ollut saastunutta. Puhdasta vuoristomaisemaa ja rauhallista stressitöntä elämää mutta kuitenkin jokapäiväisiä töitä ja askareita. Puhdasta luonnollista ruokaa eikä mitään teollisesti pilattua. Eivät saaneet rintasyöpää vaikka oli sukupuoli tuo mainittu."

        Mikäs näiden Hunza -naisten keski-ikä on/oli tai paremminkin minkä ikäiseksi he keskimäärin elävät/elivät? 105? 95? 85? 75? 65? 55? 45? 35?

        Jopa minä tiedän, että esim. viruksilla on osansa tässä rumbassa.
        Keskityhän hmg vähän paremmin siihen mitä suollat, on edesvastuutonta väittää kaikkien reseptilääkkeiden aiheuttavan syöpää. Aika monet kyllä tosin suojaisivat syövältä sitäkautta, ettei sitä eläisi niin kauan että ehtisi syövän saada...

        En osaa vastata Hunza naisten keskimääräisestä iästä. Vastaus voisi löytyä kirjoista. Minulla on muutama kirja Hunza kansasta, mutten yhtään niistä ole lukenut läpi. Mutta arvaan että keskimäärin elivät yli 85 vuotiaiksi. Ehkä alle 90. Mutta oli keski-ikä mikä oli niin tosiasia on että Hunza kansan keskuudessa ei ollut syöpää laisinkaan, eikä sepelvaltimotautia, eikä muita elintasosairauksia. Siis ei naisilla eikä miehillä. Heillä ei ollut lääkäreitä, ei sairaaloita, ei tuomareita koska ei mitään rikollisuutta. Sekä naisia että miehiä löytyi monenmonta jotka elivät yli 100 vuotiaiksi. Heillä ei ollut dementiaa myöskään.

        Viruksia kun mainitset niin totta vie se unohtui minulta. Olen lukenut että tiettyjä viruksia yhdistetään syöpään.

        Reseptilääkkeet edistävät syövän puhkeamista muiden negatiivisten tekijöiden muassa. Miksi sanon näin? Koska reseptilääkkeet ovat voimakkaasti happoa muodostavia. Eli laskevat elimistön (sekä solujen) pH:ta sen mekanismin kautta että varastavat Kalsiumia ja muita emäksisiä mineraaleja, mm. Kaliumia.


    • ja muut hormoonihoidot

      aiheuttavat syöpää. Samoin soijaton ruokavalio....

      • hormooninoitoja,ja koko ikäni

        käyttähyt soijaa


      • että onkohan
        hormooninoitoja,ja koko ikäni kirjoitti:

        käyttähyt soijaa

        yksi riskitekijä alkoholi.Sitä ei kukaan ole vielä maininnut.Käsittääkseni siinä on vuosien ja vuosien suurkuluttmisesta kyse,onko muilla millaista tietoa .


      • hmg

        Että soijaton ruokavalio aiheuttaa syöpää. Perustele. Et kykene. Koska se ei pidä paikkansa. Mm. on ollut olemassa kansoja ja heimoja jotka eivät soijasta tienneet mitään, eikä heillä syöpää ollut. Se todistaa että soijan läsnäolo tai puute ruokavaliossa on neutraali asia. Ei vaikuta sinne eikä tänne.

        Maitohapatettuna soija on hyvä ruoka. Ei-maitohapatettuna se voi muiden tekijöiden muassa edistää syövän puhkeamista koska siinä on mm. kasvihormoneja (genistein ja daidzein) jotka voivat erit. naisilla sekoittaa hormonitoimintaa.


    • näyttää olevan

      ravinto tietoutta. Siksi kysynkin , olisiko sinun mahdollista antaa vinkkejä ruokavalioon sytojen aikaan .Ruokvalion olisi oltava monipuolinen ja runsasenerginenkin j.n.e. Lääkkeet turvottavat ja jotkut lisäävät ruokahalua.Jos muu ei tässä masenna, niin ainakin se, kun paino senkun nousee,en niin paljon jaksa liikkua ,että se pysyisi kurissa.Ja "lohturuokaa" makeitakin on välillä napsittava.

      • hmg

        Hei. Jonkin verran on ravintotietoutta. Kiitos luottamuksesta, kyllä minun on mahdollista antaa vinkkejä. Aika vaikean kysymyksen/tehtävän kuitenkin toit minulle. Yritän kuitenkin parhaan mukaan sanoa jotain, ja toivon että jaksat lukea koska voi tulla paljonkin tekstiä (tietyissä tapauksissa on oltava perusteellinen). Myös kysyn (jotta voisin paremmin olla avuksi) sinulta jotain ja toivon että vastaisit. Aloitan kysymällä... kun sanot että ruokavalion tulisi olla ...runsasenerginen, niin osaatko jotenkuten hahmottaa kilokaloreissa? Yli 1800? Yli 2000? Yli 2200? Mikä on sinun ihannepainosi? Kysyn mm. jotta voisin laskea proteiinin tarvettasi. Haluatko kertoa ikäsi? Sitten, kun sanot että monipuolinen niin tarkoitatko ravinnollisesti (ts. proteiini, rasva, hiilihydraatti, vitamiinit, mineraalit, hivenaineet) ? Sanot lääkkeiden turvottavan... koska en ole perehtynyt sytohoitoihin niin kysyn että onko kyseessä kenties nesteturvotus ?

        Sanot napsivasi makeita .. tarkoitako karkkeja/suklaata tms. ? Jos niin on asia niin sinun tulisi löytää oikeanlainen motivaatio vastustaa niiden napsimista. Se voisi jo tulla siitä että opit (jos et jo tiedä) miten vahingollista valkosokeri tai muu sellainen pelkistetty teollinen sokeri on mitä syöpään tulee, ja mitä soluihin tulee, ja eritoten miksi se on niin vahingollista. Kuten voit arvata kehoitan että pyrit vähentämään makeiden napsimista, ja jonain päivänä toivottavasti et enää yhtään syö. Mutta alkajaisiksi annan sen neuvon että kun tuollainen tulee päälle että täytyy makeita napsia niin miten jos korvaisit ne esim. kuivahedelmillä joihin ei ole lisätty mitään sokeria (eikä rasvaa). Kuivahedelmät ovat aika makeita joten voisivat korvata makeita. Mieleen tulee sellaiset kuin rusina, taateli, viikuna, tumma aprikoosi, ananas, papaija, kookos, mango, luumu, jne. Jotkut näistä kuivahedelmistä sisältävät hyvin tiettyjä ravintoaineita ja antioksidantteja joten se jos ei muuten riittää syyksi miksi vaihtaa makeat näihin.

        Kysyn varmaan lisää myöhemmin. En nyt vielä tässä viestissä rupea itse ruokavaliota yksityiskohtaisesti käsittelemään, aika ei tänään riitä enää koska kohta on aika minun mennä nukkumaan, työpäivä huomenna taas. Kysy sinä niin paljon kuin haluat jos tarvetta on.

        Voimia ja jaksamista sinulle.

        t.
        HMG


      • tähän väliin

        minä sain neuvon,että sytojen aikana pitää välttää suolaisia ruokia ja juoda paljon vettä.Ainakin tämä ohje tehosi mun kohdalla,turvotus oli vähäistä eikä painonikaan juuri noussut.kannattaa kokeilla.p.s.karkkeja minäkin kyllä söin normaalia enemmän.


      • ravinto asioista
        hmg kirjoitti:

        Hei. Jonkin verran on ravintotietoutta. Kiitos luottamuksesta, kyllä minun on mahdollista antaa vinkkejä. Aika vaikean kysymyksen/tehtävän kuitenkin toit minulle. Yritän kuitenkin parhaan mukaan sanoa jotain, ja toivon että jaksat lukea koska voi tulla paljonkin tekstiä (tietyissä tapauksissa on oltava perusteellinen). Myös kysyn (jotta voisin paremmin olla avuksi) sinulta jotain ja toivon että vastaisit. Aloitan kysymällä... kun sanot että ruokavalion tulisi olla ...runsasenerginen, niin osaatko jotenkuten hahmottaa kilokaloreissa? Yli 1800? Yli 2000? Yli 2200? Mikä on sinun ihannepainosi? Kysyn mm. jotta voisin laskea proteiinin tarvettasi. Haluatko kertoa ikäsi? Sitten, kun sanot että monipuolinen niin tarkoitatko ravinnollisesti (ts. proteiini, rasva, hiilihydraatti, vitamiinit, mineraalit, hivenaineet) ? Sanot lääkkeiden turvottavan... koska en ole perehtynyt sytohoitoihin niin kysyn että onko kyseessä kenties nesteturvotus ?

        Sanot napsivasi makeita .. tarkoitako karkkeja/suklaata tms. ? Jos niin on asia niin sinun tulisi löytää oikeanlainen motivaatio vastustaa niiden napsimista. Se voisi jo tulla siitä että opit (jos et jo tiedä) miten vahingollista valkosokeri tai muu sellainen pelkistetty teollinen sokeri on mitä syöpään tulee, ja mitä soluihin tulee, ja eritoten miksi se on niin vahingollista. Kuten voit arvata kehoitan että pyrit vähentämään makeiden napsimista, ja jonain päivänä toivottavasti et enää yhtään syö. Mutta alkajaisiksi annan sen neuvon että kun tuollainen tulee päälle että täytyy makeita napsia niin miten jos korvaisit ne esim. kuivahedelmillä joihin ei ole lisätty mitään sokeria (eikä rasvaa). Kuivahedelmät ovat aika makeita joten voisivat korvata makeita. Mieleen tulee sellaiset kuin rusina, taateli, viikuna, tumma aprikoosi, ananas, papaija, kookos, mango, luumu, jne. Jotkut näistä kuivahedelmistä sisältävät hyvin tiettyjä ravintoaineita ja antioksidantteja joten se jos ei muuten riittää syyksi miksi vaihtaa makeat näihin.

        Kysyn varmaan lisää myöhemmin. En nyt vielä tässä viestissä rupea itse ruokavaliota yksityiskohtaisesti käsittelemään, aika ei tänään riitä enää koska kohta on aika minun mennä nukkumaan, työpäivä huomenna taas. Kysy sinä niin paljon kuin haluat jos tarvetta on.

        Voimia ja jaksamista sinulle.

        t.
        HMG

        keskustelua.Olen saanut sinulta jo nyt erittäin hyviä asioita tästä asiasta. Sytostaatti hoitojen aikana menee monenlaisia lääkkeitä.Joillakin ihmisillä ei ole ruokahaluja ja toisilla on n,s, aina nälkä.Liikuntakin tulisi olla kevyttä ja maltillista. Olen yrittänyt liikkua päivittäin noin tunnin , aina ilmoista riippuen.Kyselit ikääni, olen 59v.Ja ihaannepainoni olisi n,71kg, nyt sitä on roimasti liikaa.Makeiden napsimisella tarkoitin, keksejä , pullaa , kakkuja. Karkkeja ja suklaata en osta.Energian saanti hoitojen aikana lisääntyy, kuvittelen sen olevan suurempi kuin aikuisen tarve yleensä, en tiedä , arvailen , ehkä minulla voisi olla,, 2000 - 2200kcal vuorokaudessa.Tärkeäähän olisi,hiilihydraatit, proteiini,, rasva vitamiinit ja kivennäisaineet.Ajattelen, kun osaisi syödä sillain, että saisi joka alueelta päivittäin tarvittavan, eikä paino hiipisi kokoajan ylöspäin.Kiitos kun olet jaksanut ja halunnut keskustella tästä asiasta.


      • hmg
        ravinto asioista kirjoitti:

        keskustelua.Olen saanut sinulta jo nyt erittäin hyviä asioita tästä asiasta. Sytostaatti hoitojen aikana menee monenlaisia lääkkeitä.Joillakin ihmisillä ei ole ruokahaluja ja toisilla on n,s, aina nälkä.Liikuntakin tulisi olla kevyttä ja maltillista. Olen yrittänyt liikkua päivittäin noin tunnin , aina ilmoista riippuen.Kyselit ikääni, olen 59v.Ja ihaannepainoni olisi n,71kg, nyt sitä on roimasti liikaa.Makeiden napsimisella tarkoitin, keksejä , pullaa , kakkuja. Karkkeja ja suklaata en osta.Energian saanti hoitojen aikana lisääntyy, kuvittelen sen olevan suurempi kuin aikuisen tarve yleensä, en tiedä , arvailen , ehkä minulla voisi olla,, 2000 - 2200kcal vuorokaudessa.Tärkeäähän olisi,hiilihydraatit, proteiini,, rasva vitamiinit ja kivennäisaineet.Ajattelen, kun osaisi syödä sillain, että saisi joka alueelta päivittäin tarvittavan, eikä paino hiipisi kokoajan ylöspäin.Kiitos kun olet jaksanut ja halunnut keskustella tästä asiasta.

        Kiitos vastauksista. Edellisessä viestissä unohdin sanoa lyhesti jotain siihen kun mainitsit liikkumisen. On hyvin vaikeaa saada paino pysymään kurissa liikkumalla. Liikkumista on mielestäni yliarvostettu mitä painon kontrolloimiseen tulee. Liikunta on monessa mielessä hyvä asia. Mutta painonhallinnassa se voi olla yllättävän tehoton. Joten on viisainta pitää paino kurissa ensikädessä ruokavalion avulla. Kunnon kohentajana liikuntaa ei sitten korvaa mikään. Huom! että "kunto" ja "terveys" ovat eri asia. Terveys on monen tekijän summa. Kunto on ensikädessä sitä paljonko fyysistä työtä ihminen jaksaa tehdä. Esim. nk. rasitustesti mikä sydänpotilaille tehdään .. se testaa kuntoa, mutta terveydestä se sanoo vain vähän.
        Eli, mitä liikuntaan ja sen suhteeseen painoosi niin älä ota mitään stressiä. Anna ruokavalion hoitaa tuo painopuoli kuntoon. Liiku kun haluat ja jaksat mutta älä anna liikunnan tulla sinulle stressi-tekijä. Stressi on kuten tiedät hyvin vahingollinen asia.

        Olet varmasti oikeassa että hoitojen aikana energian tarve lisääntyy. Mutta ei ainoastaan energian, vaan myös vitamiinien, mineraalien, ja antioksidanttien. Arvioit energian tarpeesi mielestäni aika hyvin. Minä ajattelen että 2000 voisi olla hyvä kcal määrä päivässä johon tähdätä jos/kun "räätälöi" ruokavalion. Ajattelen että jos ruokavalio on ns. ravintoaine-tiheä niin riittää hieman vähemmällä kalorimäärällä. Eli vaikka saisitkin 1900 tai 1950 jonain päivinä niin jaksaisit kuitenkin hyvin jos saat runsaasti B vitamiineja, C vitamiinia (jne.), magnesiumia, kalsiumia, sinkkiä, rautaa jne. Tietyt vitamiinit ja mineraalit kuten ehkä tiedät tehostavat energiaa antavien ravintoaineiden (hiilihydraatti ja rasva ensikädessä) käyttöä ja hyödyntämistä. Ja se myös että laittaa hieman kalorivajetta saa aikaan että paino pikku hiljaa alkaa tippua alaspäin.

        Sitten oli tuo turvotus. Et kertonut onko se nestettä. Joten arvaan tässä että on. Jos on nesteturvotuksesta kyse niin tulee kaksi asiaa mieleen jotka voisivat olla avuksi vähentämään sitä. Toinen on tuore ananas, syötynä yksinään, tyhjään vatsaan. Toinen on se että minimoit niin paljon kuin mahdollista raffinoidun suolan (pöytäsuola ja muu vitivalkoinen hieno suola) sisäänottoa, ja korvaat sen luonnollisella suolalla, suosittelen että hankin raffinoimatonta harmahtavaa Atlantin merisuolaa. Tämä suola ei vaikuta nesteturvotusta kuten pöytäsuola. Se voi pikemmin poistaa sitä, koska se auttaa saamaan neste- ja elektrolyytti-tasapainoa kuntoon.

        Ennen kuin lopetan tältä erää (kun viikonloppu tulee niin minulla on yllin kyllin aikaa kirjoitella pitkiäkin viestejä, ja toivon mukaan samaten voimia) kysyisin sinulta miten suhtaudut ravintolisiin? Kysyn mm. koska ajattelen että voisi olla paikallaan että syöt jotain hyvälaatuista B vitamiinilisää jossa kaikki 11 B vitamiinia. Ja C vitamiini lisä olisi varmaan myös hyvä asia. Ja ehkä joku tehokas Omega 3. Mutta jos suhtaudut näihin negatiivisesti niin pyrin olla mainitsematta niitä, ja keskityn pelkästään eri ruokiin. Mutta vielä kysyisin pituuttasi, ja että onko päivässäsi paljon muuta fyysistä aktiviteettiä kuin tuo n. tunnin liikunta?

        Kaikkea hyvää sinulle.

        t.
        HMG


      • sytöjen aikaan
        tähän väliin kirjoitti:

        minä sain neuvon,että sytojen aikana pitää välttää suolaisia ruokia ja juoda paljon vettä.Ainakin tämä ohje tehosi mun kohdalla,turvotus oli vähäistä eikä painonikaan juuri noussut.kannattaa kokeilla.p.s.karkkeja minäkin kyllä söin normaalia enemmän.

        saa ja pitääkin syödä kaikkea mitä pystyy, jopa rasvaistakin.
        Koska silloin elimistö tarvitsee kaiken energian ja paino yleensä jossakin vaiheessa kuitenkin hoitojen myötä tippuu.


      • ravitsemuksesta
        hmg kirjoitti:

        Kiitos vastauksista. Edellisessä viestissä unohdin sanoa lyhesti jotain siihen kun mainitsit liikkumisen. On hyvin vaikeaa saada paino pysymään kurissa liikkumalla. Liikkumista on mielestäni yliarvostettu mitä painon kontrolloimiseen tulee. Liikunta on monessa mielessä hyvä asia. Mutta painonhallinnassa se voi olla yllättävän tehoton. Joten on viisainta pitää paino kurissa ensikädessä ruokavalion avulla. Kunnon kohentajana liikuntaa ei sitten korvaa mikään. Huom! että "kunto" ja "terveys" ovat eri asia. Terveys on monen tekijän summa. Kunto on ensikädessä sitä paljonko fyysistä työtä ihminen jaksaa tehdä. Esim. nk. rasitustesti mikä sydänpotilaille tehdään .. se testaa kuntoa, mutta terveydestä se sanoo vain vähän.
        Eli, mitä liikuntaan ja sen suhteeseen painoosi niin älä ota mitään stressiä. Anna ruokavalion hoitaa tuo painopuoli kuntoon. Liiku kun haluat ja jaksat mutta älä anna liikunnan tulla sinulle stressi-tekijä. Stressi on kuten tiedät hyvin vahingollinen asia.

        Olet varmasti oikeassa että hoitojen aikana energian tarve lisääntyy. Mutta ei ainoastaan energian, vaan myös vitamiinien, mineraalien, ja antioksidanttien. Arvioit energian tarpeesi mielestäni aika hyvin. Minä ajattelen että 2000 voisi olla hyvä kcal määrä päivässä johon tähdätä jos/kun "räätälöi" ruokavalion. Ajattelen että jos ruokavalio on ns. ravintoaine-tiheä niin riittää hieman vähemmällä kalorimäärällä. Eli vaikka saisitkin 1900 tai 1950 jonain päivinä niin jaksaisit kuitenkin hyvin jos saat runsaasti B vitamiineja, C vitamiinia (jne.), magnesiumia, kalsiumia, sinkkiä, rautaa jne. Tietyt vitamiinit ja mineraalit kuten ehkä tiedät tehostavat energiaa antavien ravintoaineiden (hiilihydraatti ja rasva ensikädessä) käyttöä ja hyödyntämistä. Ja se myös että laittaa hieman kalorivajetta saa aikaan että paino pikku hiljaa alkaa tippua alaspäin.

        Sitten oli tuo turvotus. Et kertonut onko se nestettä. Joten arvaan tässä että on. Jos on nesteturvotuksesta kyse niin tulee kaksi asiaa mieleen jotka voisivat olla avuksi vähentämään sitä. Toinen on tuore ananas, syötynä yksinään, tyhjään vatsaan. Toinen on se että minimoit niin paljon kuin mahdollista raffinoidun suolan (pöytäsuola ja muu vitivalkoinen hieno suola) sisäänottoa, ja korvaat sen luonnollisella suolalla, suosittelen että hankin raffinoimatonta harmahtavaa Atlantin merisuolaa. Tämä suola ei vaikuta nesteturvotusta kuten pöytäsuola. Se voi pikemmin poistaa sitä, koska se auttaa saamaan neste- ja elektrolyytti-tasapainoa kuntoon.

        Ennen kuin lopetan tältä erää (kun viikonloppu tulee niin minulla on yllin kyllin aikaa kirjoitella pitkiäkin viestejä, ja toivon mukaan samaten voimia) kysyisin sinulta miten suhtaudut ravintolisiin? Kysyn mm. koska ajattelen että voisi olla paikallaan että syöt jotain hyvälaatuista B vitamiinilisää jossa kaikki 11 B vitamiinia. Ja C vitamiini lisä olisi varmaan myös hyvä asia. Ja ehkä joku tehokas Omega 3. Mutta jos suhtaudut näihin negatiivisesti niin pyrin olla mainitsematta niitä, ja keskityn pelkästään eri ruokiin. Mutta vielä kysyisin pituuttasi, ja että onko päivässäsi paljon muuta fyysistä aktiviteettiä kuin tuo n. tunnin liikunta?

        Kaikkea hyvää sinulle.

        t.
        HMG

        keskustellaan edelleen.Kiva kun olet antanut aikaasi ja korvaamatonta tietouttasi palstalle.Kyselit liikunnastani, se ei tässä hoitotilanteessa voi oikein olla minulla muuta kuin kävelyä sytostaatit kestävät pitkälle kevääseen.Lisäksi sädehoidot jotka menevät tässä ohella.Turvotus minulla ilmeisesti johtuu, tiputuksena annettavasta kortisonista ja sytostaateista.Jo ennen sairauttani ajattelin kyllä yleensä mitä söin , siis pyrin syömään vähän rasvaistaja monipuolisesti.Myös vitamiinilisänä oli multitabs, omega-3ja mangnesium tabl. Mutta näiden hoitojen aikana on lääkärin lupa ottaa vain multitabsia, jota en kuitenkaan ole ottanut, koska veriarvot ovat olleet vielä hyvät.Kyselit pituuttani, olen 168 cm pitkä.Kun hoidot ovat ohi olen ajatellut käyttää hyväkseni kaikki mahdolliset vitamiini ja hivenaine lisät joista voisi olla hyötyä jatkossa.Hyvää päivän jatkoa kaikille..


      • tämän neuvon
        sytöjen aikaan kirjoitti:

        saa ja pitääkin syödä kaikkea mitä pystyy, jopa rasvaistakin.
        Koska silloin elimistö tarvitsee kaiken energian ja paino yleensä jossakin vaiheessa kuitenkin hoitojen myötä tippuu.

        toiselta potilaalta,en hoito henkilökunnalta. olin tiputuksessa,ja viereisellä pedillä oli erittäin hyväkuntoisen oloinen potilas. Hän neuvoi minua,että juo paljon vettä äläkä kovin paljoa suolaista syö.Suolainen turvottaa helpommin,muuten kaikkea mitä vain mieli tekee.vähitellen minäkin jätin makkaran syönnin vähäiseksi,leivän päälle tomaattia ja kurkkua.


      • kaikki neuvot
        tämän neuvon kirjoitti:

        toiselta potilaalta,en hoito henkilökunnalta. olin tiputuksessa,ja viereisellä pedillä oli erittäin hyväkuntoisen oloinen potilas. Hän neuvoi minua,että juo paljon vettä äläkä kovin paljoa suolaista syö.Suolainen turvottaa helpommin,muuten kaikkea mitä vain mieli tekee.vähitellen minäkin jätin makkaran syönnin vähäiseksi,leivän päälle tomaattia ja kurkkua.

        ovat varteenotettavia ja onkin aivan järkeen käypä asia.


      • hmg
        ravitsemuksesta kirjoitti:

        keskustellaan edelleen.Kiva kun olet antanut aikaasi ja korvaamatonta tietouttasi palstalle.Kyselit liikunnastani, se ei tässä hoitotilanteessa voi oikein olla minulla muuta kuin kävelyä sytostaatit kestävät pitkälle kevääseen.Lisäksi sädehoidot jotka menevät tässä ohella.Turvotus minulla ilmeisesti johtuu, tiputuksena annettavasta kortisonista ja sytostaateista.Jo ennen sairauttani ajattelin kyllä yleensä mitä söin , siis pyrin syömään vähän rasvaistaja monipuolisesti.Myös vitamiinilisänä oli multitabs, omega-3ja mangnesium tabl. Mutta näiden hoitojen aikana on lääkärin lupa ottaa vain multitabsia, jota en kuitenkaan ole ottanut, koska veriarvot ovat olleet vielä hyvät.Kyselit pituuttani, olen 168 cm pitkä.Kun hoidot ovat ohi olen ajatellut käyttää hyväkseni kaikki mahdolliset vitamiini ja hivenaine lisät joista voisi olla hyötyä jatkossa.Hyvää päivän jatkoa kaikille..

        Hei taas. Kiitos ystävällisistä sanoista. Tiedä sitten onko tietoni korvaamatonta, sikäli kun sitä löytyy sieltä täältä netistä ja kirjoista. No, eteenpäin. Niin, liikunnasta hieman kyselin vain sen takia jotta voisin paremmin arvioida päivittäisen kalorien tarpeen kohdallasi. En "vaadi" sinulta mitään liikunnan lisäämistä.
        Sanot että pyrit syömään vähän rasvaista ja monipuolisesti. Monipuolisesti syönti on hyvä asia. Vähän rasvaa voi jossain tapauksissa olla sitä että tulee liian vähän rasvaa yleisesti ottaen, tai liian vähän välttämättömiä rasvoja. Tässä rasva-asiassa tulisi löytää se sopiva määrä ettei tule liian vähän. Ja kaikki rasva mitä syö tulisi olla luonnollista, eli luonnottomia rasvoja tulisi karttaa (ja luonnollisia rasvoja suosia). Kuten ehkä tiedät luonnottomia ovat mm. kasviöljyperäiset trans-rasvat (löytyy mm. joistain margariineista, sekä leivonnaisista, pullasta, kekseistä jne.). Myös kaikki eltaantunut rasva. Molemmat nämät rasvat ovat tunnettuja karsinogeenejä. Lämminpuristettuja öljyjä tulee myös karttaa, sekä kylmäpuristetut kasviöljyt joissa suuri osa rasvahapoista ovat monityydyttymättömiä.

        Se että ennen sairautta otit lisiä kielii sitä että olet suhteellisen terveystietoinen. Sitten mitä multitabsiin tulee niin mielipiteeni on että se ei ole niitä parhaimpia "all round" lisiä. Nyt en muista sen täsmällisiä aines-osia, joten kiinnostaisi saada selville mitä aineita siinä on ja minkälaiset määrät. Omega 3 on tärkeä ravintoaine. Mitä Omega 3 lisiin tulee niin niitä on niitä ja näitä. Jotkut laadukkaita toiset huonompia. Minä en näe syytä mikset tällä hetkellä voisi syödä Omega 3 lisän muodossa. En näe syytä miksi lääkäri ei antaisi luvan käyttää Omega 3:a. Magnesium on eräs tärkeimmistä mineraaleista. Lisiä on eri laatuisia, toiset imeytyy paremmin toiset huonommin. Olisi hyvä jos käyttää Mg lisää että se olisi kelaatti muodossa, jolloin imeytyy parhaimmillaan 40%. Jos ei ole kelaatti muodossa niin imeytyminen on parhaimmillaan 10% luokkaa, eli aika huonoa. Taas Mg:n kohdalla en näe syytä miksi Mg lisän käyttö olisi negatiivinen asia. Minulla on hyvä kirja joka koskettelee syöpää ja sen hoitoa. Nimi on Natural Strategies for Cancer Patients (364 sivua), kirjoittaja on Russell L Blaylock, M.D. (eli Medical Doctor). Hänellä on yli 30 vuoden kokemusta syöpäpotilaiden hoitamisessa. Siinä hän mm. sanoo että useilla onkologeilla on se väärä käsitys että ravintolisät (mukaanlukien antioksidantit) häiritsevät tavanomaisten syöpähoitojen tehokkuutta. Hän on hoitaessaan syöpäpotilaita antanut (tai suositellut) heille vitamiineja ja mineraaleja lisien muodossa, ja he ovat hyötyneet siitä, ei päinvastoin kuten jotkut antavat luulla. Vitamiinien suhteen hän painottaa koko B ryhmän kompleksia, C vitamiinia, A vitamiinia, D vitamiinia, E vitamiinia, K vitamiinia. Mineraaleista hän painottaa booria, kalsiumia, magnesiumia, kromia, mangaania, molybdeeniä, sinkkiä, seleeniä. Rasvoista hän painottaa mm. Omega 3 rasvoja, joista DHA:lla on enemmän tehoa syöpää vastaan kuin EPA:lla.

        Kiitos että kerroit pituutesi. Nyt kun tiedän pituutesi ja ihannepainosi niin voin suurpiirteisesti lyödä lukkoon päivittäisen proteiinin tarpeesi. Riippuen hieman minkä laatuista syöty proteiini on niin päivittäinen tarpeesi on nyt hoitojen aikana jotain 40 grammasta ylöspäin tuonne 55 grammaan. Neuvoisin että syödystä proteiinista valta-osa olisi kasvikunnasta, koska kypsennetty eläinproteiini verottaa haima-entsyymejä - trypsiiniä ja chymotrypsiiniä - joita immuunijärjestelmän valkosolut kipeästi tarvitsevat avukseen taistellessaan syöpäsoluja vastaan. Nämä kaksi proteolyyttistä (proteiinia sulattava) haima-entsyymiä ovat muistaakseni ainoat kaksi sisäistä tekijää jotka kykenevät sulattaa sitä proteiini-kalvoa joka ympäröi ja suojaa syöpäsoluja. Kun nämä entsyymit ovat tätä kalvoa sulattaneet valkosolut voivat suoraan tuhota ne. Tämä koko mekanismi on syöpäsairaissa paljolti heikentynyt eri syistä. Tästä syystä tulisi kaikin keinoin yrittää tukea ja vahvistaa immuunijärjestelmää taistelussaan syöpää vastaan. Tässä on apuina olemassa mm. juuri em. vitamiinit ja hivenaineet. Myös amygdaliini jota myös B17 vitamiinina tunnetaan. Ja monia muita. Eli, ei tulisi ajatella että luonnolliset ravintoaineet kuten antioksidantit ja vitamiinit ja mineraalit vastustavat tavanomaisia hoitoja. Mutta synteettisten eli keinotekoisten vitamiinien suhteen tulee olla varuillaan, koska niitäkin on liikenteessä joissakin lisissä. Esim. E vitamiinin "dl" muoto on sitä synteettistä E vitamiinia.

        Se kuulostaa hyvältä että olet ajatellut käyttää hyväksesi kaikki mahdolliset hyödylliset vitamiini ja mineraali lisät. Minä ajattelen että miksei aloittaa heti paikalla jotta elimistösi ja solusi hyötyisi enemmän niistä. Koska juuri nyt kun nämä raskaat ja elimistöä verottavat hoidot ovat päällä niin sinulla on suuri tarve ravintoaineista. Mieti asiaa ja sano mitä mieltä olet niin voidaan perehtyä näihin enemmän jos tarvetta on.
        Näihin lisiin liittyen mainitsisin erään Leenan jolla on kahdesti ollut rintasyöpä jonka kanssa olen keskustellut tiheään viime kuukaudet. Tällä hetkellä syöpä on käsittääkseni remissiossa. Hän käyttää joitakin lisiä ja on vain hyötynyt niistä, on mm. päässyt eroon reumakivuista niiden avulla. Tällä hetkellä hänellä on rauhallinen mieli ja toivo että se syöpä taitaa pysyä poissa. Toivottavasti näin.

        Jaksamista sinulle.

        t.
        HMG


      • ravitsemuksesta.
        hmg kirjoitti:

        Hei taas. Kiitos ystävällisistä sanoista. Tiedä sitten onko tietoni korvaamatonta, sikäli kun sitä löytyy sieltä täältä netistä ja kirjoista. No, eteenpäin. Niin, liikunnasta hieman kyselin vain sen takia jotta voisin paremmin arvioida päivittäisen kalorien tarpeen kohdallasi. En "vaadi" sinulta mitään liikunnan lisäämistä.
        Sanot että pyrit syömään vähän rasvaista ja monipuolisesti. Monipuolisesti syönti on hyvä asia. Vähän rasvaa voi jossain tapauksissa olla sitä että tulee liian vähän rasvaa yleisesti ottaen, tai liian vähän välttämättömiä rasvoja. Tässä rasva-asiassa tulisi löytää se sopiva määrä ettei tule liian vähän. Ja kaikki rasva mitä syö tulisi olla luonnollista, eli luonnottomia rasvoja tulisi karttaa (ja luonnollisia rasvoja suosia). Kuten ehkä tiedät luonnottomia ovat mm. kasviöljyperäiset trans-rasvat (löytyy mm. joistain margariineista, sekä leivonnaisista, pullasta, kekseistä jne.). Myös kaikki eltaantunut rasva. Molemmat nämät rasvat ovat tunnettuja karsinogeenejä. Lämminpuristettuja öljyjä tulee myös karttaa, sekä kylmäpuristetut kasviöljyt joissa suuri osa rasvahapoista ovat monityydyttymättömiä.

        Se että ennen sairautta otit lisiä kielii sitä että olet suhteellisen terveystietoinen. Sitten mitä multitabsiin tulee niin mielipiteeni on että se ei ole niitä parhaimpia "all round" lisiä. Nyt en muista sen täsmällisiä aines-osia, joten kiinnostaisi saada selville mitä aineita siinä on ja minkälaiset määrät. Omega 3 on tärkeä ravintoaine. Mitä Omega 3 lisiin tulee niin niitä on niitä ja näitä. Jotkut laadukkaita toiset huonompia. Minä en näe syytä mikset tällä hetkellä voisi syödä Omega 3 lisän muodossa. En näe syytä miksi lääkäri ei antaisi luvan käyttää Omega 3:a. Magnesium on eräs tärkeimmistä mineraaleista. Lisiä on eri laatuisia, toiset imeytyy paremmin toiset huonommin. Olisi hyvä jos käyttää Mg lisää että se olisi kelaatti muodossa, jolloin imeytyy parhaimmillaan 40%. Jos ei ole kelaatti muodossa niin imeytyminen on parhaimmillaan 10% luokkaa, eli aika huonoa. Taas Mg:n kohdalla en näe syytä miksi Mg lisän käyttö olisi negatiivinen asia. Minulla on hyvä kirja joka koskettelee syöpää ja sen hoitoa. Nimi on Natural Strategies for Cancer Patients (364 sivua), kirjoittaja on Russell L Blaylock, M.D. (eli Medical Doctor). Hänellä on yli 30 vuoden kokemusta syöpäpotilaiden hoitamisessa. Siinä hän mm. sanoo että useilla onkologeilla on se väärä käsitys että ravintolisät (mukaanlukien antioksidantit) häiritsevät tavanomaisten syöpähoitojen tehokkuutta. Hän on hoitaessaan syöpäpotilaita antanut (tai suositellut) heille vitamiineja ja mineraaleja lisien muodossa, ja he ovat hyötyneet siitä, ei päinvastoin kuten jotkut antavat luulla. Vitamiinien suhteen hän painottaa koko B ryhmän kompleksia, C vitamiinia, A vitamiinia, D vitamiinia, E vitamiinia, K vitamiinia. Mineraaleista hän painottaa booria, kalsiumia, magnesiumia, kromia, mangaania, molybdeeniä, sinkkiä, seleeniä. Rasvoista hän painottaa mm. Omega 3 rasvoja, joista DHA:lla on enemmän tehoa syöpää vastaan kuin EPA:lla.

        Kiitos että kerroit pituutesi. Nyt kun tiedän pituutesi ja ihannepainosi niin voin suurpiirteisesti lyödä lukkoon päivittäisen proteiinin tarpeesi. Riippuen hieman minkä laatuista syöty proteiini on niin päivittäinen tarpeesi on nyt hoitojen aikana jotain 40 grammasta ylöspäin tuonne 55 grammaan. Neuvoisin että syödystä proteiinista valta-osa olisi kasvikunnasta, koska kypsennetty eläinproteiini verottaa haima-entsyymejä - trypsiiniä ja chymotrypsiiniä - joita immuunijärjestelmän valkosolut kipeästi tarvitsevat avukseen taistellessaan syöpäsoluja vastaan. Nämä kaksi proteolyyttistä (proteiinia sulattava) haima-entsyymiä ovat muistaakseni ainoat kaksi sisäistä tekijää jotka kykenevät sulattaa sitä proteiini-kalvoa joka ympäröi ja suojaa syöpäsoluja. Kun nämä entsyymit ovat tätä kalvoa sulattaneet valkosolut voivat suoraan tuhota ne. Tämä koko mekanismi on syöpäsairaissa paljolti heikentynyt eri syistä. Tästä syystä tulisi kaikin keinoin yrittää tukea ja vahvistaa immuunijärjestelmää taistelussaan syöpää vastaan. Tässä on apuina olemassa mm. juuri em. vitamiinit ja hivenaineet. Myös amygdaliini jota myös B17 vitamiinina tunnetaan. Ja monia muita. Eli, ei tulisi ajatella että luonnolliset ravintoaineet kuten antioksidantit ja vitamiinit ja mineraalit vastustavat tavanomaisia hoitoja. Mutta synteettisten eli keinotekoisten vitamiinien suhteen tulee olla varuillaan, koska niitäkin on liikenteessä joissakin lisissä. Esim. E vitamiinin "dl" muoto on sitä synteettistä E vitamiinia.

        Se kuulostaa hyvältä että olet ajatellut käyttää hyväksesi kaikki mahdolliset hyödylliset vitamiini ja mineraali lisät. Minä ajattelen että miksei aloittaa heti paikalla jotta elimistösi ja solusi hyötyisi enemmän niistä. Koska juuri nyt kun nämä raskaat ja elimistöä verottavat hoidot ovat päällä niin sinulla on suuri tarve ravintoaineista. Mieti asiaa ja sano mitä mieltä olet niin voidaan perehtyä näihin enemmän jos tarvetta on.
        Näihin lisiin liittyen mainitsisin erään Leenan jolla on kahdesti ollut rintasyöpä jonka kanssa olen keskustellut tiheään viime kuukaudet. Tällä hetkellä syöpä on käsittääkseni remissiossa. Hän käyttää joitakin lisiä ja on vain hyötynyt niistä, on mm. päässyt eroon reumakivuista niiden avulla. Tällä hetkellä hänellä on rauhallinen mieli ja toivo että se syöpä taitaa pysyä poissa. Toivottavasti näin.

        Jaksamista sinulle.

        t.
        HMG

        Heippa.Huomasin, että oli toinenkin keskustelu menossa samasta asiasta ja luin kirjoituksesi myös siihen.Olen aina ollut hyvin kiinnostunut vitamiini ja hivenaineista itseni hoitmisessa.Pitkässä kirjoituksessasi kyselit joitakin asioita mm,proteiinin syönnistäni. Yleensä vaihtelen kalaa ja kanaa, lihaa syön aika harvoin. Ellei oteta huomioon leivälle laitettuja leikkeleitä, ne ovat 1-3%rasvapitoisuudeltaan.Suosin kasviskeittoja joihin laitan kaikkia mahdollisia kasviksia mitä jääkaapista löytyy.Muuten olen aika huono syömään kasviksia , marjoja ja hedelmiä. Joiden syöntiä kyllä nyt olen tehostanut.Olen kahden vaiheilla nyt tässä purkkivitamiini asiassa, koska sinulta olen saanut erittäin paljon tietoa
        ja luotan sinuun, sillä huomaan , että tietosi ei ehkä ole vain netistä ja kirjoista hankittua. vaan ehkä työskentelet tämän asian parissa.Heräsi kysymys, ehkä luin jostakin, että sokeri olisi n,s, syövän " ruokkija", mitä ajattelet.Ja omega- 3 on kyllä aivan apteekista ostettu, siis ei luont, tuote kaupan .Öljynä käytän ruoan laitossa rypsiöljyä tai Kreikasta ostettua oliiviöljyä.Kertoisitko vielä maallikolle, mitä tarkoittaa,Mg kelaattimuodossa.??Joku kirjoitti palstalla,että
        vitamiinit ja hivenaineetsaattaisivat jopa lisätä syöpäsolujen kasvua, kertoi olleensa jollakin luennolla asiasta.Ja että ne
        huonontaisivat sytojen tehoa.?Minäkin olin eräässä kokouksessa jossa oli syöpäosaton lääkäri, kysyin vitamiini lisistä ja hänkin tyrmäsi aivan kaikki purkista otettavat lisät.Mutta kuitenkin järkeni sanoo, että sinä olet tässä asiassa oikeassa.!Onko tämä b17 yksittäinen vitamiini?Olin lukenut netistä tästä vitamiinista jo ennen
        kuin aloimme keskustelemaan . Mitä mieltä olet koivuntuhkalipeästä syövän hoidossa.? Nyt alkaa "tanssii tähtien kanssa"........Toivon sinulle hyvää työviikkoa.Moikka.


      • hmg
        ravitsemuksesta. kirjoitti:

        Heippa.Huomasin, että oli toinenkin keskustelu menossa samasta asiasta ja luin kirjoituksesi myös siihen.Olen aina ollut hyvin kiinnostunut vitamiini ja hivenaineista itseni hoitmisessa.Pitkässä kirjoituksessasi kyselit joitakin asioita mm,proteiinin syönnistäni. Yleensä vaihtelen kalaa ja kanaa, lihaa syön aika harvoin. Ellei oteta huomioon leivälle laitettuja leikkeleitä, ne ovat 1-3%rasvapitoisuudeltaan.Suosin kasviskeittoja joihin laitan kaikkia mahdollisia kasviksia mitä jääkaapista löytyy.Muuten olen aika huono syömään kasviksia , marjoja ja hedelmiä. Joiden syöntiä kyllä nyt olen tehostanut.Olen kahden vaiheilla nyt tässä purkkivitamiini asiassa, koska sinulta olen saanut erittäin paljon tietoa
        ja luotan sinuun, sillä huomaan , että tietosi ei ehkä ole vain netistä ja kirjoista hankittua. vaan ehkä työskentelet tämän asian parissa.Heräsi kysymys, ehkä luin jostakin, että sokeri olisi n,s, syövän " ruokkija", mitä ajattelet.Ja omega- 3 on kyllä aivan apteekista ostettu, siis ei luont, tuote kaupan .Öljynä käytän ruoan laitossa rypsiöljyä tai Kreikasta ostettua oliiviöljyä.Kertoisitko vielä maallikolle, mitä tarkoittaa,Mg kelaattimuodossa.??Joku kirjoitti palstalla,että
        vitamiinit ja hivenaineetsaattaisivat jopa lisätä syöpäsolujen kasvua, kertoi olleensa jollakin luennolla asiasta.Ja että ne
        huonontaisivat sytojen tehoa.?Minäkin olin eräässä kokouksessa jossa oli syöpäosaton lääkäri, kysyin vitamiini lisistä ja hänkin tyrmäsi aivan kaikki purkista otettavat lisät.Mutta kuitenkin järkeni sanoo, että sinä olet tässä asiassa oikeassa.!Onko tämä b17 yksittäinen vitamiini?Olin lukenut netistä tästä vitamiinista jo ennen
        kuin aloimme keskustelemaan . Mitä mieltä olet koivuntuhkalipeästä syövän hoidossa.? Nyt alkaa "tanssii tähtien kanssa"........Toivon sinulle hyvää työviikkoa.Moikka.

        Hei taas. Kiitos viestistä. Hyvä että kysyt. Yritän vastata parhaani mukaan.

        Proteiinista kerrot että vaihtelet kalan ja kanan välillä. Näistä kahdesta ymmärrän että kala on terveellisempi jos niitä verrataan. Mm. koska kalassa on parempi rasva. Tavallisesti tuotetussa kanassa ei taida olla tuota tärkeää Omega 3:a melkein yhtään. Ja kanan lihasta sanotaan joissakin kirjoissa että sisältää stressihormoneja. Tätä voi olla hyvä pitää mielessä kun valitsee proteiinin lähteitä. Pitemmän päälle stressihormoonit jotka eri lihoista tulevat voivat olla haitallisia elimistölle ja soluille. Hyvä kuulla että lihaa syöt harvoin. Tavallisesti tuotettu liha sisältää myös eläimen stressihormoneja enemmän tai vähemmän. Ja sen rasvahappo-profiili on huono. Ei taida olla mitään Omega 3 nimeksikään. Ja syövän suhteen useat teokset neuvovat välttämään punaista lihaa. Leikkeleiden suhteen olen hyvinkin kriittinen. Hieman riippuen tapauksesta ne sisältävät useimmiten epäterveellisiä E-aineita, raffinoitua suolaa ja mahd. muutakin epäterveellistä tavaraa. Ja taas niitä stressihormoneja. Rasvan laatu niissä yleensä huonoa, mm. liikaa Omega 6:a. Hyvä proteiinin lähde jota et maininnut on luomumuna. Se ei ole ainoastaan hyvä proteiinin lähde. Siinä ei taida olla stressihormoneja. Sen rasvahappo-profiili on aika hyvä, usein aika mukavasti Omega 3 rasvaakin. Eli jos pidät kananmunista etkä ole allerginen niin ota vaikka luomumuna mukaan ruokavalioosi. Toiseksi paras muna on vapaan kanojen munat. Häkkikanojen munista (mukaanlukien Omega munat) sanotaan että niissä on stressihormonia, elinolosuhteista johtuen. Jos kananmuna epäilyttää sinua sen sisältämän kolesterolin suhteen niin sano niin kerron sinulle miten asiat oikeasti ovat tämän suhteen. Itse asiassa jotkut ravitsemusasiantuntijat ovat sitä mieltä että äidinmaidon jälkeen kananmuna on täydellisin yksittäinen ruoka ihmiselle. Ainoa ravintoaine mitä siinä ei ole on C vitamiini. Sen proteiini on niin hyvälaatuista, eritoten keltuaisen, että kun ruokien proteiinin laatua verrataan niin kananmunan proteiiniin verrataan. Sillä on BV (biological value, eli biologinen arvo) arvo 100. Kananmunaa kun keittää löysäksi tai puolilöysäksi niin siitä saadaan enemmän ravinteita ja hyötyä irti kuin jos paistaa. Juuri ja juuri kovaksi keittäminen on myös parempi kuin paistaminen.

        Kasviskeitot eivät ole huonoa ruokaa, ellei jostain syystä kypsennä niitä kasviksia liikaa, jolloin niihin ei jää paljon vitamiineja talteen. Mitä kasviksiin tulee niin pitemmän päälle ne ovat sellaista ruokaa että niitä kannattaa ensikädessä syödä kypsentämättömänä. Tällöin ne ovat ns. emästämuodostavia elimistössä, jolloin mm. auttavat vähentämään syövän synnyn riskiä. Tämä elimistön pH:n liittyvä asia on tärkeämpi kuin useimmat osaavat edes ajatella. Jos pH laskee liian alhaiseksi tietyistä syistä niin silloin altistumme eri sairauksille, mm. syövälle. Syöpätutkijat ovat jo 1930 luvulta asti ymmärtäneet pH:n tärkeyden mitä syöpään tulee. Saksalainen Otto Warburg sai 1930 luvun alussa Nobelin palkinnon syöpälöydöistään, missä solujen pH oli tärkeässä asemassa. Elimistön pH:n nostamisessa ovat emäksiset mineraalit kuten kalsium, magnesium, natrium, kalium keskeisessä asemassa. Tästä syystä tulisi huolehtia että ruokavalio sisältää runsaasi näitä. Kun on tutkittu syöpäsairaiden elimistön nesteiden (veri, sylki, virtsa, lymfa) pH arvoja niin on voitu todeta että ne ovat liian alhaiset suhteutettuna siihen mitä pitäisi olla. Eli tavallaan voidaan sanoa että syöpä on sairaus joka on suoranaisesti sidonnainen alhaiseen pH:hon. Muitakin sellaisia sairauksia on, kuten osteoporoosi, reuma, kihti. Joskus onkin niin että syöpäsairailla on myös reumaaa, ja osteoporoosia tms.

        Sanot että olet huono syömään kasviksia, marjoja, ja hedelmiä. Tässä voit yrittää parantaa, ja sanotkin tehostaneesi - hyvä näin. Suosi kotimaisia, ja vältä kypsentämästä marjoja ja hedelmiä. Kasviksista kypsennä vain sellaiset kuten peruna tms. Ja paras tapa kypsentää on höyryttää. Tällöin jää talteen enemmän B vitamiineja (jotka ovat lämpöherkkiä ja vesiliukoisia) ja C vitamiinia (myös lämpöherkkä & vesiliukoinen). Hedelmistä vielä sanoisin että ulkolaiset hedelmät ovat verrannollisesti ravintoaineköyhiä, koska suurin osa niistä poimitaan puusta tai pensaasta alkuperämaassa ennen kun ovat saaneet kypsyä, eli epäkypsänä poimitaan, jolloin ei ole vielä kehittynyt niihin kaikki niille ominaiset ravintoaineet. Järki sanoo että eivät voi olla niin ravinteikkaita, eivätkä siksi muutu matkalla tänne Suomeen. Hienon näköisiä usein ovat marketeiden hyllyissä, siinä melkein kaikki. Jotenka ulkolaisia hedelmiä jos syö niin tulisi syödä valikoiden. Jotkut omenat taitavat olla OK, samoin tuore ananas useimmiten, kuin myös sitruuna ja lime, ja varmaan joku muu. Mutta mm. appelsiinit ja mandariinit ja banaanit ovat pitemmän päälle huonoja vaihtoehtoja. Banaaneista usein kuulee että niitä kypsytetään kaasulla - ei hyvä. Joten tämän valossa on viisasta suosia kotimaisia marjoja ja kasviksia, eritoten luomua, koska luomutuotetuissa on tutkitusti enemmän mm. vitamiineja kuten B ryhmä ja C, sama koskee tärkeitä mineraaleja kuten kalsium, magnesium. Villeinä kasvaneet kotimaiset marjat ja kasvit (esim. nokkonen, puna-apila) ovat jopa ravinteikkaammat kuin luomutuotetut kasvikunnan antimet.

        Sanot olevasi kahden vaiheilla "purkkivitamiinien" suhteen. Minä yritän sanoa mitä tiedän, mutta itse tottakai teet lopulliset päätökset. On positiivista kuulla että luotat minuun. Toivon etten tuota pettymystä. Rehellinen kun haluan olla niin sanon heti etten työskentele ravitsemuksen parissa, enkä ole koskaan työskennellyt (mutta jonkinasteinen halu kyllä olisi). Lähimpänä mitä voi olla on se että vuosia sitten olin meijerillä töissä joitakin vuosia, voinpakkauksen ja maidonpakkauksen parissa työskentelin enimmäkseen. Joten se mitä esim. vitamiineista ja mineraaleista tiedän on peräisin hyvistä teoksista/kirjoista joita minulla on, ja mitä olen netistä löytänyt hyvää tietoa kun olen asioista etsinyt tietoa. Suurta kiinnostusta minulla on ollut näitä asioita kohtaan kohta 12 vuotta. Ja jonkinlainen kyky on kehittynyt suodattaa hyvä/oikea tieto huonosta/väärästä. Tänään kun töitten jälkeen mietin asioita läpi niin sellainen ajatus oli että vitamiineja eritoten voi olla hyvä ottaa "purkista", ts. B ryhmä, C, E - ja tulen varmaan täsmentämään myöhemmin minkälaista "purkkia". A vitamiinia olisi varmaan paikallaan ottaa - retinolin, eli "valmiin" A vitamiinin muodossa, ja lähteenä suosittelen jotain laadukasta kalaöljyä tai kalanmaksaöljyä. Samat sanat koskien D vitamiinia. Eli, annan suosituksia yksittäisten vitamiinien suhteen, ja lähteiden suhteen. Kun sanot olevasi kahden vaiheilla "purkkivitamiinien" suhteen niin se voisi auttaa sinua että luet jostain hyvästä teoksesta, tai netistä, mitä kaikkia tärkeitä tehtäviä näillä eri vitamiineilla on elimistössä. Silloin viimeistään vakuutut että jokainen yksittäinen vitamiini on todella tärkeä elimistölle yleensäkin ja soluille erityisesti, koska solutasollahan loppujen lopuksi ne ratkaisevat asiat tapahtuvat. Jos päätät ottaa vitamiineja lisän muodossa niin jos ovat korkealaatuisia (muunlaisia minä en halua suositella kenellekään) niin et menetä mitään, pikemmin hyödyt siitä. Ainoastaan se tottakai että niitä ei ilmaiseksi saa, ellei joku hyväsydäminen ihminen anna niitä pois ilmaiseksi. Mutta sama pätee siihen jos ostat ravinteikkaampaa ruokaa - se on usein kalliimpaa. Aina on niitä jotka rupeavat huutamaan että "rahastusta!" tms. jos otetaan vitamiini- ja mineraali lisät puheeksi. Mutta nämä samat eivät jostain syystä sitä huuda kun on kyse reseptilääkkeistä (nekin maksavat rahaa yhtä lailla kuluttajallensa).
        Mineraalien suhteen en ole yhtä nopea suosittelemaan "purkkia", juuri sen takia että purkkihivenaineiden imeytyvyys on vähän sitä ja tätä, eli ei niin hyvä kuin toivoisi olevan - eli aika suuri osa "tulee läpi" eikä imeydy, tai huonossa tapauksessa osa ei-imeytyvästä mineraalista voi pitemmän päälle kerääntyä esim. munuaiskiviin, tai niveliin (vrt. kihti). Kalsiumin suhteen ei pitäisi olla liian vaikeaa saada sitä "kunnon määriä" (ts. jotain likemmäs 1000mg tai yli) ruoasta. Sama koskee myös mm. rautaa, jodia, kaliumia, mangaania. Ne mineraalit joiden kohdalla voi olla hieman vaikeampaa tulla kunnollisiin päivittäismääriin olisi mm. magnesium ja seleeni.

        Sitten. Että sokeri on syövän "ruokkija" on yleinen totuus jota on tiedetty yli 75 vuotta, koska Nobelisti Otto Warburgin syöpää koskevissa löydöissä joista hän sai Nobelin vuonna 1932 sokerista mainitaan negatiivisessa mielessä. Eli tietosi tai aavistuksesi oli oikeansuuntainen. En ole vielä tarpeeksi perehtynyt sokerin yhteydestä syöpään, joten en osaa sanoa että myötävaikuttaako sokerin syönti syövän syntyyn monen eri mekanismin kautta. Mutta sen jo tiedän että ainakin sen mekanismin kautta että sokeri laskee elimistön pH:ta, jolloin elimistö joutuu "uhraamaan" emäksisiä mineraaleja kuten kalsiumia ja magnesiumia neutraloimaan sitä happamuutta (= alhainen pH) jota sokeri aiheuttaa. Eli sokeri ryövää kalsiumia ja magnesiumia ja muita emäksisiä mineraaleja. Jos tämä ryövääminen on jatkuvaa eikä elimistöllä ole käytetävissä tarpeeksi suuria määriä näitä tuohon neutraloimiseen niin pH laskee vielä enemmän. Tällöin rupeaa soluihin, niiden DNA:han, tulemaan vahinkoa, jos nyt ei tilanne muutu niin tapahtuu mutaatio, normaali solu muuttuu syöpäsoluksi. Normaali terve solu on aerobinen, eli se polttaa glukoosia (verensokeri, ts. se muoto missä sokeri ja/tai hiilihydraatti on veressä ja soluissa, missä sitä poltetaan energiana nk. mitokondrioissa) hapen (O) läsnäolossa ja vaikutuksesta. Syöpäsolu on anaerobinen, se polttaa myös glukoosia, mutta ilman happea, ts. kyseessä on nk. glukoosikäyminen tai -fermentaatio. Mm. tämä oli osa siitä mitä Warburg löysi kun tutki syöpää. On yleinen totuus että juuri ennen kuin terve normaali solu mutatoituu syöpäsoluksi niin siinä tapahtuu ainakin kaksi biokemiallisesti merkittävää asiaa, 1) pH laskee kriittisen alhaiseksi solussa, ja 2) solun hapensaanti laskee samaten tietyn kriittisen tason alle. Kun kerran on niin että sokeri ruokkii syöpää niin ei ole ihme jos joillakin syöpäsairailla on normaalia enemmän makeanhimoa. Tosin se makeanhimo voi myös johtua alhaisesta serotoniinin tasosta aivoissa. Vankka mielipiteeni on että jokainen syöpälääkäri tai onkologi tulisi kehoittaa syöpäpotilaita karttamaan valkosokeria ja kaikkea muuta luonnotonta hiilihydraattia.

        Nyt en osaa kommentoida mitä Omega 3 valmistetta käytät kun en tiedä tarkkaa merkkiä.

        Ruoanlaitossa käytät rypsiöljyä tai oliiviöljyä. Rypsiöljystä sinun tulisi olla tietoinen että sitä ei pitäisi kuumentaa, koska sen monityydyttymättömät rasvahapot hapettuvat hyvin herkästi. Hapettunut rasva on karsinogeenistä. Rypsiöljyä voi käyttää esim. salaatinkastikkeena, mutta sitä tulisi lisätä siihen juuri kun ruvetaan syömään, ei paljoa ennen jottei se hapetu valon ja huoneenlämmön vaikutuksesta. Niin herkkä se on. Ja jos rypsiä käyttää olisi suotavaa että käytetään kylmäpuristettua. Ei-kylmäpuristettu on alamittaista öljyä ja pitemmän päälle epäterveellistä. Siinä on enemmän tai vähemmän liuotinjäämiä (kuten butaania), ja lakikin sallii tällaista, ihme ja kumma. Oliiviöljy sensijaan sopii paistamiseen, kunhan ei aivan turhan kovalla lämmöllä paista. Käytä kylmäpuristettua oliiviöljyä, eli extra virgin laatua. Ei-kylmäpuristettu on alamittaista ja pitemmän päälle voi olla negatiivista elimistölle käyttää sellaista.

        Maallikko olen minäkin! Mutta kuitenkin, Mg kelaattimuodossa tarkoittaa siis Magnesiumia joka on sidottu aminohappoon imeytyvyyden parantamiseksi. Eli jos jonkun lisän magnesium sanotaan olevan kelaatti tai kelatoitu niin silloin kyseinen hivenaine on sidottu/liitetty johonkin aminohappoon (aminohappohan on proteiinin aines-osa).

        Minäkin luin tuon että vitamiinit ja hivenaineet (lisistä) saattavat lisätä syövän kasvua. Ja mielessäni reagoin sitä vastaan - negatiivisesti ja voimakkaasti. Olisin halunnut huutaa ääneen että EI, EI, EI ! Purin kiukkuni äidilleni (joka on nyt 61, ja jonka rintasyöpä remissiossa). Tuo ajatus, että vitamiini ja/tai mineraali lisät saattavat lisätä syövän kasvua on aika yleistä koululääketieteen ihmisten parissa. Ja heistä se "tarttuu" syöpäpotilaisiin. Se on aika yleinen luulo, mutta monet asiantuntijat ovat sitä mieltä että se ei lainkaan pidä paikkansa. Uskon että se luulo on paljolti lähtöisin USAsta, koska sieltä useimmiten lähtee tieto leviämään tännepäin (kuten kolesterolihysterian suhteen, kuin myös sen suhteen että kokonaiskolesterolin raja laskettiin 5.0 mmol/l - USAsta sekin tuli). Ajattelen että ainoastaan JOS purkista otettavat vitamiinit ovat synteettisiä/keinotekoisia niin voivat mahdollisesti myötävaikuttaa syöpäsolujen kasvuun/lisääntymiseen, ja ajattelen että vain jos kyse on suurista annoksista. Mutteivät yksistään vaan muiden negatiivisten riskitekijöiden (kuten sokeri, teolliset trans-rasvat, ilmansaasteet jne.) muassa. Mutta jos purkista otettavat vitamiinit ovat luonnollisia, ts. ei-synteettisiä, niin silloin en millään voi käsittää miten ne voisivat lisätä syövän kasvua. Jos ovat luonnollisia niin ovat samanveroisia kuin tavallisen ruoan vitamiinit. Vitamiinithan mm. suojaavat syövältä. Eli näiden tällaisten lääkäreiden varoitus on mielestäni aivan nurinkurinen. Ja tosiasia on usein niin että hyvin harva syöpälääkäri ymmärtää ravintolisien päälle, saatikka ravitsemuksen päälle. Totuus on että kun opiskelevat lääkäriksi niin ei heillä ole montaa tuntia ravintotietoutta. USAssa keskimäärin pari kolme tuntia monesta tuhannesta tunnista kun lääkäriksi (M.D. - Medical Doctor) opiskellaan. Suomessa ei taida olla sen paremmin asiat tällä alueella. Ei voi muuta sanoa että on se mielettömän merkillistä miten syöpälääkärit varoittavat vitamiini ja mineraali lisistä, mutteivat mitään varoita sokerista ja kasviöljyperäisistä trans-rasvoista. Kyseiset trans-rasvat ovat monta kymmentä kertaa suurempi riskitekijä kuin kehnoimmat synteettiset purkkivitamiinit. Ne myötävaikuttavat syövän syntyä suoraan silloin kun ne pääsevät osaksi solukalvoa. Kaikki tämä varoittelu lääkärien taholta vain kielii siitä josta usein kuulee puhuttavan, että lääkärit suhtautuvat negatiivisesti vitamiini ja mineraali lisiin, ehkä koska eivät yksinkertaisesti ole perehtyneet niihiin, ja yleisesti ottaen koska eivät hallitse ravintoaine-oppia (ja ikävä kyllä koska heillä on joskus omat intressit lääkebisneksessä). Eli eivät ymmärrä aminohappojen, rasvahappojen, hiilihydraattien, vitamiinien, mineraalien, antioksidanttien, entsyymien, probiottisten bakteerien (maitohappob.), fytokemikaalien jne. päälle niinkuin tulisi ymmärtää jokaisen joka meinaa olla auttamassa ihmisiä tervehtymään sairaudesta. Sitähän sana "lääkäri" oikeasti tarkoittaa - parantaja tai eheyttäjä. Hippokrates, lääketieteen isä, sanoi että "olkoon ruokasi sinun lääkkeesi". Kuinka moni lääkäri nykyään on samoilla linjoilla? Ne jotka ovat niin ovat perehtyneet ruoan (mukaanlukien vitamiinit, mineraalit, antioksidantit, rasvahapot) lääkitsevään vaikutukseen.
        Mitä purkista otettaviin mineraaleihin tulee, eli useimmiten kyseessä sellaiset kuin Ca, Mg, niin ne eivät voi lisätä syövän kasvua. Eivätkä voi olla synteettisiä. Ne voivat, kuten sanottu, olla enemmän tai vähemmän huonosti imeytyviä, mutta syöpää eivät voi edistää. Uskon että se on mahdotonta. On olemassa kansoja jotka ovat päivä päivältä saaneet ruoastaan enemmän kalsiumia ja magnesiumia kuin mitä purkkimineraalien käyttäjät ikään ovat saaneet lisistään eikä heillä ole syöpää esiintynyt. Eli jos suuret päivittäismäärät näitä tärkeitä mineraaleja voisi edistää syövän syntyä tahi lisääntymistä niin noilla kansoilla olisi ollut syöpää, takuuvarmasti. Puhun Hunza kansasta, Kaukasuksen Abkhaaseista ja sen sellaisista terveistä ja pitkäikäisistä kansoista.
        Myöskin olen ymmärtänyt lukemani perusteella että "purkkilisät", varsinkin jos vitamiinit ei synteettisiä, eivät huononna sytojen tms. tavanomaisten hoitojen tehoa. Tämäkin on yleinen (väärä) luulo monien onkologien keskuudessa, ei vain ja ainoastaan tässä maassa. USAssa eritoten. Russell L Blaylock puhuu tästä väärästä luulosta siinä kirjassa josta taisin mainita. Ralph Moss myös puhuu siitä eräässä nettiartikkelissa. Hän on maailman asiantuntevimpia mitä syöpään ja sen eri hoitomuotoihin tulee, ja on kirjoittanut monta kirjaa syövästä. Moss tuntee perinpohjin kemoterapian ja muita tavanomaisia hoitomuotoja, sekä tuntee hyvin myös useita nk. vaihtoehtohoitoja, kuten B17 Metabolinen Terapia.

        Amygdaliini eli B17 vitamiini on yksittäinen vitamiini. Jos aivan tarkkoja ollaan niin osa tiedemaailmaa ei tunnusta sitä vitamiiniksi. Biokemisti Ernst T Krebs Jr. taisi olla se joka ensimmäisenä antoi sille B17 nimen. Hän on se sama tiedemies joka "löysi" myös B15 vitamiinin, eli pangaamihapon (Eng. pangamic acid). Krebs kutsui amygdaliinia vitamiiniksi koska se muiden vitamiineiksi kutsuttujen ravintoaineiden tavoin kykeni ehkäisemään ja parantamaan jotain tiettyä sairautta. Amygdaliini/B17 pystyy, riippuen määrästä, ehkäisemään syöpää. Jos syöpä on puhjennut se pystyy tuhoamaan sitä valikoidusti ja tehokkaasti, ilman että se vahingoittaa terveitä soluja. Ne kansat joiden ruokavaliossa on ollut huomattavia määriä amygdaliinia, kuten Hunzat, ovat olleet ilman syöpää. Hunzain ruokavalio on antanut heille jopa 3000mg amygdaliinia päivässä, mikä on aika huima määrä. Meidän länsimaalainen köyhtynyt ruokavaliomme sisältää keskimäärin jotain pari milligrammaa tätä ainetta päivässä. Eli hyvin niukasti. Mutta ei ole niin vaikea asia nostaa amygdaliinin saantia kun tietää missä luonnon raaka-aineissa sitä on. Jostain syystä niitä ruokia syödään aika vähän jossa sitä on runsaissa määrin. Esim. idätetty mungopapu sisältää paljon amygdaliinia, mutta harva sitä syö. Hirssissä ja tattarissa sitä on aika mukavasti. Voi olla keliaakikkojen onni että ovat keliaakikkoja, sillä näin väistämättä (jos eivät viljaruokaa systemaattisesti kaihda) joutuvat syömään sellaisia viljoja joissa B17:a on mukavasti, ja näin saavat enemmän suojaa syöpää vastaan kuin jos eivät näitä söisi.

        Nyt en osaa kommentoida sinne eikä tänne koskien koivuntuhkalipeää. En ole lukenut siitä. Koivuntuhkasta olen ehkä kuullut mainittavan syövän yhteydessä, mutta siinä kaikki. Ehkä vielä luen jonain päivänä.

        Hyvää viikon jatkoa sinulle.

        t.
        HMG


    • serkku

      kuoli syöpään viiskymppisenä. Hänellä ei ollut lapsia. Olen kuullut että imettäminen ehkäisisi rintasyöpää.

      • kuullut

        ja lukenut myös minä.


      • imettäjä
        kuullut kirjoitti:

        ja lukenut myös minä.

        Itse imetin kahta poikaani molempia kaksi vuotta eli yhtensä neljä vuotta. Silti sain rintasyövän. Mutta minulla on muita riskitekijöitä, suvussa rintasyöpää ja muutakin syöpää. Synnytin vasta yli kolmikymppisenä ja vaihdevuodet jatkuivat myöhään. Joten niitä riskitekijöitä oli myös paljon


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."

      Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      3245
    2. GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad?

      GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad? Tänään jännittävä finaalilähetys
      Voice of Finland
      43
      1187
    3. Arvaa miten paljon

      Haluan sua?
      Ikävä
      83
      1162
    4. Tämä on kyllä heittämällä erikoisin ihmissuhde mitä on koskaan ollut

      Hulluinta on se että ei edes ole varsinaista suhdetta minkäänlaista, mutta tuntuu kuin olisit elämässäni mukana koko aja
      Ikävä
      53
      1102
    5. Helikopteri pörrää ja POLIISIT on eristettynä pururadan vieressä!

      Suojatehtävä pitää kiireisenä. Kulut ovat kovat!
      Pudasjärvi
      35
      1042
    6. Mikä teki vaikutuksen

      että ihastuit kaivattuusi? 🔥
      Ikävä
      49
      928
    7. Mitä toiveita ja ajatuksia sulla

      On kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      67
      878
    8. Autolla puuhun

      Halapahallin kohilla auto puuhun, lujaa on tultu ja ei oo pysyny hallinnassa. Taisipa olla lundin pojan auto, eipä tainn
      Oulainen
      25
      874
    9. Luuletko, että löydämme vielä

      Yhteyden takaisin? Miehelle ....
      Ikävä
      53
      867
    10. Tunnustan

      Vaikka peitän sen erittäin hyvin niin tunnustan että pidän sinusta erittäin paljon, mieheltä naiselle
      Ikävä
      39
      862
    Aihe