Vertaillaan oikomishoidon hintoja!!!!!

***

Olen suunnittelut alaleuan etuhampaiden oikomista ja kävin eräällä yksityisellä hammaslääkäriasemalla (Espoo) alkututkimuksessa. Toimittivat hoitosuunnitelman hintoineen, ja max. hinta on 2000e. Oikomishoidon hintojen kilpailutus tuntuu olevan erittäin hankalaa, soitin muutamaan paikkaan kysyäkseni ihan listahintoja, niin hyvä kun eivät luuria korvaan iskeneet. Netistä löydetyt hinnastot sisältävät usein maininnan: "Oikomishoidon hinnat kertoo lääkäri vastaanotolla" tms....

Ensimmäisellä kerralla jouduin maksamaan 280e (tutkimus, alkumallit, kipsimallit), joten eipä siinä paljon huvita rahallisesti enää lähteä muihin paikkoihin pyytämään konsultointia...

Jaetaanko tässä keskustelussa itse kunkin saamia hintoja oikomishoidolle. Tässä minun hoitosuunnitelma hintoineen:

tutkimus, alkumallit, kipsimallit 280 e
12 kiinnikettä 250 e
7-8 kiinteän kojeen kaarta à 80 e
4-5 kaaren aktivointia à 82 e
retentiokaari 120 e
purkaminen 120 e
lopputarkastus 50 e

Mitenkäs teillä?

32

16923

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rautasuu

      Mitenkä pääset vaan 4-5:llä aktivoinnilla? Kestääkö hoito vain puoli vuotta?
      Minulla ollut jo kolme vuotta raudat ja en ole enää halunnut laskea mitä maksaa. Arvio ylä ja alakaluston oikomisesta oli 2500-3000 euroa. Ylitetty ollaan jo tuo summa.

      • ***

        Sitä minäkin ihmettelin, miten vain 4-5 aktivointia muka riittää, koska lääkäri puhui noin vuoden hoitojaksosta yhteensä. Ja kuulema 4 viikon välein aktivoidaan, joten kyllähän niitä aktivointikertoja silloin tulee ainakin 9-10 kpl...


    • luokkaa ne yleensä ovat

      Minun on vähän hankala kertoa, kun oikojani ei ole koskaan eritellyt mistä mikäkin hinta tulee, mutta omien laskelmieni mukaan jotain tuollaista varmasti on minullakin maksanut, ei ainakaan huomattavasti enempää eikä vähempää.

    • 20 kuukautta

      ei kylläkään Suomessa. Normaalihinta alueella, jolla asun.

    • minun

      Minulla kahden vuoden oikomishoito on maksanut 3700 € yhteensä. Mutta täytyy ottaa huomioon, että minulla oiotaan molemmat leuat, osa kiinnikkeistä on keraamisia, sekä se, että hoitoni on ollut suhteellisen vaikea koska hampaat niin ahtaalla.
      Ja vielä purentavikaakin, jonka korjaamiseksi minulle 11-vuotiaana tarjottiin rautoja kunnan puolesta, mutta en silloin niitä halunnut.

    • Anselmi*

      Kiinteät raudat olivat 1,5 vuotta. Nyt on retentiovaihe menossa ja enää ei taida olla pahemmin kuluja. Hoitoarvio oli 2700 euroa mutta n. 2000 meni.

    • toisella konsultaatio

      kerralla enää maksa 280e! Yhdesti otetaan vain kipsimallit, jäljennökset, kuva, röntgenkuvat ja ei niistä tarvitse maksaa joka kerta erikseen, jos menet konsultaatioon toiselle oikojalle!

      Pyydät tietysti kipsivalokset sun muut röntgenkuvat mukaasi siltä oikojalta jolla olet ne ottanut ja sitten vain niiden kanssa uuteen konsultaatioon toiselle oikojalle!

      Näin minä olen menetellyt ja todella kannatti! Uusi konsultaatioeräällä oikojalla maksoi alle 70 euroa. Yhdellä oikojalla maksoi 32 euroa konsultaatiokäynti, joten ei se maksa 280 euroa uudelleen, koska sinulla on jo tarvittavat kuvat ja jäljennökset otettu kertaalleen. NE VAIN MUKAAN JA EDullisesti pääsee!
      KANNATTAA EHDOTTOMASTI käydä muuallakin. Itse löysin näin menetellen hyvän, pätevän ja edullisen oikojan jolla on kaiken lisäksi miellyttävä käydä!

      • Anselmi*

        tekemään ilman kipsivalujakin. Minulle tehtiin hinta-arvio ihan hammaslääkärin tarkastuksella.


      • Annisome

        Missä kävit oikomassa hampaasi?


    • ***

      ...hyviä pointteja teillä! Seuraavaksi kysyisin, oletteko kuinka paljon törmänneet siihen, että kokonaiskustannus olisikin enemmän kuin mitä teille on luvattu max hinnaksi hoitosuunnitelmassa? Tietysti tässä tulee kuluttajansuoja tms. vastaan, että hinnat eivät saa mennä yli 15 % (oliko se niin?) luvatun.

      • hinta-arvioni

        Minulla hoito alkoi 2004 alkuvuodesta, lupasivat hinta-arvioksi 3000-3500e. (ylä ja alarivi)

        6 hammasta poistettu n.600e

        Purennankorjausleikkaus n.500e

        Muotit, röntgenit, tarkastuskäynnit, rautojen poisto ym. olivat yli 4000e...

        Elikkä näin... Ja vielä hoito kesken...


    • oikaisua tarvitseva

      Minkä niminen oli tämä hammaslääkäriasema jossa kävit? Hinnat kuulostavat siellä kuulostavat sopivilta mun budjetille..

    • ...

      Hei, "toisella konsultaatio"
      Sait tehtyä melko hankalan hintavertailun, kerroit siitä täällä, muttet sitten viitsinyt kertoa mihin paikkaan päädyit-

      • auton hinta

        Esteettinen hammashoito on kallista mm. Kuopiossa maksaa autonhinnnan ja yöpyä voi Puionsarvessa (hotelli). Kun kuulin hinnat en ruvennut moiseen. Onko jollain kokemusta ja hintatietoa Talliinan hoidoista.???


      • Jarppi1981
        auton hinta kirjoitti:

        Esteettinen hammashoito on kallista mm. Kuopiossa maksaa autonhinnnan ja yöpyä voi Puionsarvessa (hotelli). Kun kuulin hinnat en ruvennut moiseen. Onko jollain kokemusta ja hintatietoa Talliinan hoidoista.???

        Tälläkö vesaisella menit käymään. Siinä on vastaanotto jolla raha kynitään joka rissauksesta kato kaupungilla kuka ajeli kalleimmalla kiesillä niin tiedät paljonko repii ihmisiltä paskahoidoillaan.


      • Köyhät kyykkyyn
        Jarppi1981 kirjoitti:

        Tälläkö vesaisella menit käymään. Siinä on vastaanotto jolla raha kynitään joka rissauksesta kato kaupungilla kuka ajeli kalleimmalla kiesillä niin tiedät paljonko repii ihmisiltä paskahoidoillaan.

        Kallista on oikomishoito, eilen käyty kyselemässä hintoja Espoossa yksityisellä. . Kustannus arviot Invisaling hoidolle 6800€ hoitoaika n.2 v
        Damon hoidolla n.6000€ hoitoaika 1,5 v - 2 v
        Nämä ei ole edes lopullisia hintoja, vaan päälle tulee esim. röntgenkuvat yms.


      • jarpii1981
        Köyhät kyykkyyn kirjoitti:

        Kallista on oikomishoito, eilen käyty kyselemässä hintoja Espoossa yksityisellä. . Kustannus arviot Invisaling hoidolle 6800€ hoitoaika n.2 v
        Damon hoidolla n.6000€ hoitoaika 1,5 v - 2 v
        Nämä ei ole edes lopullisia hintoja, vaan päälle tulee esim. röntgenkuvat yms.

        Tälläkö vesaisella menit käymään. Siinä on vastaanotto jolla raha kynitään joka rissauksesta kato kaupungilla kuka ajeli kalleimmalla kiesillä niin tiedät paljonko repii ihmisiltä paskahoidoillaan.


    • nuorehko opiskelija

      Kävin itse hymyklinikalla arvioinnilla ja itselläni molempien leukojen oikomisen hinnaksi arvioitiin n. 6000€. Koska budjettini ei oikein riittänyt moiseen, niin keskustelimme tarkemmin vain ylähampaiden oikomisesta, jonka hinta olisi suunnilleen 4000€ ja kesto 1,5v. Ovatko nämä ihan normaaleja hintoja vai miten muut täällä ovat tuntuneet päässeen niin paljon halvemmalla? Itselläni yksi ylähammas 45 asteen kulmassa ja alakaaren hampaat kaikki eri korkeudella, eli en nyt siis pitäisi mikään hirveä erityistapaus olla?

    • gshsr

      onko halpaa paikkaa

    • mamamamam

      Mulla myös arvio n. 6000 e, vajaa 2 vuotta luultavasti kestää että saadaan molemmat leuat suoriksi. Brakettien asennus oli päälle 1000e, jatkossa erät on pienempiä kun vain säädetään rautoja. Joissain paikoissa hinta arvioidaan ala-kanttiin ja saattaa loppupeleissä olla huomattavasti korkeampi. 6000e on mun tapauksessa varmaan aika realistinen summa, ei ainakaan kovin paljoa voi nousta tosta.

    • Juujuu.

      Mulla arvioitu 3500-4000e. Kesto 1v-1.5v. Tällä hetkellä nuo näyttäisi aika tarkkaan toteutuvan. Tosin mitään ei olla vielä puhuttu retentiovaiheesta, eikä niiden kuluista tietoa.

    • Mulla oikominen loppusuoralla ja noin vuoden ollut yläkaarella raudat. Rahaa mennyt lekurille noin 1050e. Menin Tallinnaan kun Suomessa hinta-arvio olisi ollut 4500-5500e. Kaikki mennyt odotetusti ja olen erittäin tyytyväinen. Ensi käynnillä laitetaan vielä alakaarelle raudat, jotta purenta saadaan kohdilleen. Mulle hinta-arviot annettiin niin Kuopiossa kun Hesassa ja en suostunut noihin ryöstöhintoihin.

      Tallinnassa aktivointi on maksanut yleensä 22e kerta. ( Joskus 36e) Olen käynyt kerran kuukaudessa ja vaikka lasketaan matkakulutkin ,niin plussalle jään Suomen hintoihin verrattuna. Eikä tuo laivalla reissaaminenkaan mitään järin kallista ole ja vielä tähän aikaan vuodesta liput saa todella edullisesti. Toki siinä vierähtää koko päivä, mutta ne on ollut hauskoja reissuja kavereiden kanssa :) Pari viime reissua eli meno-paluu kahdelta aikuiselta ja auto on laivan sisällä päivän parkissa niin yht.14e. Ja yleensä mulla on matkakaveri seurana joka maksaa kuluista puolet. Mun kohdalla on ainakin kannattanut. Hampaat on suoristunut ja kehtaa jo hymyilläkkin :)

      • Jaanahoo

        Hei! Mua kiinnostaisi, että minkä nimisellä yritykaellä olet käynyt hommaamassa raudat! :) Ajattelin myös suunnata ulkomaille, kun Suomen hinnat ei kovin houkuttele...


      • Anonyymi

        Mikä klinikka oli kyseessä?😊


    • Vempula12

      Sain juuri hinta-arvion molemmille leuoille. Noin 2v ja 6000e. Tampere.

    • Takta

      Eilen kävimme 11v tytön kanssa arvioimassa oikomishoitoa 4500e Helsingissä.

    • aikuisiänoikominen

      Helsingissä molemmat leuat, näkymättömillä raudoilla (siis niillä jotka tulee hampaiden takapinnoille) ja oikomisen kesto 1 vuosi – 1,5 vuotta. Hinta-arvio oli 8000 euroa. Olen 22-vuotias.

    • 36-hampainen

      Näistä viesteistä ei oikein selviä muuta kuin että kallista on - ainakin yleensä. Toivoin löytäväni vinkkejä klinikoista. Ja olisiko yhteystietoja sinne tallinnalaiselle. Oliko se halvan lisäksi hyvä?

    • wamp

      kävin alle 18 vuotiaana hakkeen ton perus maksulla about 30 e eipä oo auttanu!

    • oikomishoitoaikuisena

      Minulla tällä hetkellä oikomishoito meneillään. Helsingissä, keraamiset hammasraudat ylähampaissa ja arvioitu kesto 1.5v-2v. Arvioksi tuli noin. 4000e. Olen 25v.

    • NiTi

      Oralissa oikomishoito n. 4000e invisalign hoito.

      • Anonyymi

        Vasta kävin Oralissa, 5500 on arviointi…


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5584
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2383
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2322
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1044
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      950
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      773
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    Aihe