EI SAA TALLOA MUURAHAISIA

PERKELE
Ilmoita


NIINPÄ!!!!!!!!!!!!!!! Mix söpö kettu olisi arvokkaampi kuin ötökkä?
Ilmoita
Muurahaiset, kuten ilmeisesti kaikki eliöt, saattavat olla hämmästyttäviä. Tässä esimerkkiä eteläamerikkalaisesta muurahaisesta:

https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/magneetti_kaantaa_lehmankin

"Pachycondyla marginata ilmeisesti syntyy ilman magneettiaistia. Se alkaa kuitenkin heti kerätä tuntosarviinsa ja päähänsä magnetisoivia hiukkasia, kuten magnetiittia, maghemiittia, hematiittia, goethiittia ja alumiinisilikaattia. Hiukkaset tarttuvat muurahaiseen, kun se koskettelee maata tuntosarvillaan ja päällään.

Hiukkaset kertyvät tuntosarvissa lähelle niin sanottua Johnstonin elintä. Kun hiukkaset reagoivat magneettikenttään, ne aktivoivat Johnstonin elimen, joka puolestaan välittää viestin muurahaisen aivoihin. Tuntosarvet toimivat siis kuin kompassineula."
Ilmoita
Pölyttäjähyönteisten kadosta on oltu huolestuneita jo jonkun aikaa ja nyt uhkana näyttää olevan varsin monien hyönteislajien häviäminen. Muurahaisiakin on siten hyvä opetella arvostamaan, on syytä ainakin periaatteessa ymmärtää kaiken luonnon arvokkuus.

Mars-planeetan asuttamisen visioinnissa on huomattu koko biosfäärin tärkeys, ihminen on täysin riippuvainen muusta luonnosta.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

EI SAA TALLOA MUURAHAISIA

PERKELE

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta