osaatko neuvoa mua?
yritän löytää koulun joka opettaa lähihoitajaksi opparilla.diakonissa laitos,hkin opetusvirasto,amiedu,onko joitain muita helsingissä...
olen soitellut kustaankartanoon,hkin seniorisäätiöön,lauttasaaren kartanoon jne jotka ottaisivat koulutukseen kun olen saanut opiskelupaikan.vai onko se että ensin opiskelupaikka,sitten vasta työpaikka???
Mikä on brutto kuukaudessa ja yleisesti veroprosentti??
miltä opiskelu on tuntunut oparilla opiskellessa?
voisitteko valaista mua jotka opiskelette opparilla lähihoitajaksi,kiitos.tarviin todellakin tietoa että pääsen alkuun tässä prosessissa.
SÄ JOKA OPISKELET LÄHIHOITAJAKSI OPPISOPIMUKSELLA
10
18957
Vastaukset
- asdfsdfsdf
Ite en tiedä mistään mitään, mutta eiköhän sun kysymät tiedot noista löydy (eikä ollut kovin vaikea temppu noita googlettaa)
http://www.oppisopimus.net/
http://www.finlex.fi/data/tes/stes1603-PT24TervpalTSN0502.pdf
http://vero.fi/ - opso-lh
Minulla oli työpaikka selvinnyt ennenkuin olin yhteydessä kouluun, tosin paikka vaihtui juuri ennen koulun alkua. Oikeastaan kaikilla ryhmässäni on ollut ensin työpaikka ja sitten ovat ottaneet kouluun yhteyttä, mutta toisissa opsoryhmissä ei kaikilla ole ollut työpaikkaa koulutuksen alkaessa. Toimisin kuten työpaikoista sinulle on sanottu, eli hankkisin opiskelupaikan ja ottaisin yhteyden mahd. työpaikkaan.
Palkkaa on mahdotonta sanoa, kun se vaihtelee niin paljon työnantajakohtaisesti. Jotkut saavat lh:n peruspalkan vuorotyölisineen epäpätevyysalennuksella (5-15%), koulupäivät voivat olla palkattomia. Toiset taas saavat koulupäiviltäänkin palkan ja lh:n peruspalkankin täytenä vt-lisineen. Ryhmässäni meillä jää keskimäärin käteen kuukaudessa n. 1100 euroa, mutta bruttoa en osaa sanoa, kun veroprosentit vaihtelevat kovasti - ja kun epäpätevyysalennuksetkin vaikuttavat palkkoihin jopa satoja euroja jne.
Oppisopimusopiskelijalta vaaditaan melko paljon, koska koulutehtäväthän tehdään omalla ajalla, jota ei loppujen lopuksi jää paljoa työssäkäynnin ja koulupäivien jälkeen. Kasvun tukeminen ja ohjaus -jakso on kohtuullisen helppo ja kevyt, mutta hoito ja huolenpito vaatii huomattavasti enemmän - tehtäviä on paljon enemmän ja työssäoppimistakin huomattavasti enemmän kuin kto-jaksolla. Muista jaksoista en osaa sanoa, kun vasta hoitoa ja huolenpitoa mennään. :-)- toinen opso-lh
Minusta koulu on ollut helppo ja hyvin on jaksanut yhdistää työn ja koulun. Minusta hoito ei ole ollut sen vaikeampi kun kasvukaan. Onhan siinä tietysti ulkoa pänttäämistä, kun pitää kaikenlaisia sairauksiakin opetella ja lääkkeitä.
Minulla oli ensin työpaikka ja sit kysyin koulua. - toinen opso-lh
Olisi kiva kuulla miten teillä on koulujaksot järjestetty, onko tiedossa pitkäksi aikaa eteenpäin, minkä verran koulua yms.?
- opso-lh
toinen opso-lh kirjoitti:
Olisi kiva kuulla miten teillä on koulujaksot järjestetty, onko tiedossa pitkäksi aikaa eteenpäin, minkä verran koulua yms.?
Meillä on koulua 4pv/kk eli n. joka toinen viikko pari päivää. Toisella ryhmällä samaisessa koulussa on 6pv/kk eli 3pv joka toinen vko. Vaihtelee siis kovin paljon tuokin, jopa koulun sisällä. :-)
- yh-äiti
perheellisiä?
Miten mahtaa onnistua perheen ja lapsen/lasten kanssa tuo opiskelu?
Kovasti kiinnostaa ammatinvaihto ja lähärin ammatti mutta pelottaa miten yhdistää yh-äitiys ja opiskelu...- kyllä onnistuu=)
Moikka!
Olen itse yh ja opiskelen lähihoitajaksi oppisopimuksella. Kyllä se onnistuu, kun kouluviikot ovat työn lomassa, eli koululla ei vietetä iltoja, sitten ei onnistuisi... Tosin tässäkin koulutusmuodossa on varmaan eri käytäntöjä, mutta meillä on keskimäärin 1 kouluviikko kuukaudessa, ja on toiminut muuten ihan ok, tosin op.sop on melko vaativa kun opiskelua on paljon mutta lähijaksoja vähän ja työ päälle. Mutta mulle sopii tämä paremmnin kuin "tavallinen" koulu, sillä työssäoppiminen on mielekästä ja oppii aivan eri lailla kuin kirjoja pelkästään lukemalla. Siis tämä vain omakohtainen mielipide! Tottakai yh:na auttaa että saa palkan, joka tosin on pienempi 10% kuin valmistuneilla, mutta parempi kuin opintotuki. Jos haluat kysellä lisää voit meilata osoitteeseen [email protected]. Tsemppiä!
- Op.sop.opiskelija
Moikka!
Mä opiskelen itse Amiedussa opparilla. Helsingin kaupunki hakee oppisopimusopiskelijoita 1-2 krt/v.
Järjestävät valintakokeet, joihin hakeneista valitaan n 50 (ainakin meillä oli niin). Suht nopeasti ilmoittavat tämän jälkeen ketä on valittu. Oppilaitoksen valitsee kaupunki, joka tarjoaa opiskelijoille myös oppisopimus työpaikan, meillä oli hyvin paikkoja tarjolla. Paikan saa hankkia itsekin, kunhan vain on hkin kaupungin. Opiskelu edellyttää että on helsinkiläinen. Meillä eka puoli vuotta oli lähiopetusta johon sisältyi työharjoittelua, siltä ajalta saatiin työkkärin tai kelan kautta korvausta (en muista nyt kuinka paljon), op.sopimuksen alettua palkka on 10% pienempi kuin valmistuneilla lähihoitajilla. Kaupungilta saa tietoa milloin alkaa seuraava koulutus ja milloin siihen on hakuaika. Alkaa tod.näk helmi- ja elokuussa. Tässä ainakin jotain tietoa, toiv auttoi jonkin verran. =) - kannattaa se eka hommata
sain paikan ja nyt sit ootellaan et työt alkas..kannattaa se paikka eka hommaa..tuntuu khyl et hki.ssäkii niit aika vähän.mut mailaile enemmän osoitteeseen [email protected] niin jutellaan enemmä
- Tuleva lähihoitaja?
Joku vastaamaan kysymyksiini, liittyen lähihoitajaksi opiskeluun!
http://keskustelu.suomi24.fi/node/10104137
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.3207600Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill662176- 1761853
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä161382- 1121287
Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie91251Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181701231RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j561181Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j411081Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.2901019