SÄ JOKA OPISKELET LÄHIHOITAJAKSI OPPISOPIMUKSELLA

multipersonality

osaatko neuvoa mua?
yritän löytää koulun joka opettaa lähihoitajaksi opparilla.diakonissa laitos,hkin opetusvirasto,amiedu,onko joitain muita helsingissä...
olen soitellut kustaankartanoon,hkin seniorisäätiöön,lauttasaaren kartanoon jne jotka ottaisivat koulutukseen kun olen saanut opiskelupaikan.vai onko se että ensin opiskelupaikka,sitten vasta työpaikka???
Mikä on brutto kuukaudessa ja yleisesti veroprosentti??
miltä opiskelu on tuntunut oparilla opiskellessa?
voisitteko valaista mua jotka opiskelette opparilla lähihoitajaksi,kiitos.tarviin todellakin tietoa että pääsen alkuun tässä prosessissa.

10

18912

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdfsdfsdf
    • opso-lh

      Minulla oli työpaikka selvinnyt ennenkuin olin yhteydessä kouluun, tosin paikka vaihtui juuri ennen koulun alkua. Oikeastaan kaikilla ryhmässäni on ollut ensin työpaikka ja sitten ovat ottaneet kouluun yhteyttä, mutta toisissa opsoryhmissä ei kaikilla ole ollut työpaikkaa koulutuksen alkaessa. Toimisin kuten työpaikoista sinulle on sanottu, eli hankkisin opiskelupaikan ja ottaisin yhteyden mahd. työpaikkaan.

      Palkkaa on mahdotonta sanoa, kun se vaihtelee niin paljon työnantajakohtaisesti. Jotkut saavat lh:n peruspalkan vuorotyölisineen epäpätevyysalennuksella (5-15%), koulupäivät voivat olla palkattomia. Toiset taas saavat koulupäiviltäänkin palkan ja lh:n peruspalkankin täytenä vt-lisineen. Ryhmässäni meillä jää keskimäärin käteen kuukaudessa n. 1100 euroa, mutta bruttoa en osaa sanoa, kun veroprosentit vaihtelevat kovasti - ja kun epäpätevyysalennuksetkin vaikuttavat palkkoihin jopa satoja euroja jne.

      Oppisopimusopiskelijalta vaaditaan melko paljon, koska koulutehtäväthän tehdään omalla ajalla, jota ei loppujen lopuksi jää paljoa työssäkäynnin ja koulupäivien jälkeen. Kasvun tukeminen ja ohjaus -jakso on kohtuullisen helppo ja kevyt, mutta hoito ja huolenpito vaatii huomattavasti enemmän - tehtäviä on paljon enemmän ja työssäoppimistakin huomattavasti enemmän kuin kto-jaksolla. Muista jaksoista en osaa sanoa, kun vasta hoitoa ja huolenpitoa mennään. :-)

      • toinen opso-lh

        Minusta koulu on ollut helppo ja hyvin on jaksanut yhdistää työn ja koulun. Minusta hoito ei ole ollut sen vaikeampi kun kasvukaan. Onhan siinä tietysti ulkoa pänttäämistä, kun pitää kaikenlaisia sairauksiakin opetella ja lääkkeitä.
        Minulla oli ensin työpaikka ja sit kysyin koulua.


      • toinen opso-lh

        Olisi kiva kuulla miten teillä on koulujaksot järjestetty, onko tiedossa pitkäksi aikaa eteenpäin, minkä verran koulua yms.?


      • opso-lh
        toinen opso-lh kirjoitti:

        Olisi kiva kuulla miten teillä on koulujaksot järjestetty, onko tiedossa pitkäksi aikaa eteenpäin, minkä verran koulua yms.?

        Meillä on koulua 4pv/kk eli n. joka toinen viikko pari päivää. Toisella ryhmällä samaisessa koulussa on 6pv/kk eli 3pv joka toinen vko. Vaihtelee siis kovin paljon tuokin, jopa koulun sisällä. :-)


    • yh-äiti

      perheellisiä?
      Miten mahtaa onnistua perheen ja lapsen/lasten kanssa tuo opiskelu?
      Kovasti kiinnostaa ammatinvaihto ja lähärin ammatti mutta pelottaa miten yhdistää yh-äitiys ja opiskelu...

      • kyllä onnistuu=)

        Moikka!
        Olen itse yh ja opiskelen lähihoitajaksi oppisopimuksella. Kyllä se onnistuu, kun kouluviikot ovat työn lomassa, eli koululla ei vietetä iltoja, sitten ei onnistuisi... Tosin tässäkin koulutusmuodossa on varmaan eri käytäntöjä, mutta meillä on keskimäärin 1 kouluviikko kuukaudessa, ja on toiminut muuten ihan ok, tosin op.sop on melko vaativa kun opiskelua on paljon mutta lähijaksoja vähän ja työ päälle. Mutta mulle sopii tämä paremmnin kuin "tavallinen" koulu, sillä työssäoppiminen on mielekästä ja oppii aivan eri lailla kuin kirjoja pelkästään lukemalla. Siis tämä vain omakohtainen mielipide! Tottakai yh:na auttaa että saa palkan, joka tosin on pienempi 10% kuin valmistuneilla, mutta parempi kuin opintotuki. Jos haluat kysellä lisää voit meilata osoitteeseen [email protected]. Tsemppiä!


    • Op.sop.opiskelija

      Moikka!
      Mä opiskelen itse Amiedussa opparilla. Helsingin kaupunki hakee oppisopimusopiskelijoita 1-2 krt/v.
      Järjestävät valintakokeet, joihin hakeneista valitaan n 50 (ainakin meillä oli niin). Suht nopeasti ilmoittavat tämän jälkeen ketä on valittu. Oppilaitoksen valitsee kaupunki, joka tarjoaa opiskelijoille myös oppisopimus työpaikan, meillä oli hyvin paikkoja tarjolla. Paikan saa hankkia itsekin, kunhan vain on hkin kaupungin. Opiskelu edellyttää että on helsinkiläinen. Meillä eka puoli vuotta oli lähiopetusta johon sisältyi työharjoittelua, siltä ajalta saatiin työkkärin tai kelan kautta korvausta (en muista nyt kuinka paljon), op.sopimuksen alettua palkka on 10% pienempi kuin valmistuneilla lähihoitajilla. Kaupungilta saa tietoa milloin alkaa seuraava koulutus ja milloin siihen on hakuaika. Alkaa tod.näk helmi- ja elokuussa. Tässä ainakin jotain tietoa, toiv auttoi jonkin verran. =)

    • kannattaa se eka hommata

      sain paikan ja nyt sit ootellaan et työt alkas..kannattaa se paikka eka hommaa..tuntuu khyl et hki.ssäkii niit aika vähän.mut mailaile enemmän osoitteeseen [email protected] niin jutellaan enemmä

    • Tuleva lähihoitaja?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe