Red Dwarf

fataali75

Hankin juuri ensimmäisen tuotantokauden jaksot itselleni. Yhteensähän sarjaa tehtiin vuosina 1988-1999 kahdeksan(muistaakseni) tuotantokautta. En tiedä juuri mitään sarjasta mutta kehuttu sitä on netissä. Onkohan tuota koskaan näytetty Suomen tv-kanavilla?

Britti-sarja taitaa olla lähinnä scifi-komediaa eikä niinkään mitään mainstream-scifiä. Tai jos mitään scifisarjaa voi "mainstreamiksi" sanoakaan. Aina nörtteilyä pitää pehmentää komedialla, actionilla tai jännityksellä - mielellään kaikilla.

2

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • skifirahvi

      nähneeni tuota sarjaa. Scifitarjonta on ollut muutenkin muutaman sarjan varassa ja niistäkin osa lopetettiin kylmästi kesken. Ylelle kiitos kun näytti babylon 5 sarjan kokonaisuudessaan, samaten maa2 sarjan, maikkari saa haistaa jarruraidat kun jätti stargaten kesken eikä stargate atlantista aiota näyttää myöskään enempää. Neloselle kiitos Battlestar Galacticasta jonka lähetysaika voisi olla parempi.

      • muutama jakso katsottu

        Pari kautta Red Dwarfia on nyt hallussa. Ensimmäisestä kaudesta 4 ekaa jaksoa katsottu. RD:n kaudessa taitaa olla 6 jaksoa, ei mitenkään tiuhaa tahtia niitä tehty..

        Sarja on komedia-skifiä, painottaen ensimmäistä. Studio-yleisö nauraa sketseille ja kaikenlaista päätöntä tapahtuu. Eli skifi-sitcom oikeastaan.
        Ei voi verrata mihinkään SG:hen, Star Trekkiin tms. juuri millään tasolla. Lähinnä tulee elokuvista mieleen suomalaisten tekemät Star Wreck-elokuvat.

        Tulee mieleen myös Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja, ja ne muut kirjat. Samantapaista, joskaan ei yhtä kyynistä, läppää heitetään asioista. Sarjan juoni lyhyesti(selviää jo ekassa jaksossa, ei siis spoileri):

        Päähahmo Dave on laiska 3:nen tason teknikko avaruusaluksella. Jostain rikkomuksesta Dave tuomitaan kryostaasiin 18 kuukaudeksi. Tällä välin aluksella tapahtuu onnettomuus ja kaikki kuolevat. Dave "nukkuu" kryokammiossa 3 miljoonaa vuotta ja avaruusaluksen tietokone herättää hieman pommiinnukkuneen ainoan elonjääneen. Laivalla on vain päähenkilö Dave, hänen entisen(ja vihaamansa) lähimmän esimiehensä hologrammi ja piiloon jääneestä lemmikkikissasta evoluution myötä kehittynyt "olento". Ja tietty avaruusaluksen hieman lakoninen tietokone.. Siitä se kaikki lähtee.

        Itse tykkään. Eka jakso oli shokki studionauruineen ja tökeröine erikoistehosteineen, mutta sarja alkaa päästä päänahan alle ja on mukavan inhimillinen ja naurettava. Hardcore skifiä pistetään(ja paljon muutakin) halvalla urakalla.

        Suosittelen, mutten tosikoille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      201
      4783
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      279
      2912
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      211
      1480
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1186
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1081
    Aihe