Uskonnonopetusta tarvitaan

Opettajaksi opiskeleva

15

1155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JanosK

      "Uskonnonopetuksen poistaminen merkitsisi tiedon puutetta, mikä on hyvä kasvualusta ääriliikkeille. "

      Samaan virkkeeseen olet onnistunut sisällyttämään kolme toisistaan riippumatonta "hypoteesia", vähän samaan tapaan kuin ääriliikkeet aivopesevät kannattajiaan. Ei ole ilmeisesti uskontotuntien "opetus" mennyt hukkaan osaltasi. Ihan vaan esimerkin vuoksi, vaikka hukkaan tämäkin mennee:
      Uskonnonopetuksen poistaminen --> Tiedon puute
      = harhapäätelmä. Koska
      - Kyse on kai siitä mitä ja miten opetetaan ei siitä opetetaanko ollenkaan.
      - Muutoksella voidaan jopa lisätä tiedon määrää, kun moneen kertaan jankattujen Raamatun vertauksien ja tarinoiden sijaan opetettaisiin jotain muuta.

      tiedon puute --> hyvä kasvualusta ääriliikkeille
      = osittain harhapäätelmä. Koska
      - jälleen kyse tiedosta sen laadusta, (evlut totuus vs joku muu totuus vs ääriliikkeiden totuus). Absoluuttinen tiedon puute?
      - suosimalla opetusmenetelmiä ja oppiaineita joissa opetettavaa totuutta perustellaan uskolla asiaan tai jonkun toisen mielipiteillä, voidaan myös luoda kasvupohjaa toisentyyppisten "totuuksien" omaksumiselle samoilla menetelmillä.

      Sen sijaan, kuten tutkimuksestakin käy ilmi, ko instituution säilyttäminen saattaa luoda turvallisuuden tunnetta ja säilyttää/ vahvistaa yhteiskuntamme protestanttis-kristillisiä arvoja.

    • jaina

      Tunnustuksellisen, luterilaisen uskonnon tarkoitus on pelkästään valtapoliittinen. Ei krisselimin esittäminen ainoaksi vaihtoehdoksi ole muuta kuin keino pitää massat sille sopivassa kuosissaan.

      • Joskus suunnilleen noin

        Mutta tänä päivänä kaikkea muuta. Just autoin 7-luokkalaista tytärtä ussan kokeeseen valmistautumisessa. Koko kurssi muita uskontoja. Hyödyllistä tietoa sinällään, ei sanaakaan kristinuskosta. Luultavasti ainoa oppiaine, jossa työskennellään suvaitsevaisuuden eteen oikeasti. Tämän päivän koulu jakaa asiallista tietoa, hyvä niin.


      • JanosK
        Joskus suunnilleen noin kirjoitti:

        Mutta tänä päivänä kaikkea muuta. Just autoin 7-luokkalaista tytärtä ussan kokeeseen valmistautumisessa. Koko kurssi muita uskontoja. Hyödyllistä tietoa sinällään, ei sanaakaan kristinuskosta. Luultavasti ainoa oppiaine, jossa työskennellään suvaitsevaisuuden eteen oikeasti. Tämän päivän koulu jakaa asiallista tietoa, hyvä niin.

        että opetussisältö on muuttunut. Kuitenkin jo omana kouluaikanani (80-90-luku) sisältöön kuului muiden uskontojen opiskelua ja oman uskontomme tunnustuksellista opetusta suhteessa 25/75 (subjektiivinen arvio vuosien jälkeen). Ja tunnustuksellisen osuuden asiasisältö käytiin läpi n. kahden vuoden välein saman kaavan mukaan, tietysti aina vähän laajemmin ja syvemmin kuin edellisellä kerralla.

        Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että suvaitsevaisuutta ja vieraiden kulttuurien ymmärtämystä uskonnonkin opetus kasvattaa. Itseäni häiritsee lähinnä näiden asioiden vähäinen osuus opetussisällössä verrattuna tunnustukselliseen puoleen, ja erityisesti tunnustuksellisen ja informatiivisen opetuksen sekoittaminen. Vaikkakin tällä voidaan pönkittää yhteiskuntamme protestanttis-kristillisiä arvoja ja yhteiskunnan "pysyvyyttä".

        Mitä tilalle? Etiikkaa, moraali- ja uskonkäsityksiä ja filosofiaa asiasisältönä sekä pohdiskelua, väittelyä ja työkaluja oman näkemyksen muodostamiselle? Avoimen yhteiskuntamme arvojen käsittelyä ja "kasvatusta" näkemään nuo arvot arvokkaina?


      • The Rat
        Joskus suunnilleen noin kirjoitti:

        Mutta tänä päivänä kaikkea muuta. Just autoin 7-luokkalaista tytärtä ussan kokeeseen valmistautumisessa. Koko kurssi muita uskontoja. Hyödyllistä tietoa sinällään, ei sanaakaan kristinuskosta. Luultavasti ainoa oppiaine, jossa työskennellään suvaitsevaisuuden eteen oikeasti. Tämän päivän koulu jakaa asiallista tietoa, hyvä niin.

        ET opettanee paremmin suvaitsevaisuutta kuin uskonto - minkä lisäksi luonnontieteet opettavat tasa-arvoisuutta. 1 1=2 (jos on), täysin riippumatta sitä laskevien uskonnollisuudesta...

        OK, tähän voisi vetää mukaan eräänkin Amerikkalaisen kaupungin jossa pii on neljä. :)


    • tarvitaan!!!

      Tottakai tarvitaan koska muutenhan kristinuskolla loppuu uskovaiset murhaajasotilaat ja saatana suuttuu!

      Jeesus ei ollut kristitty koska Hänkään ei alkanut palveleen saatanaa jumalana!

    • Matti E Simonaho

      Vaan uskonto perustuu väkivaltaiseen ääriliikkeeseen (historia( joka johta harhaan: Kukaan ei ole oppinut mitään 1000 vuoteen.

      • Matti E Simonaho

        opin mukaan me olemme "noitia", "pakanoita", "vääräuskoisia", "alempi rotu" y.m. Esimerkiksi "noita" ja "pakana" ovat tekosyitä joukkomurhille ja myöhemmin selityksiä. Noidista ja pakanoista aikanaan kerrottu potaska (propaganda) on johtanut nykyisiin Noita- ja Pakanauskontoihin ominen Jumalineen. Molemmat ovat kristinuskon lahkoja väärinen Jumalineen josta se syyttää nykyisiä ihmisiä. Kristinusko oppina on tuomittu IO käskyn rikkomisesta.


    • tuleva uskontotieteilijä

      haen tänä keväänä uskontotiedettä opiskelemaan. haavenani on uskonnonopettajan ammatti.
      haluan juuri opettaa suvaitsevaisuutta.
      olen itse täysin tunnukseton. en kuulu mihinkään uskonnolliseen yhteisöön. kristillisestä kirkosta erosin noin neljä vuotta sitten heti kun tulin täysi-ikäiseksi.
      toisaalta haluan myös opettaa kristinuskoa sillä mielestäni on tärkeää että lapset ymmärtävät jotenkin sen että koko länsimainen yhteiskunta perustuu juutalais-kristilliselle perinteelle. ja heidän moraali- ja arvotusperustansa kumpuaa tuosta perinteestä. näen tämän tärkeäksi siksi että he pystyisivät ymmärtämään että toisen uskontoperinteen vaikutuspiirissä ollut kansa esim. afrikkalaiset ovat tästä syystä erilaisia. eivätkä esim. yksinkertaisia käsittämättömiä tai tyhmiä. todistettuja faktoja on kuitenkin ne että uskonnon evoluutio on kiistämättä pötyä. ja totta on se että uskonto muotoutuu samanlaisten psykologisten prosessien kautta kaikilla ihmisillä kaikkien kansojen keskellä.
      uskonnonopetuksen tarkoitus on siis opettaa jotain tärkeää toisista kulttuureista ja kansoista. tehdä ne meille ymmärrettäväksi ja täten edistää suvaitsevaisuutta. elämänkatsomustieto ei mielestäni kerro sitä miksi esim. hindulainen näkee maailman tietyllä tavalla koska pohjan ymmärtämiselle muodostaisi hindulaisuuden ymmärtäminen. ja totuus on se että sekularisaatio on ennemminkin poikkeus ja toteutuu lähinnä vain länsimaissa eikä sielläkään niin vahvana kuin ollaan ennustettu. eli mihin tahansa ihminen maailmassa meneekään hän ei voi olla kohtaamatta uskontoa. joten on tärkeä ymmärtää eri uskontoja ymmärtääkseen maailma. piste.
      i'm done.

    • P.Sonen

      ''" Tutkimus Mikael Agricolan lapsuudenmaisemasta
      käynnistyy Pernajassa

      Arkeologinen tutkimus uskonpuhdistaja Mikael Agricolan synnyin-
      ja kasvuympäristöstä Pernajan kirkonkylässä Itä-Uudellamaalla
      käynnistetään lumien sulettua. Agricolan päivän juhlaa vietetään
      Pernajan keskiaikaisessa kirkossa vuosittain.

      Tänä vuonna on kulunut 450 vuotta Martti Lutherin kuolemasta.
      Suomen kirkon omalla uskonpuhdistajalla Mikael Agricolalla oli
      läheinen suhde Lutheriin, jota hän kutsui "isäkseen". Agricola
      hankki itselleen mm. Lutherin saarnakokoelman. Hän opiskeli
      Saksassa Wittenbergissä vuosina 1536-39 ja palasi sitten Suomeen
      Lutherin suosituskirje mukanaan. "

      http://www.evl.fi/kkh/kt/uutiset/hu96/agricola.txt

      Lutherin ajatukset koskien uskontoa tunnetaan. Vähemmän tunnettuja ovat hänen mielipiteensä Juutalaisista. Niitä mielipiteitä ja niiden seurauksia ei historian kirjoissa ole tietääkseni koskaan tarkemmin käsitelty. 1930 -luvulla Daniel Goldhagen julkaisi Saksassa kirjan joka sai suurta huomiota osakseen. Vuonna 1939 teos käännettiin myös suomen kielelle: "Juutalaisista ja heidän valheista". Daniel Goldhagen siteerasi Martin Lutherin 1543 julkaisemasta kirjasta otteita:

      " Jumala on varmasti hylännyt juutalaiset eivätkä he enään ole hänen kansansa eikä Hän ole enään heidän jumalansa. "

      " Jos sinä näet tai kuulet jonkun juutalaisen opettavan, älä ajattele muuta kuin että kuulet jotain hyvin myrkyllisen basillin puhuvan, joka jo katseellaan myrkyttää ja tappaa ihmisiä. "

      " Siksi, kun sinä näet oikean juutalaisen, voit tehdä hyvällä omalla tunnolla ristinmerkin ja sanoa, että siinä menee elävä paholainen. "

      " Luonnollisesti pakolaisina juutalaiset eivät saa omistaa mitään. Ja jos he jotain omistavat, se kuuluu luonnollisesti meille. "

      " Antaisimme mielellämme lahjoja päästäksemme heistä eroon, sillä he ovat erittäin suuri rasite meille kaikille, niinkuin myös vaiva, rutto ja suoranainen onnettomuus maallemme. "

      " Ja jos Mooses nyt eläisi, hän olisi varmaan ensimmäinen joka sytyttäisi juutalaisten koulut ja talot tuleen. "

      " Antakoon ylimistön tehdä nyt niin kuin olen sanonut. "

      " Siten, jos minulla olisi valta, tahtoisin kerätä kaikki heidän oppineensa ja parhaansa yhteen, että he sen uhan alla, että heidän kielensä revittäisiin irti kurkusta . .. ..."

      Martin Lutherin ajatukset sisälsi pahinta mahdollista vihapropagandaa Juutalaisia ja nimen käytön myötä kaikkia alkuperäiskansoja kohtaan. Juutalainen -nimi ei alunperin tarkoittanut kansaa vaan IMmeistä yleensä. JW (JEW) -kirjainyhdistelmä on ilmestyskirjassa mainitun pedon kielen myötä tullut herja. Kun käytämme lähimpiä mahdollisia kirjaimia joilla on numerrinen arvo, on JW sama kuin IM: IMmeinen joka tänään on IHminen. Martin Lutherin ajatukset toteutettiin kirjaimellisesti kaikkien vainojen aikaan 1900 -luvulle saakka.


      " Tässä ote liivinkielisestä runosta:

      " Kucabbö ät tul immör satunnöd mingizt. Mustä lupät um vcard tutkäm jus. Ncalgalizt nielöb min mcaistömöt rökud Sigztul käds iks dadzä ja ugöb. "

      Tässä ote eestinkielisestä runosta:

      " Õekesed, hellakesed, lähme merda pühkimaie, mereääri äigamaie, luuad kuldased käessa, hõbedaised luuaoksad, vaskised olid luuavarred, siidised luuasidemed. "

      Tässä ote suomenkielisestä runosta:

      " Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi lähteäni laulamahan, saa'ani sanelemahan, sukuvirttä suoltamahan, lajivirttä laulamahan. Sanat suussani sulavat, puhe'et putoelevat, kielelleni kerkiävät, hampahilleni hajoovat. "

      Kokonaiskuva ja yksityiskohdat kertoo, että mitä kauemmas itään päin menemme, sitä enemmän suomalaisia on ja sitä puhtaampaa suomen kieli on. Tästä voimme suomen kielen pohjalta tehdä suoran johtopäätöksen: Eri aikaan historiassa Goottien/Ruotsin kieli on eri tavalla vaikuttanut suomen kieleen ja kaikkiin muihin Alkuperäiskielen murteisiin Euroopassa. Että se on eri tavalla vaikuttanut johtuu nimenomaan siitä, että heillä ei ollut kieltä eikä kielioppia ennen 1000 -lukua. Jos suomalaiset olisivat jääneet Ruotsin vallan alle, olisi kielemme nykyään saman kuuloista kuin liivin kieli, edellyttäen tietenkin että sitä joku puhuisi. "

      http://www.suomalaiset.org/cgi-bin/kieligenetiikka/sivu.pl?nayta=vastarinta&linkit=muinaishistorialinkit

      Ilmestyskirja 13:6
      Niin se avasi suunsa ja alkoi herjata Jumalaa. Se herjasi hänen nimeään ja hänen asuinsijaansa ja niitä, jotka asuvat taivaassa.

      Kaikki kirjaimet jotka ei kuulu suomen kieleen on herja. Kaikki sanat jotka alkavat kahdella tai useammalla konsonantilla on herja. Kirjainyhdistelmät joissa on IVa jossain muodossa on herja. Huomioi että konsonanttien määrä: UYÄÖ -vokaaleja ei ollut ennen "uskonpuhdistajia" - ne ovat pirun kielestä pesiytyneitä konsonantteja.

      " Roghalle Luku.
      Rucolcam. ME kijtemme sinnua racas taiualinen Ise Jesusen Christusen meiden herrana cautta caikein sinun hyuenteos tedhen ia liaten neiste sinun lahioistas iotca me sinun laupiustas nautinuet olema ia rucolema sinun pyhie armoias ette ninquin rumis on rauinonse saanunt mactas nin mös sielu sinun pyhein sanais cansa aina wiruoitetta Jesusen Christusen sinun Poias meiden Herran cautta Amen. Amun siugnaus. Homenelta coscas wodehesta ylesnouse ensin siugna sinuas pyhen ristin merkille ia sano. Nimen Isen ia Poian ia pyhen Hengen Amen . Sijtte poluilla elike seisoden Ensin lue wsco Ja Ise meiden Jos sine tacto nijn lise sihen teme lughuinen. MIne kijten sinua minun taiualinen Ise Jesusen Christusen sinun rachan poias cautta ettes minun tene öenne caikesta vahingosta ia tuskasta ketkenyt olet Ja rucoilen sinua ettes mös tenepeiuene warielisit minua kaikista synnyste ja muista pahoista etteseke minun elemen seke caiki minun tööni mactas sinun keluata. Sille mine annan minun itzen rumin ia sielun ja caiki tynni quin minulla ombi sinun haltuus ia kesijs. Sinun pyhe Engelis olcon minun cansan ia elken coskan minusta lopucan ettei se paha wihamies Perchele miteken minusta woittaisi Amen. Sijtte rupe wirieste Jumalan nijmen sinun töhes.

      Mikael Agricolan ABC -kirja, Kotimaisten kielten tutkimuskeskus. "

      Ole tarkka ajoituksen suhteen.

      4 Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: " Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä. "
      5 Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: " Minä olen Kristus ", ja he eksyttävät monta.

      Kiinnitä huomio paksunnettuihin osiin jotka koskee Jeesus -nimeä. Kyse ei ole esiintymisestä hänenä, vaan kyseessä on että esittää hänet Kristuksena. Eksyttäjän tunnistaa esimerkiksi sanonnasta "Jeesuksen Kristuksen nimeen".

      3. Jeesus sanoi, "Jos teidän johtajanne sanovat teille, " Katso, (Isän) valtakunta on taivaalla ", silloin taivaan linnut ovat teitä arvokkaampia. Jos he sanovat teille, " Se on meressä ", silloin kalat ovat teitä arvokkaampia. Ennemmin valtakunta on teissä ja teidän ulkopuolellanne. Kun te tunnette itsenne, te tulette tunnetuiksi, ja ymmärrätte, että olette elävän Jumalan lapsia. Mutta jos te ette tunne itseänne, silloin te elätte köyhyydessä, ja te olette köyhyys."

      Piru viittoilee taivaalle esittäen että se on taivalla esittäen kuvia siitä. Taivasten Valtakuntaa ei ole. Oikea nimi on Sielujen Valtakunta johon jokaisen Sielu on yhdistetty. Kaikki mitä näemme on osa Luojan Eämän Kiriaa ja se on 100% faktatieto. Jos joku väittää vasten sitä mitä Luoja on kirjoittanut, on se valetta. Ilmestyskirjan peto, se ei nouse merestä vaan se myrkyttää Mielen ja nousee Mielstä saaden ihmiset sanomaan vääriä sanoja ja tekemään vääriä tekoja.

      14 Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.

      Jeesus on hän jolla oli miekanhaava ja joka virkosi. Peto pakottaa tekemään kuvan jossa Jeesus on ristillä. Että kuva Jeesuksesta ristillä on sen pedon kuva johtuu siitä, että IO Käskyssä kaikki kuvat Sielujen Valtakunnasta on kielletty - se koskee myös ristityn kuvaa. Toinen syy on se, että vain se joka johtaa harhaan - peto - esittää Jeesusta Kristuksena: Ristittynä.

      Eli, " Mikael Agricola " edusti Pirua, Saatanaa ja Helvettiä. Häntä ei ole täällä, eikä häntä ole kirjattu Elämän Kirjaan syntyneenä eikä kuolleena. Häntä ei ole koskaan ollut olemassa, tai hän on Helvetissä.''

      http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=18094&start=180

    • mieluummin!

      Katso miten jenkkilässä on käynyt kun on päästetty uskovaiset valtaan. Siitähän alkaa heti sota ja syrjintä.

    • tarvitaan

      Tarvitaan toki! Muutenhan herra saatanalta loppuu palvelijat!

      Kuka niitä kristinusko herran, herra saatanan tahtoa ylistäviä tekoja sitten tekee jis ei olis kristittyjä!
      Suuret murhat jopa omia uskovaisia murhaten joihin kristityt ovat syyllistyneet:
      - Jeesusta seuranneiden murhat Paavalinkin tuella
      - mustasurma
      - ristiretket murhineen
      - pakanavainot murhineen
      - noitavainot murhineen
      - intiaanien murhat
      - orjakauppojen aikaiset murhat
      - etelä amerikassa tehdyt murhat
      - kristinuskon poliittisin perustein suorittama murhat
      (esimerkiksi suomen sisällissota 1918)
      Siis satoja vuosia jatkuneet ihmisten murhaamiset kristinuskon taholta.

      Jeesuskaan ei ollut kristitty ja Hänen seuraajatkin murhattiin kristinuskon ja Paavalin toimesta!
      Jeesus ei ollut saatanaa jumalanaan palveleva! Tuon tiedon esiin saamiseksi omasta sielustaan on oltava rehellinen itselleen ja Hänelle!
      Valtakunnassa ei ole uskovaisia. Sinne kun pääsevät vain he jotka tietävät!

      Matt. 12:30 Joka ei ole minun puolellani, on minua vastaan, ja joka ei yhdessä minun kanssani kokoa, se hajottaa.

      Isän tahdon noudattamista on älä tapa käskyn noudattaminenkin!
      "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon." (Matt. 7:21-23)

      • ammmu

        Onneksi uskonnonopetus ei ole enää tunnustuksellista, kuten moni palstalainen näyttää luulevan. Tunteja on vähän ja ne tulevat tarpeeseen, sillä millä muulla tunnilla voidaan yhtä tarkasti perehtyä etiikkaan ja moraaliin, suvaitsevaisuuteen ja ajankohtaisiin arvokysymyksiin? Joku voisi sanoa, että ET toimii tässä hyvin, ja parhaimmillaan voi toimiakin. Jotta voisi ymmärtää uskontoa, tulee tuntea jokin uskonto hyvin. Oma kristillinen perinteemme vaikuttaa koko yhteiskunnassa niin vahvasti, että miksipä ei opetettaisi sitä?

        Onneksi nykyiset opettajat eivät ole mitään tuomiopäivän pasuunoita tai hihhuleita, joita tämäkin palsta näyttää vilisevän. Kristinuskolla on likainen historiansa, muttei kai siitä voida nykykristittyjä syyttää? Monella muullakin instituutiolla on likaista historiaa ja vallankäyttöä takanaan. Ottakaamme opiksi ja tutkikaamme kriittisesti.

        Nykykoulussa uskonnon tunnilla voi vapaasti kritisoida Lutheria, Jeesusta, kristinuskoa jne. Kriittisyys ei ole kiellettyä.


      • Entinen et-ope
        ammmu kirjoitti:

        Onneksi uskonnonopetus ei ole enää tunnustuksellista, kuten moni palstalainen näyttää luulevan. Tunteja on vähän ja ne tulevat tarpeeseen, sillä millä muulla tunnilla voidaan yhtä tarkasti perehtyä etiikkaan ja moraaliin, suvaitsevaisuuteen ja ajankohtaisiin arvokysymyksiin? Joku voisi sanoa, että ET toimii tässä hyvin, ja parhaimmillaan voi toimiakin. Jotta voisi ymmärtää uskontoa, tulee tuntea jokin uskonto hyvin. Oma kristillinen perinteemme vaikuttaa koko yhteiskunnassa niin vahvasti, että miksipä ei opetettaisi sitä?

        Onneksi nykyiset opettajat eivät ole mitään tuomiopäivän pasuunoita tai hihhuleita, joita tämäkin palsta näyttää vilisevän. Kristinuskolla on likainen historiansa, muttei kai siitä voida nykykristittyjä syyttää? Monella muullakin instituutiolla on likaista historiaa ja vallankäyttöä takanaan. Ottakaamme opiksi ja tutkikaamme kriittisesti.

        Nykykoulussa uskonnon tunnilla voi vapaasti kritisoida Lutheria, Jeesusta, kristinuskoa jne. Kriittisyys ei ole kiellettyä.

        Jouduimme oppilaiden kanssa toteamaan, että joskus jopa ET:n materiaaleissa/kirjoissa on asenteellisuutta, yleistyksiä jne., Puuttuu objektiivinen ote lähestyttävään asiaan.

        Olemme kuitenkin oman viitekehyksemme vankeja. Jos oppilaita on vähän ja opettajia vielä vähemmän, saattaa ET- opettajaksi tulla täysin asioita ymmärtämätön tyyppi...


      • no miksi
        ammmu kirjoitti:

        Onneksi uskonnonopetus ei ole enää tunnustuksellista, kuten moni palstalainen näyttää luulevan. Tunteja on vähän ja ne tulevat tarpeeseen, sillä millä muulla tunnilla voidaan yhtä tarkasti perehtyä etiikkaan ja moraaliin, suvaitsevaisuuteen ja ajankohtaisiin arvokysymyksiin? Joku voisi sanoa, että ET toimii tässä hyvin, ja parhaimmillaan voi toimiakin. Jotta voisi ymmärtää uskontoa, tulee tuntea jokin uskonto hyvin. Oma kristillinen perinteemme vaikuttaa koko yhteiskunnassa niin vahvasti, että miksipä ei opetettaisi sitä?

        Onneksi nykyiset opettajat eivät ole mitään tuomiopäivän pasuunoita tai hihhuleita, joita tämäkin palsta näyttää vilisevän. Kristinuskolla on likainen historiansa, muttei kai siitä voida nykykristittyjä syyttää? Monella muullakin instituutiolla on likaista historiaa ja vallankäyttöä takanaan. Ottakaamme opiksi ja tutkikaamme kriittisesti.

        Nykykoulussa uskonnon tunnilla voi vapaasti kritisoida Lutheria, Jeesusta, kristinuskoa jne. Kriittisyys ei ole kiellettyä.

        No miksi ei vois "syyttää" nykykristittyjä kun nytkin on kristinuskon pappeja esimerkiksi Irakissa rukoilemassa herralta, herra saatanalta voimia murhaaja sotilailleen heidän murhatessa lapsia, naisia, vanhuksia, sairaita ja miehiä???

        Onko sinun väärennetyssä raamatussa siihen toimintaan Jumalan tai/ja Jeesuksen lupa?

        Ellei ole, niin tiedät että asialla on herra saatanaa jumalanaan palvelevat kosa Jumala on antanut älä tapa käskyn ja Jeesus on sen vahvistanut. Älä tapa käsky löytyy minun raamatusta yhdeksän (9) kertaa ja missään niistä ei ole kristinuskollekkaan annettu erivapautta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6133
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2566
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2073
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe