Nykyinen totuus

Näin Ellen White mainostaa ”nykyistä totuuttaan” kirjassaan Suuri Taistelu (s. 145):

”Nykyajan seurakunnalla on myös tärkeä nykyinen totuus. Hän, joka tekee kaikki tahtonsa päätöksen mukaan, oli nähnyt hyväksi asettaa ihmiset eri olosuhteisiin ja määrätä heille velvollisuuksia, jotka ovat erikoisia heidän ajalleen ja olosuhteilleen. Jos he pitäisivät arvossa heille annettua valoa, heille avautuisi laajempia totuuden näköaloja.”

Mutta se ”totuus”, jonka Ellen tuossa kirjassaan esittää ei ole totuus ollenkaan ja vaikka sitä kuinka nykyistettäisiinkin, ei siitä tule totuutta millään. Ellenille annettu valo on pimeyttä.

Adventistipastori (1) käyttää väärin Raamatun kohtaa ”Sentähden minä aina aion muistuttaa teitä tästä, vaikka sen tiedättekin ja olette vahvistetut siinä totuudessa, joka teillä on.” (2 Piet 1:12), ikään kuin Pietari tuossa puhuisi jostakin sen ajankohdan ohimenevästä totuudesta, joka sitten Ellen Whiten tai nykyadventistien toimesta voisi taas olla vallan toinen. Mutta eihän Pietari tuossa puhu mistään muusta kuin kuin siitä ”totuudesta, joka teillä on” ja se totuus siinä jo luvun alussa sanottu, eli armo ja rauha Jeesuksen tuntemisen kautta ja että uskoville on lahjoitettu kaikki, mitä elämiseen ja jumalisuuteen tarvitaan ja miten siinä pyritään pysymään. Ja sitten varoitetaan, ettei siitä saa livetä, jos mieli päästä Kristuksen iankaikkiseen valtakuntaan: ”Jolla sitävastoin ei niitä ole, se on sokea, likinäköinen, on unhottanut puhdistuneensa entisistä synneistänsä.” (jae 9) Tuohan puhuu suoraan adventistien uutta totuutta vastaan ja varoittaa siitä.

Pietari vielä korostaa, että ”Sillä me emme seuranneet viekkaasti sommiteltuja taruja tehdessämme teille tiettäväksi Herramme Jeesuksen Kristuksen voimaa ja tulemusta, vaan me olimme omin silmin nähneet hänen valtasuuruutensa.” (jae 16) ja nyt sitten kuitenkin adventistit käyttävät väärin Pietarin sanoja viekkaasti sommiteltujen ellenististen tarujen mainostamiseksi!

Mikä on nykyinen totuus? Nykyinen totuus on se, mikä löytyy Raamatusta ja se tulee olemaan tulevaisuudenkin totuus, koska siinä on profetoitu tulevatkin.

Tuo valheen kierre alkoi Millerin Raamatun vastaisista päivälaskelmista Jeesuksen tulemiseksi, jatkui Ellen Whiten näyillä ja yhä jatkuu adventtikirkossa noiden alkuaikojen vääryyksien vaalimisella ja uusilla näppärästi sommitelluilla opetuksilla niistä. Tämä on loputon valheen kierre, jota on turha kuvitella totuudeksi.

Joten rakas adventisti, pane nyt pois ne Ellenin kirjat ja kirkkosi lippuset ja lappuset ja oppimasi oppikokonaisuudet ja ala etsiä rukoillen totuutta Raamatusta. Uskalla kyseenalaistaa kaikki, mitä olet adventistilähteistäsi omaksunut. Kyllä kaikki, mikä on totuutta mahtuu Raamatun raameihin, jollei mahdu se ei ole totuutta ollenkaan, koska Raamatun sanaan on kielletty lisäämästä, poistamasta ja muuttamatta mitään pahimman mahdollisen rangaistuksen uhalla ”Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu. (Ilm 22:18-19)

Älä heitä hanskoja tiskiin, että jos tuo oppimasi totuus ei ole oikeaa, niin sitten ei mihinkään voi luottaa, sillä kyllä totuus on ja se on ilmoitettu Raamatussa, ikuinen totuus, joka ei mihinkään vaihdu ja johon ei mitään ihmis- tai demoniperäistä saa lisätä: ”Niin Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: "Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi." (Joh 8:31-32) Siihen kun pääsette niin siinä pysykää ja sanoutukaa irti Ellen White-peräisistä nykytotuuksista, noista menneistä valheista.

(1) http://www.media7.fi/aikuiskoulutus/luento/adventtiliike.pdf

25

564

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hirvas

      pyhää sanaa. Jokainen siihen uskova tosi opetuslapsi kunnioittaa ja uskoo ehdottomasti tähän, ja vain tähän totuuteen:

      1. Joh. 2:27
      Mutta te, teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja TE ETTE OLE KENENKÄÄN OPETUKSEN TARPEESSA; vaan niinkuin HÄNEN VOITELUNSA OPETTAA TEITÄ KAIKESSA, niin se opetus on myös TOTTA EIKÄ OLE VALHETTA; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.

      Minä uskon Jumalan sanaan, jonka Pyhä henki on minulle avannut. Raamattu on minun totuuteni.

      • jos ihminen

        ei ole kenenkään opetuksen tarpeessa, niin miksi Jumala on asettanut seurakuntaansa opettajia, joilla on opettamisen armolahja ja miksi apostolit vaativat seuraamaan heidän opetustaan? Eihän sitäkään tarvita, jos ketään ihmistä ei tule kuunnella.


      • hirvas
        jos ihminen kirjoitti:

        ei ole kenenkään opetuksen tarpeessa, niin miksi Jumala on asettanut seurakuntaansa opettajia, joilla on opettamisen armolahja ja miksi apostolit vaativat seuraamaan heidän opetustaan? Eihän sitäkään tarvita, jos ketään ihmistä ei tule kuunnella.

        totuuteen, kuten Jumalan tahto onkin. Lukemalla pyhää sanaa opit tuntemaan totuuden, ja Pyhä Henki avaa meille sen sisällön.
        Meillä on siis opettaja, johon voi luottaa.

        Johannes 16:13-15

        13 Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.
        14 Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.
        15 Kaikki, mitä Isällä on, on minun; sentähden minä sanoin, että hän ottaa minun omastani ja julistaa teille.


    • On suuri* * *

      Valaiseva soihtu, pimentyneeseen Kristilliseen maailmaan.
      Kirja ei sisällä yksin Ellen G. Whiten ajatuksia, vaan sisältää suurten tunnettujen uskonpuhdistajien historiallisia kuvauksia, pimeältä keskiajalta lähtien.
      Kirja pyrkii kuvailemaan lopun ajan tapahtumia Danielin kirjan ennustusten mukaan, vuosiviikkoineen .Ennustukset ovat oikeita Ainakin Stefanuksen kivittämiseen asti v.34 jKr. jolloin evankeliumia alettiin saarnata pakanoille.

      Myöhemmät aikalaskelmat perustuvat vanhan ja uuden liiton pyhäkkö palveluksen vertailuun, joka Moosekselle näytettiin näyssä taivaallisesta pyhäköstä.
      Maallinen pyhäkkö valmistettiin taivaallisen pyhäkön mallin mukaan.
      Aikalaskelman loppuosa on mahdoton historiallisesti selvittää, jos kysymyksessä on maallinen pyhäkkö.
      On hyvä myös että uskova ykkönen tutkii aikahistoriaan liittyviä asioita, ja saa aikaan keskustelua Raamatun totuudesta.
      Aikakausiinsa sidotuissa ennustuksissa on paljon korjaamista kaikissa seurakunnissa, eikä kritiikki ole turha.

      • Älä huoli; suuret taistelut kun tulevat tai loppu lähenee, tiedät mitä kantaa kainalossasi tuon Ellenin, niin Ellenin punaisen kirjan sijasta.

        Sen opuksen kanssa ei mahdu ahtaasta portista sinne sapatinlepokaupunkiin, ikuiseen Jerusalemiin ylhäällä.


      • eräs uskova

        Minulla on suuri taistelu kirja. Arvosanaksi annan 0. Surkea kirja lukea. Raskasta ja synkkää tekstiä. Lakipitoinen. Masentava kirja.

        En suosittele!!


      • Joitakin esimerkkejä Suuri Taistelu kirjasta, jos tästä ei jo tyhminkin tajua, että kirjan kirjoittaja Ellen White ei ollut Jumalan johdatuksessa, niin ei sitten mistään:

        ss. 312-313 väärät laskelmat, joilla Ellen todistaa 22.10.1844 taivaassa tapahtunutta Jeesuksen huoneesta toiseen menemistä ja tutkivan tuomion alkamista.

        s. 598 Ellen kirjoittaa Israelilaisista, joita hän kutsuu Juudan kansaksi: "Kansa, josta Jumalan henki on lopullisesti poistunut, on jatkava uskonnon ulkonaisten muotojen noudattamista; ja se saatanallinen into, minkä pahuuden ruhtinas herättää totuuden vihollisissa, näyttää samanlaiselta kuin into Jumalan puolesta"

        s. 428 White vierittää syyn toisille suljetun oven opista, ikään kuin ei itse olisikaan suuna päänä profetoinut ´suljettua ovea´ ja uhkaillut niitä, jotka eivät suostuneet tätä oppia ottamaan vastaan: "Annettuaan varoituksen tuomion läheisyydestä, he tunsivat työnsä maailman suhteen päättyneen, eikä heillä enää ollut taakkaa syntisten pelastumisesta, samalla kun jumalattomien röyhkeä ja herjaava ivailu näytti lisäksi todistavan, että Jumalan Henki oli vetäytynyt pois hänen armonsa halveksijoista. Kaikki tämä vahvisti heissä sitä käsitystä, että koetusaika oli loppunut eli niin kuin he silloin sen ilmaisivat, "armon ovi oli suljettu"."

        s. 617-618 Herran päivästä Ellen kirjoittaa: "On mahdotonta kuvailla niiden kauhua ja epätoivoa, jotka ovat polkeneet jalkoihinsa Jumalan pyhät vaatimukset. Herra antoi heille lakinsa. He olisivat voineet verrata luonnettaan siihen ja oppia tuntemaan puutteellisuutensa, kun vielä oli aikaa katumukseen ja parannukseen. Mutta voittaakseen maailman suosiota he syrjäyttivät sen määräykset ja opettivat muitakin rikkomaan niitä. He ovat koettaneet pakottaa Jumalan kansaa häpäisemään hänen sapattiaan. Nyt heidän halveksimansa laki tuomitsee heidät. Pelottavan selvästi he näkevät olevansa ilman puolustusta" ja "Jumalan lain viholliset, saarnaajasta aina pienimpään asti heidän joukossaan, saavat uuden käsityksen totuudesta ja velvollisuudesta. Liian myöhään he näkevät, että neljännen käskyn sapatti on elävän Jumalan sinetti. Liian myöhään he näkevät väärän sapatin todellisen luonteen ja sen hiekkaperustuksen, jolle ovat rakentaneet. He huomaavat taistelleensa Jumalaa vastaan. Uskonnon opettajat ovat johtaneet sieluja kadotukseen, selittäessään ohjaavansa niitä paratiisiin porteille"

        ss. 318-319,EGW sanoi Turkin kansakunnan loppuneen elokuun 11. päivänä, vuonna 1840

        s. 402 "Kaikista suurista uskonnollisista liikkeistä apostolien ajasta lähtien ei mikään ole ollut vapaampi inhimillisistä puuttellisuuksista ja Saatanan juonista kuin syksyn 1844 liike. Vielä nytkin, monen vuoden perästä tässä liikkeessä mukana olleet ja totuudessa lujina pysyneet tuntevat tuon siunauksellisen toiminnan pyhän vaikutuksen ja todistavat sen olleen Jumalasta."

        s. 392 Ellen kirjoitti uskontunnustuksia vastaan, mutta silti suositteli omia kirjoituksiaan ja niistä onkin kyhätty adventistien uskontunnustus 27 nyttemmin 28 opinkohtaa "katolisuutta vastustavat evankeliset kirkkokunnat ovat niin sitoneet toistensa kädet ja omat kätensä, ettei heidän keskuudessaan voi tulla saarnaajiksi, ellei hyväksy jotain kirjaa Raamatun ohella... Ei ole mitään luuloteltua siinä väitteessä, että uskontunnustukset alkavat olla Raamatulle yhtä todellisena esteenä kuin Roomakin, vaikka se tapahtuu hienommalla tavalla."

        s. 431 "He näkivät hänen nyt suorittavan pappispalvelustaan Jumalan arkin edessä, esittäen verensä syntisten puolustukseksi."

        s. 420-421 "Pappien palvelus kautta vuoden pyhäkön ensimmäisessä osastossa, sen esiripun sisäpuolella, joka oli ovena ja erotti pyhän esikartanosta, kuvasi sitä palvelustyötä, johon Kristus ryhtyi taivaaseen astuessaan. Jokapäiväisessä palveluksessa papin tehtävänä oli syntiuhrin veren vieminen Jumalan eteen sekä Israelin rukousten mukana ylösnousevan suitsutuksen toimittaminen. Samoin vetosi Kristus Isän edessä vereensä syntisten puolustuksena ja esitti hänelle katuvien uskovaisten rukoukset oman vanhurskautensa suloisen tuoksun yhteydessä. Tällaista oli palvelustyö taivaallisen pyhäkön ensimmäisessä osastossa."

        s. 421 "Kahdeksantoista vuosisataa tämä palvelustyö jatkui pyhäkön ensimmäisessä osastossa. Kristuksen veri, joka puhui katuvien uskovaisten puolesta, takasi heille anteeksiannon ja hyväksymisen Isän luona, mutta heidän syntinsä jäivät vielä taivaan kirjoihin."

        s. 424 "He eivät olleet erehtyneet profeetallisen ajanjakson laskemisessa, vaan 2300 päivän päättyessä esiintyvän tapahtuman tulkinnassa. Tämän erehdyksen tähden he olivat pettyneet, mutta kaikki mitä profeetat olivat ennustaneet ja mitä heillä Raamatun mukaan oli oikeus odottaa, oli täyttynyt." "Kristus oli tullut, ei maan päälle, niin kuin he olivat odottaneet, vaan Jumalan temppelin kaikkein pyhimpään taivaassa, niin kuin vertauskuvissa oli osoitettu."

        s. 423 "Pyhäkköoppi oli se avain, jonka avulla vuonna 1844 koetun pettymyksen salaisuus paljastui. Se toi päivänvaloon täydellisen totuuden järjestelmän, yhtenäisen ja sopusointuisen, näyttäen että Jumalan käsi oli johtanut suurta adventtiliikettä. Samalla se ilmoitti Jumalan kansalle sen velvollisuuden, paljastaessaan sen aseman ja tehtävän."

        s. 481 "Taivaassa oleva pyhäkkö on sen työn keskus, mitä Kristus suorittaa ihmisten hyväksi. Tämä koskee jokaista maan päällä elävää ihmistä. Pyhäkköoppi esittää pelastussuunnitelman, johtaen meidät aina ajan loppuun saakka, ja ilmaisee vanhurskauden ja synnin välisen taistelun onnellisen päätöksen. On mitä tärkeintä, että kaikki tutkivat näitä asioita perusteellisesti, niin että kykenevät antamaan vastauksen jokaiselle, joka kysyy heissä olevan toivon perustusta."

        s. 426 "Häät ovat silloin, kun Kristus ottaa vastaan valtakuntansa. Pyhää kaupunkia, uutta Jerusalemia, joka on valtakunnan pääkaupunki ja edustaja, nimitetään morsiameksi, Karitsan vaimoksi. Sanoihan enkeli Johannekselle: ´Tule tänne, minä näytän sinulle morsiamen, karitsan vaimon´. ´Ja hän vei minut hengessä´, Johannes sanoo suurelle ja korkealle vuorelle ja näytti minulle pyhän kaupungin, Jerusalemin, joka laskeutui alas taivaasta Jumalan tyköä´. Ilm. 21:9,10. Morsian on siis pyhä kaupunki ja neitsyet, jotka menevät kohtaamaan ylkää, ovat seurakunnan vertauskuva. Ilmestyskirjassa sanotaan Jumalan lasten olevan hääaterialla kutsuvieraina Ilm.19:9. Jos he ovat vieraita, heitä ei voi samalla kertaa esittää morsiamena."

        s. 480 "Jumalan kansan tulee saada selvä käsitys pyhäköstä ja tutkivasta tuomiosta. Kaikki tarvitsevat tietoa suuren ylimmäisen Pappimme asemasta ja työstä. Muuten on mahdoton harjoittaa tälle ajalle välttämätöntä uskoa tai ottaa Jumalan tahdon mukaista asemaa."

        s. 597 "Kun Jeesus jättää pyhäkön, peittää pimeys maan asukkaat. Tuona kauheana aikana vanhurskaiden täytyy elää pyhän Jumalan kasvojen edessä ilman välittäjää. Jumalattomia hillinnyt voima on otettu pois, ja lopullisesti parantumattomiksi jääneet ovat täydellisesti saatanan hallinnassa"

        s. 450 "Nämä totuudet, sellaisina kuin ne esitetään Ilmestykirjan 14. luvussa iankaikkisen evankeliumin yhteydessä, ovat Kristuksen seurakunnan tuntomerkkinä hänen ilmestymisensä aikana." Nämä totuudet pyhäköstä ja lain muuttumattomuudesta eivät kuitenkaan olleet "tervetulleita monille niistä, jotka väittivät olevansa kristittyjä. Neljännen käskyn noudattaminen vaatii uhria, mistä useimmat kieltäytyivät."

        s. 364 "Synnin ihmisellä, jota myös kutsutaan laittomuuden salaisuudeksi, kadotuksen lapseksi ja vastustajaksi, tarkoitetaan paavinvaltaa, joka profeetan ennustuksen mukaan oli säilyttävä valta-asemansa 1260 vuotta. Tämä ajanjakso päättyi vuonna 1798."

        s. 433 "Tuomitsemistyön, joka alkoi 1844, täytyy jatkua, kunnes jokaisen ihmisen asia on ratkaistu, sekä elävien että kuolleiden."

        s. 445 "Mitä muuta sapatin muutos silloin on kuin roomalaisen kirkon vallan merkki - ´pedon merkki´?"

        s. 596 "Kun kolmannen enkelin sanomaa ei enää julisteta, on maan rikollisten asukkaiden armonaika päättynyt. Jumalan kansa on täyttänyt työnsä. Se on sanut ´kevätsateen´, ´virvoituksen Herran kasvoista´ ja on valmistunut edessään olevaa koetuksen hetkeä varten." "Kaikki, jotka ovat osoittautuneet kuuliaisiksi Jumalan käskyille, ovat vastaanottaneet ´elävän Jumalan sinetin´. Silloin Jeesus lopettaa välitystyönsä taivaan pyhäkössä. Hän kohottaa kätensä ja sanoo suurella äänellä:´Se on täytetty´." "Kristus on sovittanut kansansa ja poistanut sen synnit. Hänen alamaistensa luku on täysi."

        s. 487 "Lucifer ei alussa nähnyt, mihin hän oli menossa; hän ei ymmärtänyt tunteidensa todellista luonnetta. Mutta kun hänen tyytymättömyytensä osoitettiin aiheettomaksi, hän tuli vakuuttuneeksi siitä, että hän oli väärässä, että Jumalan vaatimukset olivat oikeat ja että hänen tulisi tämä tunnustaa koko taivaan edessä. Jos hän olisi tämän tehnyt, hän olisi voinut pelastaa itsensä ja paljon enkeleitä."

        s. 478 "Niinkuin pappi, poistaessaan synnit pyhäköstä, pani ne syntikauriin päälle, niin Kristus on siirtävä kaikki synnit saatanalle, synnin alkuunpanijalle ja siihen yllyttäjälle. Syntikauris vietiin erämaahan, ja näin se kantoi Israelin synnit ´autioon seutuun´ 3 Moos. 16:22. Samoin Saatana, syypäänä kaikkiin niihin synteihin, joita hän on Jumalan kansan saattanut tekemään, on oleva tuhat vuotta sidottuna maan päälle, joka silloin on oleva autiona ja asumattomana, ja lopuksi hän on kärsivä synnin täydellisen rangaistuksen siinä tulessa, joka on hävittävä kaikki jumalattomat. Siten suuri pelastussunnitelma toteutuu synnin tullessa lopullisesti hävitetyksi ja kaikkien niiden tullessa pelastetuiksi, jotka ovat olleet valmiit hylkäämään pahan."

        s. 422 "Kun Kristus pappispalveluksensa lopussa oman verensä ansiolla poistaa kansansa synnit taivaallisesta pyhäköstä, hän asettaa ne saatanan päälle, jonka tuomiota toimeenpantaessa täytyy kärsiä lopullinen rangaistus."

        s. 533 "Myös oppi tietoisuudesta kuolemassa nojautuu siihen peruserheeseen, että ihminen on luonnostaan kuolematon. Niin kuin iankaikkisen piinan oppi, on tämäkin oppi ristiriidassa Raamatun opetusten, järjen ja inhimillisten tunteittemme kanssa. Kansanomaisen uskon mukaan pelastetut taivaassa tuntevat kaikki maailman tapahtumat ja aivan erityisesti tänne maan päälle jättämiensä ystävien elämän. Mutta kuinka ihmisten huolien tunteminen ja rakkaiden ystävien syntien, surujen, pettymysten ja ahdistusten näkeminen voisi olla vainajien onnen lähteenä? Kuinka paljon voivat taivaan autuudesta nauttia ne, jotka liitelevät maan päällä elävien ystäviensä yllä? Ja miten järkyttävä onkaan sellainen usko, että katumattoman sielu joutuu helvetin tuleen, heti kun henki on lähtenyt ruumiista! Mihin tuskan syvyyksiin täytyykään niiden vaipua, jotka näkevät ystäviensä kuolevan valmistumattomina, joutuakseen iäisyyteen, missä on vain kärsimystä ja syntiä! Monet ovat tulleet mielisairaiksi tämän pöyristyttävän ajatuksen vaivaamina."

        s. 384 "..epäraamatullinen toivo ajallisesta tuhatvuotisesta valtakunnasta hyljättiin..."

        s. 433 "Kristus oli avannut oven kaikkein pyhimpään ryhtyessään siellä suorittamaan palvelusta. Tästä taivaallisen pyhäkön avoimesta ovesta loisti valo, ja neljännen käskyn nähtiin kuuluvan pyhäkön arkissa olevaan lakiin".


        s. 424-425 "Niiden, jotka elävät maan päällä, kun Kristuksen välittäjätoimi taivaan pyhäkössä päättyy, täytyy seisoa pyhän Jumalan kasvojen edessä ilman välittäjää. Heidän vaatteidensa täytyy olla tahrattomat, heidän luonteidensa täytyy olla vihmontaverellä synnistä puhdistetut. Jumalan armon ja omien uutterien ponnistustensa kautta heidän on täytynyt päästä voittajiksi taistelussa pahaa vastaan"

        s. 575 "Kahden suuren erheen avulla, sielun kuolemattomuuden ja sunnuntain pyhyyden, saatana kietoo ihmiset petoksiinsa. Edellinen laskee spiritualismin perustuksen ja jälkimmäinen muodostaa Roomaan yhdistävän myötätunnon siteen."

        s. 322 "Ja niinkuin ihmiset Nooan aikana nauraen ivasivat vanhurskauden saarnaajan ennustuksia, niin myös Millerin aikana monet, vieläpä Jumalan Lapsiksi tunnustautuvat, pilkkasivat varoitussanomaa."

        s. 427 "Tämä luonteentutkiminen on taivaallisen pyhäkön viimeinen työ, tutkiva tuomio, joka ratkaisee, ketkä ovat valmistuneet Jumalan valtakuntaan."

        s. 479 "Tuomiolle määrättynä aikana - 2300 päivän päättyessä vuonna 1844 - alkoi tutkimus ja syntien poispyyhkiminen. Kaikkien, jotka joskus ovat tunnustaneet Kristuksen nimeä, täytyy läpikäydä tarkka tutkimus. Sekä elävät että kuolleet tuomitaan ´sen perusteella, mitä kirjoihin on kirjoitettu, tekojensa mukaan´. Niitä syntejä, joita ei ole kaduttu eikä hyljätty, ei anneta anteeksi eikä poisteta kirjoista, vaan ne tulevat todistamaan syntistä vastaan Jumalan päivänä."

        s. 425 "Samalla kun tutkiva tuomio on käynnissä taivaassa ja katuvien uskovaisten synnit poistetaan pyhäköstä, on erikoinen puhdistustyö ja synnin hylkääminen tapahtuva Jumalan kansan keskuudessa maan päällä. "

        s. 433 "Tuomitsemistyön, joka alkoi 1844, täytyy jatkua, kunnes jokaisen ihmisen asia on ratkaistu, sekä elävien että kuolleiden."

        s.482 "Vakavia ovat sovitustyön päättymiseen liittyvät tapahtumat. Tärkeät edut ovat siinä kysymyksessä. Tuomitseminen on nyt parhaillaan käynnissä taivaan pyhäkössä. Tämä työ on kestänyt jo monta vuotta. Pian - kukaan ei tiedä, kuinka pian - se tapahtuu elossa oleviin nähden. Suuren Jumalan läsnäollessa tarkastetaan meidän elämämme."

        ---

        Tuommoista Jumalasta pois eksyttävää soopaa sanot valaisevaksi soihduksi. "Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi. Silmä on ruumiin lamppu. Jos siis silmäsi on terve, niin koko sinun ruumiisi on valaistu. Mutta jos silmäsi on viallinen, niin koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys!" (Matt 6:21-23)


        Lainaukseni on otettu 692 sivuisesta adventistien silloisen kirjapainon Kirjatoimen 1981 painoksesta, joka on jo moneen kertaan kaunisteltu Ellenin alkuperäisistä kirjoituksista. Mutta levityksessä on lyhyempiä ja vielä kaunistellumpia uusia painoksiakin, lyhennelmiä, joista on jätetty hälyttävimpiä juttuja pois sen kuvan luomiseksi, että kyseessä olisi uskova kirjailija ja kristillinen kirja.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Joitakin esimerkkejä Suuri Taistelu kirjasta, jos tästä ei jo tyhminkin tajua, että kirjan kirjoittaja Ellen White ei ollut Jumalan johdatuksessa, niin ei sitten mistään:

        ss. 312-313 väärät laskelmat, joilla Ellen todistaa 22.10.1844 taivaassa tapahtunutta Jeesuksen huoneesta toiseen menemistä ja tutkivan tuomion alkamista.

        s. 598 Ellen kirjoittaa Israelilaisista, joita hän kutsuu Juudan kansaksi: "Kansa, josta Jumalan henki on lopullisesti poistunut, on jatkava uskonnon ulkonaisten muotojen noudattamista; ja se saatanallinen into, minkä pahuuden ruhtinas herättää totuuden vihollisissa, näyttää samanlaiselta kuin into Jumalan puolesta"

        s. 428 White vierittää syyn toisille suljetun oven opista, ikään kuin ei itse olisikaan suuna päänä profetoinut ´suljettua ovea´ ja uhkaillut niitä, jotka eivät suostuneet tätä oppia ottamaan vastaan: "Annettuaan varoituksen tuomion läheisyydestä, he tunsivat työnsä maailman suhteen päättyneen, eikä heillä enää ollut taakkaa syntisten pelastumisesta, samalla kun jumalattomien röyhkeä ja herjaava ivailu näytti lisäksi todistavan, että Jumalan Henki oli vetäytynyt pois hänen armonsa halveksijoista. Kaikki tämä vahvisti heissä sitä käsitystä, että koetusaika oli loppunut eli niin kuin he silloin sen ilmaisivat, "armon ovi oli suljettu"."

        s. 617-618 Herran päivästä Ellen kirjoittaa: "On mahdotonta kuvailla niiden kauhua ja epätoivoa, jotka ovat polkeneet jalkoihinsa Jumalan pyhät vaatimukset. Herra antoi heille lakinsa. He olisivat voineet verrata luonnettaan siihen ja oppia tuntemaan puutteellisuutensa, kun vielä oli aikaa katumukseen ja parannukseen. Mutta voittaakseen maailman suosiota he syrjäyttivät sen määräykset ja opettivat muitakin rikkomaan niitä. He ovat koettaneet pakottaa Jumalan kansaa häpäisemään hänen sapattiaan. Nyt heidän halveksimansa laki tuomitsee heidät. Pelottavan selvästi he näkevät olevansa ilman puolustusta" ja "Jumalan lain viholliset, saarnaajasta aina pienimpään asti heidän joukossaan, saavat uuden käsityksen totuudesta ja velvollisuudesta. Liian myöhään he näkevät, että neljännen käskyn sapatti on elävän Jumalan sinetti. Liian myöhään he näkevät väärän sapatin todellisen luonteen ja sen hiekkaperustuksen, jolle ovat rakentaneet. He huomaavat taistelleensa Jumalaa vastaan. Uskonnon opettajat ovat johtaneet sieluja kadotukseen, selittäessään ohjaavansa niitä paratiisiin porteille"

        ss. 318-319,EGW sanoi Turkin kansakunnan loppuneen elokuun 11. päivänä, vuonna 1840

        s. 402 "Kaikista suurista uskonnollisista liikkeistä apostolien ajasta lähtien ei mikään ole ollut vapaampi inhimillisistä puuttellisuuksista ja Saatanan juonista kuin syksyn 1844 liike. Vielä nytkin, monen vuoden perästä tässä liikkeessä mukana olleet ja totuudessa lujina pysyneet tuntevat tuon siunauksellisen toiminnan pyhän vaikutuksen ja todistavat sen olleen Jumalasta."

        s. 392 Ellen kirjoitti uskontunnustuksia vastaan, mutta silti suositteli omia kirjoituksiaan ja niistä onkin kyhätty adventistien uskontunnustus 27 nyttemmin 28 opinkohtaa "katolisuutta vastustavat evankeliset kirkkokunnat ovat niin sitoneet toistensa kädet ja omat kätensä, ettei heidän keskuudessaan voi tulla saarnaajiksi, ellei hyväksy jotain kirjaa Raamatun ohella... Ei ole mitään luuloteltua siinä väitteessä, että uskontunnustukset alkavat olla Raamatulle yhtä todellisena esteenä kuin Roomakin, vaikka se tapahtuu hienommalla tavalla."

        s. 431 "He näkivät hänen nyt suorittavan pappispalvelustaan Jumalan arkin edessä, esittäen verensä syntisten puolustukseksi."

        s. 420-421 "Pappien palvelus kautta vuoden pyhäkön ensimmäisessä osastossa, sen esiripun sisäpuolella, joka oli ovena ja erotti pyhän esikartanosta, kuvasi sitä palvelustyötä, johon Kristus ryhtyi taivaaseen astuessaan. Jokapäiväisessä palveluksessa papin tehtävänä oli syntiuhrin veren vieminen Jumalan eteen sekä Israelin rukousten mukana ylösnousevan suitsutuksen toimittaminen. Samoin vetosi Kristus Isän edessä vereensä syntisten puolustuksena ja esitti hänelle katuvien uskovaisten rukoukset oman vanhurskautensa suloisen tuoksun yhteydessä. Tällaista oli palvelustyö taivaallisen pyhäkön ensimmäisessä osastossa."

        s. 421 "Kahdeksantoista vuosisataa tämä palvelustyö jatkui pyhäkön ensimmäisessä osastossa. Kristuksen veri, joka puhui katuvien uskovaisten puolesta, takasi heille anteeksiannon ja hyväksymisen Isän luona, mutta heidän syntinsä jäivät vielä taivaan kirjoihin."

        s. 424 "He eivät olleet erehtyneet profeetallisen ajanjakson laskemisessa, vaan 2300 päivän päättyessä esiintyvän tapahtuman tulkinnassa. Tämän erehdyksen tähden he olivat pettyneet, mutta kaikki mitä profeetat olivat ennustaneet ja mitä heillä Raamatun mukaan oli oikeus odottaa, oli täyttynyt." "Kristus oli tullut, ei maan päälle, niin kuin he olivat odottaneet, vaan Jumalan temppelin kaikkein pyhimpään taivaassa, niin kuin vertauskuvissa oli osoitettu."

        s. 423 "Pyhäkköoppi oli se avain, jonka avulla vuonna 1844 koetun pettymyksen salaisuus paljastui. Se toi päivänvaloon täydellisen totuuden järjestelmän, yhtenäisen ja sopusointuisen, näyttäen että Jumalan käsi oli johtanut suurta adventtiliikettä. Samalla se ilmoitti Jumalan kansalle sen velvollisuuden, paljastaessaan sen aseman ja tehtävän."

        s. 481 "Taivaassa oleva pyhäkkö on sen työn keskus, mitä Kristus suorittaa ihmisten hyväksi. Tämä koskee jokaista maan päällä elävää ihmistä. Pyhäkköoppi esittää pelastussuunnitelman, johtaen meidät aina ajan loppuun saakka, ja ilmaisee vanhurskauden ja synnin välisen taistelun onnellisen päätöksen. On mitä tärkeintä, että kaikki tutkivat näitä asioita perusteellisesti, niin että kykenevät antamaan vastauksen jokaiselle, joka kysyy heissä olevan toivon perustusta."

        s. 426 "Häät ovat silloin, kun Kristus ottaa vastaan valtakuntansa. Pyhää kaupunkia, uutta Jerusalemia, joka on valtakunnan pääkaupunki ja edustaja, nimitetään morsiameksi, Karitsan vaimoksi. Sanoihan enkeli Johannekselle: ´Tule tänne, minä näytän sinulle morsiamen, karitsan vaimon´. ´Ja hän vei minut hengessä´, Johannes sanoo suurelle ja korkealle vuorelle ja näytti minulle pyhän kaupungin, Jerusalemin, joka laskeutui alas taivaasta Jumalan tyköä´. Ilm. 21:9,10. Morsian on siis pyhä kaupunki ja neitsyet, jotka menevät kohtaamaan ylkää, ovat seurakunnan vertauskuva. Ilmestyskirjassa sanotaan Jumalan lasten olevan hääaterialla kutsuvieraina Ilm.19:9. Jos he ovat vieraita, heitä ei voi samalla kertaa esittää morsiamena."

        s. 480 "Jumalan kansan tulee saada selvä käsitys pyhäköstä ja tutkivasta tuomiosta. Kaikki tarvitsevat tietoa suuren ylimmäisen Pappimme asemasta ja työstä. Muuten on mahdoton harjoittaa tälle ajalle välttämätöntä uskoa tai ottaa Jumalan tahdon mukaista asemaa."

        s. 597 "Kun Jeesus jättää pyhäkön, peittää pimeys maan asukkaat. Tuona kauheana aikana vanhurskaiden täytyy elää pyhän Jumalan kasvojen edessä ilman välittäjää. Jumalattomia hillinnyt voima on otettu pois, ja lopullisesti parantumattomiksi jääneet ovat täydellisesti saatanan hallinnassa"

        s. 450 "Nämä totuudet, sellaisina kuin ne esitetään Ilmestykirjan 14. luvussa iankaikkisen evankeliumin yhteydessä, ovat Kristuksen seurakunnan tuntomerkkinä hänen ilmestymisensä aikana." Nämä totuudet pyhäköstä ja lain muuttumattomuudesta eivät kuitenkaan olleet "tervetulleita monille niistä, jotka väittivät olevansa kristittyjä. Neljännen käskyn noudattaminen vaatii uhria, mistä useimmat kieltäytyivät."

        s. 364 "Synnin ihmisellä, jota myös kutsutaan laittomuuden salaisuudeksi, kadotuksen lapseksi ja vastustajaksi, tarkoitetaan paavinvaltaa, joka profeetan ennustuksen mukaan oli säilyttävä valta-asemansa 1260 vuotta. Tämä ajanjakso päättyi vuonna 1798."

        s. 433 "Tuomitsemistyön, joka alkoi 1844, täytyy jatkua, kunnes jokaisen ihmisen asia on ratkaistu, sekä elävien että kuolleiden."

        s. 445 "Mitä muuta sapatin muutos silloin on kuin roomalaisen kirkon vallan merkki - ´pedon merkki´?"

        s. 596 "Kun kolmannen enkelin sanomaa ei enää julisteta, on maan rikollisten asukkaiden armonaika päättynyt. Jumalan kansa on täyttänyt työnsä. Se on sanut ´kevätsateen´, ´virvoituksen Herran kasvoista´ ja on valmistunut edessään olevaa koetuksen hetkeä varten." "Kaikki, jotka ovat osoittautuneet kuuliaisiksi Jumalan käskyille, ovat vastaanottaneet ´elävän Jumalan sinetin´. Silloin Jeesus lopettaa välitystyönsä taivaan pyhäkössä. Hän kohottaa kätensä ja sanoo suurella äänellä:´Se on täytetty´." "Kristus on sovittanut kansansa ja poistanut sen synnit. Hänen alamaistensa luku on täysi."

        s. 487 "Lucifer ei alussa nähnyt, mihin hän oli menossa; hän ei ymmärtänyt tunteidensa todellista luonnetta. Mutta kun hänen tyytymättömyytensä osoitettiin aiheettomaksi, hän tuli vakuuttuneeksi siitä, että hän oli väärässä, että Jumalan vaatimukset olivat oikeat ja että hänen tulisi tämä tunnustaa koko taivaan edessä. Jos hän olisi tämän tehnyt, hän olisi voinut pelastaa itsensä ja paljon enkeleitä."

        s. 478 "Niinkuin pappi, poistaessaan synnit pyhäköstä, pani ne syntikauriin päälle, niin Kristus on siirtävä kaikki synnit saatanalle, synnin alkuunpanijalle ja siihen yllyttäjälle. Syntikauris vietiin erämaahan, ja näin se kantoi Israelin synnit ´autioon seutuun´ 3 Moos. 16:22. Samoin Saatana, syypäänä kaikkiin niihin synteihin, joita hän on Jumalan kansan saattanut tekemään, on oleva tuhat vuotta sidottuna maan päälle, joka silloin on oleva autiona ja asumattomana, ja lopuksi hän on kärsivä synnin täydellisen rangaistuksen siinä tulessa, joka on hävittävä kaikki jumalattomat. Siten suuri pelastussunnitelma toteutuu synnin tullessa lopullisesti hävitetyksi ja kaikkien niiden tullessa pelastetuiksi, jotka ovat olleet valmiit hylkäämään pahan."

        s. 422 "Kun Kristus pappispalveluksensa lopussa oman verensä ansiolla poistaa kansansa synnit taivaallisesta pyhäköstä, hän asettaa ne saatanan päälle, jonka tuomiota toimeenpantaessa täytyy kärsiä lopullinen rangaistus."

        s. 533 "Myös oppi tietoisuudesta kuolemassa nojautuu siihen peruserheeseen, että ihminen on luonnostaan kuolematon. Niin kuin iankaikkisen piinan oppi, on tämäkin oppi ristiriidassa Raamatun opetusten, järjen ja inhimillisten tunteittemme kanssa. Kansanomaisen uskon mukaan pelastetut taivaassa tuntevat kaikki maailman tapahtumat ja aivan erityisesti tänne maan päälle jättämiensä ystävien elämän. Mutta kuinka ihmisten huolien tunteminen ja rakkaiden ystävien syntien, surujen, pettymysten ja ahdistusten näkeminen voisi olla vainajien onnen lähteenä? Kuinka paljon voivat taivaan autuudesta nauttia ne, jotka liitelevät maan päällä elävien ystäviensä yllä? Ja miten järkyttävä onkaan sellainen usko, että katumattoman sielu joutuu helvetin tuleen, heti kun henki on lähtenyt ruumiista! Mihin tuskan syvyyksiin täytyykään niiden vaipua, jotka näkevät ystäviensä kuolevan valmistumattomina, joutuakseen iäisyyteen, missä on vain kärsimystä ja syntiä! Monet ovat tulleet mielisairaiksi tämän pöyristyttävän ajatuksen vaivaamina."

        s. 384 "..epäraamatullinen toivo ajallisesta tuhatvuotisesta valtakunnasta hyljättiin..."

        s. 433 "Kristus oli avannut oven kaikkein pyhimpään ryhtyessään siellä suorittamaan palvelusta. Tästä taivaallisen pyhäkön avoimesta ovesta loisti valo, ja neljännen käskyn nähtiin kuuluvan pyhäkön arkissa olevaan lakiin".


        s. 424-425 "Niiden, jotka elävät maan päällä, kun Kristuksen välittäjätoimi taivaan pyhäkössä päättyy, täytyy seisoa pyhän Jumalan kasvojen edessä ilman välittäjää. Heidän vaatteidensa täytyy olla tahrattomat, heidän luonteidensa täytyy olla vihmontaverellä synnistä puhdistetut. Jumalan armon ja omien uutterien ponnistustensa kautta heidän on täytynyt päästä voittajiksi taistelussa pahaa vastaan"

        s. 575 "Kahden suuren erheen avulla, sielun kuolemattomuuden ja sunnuntain pyhyyden, saatana kietoo ihmiset petoksiinsa. Edellinen laskee spiritualismin perustuksen ja jälkimmäinen muodostaa Roomaan yhdistävän myötätunnon siteen."

        s. 322 "Ja niinkuin ihmiset Nooan aikana nauraen ivasivat vanhurskauden saarnaajan ennustuksia, niin myös Millerin aikana monet, vieläpä Jumalan Lapsiksi tunnustautuvat, pilkkasivat varoitussanomaa."

        s. 427 "Tämä luonteentutkiminen on taivaallisen pyhäkön viimeinen työ, tutkiva tuomio, joka ratkaisee, ketkä ovat valmistuneet Jumalan valtakuntaan."

        s. 479 "Tuomiolle määrättynä aikana - 2300 päivän päättyessä vuonna 1844 - alkoi tutkimus ja syntien poispyyhkiminen. Kaikkien, jotka joskus ovat tunnustaneet Kristuksen nimeä, täytyy läpikäydä tarkka tutkimus. Sekä elävät että kuolleet tuomitaan ´sen perusteella, mitä kirjoihin on kirjoitettu, tekojensa mukaan´. Niitä syntejä, joita ei ole kaduttu eikä hyljätty, ei anneta anteeksi eikä poisteta kirjoista, vaan ne tulevat todistamaan syntistä vastaan Jumalan päivänä."

        s. 425 "Samalla kun tutkiva tuomio on käynnissä taivaassa ja katuvien uskovaisten synnit poistetaan pyhäköstä, on erikoinen puhdistustyö ja synnin hylkääminen tapahtuva Jumalan kansan keskuudessa maan päällä. "

        s. 433 "Tuomitsemistyön, joka alkoi 1844, täytyy jatkua, kunnes jokaisen ihmisen asia on ratkaistu, sekä elävien että kuolleiden."

        s.482 "Vakavia ovat sovitustyön päättymiseen liittyvät tapahtumat. Tärkeät edut ovat siinä kysymyksessä. Tuomitseminen on nyt parhaillaan käynnissä taivaan pyhäkössä. Tämä työ on kestänyt jo monta vuotta. Pian - kukaan ei tiedä, kuinka pian - se tapahtuu elossa oleviin nähden. Suuren Jumalan läsnäollessa tarkastetaan meidän elämämme."

        ---

        Tuommoista Jumalasta pois eksyttävää soopaa sanot valaisevaksi soihduksi. "Sillä missä sinun aarteesi on, siellä on myös sinun sydämesi. Silmä on ruumiin lamppu. Jos siis silmäsi on terve, niin koko sinun ruumiisi on valaistu. Mutta jos silmäsi on viallinen, niin koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys!" (Matt 6:21-23)


        Lainaukseni on otettu 692 sivuisesta adventistien silloisen kirjapainon Kirjatoimen 1981 painoksesta, joka on jo moneen kertaan kaunisteltu Ellenin alkuperäisistä kirjoituksista. Mutta levityksessä on lyhyempiä ja vielä kaunistellumpia uusia painoksiakin, lyhennelmiä, joista on jätetty hälyttävimpiä juttuja pois sen kuvan luomiseksi, että kyseessä olisi uskova kirjailija ja kristillinen kirja.

        Joku pisti otsikon, että sai perinnöksi adventistisen eksytyskirjapinon. Tuossa edellä on esiinottamiani epäraamatullisia ja historiallisesti valheellisia Ellen Whiten näkyoppeja kirjastaan Suuri Taistelu.

        Ei tuommoisen kirjoittaja ole mikään profeetta saati sitten suurempi kuin profeetta, kuten Ellen itseään kuvasi. Muka jokin lopunajan Elia kuvitteli olevansa, hyi. Ellen White ei ollut edes uskossa ja sai noita näkyjään demoneilta.


      • e333
        eräs uskova kirjoitti:

        Minulla on suuri taistelu kirja. Arvosanaksi annan 0. Surkea kirja lukea. Raskasta ja synkkää tekstiä. Lakipitoinen. Masentava kirja.

        En suosittele!!

        niin että Suuri taistelu kirja onkin synkkä kirja Jumalan lain rikkojille, sen sisältö ei avaudu niille koska Pyhä Henki on jättänyt sellaisen ihmisen joka halveksii Jumalan lakia, he ovat sulkenet silmänsä ja tukkineet korvansa kaikelta Jumalan sanalta, joten Jumala Henki on myöskin jättänyt heidät, he ovat vihollisen agentteja ja hän kyllä saatana tietää keinot millä ravitsee tälläisten ihmisten ajatukset ja se on nähty kyllä täälläkin.
        Suosittelen Suuri Taistelu kirjaa vain Jumalan lapsille, ei repijöille.


      • Näin se on

        Ne jotka mankuvat ja tuomitsevat sen kirjan eivät ole sitä lukeneet . Niin yksinkertainen asia on.

        Ja muutamat tekevät kaikkensa etteivät ketkään vahingossakaan lukisi Ellen G White kirjoituksia. Mitä muuta potaskaa tahansa saavat lukea ja käydä vaikka kaatuilemassa ja konttaamassa kaataja pappien käsien alla, se ei tee mitään KUNHAN EIVÄT VAIN LUE SUURI TAISTELU KIRJAA - oppivat vielä ajattelemaan ja kuka sen jälkeen lähtee minnekään kaatuilemaan..


    • hanskasi

      naulaan ja lopeta tuo jatkuva virheiden etsiminen toisista,
      Ellenkin oli vain ihminen ja erehtyväinen niinkuin jokainen meistä.
      Älä aina etsi vain virheitä,
      etkö näe hyvää muissa ihmisissä kuin itsessäsi?Luuletko sinä olevasi täydellinen kaikessa?
      Eikö aika olisi jo ruveta keskustelemaan asiallisesti,
      eikä aina etsiä suurennuslasin kanssa virheitä toisista?
      Olet ihan samalla viivalla Jeesuksen edessä kuin toisetkin,et yhtään parempi ja ARMOSTA RIIPPUVAINEN niinkuin meistä jokainen.

      • "Ellenkin oli vain ihminen ja erehtyväinen niinkuin jokainen meistä."

        Uskollinen adventisti ei uskaltaisi noin sanoa vaan näin vakuuttaa:
        Siinä mitä olen kirjoittanut on yksi luotettava totuuden ketju, ilman yhtäkään harhaoppista lausetta."
        ― Ellen G. White, Letter 329A, 1905."

        http://www.spaup.org/
        http://paimensauva.wordpress.com/
        sabbath.org


    • sinä kurja

      uskova ykkönen,joka aina epäilet meikäläisten,
      uskon perustaa,että adventistit lukevat raamattua ja tutkivat asiat kokonaisuutena,
      eivät ota sieltä täältä lauseita niinkuin teikäläiset,
      ottavat sanan sieltä toisen täältä,että saavat sen näyttämään mieleiseltään.Uskomme ainut OPPIKIRJA ON JUMALAN SANA RAAMATTU.Uskonmpa että adventtikirkoissa luetaan ja tutkitaan raamattua kaikista eniten kun missään muualla,niin että kaikki saavat osallistua siihen.Moni asia selviää,
      jos ihminen sydämestään haluaa tutkia Jumalan sanaa ja pyytää siihen Pyhänhehgen johdatusta,
      sitä ei voi omassa viisaudessaan tutkia.
      Älä enää kanna huolta meistä,
      sillä Jeesus rittää myös meille pelastajaksi.t:Siunaten yksi armahdettu syntinen.

    • löytyy Raamatusta

      ja se totuus on adventtitotuus, joten laita sinä kirouksesi pois ja tee parannus.

      • Mitään adventtitotuutta

        Ei ole olemassa mitään "adventtitotuutta", on vain adventistien käsityksiä, jotka ovat monin paikoin paljonkin Raamatusta poikkeavia. Totuus löytyy Raamatusta ja yksin Raamatusta.


      • miksi?

        Miksi teille ei näytä missään asiassa kelpaavan Raamatun sanoin asiat, vaan te mielummin käytätte adventismin kielenkäyttöä. Kenenkään MUUN EI TARVITSE SITÄ HYVÄKSYÄ. TÄMÄ ON FAKTAA! Eihän MEILLÄ OLE mitään velvoitetta teihin edes tutustua eikä teidän tulkintojenne merkityksiä arvailla.


      • UnaFortuna
        miksi? kirjoitti:

        Miksi teille ei näytä missään asiassa kelpaavan Raamatun sanoin asiat, vaan te mielummin käytätte adventismin kielenkäyttöä. Kenenkään MUUN EI TARVITSE SITÄ HYVÄKSYÄ. TÄMÄ ON FAKTAA! Eihän MEILLÄ OLE mitään velvoitetta teihin edes tutustua eikä teidän tulkintojenne merkityksiä arvailla.

        Ymmärtää: Siinä ei tarvitse ottaa Raamatun ulkopuolisia ajatuksia tosina. Oletko todella Raamatullinen, niin ole hyvä ja löydä Raamatusta opetus sunnuntain pyhitykselle! Tässä on vain
        pieni esimerkki, kuinka Raamatullinen sinä olet juuri Adventimin rinnalla!
        Jeesus on vieläkin Herra!


      • pitää
        UnaFortuna kirjoitti:

        Ymmärtää: Siinä ei tarvitse ottaa Raamatun ulkopuolisia ajatuksia tosina. Oletko todella Raamatullinen, niin ole hyvä ja löydä Raamatusta opetus sunnuntain pyhitykselle! Tässä on vain
        pieni esimerkki, kuinka Raamatullinen sinä olet juuri Adventimin rinnalla!
        Jeesus on vieläkin Herra!

        Kuinka usein sinulle pitää sanoa, että sinun on turhaa kirjoittaa minulle. En lue viestejäsi enkä keskustele kanssasi. Olen nähnyt sinun mielipiteesi ja saat pitää sen hyvänäsi, aramis.


      • UnaFortuna
        pitää kirjoitti:

        Kuinka usein sinulle pitää sanoa, että sinun on turhaa kirjoittaa minulle. En lue viestejäsi enkä keskustele kanssasi. Olen nähnyt sinun mielipiteesi ja saat pitää sen hyvänäsi, aramis.

        vuoksi halua sinuun tutustuakaan henkilökohtaiseksi ystäväksi. Sen verran olen
        oppinunut sinua tuntemaan, että kuulut kastiin, joka on pysäyttänyt kaiken tiedon ja opin tarpeen itsessään, oma Farisealainen luonteesi
        tuntuu olevan ihana pelastustiesi. Kaikki ne, jotka eivät rakasta kaikkea totuuden tietoa. He eivät tule kuulumaan minun ysävä piiriini. Tämän palstan kirjoittajana tunnut olevan jäänyt tiedosta köyhäksi ja kirjoituksesi ilmaisee, sen, että näytät jäävän vieläkin köyhemmäksi, ellei suhteesi todelliseen tietoon nähden korjaannu. Siunausta sinulle. Muista!Una Fortuna!
        Jeesus on vieläkin Herra!


      • sinäkin
        UnaFortuna kirjoitti:

        vuoksi halua sinuun tutustuakaan henkilökohtaiseksi ystäväksi. Sen verran olen
        oppinunut sinua tuntemaan, että kuulut kastiin, joka on pysäyttänyt kaiken tiedon ja opin tarpeen itsessään, oma Farisealainen luonteesi
        tuntuu olevan ihana pelastustiesi. Kaikki ne, jotka eivät rakasta kaikkea totuuden tietoa. He eivät tule kuulumaan minun ysävä piiriini. Tämän palstan kirjoittajana tunnut olevan jäänyt tiedosta köyhäksi ja kirjoituksesi ilmaisee, sen, että näytät jäävän vieläkin köyhemmäksi, ellei suhteesi todelliseen tietoon nähden korjaannu. Siunausta sinulle. Muista!Una Fortuna!
        Jeesus on vieläkin Herra!

        15:39   Ne TUPSUT olkoon teillä, että te, kun ne näette, muistaisitte kaikki Herran käskyt ja ne täyttäisitte ettekä seuraisi sydämenne ettekä silmienne himoja, jotka houkuttelevat teitä haureuteen;
        15:40   niin muistakaa ja täyttäkää kaikki minun käskyni ja olkaa pyhät Jumalallenne.

        5:15   Ja muista, että ITSE OLIT orjana Egyptin maassa ja että Herra, sinun Jumalasi, vei sinut sieltä pois väkevällä kädellä ja ojennetulla käsivarrella. Sentähden Herra, sinun Jumalasi, käski sinun viettää lepopäivän.


      • "niin, totuus
        löytyy Raamatusta"

        Toteat tuossa saman minkä saatanakin toteaa - ja pelkää. Sitten mäkätät:

        "ja se totuus on adventtitotuus, joten laita sinä kirouksesi pois ja tee parannus."

        Ihan samaa sanotte Suuresta taistelusta. Että ei siinä mitään selittämistä
        ole, lue sieltä itse. Mutta Sana kehottaa kristittyjä vastaamaan ja selittämään kärsivällisesti. Ja sitähän me olemme tehneet.

        1. Piet. 3:15
        vaan pyhittäkää Herra Kristus sydämissänne ja olkaa aina valmiit vastaamaan jokaiselle, joka teiltä kysyy sen toivon perustusta,
        joka teissä on, kuitenkin sävyisyydellä ja pelolla,

        Apt.8:30
        Niin Filippus juoksi luo ja kuuli hänen lukevan profeetta Esaiasta ja sanoi: "Ymmärrätkö myös, mitä luet?"
        31 Niin hän sanoi: "Kuinka minä voisin ymmärtää, ellei kukaan minua opasta?" Ja hän pyysi Filippusta nousemaan ja istumaan viereensä.

        Sinun kannattaisi pyytää viereesi istumaan ja opettamaan vaikkapa
        Uskova_1 ja Eki ja vaan ja AnttiVKantola, niin pelastuksen tie selviäisi.


      • miksi? kirjoitti:

        Miksi teille ei näytä missään asiassa kelpaavan Raamatun sanoin asiat, vaan te mielummin käytätte adventismin kielenkäyttöä. Kenenkään MUUN EI TARVITSE SITÄ HYVÄKSYÄ. TÄMÄ ON FAKTAA! Eihän MEILLÄ OLE mitään velvoitetta teihin edes tutustua eikä teidän tulkintojenne merkityksiä arvailla.

        [][][]Miksi teille ei näytä missään asiassa kelpaavan Raamatun sanoin asiat, vaan te mielummin käytätte adventismin kielenkäyttöä.
        Kenenkään MUUN EI TARVITSE SITÄ HYVÄKSYÄ.
        TÄMÄ ON FAKTAA!
        Eihän MEILLÄ OLE mitään velvoitetta teihin edes tutustua eikä teidän tulkintojenne merkityksiä arvailla.[][][]

        NIIN! Kukaan ei tarvitse adventismia, eivät edes lihaa syövät kihokkikasvit.
        Ne ovat sentään kauniita, mutta ellenistisessä adventismissa näemme
        lusiferin piirteet ja grillaajan luonteen. Sanovat ettei ole tuomiopäivää
        ja juuri siksi kai grillaavat meitä uskovaisia.

        Voi kuinka kaunis sentään onkaan lihansyöjä:
        http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=kihokki

        Kihokit – Wikipedia
        Kihokit (Drosera) on lihansyöjäkasvisuku, joka on levinnyt laajimmille maailmassa joten niillä on täten hyvinkin erilaisia kasvuolosuhteita. ...
        fi.wikipedia.org/wiki/Kihokit

        Vain perkele, sielunvihollinen, tarvitsee adventismia.

        ""te mielummin käytätte adventismin kielenkäyttöä.""

        On kuin "hyvää päivää - kirvesvartta", kun adventistit tohtoroivat
        palstaa kumallisine Suuresta Taistelusta ongittuine käsitteineen.
        Mutta raamatullisista totuuksista pitää keskustella Raamatun käsitteillä-
        Ei esimerkiksi adventisti alex-kasin käsitteellä "ku-olemattomuus",
        jolle alex tietysti itse on keksinyt sisällönkin.
        Ja Sirkka-Iita vähän väliä taputtelee rintaansa ja kiittelee: "Hyvä alex!".


      • uskoiskohan
        AnttiVKantola kirjoitti:

        [][][]Miksi teille ei näytä missään asiassa kelpaavan Raamatun sanoin asiat, vaan te mielummin käytätte adventismin kielenkäyttöä.
        Kenenkään MUUN EI TARVITSE SITÄ HYVÄKSYÄ.
        TÄMÄ ON FAKTAA!
        Eihän MEILLÄ OLE mitään velvoitetta teihin edes tutustua eikä teidän tulkintojenne merkityksiä arvailla.[][][]

        NIIN! Kukaan ei tarvitse adventismia, eivät edes lihaa syövät kihokkikasvit.
        Ne ovat sentään kauniita, mutta ellenistisessä adventismissa näemme
        lusiferin piirteet ja grillaajan luonteen. Sanovat ettei ole tuomiopäivää
        ja juuri siksi kai grillaavat meitä uskovaisia.

        Voi kuinka kaunis sentään onkaan lihansyöjä:
        http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=kihokki

        Kihokit – Wikipedia
        Kihokit (Drosera) on lihansyöjäkasvisuku, joka on levinnyt laajimmille maailmassa joten niillä on täten hyvinkin erilaisia kasvuolosuhteita. ...
        fi.wikipedia.org/wiki/Kihokit

        Vain perkele, sielunvihollinen, tarvitsee adventismia.

        ""te mielummin käytätte adventismin kielenkäyttöä.""

        On kuin "hyvää päivää - kirvesvartta", kun adventistit tohtoroivat
        palstaa kumallisine Suuresta Taistelusta ongittuine käsitteineen.
        Mutta raamatullisista totuuksista pitää keskustella Raamatun käsitteillä-
        Ei esimerkiksi adventisti alex-kasin käsitteellä "ku-olemattomuus",
        jolle alex tietysti itse on keksinyt sisällönkin.
        Ja Sirkka-Iita vähän väliä taputtelee rintaansa ja kiittelee: "Hyvä alex!".

        Kirjoitit Kantola adventistien sanovan, ettei tuomiopäivää ole. Oletko aivan varma, että he sanovat noin?


      • matkanvarrelta..
        AnttiVKantola kirjoitti:

        [][][]Miksi teille ei näytä missään asiassa kelpaavan Raamatun sanoin asiat, vaan te mielummin käytätte adventismin kielenkäyttöä.
        Kenenkään MUUN EI TARVITSE SITÄ HYVÄKSYÄ.
        TÄMÄ ON FAKTAA!
        Eihän MEILLÄ OLE mitään velvoitetta teihin edes tutustua eikä teidän tulkintojenne merkityksiä arvailla.[][][]

        NIIN! Kukaan ei tarvitse adventismia, eivät edes lihaa syövät kihokkikasvit.
        Ne ovat sentään kauniita, mutta ellenistisessä adventismissa näemme
        lusiferin piirteet ja grillaajan luonteen. Sanovat ettei ole tuomiopäivää
        ja juuri siksi kai grillaavat meitä uskovaisia.

        Voi kuinka kaunis sentään onkaan lihansyöjä:
        http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=kihokki

        Kihokit – Wikipedia
        Kihokit (Drosera) on lihansyöjäkasvisuku, joka on levinnyt laajimmille maailmassa joten niillä on täten hyvinkin erilaisia kasvuolosuhteita. ...
        fi.wikipedia.org/wiki/Kihokit

        Vain perkele, sielunvihollinen, tarvitsee adventismia.

        ""te mielummin käytätte adventismin kielenkäyttöä.""

        On kuin "hyvää päivää - kirvesvartta", kun adventistit tohtoroivat
        palstaa kumallisine Suuresta Taistelusta ongittuine käsitteineen.
        Mutta raamatullisista totuuksista pitää keskustella Raamatun käsitteillä-
        Ei esimerkiksi adventisti alex-kasin käsitteellä "ku-olemattomuus",
        jolle alex tietysti itse on keksinyt sisällönkin.
        Ja Sirkka-Iita vähän väliä taputtelee rintaansa ja kiittelee: "Hyvä alex!".

        Hyvä kun toit esille tuon lihansyöjäkasvin.

        Se, että adventisti on samanmielinen siihen, mitä Jumala paratiisista lähtien on julistanut, ettei ihmisen osa kääntymättömä ole ikuinen vaivan, eli kidutuspaikkaosa, vaan toinen kuolema ikuisena osana on erittäin

        siunattu asia.

        Kun ja koska tämä kidutusoppi, mitä kristikunnassa kovasti viljellään, Antinkin suusta, niin näissä helvetin näkyosissa, kirjoissa, vaikkapa Tampereella jonkun arvostetun seurakunnan keskuudessa, todistettiin helvetin yläpuolella olevan "tervetuloa" toivotuksella. Siellä Jeesus sitten käyskenteli päivitellen, että voi kun ette ajassa kääntyneet ja pikipadat porisi.
        Myös siitä lihansyönnistä oikein kristillisissä piireissä kirjana todistavat, että helvetissä syödään raajoja, siis omia, ja kun niitä on syöty, taas oksennetaan ulos ja taas syödään ja

        tietenkin iankaikkisesti.... Sitähän se oppi on.

        Eli todella Antti puhuu asiaa, omaa lihansyötioppia helvetissä.

        Jaksatko sinä Antti jatkuvasti todistaa harhan puolesta?

        Raamatun sana todistaa, että murhaajalla ei ole iankaikkista elämää"!!!

        No miksi sinä sitten elätät murhamiestä?

        Toisaalta, iankaikkinen elämä on armolahja Jeesuksessa Kristuksessa!

        No miksi sinä Antti todistat, että iankaikkinen elämä olisi näillä armolahjaa, koska Kristusta he eivät tunnusta!!

        Ei ymmärrä ei?!!


    • benedi

      " Sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen
      johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta" 2 Piet. 1: 21

      Kiitos sinulle uskova_ 1, että olet kanssamme samaa mieltä että E. G. W oli ihminen!!

      E.G.W on sekä puhunut, että kirjoittanut sen, minkä sai Jumalalta!
      Se. minkä hän on saanut Jumalalta, pidä ja pysy siinä,..ja sen minkä hän on saanut ihmisiltä, sen voit huoleti hyljätä!!

      E. G. W tuskin on koskaan sanonut " Minun sanani on kokonansa totuus, ja kaikki minun vanhurskauteni oikeudet pysyvät iankaikkisesti"??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      317
      7150
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2184
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1429
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1143
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1127
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      330
      1015
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      863
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      845
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe