Suuri paatumus!

Valitun kuninkaallisen papiston (1 Piet 2:9) jäsenenä suuresti ihmettelen tätä suurta paatumusta ja syntien määrää, joka täällä vallitsee.

Saatanaa mielistellään päivin ja öin pitämällä väärää profeettaa Ellen Whiteä korokkeella opettajananaan ja harjoitetaan epäjumalanpalvelusta tottelemalla ja pyhittämällä hänen käskyjään.

Myöskään nuo tekopyhät esitykset ja teeskenteleminen eivät ole taivaasta tulevaa viisautta eivätkä tuota vanhurskauden hedelmää, vaan edustavat maallista riivaajien viisautta.


Olette eksyneet. Tunnustakaa syntinne ja tehkää parannus. Erotkaa pahasta ja etsikää Jeesusta ja antakaa Hänen pelastaa teidät.

[email protected]

19

675

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raamatunjakeessa

      Se on totta että tekopyhyys vie kadotukseen olipa hän adventisti, jehova, katolilainen, luterilainen tai mikä tahansa tekopyhä.

      Entäs Raamatussa tekopyhä ja sapatti vieläpä samassa jakeessa.

      Herra vastasi: "Te TEKOPYHÄT! Jokainen teistä kyllä päästää SAPATTINA härkänsä tai aasinsa kytkyestä ja vie sen juomaan.

      • pasunan ääni.

        1 Kor 13. tekopyhyydestä.
        Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielellä, mutta olisin tekopyhä, ilman rakkautta.
        Vaikka olisi profetoimisen lahja, tekopyhänä ei mitään virkaa. Vaikka kaikki tieto, jolla arvostelisin kaikkien uskoa, ei mitään virkaa.
        Vaikka vuoret järkkyisivät ja siirtyisivät uskoni käskystä, tekopyhyys ilman rakkautta, nurkkaan joutaa, ei arvoa.
        Vaikka kaikki antaisin pois, rahat, kaiken, ei auta.
        Vaikka nälkäiset kaikki ruokkisin, tekopyhyydessä, aivan tyhjää. Vaikka marttyyriksi astuisin, sama laulu, tekopyhyydessä ja rakkaudettomuudessa, hukkaan heitetty asia.


        Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'

        ===============
        koska..

        Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.
        Rakkaus ei koskaan katoa.

        Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo.

        Totisesti, totisesti: tulee aika - ja se on jo nyt - jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen. Ne, jotka sen kuulevat, saavat elää, sillä Isä, elämän lähde, on tehnyt myös Pojasta elämän lähteen. Isä on myös antanut hänelle tuomiovallan, koska hän on Ihmisen Poika. Älkää ihmetelkö tätä! Tulee aika, jolloin kaikki, jotka >>>lepäävät haudoissaan, kuulevat hänen äänensä. >viimeisenä päivänä herätän heidät>kaikki.>jokaisella,>uskoo häneen,>on ikuinen elämä.> Viimeisenä päivänä minä herätän hänet."


    • Toinen on Ellen ja ... toinen ... on -

      Niin tuntuvat ellenistit ajattelevan, mutta se on kohtalokasta, sillä tuo toinen vaihtoehto - Kristus - elää TÄNÄÄN.

      On vain kahdenlaisia uskonnollisia ihmisiä - itseasiassa: uskonnolliset ja uskovaiset.
      Vakavasti Jeesus vertaa näitä.
      Minä olen sovulla tuo ARMAHDETTU SYNTINEN, sillä lainkiivailijoiden loppu on karmea. Se on ikuinen ero Kristuksesta. Se on itsevalittu tie, se. Armon tie sitävastoin on tarjottu ja vastaanotettu tie.
      Se Isän luokse vie, ikuiseen sapatinlepoon siellä.

      Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän täällä noudattaisi Ellenin määräämää sapattia, mutta jäisi vaille ikuista sapatinlepoa?

      Oletko pelastunut publikaani vaiko fariseus, jollainen Paavali TUNNUSTI ennen olleensa?
      Kiitätkö itseksesi kymmenysuskollisuudestasi ja siitä, että olet muita parempi? Vai onko sinulla lahjoitettavana Jeesukselle vain suuret syntisi?
      Suurin syntinen et ainakaan voi olla - sillä se olen minä.

      Fariseus ja publikaani

      LUUK 18:9-14 :

      Luuk.18:9 Muutamille, jotka olivat varmoja omasta vanhurskaudestaan ja väheksyivät muita, Jeesus esitti tämän kertomuksen: [Sananl. 30:12]
      10 "Kaksi miestä meni temppeliin rukoilemaan. Toinen oli fariseus, toinen publikaani. [Ap. t. 3:1]

      11 Fariseus asettui paikalleen seisomaan ja rukoili itsekseen: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo publikaani. [Jes. 58:2; Luuk. 16:15; Ilm. 3:17]
      12 Minä paastoan kahdesti viikossa ja maksan kymmenykset kaikesta, siitäkin mitä ostan.' [Matt. 9:14 | Matt. 23:23 ]

      13 Publikaani seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!' [Esra 9:6; Ps. 51:3]
      14 "Minä sanon teille: hän lähti kotiinsa vanhurskaana, tuo toinen ei.* Jokainen, joka itsensä korottaa, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan." [Voidaan kääntää myös: "hän lähti kotiinsa hurskaampana kuin tuo toinen."] [Matt. 21:31 | Matt. 23:12 ]

      1. Joh 1:8 Jos väitämme, ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meissä.

      antti

      PS. Vastuuntuntoisimmat kirjoittajat ovat näemmä ottaneet tavan - yleistä mm. Microsoftin keskustelufoorumeilla - julkistaa s-postinsa.

      Se on uskon harppaus, kun ottaa huomioon, että useimmat eivät vastaa edes minkäänlaisesta nimimerkistä. Tosin luulen, että joku yksi ja sama henkilö vain pyrkii saamaan asiapitoiset aiheet piiloon, kauas taakse.

      Mutta joka tapauksessa, en voi sitten minäkään pitää enää s-psotiani salassa.

      [email protected]

      • Mistä olet karannut?

        Oletko entinen satanisti?


      • poimittua..

        Tarvitseeko pakanauskovan noudattaa muita Tooran käskyjä?
        Kysymys 5. elokuuta 2001:

        Tarkoittaako tämä: "Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina" (Ap.t. 15:21) sitä, että pakanauskovilla on muitakin "opinkappaleita" kuin vain edellisessä jakeessa mainitut: "vaan heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta"? Tavallisesti pakanauskovat vetoavat tähän jakeeseen (Ap.t. 20) ja ovat sitä mieltä että Tooran opetukset kuuluivat vain vanhan liiton juutalaisille. Miten asia on?

        MZ
        Vastaus 7. elokuuta 2001:

        Vastaus kirjasta "Apostolinen seurakunta ja antikristuksen eksytys" s. 222-226:

        Tarvitseeko pakanauskovan noudattaa muita Tooran käskyjä?

        "Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi:' Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat ( hebr. UT: pakanakansat) minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti" (Matt. 28:18-20).

        "Sentähden minä todistan teille kaikille tänä päivänä, että minä olen viaton kaikkien vereen. Sillä minä en ole vetäytynyt pois julistamasta teille kaikkea Jumalan tahtoa" (Ap.t. 20:26-27).

        Pakanakristillisyyden keskuudessa jotkut tulkitsevat Jerusalemin apostolien ja vanhinten kokouksen päätöstä niin, että pakanakristittyjen tarvitsee pitää vain neljä perusvelvollisuutta, jotka pakanuudesta kääntyneille uskoville annettiin: epäjumalien saastuttaman karttaminen, haureuden karttaminen, veren ja verisen lihan karttaminen. Onko sitten todella niin, että vain nämä neljä käskyä kuuluvat pakanauskoville? Onko pakanakristikunnalla oikeus rikkoa muita Jumalan käskyjä, koska niitä ei mainittu Jerusalemin kokouksessa? Onko pakanauskovilla oikeus varastaa, tappaa, valehdella jne., koska niitä asioita ei mainittu Jerusalemissa?

        Ei tietenkään! Jo pelkästään yksinkertainen talonpoikaisjärki ja omatunto sanovat, ettei pakanauskoville ole luvallista muidenkaan Jumalan käskyjen rikkominen, eli synnin tekeminen, kuten olemme aiemmin moneen kertaan todenneet. Mitä sitten tarkoittaa se, että Jerusalemissa annettiin vain neljä nooalaisiin lakeihin perustuvaa peruskäskyä pakanuudesta kääntyneille?

        Nyt ensinnäkin on ymmärrettävä, että Raamatun oman ilmoituksen valossa pakanat ovat olleet ilman Jumalaa, ilman Messiasta ja ilman toivoa maailmassa, tietämättömyydessä, synnissä, epäjumalanpalveluksessa ja vieraantuneina Jumalasta (Efes. 2:11- 12, 4:17-19, 1.Piet. 4:3). Kun ihminen kääntyy pakanuudesta ja tietämättömyydestä Messiaan kautta elävän Israelin Jumalan puoleen, ei Jumala vaadi heiltä uskoontulossa niin suurta vastuuta ja tietämystä Jumalan Tooran käskyjen noudattamisessa. Kun pakanasyntyinen on tullut uskoon ja kastettu, hänen tulee aluksi oppia ja noudattaa näitä neljää nooalaista peruskäskyä, jotka Jerusalemin apostolien ja vanhinten kokouksessa annettiin pakanuudesta kääntyneille. Näiden neljän peruskäskyn noudattaminen on minimitaso, jota pakanauskovien tulee noudattaa heti uskoontulostaan lähtien. Sitten vähitellen, ajan kanssa, tulee pakanauskovatkin opettaa pitämään kaikki, mitä Jeshua käski opetuslastensa pitää. Paavali ei vetäytynyt pois julistamasta kaikkea Jumalan tahtoa pakanuudesta kääntyneille. Samoin tulee meidänkin menetellä, opettaen pakanauskoville kaiken Jumalan tahdon noudattaminen ja siinä riittää tehtävää koko elämän ajaksi.

        Juutalaisilta Jumala sensijaan vaatii heti uskoontulosta lähtien suurempaa vastuuta, tietämystä ja Tooran noudattamista, koska Israel on Jumalan omaisuuskansa, jolle on annettu liitot, lupaukset ja Messias sekä uskottu Pyhät Kirjoitukset (Ps. 147:19-20, Room. 3:1-2, 9:1-5). Jolle on paljon uskottu, siltä paljon vaaditaan, jolle on vähän uskottu, siltä vähän vaaditaan (Luuk.12:47-48, Jaak. 4:17). Tämän periaatteen mukaisesti Jumala vaatii omaisuuskansansa jäseniltä paljon suurempaa vastuuta, kuin vasta uskoontulleilta pakanoilta, joilla on vain vähän tietämystä Jumalan Sanasta.

        Tooran opetus sapatteina

        "Sentähden minä olen sitä mieltä, ettei tule rasittaa niitä, jotka pakanuudesta kääntyvät Jumalan puoleen, vaan heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta. Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina" (Ap.t. 15:19-21).

        "Mutta he (Paavali seuralaisineen) vaelsivat Pergestä eteenpäin ja saapuivat Pisidian Antiokiaan; ja he menivät synagoogaan sapatinpäivänä ja istuutuivat. Ja sittenkuin lakia ja profeettoja oli luettu, lähettivät synagoogan esimiehet sanomaan heille: 'Miehet, veljet, jos teillä on jokin kehoituksen sana kansalle, niin puhukaa" (Ap.t. 13:14-15).

        "Ja he matkustivat Amfipolin ja Apollonian kautta ja tulivat Tessalonikaan, jossa oli juutalaisten synagooga. Ja tapansa mukaan Paavali meni sisälle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa lähtien kirjoituksista, selitti ne ja osoitti, että Kristuksen piti kärsimän ja nouseman kuolleista, ja sanoi:' Tämä Jeesus, jota minä teille julistan, on Kristus '. Ja muutamat heistä tulivat uskoon ja liittyivät Paavaliin ja Silaaseen, niin myös suuri joukko jumalaapelkääväisiä kreikkalaisia sekä useat ylhäiset naiset" ( Ap.t. 17:1-4 ).

        "Sen jälkeen Paavali lähti Ateenasta ja meni Korinttoon...Ja hän keskusteli synagoogassa jokaisena sapattina ja sai sekä juutalaisia että kreikkalaisia uskomaan" ( Ap.t. 18:1, 4 ).

        Jerusalemin apostolien ja vanhinten kokouksen päätös pakanauskovia koskevasta neljästä nooalaisesta perusvelvollisuudesta on kirjoitettu Apostolien tekojen viidennentoista luvun jakeisiin yhdeksäntoista ja kaksikymmentä. Välittömästi niitä seuraava jae kaksikymmentä yksi alkaa sanalla "sillä". Se merkitsee sitä, että jae kaksikymmentäyksi kuuluu asiayhteyteen ja antaa lisäselvitystä jakeiden yhdeksäntoista ja kaksikymmentä sisältämään pakanauskovien neljään perusvelvollisuuteen. Tätä selittävää jaetta Mooseksen julistamisesta ja lukemisesta jokaisena sapattina synagoogissa ei ole yleensä ymmärretty ollenkaan tai siitä on mitä kummallisimpia selitelmiä. Kun Raamattua tulkitaan Raamatulla ja otetaan ko. jae asiayhteydessään kokonaisvaltaisen tulkintaperiaatteen mukaisesti, selviää jakeen merkitys kuitenkin melko yksiselitteisesti meille.

        Ensinnäkin on ymmärrettävä, että Paavalin päivinä sapatti oli Jumalaan uskovien normaali lepopäivä. Sunnuntaista (joka on väärennys) ei vielä tuolloin ollut tietoakaan nykyisessä muodossaan. Oli normaalia, että uskonnolliset juutalaiset kävivät sapatinpäivinä synagoogissa, joissa luettiin Mooseksen Tooraa, profeettoja ja muita kirjoituksia, kuten tänäkin päivänä tehdään jokaisena sapattina juutalaisten synagoogissa eri puolilla maailmaa. Alkuseurakunnan päivinä Jeshuaan uskovat juutalaiset tapasivat käydä myös synagoogissa ja Jerusalemin temppelissä (niin kauan kuin se oli pystyssä, vuoteen 70 jKr. asti) kuulemassa Kirjoitusten lukemista ja osallistumassa jumalanpalvelukseen, kuten Paavalinkin toiminta osoittaa (Ap.t.2:46, 21:27). Myös jumalaapelkääväisiä kreikkalaisia eli pakanoita tapasi käydä sapatinpäivinä synagoogissa kuulemassa pyhien Kirjoitusten ja Mooseksen Tooran lukemista.

        On myöskin ymmärrettävä se, että alkuseurakunnan päivinä ei ollut ollenkaan vielä olemassa Uuden Testamentin kirjoituksia kirjallisessa muodossa yhteen koottuna. Vasta 200-300 luvuilla Uuden Testamentin kirjoitukset koottiin yhteen kirjalliseen muotoon. Alkuseurakunnan päivinä oli vain Vanha Testamentti, kirjoitettuna kallisarvoisille pergamenttikääröille, yleensä kukin profeetta tai kirjoittaja erikseen, kuten esim. Jesajan kirjakäärö (Esaias; Luuk. 4:16-17). Tuohon aikaan, jolloin ei nykyaikaisesta kirjapainotekniikasta vielä ollut aavistustakaan, Vanhan Testamentin kirjakääröjen kirjoittaminen käsin oli aikaaviepää ja kallista puuhaa. Kokonaisen Vanhan Testamentin kirjakääröjen kirjoittaminen vaati varmasti useamman vuoden työn. Näinollen Vanhan Testamentin kirjakääröt olivat tavattoman arvokkaita ja yleensä vain varakkailla henkilöillä oli mahdollisuus yksityisesti omistaa kirjoituksia. Ainoa mahdollisuus köyhillä tavallisilla ihmisillä oppia ja kuulla Tooraa ja muita Vanhan Testamentin kirjoituksia, oli mennä sapatinpäivänä synagoogaan (jossa oli yhteiset synagoogan kirjakääröt) kuuntelemaan, kun niitä luettiin ja selitettiin. Siksi myös alkuseurakunnan ajan pakanauskovienkin täytyi yleensä mennä synagoogiin sapatinpäivinä kuuntelemaan Mooseksen Tooran ja Vanhan Testamentin kirjoitusten lukemista, oppiakseen Kirjoituksista Jumalan tahdon. Nykyaikana on helppoa, sillä automaattisen kirjapainotekniikan myötä, jokaisella on mahdollisuus hankkia suhteellisen halpoja Raamattuja. Valitettavan monella ne vain ovat kirjahyllyn koristeena pölyttymässä.

        Kun apostoli Jaakob puheessaan pakanuskovien neljästä perusvelvollisuudesta antaa lisäselvityksenä Mooseksen lukemisen jokaisena sapattina synagoogassa, hän tarkoittaa sitä, että pakanuskovien tulee heti uskoontultuaan noudattaa neljää nooalaista perusvelvollisuutta ja heillä on aikaa myöten sitten mahdollisuus oppia kaikki Jumalan tahto, käydessään sapatinpäivinä synagoogissa kuulemassa, kun Mooseksen Tooraa ja muita Kirjoituksia luetaan. Tämä oli yleinen tapa tuohon aikaan. Nykyisin on helpompaa, kun käytännöllisesti katsoen kaikkialla on mahdollisuus lukea Raamattua, sekä Vanhaa että Uutta Testamenttia ja saada opetusta, jos vain haluamme.

        Kuuluuko ympärileikkaus ja Toora uuden liiton juutalaisuskoville?

        "Ja saavuttuamme Jerusalemiin veljet ottivat meidät iloiten vastaan. Seuraavana päivänä Paavali meni meidän kanssamme Jaakobin tykö, ja kaikki vanhimmat tulivat sinne saapuville. Ja kun hän oli heitä tervehtinyt, kertoi hän kohta kohdalta kaikki, mitä Jumala hänen palveluksensa kautta oli tehnyt pakanain keskuudessa. Sen kuultuaan he ylistivät Jumalaa ja sanoivat Paavalille: 'Sinä näet, veli, kuinka monta tuhatta (hebr. UT: kymmentä tuhatta) juutalaista on tullut uskoon, ja he ovat kaikki lainkiivailijoita. Mutta heille on kerrottu sinusta, että sinä opetat pakanain seassa asuvia juutalaisia luopumaan Mooseksesta ja kiellät heitä ympärileikkaamasta lapsiaan ja vaeltamasta säädettyjen tapojen mukaan. Mitä siis on tehtävä? Varmaankin on suuri joukko kokoontuva, sillä he saavat kuulla sinun tulleen. Tee siis tämä, minkä me nyt sinulle sanomme. Meillä on täällä neljä miestä, joilla on lupaus täytettävänä. Ota ne luoksesi ja puhdista itsesi heidän kanssansa ja maksa kulut heidän puolestaan, että he saisivat leikkauttaa tukkansa; siitä kaikki huomaavat, ettei ole mitään perää siinä, mitä heille on kerrottu sinusta, vaan että sinäkin vaellat lain mukaan ja noudatat sitä. Mutta uskoon tulleista pakanoista me olemme päättäneet ja kirjoittaneet, että heidän on välttäminen epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta" (Ap.t. 21:17-25).

        "Niin hän saapui myös Derbeen ja Lystraan. Ja katso, siellä oli eräs opetuslapsi, nimeltä Timoteus, joka oli uskovaisen juutalaisvaimon poika, mutta isä oli kreikkalainen. Hänestä veljet, jotka olivat Lystrassa, todistivat hyvää. Paavali tahtoi häntä mukaansa matkalle ja otti hänet ja ympärileikkasi hänet juutalaisten tähden, joita oli niillä paikkakunnilla; sillä kaikki tiesivät, että hänen isänsä oli kreikkalainen. Ja sitä mukaa kuin he vaelsivat kaupungista kaupunkiin, antoivat he heille noudatettavaksi ne säädökset, jotka apostolit ja Jerusalemin vanhimmat olivat hyväksyneet" ( Ap.t. 16:1-4 ).

        "Jos joku on kutsuttu ympärileikattuna, älköön hän pyrkikö ympärileikkaamattomaksi; jos joku on kutsuttu ympärileikkaamatonna, älköön ympärileikkauttako itseään" ( 1.Kor. 7:18 ).

        "Ja minä taas todistan jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain" ( Gal. 5:3 ).

        "Silloin Jeesus puhui kansalle (huom. juutalaisille!) ja opetuslapsilleen sanoen: 'Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset. Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee" ( Matt. 23:1-3 ).

        Olemme edellä todenneet, että pakanauskoville ei kuulu ulkonainen ympärileikkaus eivätkä he ole Tooran orjuudessa tai alaisuudessa. Kuinka on sitten uuden liiton juutalaisuskovien laita? Onko niin, kuin jotkut opettavat, että uuden liiton juutalaisuskovillekaan ei kuulu enää ulkonainen ympärileikkaus eikä heidän tulee noudattaa Tooraa, koska he ovat myös armon alla? Tähän tekisi mieleni sanoa Paavalin lailla: 'Pois se!' Tällainen opetus ei ole ollenkaan Uuden Testamentin kirjoitusten mukaista.

        Kun apostolit ja vanhimmat vapauttivat Jerusalemin kokouksessa pakanuudesta uskoon tulleet ympärileikkauksesta ja Mooseksen Tooran orjuudesta, ei tämä päätös koskenut ollenkaan juutalaisia. Välittömästi Jerusalemin kokouksen jälkeen Paavali meni Antiokiaan sekä myös muille paikkakunnille pakanakansoissa ja antoi pakanauskoville Jerusalemin kokouksen säädökset tiettäväksi. Tämän matkansa yhteydessä hän ympärileikkasi Timoteuksen, joka oli uskovan juutalaisvaimon poika. Seka-avioliittojen tähden rabbit aikoinaan tekivät päätöksen, koska syntyi tulkintavaikeus, kuka oli juutalainen ja kuka ei; että juutalaisesta äidistä syntynyt on täysiverinen juutalainen (Raamatun mukaan juutalaisuus periytyy myös isästä, kuten Joosefin lapset Egyptissä; 1.Moos. 41:45-52). Tämän käytännön mukaan Timoteus oli juutalainen ja Paavali ympärileikkasi hänet, jottei syntyisi pahennusta juutalaisten keskuudessa, koska ympärileikkaus kuuluu juutalaisille, niinkuin se annettiin Aabrahamin lihallisille perillisille ikuiseksi liiton merkiksi (1.Moos. 17:1-14; samoin Mooseksen Toorassa - 3.Moos. 12:1-3; Mooses itsekään ei päässyt Egyptiin suorittamaan Israelin kansan vapautustehtävää, ennenkuin hänen poikansa oli ympärileikattu - 2.Moos.4:24-26 ).

        Asia käy myös kirkkaasti selville tapauksesta, kun Paavali saapui helluntaijuhlille eli viikkojuhlaan Jerusalemiin lähetysmatkoiltaan ja tapasi siellä Jaakobin ja muut vanhimmat. Jerusalemissa oli tullut uskoon kymmeniä tuhansia juutalaisia, joka oli suuri osa tuon ajan Jerusalemin väestöstä ja he kaikki olivat Tooran kiivailijoita. Jerusalemin uskovien keskuudessa oli kuitenkin liikkunut valheellinen huhu, jonka mukaan Paavali opetti pakanain keskuudessa asuvia juutalaisia luopumaan ympärileikkauksesta, Mooseksen Tooran noudattamisesta ja israelilaisille säädettyjen tapojen noudattamisesta. Jerusalemissa oli neljä miestä, jotka olivat tehneet nasiisrilupauksen, johon kuului se, ettei lupauksen voimassaoloaikana saanut leikkauttaa tukkaansa (4. Moos.6). Paavali itse oli tehnyt samanlaisen lupauksen Kenkreassa, matkallansa Jerusalemiin (Ap.t. 18:18).

        Jotta tämä valheellinen huhu saataisiin kumotuksi, päätettiin, että Paavali neljän lupauksen tehneen miehen kanssa menisi temppeliin (joka oli vielä toiminnassa) ja puhdistaisi itsensä heidän kanssaan ja suorittaisi nasiirilupauksen päättymiseen kuuluvan uhrin seitsemän puhdistuspäivän kera, jotta kaikki huomaisivat, ettei ole mitään perää valheellisessa huhussa, vaan että myös Paavali itsekin juutalaisena noudattaa Mooseksen Tooraa ja että vain pakanat vapautettiin ympärileikkauksesta ja Tooran täydestä velvoittavuudesta (tarkoittaa ennenkaikkea vain israelilaisille annettuja säädöksiä).

        Tämä tapaus, kuten Paavalin toiminta ja opetus sekä Jeshuan puhe juutalaisille, osoittavat selvästi, että uskoontulleille juutalaisille kuuluu edelleen ympärileikkaus, Tooran noudattaminen (kaikki mitä israelilaisille on säädetty) ja israelilaisille säädettyjen tapojen noudattaminen, eikä heidän tule millään tavalla edes pyrkiä ympärileikkaamattomien pakanain tapoihin, koska ovat luonnostaan juutalaissyntyisiä (Gal.2:15). On ehdottomasti Uuden Testamentin kirjoitusten vastaista pyrkiä irroittamaan uskoontulleita juutalaisia heidän omasta juutalaisesta taustastaan ja pakottaa heitä Kirjoitusten vastaisesti luopumaan ympärileikkauksesta ja Tooran noudattamisesta. Messiaanisesta juutalaisuskovasta ei koskaan tule pakanakristittyä, vaan uskoontullut juutalainen on kaksinkertainen juutalainen, ulkonaisesti ja sisäisesti, ulkonaisesti ja sisäisesti ympärileikattu (Room. 2:25-29; Uskoontullut pakana, jos hän rakkaudesta Jumalaan noudattaa Tooraa, uuden liiton armon ja vapauden pohjalta, tulee sisäisesti oikea juutalainen). Kysymys juutalaisten kohdalla on vain siitä, että he vastaanottavat oman juutalaisen Messiaansa, tullen näin todellisiksi juutalaisiksi myös sisäisesti.

        Monet kristilliset piirit ovat tehneet lähetystyötä juutalaisten keskuudessa, pyrkien irroittamaan heitä juutalaisesta taustastaan. Vaikka juutalaiset pelastuvat samalla tavalla kuin pakanatkin, Herran Jeshuan armon kautta ja vaikka juutalaiset tarvitsevat kuulla evankeliumin ilosanomaa Jeshuasta Messiaasta pelastuakseen, kuten pakanatkin, ei juutalaisten keskuudessa tulisi tehdä virheellisellä tavalla tehtyä lähetystyötä, joka irroittaa juutalaiset heidän juuristaan, ympärileikkauksesta, Toorasta, juutalaisista juhlista jne. (Room.1:16). En missään tapauksessa vastusta evankeliumin julistamista juutalaisten keskuudessa, mutta vastustan ankarasti sellaista lähetystyötä, joka pyrkii irroittamaan juutalaiset heidän juuristaan ja kaiken kukkuraksi vielä tarjoaa juutalaiselle kansalle epäraamatullisia pakanuuteen perustuvia opillisia asioita, kuten joulu, sunnuntai, lapsikaste ja muut kirkkojen perinnäissääntöjen hapatukset, joita ei löydy Raamatusta.

        Kaiken lisäksi vielä monet pyrkivät käännyttämään pientä juutalaista kansaa katolisiksi, ortodokseiksi, kalvinisteiksi, presbyteereiksi, luterilaisiksi, baptisteiksi, helluntalaisiksi jne., oman kirkkokuntansa mukaisesti. Haluan sanoa suoraan, vaikka se ei monia miellytä, että Israelin kansa ei tarvitse tällaista lähetystyötä, sillä se ei kansana tule koskaan vastaanottamaan "joulukinkkujeesusta". Israelin kansan jäännös tulee pelastumaan silloin, kun se löytää oman juutalaisen Jeshuansa, joka kuoli ristillä oman kansansa syntien tähden. Evankelioimistyön, jota messiaaniset juutalaiset itse osaavat parhaiten oman kansansa keskuudessa tehdä, tulee tähdätä siihen, että syntyy Israelin kansan keskuuteen yksi Messiaan ruumis apostolisen alkuseurakunnan mallin mukaisesti, omalta juutalais-kansalliselta pohjalta, joka säilyttää uuden liiton juutalaiset juuret ja israelilaisille säädetyt opetukset ja tavat, kuten ympärileikkaus, Mooseksen Tooran mukaisesti, uuden liiton armon ja rakkauden hengessä. Pakanauskovien tulisikin ennenkaikkea tukea tällaista messiaanisten juutalaisten tekemää evankelioimistyötä oman juutalaisen kansansa pelastukseksi ja opettamiseksi (Room. 15:25-27).

        Kristillisyyden nimissä on niin paljon vainottu ja tapettu juutalaisia, että sillä on huono maine juutalaisten keskuudessa. Jos aiomme murtaa tämän epäluulon muurin, on rakkauden teoilla pyrittävä osoittamaan, että todelliset pakanauskovat haluavat siunata ja rakastaa juutalaisia. Toiseksi, pakanauskovien tulisi itsensä palata alkuseurakunnan malliin ja oikeaan Raamatun opetukseen ja käytäntöön, pois kirkkojen perinnäissäännöistä ja pakanuudesta peräisin olevista tavoista ja opeista. Vasta sitten pakanakristillisyydenkin sanoma paremmin tavoittaa juutalaisen kansan. Parhain tapa on kuitenkin tukea messiaanisten juutalaisten omaan työtä kansansa evankelioimiseksi, sillä heillä on siihen luonnostaan parhaat edellytykset (Room. 11:24-27).

        Siunauksin!

        KL

        http://www.israel-apu.org/


      • Mistä olet karannut? kirjoitti:

        Oletko entinen satanisti?

        Olen entinen satanisti, jos niin haluat ilmaista.
        Mutta huomasin, ettei taloni pysyisi pystyssä.
        Siksi suostuin siirtymään Jeesuksen orjaksi.

        Mark. 3:22
        Ja kirjanoppineet, jotka olivat tulleet Jerusalemista, sanoivat: "Hänessä on Beelsebul", ja: "Riivaajien päämiehen voimalla hän ajaa ulos riivaajia".

        Enkä enää ajattele lokeromaisesti: tämä on advareiden foorumi ja tämä lestadiolaisten ja tämä jehovalaisten. Sillä nidien yläpuolelal on nimike; "Kristinusko".

        Mitä rienaaja tekee adventistien sivuilla?
        Mistä olet karannut? 26.4.2007 klo 00.19

        Oletko entinen satanisti?
        =================


        En enää salli riivajien puhua minulle; kuuntelen vain Hengen ääntä ja Jeesuksen hellää kuiskausta.

        Mark. 1:34
        Ja hän paransi monta, jotka sairastivat moninaisia tauteja, ja paljon riivaajia hän ajoi ulos eikä sallinut riivaajien puhua, koska ne tunsivat hänet.


      • poimittua.. kirjoitti:

        Tarvitseeko pakanauskovan noudattaa muita Tooran käskyjä?
        Kysymys 5. elokuuta 2001:

        Tarkoittaako tämä: "Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina" (Ap.t. 15:21) sitä, että pakanauskovilla on muitakin "opinkappaleita" kuin vain edellisessä jakeessa mainitut: "vaan heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta"? Tavallisesti pakanauskovat vetoavat tähän jakeeseen (Ap.t. 20) ja ovat sitä mieltä että Tooran opetukset kuuluivat vain vanhan liiton juutalaisille. Miten asia on?

        MZ
        Vastaus 7. elokuuta 2001:

        Vastaus kirjasta "Apostolinen seurakunta ja antikristuksen eksytys" s. 222-226:

        Tarvitseeko pakanauskovan noudattaa muita Tooran käskyjä?

        "Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi:' Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat ( hebr. UT: pakanakansat) minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti" (Matt. 28:18-20).

        "Sentähden minä todistan teille kaikille tänä päivänä, että minä olen viaton kaikkien vereen. Sillä minä en ole vetäytynyt pois julistamasta teille kaikkea Jumalan tahtoa" (Ap.t. 20:26-27).

        Pakanakristillisyyden keskuudessa jotkut tulkitsevat Jerusalemin apostolien ja vanhinten kokouksen päätöstä niin, että pakanakristittyjen tarvitsee pitää vain neljä perusvelvollisuutta, jotka pakanuudesta kääntyneille uskoville annettiin: epäjumalien saastuttaman karttaminen, haureuden karttaminen, veren ja verisen lihan karttaminen. Onko sitten todella niin, että vain nämä neljä käskyä kuuluvat pakanauskoville? Onko pakanakristikunnalla oikeus rikkoa muita Jumalan käskyjä, koska niitä ei mainittu Jerusalemin kokouksessa? Onko pakanauskovilla oikeus varastaa, tappaa, valehdella jne., koska niitä asioita ei mainittu Jerusalemissa?

        Ei tietenkään! Jo pelkästään yksinkertainen talonpoikaisjärki ja omatunto sanovat, ettei pakanauskoville ole luvallista muidenkaan Jumalan käskyjen rikkominen, eli synnin tekeminen, kuten olemme aiemmin moneen kertaan todenneet. Mitä sitten tarkoittaa se, että Jerusalemissa annettiin vain neljä nooalaisiin lakeihin perustuvaa peruskäskyä pakanuudesta kääntyneille?

        Nyt ensinnäkin on ymmärrettävä, että Raamatun oman ilmoituksen valossa pakanat ovat olleet ilman Jumalaa, ilman Messiasta ja ilman toivoa maailmassa, tietämättömyydessä, synnissä, epäjumalanpalveluksessa ja vieraantuneina Jumalasta (Efes. 2:11- 12, 4:17-19, 1.Piet. 4:3). Kun ihminen kääntyy pakanuudesta ja tietämättömyydestä Messiaan kautta elävän Israelin Jumalan puoleen, ei Jumala vaadi heiltä uskoontulossa niin suurta vastuuta ja tietämystä Jumalan Tooran käskyjen noudattamisessa. Kun pakanasyntyinen on tullut uskoon ja kastettu, hänen tulee aluksi oppia ja noudattaa näitä neljää nooalaista peruskäskyä, jotka Jerusalemin apostolien ja vanhinten kokouksessa annettiin pakanuudesta kääntyneille. Näiden neljän peruskäskyn noudattaminen on minimitaso, jota pakanauskovien tulee noudattaa heti uskoontulostaan lähtien. Sitten vähitellen, ajan kanssa, tulee pakanauskovatkin opettaa pitämään kaikki, mitä Jeshua käski opetuslastensa pitää. Paavali ei vetäytynyt pois julistamasta kaikkea Jumalan tahtoa pakanuudesta kääntyneille. Samoin tulee meidänkin menetellä, opettaen pakanauskoville kaiken Jumalan tahdon noudattaminen ja siinä riittää tehtävää koko elämän ajaksi.

        Juutalaisilta Jumala sensijaan vaatii heti uskoontulosta lähtien suurempaa vastuuta, tietämystä ja Tooran noudattamista, koska Israel on Jumalan omaisuuskansa, jolle on annettu liitot, lupaukset ja Messias sekä uskottu Pyhät Kirjoitukset (Ps. 147:19-20, Room. 3:1-2, 9:1-5). Jolle on paljon uskottu, siltä paljon vaaditaan, jolle on vähän uskottu, siltä vähän vaaditaan (Luuk.12:47-48, Jaak. 4:17). Tämän periaatteen mukaisesti Jumala vaatii omaisuuskansansa jäseniltä paljon suurempaa vastuuta, kuin vasta uskoontulleilta pakanoilta, joilla on vain vähän tietämystä Jumalan Sanasta.

        Tooran opetus sapatteina

        "Sentähden minä olen sitä mieltä, ettei tule rasittaa niitä, jotka pakanuudesta kääntyvät Jumalan puoleen, vaan heille kirjoitettakoon, että heidän pitää karttaman epäjumalien saastuttamaa ja haureutta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, sekä verta. Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina" (Ap.t. 15:19-21).

        "Mutta he (Paavali seuralaisineen) vaelsivat Pergestä eteenpäin ja saapuivat Pisidian Antiokiaan; ja he menivät synagoogaan sapatinpäivänä ja istuutuivat. Ja sittenkuin lakia ja profeettoja oli luettu, lähettivät synagoogan esimiehet sanomaan heille: 'Miehet, veljet, jos teillä on jokin kehoituksen sana kansalle, niin puhukaa" (Ap.t. 13:14-15).

        "Ja he matkustivat Amfipolin ja Apollonian kautta ja tulivat Tessalonikaan, jossa oli juutalaisten synagooga. Ja tapansa mukaan Paavali meni sisälle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa lähtien kirjoituksista, selitti ne ja osoitti, että Kristuksen piti kärsimän ja nouseman kuolleista, ja sanoi:' Tämä Jeesus, jota minä teille julistan, on Kristus '. Ja muutamat heistä tulivat uskoon ja liittyivät Paavaliin ja Silaaseen, niin myös suuri joukko jumalaapelkääväisiä kreikkalaisia sekä useat ylhäiset naiset" ( Ap.t. 17:1-4 ).

        "Sen jälkeen Paavali lähti Ateenasta ja meni Korinttoon...Ja hän keskusteli synagoogassa jokaisena sapattina ja sai sekä juutalaisia että kreikkalaisia uskomaan" ( Ap.t. 18:1, 4 ).

        Jerusalemin apostolien ja vanhinten kokouksen päätös pakanauskovia koskevasta neljästä nooalaisesta perusvelvollisuudesta on kirjoitettu Apostolien tekojen viidennentoista luvun jakeisiin yhdeksäntoista ja kaksikymmentä. Välittömästi niitä seuraava jae kaksikymmentä yksi alkaa sanalla "sillä". Se merkitsee sitä, että jae kaksikymmentäyksi kuuluu asiayhteyteen ja antaa lisäselvitystä jakeiden yhdeksäntoista ja kaksikymmentä sisältämään pakanauskovien neljään perusvelvollisuuteen. Tätä selittävää jaetta Mooseksen julistamisesta ja lukemisesta jokaisena sapattina synagoogissa ei ole yleensä ymmärretty ollenkaan tai siitä on mitä kummallisimpia selitelmiä. Kun Raamattua tulkitaan Raamatulla ja otetaan ko. jae asiayhteydessään kokonaisvaltaisen tulkintaperiaatteen mukaisesti, selviää jakeen merkitys kuitenkin melko yksiselitteisesti meille.

        Ensinnäkin on ymmärrettävä, että Paavalin päivinä sapatti oli Jumalaan uskovien normaali lepopäivä. Sunnuntaista (joka on väärennys) ei vielä tuolloin ollut tietoakaan nykyisessä muodossaan. Oli normaalia, että uskonnolliset juutalaiset kävivät sapatinpäivinä synagoogissa, joissa luettiin Mooseksen Tooraa, profeettoja ja muita kirjoituksia, kuten tänäkin päivänä tehdään jokaisena sapattina juutalaisten synagoogissa eri puolilla maailmaa. Alkuseurakunnan päivinä Jeshuaan uskovat juutalaiset tapasivat käydä myös synagoogissa ja Jerusalemin temppelissä (niin kauan kuin se oli pystyssä, vuoteen 70 jKr. asti) kuulemassa Kirjoitusten lukemista ja osallistumassa jumalanpalvelukseen, kuten Paavalinkin toiminta osoittaa (Ap.t.2:46, 21:27). Myös jumalaapelkääväisiä kreikkalaisia eli pakanoita tapasi käydä sapatinpäivinä synagoogissa kuulemassa pyhien Kirjoitusten ja Mooseksen Tooran lukemista.

        On myöskin ymmärrettävä se, että alkuseurakunnan päivinä ei ollut ollenkaan vielä olemassa Uuden Testamentin kirjoituksia kirjallisessa muodossa yhteen koottuna. Vasta 200-300 luvuilla Uuden Testamentin kirjoitukset koottiin yhteen kirjalliseen muotoon. Alkuseurakunnan päivinä oli vain Vanha Testamentti, kirjoitettuna kallisarvoisille pergamenttikääröille, yleensä kukin profeetta tai kirjoittaja erikseen, kuten esim. Jesajan kirjakäärö (Esaias; Luuk. 4:16-17). Tuohon aikaan, jolloin ei nykyaikaisesta kirjapainotekniikasta vielä ollut aavistustakaan, Vanhan Testamentin kirjakääröjen kirjoittaminen käsin oli aikaaviepää ja kallista puuhaa. Kokonaisen Vanhan Testamentin kirjakääröjen kirjoittaminen vaati varmasti useamman vuoden työn. Näinollen Vanhan Testamentin kirjakääröt olivat tavattoman arvokkaita ja yleensä vain varakkailla henkilöillä oli mahdollisuus yksityisesti omistaa kirjoituksia. Ainoa mahdollisuus köyhillä tavallisilla ihmisillä oppia ja kuulla Tooraa ja muita Vanhan Testamentin kirjoituksia, oli mennä sapatinpäivänä synagoogaan (jossa oli yhteiset synagoogan kirjakääröt) kuuntelemaan, kun niitä luettiin ja selitettiin. Siksi myös alkuseurakunnan ajan pakanauskovienkin täytyi yleensä mennä synagoogiin sapatinpäivinä kuuntelemaan Mooseksen Tooran ja Vanhan Testamentin kirjoitusten lukemista, oppiakseen Kirjoituksista Jumalan tahdon. Nykyaikana on helppoa, sillä automaattisen kirjapainotekniikan myötä, jokaisella on mahdollisuus hankkia suhteellisen halpoja Raamattuja. Valitettavan monella ne vain ovat kirjahyllyn koristeena pölyttymässä.

        Kun apostoli Jaakob puheessaan pakanuskovien neljästä perusvelvollisuudesta antaa lisäselvityksenä Mooseksen lukemisen jokaisena sapattina synagoogassa, hän tarkoittaa sitä, että pakanuskovien tulee heti uskoontultuaan noudattaa neljää nooalaista perusvelvollisuutta ja heillä on aikaa myöten sitten mahdollisuus oppia kaikki Jumalan tahto, käydessään sapatinpäivinä synagoogissa kuulemassa, kun Mooseksen Tooraa ja muita Kirjoituksia luetaan. Tämä oli yleinen tapa tuohon aikaan. Nykyisin on helpompaa, kun käytännöllisesti katsoen kaikkialla on mahdollisuus lukea Raamattua, sekä Vanhaa että Uutta Testamenttia ja saada opetusta, jos vain haluamme.

        Kuuluuko ympärileikkaus ja Toora uuden liiton juutalaisuskoville?

        "Ja saavuttuamme Jerusalemiin veljet ottivat meidät iloiten vastaan. Seuraavana päivänä Paavali meni meidän kanssamme Jaakobin tykö, ja kaikki vanhimmat tulivat sinne saapuville. Ja kun hän oli heitä tervehtinyt, kertoi hän kohta kohdalta kaikki, mitä Jumala hänen palveluksensa kautta oli tehnyt pakanain keskuudessa. Sen kuultuaan he ylistivät Jumalaa ja sanoivat Paavalille: 'Sinä näet, veli, kuinka monta tuhatta (hebr. UT: kymmentä tuhatta) juutalaista on tullut uskoon, ja he ovat kaikki lainkiivailijoita. Mutta heille on kerrottu sinusta, että sinä opetat pakanain seassa asuvia juutalaisia luopumaan Mooseksesta ja kiellät heitä ympärileikkaamasta lapsiaan ja vaeltamasta säädettyjen tapojen mukaan. Mitä siis on tehtävä? Varmaankin on suuri joukko kokoontuva, sillä he saavat kuulla sinun tulleen. Tee siis tämä, minkä me nyt sinulle sanomme. Meillä on täällä neljä miestä, joilla on lupaus täytettävänä. Ota ne luoksesi ja puhdista itsesi heidän kanssansa ja maksa kulut heidän puolestaan, että he saisivat leikkauttaa tukkansa; siitä kaikki huomaavat, ettei ole mitään perää siinä, mitä heille on kerrottu sinusta, vaan että sinäkin vaellat lain mukaan ja noudatat sitä. Mutta uskoon tulleista pakanoista me olemme päättäneet ja kirjoittaneet, että heidän on välttäminen epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta" (Ap.t. 21:17-25).

        "Niin hän saapui myös Derbeen ja Lystraan. Ja katso, siellä oli eräs opetuslapsi, nimeltä Timoteus, joka oli uskovaisen juutalaisvaimon poika, mutta isä oli kreikkalainen. Hänestä veljet, jotka olivat Lystrassa, todistivat hyvää. Paavali tahtoi häntä mukaansa matkalle ja otti hänet ja ympärileikkasi hänet juutalaisten tähden, joita oli niillä paikkakunnilla; sillä kaikki tiesivät, että hänen isänsä oli kreikkalainen. Ja sitä mukaa kuin he vaelsivat kaupungista kaupunkiin, antoivat he heille noudatettavaksi ne säädökset, jotka apostolit ja Jerusalemin vanhimmat olivat hyväksyneet" ( Ap.t. 16:1-4 ).

        "Jos joku on kutsuttu ympärileikattuna, älköön hän pyrkikö ympärileikkaamattomaksi; jos joku on kutsuttu ympärileikkaamatonna, älköön ympärileikkauttako itseään" ( 1.Kor. 7:18 ).

        "Ja minä taas todistan jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain" ( Gal. 5:3 ).

        "Silloin Jeesus puhui kansalle (huom. juutalaisille!) ja opetuslapsilleen sanoen: 'Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset. Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee" ( Matt. 23:1-3 ).

        Olemme edellä todenneet, että pakanauskoville ei kuulu ulkonainen ympärileikkaus eivätkä he ole Tooran orjuudessa tai alaisuudessa. Kuinka on sitten uuden liiton juutalaisuskovien laita? Onko niin, kuin jotkut opettavat, että uuden liiton juutalaisuskovillekaan ei kuulu enää ulkonainen ympärileikkaus eikä heidän tulee noudattaa Tooraa, koska he ovat myös armon alla? Tähän tekisi mieleni sanoa Paavalin lailla: 'Pois se!' Tällainen opetus ei ole ollenkaan Uuden Testamentin kirjoitusten mukaista.

        Kun apostolit ja vanhimmat vapauttivat Jerusalemin kokouksessa pakanuudesta uskoon tulleet ympärileikkauksesta ja Mooseksen Tooran orjuudesta, ei tämä päätös koskenut ollenkaan juutalaisia. Välittömästi Jerusalemin kokouksen jälkeen Paavali meni Antiokiaan sekä myös muille paikkakunnille pakanakansoissa ja antoi pakanauskoville Jerusalemin kokouksen säädökset tiettäväksi. Tämän matkansa yhteydessä hän ympärileikkasi Timoteuksen, joka oli uskovan juutalaisvaimon poika. Seka-avioliittojen tähden rabbit aikoinaan tekivät päätöksen, koska syntyi tulkintavaikeus, kuka oli juutalainen ja kuka ei; että juutalaisesta äidistä syntynyt on täysiverinen juutalainen (Raamatun mukaan juutalaisuus periytyy myös isästä, kuten Joosefin lapset Egyptissä; 1.Moos. 41:45-52). Tämän käytännön mukaan Timoteus oli juutalainen ja Paavali ympärileikkasi hänet, jottei syntyisi pahennusta juutalaisten keskuudessa, koska ympärileikkaus kuuluu juutalaisille, niinkuin se annettiin Aabrahamin lihallisille perillisille ikuiseksi liiton merkiksi (1.Moos. 17:1-14; samoin Mooseksen Toorassa - 3.Moos. 12:1-3; Mooses itsekään ei päässyt Egyptiin suorittamaan Israelin kansan vapautustehtävää, ennenkuin hänen poikansa oli ympärileikattu - 2.Moos.4:24-26 ).

        Asia käy myös kirkkaasti selville tapauksesta, kun Paavali saapui helluntaijuhlille eli viikkojuhlaan Jerusalemiin lähetysmatkoiltaan ja tapasi siellä Jaakobin ja muut vanhimmat. Jerusalemissa oli tullut uskoon kymmeniä tuhansia juutalaisia, joka oli suuri osa tuon ajan Jerusalemin väestöstä ja he kaikki olivat Tooran kiivailijoita. Jerusalemin uskovien keskuudessa oli kuitenkin liikkunut valheellinen huhu, jonka mukaan Paavali opetti pakanain keskuudessa asuvia juutalaisia luopumaan ympärileikkauksesta, Mooseksen Tooran noudattamisesta ja israelilaisille säädettyjen tapojen noudattamisesta. Jerusalemissa oli neljä miestä, jotka olivat tehneet nasiisrilupauksen, johon kuului se, ettei lupauksen voimassaoloaikana saanut leikkauttaa tukkaansa (4. Moos.6). Paavali itse oli tehnyt samanlaisen lupauksen Kenkreassa, matkallansa Jerusalemiin (Ap.t. 18:18).

        Jotta tämä valheellinen huhu saataisiin kumotuksi, päätettiin, että Paavali neljän lupauksen tehneen miehen kanssa menisi temppeliin (joka oli vielä toiminnassa) ja puhdistaisi itsensä heidän kanssaan ja suorittaisi nasiirilupauksen päättymiseen kuuluvan uhrin seitsemän puhdistuspäivän kera, jotta kaikki huomaisivat, ettei ole mitään perää valheellisessa huhussa, vaan että myös Paavali itsekin juutalaisena noudattaa Mooseksen Tooraa ja että vain pakanat vapautettiin ympärileikkauksesta ja Tooran täydestä velvoittavuudesta (tarkoittaa ennenkaikkea vain israelilaisille annettuja säädöksiä).

        Tämä tapaus, kuten Paavalin toiminta ja opetus sekä Jeshuan puhe juutalaisille, osoittavat selvästi, että uskoontulleille juutalaisille kuuluu edelleen ympärileikkaus, Tooran noudattaminen (kaikki mitä israelilaisille on säädetty) ja israelilaisille säädettyjen tapojen noudattaminen, eikä heidän tule millään tavalla edes pyrkiä ympärileikkaamattomien pakanain tapoihin, koska ovat luonnostaan juutalaissyntyisiä (Gal.2:15). On ehdottomasti Uuden Testamentin kirjoitusten vastaista pyrkiä irroittamaan uskoontulleita juutalaisia heidän omasta juutalaisesta taustastaan ja pakottaa heitä Kirjoitusten vastaisesti luopumaan ympärileikkauksesta ja Tooran noudattamisesta. Messiaanisesta juutalaisuskovasta ei koskaan tule pakanakristittyä, vaan uskoontullut juutalainen on kaksinkertainen juutalainen, ulkonaisesti ja sisäisesti, ulkonaisesti ja sisäisesti ympärileikattu (Room. 2:25-29; Uskoontullut pakana, jos hän rakkaudesta Jumalaan noudattaa Tooraa, uuden liiton armon ja vapauden pohjalta, tulee sisäisesti oikea juutalainen). Kysymys juutalaisten kohdalla on vain siitä, että he vastaanottavat oman juutalaisen Messiaansa, tullen näin todellisiksi juutalaisiksi myös sisäisesti.

        Monet kristilliset piirit ovat tehneet lähetystyötä juutalaisten keskuudessa, pyrkien irroittamaan heitä juutalaisesta taustastaan. Vaikka juutalaiset pelastuvat samalla tavalla kuin pakanatkin, Herran Jeshuan armon kautta ja vaikka juutalaiset tarvitsevat kuulla evankeliumin ilosanomaa Jeshuasta Messiaasta pelastuakseen, kuten pakanatkin, ei juutalaisten keskuudessa tulisi tehdä virheellisellä tavalla tehtyä lähetystyötä, joka irroittaa juutalaiset heidän juuristaan, ympärileikkauksesta, Toorasta, juutalaisista juhlista jne. (Room.1:16). En missään tapauksessa vastusta evankeliumin julistamista juutalaisten keskuudessa, mutta vastustan ankarasti sellaista lähetystyötä, joka pyrkii irroittamaan juutalaiset heidän juuristaan ja kaiken kukkuraksi vielä tarjoaa juutalaiselle kansalle epäraamatullisia pakanuuteen perustuvia opillisia asioita, kuten joulu, sunnuntai, lapsikaste ja muut kirkkojen perinnäissääntöjen hapatukset, joita ei löydy Raamatusta.

        Kaiken lisäksi vielä monet pyrkivät käännyttämään pientä juutalaista kansaa katolisiksi, ortodokseiksi, kalvinisteiksi, presbyteereiksi, luterilaisiksi, baptisteiksi, helluntalaisiksi jne., oman kirkkokuntansa mukaisesti. Haluan sanoa suoraan, vaikka se ei monia miellytä, että Israelin kansa ei tarvitse tällaista lähetystyötä, sillä se ei kansana tule koskaan vastaanottamaan "joulukinkkujeesusta". Israelin kansan jäännös tulee pelastumaan silloin, kun se löytää oman juutalaisen Jeshuansa, joka kuoli ristillä oman kansansa syntien tähden. Evankelioimistyön, jota messiaaniset juutalaiset itse osaavat parhaiten oman kansansa keskuudessa tehdä, tulee tähdätä siihen, että syntyy Israelin kansan keskuuteen yksi Messiaan ruumis apostolisen alkuseurakunnan mallin mukaisesti, omalta juutalais-kansalliselta pohjalta, joka säilyttää uuden liiton juutalaiset juuret ja israelilaisille säädetyt opetukset ja tavat, kuten ympärileikkaus, Mooseksen Tooran mukaisesti, uuden liiton armon ja rakkauden hengessä. Pakanauskovien tulisikin ennenkaikkea tukea tällaista messiaanisten juutalaisten tekemää evankelioimistyötä oman juutalaisen kansansa pelastukseksi ja opettamiseksi (Room. 15:25-27).

        Kristillisyyden nimissä on niin paljon vainottu ja tapettu juutalaisia, että sillä on huono maine juutalaisten keskuudessa. Jos aiomme murtaa tämän epäluulon muurin, on rakkauden teoilla pyrittävä osoittamaan, että todelliset pakanauskovat haluavat siunata ja rakastaa juutalaisia. Toiseksi, pakanauskovien tulisi itsensä palata alkuseurakunnan malliin ja oikeaan Raamatun opetukseen ja käytäntöön, pois kirkkojen perinnäissäännöistä ja pakanuudesta peräisin olevista tavoista ja opeista. Vasta sitten pakanakristillisyydenkin sanoma paremmin tavoittaa juutalaisen kansan. Parhain tapa on kuitenkin tukea messiaanisten juutalaisten omaan työtä kansansa evankelioimiseksi, sillä heillä on siihen luonnostaan parhaat edellytykset (Room. 11:24-27).

        Siunauksin!

        KL

        http://www.israel-apu.org/

        Pitkät jaaritukset ovat aina kieroilua.
        Tässä lyhyesti totuus lainomaisen sapatin päättymisestä Jeesuksen lunastettua sapatin herruutensa RISTILLÄ.

        Joh 5:8 Jeesus sanoi hänelle: "Nouse, ota vuoteesi ja kävele."

        Joh 5:17-18 :
        17 Mutta Jeesus sanoi heille: "Minun Isäni tekee työtään taukoamatta, ja niin teen myös minä." [Joh. 9:4, 14:10]

        18 Tämä vain lisäsi juutalaisten halua ottaa Jeesus hengiltä. Hänhän ei ainoastaan rikkonut sapattikäskyä, vaan vieläpä sanoi Jumalaa omaksi isäkseen ja teki siten itsestään Jumalan vertaisen. [Joh. 10:33].

        Mikset kysyisi häneltä itseltään - Hän puhuu yhä - ei Tooran kautta, vaan suoraan uskontäyteiseen sydämeen. Pitkät käärmeenkierot sepsutukset ovat yleensä epäluotettavia.

        Eikä tekstin lainaaja koskaan ota vastatakseen Jumalan edessä lainaamastaan tekstistä. Jumala ei Uudessa liitossa määrää rituaaleja - vaan KUTSUU ELÄVÄÄN YHTEYTEEN KANSSAAN.


      • Veli Herrassa.
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Pitkät jaaritukset ovat aina kieroilua.
        Tässä lyhyesti totuus lainomaisen sapatin päättymisestä Jeesuksen lunastettua sapatin herruutensa RISTILLÄ.

        Joh 5:8 Jeesus sanoi hänelle: "Nouse, ota vuoteesi ja kävele."

        Joh 5:17-18 :
        17 Mutta Jeesus sanoi heille: "Minun Isäni tekee työtään taukoamatta, ja niin teen myös minä." [Joh. 9:4, 14:10]

        18 Tämä vain lisäsi juutalaisten halua ottaa Jeesus hengiltä. Hänhän ei ainoastaan rikkonut sapattikäskyä, vaan vieläpä sanoi Jumalaa omaksi isäkseen ja teki siten itsestään Jumalan vertaisen. [Joh. 10:33].

        Mikset kysyisi häneltä itseltään - Hän puhuu yhä - ei Tooran kautta, vaan suoraan uskontäyteiseen sydämeen. Pitkät käärmeenkierot sepsutukset ovat yleensä epäluotettavia.

        Eikä tekstin lainaaja koskaan ota vastatakseen Jumalan edessä lainaamastaan tekstistä. Jumala ei Uudessa liitossa määrää rituaaleja - vaan KUTSUU ELÄVÄÄN YHTEYTEEN KANSSAAN.

        Tunnen Keijon ja on varmasti uskossa kuin sinäkin.
        Mutta vilkaise sivuja, Israelapu, mihin viittaan.
        Voihan olla, että jossain mennään hieman ojanpenkkoja hipoen, mutta korjaantuisi säädöt, kun sanasta löytyy pohja. Varmaan ammennat tietoa monesta lähteestä ja ottaa sen minkä kokee Jumalan hengen vaikuttamaksi.
        Näinhän katselen sinunkin kirjoituksiasi.
        Mutta ajattelin, että sinua voisi kiinnostaa linkittylähteet joskus, kun aikaa on.
        Terveisin, eräs matkalainen.


      • Eräs toinen
        Veli Herrassa. kirjoitti:

        Tunnen Keijon ja on varmasti uskossa kuin sinäkin.
        Mutta vilkaise sivuja, Israelapu, mihin viittaan.
        Voihan olla, että jossain mennään hieman ojanpenkkoja hipoen, mutta korjaantuisi säädöt, kun sanasta löytyy pohja. Varmaan ammennat tietoa monesta lähteestä ja ottaa sen minkä kokee Jumalan hengen vaikuttamaksi.
        Näinhän katselen sinunkin kirjoituksiasi.
        Mutta ajattelin, että sinua voisi kiinnostaa linkittylähteet joskus, kun aikaa on.
        Terveisin, eräs matkalainen.

        Sapatti on kertakaikkiaan Jumalan ja Israelin välisen liiton asia. Sitä ei ole uudistettu Uuteen Liittoon kuuluvaksi, eikä meitä ole tarkoitettu noudattamaan juutalaisia varten annettuja tapoja. Juutalaisia ne kyllä koskevat edelleenkin. Siitä oli osoitus lainaamasi kirjoitusessakin mainitut Paavalin tekemiset ympärileikkaus Timotekselle mukaanlukien. Paavali opetti juutalaisten pysymistä juutalaisina ja ympärileikkaamattomien pysymistä ympärileikkaamattomina. Sapatin viettämiseen ei ole määräystä annettu eikä sellaiosta sovi väittää annetuksikaan. Johan kirjoituksetkin (UT) ovat siitä osoituksena. Raamatussa IHAN KAIKKI KIRJOITUKSET osoittavat Sapatin luonteen olevan juutalaisia varten. Et löydä, se on tosiasia, yhtään kirjoitusta , joka asettaisi sen pakanoille. Se olisi otettava ikäänkuin eroon noukkimalla vanhasta liitosta. Emmehän me noudata muitakaan käskyjä Mooseksen opetuksen vuoksi vaan siksi, että Jeesus opetuslapsineen opetti meille toisen noudattamisen perinteen muihinkin käskyihin kuin Mooses. Lue vaikka Jeesuksen vuorisaarna. erityistä painoa sekä Jeesus että opetuslapset asettivat Rakkauden kaksoiskäkyyn joka täyttää saman kuin Moosen käskytkin; kuitenkin ilman tapaorjuutta. Me emme ole ihmisten perinnäissääntöjen noudattamisen vuoksi uskoon kutsuttuja vaan jotta oppisimme oman asemamme ihmisinä ihmisten joukossa. Kyllä meillä riittäisi sirkusten tirehtöörejä meille neuvomaan mitä milloinkin tulee tehdä, jos meille olisi velvoitteita annettu heidän käyttöönsä.


      • Veli Herrassa. kirjoitti:

        Tunnen Keijon ja on varmasti uskossa kuin sinäkin.
        Mutta vilkaise sivuja, Israelapu, mihin viittaan.
        Voihan olla, että jossain mennään hieman ojanpenkkoja hipoen, mutta korjaantuisi säädöt, kun sanasta löytyy pohja. Varmaan ammennat tietoa monesta lähteestä ja ottaa sen minkä kokee Jumalan hengen vaikuttamaksi.
        Näinhän katselen sinunkin kirjoituksiasi.
        Mutta ajattelin, että sinua voisi kiinnostaa linkittylähteet joskus, kun aikaa on.
        Terveisin, eräs matkalainen.

        Etkös tiennyt, että Toora aiheutti sen, että Saulus Tarsolainen pyrki hävittämään kaikki kristityt maan päältä, kunnes Kristus vapautti hänet tuosta väärästä jumalanpalveluksesta.

        Herramme Uusi Testamentti on nyt voimassa ja Jeesus on jo uhrattu - Hän kuolemallaan täytti Toorankin vaatimukset.

        Ei missään tapauksessa pakanuudesta kääntyneiden, Jeesuksen uskoon tulleiden pidä edes tutustua Tooraan. Jonka Paavali luki roskaksi.

        Kaikelal kunnioituksella niitä juutalaisia kohtaan, jotka kunnioittavat isien perinnäissääntöjä. Onhan se kaunista uskonnolisuutta sinänsä, sillä Toora ja muu vanhan liiton aikainen juutalaisuus on toki väkevä muistutus Israelin Jumalan todellisuudesta.

        Ap. t. 9:2
        ja pyysi häneltä kirjeitä Damaskon synagoogille, että keitä hän vain löytäisi sen tien vaeltajia, miehiä tai naisia, ne hän saisi tuoda sidottuina Jerusalemiin.

        En tunne "Keijoa", enkä sinua, "Veli Herrassa", mutta osoittaudutte valkeaksi kalkituiksi muureiksi. Muureiksi, jotka pimittävät armon tietä.

        Luulen, että minut tunnistetaan Jeesuksen ja Paavalin seuraajaksi henkivalloissakin. Pitäkäämme varamme, että meidät todelal tunnistetaan sellaisiksi - sillä silloin se paha ei ryhdy meihin.


        APT 19:13-17 :

        Apt.19:13 Myöskin muutamat kuljeksivat juutalaiset loitsijat rupesivat lausumaan Herran Jeesuksen nimeä niiden ylitse, joissa oli pahoja henkiä, sanoen: "Minä vannotan teitä sen Jeesuksen kautta, jota Paavali julistaa".
        14 Ja niiden joukossa, jotka näin tekivät, oli myös erään juutalaisen ylipapin, Skeuaan, seitsemän poikaa;

        15 mutta paha henki vastasi heille sanoen: "Jeesuksen minä tunnen, ja Paavalin minä tiedän, mutta keitä te olette?"
        16 Ja se mies, jossa paha henki oli, karkasi heidän kimppuunsa, voitti heidät toisen toisensa perästä ja runteli heitä, niin että he alastomina ja haavoitettuina pakenivat siitä huoneesta.

        17 Ja tämän saivat tietää kaikki Efeson asukkaat, sekä juutalaiset että kreikkalaiset; ja heidät kaikki valtasi pelko, ja Herran Jeesuksen nimeä ylistettiin suuresti.

        antti


      • Yksi mikrosiru
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Etkös tiennyt, että Toora aiheutti sen, että Saulus Tarsolainen pyrki hävittämään kaikki kristityt maan päältä, kunnes Kristus vapautti hänet tuosta väärästä jumalanpalveluksesta.

        Herramme Uusi Testamentti on nyt voimassa ja Jeesus on jo uhrattu - Hän kuolemallaan täytti Toorankin vaatimukset.

        Ei missään tapauksessa pakanuudesta kääntyneiden, Jeesuksen uskoon tulleiden pidä edes tutustua Tooraan. Jonka Paavali luki roskaksi.

        Kaikelal kunnioituksella niitä juutalaisia kohtaan, jotka kunnioittavat isien perinnäissääntöjä. Onhan se kaunista uskonnolisuutta sinänsä, sillä Toora ja muu vanhan liiton aikainen juutalaisuus on toki väkevä muistutus Israelin Jumalan todellisuudesta.

        Ap. t. 9:2
        ja pyysi häneltä kirjeitä Damaskon synagoogille, että keitä hän vain löytäisi sen tien vaeltajia, miehiä tai naisia, ne hän saisi tuoda sidottuina Jerusalemiin.

        En tunne "Keijoa", enkä sinua, "Veli Herrassa", mutta osoittaudutte valkeaksi kalkituiksi muureiksi. Muureiksi, jotka pimittävät armon tietä.

        Luulen, että minut tunnistetaan Jeesuksen ja Paavalin seuraajaksi henkivalloissakin. Pitäkäämme varamme, että meidät todelal tunnistetaan sellaisiksi - sillä silloin se paha ei ryhdy meihin.


        APT 19:13-17 :

        Apt.19:13 Myöskin muutamat kuljeksivat juutalaiset loitsijat rupesivat lausumaan Herran Jeesuksen nimeä niiden ylitse, joissa oli pahoja henkiä, sanoen: "Minä vannotan teitä sen Jeesuksen kautta, jota Paavali julistaa".
        14 Ja niiden joukossa, jotka näin tekivät, oli myös erään juutalaisen ylipapin, Skeuaan, seitsemän poikaa;

        15 mutta paha henki vastasi heille sanoen: "Jeesuksen minä tunnen, ja Paavalin minä tiedän, mutta keitä te olette?"
        16 Ja se mies, jossa paha henki oli, karkasi heidän kimppuunsa, voitti heidät toisen toisensa perästä ja runteli heitä, niin että he alastomina ja haavoitettuina pakenivat siitä huoneesta.

        17 Ja tämän saivat tietää kaikki Efeson asukkaat, sekä juutalaiset että kreikkalaiset; ja heidät kaikki valtasi pelko, ja Herran Jeesuksen nimeä ylistettiin suuresti.

        antti

        Gatalaiskirje 3

        19 Mikä sitten on lain tarkoitus? Se säädettiin perästäpäin osoittamaan rikkomukset, kunnes tulisi se jälkeläinen, jota lupaus koski. Lain luovuttivat enkelit välittäjää käyttäen. 20 Mutta välittäjää ei tarvita vain yhtä varten. Jumala on yksi.
        21 Onko laki siis ristiriidassa Jumalan lupausten kanssa? Ei toki! Jos olisi annettu laki, joka pystyy tekemään eläväksi, silloin vanhurskaus todella perustuisi lain noudattamiseen. 22 Pyhä kirjoitus on kaiken sulkenut synnin vankilaan sitä varten, että se, mitä on luvattu, annettaisiin niille, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen. 23 Mutta ennen kuin uskon aika tuli, me jouduimme olemaan lain vartioimina ja sen vankeina, kunnes usko ilmestyisi. 24 Näin laki oli meidän valvojamme Kristuksen tuloon asti, jotta me sitten tulisimme vanhurskaiksi uskosta. 25 Nyt uskon ilmestyttyä emme enää ole valvojan alaisia.

        26 Te kaikki olette Jumalan lapsia, kun uskotte Kristukseen Jeesukseen. 27 Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne. 28 Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi. 29 Ja jos te kerran olette Kristuksen omia, te olette Abrahamin jälkeläisiä ja saatte periä sen, mikä hänelle oli luvattu.


      • Yksi mikrosiru kirjoitti:

        Gatalaiskirje 3

        19 Mikä sitten on lain tarkoitus? Se säädettiin perästäpäin osoittamaan rikkomukset, kunnes tulisi se jälkeläinen, jota lupaus koski. Lain luovuttivat enkelit välittäjää käyttäen. 20 Mutta välittäjää ei tarvita vain yhtä varten. Jumala on yksi.
        21 Onko laki siis ristiriidassa Jumalan lupausten kanssa? Ei toki! Jos olisi annettu laki, joka pystyy tekemään eläväksi, silloin vanhurskaus todella perustuisi lain noudattamiseen. 22 Pyhä kirjoitus on kaiken sulkenut synnin vankilaan sitä varten, että se, mitä on luvattu, annettaisiin niille, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen. 23 Mutta ennen kuin uskon aika tuli, me jouduimme olemaan lain vartioimina ja sen vankeina, kunnes usko ilmestyisi. 24 Näin laki oli meidän valvojamme Kristuksen tuloon asti, jotta me sitten tulisimme vanhurskaiksi uskosta. 25 Nyt uskon ilmestyttyä emme enää ole valvojan alaisia.

        26 Te kaikki olette Jumalan lapsia, kun uskotte Kristukseen Jeesukseen. 27 Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne. 28 Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi. 29 Ja jos te kerran olette Kristuksen omia, te olette Abrahamin jälkeläisiä ja saatte periä sen, mikä hänelle oli luvattu.

        "Mikä sitten on lain tarkoitus?", Gal 3:19a

        Room. 5:20
        Mutta laki tuli väliin, että rikkomus suureksi tulisi; mutta missä synti on suureksi tullut, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi,

        Matt 19:25 Kun opetuslapset sen kuulivat, hämmästyivät he kovin ja sanoivat: "Kuka sitten voi pelastua?"
        26 Niin Jeesus katsoi heihin ja sanoi heille: "Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista".

        Mutta kun Jumala on ottanut armoihinsa, ei kukaan eikä mikään voi tulla väliin:

        Joh. 10:29
        Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä Isäni kädestä.

        LAIN TARKOITUS SIIS ON SE, ETTÄ NÄKISIMME SEN, ETTÄ YKSIN JEESUS VOI PELASTAA MEIDÄT TÄSSÄ AJASSA JA KORJATA KERRAN IANKAIKKISEEN ELÄMÄÄN.

        Edellinen viesti tässä ketjussa, "Galatalaiskirje" - Gal 3:19-29 todistaa aivan samaa - ja tarkemmin.


    • itänyt siemen.

      http://koti.phnet.fi/petripaavola/Katolisen_kirkon_ja_paavin_viran_juuret

      Kuinka paljon hapatusta löytyy omasta povesta.. kylvetystä ja itäneestä siemenestä.

      zz
      ROOMAN KATOLISEN KIRKON
      JA PAAVIN VIRAN JUURET


      Mistä katolisen kirkon oppi oikein on peräisin?

      Rooman Katolisen kirkon oppi ja opetus on antikristillistä (antikhristos= Kristuksen sijaan ja Kristusta vastaan), onhan paavi Kristuksen sijainen (vicarius filii dei), katolisen opin mukaan. Paavin tiarassa luki vicarius filii Dei, josta saadaan kirjaimien lukuarvoksi 666. Kun Rooman Katolinen kirkko huomasi tämän niin se poisti kirjoituksen tiarasta, mutta oppi, että paavi on Jumalanpojan viransijainen jäi kuitenkin voimaan. Mutta niin kuin olemme nähneet katolisen kirkon opin olevan toista evankeliumia, niin paavi on myös Kristusta vastaan omalla evankeliumillansa, joka ei ole Raamatun evankeliumi. Paavi on sekä Kristuksen sijainen(antikhristos) sekä Kristusta vastaan(antikhristos). Johannes kirjoitti monista antikristuksista, jotka vaikuttivat jo Johanneksen päivinä, kunnes tulee se viimeinen antikristus. Antikristus siis julistaa olevansa Kristuksen sijainen, mutta onkin Kristusta vastaan.

      Paaviin jos keneen sopii antikristuksen nimi onhan Rooman katolinen järjestelmä ollut juovuksissa pyhien verestä. Katolisen kirkon arvioidaan historiansa aikana surmanneen n. 50 milj. ihmistä. Ilmestyskirjan 17 luku kertoo suuresta Babylonista, joka on maan porttojen ja kauhistuksien äiti. Portto kuvaa aina Raamatussa haureudenharjoitusta joko lihallista haureutta tai uskonnollista haureutta. Uskonnollinen haureus on epäjumalan palvelemista oikean Jumalan palvelemisen sijaan. Tämä suuri portto yhdessä pedon kanssa sotii Karitsaa(Jeesus) ja Hänen pyhiänsä vastaan. Portto on uskonnollinen järjestelmä, joka sotii Jeesuksen evankeliumia vastaan. Tästä portosta Raamattu käyttää nimitystä: ”Suuri Babylon maan porttojen ja kauhistuksien äiti.” Rooman Katolinen kirkko nimittää itseään äiti-kirkoksi ja kutsuu ekumenian kautta katolisesta uskosta langenneita tyttäriä takaisin äiti- kirkon helmaan. Tämä porton tuntomerkki sopii katoliseen kirkkoon onhan se äiti-kirkko. Mutta mitä tekemistä portolla ja katolisella kirkolla on Babylonian kanssa, onhan porton nimi myös Suuri Babylon? Babylon, Baabel tarkoittaa sekoittamista. Katolinen kirkko on sekoitus jostakin, koska siitä käytetään nimeä: Suuri Babylon. Rooman Katolisessa kirkossa täytyy olla suuri sekoitus, koska siitä käytetään nimeä Suuri Babylon. Jotta tämä Babylonin yhteys katoliseen kirkkoon selviää niin meidän on tehtävä lyhyt historiallinen katsaus Babylonian historiaan.
      Baabel eli Babylon

      Baabelin tornia rakennettiin Sinearin maassa, kun kaikessa maassa oli yksi kieli. Baabelin tornin ja tämän ympärillä pyörineen uskonnon tarkoituksena oli saada koko maailma mukaan tähän epäjumalan palvelukseen. Baabelin uskonto oli vedenpaisumuksen jälkeen maailman pääuskonto ja se onkin maailmassa olevien väärien uskontojen alkuperäinen alkulähde. Sen tähden Jumala sekoitti kansojen kielet ja hajotti heidät sieltä yli kaiken maan, jottei koko maailma saastuisi tästä saatanan uskonnosta. Baabelin torni oli omistettu epäjumalan palvonnalle. Baabelin tornissa harjoitettiin uskontoa, jossa palvottiin aurinkoa. Nimrod oli Baabelin valtias ja hänen kuolemansa jälkeen hänen äitinsä alkoi johtamaan baabelin uskontoa. Babylonialaiset harrastivat innokkaasti tähtitiedettä ja he pyhittivät sunnuntain auringonpäiväksi(sunday) ja maanantain kuunpäiväksi ja muut viisi päivää he pyhittivät muille kiertotähdille. Semiramuksen johtaessa Baabelin uskontoa hän alkoi opettamaan, että Nimrodista oli tullut auringon jumala eli Baal. Semiramuksen tullessa raskaaksi ja synnytettyään pojan, jolle hän antoi nimen Tammus, jota palvottiin auringon jumalana. Semiramus alkoi myös opettamaan, että hän oli neitsyt. Tämän seurauksena Semiramis kehitti äiti-lapsi kultin, jonka symboliksi tuli äiti(Semiramis), jolla oli käsivarsillaan lapsi(Tammus). Äidin pään päälle asetettiin kuu ja lapsen pään päälle auringon sädekehä. Semiramis korotti itsensä tässä baabelin uskonnossa taivaan kuningattareksi ja häntä tuli rukoilla ja palvoa taivaan kuningattarena, jonka kautta ihmiset pelastuivat.

      Baabelin uskonnossa oli myös käytössä salainen ripittäytyminen Baabelin papeille. Baabelin uskonnossa sai myös veden vihmonnan avulla puhdistuksen synneistään ja uuden elämän(uudestisyntyminen). Baabelissa kansa joutui toistamaan myös rukouksia, jotta he pysyivät rukouksissaan järjestyksessä niin he käyttivät rukousnauhoja. Tammuksen kuoltua Semiramis määräsi joulukuun 25. päivän Tammuksen syntymä päiväksi, joka oli myös Nimrodin syntymäpäivä. Joulukuun 25. päivästä tuli joka vuotinen merkkipäivä, jolloin oli juhlat, joissa juopoteltiin ja uhrattiin lapsia Baalille. Joulukuun 25. päivä pystytettiin Tammukselle havupuu, joka koristeltiin aurinkoa symbolisoivilla pyöreillä palloilla. Tämä Baabelista alkanut äiti-lapsi ja auringon palvonta kultti levisi myös Egyptiin, jossa sen nimenä oli isis-Horus, jossa oli auringon Jumalana Ra. Foinikiassa Baal-Astarte kultti nimisenä. Kreikassa Afrodites-Eros kultin nimellä. Persiassa mithras kultin nimellä samoin kun Roomassa mithras kultin nimellä. Babyloniaan kehittyi ajan myötä sakraalinen(pyhä) kuninkuus, jossa kuninkaasta tuli myös jumalan siunausten välittäjä ylipappien rinnalle. Baabelin uskonnossa oli papeista muodostunut erillinen neuvosto, jota ylipappi johti. Baabelin papisto ei saanut mennä naimisiin, se oli heiltä kielletty. Epäjumalan patsaiden ja kuvien tekeminen ja niiden palvominen kuului baabelin uskontoon. Näitä epäjumalan kuvia kumarrettiin ja niitä suudeltiin.

      Baabel eli Babylon lähdekirjallisuus:

      - Alexander Hislop: The Two Babylons

      - Keijo Lindeman: Apostolinen seurakunta ja antikristuksen eksytys

      - Estlander-Hietakari: Jokamiehen maailmanhistoria
      Rooma ja katolinen kirkko

      Kun Rooman valtakunta syntyi ja kehittyi niin Rooman uskonnollista elämää johti ylipappi(Pontifex Maximus). Rooman valtakunnan laajentuessa, roomalaiset alkoivat palvomaan valloitettujen kansojen jumalia. Roomalaisten uskonto sekoittui kreikkalaisten, egyptiläisten, syyrialaisten, persialaisten ja babylonialaisten uskontojen kanssa. Rooman valtakuntaan syntyi täydellinen uskontojen sekoitus(synkretismi). Uskonnollisen elämän ollessa niin monen kirjavaa, roomalaiset järjestivät pakolliseksi keisarinpalvonnan, joka teki keisarista jumalallisen ja näin Roomaankin tuli sakraalinen kuninkuus(keisarius).

      Roomalaiset uskoivat jumalien vaikuttavan ja hallitsevan Rooman seitsemällä kukkulalla ”De septem montibus virum”. Tästä muodostui roomalaisille käsite; ylhäinen seitsemän kukkulan kaupunki, joka hallitsee koko maailmaa. Roomalaiset uskoivat, että heidän tuli hallita koko maailmaa Jupiterin ylipapin(Pontifex Maximus) johdolla. Symmachus, joka oli Rooman ylipappi (Pontifex Maximus) kutsui itseään seitsemän vuoren mieheksi. Tämä nimitys seitsemän vuoren miehestä on jäänyt historiankirjoihin sen tähden, kun sen aikaisista kirjeistä on löydetty ylipappia (Pontifex maximus) kutsuttavan tällaisella nimellä. Roomalaisten mielestä maailmaa voi vain johtaa se, joka hallitsee Roomassa, seitsemän kukkulan kaupungissa. Julius Caesar sai pontifex Maximumin arvonimen ja näin keisarit alkoivat myös käyttää itsestään tätä arvonimeä. Keisarit johtivat valtiota ja myös Rooman uskonnollista elämää, olihan keisari uskonnon päämies, ylipappi (Pontifex Maximus).

      Rooma ja katolinen kirkko Lähdekirjallisuus:

      - Alexander Hislop: The Two Babylons
      Katolinen kirkko ja sen opin kehitystä

      Konstantinus suuri ”kääntyi” kristinuskoon v. 312jkr ja hän ylipappina(Pontifex Maximum) otti käyttöön nimen Vicarius Christi(Kristuksen sijainen). Konstantinuksen uudesta uskonnosta tuli Rooman katolinen(yhteinen, yleinen). Rooman kansalaisista tehtiin kristittyjä ilman katumusta ja kääntymystä. Osa alkuseurakunnastakin eksyi mukaan tähän katoliseen uskontoon, josta tuli Rooman uusi uskonto. Kirkon johtajana Konstantinus rakennutti ”kristityille” kirkkoja, mutta samalla hän myös toimitti vihkimyksiä pakanatemppeleille. Konstantinuksen Katolisessa uskonnossa oli aluksi paljon vapautta ja se hyväksyi paljon erilaisuutta. Mutta pikku hiljaa katolinen kirkko ujutti yhä enemmän pakanallisia oppeja ja riittejä ns. Rooman katoliseen kristinuskoon. Seuraavaksi seuraamme vuosiluku järjestyksessä Rooman katolisen kirkon opetuksen muodostumista. Katolisessa Roomassa jotkut kristityt pitivät lauantaina lepopäivän ja roomalaiset, jotka olivat tottuneet palvomaan auringonjumalaa pitivät auringonpäivänä (sunday) sunnuntaina lepopäivän.

      Rooman katolisen kirkon opin kehitystä, jossa vuosiluvut ovat jKr:

      Vuonna 312 Keisari Konstantinus "kääntyi kristityksi". Tällöin hän istutti siemenen, josta myöhemmin oli tuleva Rooman katolinen kirkko. Vuodesta 312 jKr. alkoi vaikuttamaan voimakas pakanallisten oppien ujuttamien ns. kristinuskoon, jota Konstantinuksen Rooma edusti. Ja tästä vuodesta voidaan laskea Rooman katolisen kirkon perustus, joka virallistettiin vuonna 380 jKr.

      Vuonna 321 Konstantinus teki auringonpäivästä eli sunnuntaista lepopäivän.

      Laodikean kirkolliskokous antoi käskyn v. 364: ” Kristittyjen ei tule olla juutalaisten mukaisia ja olla toimettomia, vaan heidän tulee erikoisesti kunnioittaa, ja ollen kristittyjä, jos mahdollista, olla tekemättä mitään työtä sinä päivänä. Jos heidät havaitaan seuraavan juutalaisuutta, heidät tulee sulkea Kristuksesta.”

      Vuonna 375 alkoi enkelien ja kuolleitten pyhimysten palvonta.

      Vuonna 378 jKr. roomalainen piispa Damascus peri keisarilta uskonnollisena johtajana Pontifex Maximum ja Vicarius Christi arvonimet. Näin Rooman paavin istuimesta tuli Baabelista alkaneen ylipappi kultin perillinen. Tästä lähtien kaikilla Rooman piispoilla(paaveilla) on ollut nämä arvonimet. Heti kun Damascuksesta oli tullut Pontifex Maximum tulivat Rooman katoliseen kirkkoon babylonialaiset seremoniat hallitsevaan asemaan ja myös muiden pakanauskontojen oppi käsityksiä alkoi tulla sisälle Rooman kirkkoon.

      Vuonna 380 Kristinuskosta tehtiin Rooman valtion virallinen uskonto. Näin syntyi virallisesti Rooman katolinen kirkko.

      Vuonna 381 alkoivat epäviralliset rukoukset neitsyt Marialle Jumalan äidille ja taivaan kuningattarelle. Babyloniassa palvottiin taivaan kuningarta.

      Vuonna 354 Rooman piispa Julius I määräsi, että Kristuksen virallinen syntymäpäivä oli joulukuun 25. päivä. Babyloniassa oli Tammuksen (kuollut jumala) syntymäpäiväjuhla joulukuun 25 päivä. Joulukuun 25 päivä oli myös Mithran (persialaisten jumala) ja Rooman keisarin syntymäpäivä. Raamatussa ei ole määrätty viettäväksi Kristuksen syntymäjuhlaa. Jeesus ei asettanut kuitenkaan joulua eikä apostolit, eikä alkuseurakunta viettänyt ollenkaan Kristuksen asyntymäjuhlaa joulukuun 25 päivä. On sanomattakin selvää, että Rooman katolinen kirkko halusi Kristuksen syntymäjuhlan siksi joulukuun 25 päiväksi, että voisivat jatkaa Tammuksen juhlaa. Babyloniassa siis vietettiin juhlaa joulukuun 25 päivä. Babyloniassa joulukuun 25 päivä oli talvipäivänseisauksen ja auringojumalan tammuksen syntymäpäivä. Babylonian sana "yule" tarkoittaa lasta. Joulukuun 25:ttä päivää kutsuttiin yule päiväksi myös pakanallisten anglosaksien parissa. Anglosaksit olivat Brittiensaarilla asuvia asukkaita, jotka puhuivat germaanisia kieliä. Myös skandinaviassa oli yule-juhla, joka oli joulukuun 25 päivä se oli myös talvipäivänseisauksen päivä. Tammusta kutsuttiin Babyloniassa myös nimillä Baal-berith sekä kuusipuun herra. Egyptiläiset sekä persialaiset juhlivat jumalansa syntymäpäivää joulukuun 25 päivänä. Lapsi aurinko jumalaa tarkoittavat monet eri nimet kuten Mithra, Horus, Isvara, Bacchus, Iacchus, Adonis, Attis jne. Lapsi aurinko jumalan palvonnan alkuperä on Babyloniassa, jossa Tammus on tämä lapsi. Eli "jumallisen" lapsen syntymäjuhlan vieton juuret joulukuun 25 päivä ovat Babyloniassa, josta se myös levisi muualle maailmaan. Joulukuun 25. päivä oli Roomassa juhlapäivä, sillä myös sinne oli tullut Tammuksen juhla joulukuun 25. päivänä. Tammuksen juhlaan Babyloniassa kuului havupuu, joka koristeltiin pyöreillä palloilla, jotka symbolisoivat aurinkoa. Babylonialaiset palvoivat aurinkoa, siksi he koristelivat kuusen "aurinkopalloilla". Samoin joulukuun 25 päivään kuului sikauhri.

      Vuonna 394 alkoi jokapäiväinen messu Rooman katolisessa kirkossa. 394 jKr. joulukuun 24. ja 25. päivän välisenä yönä vietettiin Rooman katolisessa kirkossa messua Kristukselle, jossa pappi siunasi leivän ja viinin, jolloin ne "muuttuivat Kristuksen ruumiiksi ja vereksi". Tästä Kristuksen messusta Mass of Christ (Christmas), joka ensimmäisen suoritettiin vuonna 394 JKr. alettiin käyttää nimitystä Kristus messu.

      Vuonna 400 Tuli kirkon käyttöön Jeromen latinalainen Vulgata raamatun käännös.

      Vuonna 431 Efeson kirkolliskokouksessa otettiin käyttöön Marian palvonta sekä käsite Jumalan äiti. Babyloniassa rukoiltiin taivaan kuningatarta, joka oli neitsyt. Taivaan kuningatar kuvattiin äitinä, jolla oli lapsi sylissään.

      Vuonna 500 tuli kirkkoon papeille pappispuvut, jotka erottivat heidät tavallisesta kirkkokansasta. Kiirastulioppia opetettiin alun perin Egyptissä ja Kreikassa, joka Rooman valtakunnassa uskontojen sekoittuessa tuli myös Rooman uskontoon mukaan ja v. 593 Gregorius Suuri avasi tietä kiirastuliopille katoliseen kirkkoon.

      Vuonna 553 Mariasta tehtiin Ikuinen Neitsyt (Aieparthenos).

      Vuonna 600 Gregorius I määräsi kirkolle latinan kielen rukous ja saarna kieleksi. Vuonna 600 Rooman kirkko otti käyttöön Marian ja kuolleiden pyhimyksien rukoilemisen.

      600 luvulla Bonifatius, joka oli Rooman piispa otti ensimmäisenä arvonimen paavi, väittäen olevansa Pietarin seuraaja. Vaikka todellisuudessa Rooman piispat ovat Babyloniassa syntyneen ylipappi kultin perillisiä, jota Roomassa kutsuttiin nimellä Pontifex Maximus.

      Vuonna 709 alkoi kirkossa paavin jalan suuteleminen, tämä tapa tuli suoraan pakanauskonnoista.

      Vuonna 787 Nikean kirkolliskokous laillisti ristin, kuvien ja pyhäinjäännösten palvonnan.

      Vuonna 850 asetettiin voimaan käsite; pyhä vesi, jossa tuli olla ripaus suolaa. Papin siunauksen jälkeen vedestä tulee pyhää. Vuonna 890 alkoi pyhän Joosefin palvonta.

      Vuonna 1079 Paavi Bonifatius VII sääti papistolle naimattomuuden eli selibaatin. Baabelin papeilta oli myös kielletty naimisiinmeno. Apostoli Pietarilla oli muuten vaimo.

      Vuonna 1090 otettiin käyttöön ruusukkonauha eli rukousnauha. Hindulaisuudessa on myös käytössä rukousnauha.

      Vuonna 1184 veronan kirkolliskokous sääti harhaoppisten inkvisition.

      Vuonna 1190 alettiin opettamaan aneiden myyntiä. Aneilla sai katolisessa kirkossa syntejä anteeksi.

      Vuonna 1215 Paavi Innocentius III sääti transsubstantiaatio-opin viralliseksi, jossa pappi muuttaa ehtoollisleivän- ja viinin Kristuksen ruumiiksi ja vereksi.

      Vuonna 1215 Paavi Innocentius määräsi lateraanikonsiilissa syntien tunnustamisen papille pakolliseksi ainakin kerran vuodessa.

      Vuonna 1220 Paavi Honorius määräsi ehtoollisleivän palvonnan.

      Vuonna 1229 Valensian kirkolliskokous kielsi Raamatun ns. maallikoilta ja asetti sen kiellettyjen kirjojen joukkoon.

      Vuonna 1287 keksittiin skapulaari, joka on palanen ruskeaa kangasta, jota käytetään Neitsyt Marian kuvan kanssa, koska sen otaksutaan sisältävän yliluonnollista voimaa. Skapulaari suojelee niitä kaikilta vaaroilta, jotka pitävät sitä paljaalla iholla. Esineiden palvonta tuli sisälle Rooman katoliseen kirkkoon.

      Vuonna 1439 Firenzen kirkolliskokouksessa kiirastulioppi julistettiin dogmiksi eli opinkappaleeksi.

      Vuonna 1439 oppi seitsemästä sakramentista vahvistettiin.

      Vuonna 1545 Trenton kirkolliskokouksessa päätettiin perimätiedon (traditio) olevan yhtä luotettava kuin Raamattu. Trenton kirkolliskokouksessa myös ns. apokryfiset kirjat lisättiin Raamattuun.

      Vuonna 1547 Rooman katolinen kirkko sääti Trenton konsiilissa: Jos joku sanoo, että uuden lain sakramentit eivät ole välttämättömiä ihmisen pelastumiseksi, vaan että ne ovat turhia, ja että ilman niitä tai ilman halua osallistua niihin ihminen saa vanhurskauden armosta yksin uskosta Jumalaan, vaikka kaikki sakramentit eivät ole pakollisia kaikille olkoon hän kirottu.

      Vuonna 1854 Paavi Pius IX julisti Neitsyt Marian siinneen saastattomasti.

      Vuonna 1870 Paavi Pius IX julisti opin paavin erehtymättömyydestä.

      Vuonna 1931 paavi Pius XI vahvisti uudelleen opin Neitsyt Mariasta, Jumalan äitinä.

      Vuonna 1950 paavi Pius XII julisti dogmin Neitsyt Marian taivaaseen ottamisesta.

      Katolinen kirkko ja sen opin kehitystä Lähdekirjallisuus:

      - Leo Meller: Vatikaani profetiassa

      - Juhani Aitomaa: Uusi viini juovuttaa
      Babylonin uskonnon ja katolisen kirkon opetuksen samankaltaisuuksia

      Baabelin tornia rakennettiin Sinearin maassa, kun kaikessa maassa oli yksi kieli. Baabelin tornin ja tämän ympärillä pyörineen uskonnon tarkoituksena oli saada koko maailma mukaan tähän epäjumalan palvelukseen --Rooman RoomanKatolinen kirkko ja sen päämies paavi on luomassa ekumenian kautta yhtä maailmankirkkoa, jolla se voi hallita maailmaa.

      Baabelin uskonto pyhitti sunnuntain auringonpäiväksi ----- vuonna 321 Konstantinus asetti auringonpäivän (sunnuntain) lepopäiväksi.

      Semiramus taivaan kuningatar oli neitsyt, jota tuli rukoilla ja palvoa ja jonka kautta tuli pelastus -----Rooman Katolisella kirkolla on Neitsyt Maria, joka on taivaan kuningatar, jota tulee rukoilla ja palvoa, ja joka välittää katolisen Jeesukselle.

      Baabelin uskonnossa oli äiti-lapsi kultti, jonka symboliksi tuli äiti, jolla oli käsivarsillaan lapsi. Äidin pään päälle asetettiin kuu ja lapsen pään päälle auringon sädekehä ----- Rooman Katolisella kirkolla on Marian patsas, jossa Maria pitää sylissään Jeesusta.

      Baabelin uskonnossa oli myös käytössä salainen ripittäytyminen Baabelin papeille -----Rooman Katolisella kirkolla on rippituoli, jossa pappi julistaa ripittäytyjälle synnit anteeksi.

      Baabelin uskonnossa sai myös veden vihmonnan avulla puhdistuksen synneistään ja uuden elämän(uudestisyntyminen) ----- Rooman Katolisessa kirkossa ihminen pelastuu vesikasteessa.

      Baabelin uskonnossa käytettiin rukousnauhoja ----- Rooman Katolisessa kirkossa on myös käytössä rukousnauhat.

      Baabelin uskonnossa joulukuun 25. päivä oli kuolleen Jumalan syntymäpäivä -----Rooman Katolinen kirkko asetti Jeesuksen syntymäpäivän joulukuun 25. päiväksi. Todellinen Jeesuksen syntymän ajankohta oli syys-lokakuun vaihde.

      Baabelin uskonnossa oli papeista muodostunut erillinen neuvosto, jota ylipappi johti ----- Rooman Katolisessa kirkossa paavi johtaa kardinaaleja.

      Baabelin uskonnossa papisto ei saanut mennä naimisiin, se oli heiltä kielletty -----Rooman Katolisen kirkon papit eivät saa mennä naimisiin, he ovat tehneet selibaattilupauksen.

      Baabelin uskonnossa palvottiin epäjumalien patsaita ja kuvia ----- Rooman Katolisessa kirkossa palvotaan Marian patsasta ja pyhimyksen kuvia.

      Rooman Katolinen kirkko on sekoittanut oppiinsa pakanauskontojen oppeja ja rituaaleja. Katolinen kirkko ja sen oppi on syvästi pakanallinen sekä paavin juuret ovat pakanauskonnosta syntyneitä käsitteitä. Jokainen joka rakastaa Jumalaa ja Hänen sanaansa on velvollinen kertomaan totuuden katolisille. Rakasta Rooman katolisia ja kerro heille totuus siitä ettei heidän oppinsa perustu Raamatun ilmoitukseen.



      Petri Paavola

      Lainasin, koska panoo miettimään.

      • saatto.....

        Saattoi olla asiaakin, mutta en lue noin pitkiä viestejä, koska arvaan ettei ne ole keskusteltavaksi kirjoitetutkaan. Arvelinko oikein?


      • väittämiinkin.
        saatto..... kirjoitti:

        Saattoi olla asiaakin, mutta en lue noin pitkiä viestejä, koska arvaan ettei ne ole keskusteltavaksi kirjoitetutkaan. Arvelinko oikein?

        Luen itse melkeinpä jatkuvasti.
        Tuon tänne keskusteluihin hieman valaistusta, kun näyttää olevan tarpeen.
        Tosin, hieman väärän nimikkeen alla, kuten adventistit, mutta tämän lepopäivä vääristymän ja monen muun asian takia painotan kohti sanaa.


      • Roomaan

        Suurin osa tekstitä oli tuttua jo historiasta, että sen puoleen oli helppoa lukea.

        Eksytys on oleva suuri. Niin suuri, etä löytäneekö Jeesus uskoa maan päältä.


    • kolme-enkeliä

      Profetoimisen lahja vaikutti Ellen G. Whiten palvelutyössä. Hän oli yksi seitsemännen päivän adventistein yhteisön perustajia. Hän välitti innoitettua opetusta Jumalan kansalle, joka elää lopun aikana. Hänen aikanansa maailma oli vielä miesten. Hän joutuikin profeetallisen kutsumuksensa vuoksi kriittisen tarkastelun kohteeksi. Mutta hän läpäisi raamatulliset kokeet ja jatkoi seurakunnan palvelemista saamallaan hengellisellä lahjalla 70 vuotta. Vuodesta 1844, jolloin hän oli 17 vuotias, aina vuoteen 1915, jolloin hän kuoli, hän sai yli 2000 näkyä. Hän ei käyttänyt itsestään profeetan nimeä, mutta ei vastustanut jos toiset häntä sellaiseksi kutsuivat. Hänen työnsä oli paljon enemmän kuin yksin profeetan työ on.

      Huolellinen tutkiminen osoittaa, että hänen kirjoituksensa ovat johdonmukaisia, paikkansapitäviä ja täysin sopusoinnussa Raamatun kanssa.

      Ennustukset myös ovat pitäneet paikkansa. Vuonna 1850 nykyaikainen spiritismi otti ensi askeleensa. White ennusti liikkeen kasvavan nopeasti ja monien kirkkokuntien hyväksyvän sen opetukset. Näin on todella käynyt ja kristillisissä piireissä on lisääntyvässä määrin havaittavissa väärien henkien työskentely.

      Myös ennustus katolilaisuuden ja protestantismin yhtymisestä on parhaillaan toteutumassa. Vielä 50 vuotta sitten tällainen ajatus olisi ollut ihmisistä mahdoton.

      Whiten teokset esittävät Kristuksen selvästi tosi Jumalana ja tosi ihmisenä.

      Hänen kirjoittamansa aineisto täyttää yli 80 kirjaa, 200 traktaattia ja 4600 aikakauslehtiartikkelia.

      Herra antoi hänelle neuvoja terveyden ja kasvatuksen alalta, perhe-elämästä, raittiudesta, evankelioinnista, kustannustoiminnasta, terveellisestä ruokavaliosta, lääkintätyöstä ja monista muista asioista.

      Hänen kirjoituksensa keskittyvät Jeesukseen Kristukseen, ja ne korostavat kristillisen perinteen korkeita moraalisia ja eettisiä arvoja.

      Adventtikirkon uranuurtajat päätyivät opillisiin peruskäsityksiinsä Raamattua tutkimalla. He eivät saaneet näitä oppeja Ellen Whiten näkyjen kautta.

      Ellen Whiten suositteli aina lukijoilleen Raamattua. Todistukset annettiin koska ihmiset eivät tunteneet Raamattua. Ne tuovat Jumalan sanan totuudet esille niin että elämä voidaan saattaa sopusointuun Raamatun ihanteiden kanssa.

      Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se mikä on hyvää kehottaa Raamattu. On paljon voitettavissa - tai menetettävissä - siitä riippuen, toteutammeko tätä kehotusta. Josafat sanoi: "Uskokaa Herraan, Jumalaanne, niin te olette hyvässä turvassa, ja uskokaa hänen profeettojansa, niin te menestytte." 2.Aikak.20:20. Hänen sanansa pitävät paikkansa tänäkin päivänä.

      • Riipaisiko omaatuntoa, kun noin kiireesti piilouduit monta kymmentä kertaa lähettämäsi eksyttävän massakirjoituksen taakse!


      • "Huolellinen tutkiminen osoittaa, että hänen kirjoituksensa ovat johdonmukaisia, paikkansapitäviä ja täysin sopusoinnussa Raamatun kanssa. "
        ==================

        Yllä oleva väite on kolmen kadotuksen enkelin kynästä. Kyseinen pastori ei rohkene vastata sanoistaan, vaan esiintyy peitenimellä, peitenimillä.
        Eikä ihme, sillä hänen väittämänsä Ellen G Whiten oppien raamatullisuudesta on tälläkin foorumilla lukuisia kertoja todistettu valhepropagandaksi.
        Enkelit ovat jääneet sanattomiksi ja niin sitten ovat langenneet sättimään henkilöitä - niitä, jotka paljastivat valheeksi Ellenin opit.

        Se on niin löysää ja hyllyvää valhetta, että siitä on vaikea saada kiinni, kuten kiemurtelevasta käärmeestä. JOS ellen todella vilpittömästi suositteli Raamattua so. raamatullista opetusta, herää kysymys, miksi hän kirjoitti aivan toisenlaisen ja vaikeaselkoisen raamatun: "Suuri taistelu".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      280
      6640
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3793
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      146
      2698
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      345
      2522
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2082
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      84
      1689
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1681
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1526
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1341
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      109
      1188
    Aihe