Mahtava takuu!!

Kuntsu

Fiskars mainostaa tuotteillaan olevan 10 vuoden takuun. Itselläni on pari Fiskarssin halkaisukirvestä. Tuossa taanoin mökillä puita halkoessani, pienemmästä kirveestä meni varsi poikki, ilman mitään erityistä syytä. Kysyin Fiskarssilta, miten saan uuden kirveen tilalle, koska tuote hajosi ja sen pitäisi kuulua takuun piiriin. Sain seuraavanlaisen vastauksen:
"Fiskars tuotteilla on raaka-aine ja valmistusvirhetakuu. Kirveillä tuo 10 vuoden takuu koskee terän ja varren liitosta. Käyttövirheet tai normaali tuotteen kuluminen ja raaka-aineen väsyminen eivät takuun piiriin kuulu. Virheen tulisi ilmetä uudehkossa tuotteessa."
Mielestäni takuu on poistettu aika hienosti! Silti eniten ihmettelen, miten tuotteella voi olla 10 vuoden takuu, jos virheen tulee ilmetä uudehkossa tuotteessa!!?? Pieni ristiriita! Kysyin asiaa myös Fiskarssin asiakaspalvelusta, mutta sieltä ei vastausta herunnut.
Mitä mieltä?

24

10158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ent käyttäjä

      Takuu on niin pitkä kun takavalot näkyy.

      Tästä se alamäki alkoi.

    • fiskars

      olen käyttänyt Fiskarsin takuuta hyväksi 3 kertaa. Takuukortti mukana ostopaikkaaan ja saanut aina rahat takaisin. Kyseessä pitkävartiset niveltaittuvat sakset. Vedessä kaisloja leikatessa muoviholkki ei kestä järvihiekkaa ja pullahtaa nivelestä ulos. OIen tyytyväinen toimintaan. Toinen tuote oli kun löin FIskasrin kirveen varren poikki. Hamaralla ja terällä vuoroin löydessä poikki kuin korren varsi..

      • Anonyymi

        Hamarallahan ei noilla Fiskarsin uusilla kirveillä saisi lyödäkään, kun eivät sitä ole tehty kestämään. Sitä varten on vanhat Billnäsit, joiden valmistuksen Fiskars suuressa viisaudessaan lopetti, olivat varmaan liian hyviä ja kestäviä.


    • 360

      Mielestäni täyttä kusetusta vaikka jollakin typerällä tavalla taitavat pystyä kikkailemaan takuunsa läpi tuollatavalla. Kysäise mitä kuluttajasuojaasiamies on mieltä ;)

    • M.S.pitk

      Ostin 2,5 vuotta sitten fiskarssin halkaisukirveen X15, kirves on ollut pelkästään mökki käytössä. Varsi meni poikki aivan normaalissa puun pilkkomisessa, takuukuittia ei tietenkään ollut joten vahinko jäi omalle vastuulle. Neuvoni on ostakaa halppiskirves kyllä ne puut halkeaa silläkin, tai ostakaa Prismasta sillä siihen löytää takuukuitin vielä vuosienkin kuluttua.

    • Hyhhyh

      Täällä myös Fiskarsin halkaisukirves hajos. Käytettiin korkeintaan 5 kertaa. Ostettu alle puol vuotta sitten. Harmi kun kuittia ei säilytetty :( kaikki tarrat vielä ehjänä. Pitäiskö ottaa yhteyttä valmistajaan. Vai onko ihan turhaa edes yrittää?

    • kasaka

      Varret näyttävät katkeavan. Pojalla on pääasiassa puiden pilkontaa partiokuvioissa, varsi poikki. Sanoin että takuu on, mutta kun lueskelin edellisiä niin halppista kehiin. Ei kantsi satsailla kalliiseen kotimaiseen kun kuvio on tällainen.

    • Bror-Erik1974odin-1Ac

      Kyllähän sen varren saa tohelokin poikki jos lyö kulukulla eli yli pölkyn. Ihan omaa vikaa! Olen halkonut 20 vuotta Fiskarsilla satamäärin järeitäkin pölkkyjä eikä kirves osoita minkäänlaisia heikkouden merkkejä. -Hyvä peli kerrassaan!

    • Lawetorder

      Vanha kunnon silmällinen bilnäss-kirves kaikkein paras, varsi menee poikki, niin ei kun vestää uuden, jos taidot riittää tai käy ostamassa. Terä ei lopu koskaan ja löytyy myös halkomaversiokin.

      Fiskarsin paskaa ole kannattanut ostaa enään vuosikymmeniin, etenkään nykyisiä silmällisvarsisis, siis joissa terä on ns. silmässä eli ns muovilelu jossa varsi muka hiilikuitua, rämähtää poikki hyvin herkästi.

    • Anonyymi

      Joopa joo, fiskarssin kirveet on valmistettu vain myyntiä varten. Hamaralla ei saa lyödä, terän kiinnitykset pettää ja jos kirves putoaa betonilattialle hamata edellä ja hamaraan tulee jälki on takuu päättynyt. Kaksi kirvestä hajonnut terän kiinnityksestä ja nyt riittää täytyy yrittää etsiä jostakin kunnon kirves vanhempaa mallia.

    • Anonyymi

      Tuotteella elinikäinen takuu kun tuote menee rikki takuu päättyy.

    • Anonyymi

      Minulla lapionvarsi poikki ja epäasiallinen vastaus Fiskarsilta. Tiedustelin kuvien kera takuusta ja manitsin juuri tämän saman 10 vuoden takuun. Lopulta, kun ilmaisin ystävällisesti tyytymättömyyteni heidän lähettämänsä vastauksen epäjohdonmukaisuuksiin viitaten, en saanut enää mitään vastausta. Kovin he viljelivät vastauksessaan fraaseja "mukavaa tiistaita ja "iloisin Fiskars-terveisin", mutta höpöä on nämä heidän takuu lupaukset. Harmi, mieluumin ottaisin vastaan selkeän tiedon, että takuuta ei ole kuin tällaiset tyhjät lupaukset.

    • Anonyymi

      Aikanaan lahjaksi saatu Fiskarsin kirves, joka oli tuolloin mainostettu elinikäisellä takuulla... nyt ei kuulemma enää ole voimassa ... onkohan tullut niin paljon viallisia vastaan?

      • Anonyymi

        Kyllä on tullut. Takuu myönnettiin aikanaan, kun tuote oli niin ylivertainen. Moni osti ja pettyi, koska terää suojaava muovi ei ollutkaan tarpeeksi tiukka. Muutaman käyttökerran jälkeen hyödytön tuote ja jos käyttöä on vain pari kertaa vuodessa tai harvemmin, ei vika tule esiin heti.


      • Anonyymi

        "Aikanaan lahjaksi saatu Fiskarsin kirves, joka oli tuolloin mainostettu elinikäisellä takuulla... nyt ei kuulemma enää ole voimassa ... onkohan tullut niin paljon viallisia vastaan?"

        Luitko mitä tuolla tarkoitetaan. Sitä, että elinikäinen tarkoittaa aikaa, jonka vastaavat tuotteet yleensä kestävät.


    • Anonyymi

      mulla fiskars kirves joka ostettu vuonna 1996

      vieläkin käytössä eikä hajonnut missään vaiheessa

      hakattu ainakin 200 kuutiota halkoja tuolla ja teroitettu muutaman kerran näinä vuosina

    • Anonyymi

      takuu koskee terän ja varren liitosta
      lisättävää?

    • Anonyymi

      Minulta terä lähti lähimpään lepikkoon, ikä ehkä n.10v. Saas nähdä käykö hyvin vai huonosti.

    • Anonyymi

      Fiskarssin puutarhasakseista, käytössä toista kesää, meni jousi rikki. Vein Hankkijalle mistä sakset oli ostettu. Ottivat asiasta selvää ja sanoivat että Fiskarssin tuotteilla EI ole enää takuuta, poistettu. Enkä kyllä enää osta Fiskarsseja vaan siirrynpä jatkossa Wolf-Gartenin välineisiin, joilla 10 vuoden takuu.

      • Anonyymi

        Juuri irtosi pitkävartisesta oksasaksesta jousi. En saa sitä takaisin koska on mahdoton venyttää älyttömän tiukkaa jousta niin paljon että takaisinsaanti onnistuisi.
        Asiakaspalvelusta (nainen) sanottiin vaan että eikö sulla ole ketään joka voisi korjata ne sakset. Takuusta ei puhuttu mitään.
        Huomasin että asiakaspalvelija ei ollut koskaan edes nähnyt tuollaisia saksia puhumattakaan että olisi käyttänyt.
        Luulen että leikkuripää pitäisi ensin hajottaa koska varaosiakin myydään. Pyysin asiakaspalvelusta ohjeita siihen. Ihan jo naurattaa valmiiksi millaisia uusavottoman ohjeita sieltä saan ;))
        Taidan viedä sakset liikkeeseen mistä ostin ne. Saa nähdä mitä tapahtuu.


    • Anonyymi

      Juuri näin ei ole parempia kun muutkaan, multa kahet oksasakset nöyrtyny

    • Anonyymi

      löitkö nauloilla kirveenpään paikoilleen 🤣 jos liitos pettää saat uuden kirveen

    • Anonyymi

      saksista olen kuullut saavan uudet tilalle , kirves taitaa olla liian arvokas kapistus ?

    • Anonyymi

      Juuri odottelen vastausta kun kirveen terä halkesi kokonaan ja se halkaisi myös varren terän kiinnityksestä mutta mitä näitä lukee niin taitaa jäädä saamatta uusi takuuseen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe