Elämää.

si.

Voiko ihminen oikeasti olla onnellinen?

Miten oppia tulemaan itse onnelliseksi, odottamatta koko ajan jonkun muun tekevän sen puolestasi? Eikai ole realistista odottaa prinssiä ratsunsa selässä korjaamaan kaiken. Mutta voiko yksinään loppujen lopuksi edes olla onnellinen?

Tai sitten vielä vähemmän ihmisen kanssa, jonka kanssa "kaikki on ihan hyvin" mutta elämä ei sittenkään ole sitä mitä pitäisi. Kuinka epätoivoseksi ja tyytymättömäksi ihmisen pitää mennä ennenkuin uskaltaa repästä ja muuttaa elämäänsä, ottaa riskejä? Kun elämä on pedattu valmiiksi, kaikki on kuten pitää mutta vierellä vain on ehkä väärä ihminen. Ihminen jossa ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta..

Irti täytyisi päästä nyt, muuten sitä ei tapahdu ikinä. Mistä voimaa repäistä itsensä tutusta ja turvallisesta tuntemattomaan, jossa kuitenkin voisi olla mahdollisuus?

Pitäisikö onnellisuus yrittää repiä siitä mitä on, muuttaa vain ajatteluaan huonomminkin voisi olla- suuntaan?

Eivätkö juuri ne ihmiset jotka tyytyvät siihen mitä saavat, koska se on "ihan jees", mutta jotka kumminkin koko ajan tietävät että jotain puuttuu, ole sitä mahdollista riskiryhmää joka jonakin päivänä saa tarpeekseen toisten onnellisuudesta ja siitä että itse ei sitä voi olla oikeasti ja todella, ja ottavat sen pyssyn ampuakseen itsensä tai ne muut onnelliset?

Voiko kestää itseään kuolinvuoteellaan, tarkastelemassa elettyä elämää ja tajuta, että mikään ei ollut sitä mitä piti koska itse ei uskaltanut tehdä asialle mitään kun kerran oli kahleet ranteisiinsa saanut.

5

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olen miettinyt

      jo vuoden kaksikin.Olin jo valmis laittamaan pisteen koko touhulle mutta sairastuin ja odottamani vauva kuoli juuri ennen laskettua aikaa.Siinä surussa jätin asiat ennalleen.Nyt on kohta vuosi kulunut ja kapinamieli alkaa nostaa päätään.Kaiken kokemani jälkeen sanoisin että jokainen vastaa omasta onnellisuudestaan,ei kukaan pysty siihen mihin ihminen itse ei kykene.Sanoisin että elämäni on tyydyttävää mutta tyhjää.Olen todella yksinäinen suhteessa. En vaan tiedä,että ruokinko itse tyytymättömyyttäni nykyiseen kumppaniin vai huijaanko itseäni saadakseni syyn revitellä. Jotenkin vaan tuntuu että kaiken paskan jälkeen olen ansainnut palan onneaa.Voin vaikka syyttää sielunkumppania..

    • sitä ettei se

      toinenkaan tehnyt asialle mitään.

      • niin helppoa.

        Se toinen teki paljonkin,olin vaan niin jumissa etten halunnut tajuta kuinka tosissaan hän oli.Piti pinnalla,melkein kirjaimellisesti.Kiitin häntä tänään ja sain ison miehen itkemään ilosta.Olen onnellinen että uskalsin avata keskustelun.Kuka tietää mitä tulevaisuus tuo,nyt ainakin uskallan elää itselleni uskollisena.


    • saat sitä

      voimaa muuttaa tilannetta. Toiset meistä valitsevat mieluummin turvallisuuden ja toiset taas käyvät tunteilla. En tosin tiedä kumman asema on "onnellisempi"..Lopetettiin yhteisellä päätöksellä kumppanini kanssa suhde, koska ajatus siitä, että vielä vuosia sitä samaa ei houkutellut..oli myönnettävä, ettei toista arvostanut, eikä pystynyt ns. palvomaan, en siis ollut kamalan onnellinen silloin. No sen jälkeen mitään varteen otettavaa en ole löytänyt ja siksi onnellisuuden tasossa ei ole tapahtunut muutoksia.

      Miksi muuten oletetaan, että vain yksi ihminen maailmasta voisi tuoda sen onnen? Ei kai meitä täällä näin montaa olisi, jos ei olisi tarkoitus tutustua useampaan. Varovainen kannattaa ehkä olla siinä, mitä muille lupaa ja vannoo..vähemmän sanoja, enemmän tekoja, silloin ei tarvisisi astella muka ikuiseen liittoon ja luvata muiden edessä aioita, joiden pitäisi muutenkin olla itsestään selviä.

    • -Jayn-

      Minä olen onnellinen. Niin käsittämättömältä kuin se tuntuukin, olen todella onnellinen. Ehkä se johtuu luonteestani; seurallinen, empaattinen, vahva. En ole montaa kertaan ajatellut olevani vahva, selviytyjä. Nyt kun katson elämääni taakse tajuan kuinka monista kolhuista olen selvitynyt. Joka kerta aurinko tuntuu paistavan lämpimämmin minua kohti.

      Ehkä eri ihmiset katsovat onnellisuutta eri tavalla. Jotkut odottavat onnellisuudelta paljon, toisille se on pieniä asioita. Toisille se on vain yhden kumppanin löytäminen, toisille se on paljon enemmän. odotan toki. odotan, että löydän minulle sopivan miehen, minulle täydellisen miehen. En kuitenkaan perusta elämäni onnellisuutta siihen. Olen onnellinen muista asioista ympärilläni. Minulle onni on perheeni, ystäväni, jopa outo ihminen, joka junassa avaa suunsa ja muistuttaa minua olemassaolostani. Onnea on kävellä auringon paiteessa, koskettaa syksyllä ensilunta, kastua kaatosateessa, onnea on hymy vieraalta. Minun elämäni on onnellista.

      En enää perusta ajatusta onnellisuudesta vain yhden ainoa ihmisen varaan. Miksi antaisin onnellisuuteni riippua siitä? Miksi oisin jäänyt huonoon suhteeseen saatika itkemään sen perään, vain siksi, että minulla olisi joku? En keksinyt yhtään hyvää syytä. Luulin olevani heikko, luulin, että vain yhden miehen rakkaus oli minun onneni. Onneksi olen lähtenyt, itkenyt itkuni, polttanut siltoja takanani korjaten niistä osan jälkeenpäin ja tajunnut, mitä onni minulle on. Minun onnellisuuteni on itse rakennettu, se on pieniä asioita, jotka tuovat hymyn ja hyvänolon tunteen mukanaan. Yhdessä ne muodostavat suuren kokonaisuuden: onnellisuuden tunteen.

      Kaikki tekevät kuitekin omat valintansa ja rakentavat omat siltansa; kaikki ovat erilaisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 113
      2353
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2197
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1991
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1374
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe