Hei
Olen monta kertaa polttanut pihvit kiinni pannuun, kun olen yrittänyt paistaa niitä valurautapannulla. Kaikissa ohjeissa neuvotaan paistamaan kuumalla pannulla. Keittolevyssäni on asteikko 1 - 6. Osaisiko joku neuvoa miten n. 2,5 senttiä paksusta fileestä saisi mediumin polttamatta. Neuvosta kiitollinen Santeri.
Pihvin paisto?
10
14373
Vastaukset
- vaniljainen85
no siis jos meinaan tavallista jauhelihapihviä ni vähä voita pannulle ja annetaan sen n.minsa siinä paistua ja käännetään,kannattaa kattoo sinne alle koska se on sun mielestä hyvä..sit vaan se toinen puoli samalla tavalla.mut jos meinaat kunnon pihviä,ni eka laitat nuijit sen lihan ja sit laitat sitä raastetta päälle...ja sit laitat pannuun vähän voita ja annat sen voin sulaa sielä ja sitte ku se pannu on tarpeeksi kuuma,laitat sen pihvin sinne,älä painele.annat se kypsyä noin 2 min,kannattaa kattoa sinne alle koska se on sun mielestä hyvä ja sit käänäät ja teet samal taval li annat olla vaan siinä.mut jos et haluu sitä raastetta päälle,ni nuijit sen lihan,laitat pannuun voita,levittelet sitä jollakin lastalla siihen ja ku se on tarpeeksi kuuma(saat tietää ku laitat pihvistä palan siihen ja se kuplii)ni laitat sen pihvin siihen ja annat sen kypsyä.teet ihan samalla tavalla,muista vaan kattoo alle koska se on susta hyvä....älä kuitenkaan kypsennä liikaa.äläkä painele!!!!hyvää ruokahalua...
- vaniljainen85
ja kannattaa antaa sen levyn olla eka neloses ja sit jos ei meinaa kuumentua ni voit vähä lisätä lämpöö..
- Heli
SEURAAVAN KIRJOITTAMANI VASTAUKSEN OLEN POIMINUT ELLIT-PALSTALLA KÄYDYSTÄ KESKUSTELUSTA, TOIVOTTAVASTI SIITÄ ON JOTAIN APUA...
Re: Mureat pihvit ??? Help! Heli 18.03. 21:19
Pihvin kypsyysaste "ennustetaan" siten, että tarkkaillaan lihasnesteiden nousemista lihan pintaan...
Eli, paista pihvit keskikuumassa pannussa ja liikuttele niitä paistamisen aikana. Käännä pihvit, kun pintaan alkaa nousta punertavaa lihasnestettä.
Medium: 3 min molemmilta puolilta
Kypsä: 4-5 min molemmilta puolilta
Ripottele suola ja mausteet vasta paistamisen jälkeen, sillä liian aikaisin lisätty suola imee lihasta nestettä ja pihvi kuivuu. Lisäksi mauste saattaa palaa, jos paistat pihviä liian kuumalla pannulla.
Parasta pihvilihaa on esim. marmoroitu brasilialainen tai argentiinalainen liha.
Laitan tähän vielä vinkkejä kastikkeiden tekoon...
Lihaa paistaessa (uunissa) ottaa talteen kaikki paistoliemi. Etenkin ravintoloissa tämä "skyy-liemi" on erityisen arvokasta herkkua ruuanlaitossa/kasteikkeiden teossa.
Tämän skyy-liemen voi kotioloissa korvata vahvalla demiglace-,liha-, kana- tai kalaliemellä. Kastikkeen tekee helposti siten, että nesteeksi laitetaan noin 1/2 kermaa ja 1/2 lientä. Ja tietenkin tuon liemen saostamisessa käytetään apuna esim. vehnä- tai maissijauhoja. Ja joukkoon kuullotettua sipulia ja valkosipulia. Kastiketta voi sitten maustaa haluamillaan mausteilla tai sulatejuustoilla. Mausteena mustapippuri on ihan ehdoton.
Vähän "parempi" pihvikastike syntyy seuraavista aineksista: 2 rkl voita, 1 sipuli, mustapippuria, 1 rkl Dijon-sinappia, 2 dl Demiglase-lientä tai lihalientä, 2 dl kuohukermaa, 2 rkl konjakkia. Tarvittaessa kastiketta voi saostuttaa jauhoilla.
P.S. Musta Pekka-juustoa kannattaa kokeilla kastikkeissa ja miksei Pikku Siskoakin... - Kokki
Johonkin ravintolaan missä voi kokin nähdä paistelevan pihvejä, esin Kampin SAS-royal on hyvä paikka seurata kyseistä hommaa. Kokki lisäksi erittäin mielellään antaa yleensä ohjeita ainakin juuri pihvin paistossa, jos paistelet pihvejä edellisten neuvojen mukaan et opi sitä ikinä.
Niin tuo aiemmin mainittu skyy-liemi, onhan se paistoliemi pohjana oikealle sky:lle mutta kaukana oikeasta.- kokki2
Oikea Sky-liemi tehdään luista ja kasviksista.
Elikkäs esim. jäniksen luita uuniin n.puoleksi tunniksi, ja sen jälkeen luut rikotaan niin että luuydin tulee näkyviin.
Seuraavaksi luut ja paljon kasviksia kattilaan, vettä päälle, ja annetaan kiehua hiljalleen kannen alla niin että lientä on jäljellä n.1/4 osa aluperäisestä. Tämä kestää n.10-12tuntia. Sitten vaan siivilöidään sattumat pois, ja maailman paras kastikepohja on valmis...!
- Jaska
Kaikista edellisistä vastauksista oli unohtunut tärkein ohje, nimittäin pihvit on otettava huoneenlämpöön tunti pari ennen paistamista.
Valurautapannu pitää kuumentaa kuutosella kunnolla kuumaksi ettei se jäähdy heti, kun laitat pihvit siihen. Liian montaa pihviä ei saa paistaa kerralla eli pannun pohja ei saa peittyä kokonaan pihveistä.
Lämpöä kannattaa pienentää (neloselle tai kolmoselle) samalla, kun laitat pihvit siihen, muuten palaminen on lähellä. Mediumia paistetaan noin pari minuuttia puolelta. Jos paistat yhtäaikaa kypsän ja mediumin, laita medium pannulle vasta samalla, kun käännät kypsän. Kääntämisen jälkeen lämpöä voi pudottaa edelleen (kakkoselle tai ykköselle). Kääntämisen jälkeen ei ole kiirettä ottaa pihvejä pannulta, jos pudotat lämpöä reilusti.
Helpon kastikkeen saa, kun hetken kuluttua pihvien kääntämisen jälkeen laittaa reilusti ketsuppia suoraan pannulle pihvien ympärille. Ketsupin perään laitetaan kermaa tai ruokacremeä ja sekoitetaan ainekset keskenään (makupalojen kokkien ohje).- Santeri
Sydämmellinen kiitos kaikille vastanneille asiallisista ja hyvistä ohjeista. Näyttää siltä, että perusvirheeni on ollut se, että en ole älynnyt pudottaa lieden lämpöä riittävän alas pihvien lisäämisen jälkeen. Aurinkoista Pääsiäistä kaikille ja kiitos vielä kerran. Noviisi Santeri.
- Lihaa
Loistavia vinkkejä ja kommentteja, itse olen syönyt parhaat liekkipihvit juuri SAS-raflassa. Kotonakin tavallinen pihvinteko onnistuu kohtalaisesti ja nyt tekis mieli kokeilla liekittämistä. Saiskos käytännön vinkkejä tähän, ettei tartte sitten soittaa palokunnalle...
- Heli
Itse en ole ikinä liekittänyt mitään suolaista, mutta sama periaate kaikissa. Laitan tähän oheen muutaman neuvon liekityksen suhteen, sekä jälkiruokaohjeen.
*****************************
- ÄLÄ IKINÄ LIEKITÄ LIESITUULETTIMEN, TAI ESIM. LAMPPUJEN ALLA!!! HARJOITTELE AVOIMESSA TILASSA, ESIM. ALKUUN ULKONA TUULEN SUOJASSA
- Kannattaa liekittää sellaisilla alkoholeilla, joista jää tarpeaksi aromia alkoholin palamisen jälkeen. Esim. votkasta aromeja tuskin löytyy, eikä itse palamisprosessi tuo ruokaan makua
- Sopivia alkoholeja liekittämiseen ovat esim. konjakki ja viski
- Jälkiruuille sopii liköörit. Esim. appelsiiniohukaisille (creps Suzette) Grand Marnier-likööri tai konjakkia. Likööreissä kannattaa huomioida, että niissä on tarpeeksi väkevyyttä, eivätkä ne saa olla liian makeita, sillä niissä ei ole tarpeeksi alkoholia
- Älä kaada alkoholia pannussa olevan ruuan päälle liikaa tai liian vähän. Liika alkoholi saa aikaan sen, että tuli sammuu alta aikayksikön ja liian vähäinen määrä ei syty nimeksikään. Kokeilemalla oppii
- Varo sormia tulta sytyttäessäsi, käytä mielellän semmoista "liekinheitintä". Kaasuliedestä on helppo haukata tulta, ei tule vahinkoa
********************
LIEKITETYT OHUKAISET
Ohukaistaikina:
0,5 l maitoa
n. 0,25 l vehnäjauhoja
2 kpl munia
sokeria, suolaa voita
1) Tee taikina ja paista pieniä ohukaisia.
Liekitysvoi:
40 kpl appelsiiniin kuoreen raaputettua sokeripalaa
0,1 l konjakkia
1,0 kg suolatonta voita
1) Sekoita sokeripalat ja konjakki. Kun sokeripalat ovat sulaneet, lisää pehmitetty voi.
Liekitysalkoholi:
konjakkia ja sitruslikööriä sekoitettuna keskenään
Liekittäminen:
1)Laita pannulle sopiva määrä liekitysvoita ja kääntele ohukaisia siinä.
2) Liekitysalkoholia kaadetaan pannulle lettujen päälle ja sytytetään palamaan. Jos oikein muistan, niin max 3cl/annos.
3) Ohukaisia laitetaan lautaselle noin 5 kpl/hlö, päälle pannuun jäänyttä kastiketta, sekä sokeroitua kermavaahtoa - Jsam84
Heli kirjoitti:
Itse en ole ikinä liekittänyt mitään suolaista, mutta sama periaate kaikissa. Laitan tähän oheen muutaman neuvon liekityksen suhteen, sekä jälkiruokaohjeen.
*****************************
- ÄLÄ IKINÄ LIEKITÄ LIESITUULETTIMEN, TAI ESIM. LAMPPUJEN ALLA!!! HARJOITTELE AVOIMESSA TILASSA, ESIM. ALKUUN ULKONA TUULEN SUOJASSA
- Kannattaa liekittää sellaisilla alkoholeilla, joista jää tarpeaksi aromia alkoholin palamisen jälkeen. Esim. votkasta aromeja tuskin löytyy, eikä itse palamisprosessi tuo ruokaan makua
- Sopivia alkoholeja liekittämiseen ovat esim. konjakki ja viski
- Jälkiruuille sopii liköörit. Esim. appelsiiniohukaisille (creps Suzette) Grand Marnier-likööri tai konjakkia. Likööreissä kannattaa huomioida, että niissä on tarpeeksi väkevyyttä, eivätkä ne saa olla liian makeita, sillä niissä ei ole tarpeeksi alkoholia
- Älä kaada alkoholia pannussa olevan ruuan päälle liikaa tai liian vähän. Liika alkoholi saa aikaan sen, että tuli sammuu alta aikayksikön ja liian vähäinen määrä ei syty nimeksikään. Kokeilemalla oppii
- Varo sormia tulta sytyttäessäsi, käytä mielellän semmoista "liekinheitintä". Kaasuliedestä on helppo haukata tulta, ei tule vahinkoa
********************
LIEKITETYT OHUKAISET
Ohukaistaikina:
0,5 l maitoa
n. 0,25 l vehnäjauhoja
2 kpl munia
sokeria, suolaa voita
1) Tee taikina ja paista pieniä ohukaisia.
Liekitysvoi:
40 kpl appelsiiniin kuoreen raaputettua sokeripalaa
0,1 l konjakkia
1,0 kg suolatonta voita
1) Sekoita sokeripalat ja konjakki. Kun sokeripalat ovat sulaneet, lisää pehmitetty voi.
Liekitysalkoholi:
konjakkia ja sitruslikööriä sekoitettuna keskenään
Liekittäminen:
1)Laita pannulle sopiva määrä liekitysvoita ja kääntele ohukaisia siinä.
2) Liekitysalkoholia kaadetaan pannulle lettujen päälle ja sytytetään palamaan. Jos oikein muistan, niin max 3cl/annos.
3) Ohukaisia laitetaan lautaselle noin 5 kpl/hlö, päälle pannuun jäänyttä kastiketta, sekä sokeroitua kermavaahtoaJos haluat pitää mehut sisällä niin lämmitä valurautapannua n.15.min.Sen jälkeen otat Pihvin käteen ja ruskistat reunat (tietenkiin rasva on laitettu ennen pihvin laittoa) Sen jälkeen paistat pihviä sivuiltaan siihen asti että mehu rupeaa tulemaan ulos lihasta.Ohjeessa on kyseessä on 3-5cm paksu pihvi.En suosittele kokeilemaan lehtipihveille.Tietty mausteet menee maun mukaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723033
- 552685
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322295- 792168
- 951976
- 361803
- 121566
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171517Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301360Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?291329