Smallvillen viimeaikaisia tapahtumia?

keski-savon-mies

Olen ollut Teräsmies-fani jo yli 20 v ja nähnyt kaikenlaisia Teris-elokuvia ja -sarjoja. Smallville on niistä ehdottamasti paras, asiat eivät ole mustavalkoisia eikä hahmot yksiulotteisia.
Olen seurannut sarjasta monta kautta, mutta tämä nyt nähtävä kausi on mennyt muutamaa jaksoa lukuunottamatta ohi. Yksinäisyyden Linnake ja Aaveraja (suom väärin Varjovyöhykkeeksi) ovat näemmä tulleet kuvioihin.
Mihinkä esimerkiksi Jonathan Kent kuoli? Entäs mikäs rooli on nykyään Lionel Luthorilla, vähän aikaahan mies oli suorastaan pyhimys?
Ja milloin tuo tuleva rikolliskeisari Lex Luthor meni yhteen Lana Langin kanssa??
Pientä tiivistelmää viimeisimmästä kaudesta jos saisi... :)

7

882

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • =))

      Viidennen kauden jaksossa Reckoning Jonathan Kent kuolee samana iltana tultuaan valituksi senaattoriksi vaaleissa. Jonathanin terveys on reistaillut siitä asti kun hän kolmannen kauden alussa lupasi Jor-Elille mitä vain, jotta Jor-El auttaa häntä saamaan Clarkin takaisin. Jor-El latasi Jonathaniin teräsmiehen voimat. Clark katkaisi välinsä toisen kauden lopussa perheeseensä punaisen kryptoniitin vaikutuksen vuoksi ja on elänyt maan alla Metropoliksessa.

      Jaksossa Reckoning alunperin kuoli auto-onnettomuudessa Lana, jolle Clark paljasti salaisuutensa. Kuolemaan johtanut tapahtumaketju alkoi tästä paljastuksesta. Lana lähti vaaleissa hävinneen ja humalassa olleen Lexin luota, kun Lex tuli mustasukkaiseksi nähtyään Lanan sormessa Clarkin vihkisormuksen ja pääteltyään siitä, että Clark kertoi salaisuutensa Lanalle. Lex lähti autolla Lanan perään.

      Clark pyysi Lanan kuoleman jälkeen Jor-Eliltä apua. Jor-El kertoi kristallista, jota voi kerran käyttää, mutta että tasapainon on säilyttävä. Hän palaa ajassa juuri siihen tilanteeseen, jossa oli kertomassa Lanalle salaisuuttaan. Tällä kertaa hän pidättäytyy kertomasta salaisuutta ja Lana suuttuu sanoen kyllästyneensä valheisiin ja haluaa erota. Tämän jälkeen Lana alkaa hiljalleen ajautua Lexin seuraan kasvavassa määrin, vaikka suhde jännitteistä huolimatta säilyy jonkin aikaa ystävyytenä. Lana ei kuole. Sen sijaan Lois Lane miltei kuolee, mutta Clark pelastaa hänetkin.

      Sen sijaan samaan aikaan Jonathan Kent kuolee saadessaan sydänkohtauksen riidellessään Lionel Luthorin kanssa senaattorinvaalikampanjansa rahoituksesta kotitilallaan. Lionel todistaa Jonathanin sydänkohtauksen, mutta ei auta häntä, vaan poistuu paikalta jättäen Jonathanin kuolemaan. Sitten hän tarjoaa Marthalle tukeaan ja pyrkii lähentymään hänen kanssaan, mutta Martha on pitkään epäilevä Lionelia kohtaan. Martha Kent ottaa kuolleen miehensä paikan senaattorina.

      Clarkin supervoimista on jäänyt todiste nauhalle, jota joku käyttää Marthan, joka on nyt senaattori, kiristämiseen. Lionel huomaa Marthan oudon käytöksen ja lopulta Martha avautuu tälle. Lionel neuvoo antautumasta kiristäjän vaatimuksille, mutta Martha vaatii ettei Lionel tee mitään. Lopulta Martha kuitenkin maksaa kiristäjälle ja saa nauhan. Hän ei tiedä, että Lionel on selvittänyt kiristäjän henkilöllisyyden ja maksanut tälle saadakseen oman kopion nauhasta. Katsellessaan nauhaa, jolla Clark pelastaa voimillaan Lanan, Lionel sanoo ääneen: "your secret is safe with me…Kal-El.”

      Lionel voittaa Marthan luottamuksen kun heistä kummastakin tulee kostonhimoisen psykopaatin jahdin kohteita. Kyseessä on joku, jolle Lionel on tehnyt menneisyydessä väärin. Heidät siepataan ja he joutuvat selviämään kuolettavista ansoista pysyäkseen hengissä. Lopulta he ovat hississä, jonne psykopaatti tiputtaa aseen, jossa on yksi luoti. Hän kertoo, että vain toinen heistä poistuu hissistä elävänä ja toisen on tapettava toinen.

      Lionel ottaa aseen ja pyytää Marthalta anteeksi sitä miten on kohdellut Marthaa ja tämän perhettä. Hän sanoo Clarkin olevan ainutlaatuinen poika, joka tarvitsee nyt enemmän kuin koskaan äitiään (viitaten Jonathanin kuolemaan). Sitten Lionel pyytää Marthaa tappamaan hänet ojentaen aseen Marthalle. Martha kieltäytyy. Lionel kertoo toivovansa että tämä voisi päättyä toisella tavoin. Sitten Lionel yrittää tappaa itsensä aseella, mutta ase on tyhjä. Hississä oleva kamera lähettää videokuvaa, jota Clark, Chloe ja Lex todistavat. Lex saa puhelun Lanalta ja poistuu.

      Psykopaatti astuu hissiin ja paljastaa aikovansa tappaa Lionelin joka tapauksessa. Lionel pyytää psykopaattia jättämään Marthan henkiin, mutta tämä ei suostu siihen. Clarkille ja Chloelle selviää hissin sijainti ja Clark lähtee paikalle. Psykopaatti poistuu hissistä ja katkaisee sen vaijerin. Hissi lähtee syöksymään alas, mutta Clark pysäyttää sen murskaantumisen kuilun pohjalle. Lionel kiittää Clarkia kutsuen tätä "soniksi". Myöhemmin Clark tapaa Lionelin uudestaan. Lionel kutsuu häntä nyt "Kal-Elinä" ja paljastaa tietävänsä nyt varmasti Clarkin alkuperän ja tienneensä sen siitä asti, kun hän piteli käsissään kristallia (eräs aikaisempi yhteys; neljännen tuotantokauden loppu, jolloin Lex jätti hänet kuolemaan kartanoon). Lionel sanoo ettei pyri millään tavoin vaarantamaan Clarkin ja Marthan kohtaloa.

      Lex kohtaa Lionelin ja vaatii saada tietää miksi Lionel kutsui Clarkia ainutlaatuiseksi pojaksi. Lionel vähättelee asiaa, eikä paljasta Lexille mitään. Clark juttelee Marthan kanssa Lionelista ja Martha huomauttaa, että Lionel oli valmis uhraamaan henkensä heidän vuokseen. Clark esittää silti joitain epäilyksiä.

    • L.N.

      Katselin eilen piitkästä aikaa Smallvillea, en ole nähnyt sarjaa sen keskeyttämisen jälkeen.Viimeksi kun näin, niin Lionel teloitettiin vanhoista rötöksistä.
      Nyt mies on hengissä, kuinka?
      Entä Lois Lane(BLONDI!) koska ilmaantui mukaan?
      Missä on Pete Ross?
      Missä välissä El´ien vanhat vihulaiset eli Varjovyöhykkeen tyypit ovat olleet mukana?
      Clarkin salaisuus on levinnyt mm.Lionelin tietoon, milloin?Lex ei ilmeisesti asiaa tiedä, vai kuinka?
      Missä vaiheessa Lexistä on tullut pahis?
      Entä Oikeuden Puolustajat, milloin esim.Oliver Queen tuli mukaan?

      • =))

        Lionel Luthoria ei ole missään vaiheessa teloitettu. Lionel joutui vankilaan 3. tuotantokauden lopussa epäiltynä vanhempiensa, joilta saamansa perinnön avulla perusti LuthorCorpin,, murhaamisesta. 4. tuotantokauden alussa Chloen todistuksen avulla Lionel Luthor tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen. Lionel ilmeisesti pyrki ennen oikeudenkäyntiä tappamaan Chloen ja Lexin kätyreidensä avulla vankilasta käsin, mutta suunnitelma epäonnistui. Syyllinen ei ole paljastunut ja Lionel on kiistänyt osallisuutensa tapahtuneisiin.

        Chloe onnistui pelastautumaan turvatalosta, joka räjähti, ja Lex jäi henkiin voimakkaasta myrkystä taustansa vuoksi (lapsuudessa Lex oli altistunut kryptoniitin vaikutuksille meteoriittimyrskyssä, mikä vahvisti hänen immunetiteettinsa ja minkä vuoksi hän on ollut aina kalju). 4. kauden alussa paljastuu, että Lex joutuu puhdistamaan verensä vuorokauden välein dialyysilaitteen avulla tai hän menehtyy. Lex on etsimässä parannusta tilaansa.

        Lionel oli kuolemassa mystiseen maksasairauteen, mutta se parantui Clarkin ja Lionelin vaihtaessa ruumiita keskenään Kryptonista peräisin olevan kiven avulla. Lionelin tarkoituksena oli vaihtaa kehoja Lexin kanssa alunperin ja jättää Lex kostoksi kuolemaan hänen ruumiiseensa. Lex oli vastuussa Lionelin pidätyksestä ja oli yhteistyössä poliisien kanssa järjestämässä häntä vastuuseen vanhempiensa surmaamisesta. Clark tuli kuitenkin väliin, ja kun Lionel ja Clark lopulta vaihtoivat ruumiit takaisin, niin Lionel huomasi parantuneensa. Tämä tapahtuma aiheutti myös Lionelissa syvemmän muutoksen ja hän pyrki jättämään pahat teot taakseen ja omistamaan loppuelämänsä hyville teoille. Toisaalta, tällöinkin hän kielsi vanhempiensa murhan, kun sitä häneltä kysyttiin.

        Lionel Luthor vapautui lopulta vankilasta, hänen tuomionsa kumottiin, vaikutusvaltaisen miljardöörin Genevieve Teaguen avulla. Lionelilla on ollut tähän yhteyksiä ja suhdekin. Teague tosin järjesti vapauttamista myös omien motiiviensa pohjalta ja se liittyy kristalleihin, joista tulee kolmannella kaudella keskeisiä juonen kannalta.

        4. tuotantokauden lopussa Lionelin taskussa on yksi kristalleista, joista hän riitelee Lexin kanssa. Maata on lähestymässä meteoriparvi, joka uhkaa Smallvillea. Kristalli aktivoituu Lionelin taskussa ja kosketus siihen vie Lionelin tajunnan johtaen hänen koomaansa. Lex jättää Lionelin kuolemaan kartanoonsa sanoen koomassa makaavalle isälleen, että hänestä on lopultakin tullut sellainen poika, jollainen Lionel on aina toivonut. Sitten hän pakenee meteorimyrskyä. Kosketuksen yhteydessä Lioneliin näyttää latautuvan jotakin... En paljasta enempää, koska asia liittyy 5. ja 6. tuotantokauteenkin.

        Lionel kiinnostui Clarkista varsin varhain ja jos muistat, niin Lionel sokeutui onnettomuuden seurauksena toisella tuotantokaudella. Tällöin hän oli muutamaan otteeseen tilanteissa, joissa Clark käytti voimiaan Lionelin läsnäollessa. Samoin samalla tuotantokaudella selviää, että Lionel on jonkin aikaa teeskennellyt sokeaa, mikä jättää auki epäilyksen, että Lionel näki jo silloin mihin Clark pystyi. Lionel oli jo tuolloin epätoivoisesti etsimässä parannuskeinoa maksasairauteen, johon ei ollut parannusta.


      • L.N.
        =)) kirjoitti:

        Lionel Luthoria ei ole missään vaiheessa teloitettu. Lionel joutui vankilaan 3. tuotantokauden lopussa epäiltynä vanhempiensa, joilta saamansa perinnön avulla perusti LuthorCorpin,, murhaamisesta. 4. tuotantokauden alussa Chloen todistuksen avulla Lionel Luthor tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen. Lionel ilmeisesti pyrki ennen oikeudenkäyntiä tappamaan Chloen ja Lexin kätyreidensä avulla vankilasta käsin, mutta suunnitelma epäonnistui. Syyllinen ei ole paljastunut ja Lionel on kiistänyt osallisuutensa tapahtuneisiin.

        Chloe onnistui pelastautumaan turvatalosta, joka räjähti, ja Lex jäi henkiin voimakkaasta myrkystä taustansa vuoksi (lapsuudessa Lex oli altistunut kryptoniitin vaikutuksille meteoriittimyrskyssä, mikä vahvisti hänen immunetiteettinsa ja minkä vuoksi hän on ollut aina kalju). 4. kauden alussa paljastuu, että Lex joutuu puhdistamaan verensä vuorokauden välein dialyysilaitteen avulla tai hän menehtyy. Lex on etsimässä parannusta tilaansa.

        Lionel oli kuolemassa mystiseen maksasairauteen, mutta se parantui Clarkin ja Lionelin vaihtaessa ruumiita keskenään Kryptonista peräisin olevan kiven avulla. Lionelin tarkoituksena oli vaihtaa kehoja Lexin kanssa alunperin ja jättää Lex kostoksi kuolemaan hänen ruumiiseensa. Lex oli vastuussa Lionelin pidätyksestä ja oli yhteistyössä poliisien kanssa järjestämässä häntä vastuuseen vanhempiensa surmaamisesta. Clark tuli kuitenkin väliin, ja kun Lionel ja Clark lopulta vaihtoivat ruumiit takaisin, niin Lionel huomasi parantuneensa. Tämä tapahtuma aiheutti myös Lionelissa syvemmän muutoksen ja hän pyrki jättämään pahat teot taakseen ja omistamaan loppuelämänsä hyville teoille. Toisaalta, tällöinkin hän kielsi vanhempiensa murhan, kun sitä häneltä kysyttiin.

        Lionel Luthor vapautui lopulta vankilasta, hänen tuomionsa kumottiin, vaikutusvaltaisen miljardöörin Genevieve Teaguen avulla. Lionelilla on ollut tähän yhteyksiä ja suhdekin. Teague tosin järjesti vapauttamista myös omien motiiviensa pohjalta ja se liittyy kristalleihin, joista tulee kolmannella kaudella keskeisiä juonen kannalta.

        4. tuotantokauden lopussa Lionelin taskussa on yksi kristalleista, joista hän riitelee Lexin kanssa. Maata on lähestymässä meteoriparvi, joka uhkaa Smallvillea. Kristalli aktivoituu Lionelin taskussa ja kosketus siihen vie Lionelin tajunnan johtaen hänen koomaansa. Lex jättää Lionelin kuolemaan kartanoonsa sanoen koomassa makaavalle isälleen, että hänestä on lopultakin tullut sellainen poika, jollainen Lionel on aina toivonut. Sitten hän pakenee meteorimyrskyä. Kosketuksen yhteydessä Lioneliin näyttää latautuvan jotakin... En paljasta enempää, koska asia liittyy 5. ja 6. tuotantokauteenkin.

        Lionel kiinnostui Clarkista varsin varhain ja jos muistat, niin Lionel sokeutui onnettomuuden seurauksena toisella tuotantokaudella. Tällöin hän oli muutamaan otteeseen tilanteissa, joissa Clark käytti voimiaan Lionelin läsnäollessa. Samoin samalla tuotantokaudella selviää, että Lionel on jonkin aikaa teeskennellyt sokeaa, mikä jättää auki epäilyksen, että Lionel näki jo silloin mihin Clark pystyi. Lionel oli jo tuolloin epätoivoisesti etsimässä parannuskeinoa maksasairauteen, johon ei ollut parannusta.

        Niin, mutta itse muistan tuon 3.kauden(viimeinen avoimilla kanavilla)päättyneen siihen kun Lionelia vietiin myrkkypiikille, vai muistanko väärin.
        Entä missä vaiheessa Oikeudenpuolustajat, pahis-Zod kavereineen, Oliver Queen, blondi-Lois ym. ovat ilmaantuneet sarjaan?Mihin katosi Pete Ross?


      • =))
        L.N. kirjoitti:

        Niin, mutta itse muistan tuon 3.kauden(viimeinen avoimilla kanavilla)päättyneen siihen kun Lionelia vietiin myrkkypiikille, vai muistanko väärin.
        Entä missä vaiheessa Oikeudenpuolustajat, pahis-Zod kavereineen, Oliver Queen, blondi-Lois ym. ovat ilmaantuneet sarjaan?Mihin katosi Pete Ross?

        Lionelia ei ole missään vaiheessa viety myrkkypiikille. Vankilaan hänet vietiin 3. kauden lopussa.

        Pete Ross halusi etäisyyttä Clarkiin, koska uskoi ettei voisi säilyttää hänen salaisuutta ja muutti toiselle paikkakunnalle.

        Zod saapuu Maahan Smallvillea uhkaavassa meteoriittiparvessa 4. kauden lopussa. Oliver Queen tulee mukaan 6. kaudella.

        Haluatko todella tietää tapahtumat, etkä esimerkiksi halua katsoa itse sarjaa?


      • L.N.
        =)) kirjoitti:

        Lionelia ei ole missään vaiheessa viety myrkkypiikille. Vankilaan hänet vietiin 3. kauden lopussa.

        Pete Ross halusi etäisyyttä Clarkiin, koska uskoi ettei voisi säilyttää hänen salaisuutta ja muutti toiselle paikkakunnalle.

        Zod saapuu Maahan Smallvillea uhkaavassa meteoriittiparvessa 4. kauden lopussa. Oliver Queen tulee mukaan 6. kaudella.

        Haluatko todella tietää tapahtumat, etkä esimerkiksi halua katsoa itse sarjaa?

        hommasin digiboxin vasta hiljattain ja aloin seuraamaan Smallvilleä aivan äskettäin, ilmankos paljon on mennyt ohi:(

        Ja nyt ymmärrän miksi sarja hyllytettiin Maikkarilta:kas kun sarja on ottanut askeleita kohti supersankariseikkailusarjaa, eikä siinä veivata loputtomasti ihmissuhteita kuten eräässä toisessa "scifi"-sarjassa eli Roswellissa, jossa sf-aineksia oli mukana vain näön vuoksi.

        Kyllä Smallvillekin olisi saanut jatkua jos se olisi pullollaan ihmissuhdevääntöjä toisensa perään ja sf- ja Teristeema olisi siinä sivussa esillä marginaalisesti.Kas, kun puhdas sf on Maikkarissa tabu!Ei meinaan ole arvon kanavajohtajan lempigenrejä!Joku Dr.Who esmes tuskin olisi saanut Jorma Sairaselta armoa silmissään ja kelvannut Hänen Kanavalleen!Sensijaan pakettihankintasarjat, laifstaili ja roskanpohjareality kyllä kelpaavat Pöllölaakson Nerolle.


      • batteryy91
        L.N. kirjoitti:

        hommasin digiboxin vasta hiljattain ja aloin seuraamaan Smallvilleä aivan äskettäin, ilmankos paljon on mennyt ohi:(

        Ja nyt ymmärrän miksi sarja hyllytettiin Maikkarilta:kas kun sarja on ottanut askeleita kohti supersankariseikkailusarjaa, eikä siinä veivata loputtomasti ihmissuhteita kuten eräässä toisessa "scifi"-sarjassa eli Roswellissa, jossa sf-aineksia oli mukana vain näön vuoksi.

        Kyllä Smallvillekin olisi saanut jatkua jos se olisi pullollaan ihmissuhdevääntöjä toisensa perään ja sf- ja Teristeema olisi siinä sivussa esillä marginaalisesti.Kas, kun puhdas sf on Maikkarissa tabu!Ei meinaan ole arvon kanavajohtajan lempigenrejä!Joku Dr.Who esmes tuskin olisi saanut Jorma Sairaselta armoa silmissään ja kelvannut Hänen Kanavalleen!Sensijaan pakettihankintasarjat, laifstaili ja roskanpohjareality kyllä kelpaavat Pöllölaakson Nerolle.

        Zod ei saapuntu kylläkään maahan neljännessä kaudessa vaan viidenne kauden päätäsjaksossa. viidenessä kaudessa esiintyi myös Brainiac, vesimies ja kyborgi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      27820
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      202
      17747
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      352
      9290
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6368
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4163
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3771
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      24
      1817
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1477
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1225
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      50
      1164
    Aihe