Osuma motarilla!?

Kielsi vastuunsa!

Minut ohittanut autoilija osui hieman peiliini oman autonsa peilillä Hämeenlinnan moottoritiellä. Mentiin selvittelemään asiaa tienpientareelle ja tutkittiin "törmäys"-paikkaa. Siinä menee usean kilometrin pituiselta matkalta tosiaan paksu pikivana juuri keskiviivojen kohdalla,eli viivoja ei "ole olemassa" ja kaveri totesikin: "koska kaistoja ei ole erotettu tuossa kohtaan,on kyseessä ollut yksi kaista ja siksi hänellä ei ole velvoitetta korvata mitään sillä hän ei ole teknisesti ollut millään ohituskaistalla tai mun kaistallani koska kahta kaistaa ei edes ole olemassa". Hän esitteli itsensä lakimieheksi,ja lähti pois ja jäin hölmönä katselemaan perävaloja.

Miten asiassa oikein pitäisi/piti menetellä? Koska tavallaanhan siinä tosiaan ei ole kahta kaistaa koska mitään kaistaviivoja ei ole näkyvissä..Mutta saisiko hän silti ohittaa minut noin?

16

1531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskomitävaan

      jos kerta vaan yks kaista,niin ohittaja saa vaikka ajaa ohitettavan yli jos vaan pystyy,vai saisko sittenkään.

    • ?????

      Joku potkaisee sinua munille ja sanoo:
      - tämä ei ollut mikään nyrkkeilyottelu, jossa ei saa potkia, joten turha mennä valittamaan tuomarille; olen muuten poliisi. Good bye.

    • Niin se menee

      Kai otit rekisterinumeron ylös jotta voit selvittää missä asuu.

      Sitten vaan peili paskaksi ajatuksella "ohitin vaan tästä".

    • Tyypillistä käytöstä röyhkeydessään!

    • autokoulussa väittivät että jos ei ole kaista merkintöjä, niin kaistoja on niin monta kuin autoja rinnakkain mahtuu 1 vastaantulija, ellei kyseessä ole yksisuuntainen tie, (jollaiseksi moottoritien voi periaatteessa laskea)

    • ei edes juristilla

      toivottavasti otit rekisteritunnuksen muistiin ja ilmoitat vaan poliisille että tuo törttöili liikenteessä ja vaurioitti autoasi.
      Juristit on kyllä yksiä sanonko mitä...

    • piruuttani

      tätä avausta vaimolleni, joka myös on lakimies. Vaimo totesi ykskantaan, että tuossa tilanteessa kaistamerkintöjen puuttumisella ei ole mitään merkitystä, joten haistakoon kyseinen lakimies vaan v*tun.

      Kyllähän maalaisjärki nyt muutenkin ihmiselle kertoo, ettei törttöilyä kuitata sillä, että joku merkintä oli puutteellinen. Ei se oikeuta rikkomaan lakia esim. törmäilyn muodossa. Kyseiseltä lakimieheltä voisi myös kysyä, että jos hän tulkitsee kaistamerkintöjen puutteessa asian niin, ettei paikassa ollut kahta kaistaa, niin mitä helvettiä hän lähtee tunkemaan ohi samaa kaistaa käyttäen?

      Ei nuo lakimiehet ole ihmisiä kummempia, eikä koulutus oikeuta rikkomaan lakia millään muotoa. Eikun vaan ilmoitusta tekemään, jätkä on kusessa koulutuksestaan huolimatta.

      Vai oliko tämä joku provo?

      • sori vaan bois

        Lakimies(ammattina muuten kamala: virastotyötä kasista kuuteen koko elämä pelkkää paperien lukemista) oli oikeassa. Jos ei kaistamerkintöjä ole,on jokaisella oikeus olettaa että kyseessä ei ole mikään "mielikuvitus"viivoilla eroteltu useampi kaistainen tie vaan yksikaistainen tie.

        Vai voinko minä tunkea ohittamaan kapealla mökkitiellä (vahinkoa aiheuttaen) ja väittää kivenkovana että kyllä tässä on kyseessä mielestäni 3 kaistainen tie eikä yksikaistainen tie,kaistoja erottavia merkintöjä tosin ei nyt näy mutta minusta näin on!

        Tiehallinto korvaa viimekädessä omat törppöilynsä,eli sen että kaistoja ei ole erotettu asianmukaisesti toisistaan.


      • -zorro-

        ...kaistalla SAA ohittaa auton, esim. leveäkaistatiellä...


      • T.Halonen, tasavallan presi...

        ...kysypä siltä vaimoltasi, mitä hän luulee, olenko minä Suomen tasavallan presidentti sillä perusteella, että sanon olevani. Ei silti, eivät ne presidentitkään ihmistä kummempia ole.


    • ...-.

      Sillä, onko kaistaviivoja olemassakaan, ei ole mitään vaikutusta kaistojen määrään, eli moottoritiellä voidaan olettaa olevan kaksi kaistaa suuntaansa. Tuollaisessa törmäilyssä syyllinen on luonnollisestikin se, joka ei ole pysynyt omalla kaistallaan - kaistojen rajan voitaneen olettaa olevan asvaltin keskikohdassa, olettaen ettei paikalla ole tiemerkinnöin erotettuja pientareita tms. Sillä ei ole mitään väliä, kumpi oli ohittamassa.

    • näin epäilisin

      moottoritien varrella ole moottoritie kylttejä, mikä kertoo.että moottoritie on kyseessä, kyllä vasta puoli on maksaja, et sitten tajunnut edes ottaa rek, numeroa talteen. Yleensähän lakimies tarjoaa käyntikorttia. Olis ehkä kannattanut kutsua poliisi paikalle. Tuliko mitään vahinkoa?

      • make

        vähiä poliisivaroja tuhlata keskellä motaria yhden peilin tähden.

        hommaa uusi peili ja käy vaikkapa pyöräpoikien kanssa neuvottelemassa jos ei muuten tule yhteisymmärrystä.


    • öllölä

      Jos kaistamerkinnät puuttuvat, on tiessä niin monta kaistaa kuin siihen mahtuu autoja rinnakkain. Lukee tieliikennlaissa. Eli kaveri on selvästi syyllinen. Mutta jos ei ole todistajia niin on vain sana sanaa vastaan ja voi olla aika vaikeaa saada enää jälkeenpäin korvauksia. Olisi pitänyt saada poliisit paikalle välittömästi tapahtuneen jälkeen tai saada kaveri kirjottamaan nimensä paperiin jossa myöntää osuneensa peiliisi.

    • autonisti

      niin sillä ei liene mitään merkitystä sen kanssa että ohittava törmäsi peiliisi. Vai saako normitielläkin ohittaessa kolhia toisia autoja?

      Juristi varmaan naureskeli partaansa kun lähti.

      • Esittelen itseni presidentiksi

        Mistä ihmeestä te päättelette, että kyseessä olisi ollut juristi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe