Mitä mieltä Smallville tv-sarjasta?

Liittyykö sarja mitenkään aikaisempiin leffoihin, sarjoihin yms? Minusta tuo on vain 2000-luvun versio Teräsmiehestä, mutta kuinka paljon loppujen lopuksi liittyy siihen?

Olen ollut aika pitkään supersankari "teeman" fani. (Spider-Man, Batman yms tämän lisäksi)

Kuitenkin viimekertainen Smallvillen jakso eli "Justice League." Kyborgi ei mielestäni ole sankarina Superman tarinoissa. Missä muuten Batman? No yhdessä jaksossa viitattiin Gotham cityyn, mut siihen jäi.

Henkilöiden taustat. Ei ole tainut tulla kovin montaa versiota, jossa Clark ja Lex ovat kavereita tai edes kunnolla tutustuneet toisiinsa. Vasta, kun Clark omaksui kokonaan sankariroolin ja otti nimekseen Teräsmies, niin siinä vaiheessa.

Lois on myös ihan erilainen, kuin aiemmissa. Syitä ei varmaan tarvitse kertoa.

Kuitenkin on hyvä sarja ja katson joka kerta ja vain pari jatksoa jäänyt näkemättä. Tuli vaan mieleen, kun jokaisesta ollaan tekemässä uusinta versoita.

7

953

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Telkuntöllääjä

      Sikäli sarja on hassu, että se kertoo nuoresta Teräsmiehestä, siinä missä aiemmin kerrotaan jo tutusta sankarista. Hassu se on siksi, että Teräsmiehen varhaisvuodet sijoittuvat nykyaikaan eli ajallisesti päin honkia. Mutta sarja on hyvä. Näyttelijävalinnat ovat hyviä. Lex Luthor varsinkin.

    • Oma suosikkini vuosia

      Vaikka Smallvillessä on otettu sekä artistista että tekijänoikeudellisista syistä vapauksia alkuperäismateriaaliin nähtynä, ko tv-sarja on yksi parhaista scifi-henkisistä draamasarjoista koskaan. Perusteluita tietysti edelliseen väitteeseen tarvitaan, mutta mainittakoon vain esim. erittäin toimiva juonellinen jatkuvuus ja roolihahmojen kehittyminen, sekä loistavat näyttelijäsuoritukset. Sarja on edennyt nyt jo kuudennen kauden loppuun, joka on hatunnoston arvoinen suoritus sarjalta, jonka kolme ensimmäistä kautta junnasivat paikoillaan erilaisten "freak of the week"-aiheiden takia. Viimeiset pari tuotantokautta ovat olleet loistava osoitus siitä, miten joustava ja monipuolinen Superman-mytologia on, ja miten sitä voi hyödyntää Smallvillen kaltaisessa, tekijänoikeuksien ja budjetin puolesta varsin rajoitetussa tuotannossa.

    • valitettavasssssti

      Ei valitettavasti ole sarjakuvalle kamalan uskollinen, Batmanistahan piti tulla myös samanlainen sarja nimeltään "Wayne", eli sarjan piti kertoa nuoren Bruce Waynen edesottamuksista ennen Batmaniksi tuloa, mutta Batman Beginsin takia sarja peruttiin. Smallvillessä on liikaa virheitä, Superman ei käytä siviilissä laseja saati pyri pitämään salaista identiteettiään piilossa. No mutta kai sarja on suunnattu vain sci-fi/teini/romansseista pitäville.

      • Siinä se syy

        Niin jos otat asioista selvää saat tietoosi sen että Smallvilleä tuottava taho ei pysty/saa käyttää kaikkia Superman-mytologian elementtejä koska ne ovat suojattu tekijäinoikeuksilla.


      • L.N.
        Siinä se syy kirjoitti:

        Niin jos otat asioista selvää saat tietoosi sen että Smallvilleä tuottava taho ei pysty/saa käyttää kaikkia Superman-mytologian elementtejä koska ne ovat suojattu tekijäinoikeuksilla.

        Kyllä Smallville on tehty ihan DC-Comicsin lisenssillä ja siinä on käytetty siis ihan luvan kanssa Teräsmies-hahmogallerian tyyppejä ja teemoja.
        Mua kyllä tökkii silmään se että Pete Ross oli musta ja Lois Lane on blondi!


    • cbhxcbv

      Iha menevä sarja.. Ei kuitenkaan parasta telkkarin antia. Itse olisin ollut sellasen Batman sarjan kannalta, mutta leffakin kelpaa. Mitä synkempi sarja sitä parempi.. Tolla kutoskaudella olen montakertaa huomannut, että sarja on aika ennalta arvattava.. Vaikka kutos kauden finaali onkin positiivinen ylläri.
      Pakko vielä mainita, että vaikka Smallville on todella kaukana Buffysta niin silti joskus se vaikuttaa heikolta kopiolta. Siis Smallville. nojoo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe