Mitä mieltä Smallville tv-sarjasta?

Liittyykö sarja mitenkään aikaisempiin leffoihin, sarjoihin yms? Minusta tuo on vain 2000-luvun versio Teräsmiehestä, mutta kuinka paljon loppujen lopuksi liittyy siihen?

Olen ollut aika pitkään supersankari "teeman" fani. (Spider-Man, Batman yms tämän lisäksi)

Kuitenkin viimekertainen Smallvillen jakso eli "Justice League." Kyborgi ei mielestäni ole sankarina Superman tarinoissa. Missä muuten Batman? No yhdessä jaksossa viitattiin Gotham cityyn, mut siihen jäi.

Henkilöiden taustat. Ei ole tainut tulla kovin montaa versiota, jossa Clark ja Lex ovat kavereita tai edes kunnolla tutustuneet toisiinsa. Vasta, kun Clark omaksui kokonaan sankariroolin ja otti nimekseen Teräsmies, niin siinä vaiheessa.

Lois on myös ihan erilainen, kuin aiemmissa. Syitä ei varmaan tarvitse kertoa.

Kuitenkin on hyvä sarja ja katson joka kerta ja vain pari jatksoa jäänyt näkemättä. Tuli vaan mieleen, kun jokaisesta ollaan tekemässä uusinta versoita.

7

962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Telkuntöllääjä

      Sikäli sarja on hassu, että se kertoo nuoresta Teräsmiehestä, siinä missä aiemmin kerrotaan jo tutusta sankarista. Hassu se on siksi, että Teräsmiehen varhaisvuodet sijoittuvat nykyaikaan eli ajallisesti päin honkia. Mutta sarja on hyvä. Näyttelijävalinnat ovat hyviä. Lex Luthor varsinkin.

    • Oma suosikkini vuosia

      Vaikka Smallvillessä on otettu sekä artistista että tekijänoikeudellisista syistä vapauksia alkuperäismateriaaliin nähtynä, ko tv-sarja on yksi parhaista scifi-henkisistä draamasarjoista koskaan. Perusteluita tietysti edelliseen väitteeseen tarvitaan, mutta mainittakoon vain esim. erittäin toimiva juonellinen jatkuvuus ja roolihahmojen kehittyminen, sekä loistavat näyttelijäsuoritukset. Sarja on edennyt nyt jo kuudennen kauden loppuun, joka on hatunnoston arvoinen suoritus sarjalta, jonka kolme ensimmäistä kautta junnasivat paikoillaan erilaisten "freak of the week"-aiheiden takia. Viimeiset pari tuotantokautta ovat olleet loistava osoitus siitä, miten joustava ja monipuolinen Superman-mytologia on, ja miten sitä voi hyödyntää Smallvillen kaltaisessa, tekijänoikeuksien ja budjetin puolesta varsin rajoitetussa tuotannossa.

    • valitettavasssssti

      Ei valitettavasti ole sarjakuvalle kamalan uskollinen, Batmanistahan piti tulla myös samanlainen sarja nimeltään "Wayne", eli sarjan piti kertoa nuoren Bruce Waynen edesottamuksista ennen Batmaniksi tuloa, mutta Batman Beginsin takia sarja peruttiin. Smallvillessä on liikaa virheitä, Superman ei käytä siviilissä laseja saati pyri pitämään salaista identiteettiään piilossa. No mutta kai sarja on suunnattu vain sci-fi/teini/romansseista pitäville.

      • Siinä se syy

        Niin jos otat asioista selvää saat tietoosi sen että Smallvilleä tuottava taho ei pysty/saa käyttää kaikkia Superman-mytologian elementtejä koska ne ovat suojattu tekijäinoikeuksilla.


      • L.N.
        Siinä se syy kirjoitti:

        Niin jos otat asioista selvää saat tietoosi sen että Smallvilleä tuottava taho ei pysty/saa käyttää kaikkia Superman-mytologian elementtejä koska ne ovat suojattu tekijäinoikeuksilla.

        Kyllä Smallville on tehty ihan DC-Comicsin lisenssillä ja siinä on käytetty siis ihan luvan kanssa Teräsmies-hahmogallerian tyyppejä ja teemoja.
        Mua kyllä tökkii silmään se että Pete Ross oli musta ja Lois Lane on blondi!


    • cbhxcbv

      Iha menevä sarja.. Ei kuitenkaan parasta telkkarin antia. Itse olisin ollut sellasen Batman sarjan kannalta, mutta leffakin kelpaa. Mitä synkempi sarja sitä parempi.. Tolla kutoskaudella olen montakertaa huomannut, että sarja on aika ennalta arvattava.. Vaikka kutos kauden finaali onkin positiivinen ylläri.
      Pakko vielä mainita, että vaikka Smallville on todella kaukana Buffysta niin silti joskus se vaikuttaa heikolta kopiolta. Siis Smallville. nojoo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      201
      4783
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      279
      2912
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      211
      1480
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1186
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1081
    Aihe