Concourse D`elegance 2007

http://www.nettiauto.com/viewArticle.php?id= 174&content=more

Ylivoimaisesti paras vuosittainen autotapahtuma Suomessa pidetään Turun saaristossa.

Keltainen Triumph Spitfire ylittää kadun Turun keskustassa. Lähden ajamaan samaan suuntaan kuin sekin. Pikku hiljaa kaupungin keskusta muuttuu lähiöksi ja siitä edelleen maaseuduksi. Silloin tällöin ylitetään silta, jonka alla lainehtii joku Aurajoen sivujoki tai itämeren vesistöä. Huomaan mutkaisen tien suoremmilla osuuksilla edessä viilettävän mustan avoauton, jota en kykene tunnistamaan. Yritän päästä lähemmäs. Aurinko hellii ulkoilijoita, eikä pilvistä ole tietoakaan.

Ajelen seututietä numero 1821 kohti Kakskertaa Turun saaristossa. Tiellä on yllättävän paljon liikennettä. Hitaasti saavutan muutamaa autoa edempänä purjehtivan avoauton. Sehän on Porsche 944! Ja sen edellä kulkee Porsche Cayenne! Niiden edessä näen vielä sen keltaisen Spitfirenkin.

Olemme kaikki matkalla Harjattulan kartanolle Classic Sports Cars Concours D’Elegance – tapahtumaan.

Jos tapahtuman nimeä ei pysty muistamaan tai lausumaan, voi kuvailla tapahtumaa lyhyesti klassikkosporttien kauneuskilpailuksi. Juhannusta edeltävä viikonloppu kerää joka vuosi runsaasti kaiken karvaisia klassikoita ja urheiluautoja Harjattulan Golf-kentän vihreille niityille. Vuonna 2006 oli vuorossa kymmenes kerta.

Vastoin edellä mainittuja avoautoja minä joudun jättämään perheautoni jo parkkipaikalle kaksikon jatkaessa sporteille varatulle nurmikentälle.

Pelkästään parkkipaikalla voi nähdä erikoisia autoja monia pienempiä tapahtumia enemmän.

Varsinaisella näyttelyalueella on toistasataa toinen toistaan upeampaa, nopeampaa ja harvinaisempaa peliä. Osallistumismaksua ei ole, kuka tahansa voi ajaa oman urheiluautonsa muiden ihasteltavaksi. Myöskään pääsylippuja ei ole.

Paikalle oli saapunut kirjava joukko urheiluautoja 1950-luvulta tähän päivään. Vahvimmin oli edustettuna Mercedes-Benz, Porsche, Jaguar ja Ferrari. Jaguarilla ja Mersulla oli maahantuojan toimesta esillä uusimpia mallejaan. Lisäyksenä viime kertaan amerikkalaisten urheiluautojen määrä oli moninkertaistunut. Esimerkiksi Corvetteja eri aikakausilta oli paikalla melkein parikymmentä.

Yksi näyttelyn parhaista puolista on se, että kaikki autot on ajettu talleistaan paikan päälle. Toiseksi lähes jokainen, kaikkein harvinaisimmatkin, ovat suomen rekisterissä. Suomestakin löytyy todella upeita aarteita, vaikka valtion päättäjät yrittävät tehdä maastamme autoilijan autiomaata.

Käsite Concours D’Elegance merkitsee loistokkuuden kilpailua. Käytännössä Harjattulassa se tarkoittaa sitä, että raati valitsee kolme upeinta avoautoa sekä kolme upeinta umpiautoa.

Voittajatrioille jaetaan palkinnoiksi laadukkaita autonhoitotuotteita. Näyttelyn parhaan tittelin vei tyylikäs vuoden 1978 Chevrolet Corvette.



Classic Sports Cars Concours D’Elegance on erittäin poikkeuksellinen autotapahtuma Suomen olosuhteisiin. Harjattulassa ei kuunnella subbareiden jyskettä, vaan linnunlaulua ja Poriginal Jazz Quartetia. Harjattulassa ei tarjoilla olutta, vaan hienoja viinejä. Harjattulassa ei kuvata autoja pimeissä ja ahtaissa halleissa, vaan kirkkaan sinitaivaan alla.

Kirjoittanut Jukka Holmi

4

1440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alfanisti

      16.06 'Rally Storico' lähtee klo 10:00 Espoosta Bembölen Kahvituvalta (Fonecta 26H1) aamupäivällä Kuninkaantietä pitkin, mm. Fiskarsin kautta, jossa lounas klo 13:00-15:00
      ja päättyy Turun Kakskertaan .

    • ; - )

      Yhtään poliisia ei ajettu hengiltä.

      • klassikot

        upeita mersuja


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1595
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1263
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1037
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      930
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      861
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      858
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      61
      779
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe