Kollektiivinen muisti ja aikamatka

paalag

Aikamatka
Historian raunioita kierrellessä löytää yhtä jos toista menneisyydestä. Enemmän löytyy kuitenkin eri kirjoituksista, niin Egyptin hieroklyyfeistä, Gilgamiseh eeppoksesta, Heprealaisten Raamatusta, Vedaksesta ja tietenkin "Inkojen" traditioista ja mysteereistä.

Muinaisuskonnot edustavat tietynlaista kollektiivista muistia. Eri aiheet, tapahtumat kerrotaan kunkin kansan omalla kielellä johon assosioituu kielikuvien käytön avulla saatu tilanne asioiden käsitteellistämiseksi. Eli saadaan kuulijat ymmärtämään heille tuttujen tapahtumien ja tilanteiden kautta kerronnan sisältö, sen sanoma.

Muinaiset uskonnot liitetään pakanallisuuteen - ollen vastakohta vallitsevalle - ainoalle hyväksytylle kristinuskolle.

Uusia ryhmiä on syntynyt kuin sateella sieniä - julistaen edustavansa muinaisia uskontoja, niiden osaamista ja salaista tietoa. Heidän osaaminen on samalla tasolla mitä sika tietää tähtitieteestä.

Tuhansia vuosia sitten, paljon ennen heprealaisten tarinan kerronnan alkua, paljon ennen moisen heimon ilmaantumista maapallon eri osissa oli yhtenäinen tieto asioita - siitä mitä oli ollut ja mitä tulee olemaan.

Sittemmin tuo heprealaisten porukka onnistui korruptoimaan koko tietomäärän, ja lopun tuhosi siitä kehittynyt kristinusko.

Esimerkki, varsin oivallinen, tulee esille mm. "Maasais, Canaanites And the Inca Connection"kirjoituksesta. http://iportti.com/.599bc0c6
Muita vastaavia löytyy, joista olen myös kirjoittanut.

2003 aloitin kirjoituksen otsikolla "Maailmanloppu 21.12.2012?" http://iportti.com/.4b2889d4
siihen liittyen yksi suosikeistani on Patonin kirjoitus:
At stated periods of time, a certain celestial defluxion rushes on them like a disease; from whence those among you who survive are both destitute of literary acquisitions and the inspiration of the Muses. Hence it happens that you become juvenile again, and ignorant of the events which happened in ancient times.... -- Plato, The Timaeus and the Critias, transl. by Thomas Taylor, p.101

Viracocha ja Käärmeen ihmiset kertoo Kosmisesta taistelusta - http://iportti.com/.599bc2d8/0 - todella mielenkiintoinen "muinaisuskontoon" liittyvä osa.

2

962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paakana

      eikö se mene jakeluun että tämä on pohjoismaisten muinaisuskontojen palsta? mainosta metafysiikkaasi muualla.

      • paalag

        Kollektiivinen muisti ja aikamatka oli otsikoinnissa. Mitenkä pohjoismaisten muinaisuskontojen aihe itsessään voi erottua yksistään omaksi osaksi, jolla ei olisi rinnastuksia muihin muinaisuskontoihin?

        Entä tuo viittaus metafysiikkaan? Tarkoittaako se sitä että muiden kansojen muinaiset uskonnot, kuten Kelttiläisyys ja Germaanien eri uskonnot olisi metafysiikkaa, mutta pohjoismaisten muinaisuskontojen alue ei sitä olisi?

        Keskustelu pohjoismaisten muinaisuskontojen sisällöstä omana erillisenä greeniä ilman että huomioidaan muiden kansojen kollektiivista muistia on kuin pöytä ja tuoli joka on tehty neljälle jalalle joista sitten poistetaan yksi jalka.

        Kristinuskosta puhuminen siten ettei huomioida sen taustaa, Heprealaisten kirjoituksia luo oman rinnakkaisen maailman. Pohjoismaisten muinaisuskontojen esilletuominen, siitä argumentointi ilman "taustaa" rakentaa oman rinnakkaismaailman - joka ei ole todellinen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      4992
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      39
      1538
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1181
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe