Kysymyksiä raamatusta

Ontta

En ole itse uskonnollinen, mutta jonkin verran raamattua tunnen. Anteeksi nyt uskovaiset, mutta mielestäni se on melko ristiriitainen kirja, niin kuin muidenkin uskontojen pyhät kirjat. Minua kiinnostaa tietää, että miten te raamattua tulkitsette? Uskotteko, että siinä on virheitä, mutta kaikki uskonnollisesti tärkeä siinä on riittävän totuuden mukaisesti kerrottu? Vai oletteko fundamentalisteja raamatun suhteen? Eli uskotte joka sanan kirjaimellisesti, mitä siitä löytyy. Entä miten suhtaudutte raamatun omituisuuksiin. Kuten siihen, että VT:n useat henkilöt elivät monta sataa vuotta?? Miten puolestaan ymmärrätte kolminaisuusopin? Onko kantanne kirkon virallisen kannan kanssa yhtenevä? (Isä, poika ja pyhähenki muodostavat yhdessä kolmiyhteisen Jumalan) Vai onko teidän mielestänne nuo kolme "heppua" eri persoonia? Annatteko arvoa pelkästään uuden testamentin kirjoituksille, erityisesti evankeliumeille, vai pidättekö KOKO raamattua tärkeänä? Tässä tuli nyt muutamia kysymyksiä raamatun suhteen. OIs mukava kuulla teiltä erillaisia mielipiteitä asiasta. Kiitokset jo etukäteen vastaaville! (Jos vastauksia tulee)

17

1055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • caz

      mutta uskon Jumalan Sanaan täydestä sydämestäni, toisin on uskonnollisilla ihmisillä, joiden elämässä eivät toimi Jeesuksen lupaukset.
      Minä en löydä Raamatusta yhtään ristiriitaa, se miksi ihmiset sanovat, että Raamattu on ristiriitainen kirja, eivät ole tutkineet sitä, eivätkä ymmärtäneet.
      Tärkeintä on, että Raamatun Sana toimii elämässäni, ei siihen olisi muuten syytä uskoa..sellainenhan on ihan uskonnollista!
      Luen uutta testamenttia enemmän kuin vanhaa, sillä uudessa on kyse uudesta liitosta, jota elämme tänäpäivänä. Koko Raamattu on tärkeä, sillä se on Jumalan Sana. Lähdenpä tas lukemaan...=)

      • Pakana(M)

        valehtelemalla noin härkisti otsikossasi? Väität ettet olisi uskonnollinen, vaikka tekstissäsi selvästi käy ilmi että olet uskonnollinen.


      • Hebe
        Pakana(M) kirjoitti:

        valehtelemalla noin härkisti otsikossasi? Väität ettet olisi uskonnollinen, vaikka tekstissäsi selvästi käy ilmi että olet uskonnollinen.

        "Uskovainen" ja "uskonnollinen ihminen"
        "Beliver" and "religious man"

        Näetkö mitään eroa?


      • Anonyymi
        Pakana(M) kirjoitti:

        valehtelemalla noin härkisti otsikossasi? Väität ettet olisi uskonnollinen, vaikka tekstissäsi selvästi käy ilmi että olet uskonnollinen.

        Raamatussa on ristiriitoja, pahimmasta päästä heti alussa: Jos Jumala loi tasan 2 ihmistä, kuka ihme on Aatamin ja Eevan pojan Kanin pojan äiti? Ei pitäisi ihmissuvun alkaakaan, jos Eeva on ainoa nainen. Ja pääsiäisestä: 3.päivä perjantaista (pitkäperjantai) on maanantai, ei sunnuntai.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatussa on ristiriitoja, pahimmasta päästä heti alussa: Jos Jumala loi tasan 2 ihmistä, kuka ihme on Aatamin ja Eevan pojan Kanin pojan äiti? Ei pitäisi ihmissuvun alkaakaan, jos Eeva on ainoa nainen. Ja pääsiäisestä: 3.päivä perjantaista (pitkäperjantai) on maanantai, ei sunnuntai.

        "Kuka ihme on Aatamin ja Eevan pojan Kanin pojan äiti?"

        Raamatussa ei vastausta tähän kysymykseen kerrota.
        Mutta en näe tässä mitään ristiriitaa.

        Raamatussa kerrotaan esim. vain kahden Aatamin ja Eevan lapsen nimi.
        Mutta ei tämä tarkoita, etteikö lapsia olisi ollut enemmänkin.


    • jli

      Raamattu on meille annettu, jotta me voisimme edes jossain määrin ymmärtää, millainen Jumala on ja mikä on Hänen suunnitelma ihmiskunnan kohdalla. Tämä ilmoitus on luotettava, koska kirjoittajien takana on Pyhän Hengen innoitus. Jumala on ”valvonut Sanaansa” ihmisten toiminnoista huolimatta. Mikään muu ihmisen kirjoitus, vaikka niissä voi olla viisaita sanoja, ei ole verrattavissa Raamattuun. Raamatun luotettavuuden puolesta puhuvat lukuisat toteutuneet profetiat sekä seikka, että sen sanoman kautta sadat miljoonat ihmiset ovat saaneet kokea Jumalan voimaa monella tavalla omassa elämässä. He ovat kokeneet omakohtaisesti, että Jumalan Sana on ELÄVÄ SANA.

      Raamatussa kulkee punaisena lankana, että Jumala, kaiken Luoja, on pyhä ja jokainen tottelemattomuus on syntiä tätä pyhyyttä (täydellistä harmoniaa) vastaan. Mutta Hän on myös rakkaus, joka Jeesuksen sovitustyön kautta haluaa, että jokainen ihminen uudelleen armosta pääsee Hänen yhteyteensä. Tämä evankeliumin ilosanoma tarjotaan jokaiselle lahjana ilman omia ansioita. Meille jää, otammeko lahjan vastaan.”
      Qumran-kääröjen perusteella on todettu, ettei Raamatun teksti ole muuttunut. Vaikka kääntäminen on joskus vaikea tehtävä ei ole myöskään todettu, että siinä olisi tapahtunut oleellisia virheitä. Ensimmäiset evankeliumit kirjoitettiin hyvin aikaisessa vaiheessa, jolloin silminnäkijät vielä elivät.
      Huomioiden monenlaisia tekijöitä olen todennut, että Raamattu todella on luotettava. Lähemmin tästä : http://www.nic.fi/~jlindell/raam.htm ja sen alalinkit.
      Sieltä löytyy lisää tulkinnoista sekä "ristiriidoista"

      Monet eivät hyväksy esim. VT:n Mooseksen kautta annettuja lakeja ja sääntöjä. Ne olivat Israelin kansan ”yhteiskuntalaki”, joka soveltui sen ajan tilanteeseen. Jeesuksen mukaan oli annettu ”heidän kovuutensa takia”. Tappaminen on Jumalan tahdon vastaista. En kirjoita tästä sen enempää.
      Jos luemme UT:n ohjeita ja neuvoja, huomaamme, että kristityn kohdalla tulisi olla voimassa ihan erilaiset asenteet ja käyttäytymismallit, kuin mitä nykyäänkin vallitsevat. Tässä olen esittänyt mm. seuraavat jakeet :
      Kolossalaiskirjeestä :
      Haudatkaa siis se, mikä teissä on maallista: siveettömyys, saastaisuus, intohimot, pahat halut ja ahneus
      Luopukaa nyt tekin tästä kaikesta: vihasta, kiukusta, pahuudesta, herjauksista ja siivottomista puheista. Älkää valehdelko toisillenne.
      Tämän tilalle :
      Pukeutukaa sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja kärsivällisyyteen. Pitäkää huolta, että tulette toimeen keskenänne, antakaa anteeksi toisillenne, vaikka teillä olisikin moittimisen aihetta.
      Mutta kaiken kruunuksi tulkoon rakkaus, sillä se tekee kaiken täydelliseksi.
      Vielä Efesolaiskirjeestä :
      Älkää päästäkö suustanne sopimatonta puhetta, vaan puhukaa sitä, mikä kulloinkin on hyvää ja hyödyllistä ja kuulijoille iloksi.
      Hylätkää kaikki katkeruus, kiukku, viha, riitely ja herjaaminen, kaikkinainen pahuus. Olkaa toisianne kohtaan ystävällisiä ja lempeitä ja antakaa toisillenne anteeksi, niin kuin Jumalakin on antanut teille anteeksi Kristuksen tähden."

      Lisää evankeliumin sanomasta löydät :
      http://www.nic.fi/~jlindell

      • Anonyymi

        "Tappaminen on Jumalan tahdon vastaista. En kirjoita tästä sen enempää. "

        Samoin
        -Vanhemmistaan huolehtimisen laiminlyönti
        -Varastaminen
        -Uskottomuus aviopuolisolle
        -Toisen maineen mustaaminen
        -Toisen oman himoitseminen, oli kyse sitten puolisosta tai omaisuudesta
        =>Tiivistelmä: Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi

        Jlan tahdon vastaista on myös
        -muiden jumalien pitäminen oikean Jlan rinnalla tai asemesta
        -Jlan kuvien rakentelu ja niiden palvonta
        -Jlan nimen väärinkäyttäminen ja turha hokeminen
        -Jlan asettaman sapatinpäivän pyhittämisen laiminlyönti
        =>Tiivistelmä: Rakasta Jlan kaikesta sydämestäsi

        Vuorisaarnassa Jeesus syventää näitä onnellisen ihmiselämän perusperiaatteita
        kuvaten, että oleellisinta on se mitä tapahtuu ihmisen sisimmässä.
        Näiden periaatteiden vastainen toiminta lähtee ihmisen sisimmästä.

        -Kunnioita elämää - Kaikki elävä on Jlan luomaa ja Jlan omaisuutta
        -Kunnioita toisen omaa
        -Pidä arvossa ja käytä oikein sukupuolisuuden lahjaa, jonka olet Jlalta saanut
        -Kunnioita ja pidä arvossa toisen mainetta
        -jne


    • Edmond

      "Kuten siihen, että VT:n useat henkilöt elivät monta sataa vuotta??"

      - Tähän on helppo vastata. Jumala voi antaa ikää. Jumalalle on kaikki mahdollista.

      "Anteeksi nyt uskovaiset, mutta mielestäni se on melko ristiriitainen kirja, niin kuin muidenkin uskontojen pyhät kirjat. Minua kiinnostaa tietää, että miten te raamattua tulkitsette?"

      - Raamattu on Jumalallinen kirja. Sitä ei voi lukea kuin aku ankkaa tai romaania. Raamatun syvällinen ymmärtäminen voi tapahtua ainoastaan Pyhän Hengen välityksellä. Kaikki, jotka näkevät eivät välttämättä näe. Kaikki, jotka kuulevat eivät välttämättä kuule. Kun Pyhä Henki toimii lukijan tulkkina, niin ristiriidat väistyvät. Raamatun sanomalle pitää avautua koko sydämestään ja vasta sitten sen sanoma avautuu. Ja vielä enemmän sen sanoma avautuu, kun alkaa noudattamaan sen ohjeita omassa elämässään. Ristiriita ei ole Raamatussa itsessään, vaan lukijassa.

      "Annatteko arvoa pelkästään uuden testamentin kirjoituksille, erityisesti evankeliumeille, vai pidättekö KOKO raamattua tärkeänä?"

      - Tärkein on Uusi testamentti, mutta ei Vanhaa testamenttia pidä unohtaa. Sieltäkin löytyy kaikennäköistä hyödyllistä tietoa.

      "Miten puolestaan ymmärrätte kolminaisuusopin?"

      - Jeesus itse sanoo, että Isä on minussa ja minä isässä. Pyhä henki on taas Jeesuksen työn jatkaja. Isä, Poika ja Pyhä Henki muodostavat siis kolmiyhteisen Jumalan.

      "Uskotteko, että siinä on virheitä,"

      - Totisesti: Raamattu on Jumalan sanaa.

      • Aramis

        Pitää muistaa kuinka pitkä aika kului ennenkuin kirjoitus taito kehittyi. Jos otamme käsittelyyn perimä tiedon mukaan tulleen ihmisen alku historian, Niin se tuntuu Legentaariselta koska
        voiko parhaikaan muisti olla 100% prosenttinen noin 2000 vuoden aikana. Pitää vain uskoa ? Kyllä Raamattuun on kirjoitettu jo vanhassa Testamentissa Isästä Pyhästä hengestä Ja tulevasta kolmannesta persoonasta Pojasta . Mutta
        yksi suuri ihme on tullut Kristittyjen pyhitykseen eli pyhäpäivän viettoon . Raamatun kirjoittajat eivät mainitse yhtään kohtaa että Sunnutai Auringon päivä olisi pyhä ! Mutta kuitenkin melkein kaikki Kristityt menevät kirkkoon Sunnuntaina
        Minä vaan ihmettelen kun Jeesus meni Synagoogaansa aina Lauvantaina ? Eikö Jeesus tiennyt että Sunnuntai on pyhäpäivä ? Tätä ihmettelee Ystävällisyydellä Aramis ::


      • Anonyymi

        "- Tärkein on Uusi testamentti, mutta ei Vanhaa testamenttia pidä unohtaa. Sieltäkin löytyy kaikennäköistä hyödyllistä tietoa."

        VT oli Jeesuksen ja oppilaiden Raamattu.
        Jeesus opetti, miten Vanhaa Testamenttia tuli tulkita.
        Se kertoi paljon tulevasta Messiaasta, Jeesuksesta.
        Se kertoo mm Israelin kansan vaiheista, luopumuksista ja uskonpuhdistuksista jne.
        Pyhäkköpalvelus kertoo myös Jeesuksesta ja Jeesuksen pelastustyöstä ihmisen hyväksi.

        Luuk24:44. Jeesus sanoi heille: "Tätä minä tarkoitin, kun ollessani vielä teidän kanssanne puhuin teille. Kaiken sen tuli käydä toteen, mitä Mooseksen laissa, profeettojen kirjoissa ja psalmeissa on minusta kirjoitettu."
        45. Nyt hän avasi heidän mielensä ymmärtämään kirjoitukset.
        46. Hän sanoi heille: "Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista,

        Joh 2:21. Jeesus tarkoitti kuitenkin temppelillä omaa ruumistaan.
        22. Kun hän sitten oli noussut kuolleista, opetuslapset muistivat nämä hänen sanansa, ja he uskoivat kirjoituksiin ja siihen, mitä Jeesus oli puhunut.


    • delfiini

      "Minua kiinnostaa tietää, että miten te raamattua tulkitsette?"

      Tulkitsen Raamattua ottaen huomioon sen ajan olosuhteet ja kulttuurin. Siellä on paljon kohtia, jotka eivät välttämättä avaudu oikein ilman tarkempaa tutkimista.

      Tulkitsen Raamattua Jumalan Sanana.

      "Uskotteko, että siinä on virheitä, mutta kaikki uskonnollisesti tärkeä siinä on riittävän totuuden mukaisesti kerrottu?"

      Uskon, että Raamattu alkukielellä oli täysin virheetön. Mutta ikävä kyllä käännökset eivät aina tuo esille juuri täsmälleen sitä mitä alkukielellä haluttiin sanoa. Kuitenkin ne pääasiat, jotka Jumala haluaa meille Raamatussa kertoa, ovat siellä aivan oikein.

      "Kuten siihen, että VT:n useat henkilöt elivät monta sataa vuotta?"

      Elinolosuhteet VT:n aikana olivat huomattavasti paremmat kuin nykyään. Mm. ennen vedenpaisumusta maapallo oli uskoakseni ihanteellinen paikka olla ja elää.

      "Miten puolestaan ymmärrätte kolminaisuusopin?"

      En ole ajatellut koko kolminaisuusoppia. Minulle on tärkeintä syntieni anteeksisaaminen ja eläminen Jumalan yhteydessä.

      "Annatteko arvoa pelkästään uuden testamentin kirjoituksille, erityisesti evankeliumeille, vai pidättekö KOKO raamattua tärkeänä? "

      Pidän koko Raamattua Jumalan Sanana. VT:ssa on erittäin paljon esikuvallista UT:lle. Lukemalla VT:a oppii ymmärtämään sen aikaista kulttuuria ja elintapoja. Raamattu on historiallisesti erittäin arvokasta luettavaa.

    • eki 3

      Jeesus syntyi pyhästä hengestä neitsyt Marian kautta, ollen täten 100 % ihminen ja 100 % Jumala . Jumala tuli Jeesuksessa maan päälle , kuollen golgatalla syntien tähden. Jeesus nousi taivaaseen ja lähetti pyhän henkensä olemaan meidän kanssamme. Näitä kolmea ei voida oikeastaan eroittaa toisistaan. Kun Jeesus sanoi joka on nähnyt minut on nähnyt isän.

      • >>Jeesus syntyi pyhästä hengestä neitsyt Marian kautta, ollen täten 100 % ihminen ja 100 % Jumala>>

        Eli toisin sanoen Jumala kloonasi itsensä? Mutta päätti kuitenkin tehdä tämän biologisesti yhtymällä varattuun juutalaisnaiseen (ja saattamalla samalla uskollisen Joosefin kiusalliseen tilanteeseen)? Melko pervo jumala.

        >>Jumala tuli Jeesuksessa maan päälle>>

        Mutta koska oli asioita, joita Jeesuskaan ei tiennyt (esim. Matteus 24:36), niin Jeesus ei sitten kai kuitenkaan ollut aivan 100-prosenttinen Jumala.

        >>kuollen golgatalla syntien tähden>>

        Lisäksi täydellinen kaikkivaltias Jumala ei määritelmän mukaan voi kuolla. Jeesus kuitenkin kuoli, joten tämänkään vuoksi hän ei voinut olla aivan täyttä tavaraa taivaasta. Saman päätelmän puolesta toki puhuu myös monet muut seikat, esimerkiksi se, ettei Jeesus koskaan toteuttanut seuraajilleen antamaansa paluulupausta. - Tyhjiä lupauksia antava jumala on sama asia kuin pelkkä ihminen.

        >>Jeesus nousi taivaaseen>>

        Jos hän oli 100 Pros.Vol. jumala ja yhtä taivaallisen isänsä kanssa, niin kuka hänet herätti kuolleista? Todellisuudessa kolminaisuusoppi on aivan älyttömän epäjohdonmukainen ja ristiriitainen opetus!

        >>ja lähetti pyhän henkensä olemaan meidän kanssamme>>

        Ja missä hän tuo henki nyt mahtaa piileskellä? Millä tavalla sen voisi havaita täällä todellisessa maailmassa? Vai onko sekin asia (opinkappale), jonka näkymätön todellisuus voidaan havaita ainoastaan uskonsilmin?


    • Anonyymi

      > Minua kiinnostaa tietää, että miten te raamattua tulkitsette?

      Kaikki tietämäni "virheet" ovat juuri noissa tulkinnoissa. Ihmsiten ei pitäisi tehdä tulkintoja ja siten lisätä omaa juttua siihen, mitä Raamatussa sanotaan, vaan antaa Raamatun itse selittää mitä se tarkottaa.

    • Anonyymi

      Itse katsoisin asian niin, että ristiriitaisuudet ovat olemassa yksinomaan sitä varten, että niitä pyrittäisiin selittämään ja tulkitsemaan sopusointuisasti. Historialliset kontekstit ja sillä hetkellä kyseessä olevan tekstin genre täytyy ottaa huomioon, kun Raamattua luetaan ihmisten kirjoittamana teoksena. Vaikka Raamattu onkin kokonaisuudessaan Jumalan sanaa, ihmiset ovat sen kuitenkin kirjoittaneet. Siksi ristiriitoja ei voida täysin selittää tuntematta kirjoittajien historiallisia yhteyksiä.

      Ihan yhtä lailla tieteelliset teoriatkin ovat keskenään ristiriitaisia, joten tässä ei ole kyse vain uskontoja koskevasta ilmiöstä. Toiset teoriat sanovat, että dinosaurukset tuhosi asteroidi, toiset taas väittävät tuhon syyksi kulkutauteja ja tulivuorten purkauksia. Darwinin luonnonvalinta-teoria havaittiin puutteelliseksi, joten sitä kehitettiin pidemmälle ja muodostettiin nykyinen evoluutioteoria. Jotkut tutkijat väittävät, että ihmisten sotaisuus on geneettistä, toiset tutkijat taas sanovat sen olevan yksinomaan kulttuurinen piirre.

      Nämä tieteelliset ristiriidat ja puutteellisuudet eivät ole pohjimmiltaan toisiaan poissulkevia, vaan toisiaan täydentäviä. Näin on myös uskonnollisten tekstien asian laita.

      Totta kai Raamatussa saattaa olla virheitä, onhan se ihmisten kirjoittama. Jonkinlaisia virheitä varmasti esiintyy. Mutta samaan aikaan Raamattu on kuitenkin täysin virheetön kokonaisuus, koska Raamattu on myös Jumalan ilmoitusta. Yksikään virhe, todellinen tai näennäinen, ei ole Raamatussa sattumalta, koska Jumala on sallinnut sen olla siellä. Esimerkiksi VT ilmoittaa, että Egyptistä olisi lähtenyt 2 milj. israelilaista ja muuta kansaa. Tämä luku saadaan, kun lasketaan yhteen mainittujen miesten lukumäärät, jotka esitellään tuhansissa. Tosiasiassa tämä saattaa olla kuitenkin puhdas tulkintavirhe, koska heprean kielessä sanalla "tuhat" on myös päällikköä tai heimokuntaa tarkoittava sivumerkitys. Jos VT:n väestönlasku toimitetaan tällä päällikkö-ajattelulla, tulokseksi saadaan 200,000 lähtijää... ja tämä on lähempänä historiallista totuutta.

      Raamattu on kirja, jota ei oikeastaan voi lukea puhtaan kirjaimellisesti. Raamattu ei ole alusta loppuun pelkkää historiallista kerrontaa ja lakeja, vaan siellä on myös profetioita, lauluja ja sananlaskuja sekä ihmisten pastoraalikirjeitä. Tällaisissa kohdissa täytyy muistaa, että ihmiset käyttivät retorisia keinoja noina aikoina siinä missä nykyaikanakin. Tällöin kehotus heittää ihmisiä myllynkivi kaulassa merenpohjaan pitää nähdä ennen kaikkea retoriikkana, ei niinkään kirjaimellisena käskynä tehdä näin. Profetiat ovat kokonaan oma lukunsa, ja ne ovat vertauskuvia ja muita kielikuvia pullollaan - niitä ei yksinkertaisesti voi lukea kirjaimellisesti.

      Kolminaisuusoppi on oppi, jota kukaan ei voi täysin ymmärtää, mutta jokainen voi ymmärtää siitä jotakin. Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat toisistaan erillisiä persoonia, mutta ne ovat yhteydessä toisiinsa ja ovat yksi ja sama Jumala. Itse hahmotan asian ruumiin, sielun ja hengen välisenä yhteytenä, vaikka tämä vertaus kirjaimellisesti ottaen on harhaoppinen. Pointti on kuitenkin se, että ruumis, sielu ja henki ovat toisistaan erillisiä, mutta nämä kolme yhdessä muodostavat yhden ihmisen - kukin niistä on täysivaltaisesti ihminen, mutta jokaista osaa tarvitaan ja ne toimivat yhdessä. Näin on myös Jumalan laita, vaikka Jumalan persoonat ovat olemuksellisesti yhtä ja samaa.

      Uusi testamentti on Vanhan testamentin kirjoitusten toteutumista. Sen takia KOKO Raamattu on tärkeä. Uutta testamenttia ei edes voisi ymmärtää ilman Vanhaa testamenttia ja siihen liittyvää rabbiinista perimätietoa.

    • Anonyymi

      > Minua kiinnostaa tietää, että miten te raamattua tulkitsette?

      Pidän yleensä virheenä sitä, että tulkitaan. Olisi parempi antaa Raamatun selittää mitä se tarkoittaa.

    • Anonyymi

      Joh.5:25 Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee JA ON JO, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, jotka sen kuulevat, ne saa elää. Joh.5:28 Älkää ihmetelkö tätä, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä. Maatuneella ihmisellä, ei ole korvia, millä kuulisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4238
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      236
      2090
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1550
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1367
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      66
      1039
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1025
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      132
      995
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      238
      992
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      898
    Aihe