Punasolu-arvot

koholla?

Siinähän se kyssäri tulikin. Minulla on siis punasolut suurikokoisia / arvot koholla?

En käytä alkoholia lainkaan, joten siitä ei voi olla kyse. Jäi lääkäriltäkin vastaus saamatta kun vaan turistiin siitä, että kyse on yleensä alkoholistien/ alkoholia runsaasti käyttävien "ongelmasta".

Mistähän voisi johtua? En löydä googlettamallakaan vastauksia.

10

23437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ovat suuri-

      kokoisia siis? Siihen voi olla paljon syitä. Koeta googlettaa termillä makrosytoosi, niin saattaisi jotain löytyäkin. Alkoholi on yleinen syy, B12-vitamiinin tai foolihapon puute myöskin aiheuttaa makrosytoosia, samaten maksasairauksissa, verenvuotoanemiassa ja pahanlaatuisissa veritaudeissa voi olla makrosytoosia. Ja varmaan monissa muissakin taudeissa.

      • :(( :))

        B12-vitamiini- ja foolihappoarvot ovat OK.

        Kiitos vastauksestasi. Löysinkin paljon tietoa googlettamalla makrosytoosin. Täytyy heti huomenna ottaa selville kuinka paljon punasoluarvot on koholla. Aina kohonneet punasoluarvot/suurikokoisuus on tullut lääkärien kautta esille verikokeiden tuloksista, mutta kun he eivät ole siihen puuttuneet en ole osannut minäkään.

        Nyt vaan tuo asia on alkanut vaivaamaan ja kun luin mistä voi johtua ei asia jää tähän.

        Hyvää kesää!


      • punatukkainen solu
        :(( :)) kirjoitti:

        B12-vitamiini- ja foolihappoarvot ovat OK.

        Kiitos vastauksestasi. Löysinkin paljon tietoa googlettamalla makrosytoosin. Täytyy heti huomenna ottaa selville kuinka paljon punasoluarvot on koholla. Aina kohonneet punasoluarvot/suurikokoisuus on tullut lääkärien kautta esille verikokeiden tuloksista, mutta kun he eivät ole siihen puuttuneet en ole osannut minäkään.

        Nyt vaan tuo asia on alkanut vaivaamaan ja kun luin mistä voi johtua ei asia jää tähän.

        Hyvää kesää!

        HEİ

        mulla on sama juttu punasolut koholla ja heti lekuri epâili alkoholia ja kun sanoin etten juo alkoholia ja kerroin miksi niin otetaan nyt B12 ja B6 vitamiinien arvot.
        Tsemppia sinullekin. Maksa-arvot oli ok ja vatsa tutkittu moneen kertaan kuvattu viipalekuvattu yms. niissâ ei vikaa ainut on toi B-vitamiini nyt.


    • Nimetön

      jahas kuule, ihan kuulostaa Polysytemia verasta - hoidettavissa oleva ja tauti joka voi muuttu leukemiaksi vuosien kuluessa.
      lääkkeenä yleensä Hydrex sytostaatti joka otetaan kotona - ja venesektiot ei poistetaan 3.4 viikon välein verta.
      sen kanssa pärjää. ja elää ihan hyvin.

      • ----------

        Katsotteko koskaan milloin aloitus on tehty? Tämäkin neljän vuoden takaa.....


    • >157 hemogl. naisilla

      Ei sitten monisoluisuutta ole havaittavissa eli trombosyyttien leukosyyttien ja muidenkin soluarvojen muutosta ylöspäin? Silloinhan voi olla kyse mm. polysytemia vera-tyyppisestä oireilusta joka on yksi veritauti, pahanlaatuinen, mikäli diagnosoituu oireiden perusteella. Ei käytännössä oikeastaan muuta merkitse kuin suurentunut veritulppavaara. Eli kannattaa ottaa herkästi disperiiniä mieluummin kuin muuta särkylääkettä jos johonkin sitä tarvitsee, sen veritulppia ehkäisevän vaikutuksen vuoksi. Jos hemoglobiini on korkealla, niin suosittelen näin, liikunnan ja terveellisen ruokavalion lisäksi.

      Ei taida lääkärisi oikein hematologiasta tietää tuon taivaallista. Alkoi varmaan opiskella asiaa kirjasta tapauksesi havaittuaan, ainakin toivottavasti. Ja suosittelen vaihtamaankin lääkäriä tai menemään spesialistille tai lähetteellä hematologian poliklinikalle mikäli vastauksia ei ala löytymään tuon enempiä.

      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00013&p_haku=Erytrosytoosi ja polysytemia (punasolujen runsaus)

    • Anonyymi

      Vaikka tämän keskustelun aloitus on ikivanha, kerronpa itsestäni. Veren punasoluni ovat olleet jo ainakin muutaman vuoden ajan tavallista suurempia. Keskitilavuuden arvo on ollut 102 luokkaa, kun viitearvo on 82-98. Keskimääräinen hemoglobiinin arvo on vaihdellut välillä 33-35 pg, kun viitearvoväli on 27-33. Eli ylärajoilla mennään. En ole alkoholin suurkuluttaja, vaikka toisaalta en absolutisti olekaan. Perusverenkuvassa muut veriarvot ovat vaihteluväleillään. Olen perusterve viisikymppinen mies. Taitaa perimällä olla vahvaa vaikutusta asiaan.

    • Anonyymi

      Hei, mitä sairauksia muilla on löytynyt?
      Olen 30-vuotias nainen, jolla 2019 lähtien ollut punasolujen koko liian suuri. E-eryt 103 fl (viitearvo 82-98 fl) ja hemoglobiinin keskimassa 34 pg (27-33 pg). Kuitenkin hemoglobiini ihan kohdallaan 147g/l (117-155 g/l). B12 vitamiini ihan ok.

    • Anonyymi

      Viitearvoja varten tutkitaan suuri joukko terveitä ihmisiä. Saaduista tuloksista lasketaan viitearvot matemaattisesti siten, että lähes kaikkien terveiden tulokset sijoittuvat näiden arvojen väliin: 95 %:lla terveistä ihmisistä arvot ovat viitealueella, mutta noin 5 %:lla terveistä tulos voi olla viitearvoa suurempi tai pienempi. Jos pyrittäisiin siihen, että kaikki terveet sijoittuisivat viitearvojen sisälle, tulisi liikaa "vääriä normaaleja".

    • Anonyymi

      Hei,
      Mä olen 45 v. terve, hyväkuntoinen nainen ja myös mulla arvot vähän koholla jo useamman vuoden: E-eryt 99 fl (viitearvo 82-98 fl) ja hemoglobiinin keskimassa 34 pg (27-33 pg). Kuitenkin hemoglobiini ihan kohdallaan 137g/l (117-155 g/l).

      Kun tämä todettiin, niin multa tutkittiin vitamiiniit(mm. B-12), mitkä olivat ok. Lääkärit eivät löytäneet mitään syytä kohonneelle arvolle. Minusta viitearvoihin pitää suhtautua kuin viitearvoihin, jos poikkeukset eivät ole suuria.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      548
      4017
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3464
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3090
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2382
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2240
    6. 227
      1688
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1417
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1329
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe