yasmin / yasminelle ???

zååks

HEIPPA,

Kyselisin vaan ihmisten kokemuksia yasmin tai yasminelle e-pillereistä. haluaisin vaihtaa diane novan johonkin vähempihormooniseen, ja olen kuullut em. pillereiden olevan melko vähän hormooneita sisältäviä...

millaisia kokemuksia teillä on näistä yasmin/yasminelleista? onko tullut sivuvaikutuksia? iho, paino, halut yms...? onko joku vaihtanut esim. diane novasta, ja miten keho on reagoinut? musta tuntuu että nää diane novat turvottaa mua, en tiedä kuvittelenko vain... kerran oon pitänyt taukoa, ja silloin laihduin kyllä mielestäni useamman kilon. ja iho meni aika kauheeseen kuntoon... käyneekö näin myös pillerien vaihdon yhteydessä...?

toki vaikutukset on yksilöllisiä, mutta olisi mukava kuulla kokemuksistanne.

hauskaa kesää!

x

13

5601

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • murmeli-

      Olen syönyt Yasminelleja nyt viisi liuskaa. Aiemmin söin Diane Novia, mutta noin viiden vuoden käytön jälkeen puhkesivat masennusoireet. Sitä ennen sitten limakalvojen kuivumista ym...
      Yasminelle on Yasmineista kehitetty valmiste, joka ainoana Diane Novien kanssa sisältää keltarauhashormoonia että iho pysyy kunnossa. Lisäksi Yasminellet ovat myös matalahormoonisimmat. Jännitin Yasminellejen aloittamisen jälkeen, että naama taas pahenee, mutta ei onneksi =) Hyviä vaikutuksia siis..se vain ainut paha kun niistä ei saa Kela-korvausta =)

      • virhe!

        Yasminellessa on todellakin huomattavasti vähemmän (20 mikrogrammaa) estradiolia kuin Diane Novassa (35 mikrogrammaa). Yasminissa taas on 30. Lisäaineet ovat täysin erilaiset ja siitä ne erot tulevat. Yasmin/Yasminellessa on drospirenonia joka on keltarauhasjohdannainen. Diane Novassa taas on syproteronia joka on antiandrogeeni ja vastustaa mieshormonia. Diane Nova siis vähentää naisen testosteronitasoa, jota vaikutusta Yasminellessa ei ole. Testosteronin aleneminen vaikuttaa ennen kaikkea karvoituksen vähenemiseen ja akneoireita vähentävästi. Keltarauhashormonin vaikutukset ovat taas erilaiset, joten ihoon se ei ehkä vaikuta. En tutkinut tarkemmin tuota lääkeluetteloa, että löytyisikö jotain toista matalahormonista E-pilleriä joka olisi korvattava.


      • ei-korvattavia

        Ei tietääkseni e-pillereistä koskaan saa kelakorvausta, menee ihan omaan piikkiin.
        Kyseessä ei ole sairauden hoito. Ehkä aknen hoidossa voinee saada jonkunmoisen korvauksen.

        =)


      • Kelaajapelaaja
        ei-korvattavia kirjoitti:

        Ei tietääkseni e-pillereistä koskaan saa kelakorvausta, menee ihan omaan piikkiin.
        Kyseessä ei ole sairauden hoito. Ehkä aknen hoidossa voinee saada jonkunmoisen korvauksen.

        =)

        Diane Nova ( gen. sub.) on ainoa e-pilleri, josta voi saada Kelan korvauksen. Reseptissä on tällöin oltava ruksittuna "sairauden hoitoon".


      • Anonyymi

        Yasmin netistä – sisältää sähköisen reseptin - https://hespac.com/yasminfi.htm Itselläni käytössä oli useita vuosia Yasmin-pillerit enkä kyllä muista, että itselläni olisi ollut minkäänlaisia sivuoireita.


    • Yasminista

      Aloitin syömään Yasmineita vuosi sitten.Ekat pillerit ja pelkäsin kauheesti että mitähän kaikkee sivuvaikutuksia niistä tulee kun kaikenlaisia kauhutarinoita saa kuulla.

      Paino ei ole noussut tai ruokahalu lisääntynyt, päinvastoin hoikistunut olen.Ihossa ja hiuksissa on mainittavia muutoksia vain kuukautisten aikana kuten ennenkin pillereitä oli, eli vähän rasvasempi iho ja hiukset sillon.
      Kuukautiset on tosi säännölliset ja vuoto hirmu niukkaa.Kuukautiskivut on jääneet kokonaan historiaan.

      En ole saanut raivo-/itkukohtauksia tai muita henkisiä sivuoireita.
      Halut on ehkä pikkusen vähentyny mut ei mitenkään dramaattisesti.Kyllä vielä tulee niitäkin himokohtauksia mitä ennen pillereitä :D

      Toisin sanoen mulla on elämänlaatu parantunu Yasmineiden myötä, en löydä yhtään selkeetä negatiivista sivuoiretta :)

    • ex-käyttäjä

      söin yasmineita muutaman vuoden kokeiltuani hervottoman määrän eri merkkejä ennen sitä, mulla oli hillitöntä päänsärkyä joka kuukausi sekä halut aikalailla tipotiessään, vasta tänä keväänä sain uuden motivaation mennä taas kerran lekurille ja vaihdoin pois, alkoi olla jo epätoivo ettei mikään sovi mulle. eli ne eivät minulle sopineet, iho kukki aina kerran kuukaudessa päänsäryn kera. mutta se oli plussaa että menkat oli kellon tarkkaan säännölliset ja melko niukatkin vielä.

      • päänsärky

        Minulla myös päänsärky lisääntynyt varsinkin taukoviikolla. Yasminia syön. Mihin merkkiin vaihdoit?


    • yasmiineja

      Eikä mitään oireita, jos menkka kipujen lähes pois jääntiä ei lasketa.
      Joskus ei alkamista ole huomata, toisinaan kipuilee.
      Paino on noussut hiukan, mutta siitä ei pillereitä voi syyttää.
      Haluttomuutta on ajoittain, mutta sekin lienee normaalia. Vuoden ajat ja stressit vaikuttaa enemmän.

      • söin diane novaa

        aluksi juuri akneen.Halusin myös vaihtaa pilsut samasta syystä kuin sinäkin.Eli diane novissa todella paljon hormooneja ym.Jännitti kovasti et alkaako naama kukkii mut ei ihme kyllä.Lekurikin suositteli kokeilemaan yasminelleja ja jos naama ois alkanu oirilee ni oltas vaihdettu takas.Söin diane novaa n.5v.


    • yasminelle

      Mulle kirjoitettiin ensin diane novat, mut apteekis vaihdettiin vastaavaan halvempaa Cypretyliin. Söin niitä puolisen vuotta, kun satuin näkemään netissä et aura-migreeni ja yhdistelmäpillerit voi aiheuttaa aivoinfarktin. Pillerit vaihdettin matalahormonisempiin Yasminelleihin. Migreeni tosin jatku edelleen ja nyt käytän minipillereitä.
      Mulla on ainakin ollu kaikissa kolmissa pillereissä samat sivuvaikutukset, ei oo tullu lisää eikä oo vähentyny.

      Painonnousua mulla ei ole ollut, päinvastoin tuntuu että voi syödä vaikka mitä eikä liho ollenkaan. Olen laihtunut pillereitten aloittamisen jälkeen n. 8kg. Ennen lihoin heti, jos söin vähän enemmän. Iho on pysynyt paremmassa kunnossa, jopa nyt minipillereitä syödessä, vaikkei niitten pitäisi siihen vaikuttaa.

      Häiritsevin sivuvaikutus on ollut seksihalujen katoaminen. Fyysisesti haluaa, mutta henkisesti ei.

      • 123456-----

        "Häiritsevin sivuvaikutus on ollut seksihalujen katoaminen. Fyysisesti haluaa, mutta henkisesti ei." Sen pitäisi kyllä olla toisin päin jos pillereistä johtuu eli henkisesti haluaa, mutta fyysisesti ei. Fyysisiin ominaisuuksiin kuuluu hormonien muutokset jotka aiheuttavat aivoissa sen haluttomuuden,samoin emätin ja limakalvot kuivuvat. Jos et henkisesti halua jotain, niin se johtuu siitä ihmisestä. Kyllähän sitä voi panettaa vaikkei juuri kumppaniaan haluaisi. Mutta voit haluta ja rakastaa jotain ihmistä, vaikket fyysisesti kostuiskaan ja tuntis kiihottuneisuutta. Kannattais vaihtaa miestä jos et henkisesti halua sitä...


    • heh...

      Katsoitko ollenkaan miten vanhaan viestiin vastasit???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe