Kristinusko ja pokeri?

Jonathan9

Mitä kristinusko tarkkaanottaen sanoo pokerin suhteen?
Onko pokeripelien pelaaminen ehdottomasti kiellettyä ja isokin synti? Vai voinko jatkaa uskovaisenakin pokerin peluuta ilman suurempaa haloota?

14

787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pähkylä

      Aluksi neljän kappaleen pituinen johdanto siitä, mitä Raamattu ylipäätään sanoo synnistä. Voit skipata niiden yli, jos haluat. Mutta sitä ei oikein voi välttää, että aina, kun kysytään onko x syntiä Raamatun mukaan, palataan perusasioihin synnistä ja ihmisestä.

      Raamatun mukaan kaikki ihmiset ovat ns. "synnin vallassa" ja "synnin orjia" syntymästään saakka. Syntiä ei Raamatussa kuvata niinkään yksittäisinä pahoina tekoina tai tekemättä jättämisinä, vaan toisin päin: Se, että ihminen on synnin vallassa ja pohjimmiltaan syntinen, näkyy hänen elämässään yksittäisinä pahoina tekoina.

      Ihmistä ei siksi auta se, että hän hylkää joitain yksittäisiä syntejä, koska se pahuus, joka hänessä on, etsii kyllä ilmenemismuotonsa. Ihmisen sydämestä pulppuaa varkautta, itsekkyyttä, ahneutta, toisten vahingoittamista, riitaa, pahoja puheita jne. Raamattu sanoo, että ihminen on juurtunut syvälle pahuuteen, ja on kapinassa Jumalaa vastaan, eikä itsessään edes halua lähestyä Luojaansa.

      Mutta Jumala ei jättänyt ihmistä toivottomaan tilaansa, vaan lähetti Poikansa sovittamaan kaikkien ihmisten kaikki synnit kärsimisellään ja kuolemallaan ristillä. Jokainen, joka uskoo olevansa Jeesuksen ristillä vapaaksi ostama, on uskon ja kasteen perusteella Jumalan lapsi. Syntiensä sovitukseenkin uskovassakin synti riippuu kiinni, ja hän on itsessään syntinen viimeiseen hengenvetoon saakka. Mutta hän on yksin Jeesuksen tähden armahdettu syntinen. Ja koska Pyhä Henki asuu armahdetun syntisen sydämessä, tuo Pyhä Henki ei anna uskovat rauhassa tehdä syntiä, vaan nuhtelee synnistä ja taivuttelee tekemään hyvää.

      Uskova ei jätä tekemättä syntiä (silloin kun hän siinä onnistuu) sen vuoksi, että kyse olisi taivaspaikan tavoittelusta. Hän karttaa syntiä siitä kiitollisuudesta, että on saanut syntinsä anteeksi - siis vastarakkaudesta Jumalaa kohtaan. Ja siksi siis, että Jumala on antanut Pyhän Henkensä asumaan hänessä. Pyhä Henki on uskovassa se, joka vaikuttaa synnin karttamista ja hyviä tekoja. Kunnia niistä kuuluu yksin Jumalalle.
      -------

      Sitten itse asia:

      Onko pokeri/uhkapelaaminen synnin hedelmä ja onko se Jumalan tahdon rikkomista?

      Suoranaista kieltoa rahasta pelaamisesta ei Raamatusta löydy.

      Seurakunnissa järjestetään esim. lähetysarpajaisia, joita voi jollain tavalla ajatella "uhkapelinä". Samoin seurakunnat ja kristilliset järjestöt omistavat usein osakkeita, joissa jotkut voivat nähdä tietyn rahalla pelaamisen, johon sisältyy riski.


      Ajattelen niin, että kysymys uhkapelaamisesta palautuu kysymykseen rahasta yleensäkin. Poraudutaan uhkapelaamisen motiiveihin. Jos miettisin Raamatun kanssa alkaisinko pelaamaan uhkapelejä, arvioisin seuraavia asioita:


      1. Ajaako minua pelaamaan ahneus ja rahan himo?

      Jeesus opetti: "Karttakaa tarkoin kaikenlaista ahneutta. Ei kukaan voi rakentaa elämäänsä omaisuuden varaan, vaikka sitä olisi kuinka paljon tahansa." Luuk. 12:15

      Hän opetti myös, että kun kumartaa rahaa, kääntää selkänsä Jumalalle. Kun kääntyy Jumalan puoleen, kääntyy pois rikkauden tavoittelemisesta. Yhtä aikaa ei voi palvella Jumalaa ja mammonaa.

      Jeesus sanoi: "Kukaan ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän toista pitää arvossa, hän halveksii toista. Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa." Matt. 6:24

      "Suuri rikkauden lähde usko kyllä onkin, kun tyydymme siihen mitä meillä on. Emme ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois. Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä. Ne, jotka tahtovat rikastua, joutuvat kiusaukseen ja lankeavat ansaan, monenlaisten järjettömien ja vahingollisten halujen valtaan, jotka syöksevät ihmiset tuhoon ja perikatoon. Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri. Rahaa havitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja tuottaneet itselleen monenlaista kärsimystä." 1.Tim.6:6-10

      Sama pätee kaikkiin tapoihin, joilla ihminen innostuu ja keskittyy "rahan tekemiseen" - vaikka se olisi työtä paljon rehkimällä - Raamatun mukaan rikastumisen tavoittelemiseen ei kannata tuhlata ajatuksia.

      "Älä rehki rikastuaksesi, älä tuhlaa ajatuksiasi siihen. Kun kiinnität katseesi rikkauteen, se on jo poissa: se on saanut siivet ja lentänyt taivaalle kuin kotka." Sananl.23:4-5

      Ahneus on Raamatun mukaan epäjumalanpalvelusta. "Haudatkaa siis se, mikä teissä on maallista: siveettömyys, ... , ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta." (Kol.3:5)

      Ihminen ei saa rahasta koskaan kyllin. Mikään määrä ei saa ihmisen sisällä olevaan rahan himoa tyytymään.

      Jeesus kysyi: "Mitä hyödyttäisi ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta saattaa itsensä tuhoon ja turmioon? Luuk.9:25

      "Älkää juosko rahan perässä, vaan tyytykää siihen, mitä teillä on. Jumala on itse sanonut: -- Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää."
      Hepr 13:5


      2. Olenko tullut tai olenko vaarassa tulla riippuvaiseksi uhkapelistä?

      Raamattu julistaa: "Vapauteen Kristus vapautti meidät" - tarkoittaen, että syntimme ja syntisyytemme ei voi meitä kadottaa, kun uskomme Kristuksen sovitustyöhön. Jeesukseen uskovalle annetaan sitten kyllä runsaasti, ja ankariakin kehotuksia miten elää näin suuren armon arvon mukaisesti. Siksi Raamattu sanoo: "Kaikki on minulle luvallista" -- mutta kaikki ei ole hyödyksi. "Kaikki on minulle luvallista" -- mutta en saa antaa minkään hallita itseäni." (1. Kor. 6:12)

      Pyhä Henki johtakoon kristityn toimintaa, ei mitkään riippuvuudet, ahneus, pakonomaisuudet, himot tms. Riippuvuuksien orjaksi antautuminen ei ole Kristuksen armossa elävälle evankeliumin arvon mukaista elämää. Jeesuksen uskova ihminen suuntaa tekonsa Kristuksen äänen mukaan - kutsuuko Kristus häntä pelaamaan BlackJackia? Onko se uskovalle hyödyksi? Olisiko jotain muuta, mitä Jeesus haluaisi seuraajansa tekevän sen sijaan?


      3. Laiminlyönkö Jumalalta saamansa järjen lahjan käyttämisen pelatessani? Mihin Jumala haluaisi minun käyttävän rahojani?

      Jumala on antanut ihmiselle järkikullan. Kaikki laskelmat osoittavat, että pääsääntöisesti ihminen aina häviää enemmän kuin voittaa pelatessaan uhkapelejä. Mitä enemmän pelaa, sitä varmemmin näin on. Muutoinhan uhkapelejä ei kannattaisi järjestää :) Järki on Jumalan lahja, ja sitä kannattaa käyttää.

      Omaisuus on Jumalan lahjaa, ja olemme vastuussa Hänelle sen käytöstä. Mihin Jumala kehottaa Raamatussa käyttämään omaisuutta? Toteutuuko se uhkapeleissä?


      4. Onko kyseessä todellakin pohjimmiltaan halu lahjoittaa rahaa esim. lähetykselle tai hyväntekeväisyyteen?

      Hyvä, jos näin on. Halu lahjoittaa omastaan on Jumalan työtä ihmisessä :)

      "Puolustakaa orpoja ja onnettomia, huolehtikaa köyhistä ja kurjista." Ps.82:3

      "...jos annat nälkäiselle omastasi ja ravitset sen, joka kärsii puutetta, niin sinun pimeyteesi koittaa valo ja yön varjo muuttuu keskipäivän kirkkaudeksi." Jes. 58:10

      Tämmöttii tuli mieleen...

    • samaa asiaa

      Hanen vastaus oli-- suurimman ja tarkeimman uhkapelin pelaat sielustasi.... siis valitse oikein.
      l-h

      • ???

        mamma pelas 4000
        ekee rulettiin.
        tarvisin vähän jelppiä.
        ovatko ihmiset sanojensa
        mittaisia vai pitääkö
        odotella jeesusta?

        nälkä kaivertaa mahaa.

        love


      • kauriinakin
        ??? kirjoitti:

        mamma pelas 4000
        ekee rulettiin.
        tarvisin vähän jelppiä.
        ovatko ihmiset sanojensa
        mittaisia vai pitääkö
        odotella jeesusta?

        nälkä kaivertaa mahaa.

        love

        Vanha viesti, mutta mene töihin nälkäinen.


      • kyllä ne tulee teill
        kauriinakin kirjoitti:

        Vanha viesti, mutta mene töihin nälkäinen.

        Meneehän ne kerjääjät kadultakin sulle töihin, kun viet heidät ensin sinne työpaikalle jossa he saavat olla. JOs sulla on tarjota kaikille töitä niin moni tulee sinne teille!


    • Admira

      Raamatusta löydy vastausta? Ei sen puoleen, ei siellä autoista, kelloista, lentokoneista, silmälaseista, tai potkupallostakaan mitään puhuta. Tietääkseni.

      • runis

        Kyllä Jumala Sanansa kautta ilmaisee selvästi synnin, vanhurskauden ja tuomion ja ennenkaikkea
        ihmeellisen Rakkauden Jeesuksessa ja Hänen sovitustyön lahjassa, kaikille jotka haluavat uskoa (vapaaehtoista nääs) :)

        Se siinä onkin hullutusta monille
        sillä Pyhä Kirja avautuu vasta Pyhän Hengen kautta.
        Kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee Sanan eläväksi.
        Ihmeellistä, eikö näin. Halleluja!

        Itselleni ennen uskoontuloa, Raamattu oli täyttä hebreaa ja nyt opiskelen oikeastikin hebreaa ;)


    • Se on

      Suuri synti! Hakkaa kätesi irti, kuten raamattu opettaa!

      • koeta lopettaa

        Ei käske hakata kättä pokerin takia mutta jos olet peliriippuvainen niin lopeta se jotenkin, silloin se on väärin.


      • Anonyymi

        koraanissa hakkaamista opetetaan ei Raamatussa


    • hhhihyuu990i9i

      kaIKKI hyvatkin asiat ,,jotka vieroittaa pois Jumalasta voi muuttua synniksi..

    • Anonyymi

      Vaimoni aina hermostuu, jos kuulee, että olen pelaamassa tai pelannut pokeria.
      Ottaa kauhean metelin, että se on syntiä, eikä halua elää tommosen miehen kanssa joka pelaa jotain pokeria. Jeesus heitti kaikki pelipöydät nurin.

      • Anonyymi

        niin heitti koska ne olivat siellä sen aikaisessa kirkossa silloin


    • Anonyymi

      Joku puolivilli antaa vastauksen mutta tarkasta että on molemminpuolin sitä samaa varmuuden vuoksi. Käy pisneksiin parhaiten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3554
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3269
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2408
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe