Hei. Yritin kovasti loytaa tuolta aikaisempaa keskustelua Turun yliopistosta ja erityisesti Englantilaisen filologian opetuksesta. Minkalaista opetus mielestasi on siella? Oliko vaikea paasta sisaan kouluun? Mika sinusta valmistuu?
Olen erittain kiitollinen jos joku kyseisen aineen opiskelija ehtii vastailemaan kysymyksiini ja kertomaan omia kokemuksiaan. Itse olen jo useamman vuoden ajan pohtinut tuota linjaa, englannin kieli on aina ollut omia lemppareita. Itsella on jo muutama valivuosi lukion jalkeen takana ja opiskelu alkaa taas hiljalleen kiinnostamaan. Olisi kuitenkin helpompaa jos saisi informaatiota tasta alasta lisaa. Tiedekunnan sivuilla on tullut usein vierailtua, mutta tallainen kokemuspohjainenkin tieto kiinnostaisi.
Olen pohtinut myos tuota Abo akademi:ta, onko joillakin kokemusta millaista siella on opiskella, vaikkei ruotsia aidinkielenaan puhuisikaan?
kiitoksia jo etukateen.
engl. fil. TURKU.
1
646
Vastaukset
- ...
Filologiahan tarkoittaa lähes sananmukaisesti sanojen rakastamista.
Anyway, itse olen valmistunut Vaasasta pääaineena englannin kieli, mutta opintosisälllöt ovat ymmärtääkseni yliopistoittain suht. samanlaisia.
Englannin opinnoissa opiskellaan kielitiedettä, kielen historiaa, kielioppia, jonkin verran kääntämistä, engl. kirjallisuutta, kirjallisuusteoriaa ja kulttuurintutkimusta. Okein hyvän käsityksen englannin kielen oppiaineen historiasta saa esim. Terry Eagletonin kirjan alusta Literary Theory (suom. Kirjallisuusteoria). Kannattaa myös tutustua ns. cultural studies -oppiaineeseen, joka liittyy etenkin tietyissä brittiyliopistoissa läheisesti englannin opintoihin, siis ns. English oppiaineeseen.
Kuten ed. voi päätellä, englannin opiskelu yliopistossa eroaa melkoisesti kielen opiskelusta lukiossa. Toki kieltäkin opiskellaan (esim. kielioppia), mutta oma kokemus on kyllä se, että enemmän opinnot painottuvat kielitieteen, kirjallisuustieteen ja kulttuurintutkimuksen opintoihin englannin kielellä. Suomeksi opettavista oppiaineista vastaavantyylistä sisältöä (pl. kielitiede) löytyy esim. kirjallisuuden ja taideaineiden opinnoista.
Eli lyhyesti, englannin opinnoissa/engl. filologiassa on mahdollista painottaa kirjallisuuden tai kielitieteen opintoihin.
Lopuksi. Jos englantia opiskelet pääaineena, niin Åbo Akademin ruotsinkielisyys ei haitanne, koska engl. laitoksilla kieli on luonnollisesti englanti. Toki sitten yliopiston tarjoamat tukipalvelut yms. ovat Akademissa ruotsiksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1752086
Kompostointitarkastaja tuli tarkastukselle!
En ole ikinä kompostoinnut ja eilen kävi kompostointitarkastaja kylässä. Tosi hianoa byrokratiaa taas: "Laki edellyttää,851519Varattais lähihotellista
🥰 huone viikoksi. Oltais vaan ja tilattais huonepalvelusta herkkuja! Viikonloppukin käy jos et viikoksi ehdi ❤ Hyvää1821424Nyt jäi velat perimättä
Mikä idea se talo oli polttaa ja velalliset sisällä nyt jäi rahat saamatta121202Ellen Jokikunnas muistelee Reino-koiraa - Ralph-poika koskettavalla tavalla esiin: "Kiitos, että..."
RIP Reino. Lämmin osanotto suureen suruunne Ellen, Jari ja Ralph. Reino tuli tutuksi monelle suomalaiselle Unelmia Ita401076Martinan aussikulta, missä?
Mihin katosi Martina Aitolehden aussikulta kyselee Seiska!2101013- 42928
- 97875
- 85825
Meneekö eläinpuiston johto vaihtoon vaalien jälkeen?
Ähtärissä kuhistaan ja kuiskitaan, että perussuomalaiset esittävät vaalien jälkeen, että eläinpuiston hallitus uusitaan49795