Tarkoituksenani olisi mahdollisesti hakea Vaasan ja Turun yliopistoon lukemaan englannin kieltä. Vaihtuuko pääsykoekirjat joka vuosi vai ovatko ne aina samat? Haluaisin nimittäin aloittaa lukemisen hyvissä ajoin, mutta en uskalla tilata vielä kirjoja, jos ne eivät ole edes käytössä ensi vuonna.
Kannattaako mielestäsi hakea 3-4 eri yliopistoon englantia lukemaan? Tukeeko eri kirjojen lukeminen oppimista vai sekoittaako se asioita? Olisi kiva kuulla mielipiteitä.
Englannin pääsykoekirjat, Turku/Vaasa
2
825
Vastaukset
- maisteri
Moikka
Osta pois vaan ja ala lukea jo nyt. Tähän aikaan vuodesta (pääsykokeiden jälkeen) löydät toki samat opukset kirjastostakin. Kirjat vaihtuvat harvakseltaan ja ne ovat melko samanlaisia joka vuosi. Perusteoksia nimittäin... Eri kirjojen lukeminen ei sekoita päätä, korkeintaan antaa laajemman tietopohjan kokeita varten. Lisäksi kannattaa lukea pokkareita välipaloina. Saat niistä täytettä sanavarastoon ja kielitajusi kehittyy.
Itse hain aikanaan sekä filologiaan että kääntämiseen ja valitsin noista sitten kääntämisen. Hae ihmeessä kerralla useampaan yliopistoon! Mieti jo etukäteen mitä haluat tehdä valmistuttuasi. Esim. oman vuosikurssini opiskelijat ovat päätyneet hyvin erilaisiin töihin. Meitä on erilaisissa vienti- ja tuontitehtävissä, IT-alalla, moni on ulkomailla, osa kääntää tai tulkkaa, ainakin yksi päätyi tiedottajaksi, osalla on oma yritys, jokunen taitaa opettaakin. Sivuaineilla pystyy vaikuttamaan tulevaisuuteensa todella paljon. Filologit sen sijaan päätyvät useimmiten opettajiksi. Toisaalta filologiaa lähtevät opiskelemaankin juuri ne, jotka haluavat opettaa.
Onnea yritykseen! - ...
Juu, kannattaa lukea useampia kirjoja, tukevat tosiaan toisiaan (kuten ed. vastaaja jo sanoikin) koska pääsykoekirjat ovat usein oppiaineen perusteoksia.
Tämän vuoden pääsykoekirjoja ei kannata tilata, vaan hommaa ne enemmin vaikka kirjastosta. Tässä Muutama hyvä perusteos engl. opiskelijalle:
-Larry Trask. Introducing linguistics.
-Terry Eagleton. Literary theory.
-Anthony Easthope. From Literary to Cultural Studies (suurin piirtein noin, en jaksa tarkistaa tarkkaa nimeä).
-Daniel Chandler. Semiotics for beginners (löytyy myös täältä: http://www.aber.ac.uk/media/Documents/S4B/semiotic.html)
-George Yule. The Study of language
Ja tietysti kannattaa lukea engl. kaunokirjallisuutta niin paljon kuin vain ikinä ehdit. Esim. perusklassikoita kuten Jane Austen, Charles Dickens, James Joyce, Virginia Woolf, Shakespeare (jos jaksat mukautua kieleen)mutta myös uutta populaarikirjallisuutta, esim. fantasiaa, kauhukirjallisuutta jne. Näitä nykyisin käsitellään engl. opinnoissa melko paljon. Niin ja tietenkin engl. kielisiä lehtiä, esim. Time, Newsweek, National Geographic. Niin ja miksei myös sarjakuvia.
Jos haluat kysyä Vaasan opinnoista tarkemmin niin vastailen mielelläni, itse olen nimittäin Vaasasta valmistunut englannin FM.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1566848
En löydä sinua
En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k264058- 453326
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi1323114- 512896
Ne oli ne hymyt
Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä262286- 432206
Hajoaako persut kuten 2017?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen2722003Kamala uutinen: Henkilö kuoli Tokmannin pihaan Kankaanpäässä- Jäi trukin alle
IL 9.5.2025 Ihminen kuoli Kankaanpään Tokmannin edustalla perjantaina aamupäivästä. Poliisin mukaan henkilö oli jäänyt521958- 291816