Ellen Whiten kirjalevitys yltyy

Adventtikirkon Pääkonferenssi ja Ellen G. White säätiö kerää rahaa maailmanlaajuiseen Ellen G. Whiten 10 kirjan setin levitykseen, joita on tarkoitus levittää 2 miljoonaa.

Profetian hengen kirjoja on tarkoitus levittää tällä kertaa oman kirkon jäsenille halpaan hintaan.

Kirjoihin tulee mukaan ohjeet, miten niitä pitää opiskella.

Tämä levitys syystä, että kaikkien uusien jäsenien pitää tietää, mitä Profetian Henki opettaa viimeisestä taistelusta. Ja tietysti sen kirjoitukset, terveys, opiskelu, ohjeet papeille, evankelistoille, lähetystyöntekijöille ja kirkon hallinnolle ja tietysti elämän joka alueella (every aspect of life) teologiassa, elämän tavoissa, henkilökohtaisessa terveydessä, perheessä, kotona, nuorisolle, henkilösuhteissä jne.

http://www.connectingwithjesus.org/

Että se siitä joidenkin adventistien yrityksestä hämätä, että Ellen White muka olisi jotenkin hiipumassa adventtikirkon opetuksesta ja jalustalta.

41

875

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei varsinkaan

      sinulle!

      Ihana kun joku levittää jotakin hengellistäkin kirjallisuutta, sinä et levitä, muuta kuin valheita ja pahan puhumista.

      Kiitos kuitenkin noista kauniista sivuista siinä linkissä, pitääppä huomenna yrittää lukea, jos ehtii.

      • mie vaan kysyn

        Adventtikirkon levittämä kirjallisuus ei kuulu kristilliseen hengelliseen kirjallisuuteen.

        http://www.jesus-is-savior.com/Bible/clear_word.htm

        Monet vaan kummeksuvat miksi näitä aina tuodaan esiin.
        Mutta ne kuuluvat adventistien kirjoihin .
        Ja se, että ne hiertävät adventisteja on paras osoitus siitä, että niistä eivät adventist voi olla ylpeitä. Omiensa teot ovat hävettäviä?

        Deuteronomy 5:3 in the King James Bible reads...

        "The LORD made not this covenant with our fathers, but with us, even us, who are all of us here alive this day."

        Timo Flink näkee punaista kun tuon merkitystä kysyy.
        Hän haluaa selittää tuon kohdan tarkoittavan Ellumaisesti näin; "It wasn't only with our ancestors that He made a covenant, but with us and with all who are alive today."


        Noin alkuperäinen merkitys on tapettu ja uusi adventtikirkollinen merkitys tuupattu tilalle.
        On merkillistä miksi adventistit antavat saarnaajiensa pitää itseään pilkkanaan. Perin merkillistä.


    • http://www.connectingwithjesus.org/index.php?option=com_na_content&task=view&id=10&showico=1&Itemid=45

      Siinä voi sanoa, että eipä juuri mihinkään muuhun jää aikaa kuin väärän profeetan kirjojen opetteluun ja opettamiseen. Huhhuh.

      Ja sitten ohje kouluille eli Suomessa ex-Toivonlinnalle: "In schools the dean of students or student affairs and the college/school chaplain can initiate the formation of student and faculty small-groups for the study of Spirit of Prophecy."

      Eli adventistikouluissa pitää opettaa Ellen Whiteä (Profetian Henkeä) pienryhmissä.

    • alex-kasi

      siitä että kertoi Ellen G Whitesta minulle.

      Olen pikku hiljaa lueskellut mitä Ellen on kirjoitellut ja vaikka en kaikessa olekaan samalla kannalla niin täytyy vain ihmetellä että joku 1800 luvulla elänyt nainen oli niin valistunut monessa asiassa.

      Suoraan sanoen en pidä Ellen G Whitea profeettana mutta myönnän että hänellä on paljon opetettavaa monelle. Ellen kirjoittaa kannustavasti eikä kuten täälläkin niin monet tekevät pilkaten asiattomaan sävyyn. Sekin tekee Ellenin kirjoituksista lukemisen arvoisia.

      Kuten sanoin Ellen oli aikaansa nähden erittäin valistunut ja paljon lukenut nainen - sen huomaa jo hänen kirjoituksistaankin joissa hän lainailee aikansa parhaita kirjoittajia omiin kirjoihinsa kuitenkin käyttäen tietoa siten että se sopi hänen uskoonsa Jumalasta ja lopun ajasta.

      Mielestäni olet aivan liian negatiivinen Elleniä vastaan, maailmassa on monta ns. kritittyä kirjailijaa joita voisi kritisoida paljon mieluimmin.

      Minä luen hänen kirjoituksiaan mielenkiinnolla ja en näe siinä mitään väärää. Siis sen joka on kiinnostunut ei tarvitse välittää sinun "sensuuristasi" :) Lukekaa vapasti sittenhän saatte oman käsityksen - ja on Ellenin kirjoitukset ainakin parempia kuin esimerkiksi uskova_1:den täällä palstalla ja monen muunkin.. mutta Ellen oli vain ihminen ja ei yksikään ihminen ole ollut erehtymätön jos ei lasketa mukaan Jeesusta joka oli erehtymätön - älkää unohtako sitä kun luette, muuten kannattaa tutustua eikä vain luottaa Anti adventistien propagandaan. Vaíkka toisaalta - sehän se minutkin teki uteliaaksi, niin että suur kitos uskova_1:lle.
      Koska Riitta on niin kova tekemään propagandaa Elleniä vastaan niin pnen tähän vastapainoksi limkin sille joka on kiinnostunut: (tosin englanniksi) The Complete Writings of Ellen G Write.

      http://egwdatabase.whiteestate.org/nxt/gateway.dll?f=templates$fn=default.htm$vid=default

      • >>> Ellen oli vain ihminen ja ei yksikään ihminen ole ollut erehtymätön. > Ei yksikään ihminen ole ollut erehtymätön jos ei lasketa mukaan Jeesusta.


      • UnaFortuna
        AnttiVKantola kirjoitti:

        >>> Ellen oli vain ihminen ja ei yksikään ihminen ole ollut erehtymätön. > Ei yksikään ihminen ole ollut erehtymätön jos ei lasketa mukaan Jeesusta.

        Mitä olen havainnut A V Kantolalla.

        Ellenin sanoman kautta me näemme metä rakastavan Jeesuksen.

        Antti ohjaa meidät Sadistisen Jumalan tykö,joka Nauttii siitä, että hän voi luotujaan kiduttaa. Tällainen ero on Ellenin ja Antin välillä!


      • Olet oman itsesi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        >>> Ellen oli vain ihminen ja ei yksikään ihminen ole ollut erehtymätön. > Ei yksikään ihminen ole ollut erehtymätön jos ei lasketa mukaan Jeesusta.

        pauloissa ja yhtä katkera ja kateellinen, kuin hengenheimolaisesi eräs "uskova"! Alexis_kasi sensijaan puhuu AINA täyttä asiaa, vaikka joskus hieman huumoristisesti"tytötteleekin" meitä mummeleita ja sehän tietenkin vain hivelee meidän itsetuntoa. Alekxille ruusuja ja sinulle risuja!


      • Älä yritäkään esittää mitään.

        Sinä olit jo täysin Jarlaun eli Jari Laurilan adventismieksytyksiin kietoma ja parasta kaveria hänen kanssaan ennenkuin edes aloin sinua siitä nuhdella.

        Olet ollut helppo nakki adventisteille, koska et ole tullut uskoon.

        Ellen White ei lainaillut toisia kirjoittajia, kuten väität, vaan varasti heidän tekstejään lähdettä ilmoittamatta ja väitti jopa kiinni jäätyään vaan saaneensa kaikki Jumalalta eikä toisten kirjoista ja kirjoituksista.

        Eikä väärää profeettaa pidä jäädä kuulemaan eikä kärkkymään, josko häneltä tirahtaisi jokin oikeakin lause, vaan Jumala käskee Raamatussa pysymään erossa tuommoisista ihan kokonaan jopa kivittämään kuoliaaksi (jonka nyky-yhteiskunnassa voi soveltaa niin, että kuolettaa hänet ja hänen opetuksensa tyystin mielestään jumalattomina). Ei-uskovana ja jo adventistien eksyttämänä sinusta ei ole edes siihen, että lukisit Raamatulla arvostellen Ellenin kirjoja ja niinpä imet niistä demonioppeja kuin pesusieni.

        Ellen ei ollut käynyt kouluja, koska sairasteli lapsuudesta asti. Lukea hän osasi sen verran, että sai varastettua terveys-, fiktio-, hengellisiltä-, harhaoppisilta ym. kirjoittajilta tekstejä.

        Nyt kun perheinesi maksat adventistien eksytystoimintaa, mainostat värää profeettaa Ellen Whiteä, harhaoppia ja Raamatun vastaisuuksia, niin sääliksi sinua käy. Olet pahassa jamassa ja paadutat itseäsi vain päivä päivältä kirjoitus kirjoitukselta pahemmin ja pahemmin. Keräät tulisia hiiliä pääsi päälle eksyttämällä ihmisiä pois Jumalasta omiin uskonnollisiin epäraamatullisiin teihisi ja adventismiin.

        Jokaisen luopion loppuelämän päämäärä on saada muut uskovat luopumaan uskosta. Sinä et ole luopio, koska et ole koskaan uskoon tullutkaan, mutta olet etsikkoaikaluopio, koska hylkäsit etsikkoaikasi. Niinpä sinun ympärivuorokautinen tehtäväsi on vainota täällä uskovia ja edistää kaikin tavoin harhaopin leviämistä ja ihmisten Jumalasta erkaantumista, tietysti valkeuden verhoon puetulla sanailullasi. Erittäin hanakka olet myös kehumaan ja kannustamaan niitä, jotka jo osin ovat adventistien pettämiä, jotta heidän silmänsä eivät pääsisi avautumaan.

        Jos joku palavampikin uskova kirjoittaa tietämättömyyttään jotain, ettei adventismi ole vaaraksi hengellisyydelle tms., niin kärppänä olet heti vetämässä häntä kokonaisvaltaisempaan harhaoppimyönteisyyteen ja sitä kautta adventismin imuun.

        Se on myös huvittavaa, että esiinnyt jonkinlaisena Ellen White asiantuntijana, vaikka vasta muutama kuukausi sitten aloit edes lukea jotain hänen kirjaansa ja senkin vasta sitten, kun huomautin sinulle Ellenin mainostamisesta ilman yhdenkään kirjan lukemista.


      • UnaFortuna kirjoitti:

        Mitä olen havainnut A V Kantolalla.

        Ellenin sanoman kautta me näemme metä rakastavan Jeesuksen.

        Antti ohjaa meidät Sadistisen Jumalan tykö,joka Nauttii siitä, että hän voi luotujaan kiduttaa. Tällainen ero on Ellenin ja Antin välillä!

        Mimkäs antti, joka on ikäänkuin keskensyntynyt evankelista. syntisistä suurin - voi sille, että Ellenin sadismi suuntautuu PÄINVASTAISEEN suuntaan kuin Jumalan "sadismi" - jos se sitä mielestäsi on .

        Kun Elle n lähettäisi sunnuntain pyhittäjät ikuiseen piinaan, niin Jumala todella lähettää sinne ne, jotka vihaavat kristittyjä sekä israelialisia.

        SAK 14. LUKU KUVAA HERRAN PÄIVÄÄ JA 1000 V. ALKUA

        Sak.14:12
        Mutta Herra lyö vitsauksella kaikkia niitä kansoja, jotka sotivat Jerusalemia vastaan. Ihmisiltä mätänee ruumis heidän vielä seisoessaan, silmät mätänevät kuopissaan, ja kieli mätänee heidän suuhunsa.


        Sak 14:16
        Kaikki jäljellä olevat niistä kansoista, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, tulevat nyt sinne vuosi vuodelta kumartaen rukoilemaan Kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa. [Jes. 66:23]


      • kyllä oli
        uskova_1 kirjoitti:

        Älä yritäkään esittää mitään.

        Sinä olit jo täysin Jarlaun eli Jari Laurilan adventismieksytyksiin kietoma ja parasta kaveria hänen kanssaan ennenkuin edes aloin sinua siitä nuhdella.

        Olet ollut helppo nakki adventisteille, koska et ole tullut uskoon.

        Ellen White ei lainaillut toisia kirjoittajia, kuten väität, vaan varasti heidän tekstejään lähdettä ilmoittamatta ja väitti jopa kiinni jäätyään vaan saaneensa kaikki Jumalalta eikä toisten kirjoista ja kirjoituksista.

        Eikä väärää profeettaa pidä jäädä kuulemaan eikä kärkkymään, josko häneltä tirahtaisi jokin oikeakin lause, vaan Jumala käskee Raamatussa pysymään erossa tuommoisista ihan kokonaan jopa kivittämään kuoliaaksi (jonka nyky-yhteiskunnassa voi soveltaa niin, että kuolettaa hänet ja hänen opetuksensa tyystin mielestään jumalattomina). Ei-uskovana ja jo adventistien eksyttämänä sinusta ei ole edes siihen, että lukisit Raamatulla arvostellen Ellenin kirjoja ja niinpä imet niistä demonioppeja kuin pesusieni.

        Ellen ei ollut käynyt kouluja, koska sairasteli lapsuudesta asti. Lukea hän osasi sen verran, että sai varastettua terveys-, fiktio-, hengellisiltä-, harhaoppisilta ym. kirjoittajilta tekstejä.

        Nyt kun perheinesi maksat adventistien eksytystoimintaa, mainostat värää profeettaa Ellen Whiteä, harhaoppia ja Raamatun vastaisuuksia, niin sääliksi sinua käy. Olet pahassa jamassa ja paadutat itseäsi vain päivä päivältä kirjoitus kirjoitukselta pahemmin ja pahemmin. Keräät tulisia hiiliä pääsi päälle eksyttämällä ihmisiä pois Jumalasta omiin uskonnollisiin epäraamatullisiin teihisi ja adventismiin.

        Jokaisen luopion loppuelämän päämäärä on saada muut uskovat luopumaan uskosta. Sinä et ole luopio, koska et ole koskaan uskoon tullutkaan, mutta olet etsikkoaikaluopio, koska hylkäsit etsikkoaikasi. Niinpä sinun ympärivuorokautinen tehtäväsi on vainota täällä uskovia ja edistää kaikin tavoin harhaopin leviämistä ja ihmisten Jumalasta erkaantumista, tietysti valkeuden verhoon puetulla sanailullasi. Erittäin hanakka olet myös kehumaan ja kannustamaan niitä, jotka jo osin ovat adventistien pettämiä, jotta heidän silmänsä eivät pääsisi avautumaan.

        Jos joku palavampikin uskova kirjoittaa tietämättömyyttään jotain, ettei adventismi ole vaaraksi hengellisyydelle tms., niin kärppänä olet heti vetämässä häntä kokonaisvaltaisempaan harhaoppimyönteisyyteen ja sitä kautta adventismin imuun.

        Se on myös huvittavaa, että esiinnyt jonkinlaisena Ellen White asiantuntijana, vaikka vasta muutama kuukausi sitten aloit edes lukea jotain hänen kirjaansa ja senkin vasta sitten, kun huomautin sinulle Ellenin mainostamisesta ilman yhdenkään kirjan lukemista.

        karvaita sano kettu kun pihlajan marjoja söi, niin oli sinullekin tuo Alex-kasin kirjoitus, miksi sinä et kirjoita omasta uskostasi mitään, aina haukut vain adventisteja, mikä sinua niin heissä kiinostaa, tai voipa olla niinkin että olet sittenkin Jumalan asialla levittämässä adventti sanomaa eteen päin, niinkuin tuo Alex- kasikin kiinostu lukemaan Whiten kirjoja kun sinä mainostit niitä.

        Samoin minä innostuin kuuntelemaan audiopankista Suurta taistelua on niin mielenkiintoista kuultavaa.


      • Kun ei ole mitään
        kyllä oli kirjoitti:

        karvaita sano kettu kun pihlajan marjoja söi, niin oli sinullekin tuo Alex-kasin kirjoitus, miksi sinä et kirjoita omasta uskostasi mitään, aina haukut vain adventisteja, mikä sinua niin heissä kiinostaa, tai voipa olla niinkin että olet sittenkin Jumalan asialla levittämässä adventti sanomaa eteen päin, niinkuin tuo Alex- kasikin kiinostu lukemaan Whiten kirjoja kun sinä mainostit niitä.

        Samoin minä innostuin kuuntelemaan audiopankista Suurta taistelua on niin mielenkiintoista kuultavaa.

        uskoa, kun ainoastaan syvä viha Jeesuksen hengeyttämiä kohtaan. Sitähä suu puhuu, mitä sydän kantaa sisällään. Se on jo nähty, että mitä tuon "uskovan" sydämessä on! Jatkuvaa vikojen hakemista, syyttelyä ja lähimäistensä häikäilemätöntä panettelua. Kun rakkaus puuttuu, niin sen myötä KAIKKI. Sillä ilman rakkautta sinä olet vain "helisevä vaski ja kilisevä kulkunen."


      • alex-kasi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        >>> Ellen oli vain ihminen ja ei yksikään ihminen ole ollut erehtymätön. > Ei yksikään ihminen ole ollut erehtymätön jos ei lasketa mukaan Jeesusta.

        muiden viat sinua häiritsevät ehkä enemmän kuin omasi?

        Minä rakastan lähimmäisiäni (ja eihän kukaan meistä ole erehtymätön kuten jo sanoin ja kuten niin oikeín panit merkille). Kolme enkeliä on tällä palstalla yksi niistä jotka ovat oman ymmärryksensä mukaan rehellisiä ja uskollisia uskossaan joten en tunne mitään halua alkaa häntä kanssasi pilkkaamaan.

        Otit esille piinan ja Helvetin tulen (tai Gehennan tulen - miksi Jeesus sitä oikeastaan kutsui) mikä on Raamatun mukaankin luvassa monelle, mutta (edelleen Raamatun mukaan) se ei kuitenkaan ole ikuinen minkä jokainen joka ymmärtää mitä Jumala sanassaan ihmiselle opettaa hyvin tietää.

        Lupauksensa mukaan Jumala kuitenkin on armollinen niitä kohtaan jotka armoa Häneltä pyytävät.

        Esimerkiksi (älä hermostu - vain pikku esimerkki) - jos joku meistä syyttää toista palstalaista aiheettomasti ja sanoo "sinä hullu" tai jotain vastaavaan, on hän jo Raamatun mukaan ansainnut Gehennan tulen (ja tiedät varmaan aivan hyvin että Gehenna Jeesuksen vertauksessa tarkoitti sitä kaatopaikkaa mikä oli Jerusalemin länsipuolella ja että Raamatun alkuperäinen sana "Gehenna" useissa Raamatuissa on jälkeenpäin käännetty sanalla "helvetti").

        No joka tapauksessa - Raamattu siis sanoo että "on ansainnut Gehennan tulen" - mutta Raamattu sanoo myöskin, että jos sama ihminen katuu ja tunnustaa että teki "sanoin" sitä mikä on EPÄOIKEUDENMUKAISTA ja RAKKAUDETONTA ja siksi se on teko RAKKAUDELLISTA OIKEUDENMUKAISTA Jumalaa vastaan" ja ymmärtää että se on juuri epäoikeydenmukaisuus ja rakkaudettomuus mikä estää häntä yhtymästa Jumalaan - Häneen jossa ainoassa on täydellinen oikeudenmukaisuus ja rakkaus iankaikkinen ja siksi myös iankaikkinen elämä.

        Siis näin on ihminen on ansainnut Gehennan tulen ja kadotuksen. Palaa poroksi..kuten Raamattu sanoo.

        MIKÄ HÄPEÄ.

        Ei meistä syntisistä kukaan ole saanut maistaa Jumalan valtakunnan oikeudenmukaisia ja rakkaudellisia "hedelmiä" jotka kasvavat vain Hänen valtakunnassaan, vaan olemme vain nähneet itkua ja hammasten kiristystä ihmisen vajavaisuudessa - kuten näemme joka päivä nytkin.

        MIKÄ SURKEA KOHTALO SE ON tai OLISI - mutta onneksemme JUMALA ON OSOITTANUT TIEN (kapean ehkä mutta täysin mahdollisen) joka kulkee poispäin Gehennasta - siis nyt emme olekaan enää täysin hukassa - vaan Jumala, meidän taivaallinen Isämme on LUVANNUT (ja Hän on aina luotettava) että jos me teemme parannuksen sydämmen uskolla Hänen Pojassaan - HÄN ANTAA SYNTISELLE SYNNIT ANTEEKSI (sinullekin Antti) WOU !!! Mikä onni!!! ja muyös kolmelle enkelille.. jokaiselle joka ..

        vaikka .. tosiasiassa meidän täytyy oppia muutama asia, että iankaikkinen elämä tulisi meille mahdolliseksi (ei mitään yli pääsemättömiä asioita vaan aivan kohtuullisia).

        Siis - jotta saisimme anteeksi meidän on ensiksikin kaduttava vääriä tekojamme.
        Eikä vain suulla että ok - tuli kai tehtyä jotain vähän ehkä.. jos sitä nyt .. mutta ku.. VAAN SYDÄMMESTÄ. Kaduttava koko elämäämme - sillä kukapa kaikkia syntejään edes muistaisi niin monia ne ovat (ainakin minun elämässäni). Mutta riittääkö se?
        Valitettavasti ei. Ei se riitä että velka on olemassa ja tunnustettu - se täytyy myös maksaa.

        Kuka voisi maksaa niin suuret velat ??

        Vain HÄN jolla on millä maksaa.. olisiko jossain joku ihminen jolla olisi kyky maksaa sellaiset velat kuin synti?
        Ei ole..
        Vain Jumala on sellainen ei kukaan muu, vain Jumala on SYNNITÖN.

        Uskommeko siis että Jeesus oli Jumala? oliko Jumala Jeesuksessa? OLI. Juuri SE ON PELASTUKSEN TAKUU. Jos ei Jumala ollut Jeesuksessa ja jos ei Jumalan täydellisyyttä tuomittu hänessä ja jos ei tuomio ollut epäoikeudenmukainen - kuka silloin maksaa meidän syntivelkamme??

        Siksi on TÄRKEÄÄ että tunnemme ja tunnustamme Jumalan Pojan ja uskomme (jälleen SYDÄMMESSÄMME - eikä vain sanoin) että hän todella on Jumalan Poika. Että Jumala oli hänessä ja että hän syntyi siten kuin Raamattu sanoo. Ja että Hän oli synnitön - täysin synnitön ja tuomittiin väärin perustein ja vastoin Jumalan lakia. Että Jumala ei tuominnut Jeesusta vaan pahuus.

        Se on TÄRKEÄÄ - että ymmärrämme että se tuomio millä Hänet tuomittiin kuolemaan oli VÄÄRÄ JA EPÄOIKEUDENMUKAINEN - että se oli ihmisen vajavaisuus ja epätäydellinen laki joka oli tuomion perus eikä Jumalan täydellinen elämää suojeleva laki.

        Meidän on ymmärrettävä ja TUNNUSTETTAVA että näin on - että Jeesuksen ristinkuolema oli uhri näistä syistä - että Jeesus kuolemassaan antoi oman täydellisen elämänsä lunnaiksi meidän epätäydellisestä elämästämme.

        Hyväksymmekö että Jeesus täten maksoi syntiemme seuraukset tai emme? Se on jokaisen ihmisen oma päätös.

        Me pelastumme jos me tunnustamme, että me olemme ansainneet lopullisen tuhon eli Gehennan tulen ja että Jeesus ei ollut sitä ansainnut. (Anteeksi nyt jos käytän taas tuota ALKUPERÄISTÄ nimeä siitä kaatopaikasta).

        Ymmärrätkö nyt miksi on niin tärkeätä tunnustaa että Jeesuksen kuolema oli täysin epäoikudenmukainen ja Jumalan lakien vastainen??

        Jeesus joka ei rikkonut Jumalan lakia - ei myöskään tehnyt syntiä eikä ole Gehennan tulen lopullista tuhoa ansainnut. Mutta hänet tapettiin siitä huolimatta ja tuomittiin kuten syntinen - EI JUMALAN - vaan IHMISEN toimestä. Mikä vääryys!!! ja rakkaudettomuus.

        Raamattu sanoo etä ei kenessäkään syntisessä ole ikuista elämää. Mutta Jeesus ei ollut syntinen ja hänessä oli iankaikkinen elämä ja kuitenkin Hänet tuomittiin.

        Meidän tulee ymmärtää tämä koska vain sen ymmärtäminen auttaa meitä ymmärtämän mistä on kysymys ja saa meidät siten luottamaan ja turvaamaan Jumalaan sydämmestämme eikä vain luottamaan Raamatun kirjaimen tulkkaamiseen.

        Meidän tulee ymmärtää että vaikka Jumala jätti Poikansa pahuuden käsiin - Jumala ei häntä tuominnut vaan pahuus ja vajavaisuus ja vääryys.

        SE oli Jumalan tahto että Hän jätti Poikansa alttiiksi, mutta se ei ole sama asi kuin että tuomio olisi ollut Jumalan ja millään tavoin laillinen tai hyväksyttävä.

        Siis millä mitata se epäoikeudenmukaisuus mikä Jeesuksen kuolemassa tapahtui?

        Kenen laki on niin oikeudenmukainen ja puhdas että se kalpaa siihen tehtävään?
        Ihmisen ? EI, ihmisen tekemät lait ovat aina epätäydellisiä.

        Jumalan laki? NO TIETENKIN. Jos me sanomme että Jumalan valtakunta on ikuinen silloin me ymmärrämme, että siellä vallitsee aina oikeudenmukaisuuskin ja että oikeudennmukaisuus pitää sisällään aina myös rakkauden. Ja ARMOkin on pysyvä vain jos se on oikeudenmukainen ja rakkaudellinen.

        Siis - ihmisen täytyy ymmärtää että Jeesuksen kuolema oli ihmisen puolelta tehty laittomuus ja vastoin Jumalan lakia - ymmärtää että ei vain se seikka että me VOIMME tehdä syntiä oikeuta meitä tekemään sitä ja että jos me teemme syntiä on synnin palkka aina kuolema. Joko sen maksamme me itse tai sitten Jumala Pojassaan. Jonkun se täytyy maksaa jonkun täytyy kuolla.

        Nyt Jumala sanoo meille - Minä sinun Luojasi ja taivaallinen Isäsi annan sinulle anteeksi jos YMMÄRRÄT JA KADUT että olet elänyt vääryydessä, tehnyt sellaista vääryyttä mikä vie sinutkin Gehennan tuleen jos en minä sinua auta ja jos vastaisuudessa käännyt minun puoleeni vaikeuksiesi ja heikkouksiesi kanssa niin minä autan sinut niiden läpi.

        Ja minä lasken sen KUOLEMAN minkä minun Poikani sai kärsiä teidän (ihmisten) epäoikeudenmukaisen ja väärän tuomion seurauksena - lasken sen sinun kuolemaksesi - sinun epäoikeudenmukaisuutesi ja syntisen elämäsi maksuksi - NIILLE jotka ymmärtävät ottaa sen vastaan sellaisena kuin on - jotka tunnustavat että te tuomitsitte minun Poikani ja minut hänessä ja että teidän tuomionne oli täysin laiton, epäoikeudenmukainen ja väärä.

        Niille ihmisille minä lasken Poikani kuoleman maksuksi heidän rikoksistaan - niistä rikoksista joita he katuvat. EI MUISTA RIKOKSISTA - VAIN NIISTÄ JOITA HE KATUVAT.

        Siis Antti - katukaamme koko epäoikeudenmukaista elämäämme, vihatkaamme sitä sillä se on syntejä täynnä ja sen synnit vievät meidät Gehennan tuleen joka tuhoaa meidät lopullisesti jos ei Jumala meitä auta.

        Me olemme synnin vankeja - ja emme pääse niistä eroon ennen kuin kuolemassa jos Jumala meidät armahtaa. Ja siksi me olemme joka ainoa päivä Gehennan ansainneet jos ei Jumala meitä Pojassaan pelasta.

        Jos me katumatta teemme tekoja (esimerkiksi haukumme muita palstalaisia) oikeudenmukaisuutta ja rakkautta vastaan ja siten myös Jumalaa vastaan ja emme siitä välitä teoistamme - kuinka ihmeessä me voisimme välttää Gehennan tulen?

        Joka kerta kun me alamme haukkumaan toisiamme olemme ansainneet Gehennan tulen, se on vain oikeudenmukainen ja luonnollinen seuraus teoistamme.

        Me olemme erossa Jumalasta ja ikuisesta elämästä joka on olemassa VAIN siinä oikeudenmukaisuudessa ja rakkaudessa mikä on vain Jumalan. Sentähden on niin että saadaksemme iankaikkisen elämän - meidän tulee etsiä myös Jumalan oikeudenmukaisuutta ja rakkautta - eikä vain anoa Jumalan armoa itsellemme.

        Älkäämme tuomitko ettei meitä tuomittaisi.


        alex


      • alex-kasi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Mimkäs antti, joka on ikäänkuin keskensyntynyt evankelista. syntisistä suurin - voi sille, että Ellenin sadismi suuntautuu PÄINVASTAISEEN suuntaan kuin Jumalan "sadismi" - jos se sitä mielestäsi on .

        Kun Elle n lähettäisi sunnuntain pyhittäjät ikuiseen piinaan, niin Jumala todella lähettää sinne ne, jotka vihaavat kristittyjä sekä israelialisia.

        SAK 14. LUKU KUVAA HERRAN PÄIVÄÄ JA 1000 V. ALKUA

        Sak.14:12
        Mutta Herra lyö vitsauksella kaikkia niitä kansoja, jotka sotivat Jerusalemia vastaan. Ihmisiltä mätänee ruumis heidän vielä seisoessaan, silmät mätänevät kuopissaan, ja kieli mätänee heidän suuhunsa.


        Sak 14:16
        Kaikki jäljellä olevat niistä kansoista, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, tulevat nyt sinne vuosi vuodelta kumartaen rukoilemaan Kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa. [Jes. 66:23]

        väitätkö aivan tosissasi että se on Jumala joka uhkaa ikuisella kiduttamisella sanassaan?

        Että se ei ole vain vajavaisen ihmisen väärä tulkinta Hänen oikeudenmukaisesta sanastaan.

        Väitätkö sellaista?


      • ylifariseus
        uskova_1 kirjoitti:

        Älä yritäkään esittää mitään.

        Sinä olit jo täysin Jarlaun eli Jari Laurilan adventismieksytyksiin kietoma ja parasta kaveria hänen kanssaan ennenkuin edes aloin sinua siitä nuhdella.

        Olet ollut helppo nakki adventisteille, koska et ole tullut uskoon.

        Ellen White ei lainaillut toisia kirjoittajia, kuten väität, vaan varasti heidän tekstejään lähdettä ilmoittamatta ja väitti jopa kiinni jäätyään vaan saaneensa kaikki Jumalalta eikä toisten kirjoista ja kirjoituksista.

        Eikä väärää profeettaa pidä jäädä kuulemaan eikä kärkkymään, josko häneltä tirahtaisi jokin oikeakin lause, vaan Jumala käskee Raamatussa pysymään erossa tuommoisista ihan kokonaan jopa kivittämään kuoliaaksi (jonka nyky-yhteiskunnassa voi soveltaa niin, että kuolettaa hänet ja hänen opetuksensa tyystin mielestään jumalattomina). Ei-uskovana ja jo adventistien eksyttämänä sinusta ei ole edes siihen, että lukisit Raamatulla arvostellen Ellenin kirjoja ja niinpä imet niistä demonioppeja kuin pesusieni.

        Ellen ei ollut käynyt kouluja, koska sairasteli lapsuudesta asti. Lukea hän osasi sen verran, että sai varastettua terveys-, fiktio-, hengellisiltä-, harhaoppisilta ym. kirjoittajilta tekstejä.

        Nyt kun perheinesi maksat adventistien eksytystoimintaa, mainostat värää profeettaa Ellen Whiteä, harhaoppia ja Raamatun vastaisuuksia, niin sääliksi sinua käy. Olet pahassa jamassa ja paadutat itseäsi vain päivä päivältä kirjoitus kirjoitukselta pahemmin ja pahemmin. Keräät tulisia hiiliä pääsi päälle eksyttämällä ihmisiä pois Jumalasta omiin uskonnollisiin epäraamatullisiin teihisi ja adventismiin.

        Jokaisen luopion loppuelämän päämäärä on saada muut uskovat luopumaan uskosta. Sinä et ole luopio, koska et ole koskaan uskoon tullutkaan, mutta olet etsikkoaikaluopio, koska hylkäsit etsikkoaikasi. Niinpä sinun ympärivuorokautinen tehtäväsi on vainota täällä uskovia ja edistää kaikin tavoin harhaopin leviämistä ja ihmisten Jumalasta erkaantumista, tietysti valkeuden verhoon puetulla sanailullasi. Erittäin hanakka olet myös kehumaan ja kannustamaan niitä, jotka jo osin ovat adventistien pettämiä, jotta heidän silmänsä eivät pääsisi avautumaan.

        Jos joku palavampikin uskova kirjoittaa tietämättömyyttään jotain, ettei adventismi ole vaaraksi hengellisyydelle tms., niin kärppänä olet heti vetämässä häntä kokonaisvaltaisempaan harhaoppimyönteisyyteen ja sitä kautta adventismin imuun.

        Se on myös huvittavaa, että esiinnyt jonkinlaisena Ellen White asiantuntijana, vaikka vasta muutama kuukausi sitten aloit edes lukea jotain hänen kirjaansa ja senkin vasta sitten, kun huomautin sinulle Ellenin mainostamisesta ilman yhdenkään kirjan lukemista.

        Olla uskossaan aivan oikeassa, jos hän palvelee sitä jumalaa, joka saa tulenkin lankeamaan alas taivaasta ihmisten nähden, sillä Ellen G. White ei usko siihen jumalaan koska se Ellenin mielestä on paholainen, joka tekee ihmeitä laittomuuden hengessä.

        Riitta ja Ellen näkevät tämän ajan hyvin saman kaltaisena, kuin ympärillämme tapahtuu.

        Kerrataampa joitakin ajatuksia tulevasta kriisistä, mistä Pyhä kirja kertoo.
        Sellaisia merkkejä ovat sodat, diplomaattiset ponnistelut rauhan-aikaan saamiseksi ja säilyttämiseksi, alati lisääntyvä rikollisuus, maanjäristykset, onnettomuudet, nälänhädät, kulkutaudit yhä kärjistyvä taistelu työn ja pääoman välillä, yhteiskunnallinen tila, madaltuneet mittapuut, Jumalan unohtaminen, Hänen sanansa ja lakinsa syrjäyttäminen, kaikkien synnillisten himojen tyydyttäminen maailman pyörteissä, huvittelu, kristikunnan maallistuminen, hengellinen heikkous, Jumalan palvelusten muodollistuminen, Katolisuuden kasvaminen ja paholaisen eksyttävän voiman vahvistuminen kansojen ja yksilöiden pettämiseksi.

        Jumalan Henki on vetäytymässä pois maan päältä ja onnettomuus seuraa toistaan maan päällä ja merellä kriisi hiipii hiljaa ylitsemme.

        Kuinka Ellen G. White näki nämä asiat, niinkuin me nyt näemme yli 150 vuotta sitten, jolloin hän näki myöskin tulvien peittävän maata suurelta osin.

        Laittomuuden ruhtinaan ja Jumalan palvelijoiden välillä on riita siitä, kumottiinko vai täytettiinkö käskyt Ristillä.
        Laittomuuden ruhtinas halusi kumota käskyt jo taivaassa, mutta karkoitettiin sieltä alas ja jatkaa maanpäällä taistelua niiden kanssa jotka näkevät Jumalan käskyjen rajoittavan kristittyjen vapautta päästäkseen ulos lain orjuudesta.

        Laittomuuden ruhtinaan palvelijat uskovat myöskin Jeesuksen tulleen kumoamaan Jumalan kymmenen käskyä ja samaistavat Jeesuksen lusiferin väittämään, että kymmenen käskyä rajoittavat kristityn vapautta.

        Jeesus sanoo älkää luulko, että Minä olen tullut kumoamaan käskyjä vaan täyttämään ne.

        Jeesus ei ole paholaisen työtoveri kumottuine käskyineen. kyllähän Riittakin tämän jotenkin ymmärtää.


      • alex-kasi kirjoitti:

        väitätkö aivan tosissasi että se on Jumala joka uhkaa ikuisella kiduttamisella sanassaan?

        Että se ei ole vain vajavaisen ihmisen väärä tulkinta Hänen oikeudenmukaisesta sanastaan.

        Väitätkö sellaista?

        En rohkenisi väittää Jumalan väärentäneen sanansa.
        ellen väärin ymmärrä, niin Ellen se väärentäjä on tai pikemminkin hänen seuraajansa.
        Eihän tuo lapsukainen untaan lainkaan niin vakavasti ja 100 % totuutena ottanut kuin mitä jälestäpäin tulleet bisnesoivaltajat.

        Kirjakauppa käy hyvin Aasiassa ... HEIDÄN unensa menestyvästä tuotteesta lienee sisi ollut oikea.

        MUTTA VAKAVAMPAAN ASIAAN

        Jokainen joka ymmärtää, mikä oikein on, eikä tee - se on hänelle synniksi. Opettaa Sana.

        Ei Jumala, vaan EGW-oppi, uhkaa sunnuntain pyhittäjiä ikuisella kidutuksella.

        Mitä Raamattuun tulee, niin jos et voi luottaa Jumalan vastaavan Raamatustaan, niin ei ole sinulla uskon häivääkään. Luotat vain siihen, että Ellenin teksteistä pidetään huolta.

        Jumalan Sana ja Raamattu voidaan koetella. Ellenin teoksia ei voi koetella, sillä siellä ei ole, mihin tarttua.

        Omalta kohdaltani olen Raamatun Sanan koetellun, niinkuin myös itseni ja uskoni - kuten Raamattu kehottaa - siksi julistan Raamattua ja Raamatun Isää. Ken ei usko, en siitä sen enempää ole vastuussa.

        Jes. 34:3
        Surmatut jätetään hautaamatta, löyhkä nousee heidän raadoistaan, heidän verensä valuu pitkin vuoria. [Jer. 9:21, 25:33]

        Jes. 63:6
        Ja minä tallasin kansat vihassani ja juovutin heidät kiivaudellani; minä vuodatin maahan heidän verensä."

        Tuonkin aivan turhaan vuotavan veren Isä vaatii niiltä - tarkoittaa rangaistusta evankelioimisen laiminlyömisestä - jotka eivät julistaneet totuutta, vaikka tiesivät sen ja oli tilaisuus todistaa.
        Ei Jumala sadisti ole, mutta valtavan vastuun on antanut uskoville; antaa kyllä myös edellytykset.


        Hes. 3:18
        Jos minä sanon jumalattomalle: sinun on kuolemalla kuoltava, mutta sinä et häntä varoita etkä puhu varoittaaksesi jumalatonta hänen jumalattomasta tiestänsä, että pelastaisit hänen henkensä, niin jumalaton kuolee synnissänsä, mutta hänen verensä minä vaadin sinun kädestäsi.

        KUULEMATON KUULIJA ON ITSE VASTUUSSA

        Ei Jumala sadisti ole, vaan antaa oikeudenmukaiset mahdollisuudet - omavastuuosuutta ei voi poistaa.


        Hes. 33:4
        ja joku kuulee pasunan äänen, mutta ei ota varoituksesta vaaria, ja miekka tulee ja ottaa hänet pois, niin hänen verensä tulee hänen oman päänsä päälle:


      • tiesitkö?
        AnttiVKantola kirjoitti:

        >>> Ellen oli vain ihminen ja ei yksikään ihminen ole ollut erehtymätön. > Ei yksikään ihminen ole ollut erehtymätön jos ei lasketa mukaan Jeesusta.

        Aleksi on entinen jehovantodistaja! Tiesitkö sitä?


      • Olet oman itsesi kirjoitti:

        pauloissa ja yhtä katkera ja kateellinen, kuin hengenheimolaisesi eräs "uskova"! Alexis_kasi sensijaan puhuu AINA täyttä asiaa, vaikka joskus hieman huumoristisesti"tytötteleekin" meitä mummeleita ja sehän tietenkin vain hivelee meidän itsetuntoa. Alekxille ruusuja ja sinulle risuja!

        >>> Hyi, että sinä haukut ilkeästi toista!
        Olet oman itsesi 5.9.2007 klo 10.37
        pauloissa ja yhtä katkera ja kateellinen, kuin hengenheimolaisesi eräs "uskova"!
        Alex-kasi sen sijaan puhuu AINA täyttä asiaa, vaikka joskus hieman humoristisesti"tytötteleekin" meitä mummeleita ja sehän tietenkin vain hivelee meidän itsetuntoa. Alex-kasille ruusuja ja sinulle risuja!


      • tiesitkö..
        tiesitkö? kirjoitti:

        Aleksi on entinen jehovantodistaja! Tiesitkö sitä?

        .. pst alex on aina ollut luterilainen..


      • alex-kasi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        >>> Hyi, että sinä haukut ilkeästi toista!
        Olet oman itsesi 5.9.2007 klo 10.37
        pauloissa ja yhtä katkera ja kateellinen, kuin hengenheimolaisesi eräs "uskova"!
        Alex-kasi sen sijaan puhuu AINA täyttä asiaa, vaikka joskus hieman humoristisesti"tytötteleekin" meitä mummeleita ja sehän tietenkin vain hivelee meidän itsetuntoa. Alex-kasille ruusuja ja sinulle risuja!

        tuon viestin?
        Voin vain näin ystävällisesti vakuuttaa että olet väärässä. Se Ei ole minun kirjoittamani.

        Mutta tämä on:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000028894102

        alex


      • alex-kasi kirjoitti:

        muiden viat sinua häiritsevät ehkä enemmän kuin omasi?

        Minä rakastan lähimmäisiäni (ja eihän kukaan meistä ole erehtymätön kuten jo sanoin ja kuten niin oikeín panit merkille). Kolme enkeliä on tällä palstalla yksi niistä jotka ovat oman ymmärryksensä mukaan rehellisiä ja uskollisia uskossaan joten en tunne mitään halua alkaa häntä kanssasi pilkkaamaan.

        Otit esille piinan ja Helvetin tulen (tai Gehennan tulen - miksi Jeesus sitä oikeastaan kutsui) mikä on Raamatun mukaankin luvassa monelle, mutta (edelleen Raamatun mukaan) se ei kuitenkaan ole ikuinen minkä jokainen joka ymmärtää mitä Jumala sanassaan ihmiselle opettaa hyvin tietää.

        Lupauksensa mukaan Jumala kuitenkin on armollinen niitä kohtaan jotka armoa Häneltä pyytävät.

        Esimerkiksi (älä hermostu - vain pikku esimerkki) - jos joku meistä syyttää toista palstalaista aiheettomasti ja sanoo "sinä hullu" tai jotain vastaavaan, on hän jo Raamatun mukaan ansainnut Gehennan tulen (ja tiedät varmaan aivan hyvin että Gehenna Jeesuksen vertauksessa tarkoitti sitä kaatopaikkaa mikä oli Jerusalemin länsipuolella ja että Raamatun alkuperäinen sana "Gehenna" useissa Raamatuissa on jälkeenpäin käännetty sanalla "helvetti").

        No joka tapauksessa - Raamattu siis sanoo että "on ansainnut Gehennan tulen" - mutta Raamattu sanoo myöskin, että jos sama ihminen katuu ja tunnustaa että teki "sanoin" sitä mikä on EPÄOIKEUDENMUKAISTA ja RAKKAUDETONTA ja siksi se on teko RAKKAUDELLISTA OIKEUDENMUKAISTA Jumalaa vastaan" ja ymmärtää että se on juuri epäoikeydenmukaisuus ja rakkaudettomuus mikä estää häntä yhtymästa Jumalaan - Häneen jossa ainoassa on täydellinen oikeudenmukaisuus ja rakkaus iankaikkinen ja siksi myös iankaikkinen elämä.

        Siis näin on ihminen on ansainnut Gehennan tulen ja kadotuksen. Palaa poroksi..kuten Raamattu sanoo.

        MIKÄ HÄPEÄ.

        Ei meistä syntisistä kukaan ole saanut maistaa Jumalan valtakunnan oikeudenmukaisia ja rakkaudellisia "hedelmiä" jotka kasvavat vain Hänen valtakunnassaan, vaan olemme vain nähneet itkua ja hammasten kiristystä ihmisen vajavaisuudessa - kuten näemme joka päivä nytkin.

        MIKÄ SURKEA KOHTALO SE ON tai OLISI - mutta onneksemme JUMALA ON OSOITTANUT TIEN (kapean ehkä mutta täysin mahdollisen) joka kulkee poispäin Gehennasta - siis nyt emme olekaan enää täysin hukassa - vaan Jumala, meidän taivaallinen Isämme on LUVANNUT (ja Hän on aina luotettava) että jos me teemme parannuksen sydämmen uskolla Hänen Pojassaan - HÄN ANTAA SYNTISELLE SYNNIT ANTEEKSI (sinullekin Antti) WOU !!! Mikä onni!!! ja muyös kolmelle enkelille.. jokaiselle joka ..

        vaikka .. tosiasiassa meidän täytyy oppia muutama asia, että iankaikkinen elämä tulisi meille mahdolliseksi (ei mitään yli pääsemättömiä asioita vaan aivan kohtuullisia).

        Siis - jotta saisimme anteeksi meidän on ensiksikin kaduttava vääriä tekojamme.
        Eikä vain suulla että ok - tuli kai tehtyä jotain vähän ehkä.. jos sitä nyt .. mutta ku.. VAAN SYDÄMMESTÄ. Kaduttava koko elämäämme - sillä kukapa kaikkia syntejään edes muistaisi niin monia ne ovat (ainakin minun elämässäni). Mutta riittääkö se?
        Valitettavasti ei. Ei se riitä että velka on olemassa ja tunnustettu - se täytyy myös maksaa.

        Kuka voisi maksaa niin suuret velat ??

        Vain HÄN jolla on millä maksaa.. olisiko jossain joku ihminen jolla olisi kyky maksaa sellaiset velat kuin synti?
        Ei ole..
        Vain Jumala on sellainen ei kukaan muu, vain Jumala on SYNNITÖN.

        Uskommeko siis että Jeesus oli Jumala? oliko Jumala Jeesuksessa? OLI. Juuri SE ON PELASTUKSEN TAKUU. Jos ei Jumala ollut Jeesuksessa ja jos ei Jumalan täydellisyyttä tuomittu hänessä ja jos ei tuomio ollut epäoikeudenmukainen - kuka silloin maksaa meidän syntivelkamme??

        Siksi on TÄRKEÄÄ että tunnemme ja tunnustamme Jumalan Pojan ja uskomme (jälleen SYDÄMMESSÄMME - eikä vain sanoin) että hän todella on Jumalan Poika. Että Jumala oli hänessä ja että hän syntyi siten kuin Raamattu sanoo. Ja että Hän oli synnitön - täysin synnitön ja tuomittiin väärin perustein ja vastoin Jumalan lakia. Että Jumala ei tuominnut Jeesusta vaan pahuus.

        Se on TÄRKEÄÄ - että ymmärrämme että se tuomio millä Hänet tuomittiin kuolemaan oli VÄÄRÄ JA EPÄOIKEUDENMUKAINEN - että se oli ihmisen vajavaisuus ja epätäydellinen laki joka oli tuomion perus eikä Jumalan täydellinen elämää suojeleva laki.

        Meidän on ymmärrettävä ja TUNNUSTETTAVA että näin on - että Jeesuksen ristinkuolema oli uhri näistä syistä - että Jeesus kuolemassaan antoi oman täydellisen elämänsä lunnaiksi meidän epätäydellisestä elämästämme.

        Hyväksymmekö että Jeesus täten maksoi syntiemme seuraukset tai emme? Se on jokaisen ihmisen oma päätös.

        Me pelastumme jos me tunnustamme, että me olemme ansainneet lopullisen tuhon eli Gehennan tulen ja että Jeesus ei ollut sitä ansainnut. (Anteeksi nyt jos käytän taas tuota ALKUPERÄISTÄ nimeä siitä kaatopaikasta).

        Ymmärrätkö nyt miksi on niin tärkeätä tunnustaa että Jeesuksen kuolema oli täysin epäoikudenmukainen ja Jumalan lakien vastainen??

        Jeesus joka ei rikkonut Jumalan lakia - ei myöskään tehnyt syntiä eikä ole Gehennan tulen lopullista tuhoa ansainnut. Mutta hänet tapettiin siitä huolimatta ja tuomittiin kuten syntinen - EI JUMALAN - vaan IHMISEN toimestä. Mikä vääryys!!! ja rakkaudettomuus.

        Raamattu sanoo etä ei kenessäkään syntisessä ole ikuista elämää. Mutta Jeesus ei ollut syntinen ja hänessä oli iankaikkinen elämä ja kuitenkin Hänet tuomittiin.

        Meidän tulee ymmärtää tämä koska vain sen ymmärtäminen auttaa meitä ymmärtämän mistä on kysymys ja saa meidät siten luottamaan ja turvaamaan Jumalaan sydämmestämme eikä vain luottamaan Raamatun kirjaimen tulkkaamiseen.

        Meidän tulee ymmärtää että vaikka Jumala jätti Poikansa pahuuden käsiin - Jumala ei häntä tuominnut vaan pahuus ja vajavaisuus ja vääryys.

        SE oli Jumalan tahto että Hän jätti Poikansa alttiiksi, mutta se ei ole sama asi kuin että tuomio olisi ollut Jumalan ja millään tavoin laillinen tai hyväksyttävä.

        Siis millä mitata se epäoikeudenmukaisuus mikä Jeesuksen kuolemassa tapahtui?

        Kenen laki on niin oikeudenmukainen ja puhdas että se kalpaa siihen tehtävään?
        Ihmisen ? EI, ihmisen tekemät lait ovat aina epätäydellisiä.

        Jumalan laki? NO TIETENKIN. Jos me sanomme että Jumalan valtakunta on ikuinen silloin me ymmärrämme, että siellä vallitsee aina oikeudenmukaisuuskin ja että oikeudennmukaisuus pitää sisällään aina myös rakkauden. Ja ARMOkin on pysyvä vain jos se on oikeudenmukainen ja rakkaudellinen.

        Siis - ihmisen täytyy ymmärtää että Jeesuksen kuolema oli ihmisen puolelta tehty laittomuus ja vastoin Jumalan lakia - ymmärtää että ei vain se seikka että me VOIMME tehdä syntiä oikeuta meitä tekemään sitä ja että jos me teemme syntiä on synnin palkka aina kuolema. Joko sen maksamme me itse tai sitten Jumala Pojassaan. Jonkun se täytyy maksaa jonkun täytyy kuolla.

        Nyt Jumala sanoo meille - Minä sinun Luojasi ja taivaallinen Isäsi annan sinulle anteeksi jos YMMÄRRÄT JA KADUT että olet elänyt vääryydessä, tehnyt sellaista vääryyttä mikä vie sinutkin Gehennan tuleen jos en minä sinua auta ja jos vastaisuudessa käännyt minun puoleeni vaikeuksiesi ja heikkouksiesi kanssa niin minä autan sinut niiden läpi.

        Ja minä lasken sen KUOLEMAN minkä minun Poikani sai kärsiä teidän (ihmisten) epäoikeudenmukaisen ja väärän tuomion seurauksena - lasken sen sinun kuolemaksesi - sinun epäoikeudenmukaisuutesi ja syntisen elämäsi maksuksi - NIILLE jotka ymmärtävät ottaa sen vastaan sellaisena kuin on - jotka tunnustavat että te tuomitsitte minun Poikani ja minut hänessä ja että teidän tuomionne oli täysin laiton, epäoikeudenmukainen ja väärä.

        Niille ihmisille minä lasken Poikani kuoleman maksuksi heidän rikoksistaan - niistä rikoksista joita he katuvat. EI MUISTA RIKOKSISTA - VAIN NIISTÄ JOITA HE KATUVAT.

        Siis Antti - katukaamme koko epäoikeudenmukaista elämäämme, vihatkaamme sitä sillä se on syntejä täynnä ja sen synnit vievät meidät Gehennan tuleen joka tuhoaa meidät lopullisesti jos ei Jumala meitä auta.

        Me olemme synnin vankeja - ja emme pääse niistä eroon ennen kuin kuolemassa jos Jumala meidät armahtaa. Ja siksi me olemme joka ainoa päivä Gehennan ansainneet jos ei Jumala meitä Pojassaan pelasta.

        Jos me katumatta teemme tekoja (esimerkiksi haukumme muita palstalaisia) oikeudenmukaisuutta ja rakkautta vastaan ja siten myös Jumalaa vastaan ja emme siitä välitä teoistamme - kuinka ihmeessä me voisimme välttää Gehennan tulen?

        Joka kerta kun me alamme haukkumaan toisiamme olemme ansainneet Gehennan tulen, se on vain oikeudenmukainen ja luonnollinen seuraus teoistamme.

        Me olemme erossa Jumalasta ja ikuisesta elämästä joka on olemassa VAIN siinä oikeudenmukaisuudessa ja rakkaudessa mikä on vain Jumalan. Sentähden on niin että saadaksemme iankaikkisen elämän - meidän tulee etsiä myös Jumalan oikeudenmukaisuutta ja rakkautta - eikä vain anoa Jumalan armoa itsellemme.

        Älkäämme tuomitko ettei meitä tuomittaisi.


        alex

        Nytpä sivusta seuranneilla mummeleilla, niillä jotka todistivat alex-kasin "AINA puhuvan oikein", oli pitkä sepustus ruodittavana. Minulla on tapana lukea aluksi sekä eka kappale että viimeinen.

        Tuota pitkää korkkiruuvimaista esitystä en lue sen enempää siksi, että eka kappale ja viimeinen ovat ilmeisessä ristiriidassa. Siitä tietää, että välissä on paljon kieroa selittelyä.

        Alussahan alex-kasi kehuu itseään ja sitten lopussa kummallista sekasotkua. Josta ilmenee vain se, että kirjoittaja ei tiedä, mitä Jumalan armo on. Mutta niin on, että vain armon kokenut käsittää, mistä on kyse.

        Alex-kasin aloituskappale:

        >>> Minä rakastan lähimmäisiäni (ja eihän kukaan meistä ole erehtymätön kuten jo sanoin ja kuten niin oikeín panit merkille). Kolme enkeliä on tällä palstalla yksi niistä jotka ovat oman ymmärryksensä mukaan rehellisiä ja uskollisia uskossaan joten en tunne mitään halua alkaa häntä kanssasi pilkkaamaan. > Me olemme erossa Jumalasta ja ikuisesta elämästä joka on olemassa VAIN siinä oikeudenmukaisuudessa ja rakkaudessa mikä on vain Jumalan. Sentähden on niin että saadaksemme iankaikkisen elämän - meidän tulee etsiä myös Jumalan oikeudenmukaisuutta ja rakkautta - eikä vain anoa Jumalan armoa itsellemme.


      • alex-kasi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        En rohkenisi väittää Jumalan väärentäneen sanansa.
        ellen väärin ymmärrä, niin Ellen se väärentäjä on tai pikemminkin hänen seuraajansa.
        Eihän tuo lapsukainen untaan lainkaan niin vakavasti ja 100 % totuutena ottanut kuin mitä jälestäpäin tulleet bisnesoivaltajat.

        Kirjakauppa käy hyvin Aasiassa ... HEIDÄN unensa menestyvästä tuotteesta lienee sisi ollut oikea.

        MUTTA VAKAVAMPAAN ASIAAN

        Jokainen joka ymmärtää, mikä oikein on, eikä tee - se on hänelle synniksi. Opettaa Sana.

        Ei Jumala, vaan EGW-oppi, uhkaa sunnuntain pyhittäjiä ikuisella kidutuksella.

        Mitä Raamattuun tulee, niin jos et voi luottaa Jumalan vastaavan Raamatustaan, niin ei ole sinulla uskon häivääkään. Luotat vain siihen, että Ellenin teksteistä pidetään huolta.

        Jumalan Sana ja Raamattu voidaan koetella. Ellenin teoksia ei voi koetella, sillä siellä ei ole, mihin tarttua.

        Omalta kohdaltani olen Raamatun Sanan koetellun, niinkuin myös itseni ja uskoni - kuten Raamattu kehottaa - siksi julistan Raamattua ja Raamatun Isää. Ken ei usko, en siitä sen enempää ole vastuussa.

        Jes. 34:3
        Surmatut jätetään hautaamatta, löyhkä nousee heidän raadoistaan, heidän verensä valuu pitkin vuoria. [Jer. 9:21, 25:33]

        Jes. 63:6
        Ja minä tallasin kansat vihassani ja juovutin heidät kiivaudellani; minä vuodatin maahan heidän verensä."

        Tuonkin aivan turhaan vuotavan veren Isä vaatii niiltä - tarkoittaa rangaistusta evankelioimisen laiminlyömisestä - jotka eivät julistaneet totuutta, vaikka tiesivät sen ja oli tilaisuus todistaa.
        Ei Jumala sadisti ole, mutta valtavan vastuun on antanut uskoville; antaa kyllä myös edellytykset.


        Hes. 3:18
        Jos minä sanon jumalattomalle: sinun on kuolemalla kuoltava, mutta sinä et häntä varoita etkä puhu varoittaaksesi jumalatonta hänen jumalattomasta tiestänsä, että pelastaisit hänen henkensä, niin jumalaton kuolee synnissänsä, mutta hänen verensä minä vaadin sinun kädestäsi.

        KUULEMATON KUULIJA ON ITSE VASTUUSSA

        Ei Jumala sadisti ole, vaan antaa oikeudenmukaiset mahdollisuudet - omavastuuosuutta ei voi poistaa.


        Hes. 33:4
        ja joku kuulee pasunan äänen, mutta ei ota varoituksesta vaaria, ja miekka tulee ja ottaa hänet pois, niin hänen verensä tulee hänen oman päänsä päälle:

        Jos luet Raamattua Hengessä niin tunnet kyllä Jumalan oikeudenmukaisuuden ja rakkauden joka on Sanassa. Eikö niin?

        Siis Raamattu on aina se kirja mitä vastaan muiden kirjoitukset tarkistetaan.

        On maailmassa näitä ihmisten kirjoittamia kirjoja joissa tulkitaan Raamatun tekstejä - toiset parempia toiset huonompia. Ellen G White kuuluu tosiasiassa niinhin parempiin, mutta kaikkia kirjat Raamatun vieressä ovat vain ihmistuotetta ja ne täytyy punnita Jumalan sanan valossa.

        Omalle kohdalleni voin sanoa vain, että vaikka en häntä profeettana pidäkään niin paljon on ajattelemisen arvoista asiaa, mutta olihan Ellen väärässäkin - mutta kukapa ihminen ei olisi.


      • alex-kasi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Nytpä sivusta seuranneilla mummeleilla, niillä jotka todistivat alex-kasin "AINA puhuvan oikein", oli pitkä sepustus ruodittavana. Minulla on tapana lukea aluksi sekä eka kappale että viimeinen.

        Tuota pitkää korkkiruuvimaista esitystä en lue sen enempää siksi, että eka kappale ja viimeinen ovat ilmeisessä ristiriidassa. Siitä tietää, että välissä on paljon kieroa selittelyä.

        Alussahan alex-kasi kehuu itseään ja sitten lopussa kummallista sekasotkua. Josta ilmenee vain se, että kirjoittaja ei tiedä, mitä Jumalan armo on. Mutta niin on, että vain armon kokenut käsittää, mistä on kyse.

        Alex-kasin aloituskappale:

        >>> Minä rakastan lähimmäisiäni (ja eihän kukaan meistä ole erehtymätön kuten jo sanoin ja kuten niin oikeín panit merkille). Kolme enkeliä on tällä palstalla yksi niistä jotka ovat oman ymmärryksensä mukaan rehellisiä ja uskollisia uskossaan joten en tunne mitään halua alkaa häntä kanssasi pilkkaamaan. > Me olemme erossa Jumalasta ja ikuisesta elämästä joka on olemassa VAIN siinä oikeudenmukaisuudessa ja rakkaudessa mikä on vain Jumalan. Sentähden on niin että saadaksemme iankaikkisen elämän - meidän tulee etsiä myös Jumalan oikeudenmukaisuutta ja rakkautta - eikä vain anoa Jumalan armoa itsellemme.

        Tyypillinen vastaus - suo anteeksi, mutta ei voi kuin nauraa (ei pilkka naurua), mutta ensin sanot ettet lue mitä sinulle kirjoitetaan ja sitten vastaat kuitenkin.

        No keskustellaan taas toisen kerran - koetan kirjoitella hieman lyhempiä kirjoituksia (ainakin sinulle)

        alex


      • alex-kasi kirjoitti:

        Tyypillinen vastaus - suo anteeksi, mutta ei voi kuin nauraa (ei pilkka naurua), mutta ensin sanot ettet lue mitä sinulle kirjoitetaan ja sitten vastaat kuitenkin.

        No keskustellaan taas toisen kerran - koetan kirjoitella hieman lyhempiä kirjoituksia (ainakin sinulle)

        alex

        Sanoin todelalkin, etten lue - enkä suotta lukenut.
        Sillä sanoin, että aluksi luen ensimmäisen ja viimeisen kappaleen ja sitten päätän, onko kirjoitus vaivan arvoinen. Eikä ollut. Mutta ne mummelit varmaankin taas sinua ylistävät, koskapa sulle kelpaa olla ylistetty 100-%:ksi totuudenpuhujaksi.

        Mutta sinä et kelpuuta Elleniä tolleen täysin luotettavaksi, vaan väität hänen myös erehtyneen elikkä että et kaikessa ole samaa mieltä.
        Näkisitpä kolmen-enkelin ilmeen!

        Luen kaikki sellaiset tekstit, joissa on LOGIIKKAA, olkoot sitten väärällä pohjalla tai oikealla. Sillä minun mielestäni asia on nimenomaan siinä asian PERUSTELUSSA.

        TOHTORIKSIKIN pääsee perustelujen kautta. Taannoin Paavo Väyrynen väitteli tohtoriksi - perusteli hyvin sen, että Neuvostoliitto sekä Eurooppa pysyvät vakaina ja muuttumattomina hyvin pitkään.

        Pentti Huovinen väitteli tohtoriksi todistamalla, ettei flunssalla ole mitään tekemistä vilustumisen kanssa. Tiedämme, että on - mutta toisaalta, ei suoranaisesti. Välittömällä ja välillisellä näet on vissi ero.


      • alex-kasi kirjoitti:

        Jos luet Raamattua Hengessä niin tunnet kyllä Jumalan oikeudenmukaisuuden ja rakkauden joka on Sanassa. Eikö niin?

        Siis Raamattu on aina se kirja mitä vastaan muiden kirjoitukset tarkistetaan.

        On maailmassa näitä ihmisten kirjoittamia kirjoja joissa tulkitaan Raamatun tekstejä - toiset parempia toiset huonompia. Ellen G White kuuluu tosiasiassa niinhin parempiin, mutta kaikkia kirjat Raamatun vieressä ovat vain ihmistuotetta ja ne täytyy punnita Jumalan sanan valossa.

        Omalle kohdalleni voin sanoa vain, että vaikka en häntä profeettana pidäkään niin paljon on ajattelemisen arvoista asiaa, mutta olihan Ellen väärässäkin - mutta kukapa ihminen ei olisi.

        Ellenin sanoma on joko tai - oikeaa hapatusta tai väärää. Sillä siinähän on lauantaisapatti kulmakivenä. Raamatun kulmakivi on Kristus.

        Vapaasti voi valita, mutta sinä tahtonet ajaa kahdella hevosella. Kyllä sinun täytyisi ottaa kolmen-enkelin sataprosenttinen linja tai sitten sataprosenttisesti Paavalin linja, pakanain apostolin.


      • näin itse
        Olet oman itsesi kirjoitti:

        pauloissa ja yhtä katkera ja kateellinen, kuin hengenheimolaisesi eräs "uskova"! Alexis_kasi sensijaan puhuu AINA täyttä asiaa, vaikka joskus hieman huumoristisesti"tytötteleekin" meitä mummeleita ja sehän tietenkin vain hivelee meidän itsetuntoa. Alekxille ruusuja ja sinulle risuja!

        Adventtikirkko onkin mummojen kerho.


      • sunnuntai...
        Kun ei ole mitään kirjoitti:

        uskoa, kun ainoastaan syvä viha Jeesuksen hengeyttämiä kohtaan. Sitähä suu puhuu, mitä sydän kantaa sisällään. Se on jo nähty, että mitä tuon "uskovan" sydämessä on! Jatkuvaa vikojen hakemista, syyttelyä ja lähimäistensä häikäilemätöntä panettelua. Kun rakkaus puuttuu, niin sen myötä KAIKKI. Sillä ilman rakkautta sinä olet vain "helisevä vaski ja kilisevä kulkunen."

        Minäkin voin levätä sunnuntaina kaikessa rauhassa ilman mitään uhkaa pedonmerkeistä ym., ovathan adventistit kuitenkin ylitsepursuavan rakastavia ja ymmärtäväisiä muita kohtaan.


      • Säätiöinti????
        alex-kasi kirjoitti:

        väitätkö aivan tosissasi että se on Jumala joka uhkaa ikuisella kiduttamisella sanassaan?

        Että se ei ole vain vajavaisen ihmisen väärä tulkinta Hänen oikeudenmukaisesta sanastaan.

        Väitätkö sellaista?

        Miksi adventistien pitää säätiöidä profeettansa?


      • luuvetävänkät
        ylifariseus kirjoitti:

        Olla uskossaan aivan oikeassa, jos hän palvelee sitä jumalaa, joka saa tulenkin lankeamaan alas taivaasta ihmisten nähden, sillä Ellen G. White ei usko siihen jumalaan koska se Ellenin mielestä on paholainen, joka tekee ihmeitä laittomuuden hengessä.

        Riitta ja Ellen näkevät tämän ajan hyvin saman kaltaisena, kuin ympärillämme tapahtuu.

        Kerrataampa joitakin ajatuksia tulevasta kriisistä, mistä Pyhä kirja kertoo.
        Sellaisia merkkejä ovat sodat, diplomaattiset ponnistelut rauhan-aikaan saamiseksi ja säilyttämiseksi, alati lisääntyvä rikollisuus, maanjäristykset, onnettomuudet, nälänhädät, kulkutaudit yhä kärjistyvä taistelu työn ja pääoman välillä, yhteiskunnallinen tila, madaltuneet mittapuut, Jumalan unohtaminen, Hänen sanansa ja lakinsa syrjäyttäminen, kaikkien synnillisten himojen tyydyttäminen maailman pyörteissä, huvittelu, kristikunnan maallistuminen, hengellinen heikkous, Jumalan palvelusten muodollistuminen, Katolisuuden kasvaminen ja paholaisen eksyttävän voiman vahvistuminen kansojen ja yksilöiden pettämiseksi.

        Jumalan Henki on vetäytymässä pois maan päältä ja onnettomuus seuraa toistaan maan päällä ja merellä kriisi hiipii hiljaa ylitsemme.

        Kuinka Ellen G. White näki nämä asiat, niinkuin me nyt näemme yli 150 vuotta sitten, jolloin hän näki myöskin tulvien peittävän maata suurelta osin.

        Laittomuuden ruhtinaan ja Jumalan palvelijoiden välillä on riita siitä, kumottiinko vai täytettiinkö käskyt Ristillä.
        Laittomuuden ruhtinas halusi kumota käskyt jo taivaassa, mutta karkoitettiin sieltä alas ja jatkaa maanpäällä taistelua niiden kanssa jotka näkevät Jumalan käskyjen rajoittavan kristittyjen vapautta päästäkseen ulos lain orjuudesta.

        Laittomuuden ruhtinaan palvelijat uskovat myöskin Jeesuksen tulleen kumoamaan Jumalan kymmenen käskyä ja samaistavat Jeesuksen lusiferin väittämään, että kymmenen käskyä rajoittavat kristityn vapautta.

        Jeesus sanoo älkää luulko, että Minä olen tullut kumoamaan käskyjä vaan täyttämään ne.

        Jeesus ei ole paholaisen työtoveri kumottuine käskyineen. kyllähän Riittakin tämän jotenkin ymmärtää.

        RISTIRIITAISTA!
        ####Kerrataampa joitakin ajatuksia tulevasta kriisistä, mistä Pyhä kirja kertoo.
        Sellaisia merkkejä ovat sodat, diplomaattiset ponnistelut rauhan-aikaan saamiseksi ja säilyttämiseksi, alati lisääntyvä rikollisuus, maanjäristykset, onnettomuudet, nälänhädät, kulkutaudit yhä kärjistyvä taistelu työn ja pääoman välillä, yhteiskunnallinen tila, madaltuneet mittapuut, Jumalan unohtaminen, Hänen sanansa ja lakinsa syrjäyttäminen, kaikkien synnillisten himojen tyydyttäminen maailman pyörteissä, huvittelu, kristikunnan maallistuminen, hengellinen heikkous, Jumalan palvelusten muodollistuminen, Katolisuuden kasvaminen ja paholaisen eksyttävän voiman vahvistuminen kansojen ja yksilöiden pettämiseksi.####

        Miten huvittelu ja moraalittomuus on mielestäsi katolisuuden lisääntymistä?
        Katoliset ovat vielä tiukempia opetuksessaan moraalittomuutta vastaan kuin adventikirkko. Teillähän saa tehdä abortinkin!


      • annu42
        Säätiöinti???? kirjoitti:

        Miksi adventistien pitää säätiöidä profeettansa?

        Siksi, että Ellen White itse halusi niin, koska silloin hän oli vapaa kaikesta kontrollista, jota silloiset johtajat olisivat voineet yrittää tehdä hänen kirjoituksilleen.

        Hän halusi olla vain Jumalan johdossa ei ihmisten. Tällä tiellä toiset ovat jatkaneet, joten EGW:n kirjoitukset puhuvat ajan loppuun asti, kuten hän sanoikin.


    • ADVENTISMI ON SITTENKIN ELLENISMIÄ!

      Kiitos uskova! Olet avoin adventistijohtajien puolesta - saisivat kiittää sinua ja sinun Jumalaasi! Eivät tuollaiset asiat saa olla uutispimennossa meiltä suomalaisilta.
      On hyvä tietää, että jenkkibisnes suuntautuu nykyisin Aasiaan myös uskonnollisuuden nimissä.

      AASIA, OLETKO VALMIS - ELLEN TULEE!

      Eikä epäilystäkään siitä, etteikö new agen hengessä yhteistyö sikäläisten uskontojen kanssa sujuisi - kunhan vain sapatista päästään yhteisymmärrykseen.
      Ja varmasti päästään, sillä vain kristityt pitävät kiinni sunnuntaista. Onhan tuo hyvä tapa peritty jo ehkä jopa ensimmäiseltä vuosisadalta, ainakin toiselta.

      Jos ellenismissä ei ole kyse ihmiskäskyistä - käsky käskyn päälle, läksy läksyn päälle . . . Jos ei todellakaan ole kyse isien perinnäissäännöistä, niin sitten on kyse yksinkertaisesti äidin perinnäissäännöistä. Säätiön säännöistä ja säätiön edustamisesta. Mutta miksi meidän suomalaisten täytyisi sellaisessa olla mukana?

      MINUN MIELESTÄNI ELLENISMI ON LIITTOUTUMISTA KUOLEMAN KANSSA - ITSEPETOKSEN KAUTTA

      Jes 5:29
      Sen kiljunta on kuin naarasleijonan, se kiljuu kuin nuoret jalopeurat, se ärjyy ja tempaa saaliin ja vie sen pois, eikä pelastajaa ole.

      Jes. 28:18
      Teidän liittonne kuoleman kanssa pyyhkäistään pois, ja teidän sopimuksenne tuonelan kanssa ei kestä; kun vitsaus tulee niinkuin tulva, niin se teidät maahan tallaa.

      Jes. 30:11
      Poiketkaa tieltä, väistykää polulta; viekää pois silmistämme Israelin Pyhä."

      Jes. 63:17
      Miksi sallit meidän eksyä pois sinun teiltäsi, Herra, ja annoit meidän sydämemme paatua, niin ettemme sinua pelkää? Palaja takaisin palvelijaisi tähden, perintöosasi sukukuntain tähden.

      Jes. 1:13
      Älkää enää tuoko minulle turhaa ruokauhria; suitsutus on minulle kauhistus. En kärsi uuttakuuta enkä sapattia, en kokouksen kuuluttamista, en vääryyttä ynnä juhlakokousta.

      SAPATTI JA UUSIKUU JA KAIKKI VANHAN TESTAMENTIN JUHLA-AJAT OVAT VANHAA LIITTOA - EI UUTTA LIITTOA

      Kol. 2:16
      Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta,

      - - -

      Jes. 66:23
      Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra.

      2. Aik. 2:4
      Katso, minä rakennan temppelin Herran, Jumalani, nimelle, pyhittääkseni sen hänelle, että siinä poltettaisiin hyvänhajuista suitsutusta hänen edessänsä, pidettäisiin aina esillä näkyleipiä ja uhrattaisiin polttouhreja aamuin ja illoin, sapatteina, uudenkuun päivinä ja Herran, meidän Jumalamme, juhlina; tämä on Israelin ikuinen velvollisuus.

      Hes. 46:1
      "Näin sanoo Herra, Herra: Sisemmän esipihan portti, se, joka antaa itään päin, olkoon suljettuna kuusi työpäivää. Mutta sapatinpäivänä se avattakoon; myös avattakoon se uudenkuun päivän

      • todistajan ääni

        Adventismissa on kultinomaisia piirteitä koska siellä esiintyy ihmispalvontaa koska siellä profeetta Ellen Whiteä palvotaan, hän on "totuuden valo" ja kaiken arvostelun yläpuolella.

        Ellen Whiten näkemä uni 17 vuotiaana on adventtitotuus.


      • Adventisteille

        Ellen on yksi poisnukkunut uskonsisar, joka koko elämällään pyrki kirkastamaan Kristusta. Olipa hänellä profetoimisen lahja, tai ei, niin joka tapauksessa hän on kiroittanut paljon Kristusta ylentävää ja kirkastavaa tekstiä.

        Hänhän sanoikin olevansa Jumalan Sanan saattaja. Ja sitä hänen elämänsä todella on ollut.

        Jokainen tekee vain uskonsa, ymmärryksensä ja omantuntonsa mukaan, enempää ei keneltäkään voida vaatia!

        Miljoonat ihmiset ovat hänen kirjojensa ansiosta päässeet uskon tielle ja saaneet antaa elämänsä Kristukselle ja sitäkautta parantuneet alkoholismista, huumeista, tupakasta ja monista muista paheitaan.

        Sillä Kristuksen läsnäolo tekee terveeksi.

        _____________________________________________________

        Mitään noin tyhmää ja kaunaista EI MISSÄÄN muualla kuule, mitä tuo eräs niinsanottu uskova täällä "totuutena" levittellee.

        Mutta, se on VAIN ja AINOASTAAN HÄNEN OMA TOTUUTENSA!

        Luulotautihan on sairaan mielen kaunaista tuotosta!


      • Kuules Antti! Adventistit yrittävät taas saada Eniroa sulkemaan minut kirjoittelemasta tänne palstalle.

        Viimeksi kun he saivat Eniron suostumaan, niin olikohan nyt kuukauden verran niin, että en pystynyt koneeltani nimimerkilläni enkä ilman kirjoittamaan millekään Suomi24:n palstalle. Siis täydellinen sananvapauden riisto.

        Nyt on taas sama yritys meneillään, joten jos kirjoituksiani ei täällä näy, niin siinä syy, koska mitään lomaa tai muita kiireitä ei ole näkyvissä, minkä takia taukoa pitäisin.

        Mutta pidä sinä silloin Jumalan sanaa esillä (ja muutkin uskovat pitäkää!), jos Herra sinua täällä kirjoittelemaan johtaa.

        Monet ovat kopioneet minun aikaisempia kirjoituksiani koneillensa ja pläjäyttävät niitä välillä uudestaan ruutuun, joten vaikka en olisi täällä, kirjoitukseni kuitenkin elävät mukana.


      • jos ne sulkee
        uskova_1 kirjoitti:

        Kuules Antti! Adventistit yrittävät taas saada Eniroa sulkemaan minut kirjoittelemasta tänne palstalle.

        Viimeksi kun he saivat Eniron suostumaan, niin olikohan nyt kuukauden verran niin, että en pystynyt koneeltani nimimerkilläni enkä ilman kirjoittamaan millekään Suomi24:n palstalle. Siis täydellinen sananvapauden riisto.

        Nyt on taas sama yritys meneillään, joten jos kirjoituksiani ei täällä näy, niin siinä syy, koska mitään lomaa tai muita kiireitä ei ole näkyvissä, minkä takia taukoa pitäisin.

        Mutta pidä sinä silloin Jumalan sanaa esillä (ja muutkin uskovat pitäkää!), jos Herra sinua täällä kirjoittelemaan johtaa.

        Monet ovat kopioneet minun aikaisempia kirjoituksiani koneillensa ja pläjäyttävät niitä välillä uudestaan ruutuun, joten vaikka en olisi täällä, kirjoitukseni kuitenkin elävät mukana.

        sinut taas pois täältä, kun sinähän olet ollut kaikista parhain adventti sananjulistaja, monta ihmistä on alkanut tutkia mikä se sellainen kirkko on jota pitää niin karttaa.
        Pahan puhumisellakin on joskus tarkoituksensa.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Kuules Antti! Adventistit yrittävät taas saada Eniroa sulkemaan minut kirjoittelemasta tänne palstalle.

        Viimeksi kun he saivat Eniron suostumaan, niin olikohan nyt kuukauden verran niin, että en pystynyt koneeltani nimimerkilläni enkä ilman kirjoittamaan millekään Suomi24:n palstalle. Siis täydellinen sananvapauden riisto.

        Nyt on taas sama yritys meneillään, joten jos kirjoituksiani ei täällä näy, niin siinä syy, koska mitään lomaa tai muita kiireitä ei ole näkyvissä, minkä takia taukoa pitäisin.

        Mutta pidä sinä silloin Jumalan sanaa esillä (ja muutkin uskovat pitäkää!), jos Herra sinua täällä kirjoittelemaan johtaa.

        Monet ovat kopioneet minun aikaisempia kirjoituksiani koneillensa ja pläjäyttävät niitä välillä uudestaan ruutuun, joten vaikka en olisi täällä, kirjoitukseni kuitenkin elävät mukana.

        Jos joku kirjoituksiisi loukkaantuu, niin se on hänen oma, itse valittu PÄÄTÖKSENSÄ. Olethan vain tuonut esiin lainattua faktaa heidän omasta pussistaan. Kun eivät itse tuota velvollisuutta täyttäneet.

        Lisäksi olet pitänyt esillä kristinuskon keskeisiä totuuksia - ja niitähän lukijat odottavat kristinuskon alal toteutetulta palstalta.
        Vastustajat ovat itse pitäneet yllä riitelyä.

        SE on ollut asiatonta, sillä he eivät ole perustelleet syytöksiään ja lähes poikkeuksetta nimettömästi toimineet.

        Mutta mitään poissulkemisia ei tule, ellei Herra sitä vaikuta elikkä salli. Lukijat ovat tykänneet sinun avoimesta esiintymisestäsi ja varmasti näkevät, että Herra sen tekee.

        Matt 6:4-13

        4 jotta hyvä tekosi pysyisi salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut.
        5 "Kun rukoilette, älkää tehkö sitä tekopyhien tavoin. He asettuvat mielellään synagogiin ja kadunkulmiin rukoilemaan, jotta olisivat ihmisten näkyvissä. Totisesti: he ovat jo palkkansa saaneet. [Matt. 23:5; Luuk. 18:13]
        6 Kun sinä rukoilet, mene sisälle huoneeseesi, sulje ovi ja rukoile sitten Isääsi, joka on salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut. [2. Kun. 4:33; Dan. 6:11]

        7 "Rukoillessanne älkää hokeko tyhjää niin kuin pakanat, jotka kuvittelevat tulevansa kuulluiksi, kun vain latelevat sanoja. [Saarn. 5:1,2; Sir. 7:14]
        8 Älkää ruvetko heidän kaltaisikseen. Teidän Isänne kyllä tietää mitä te tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään. [Jes. 65:24; Matt. 6:32]
        9 Rukoilkaa te siis näin: -- Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi. [6:9-13: Luuk. 11:1-4 : 5. Moos. 32:6; Ps. 115:3; Jes. 63:16; Room. 8:15; 1. Piet. 1:17 | Jes. 8:13, 29:23]

        10 Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa. [Dan. 7:27; Matt. 3:2 ; Luuk. 17:20,21 | Ps. 103:21; 1. Makk. 3:60; Matt. 26:42; Ap. t. 21:14]
        11 Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme. [Ps. 132:15; Sananl. 30:8; Fil. 4:6; 1. Tim. 6:8]
        12 Ja anna meille velkamme anteeksi, niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meille velassa. [Jer. 31:34 | Sir. 28:2-5; Matt. 18:35; Ef. 4:32; Kol. 3:13]

        13 Äläkä anna meidän joutua kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta.* [Myöhäisissä käsikirjoituksissa on lisäksi sanat: "Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen."] [Matt. 4:1, 26:41 | 1. Moos. 48:16; Joh. 17:15; 2. Tim. 4:18; 2. Piet. 2:9].

        ALKUKIRKON PERINTEESEEN PERUSTUVAT TEKSTIT -
        Apostolinen uskontunnustus

        Minä uskon Jumalaan, / Isään, Kaikkivaltiaaseen, / taivaan ja maan Luojaan,
        /
        ja Jeesukseen Kristukseen, / Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, / joka sikisi Pyhästä Hengestä, / syntyi neitsyt Mariasta, / kärsi Pontius Pilatuksen aikana, / ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, / astui alas tuonelaan, / nousi kolmantena päivänä kuolleista, / astui ylös taivaisiin, / istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella / ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita,
        /
        ja Pyhään Henkeen, / pyhän yhteisen seurakunnan, / pyhäin yhteyden, / syntien anteeksiantamisen, / ruumiin ylösnousemisen / ja iankaikkisen elämän.


      • Adventisteille kirjoitti:

        Ellen on yksi poisnukkunut uskonsisar, joka koko elämällään pyrki kirkastamaan Kristusta. Olipa hänellä profetoimisen lahja, tai ei, niin joka tapauksessa hän on kiroittanut paljon Kristusta ylentävää ja kirkastavaa tekstiä.

        Hänhän sanoikin olevansa Jumalan Sanan saattaja. Ja sitä hänen elämänsä todella on ollut.

        Jokainen tekee vain uskonsa, ymmärryksensä ja omantuntonsa mukaan, enempää ei keneltäkään voida vaatia!

        Miljoonat ihmiset ovat hänen kirjojensa ansiosta päässeet uskon tielle ja saaneet antaa elämänsä Kristukselle ja sitäkautta parantuneet alkoholismista, huumeista, tupakasta ja monista muista paheitaan.

        Sillä Kristuksen läsnäolo tekee terveeksi.

        _____________________________________________________

        Mitään noin tyhmää ja kaunaista EI MISSÄÄN muualla kuule, mitä tuo eräs niinsanottu uskova täällä "totuutena" levittellee.

        Mutta, se on VAIN ja AINOASTAAN HÄNEN OMA TOTUUTENSA!

        Luulotautihan on sairaan mielen kaunaista tuotosta!

        ASIOIDEN TÄRKEYSJÄRJESTYS JUMALALLE

        Jos ellen todellakin on vain yksi tavallinen poisnukkunut sisar - kuten toteat - joka näki tavallisen lapsen tavallisia unia 17-vuotiaana,

        niin miksi

        niitä unia ei saa arvioida, kuten Raamattu kehottaa julkisuuteen tuodut unet ja näyt ja profetiat arvioimaan?

        Joel. 2:28
        (3:1) -- Tämän jälkeen on tapahtuva, että minä vuodatan henkeni kaikkiin ihmisiin. Ja niin teidän poikanne ja tyttärenne profetoivat, nuorukaisenne näkevät näkyjä, vanhuksenne ennusunia.

        Alusta asti on käsketty noita Pyhän Hengen vuodatuksen jälkeen nähtäviä asioita arvostelemaan - julkisesti ja kuuluvasti. Miksi et älähdä, kun joku enkelikuoro laulaa, että Ellen-tyttösen unet ovat 100-% taattua tavaraa taivaasta?

        Sinun hempeältä näyttävä puolustuspuheesi on loppujen lopuksi kiihkeää hehkutusta EGW:n auktoriteetin puolesta!

        Mutta vastuussahan seuraamuksista ovat LEVITTÄJÄT JA KOROTTAJAT, ei se niinkään tuon lapsukaisen synti ole. Hänhän sanoi olevansa vain - sanojasi lainatakseni - "Jumalan sanansaattaja".

        Niinhän evankeliumin saarnaajatkin ovat; vain sanansaattajia - kuitenkin heitä pilkataan jopa valehtelijoiksi tällä kristinuskon foorumilla.
        Miksi et heitä puolusta?

        Eräskin kirjoitti minusta ihan otsikossaan: "Oletkin pelkkä vittuilija, etkä mikään uskovainen". Missä olit silloin? Et ainakaan puolustamassa Jumalan Sanan saarnaamista.
        Mutta ellenismin puolesta käytät vuolaasti sanoja.

        OMATUNTO

        Jos omantuntosi mukaan tekisit ja sinulla lienee terve omatunto, niin puolustaisit kristinoppia, sillä se on Jumalan tärkeysjärjestys, ennen profetoijia. Profetoiminenhan on vain yksi armolahjoista ja profetoijia on ties kuinka paljon.

        Elleninkö kauta miljoonat ovat saaneet Jumalan armon? Armon parantua! Kyllä se on yksinomaan Pyhän hengen kautta!!
        Eikä sillä ole kummoistakaan merkitystä, kuka ihminen on siinä jotenkin ollut EHKÄ osallisena.

        Nicky (Cruz) ja Israel olivat Paavalia pahempia tappajia, (Paavali tapatti, ei itse tapapnut), newyorkilaisia jengijohtajia. Ruipelo ja pelokas saarnamies, David Wilkerson, osallsitui jollain lailla heidän pelastus- ja parantumistapaukseensa.

        Ja nyt nuo miehet saarnaavat sitä evankeliumia, mikä on "Jumalan VOIMA itsekullekin uskovalle pelastkseksi".
        Kääntävät maailmaa ylösalaisin elikkä oikeinpäin.
        Ei tulisi mieleenikään väittää, että HE - vaan Kristus tavallistakin surkeammassa ihmisessä.

        Edellinen huomioon ottaen; en korottaisi yhtäkään ihmistä armon välikappaleena.


      • alussa
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Jos joku kirjoituksiisi loukkaantuu, niin se on hänen oma, itse valittu PÄÄTÖKSENSÄ. Olethan vain tuonut esiin lainattua faktaa heidän omasta pussistaan. Kun eivät itse tuota velvollisuutta täyttäneet.

        Lisäksi olet pitänyt esillä kristinuskon keskeisiä totuuksia - ja niitähän lukijat odottavat kristinuskon alal toteutetulta palstalta.
        Vastustajat ovat itse pitäneet yllä riitelyä.

        SE on ollut asiatonta, sillä he eivät ole perustelleet syytöksiään ja lähes poikkeuksetta nimettömästi toimineet.

        Mutta mitään poissulkemisia ei tule, ellei Herra sitä vaikuta elikkä salli. Lukijat ovat tykänneet sinun avoimesta esiintymisestäsi ja varmasti näkevät, että Herra sen tekee.

        Matt 6:4-13

        4 jotta hyvä tekosi pysyisi salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut.
        5 "Kun rukoilette, älkää tehkö sitä tekopyhien tavoin. He asettuvat mielellään synagogiin ja kadunkulmiin rukoilemaan, jotta olisivat ihmisten näkyvissä. Totisesti: he ovat jo palkkansa saaneet. [Matt. 23:5; Luuk. 18:13]
        6 Kun sinä rukoilet, mene sisälle huoneeseesi, sulje ovi ja rukoile sitten Isääsi, joka on salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut. [2. Kun. 4:33; Dan. 6:11]

        7 "Rukoillessanne älkää hokeko tyhjää niin kuin pakanat, jotka kuvittelevat tulevansa kuulluiksi, kun vain latelevat sanoja. [Saarn. 5:1,2; Sir. 7:14]
        8 Älkää ruvetko heidän kaltaisikseen. Teidän Isänne kyllä tietää mitä te tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään. [Jes. 65:24; Matt. 6:32]
        9 Rukoilkaa te siis näin: -- Isä meidän, joka olet taivaissa! Pyhitetty olkoon sinun nimesi. [6:9-13: Luuk. 11:1-4 : 5. Moos. 32:6; Ps. 115:3; Jes. 63:16; Room. 8:15; 1. Piet. 1:17 | Jes. 8:13, 29:23]

        10 Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa. [Dan. 7:27; Matt. 3:2 ; Luuk. 17:20,21 | Ps. 103:21; 1. Makk. 3:60; Matt. 26:42; Ap. t. 21:14]
        11 Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme. [Ps. 132:15; Sananl. 30:8; Fil. 4:6; 1. Tim. 6:8]
        12 Ja anna meille velkamme anteeksi, niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meille velassa. [Jer. 31:34 | Sir. 28:2-5; Matt. 18:35; Ef. 4:32; Kol. 3:13]

        13 Äläkä anna meidän joutua kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta.* [Myöhäisissä käsikirjoituksissa on lisäksi sanat: "Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen."] [Matt. 4:1, 26:41 | 1. Moos. 48:16; Joh. 17:15; 2. Tim. 4:18; 2. Piet. 2:9].

        ALKUKIRKON PERINTEESEEN PERUSTUVAT TEKSTIT -
        Apostolinen uskontunnustus

        Minä uskon Jumalaan, / Isään, Kaikkivaltiaaseen, / taivaan ja maan Luojaan,
        /
        ja Jeesukseen Kristukseen, / Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, / joka sikisi Pyhästä Hengestä, / syntyi neitsyt Mariasta, / kärsi Pontius Pilatuksen aikana, / ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, / astui alas tuonelaan, / nousi kolmantena päivänä kuolleista, / astui ylös taivaisiin, / istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella / ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita,
        /
        ja Pyhään Henkeen, / pyhän yhteisen seurakunnan, / pyhäin yhteyden, / syntien anteeksiantamisen, / ruumiin ylösnousemisen / ja iankaikkisen elämän.

        Nyt on ja aina iankaikkisesta iankaikkiseen aamen, lauloi pappi viime sunnuntaina jumalanpalveluksessa radiossa.
        Kuinkas se alussa olikaan?.


      • alussa kirjoitti:

        Nyt on ja aina iankaikkisesta iankaikkiseen aamen, lauloi pappi viime sunnuntaina jumalanpalveluksessa radiossa.
        Kuinkas se alussa olikaan?.

        SE PAPPI LAULOI PARASTA YLISTYSVIRTTÄ !

        Ilm. 1:4
        Johannes seitsemälle Aasian seurakunnalle: Armo teille ja rauha häneltä, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, ja niiltä seitsemältä hengeltä, jotka ovat hänen valtaistuimensa edessä.

        Ilm. 1:8
        "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.


        Ilm. 4:8
        Ja niillä neljällä olennolla oli kullakin kuusi siipeä, ja ne olivat yltympäri ja sisältä silmiä täynnä. Ja ne sanoivat lakkaamatta yötä päivää: "Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka oli ja joka on ja joka tuleva on".

        Joh 1:14-18

        14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.
        15 Johannes todisti hänestä ja huusi sanoen: "Tämä on se, josta minä sanoin: se, joka minun jälkeeni tulee, on ollut minun edelläni, sillä hän on ollut ennen kuin minä."

        16 Ja hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet, ja armoa armon päälle.
        17 Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.
        18 Ei kukaan ole Jumalaa milloinkaan nähnyt; ainokainen Poika, joka on Isän helmassa, on hänet ilmoittanut.


    • Tuon Ellen Whiten kymmenen kirjan ( niiden opiskelun ohjeiden) paketin levitys 2 miljoonalle adventistille heidän sitomisekseen Ellen Whiteen ja Adventtikirkon oppeihin piti tulla tehdyksi 2010.
      http://www.connectingwithjesus.org/abouttheproject.htm

      Kuinkas moni suomalainen adventisti sai tuon kirjapaketin?

      • PYH!

        mitä se sulle kuuluu tippaakaan.


    • annu42

      Hienoa, että mainostat täällä kirjojamme. Muuten en varmasti olisikaan huomannut asiaa.
      Jumala siunatkoon tämänkin kirjalevityksen.

      Meillä onkin tapana ajatella ihmistä kokonaisuutena; hän on fyysinen, henkinen, sosiaalinen ja hengellinen kokonaisuus, joten kaikki elämän alueet kuuluvat uskoomme.

      Suosittelen muillekin...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      195
      4815
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      2997
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2334
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      139
      2334
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1972
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1546
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1472
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1383
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe