Turkistarhaiskut

tikkanen_hevi

Huomio kaikki !!!
Tämä on tärkeää!

MItä mieltä olet turkistarhaiskuista ja "tarhatytöistä" ?

15

772

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ranunculus acer

      Turkistarhaiskut lapsellisten tietämättömien kakaroiden aiheuttamia. Heille ei tule juuri mitään seuraamuksia, kun kaikkia ei edes saada kiinni ja jos saadaan, ei heillä ole varoja korvausten maksamiseen.Melkein päätä heiltä silitetään, vaikka tekevät älyttömyyksillään valtavan tuhon luonnolle. Ja raukat luulevat itseään vielä luonnonsuojelijoiksi. Niiden typerysten kalloihin pitää takoa perille asti se fakta, että kun luontoon lasketaan valtava määrä tarhattuja eläimiä, ne ei sinne sopeudu. Esim. minkit taistelevat reviiristään keskenään ja tuo tappelu on aivan yhtä kuin koirataistelut.Luonnossa minkki hävittää paljon muita eläimiä ja koko luonnon ekologia häiriintyy pitkäksi aikaa.

      Nyt kun tuo koirataisteludokumentti tuli ulos tv:stä useita kertoja, kyllä siinä asiassa olis ns. kettutytöille OIKEAA työnsarkaa. Miksi eivät tartu siihen asiaan, vaikka just tuo toiminta kaikkine lieveilmiöineen on ehdottomasti kitkettävä pois.

      Ajattelen turkistarhauksesta niin, että nykymuodossa sekin on eläinrääkkäystä. Turkistarhaus pitää ajaa alas Suomessa muutaman vuoden viiveellä. Lopettaisin heti, jos olisi vallassani. Keinoja en tiedä. Mutta jos se kuitenkin on nyt sallittua ja muutamien ihmisten elinkeino ja ammatti, annetaan armoa sen verran, että ehtivät miettiä miten jatkavat elämäänsä sen jälkeen kun tarhaus kielletään.

      Perustelut ajatuksilleni: Kyllä turkistarhaus on eläinrääkkäystä mitä suurimmassa määrin. Tarhaajat vain leipääntyessään eivät huomaa mitä tekevät. Uskon täysin sen dokumentin kuvia, kun näytettiin kettujen keinosiemennystä, joka on kamalaa rääkkiä eläimille. Spermanlypsy ja sperman ruiskutus vahingoittavat monia eläimiä ja estää täysin eläimen luontaisen käyttäytymisen. Kun eläimiä nahoitetaan, eläin lopetetaan sähköllä ja nyljetään.Aina eläin ei kuole, vaan nahka revitään elävän eläimen päältä. Dokkarissa oli kuvia, kun minkit olivat nahattomina elossa lihamyllyssä. Nahoitetut eläinraadot kun jauhetaan rehuksi lopuille turkiseläimille. Aivan kamalaa.Tarhaeläin kärsii koko lyhyen elämänsä ajan. Asuisitte itse ahtaassa verkkohäkissä, kun oikeasti eläinten kuuluu olla luonnossa ja vain sen verran kutakin lajia, kuin luontoon kerrallaan sopii. Kyllä luonto pitää itse tasapainon.
      Toiseksi: vaikka ihminen eläisi 0-100 vuotiaaksi, ei hän tarvitse ketun, supin, minkin tai muunkaan eläimen turkkia ylleen. Turkiksista on tullut elliitille statuskamaa. Turkistarhaus on kauheaa massateollisuutta josta inhimillisyys on kaukana.

      En kannata mitään laittomuuksia turkistarhausta vastaan, vaan kyllä asiat pitää hoitaa lain puitteissa niin kauan kuin se on laillistettu elinkeino. Eläinlääkärit ja eläinsuojeluvirkailijat ovat vastuussa siitä, että tarhoilla toteutuu nykyset säännökset ja määräykset.Päättäjillä eduskunnassa on valta hoitaa turkistarhauksen alasajo.

    • (^Q^)

      Hyvä tikkanen-hevi, tämä oli vasta noin kahdeskymmenes topic samasta aiheesta!:D

    • keksi.jotain.uutta

      Turkistarhaiskut ajoittuivat pääosin vuosille 1990-1995, ovat jääneet pois muodista yli 20v sitten. Onneksi, koska irti päässeet minkit ovat iso haitta luonnossa ja sen nyt luonnonsuojelijat tietävät hyvin. Kettutytötkin ovat jo keski-ikäisiä tätejä.
      Menneen talven lumia, kuten kyllä turkitkin. Venäläisnaiset käyttävät turkkeja, eivät muotitietoiset länsimaiset city-naiset.
      Salakuvauksia eläinten huonojen elinolojen paljastamiseksi edelleen tehdään, mutta en sanoisi niitä iskuiksi. Ei turkistarhaajilla pitäisi olla niistä huolta, jos tarhat ovat asianmukaisia.

      • Mikäpäettei

        Toisten tuotantotiloille meno omin luvin on laitonta. Mielestäni jokaiselle tunkeutujalle tulisi antaa rangaistus. Turkistarhilla hoidetaan eläimiä hyvin ja nahkat ovat ensiluokkaisia. Lemmikkejä pidetään häkeissä, miksei sitten tuotantoeläimiä. Mikä sen erottaa?
        Mitä tulee salakuvauksiin yleensäkin, en hyväksy ollenkaan. Salakuvauksilla luodaan ihmisille vääränlaista tietoa eläimistä. Toki aina löytyy niin tuotantoeläin kuin lemmikkienkin osalta huonostihoidettuja eläimiä, mutta emme voi yleistää.


      • Valvontaeitoimi

        Jos eläinlääkärit ja kaikki kovapalkkaiset tyhjän tarkastelijat hoitaisi hommansa kunnolla, niin ei olisi hiippareilla mitä kuvata


      • Kohteitako
        Valvontaeitoimi kirjoitti:

        Jos eläinlääkärit ja kaikki kovapalkkaiset tyhjän tarkastelijat hoitaisi hommansa kunnolla, niin ei olisi hiippareilla mitä kuvata

        Kyllä hiippareilla olisi aina mitä kuvata. Ne on niin taitavia, että saavat kohteesta kuin kohteesta epäasiallisen näköisen..


      • aasdfasdfasdf

        hämäräperäist laittomat kuvat oman edun tavoittelun takia eivät ole eläinsuojelua.kukaan ei voi näyttää toteen etteikö kuvaajat itse vahingoita eläimiä,käyttihan ne ennen tekovertakin saadakseen parempia kuvia.


    • työpaikka-tämäkin

      Minä jahtaan täällä Pohjanmaalla "kettutyttöjä "ihan palkan saan siitä eli kiitän niitä tarhaaktivisteja töistäni jossa palkka yli 5000€/kk.Työt lähtisi jos iskut loppuisi ja meidän firmalla ei soitella poliiseille, kun saamme kiinni tarhaiskun tekijöitä. Ne katoaa vain.

      • MustaKorppi2

        Minä jahtaan täällä Pohjanmaalla "kettutyttöjen jahtaajia "ihan palkan saan siitä eli kiitän niitä tarhaaktivisten jahtaajia töistäni jossa palkka yli 5000€/kk.Työt lähtisi jos iskujen tekijöiden katoaminen loppuisi ja meidän firmalla ei soitella poliiseille, kun saamme kiinni tarhaiskun tekijoiden jahtaajia. Ne katoaa vain.


      • 2093rufjowilfn

        Lienet niitä pappoja, jotka Pohjanmaalla olivat ottaneet tehtäväkseen huolehtia tarhojen turvallisuudesta.

        Olivat sitä mieltä, että eläkkeellä ollessaan ikämies ehtii hyvin istua jonkin aikaa vankilassakin, jos sattuisi käymään vähän huonompi tuuri.

        Naispuolisilta kettutytöiltä lupasivat tervata perseet. Koiraspuolisten kohtalo jäi vähän enemmän avoimeksi...


      • 2093rufjowilfn kirjoitti:

        Lienet niitä pappoja, jotka Pohjanmaalla olivat ottaneet tehtäväkseen huolehtia tarhojen turvallisuudesta.

        Olivat sitä mieltä, että eläkkeellä ollessaan ikämies ehtii hyvin istua jonkin aikaa vankilassakin, jos sattuisi käymään vähän huonompi tuuri.

        Naispuolisilta kettutytöiltä lupasivat tervata perseet. Koiraspuolisten kohtalo jäi vähän enemmän avoimeksi...

        Poikiin pyllyihin eivät koske.


    • turkistarhaajathäkkiin

      Turkistarhoihin tehdyt iskut on eläinrääkkäystä ja idiotismia. Turkiseläinten pakkosiittäminen ja elättäminen häkeissä tulee lopettaa muilla keinoilla. Tämän hetkiset eläimet pitäisi siirtää niille suunniteltuihin eläintarhoihin ja asteittain vapauttaa luontoon, mikäli se on mahdollista. Mutta pääasia, että ne saavat elää vapaasti ja kuolla vapaasti, eikä päätyä rikkaiden ihmisten somisteiksi. Turkistarhaus on irvokasta ja rahanahnetta toimintaa, jonka ainoat tarkoitukset on raha ja egoismi. Paitsi eläinrääkkäyksen vuoksi myös muun turkistarhauksen luonteen vuoksi se on lopetettava turhana ja mieluummin jo eilen. Lisäksi turkistarhaajat on tuomittava vähintään vuodeksi eläinhäkkiin.

      • Ollakova

        Olen samaa mieltä, että turkistarhoihin tehdyt iskut on eläinrääkkäystä. Siellä säikytellään rauhalllisia, tyytyväisiä eläimiä. Hyvinhoidetuilla eläimillä on laadukas turkki. Suomalaisilla turkistarhoilla tuotetaankin laadukkaita turkiksia, jotka menevät hyvin kaupaksi. Vapaus..... Sinnemäki järkyttyi, kun kanahaukka nappasi variksen ja raateli sitä. Vapaus luonnossa on sitä, että tulee toisten eläinten ateriaksi.
        Sallitaanko gerbiilien, hamstereiden ym. olo pienissä häkeissä. Ne eivät pääse koskaan ulos nauttimaan kesästä vaan päivästä toiseen ovat pienessä häkissä. Mikä ero on tuotantoeläimellä ja lemmikillä Mielestäsi ilmeisesti mm. gerbiilien omistajatkin on tuomittava vähintään vuodeksi eläinhäkkiin.


    • biol

      Turkistarhat pitäisi suunnitella uudelleen. Nyt häkit ovat liian pieniä ketuille ja minkeille.
      Niillä ei ole tilaa minkäänlaiseen lajityypilliseen käyttäytymiseen . Minkit ja ketut tarvitsevat
      tilaa juoksemiseen ja vedessä leikkimiseen. Niillä täytyy olla siis myös uima-allas. Vaikuttaa
      siltä että minkki- ja kettutarhojen omistajat eivät tiedä tätä asiaa.

      • aasdfasdfasdf

        sinähän taidat ollakin melkoinen trolli,tietääkö vanhempasi että käytät nettiä omin lupinesi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      399
      12882
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2562
    3. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      61
      2534
    4. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      141
      2130
    5. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      37
      2057
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      171
      2018
    7. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      81
      1947
    8. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      42
      1515
    9. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      22
      1450
    10. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      59
      1440
    Aihe