Hyytymän päällä valkoista

poistettu hammas

Osaako joku sanoa, onko vaarallista, kun hampaan poiston jälkeen verihyytymän päälle on tullut jotain valkoista töhnää? Onkohan se ruuasta tai muuten vaan bakteerimassa kuten plakki. Suojaako hyytymä silti hyvin koloa, ettei tule tulehdusta? Mitään särkyä ei ole ainakaan toistaiseksi, hammas poistettiin eilen.

Antibioottikuurilla olen kyllä vielä pari päivää, ne määrättiin jo ennen poistoa tämän poskihampaan juurten välissä olevan tulehduksen takia.

6

27073

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varma..

      minultakin poistettiin viisuri n.kk sitten ja katselin sitä joka päivä ja siihen tuli sellaista valkoista peitettä tmv. Ei tulehtunut monttu eikä muutakaan ongelmaa ollut.

      Mutta silloin kyllä vähän hermoilin että jos se onkin jotain luuta tai jotain(vai voisiko se luu edes näkyä sieltä??) kun en mitään punaista nähnyt, kaverini kyllä katsoi sinne ja sanoi että on siellä jotain tummanpunaista mutta itse kun tiirasin sitä valolla niin näytti vaalealta :) en sitten tiedä. Jos monttua alkaa kolottaa ja koskemaan niin soitappa sille lääkärille joka poisti sen.. :)

    • hätä!

      Kuuluu ihan asiaan sellainen valkea/harmaa peite poistokohdaasa. Ei ole bakteerimassaa tmv.
      Annat vaan olla sen hyytymän ihan rauhassa siellä niin poistokohta ei pääse kuivumaan eikä ala särkemään.

      • itsekin

        Kiitos vastauksista,
        tulin itsekin siihen tulokseen, ettei se ollut mitään vaarallista, vaan varmaan vaan hyvä oman kehon tekemä suoja haavan päälle. Tänään se kyllä jo itsestään irtosikin. Sellaista peitettä tosiaan, vähän kuin ohutta ihoa olisi ollut. Lienee jo suojaustehtävänsä hoitanut, kun itsestään irtosi. Hyytymä on hyvin paikallaan edelleen, ja näyttää siistiltä tuon peitteen poistuttua. En vaan ollenkaan muistanut, tuliko vastaavaa peitettä joskus aikoinaan viisaudenhampaiden poiston jälkeen. Jotenkin se siksi huolestutti, kun ei ehkä ollut tuttua.


    • kk86

      Tästä palstasta!
      Minulta revittiin viime torstaina hammas ja nyt olen alkanut epäillä onko kaikki kunnossa, kun juuri tuollaista valkoista "tahmaa" on tuohon tullut. Olen esitellyt sitä miehelleni, kaverilleni ja vanhemmilleni, mutta kukaan ei osannut sanoa onko se normaalia tms. Heillä kellään ei kuulemma ole ollut sellaista. Ensin äitini veikkasi sitä hampaan palaksi, mutta se on sellaista pehmeää, ihan ikenen tuntuista.. Hankala selittää..
      Ensin ajattelin, että voisiko se juuri olla plakkia tai ruokaa, mutta en pystynyt syömään koko torstaina ja eihän plakki noin nopeaan ja noin paljoa ehdi kertyä..
      Minäkin antibioottikuurilla. Minulta myös poistettiin poskihammas jossa oli tulehdus..

    • Anonyymi

      Ihan normaalia. Poistokohtaan kasvaa fibriinikudosta. Lainaus ” Fibriini on kuitumainen, ei-pallomainen proteiini, joka osallistuu veren hyytymiseen. Se muodostuu proteaasitrombiinin vaikutuksesta fibrinogeeniin, mikä saa sen polymeroitumaan. Polymeroitunut fibriini muodostaa yhdessä verihiutaleiden kanssa hemostaattisen tulpan tai hyytymän haavakohdan päällä.”

      • Anonyymi

        Onko kipu normaalia jos poistosta on viikko ja on oudon valkoinen poisto kuoppa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10792
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      208
      2882
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1686
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1536
    Aihe