Voimaa itsemurhaan?

kunniallisesti

Aikoinaan itsemurha on ollut kunniallinen tapa poistua kärsimyksen keskeltä.Monet filosofit ovat nähneet sen hyväksyttävänä vaihtoehtona,silloin kun koitokset ovat ylittäneet sietorajan.

Kristinuskon myötä asenteet ovat muutuneet kovemmiksi ja vähemmän ymmärtäväksi niitä kohtaan,jotka eivät enää jaksa,vaan haluavat vapaaehtoisesti luopua elämästään.
Nykyisin moni tekee sosiaalisesti hyväksyttävämmällä tavalla itsemurhan - juomalla viinaa.

Itse en juo,mutta voimat ovat vähissä.Ja itsemurhan tekeminen vaatisi sen kaltaista aloitteellisuutta,jota minulla ei ole.Tilanne on kuitenkin toivoton,mutta voimaa lopulliseen ratkaisuun ei ole.Täytyykö vain lopulta näivettyä kuoliaaksi?

6

1694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itsemurhan tehneen omainen

      Veljeni teki itsemurhan melkein 10 vuotta sitten 37-vuotiaana. En ole vieläkään oppinut hyväksymään hänen tekoaan. Tiedän, että hänellä oli vaikeaa, eikä hän pystynyt/osannut hakea apua. Jos olisin tiennyt hänen vaikeuksistaan, olisin hommannut hänet vaikka pakkohoitoon, mutta kun en tiennyt enkä huomannut mitään eikä hän kertonut. Hänen mukanaan meni sukutilamme ja 3 alaikäistä lasta jäi heitteille. Eli monen ihmisen elämä meni loppuiäksi pilalle hänen tekonsa takia. Ja itsemurhan syynä oli nainen, joka oli hänet jättänyt ja tämä nainen ei tosiaan ollut tuon teon arvoinen.

      Itsemurhan tehnyt pääsee itse ongelmiaan pakoon, mutta omaiset kärsivät siitä loppuikänsä.

    • elämä on elämisen arvoista

      itse joskus mietin itsemurhaa, seuraavana päivänä hoin kuitenkin itselleni jo että tahdon elää... vaikeina aikoina sitä vaan mietti, mutta kun eräs läheiseni kuoli ihan yllättäen ajatusmaailmani muuttui täysin. kun näin sen kaiken tuskan mitä se tuo läheisille kun joku kuolee niin en voisi sitä ikinä tahallani heille tehdä. myös silloin alkaa ymmärtämään että paljon on vielä edessä ja maailma voi ruveta vielä jonakin päivänä hymyilemään meille. kannattaa vaan uskoa että kyllä kaikki asiat järjestyy ja elämä kuitenkin päättyy joskus, mutta itse sitä ei kannata itseltään riistää.

      • seuraus

        En millään ymmärrä sitä, että kun ihminen on hyvin parantumattomasti sairas niin miksi hän ei voisi tehdä itsaria. Ei siitnä pitäisi olla mitään pahaa. Esim. Makaa sairaalassa kuukausia sairaalassa saamatta. mitään toivoa että paranisi. Kun lopulta koittaa se hetki että henki pakenee, niin sukulaiset ja ystävät huokaisee syvään ja sanoo toisilleen rehellisesti, että oli se hyvä että Hän pääsi poies täälä kärsimästä. Minä olen ainakin itsarin kannalla. Olen melko sairas,eikä tilanteeni enää parane. Todennäköinen kohtaloni on itsari, ellei luoja puutu sitä ennen peliin. Henkiselläpuolella tilanne voipi olla yhtä kaaottinen. Suomi on vapaa maa.


    • En tiedä onko se voimasta kiinni no joo,tahdon voimasta..itse olen miettinyt,yrittänyt itsemurhaa,ja vieläkin se käy useasti mielessä.en itse ole koskaan ajatellut minne päätyisin jos itsemurhaan päädyn,niin kuolen,mut haudataan ja mun on hyvä olla,niin mä toivon. ihmisten,keillä on oikeasti paha olla(vaikea ja pitkä masennus,vakava sairaus esimerkiks.) on oltava oikeus päättää omasta elämästään,mä olen itse ehkä niin saatanan itserakas mutta mä en jää tänne kenenkään muun takia,mä haluan vain pois pahasta olosta.....

    • ratkaisuja,,elämässä

      Eihä meillä kellään niin herkkua tää elämä aina ole.
      Mutta vanha sanonta aina kannattaa katsoa se seuraava päivä.. me voidaan hakea lohtua jopa viinasta.. tms.. muttei se ratkasua tuo valitettavasti monesti hyvin monesti ihminen päätyy liian lopulliseen ratkaisuun, liekkö se oikea ,, oonkohan mikään sanomaan kenenkään kärsimyksestä jos todellakaan EI JAKSA NO monikin sen kohtalon itse valitsee mutta meille eläville se on niin kauheeta.

    • neuvo

      Isäni sanoo aina, että jos on vaikeaa ja jos elämä lyö vasten kasvoja ja oikein masentaa, kannattaa istua kivelle tai kannonnokkaan ja avata silmät ja katsella ympärilleen. Katsele taivaan lintuja ja kuuntele tuulta! Avaa ne silmät kunnolla ensimmäistä kertaa elämässäsi ja tarkkaile maailmaa jossa elät. Syksy voi näyttää synkän harmaalta, mutta sade ja tuuli myös lakaisee katuja ja pesee likaa pois. Katso ja kuuntele luontoa, äläkä keskity itseesi ja pahaan oloosi! Sillä mustat ajatukset keräävät mustaa, valoisat valoa.

      Voi kuulostaa kornilta, mutta olen itse ollut masentunut. Pimeydestä voi kuitenkin löytää pois! Tärkeää on, että ei jää yksin miettimään pahaa oloaan. Marssi terveyskeskukseen tai tutun ihmisen luo ja sano, että hei, mulla on nyt niin paha olla, että tuntuu, etten jaksa elää. Pyydä apua! Älä ole itsekäs! Itse tajusin, että on niitä murheita muillakin ja asiat monilla pahemminkin kuin minulla. Kun lopettaa sen oman navan tuijotuksen ja avaa silmät ja korvat, unohtaa lopulta oman kipunsa.

      Päätä että haluat elää ja olla onnellinen, vaikka se tuntuisi nyt mahdottomalta. Päätät että paranet ja nouset tästä. Itsemurha ei ole mikään vaihtoehto. Se on itsekäs teko ja pahan ihmiselle antama houkutin. Sitä luulee, että se on jokin ratkaisu, mutta kun vain yrittää niin joku päivä tajuaa, että elämä on...

      Ja sitten ihan käytännön vinkkejä:
      1.Harrasta liikuntaa! Hyvä kunto ja raikas ilma, sekä endorfiini ja valo lisäävät hyvää mieltä. Siis kävelylle hophop, satoi tai paistoi, mutta mieluummin valoisaan aikaan!!!
      2.Älä mieti omia asioitasi koko ajan! Laita vaikka lintulauta ja katsele tiaisia. Siivoa, hanki harrastus (vaikka ei vois kiviäkään kiinnostaa)
      3.Puhu jollekkin elävälle ihmiselle murheistasi
      4.Mieti arvojasi, onko raha ja menestys tai onnistuminen muka niin tärkeää, jos vaakakupissa voi olla terveys ja onnellisuus? Mikä kiire sinulla on valmiissa maailmassa?
      5.Kuuntele vain iloista musiikkia ja lue/katsele onnellisia ja mukavia juttuja ja ohjelmia
      6.Älä murehdi muiden murheita!
      7.Luota siihen, että jokainen saa vain sellaisen taakan, minkä oikeasti jaksaa kantaa

      Etsi valoa, sillä etsivä löytää ja pyytävä saa ja kolkuttavalle avataan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      110
      1961
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1417
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1265
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1177
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1168
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      82
      1002
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1000
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      778
    Aihe