Karmein känni?

P.Ullo

Mahtaako muilla olla yhtä karmeaa kokemusta kuin minulla? Sain opiskeluaikoina lahjaksi puolen kilon pirtupullon. Eipä aikaakaan kun tulin yöllä kapakasta aika tuiskeessa jonkun naisen kanssa ja kotona oli vain se pirtupullo. Heräsin koomasta seuraavan päivän iltana mutta olin edelleen niin kännissä etten pysynyt pystyssä. Jano oli kaamea ja sain ryömittyä kylpyhuoneeseen ja kohottauduttua sen verran että sain suihkun käteeni ja pääsin sammuttamaan janoni. Känniä kesti muistaakseni kolme vuorokautta. Pelkäsin että aivoni ovat tuhoutuneet ja jään tähän humalaan lopuksi ikääni. Mutta selvisin kuin selvisinkin. Pirtupullossa oli vain tippa pohjalla. Kun taas pääsin kapakkaan, nainen jonka kanssa olin tullut kotiin, kertoi että minä sen kaiken join. Tämän kokemuksen jälkeen en ole pirtuun uskaltanut koskea. Paitsi pari kertaa.

10

1854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rotissööri

      pirtu on todella petollinen juoma ja voisipa vaikka toistaa:

      viina on viisasten juoma

      pirtun tehovaikutus perustuu siihen, että etyylialoholi varastoituu paitsi vereen, myös muihin sisäelimiin, josta vettä juomalla se sittem liukenee elimistöön ja verenkiertoon. Minä käytän pääsääntöisesti pirtua vain liekittämiseen valurautaisella pannulla tai cocktaileihin. Aivovaurio tulee vasta kun olet ryypiskellyt pirtua useita vuosia. Ensin menee maksa, joka ilmenee ihon kellastumisena. Kertomasi tilanne on lähes kaikilla, jotka ottavat pirtuhuikan, oli se sitten ensimmäinen kerta tai jo kokenut käyttäjä. Jos haluat juottaa jonkun pöydän alle ja itse kehuskella, ettei sinulle viina mene päähän, niin tarjoa hänelle pirtua ja juo itse vodkaa. Tällöin tietenkin snapsit täytyy kaataa keittiössä.

      • liekittäjä

        Haluaisin tietää kovasti miksi käytät spriitä liekitykseen. Vainko liekkien vuoksi, aromejahan siitä ei jää. Liekityksen tarkoitus on saada aromiaineet joita alkoholi sisältää, jäämään ruokaan. Pirtussa ei muistini mukaan ole aromiainekia,kuten konjakissa brandyissa tai likööreissä. Asia on ok jos pelkässä show mielessä sitä teet. Votkassakin on hieman sokeria, mutta spriissä ei edes sitä.


      • rotissööri
        liekittäjä kirjoitti:

        Haluaisin tietää kovasti miksi käytät spriitä liekitykseen. Vainko liekkien vuoksi, aromejahan siitä ei jää. Liekityksen tarkoitus on saada aromiaineet joita alkoholi sisältää, jäämään ruokaan. Pirtussa ei muistini mukaan ole aromiainekia,kuten konjakissa brandyissa tai likööreissä. Asia on ok jos pelkässä show mielessä sitä teet. Votkassakin on hieman sokeria, mutta spriissä ei edes sitä.

        sekoitan pirtun joukkoon flambeeratessani hieman konjakkia,joka antaa aromit. Jos käytät flambeeraamiseen vodkaa, palaa siitä polttoaine niin nopeasti pois, että ei ehdi kunnolla lämmetä.

        Eräs bravurinumeroni on:

        kietaise luumu amerikan pekonilla ja kasta hunajaan. Tikku läpi ja rivoitetulle valurautaiselle paistinpannulle. Pirtu-konjakkisekoitusta voi valella ripojen väliin ja tarjolle tuotaessa huonevalaistus pois ja pöytään. Pistä alle sanomalehtiä alufolioon kietaistuna, jottei pöydän pinta pala. Sytytä pirtu ja kaunis sininen liekki näkyy ja pekoni hiljalleen tirisee ja lämmittyy. Sitten vain alkupalalautaselle ja pieni schnapsi päälle. SAmalla tavalla voi lämmittää krepesit, jotka on kieraistu käärölle ja väliin jauhelihaa tai katkarapuja kastikkeineen. Kyllä siinä sopivasti ruokahalu kasvaa. Flambeeraus samalla antaa hieman savustuksen tuntua näihin alkupaloihin. Myös pieniä kanannuijia tai ahvenia voi samalla tavoin flambeerata. Minä hankin yleensä pirtun täältä apteekista tai Eestistä 80 %:na.


      • Proviisori
        rotissööri kirjoitti:

        sekoitan pirtun joukkoon flambeeratessani hieman konjakkia,joka antaa aromit. Jos käytät flambeeraamiseen vodkaa, palaa siitä polttoaine niin nopeasti pois, että ei ehdi kunnolla lämmetä.

        Eräs bravurinumeroni on:

        kietaise luumu amerikan pekonilla ja kasta hunajaan. Tikku läpi ja rivoitetulle valurautaiselle paistinpannulle. Pirtu-konjakkisekoitusta voi valella ripojen väliin ja tarjolle tuotaessa huonevalaistus pois ja pöytään. Pistä alle sanomalehtiä alufolioon kietaistuna, jottei pöydän pinta pala. Sytytä pirtu ja kaunis sininen liekki näkyy ja pekoni hiljalleen tirisee ja lämmittyy. Sitten vain alkupalalautaselle ja pieni schnapsi päälle. SAmalla tavalla voi lämmittää krepesit, jotka on kieraistu käärölle ja väliin jauhelihaa tai katkarapuja kastikkeineen. Kyllä siinä sopivasti ruokahalu kasvaa. Flambeeraus samalla antaa hieman savustuksen tuntua näihin alkupaloihin. Myös pieniä kanannuijia tai ahvenia voi samalla tavoin flambeerata. Minä hankin yleensä pirtun täältä apteekista tai Eestistä 80 %:na.

        Sinullapa erikoisia liekitystapoja. Oudoksun kuitenkin tuota savunmakua, käyttäessäsi spriitä, mistähän se mahtaa syntyä. Sinulla on hyvät suhteet lääkärikuntaan tai suoraan apteekkiin, saadaksesi pirtua täältä, vai käytätkö mentholispriitä. Se antaa mukavan raikkaan aromin, kokeilehan sitä, ellet tiedä.


      • jos mentholispriissä
        Proviisori kirjoitti:

        Sinullapa erikoisia liekitystapoja. Oudoksun kuitenkin tuota savunmakua, käyttäessäsi spriitä, mistähän se mahtaa syntyä. Sinulla on hyvät suhteet lääkärikuntaan tai suoraan apteekkiin, saadaksesi pirtua täältä, vai käytätkö mentholispriitä. Se antaa mukavan raikkaan aromin, kokeilehan sitä, ellet tiedä.

        on seassa, niinkuin ainakin ennen oli, risiiniöljyä? Ei ummeta liekitetty ruoka?


      • Proviisori
        jos mentholispriissä kirjoitti:

        on seassa, niinkuin ainakin ennen oli, risiiniöljyä? Ei ummeta liekitetty ruoka?

        pitänyt tuon tiedon omanasi, olisimme pian saaneet lukea kuinka rotissööri kehitti siitä upean jälkiruoan. Todellisuudessa risiiniöljy palaa kylläkin pois aiheuttamatta laksatiivisia vaikutuksia.


      • rotissööri
        Proviisori kirjoitti:

        Sinullapa erikoisia liekitystapoja. Oudoksun kuitenkin tuota savunmakua, käyttäessäsi spriitä, mistähän se mahtaa syntyä. Sinulla on hyvät suhteet lääkärikuntaan tai suoraan apteekkiin, saadaksesi pirtua täältä, vai käytätkö mentholispriitä. Se antaa mukavan raikkaan aromin, kokeilehan sitä, ellet tiedä.

        saunaremmiini kuuluu eräs lääkintöneuvos, joka on tietenkin hyödyllinen, kun tarvitsen pirtua sekä erään ystäväni veli on eläinlääkäri ja kuten ehkä tiedät, niin eläinlääkäreillä on apteekkioikeudet, joten toistaiseksi pystyn käyttämään hyväksi kontaktejani. Eestissä on vähittäismyynnissä lisäksi 80% etyylialkoholia, joka menettelee myös.

        Savunmaku tulee siitä, kun flambeerattavat elintarvikkeet hieman pinnastaan kärvähtävät, esim. krepesien taikinakuoret tai porsaanpekoni ja hunaja. Seuraavall kerralla kokeilen menttoolispriitä, kiitokseni vihjeestä. Jos olisit täällä tarjoaiain mielelläni kynttiläpäivällisen, mikäli olet nainen.


      • Rosentti
        liekittäjä kirjoitti:

        Haluaisin tietää kovasti miksi käytät spriitä liekitykseen. Vainko liekkien vuoksi, aromejahan siitä ei jää. Liekityksen tarkoitus on saada aromiaineet joita alkoholi sisältää, jäämään ruokaan. Pirtussa ei muistini mukaan ole aromiainekia,kuten konjakissa brandyissa tai likööreissä. Asia on ok jos pelkässä show mielessä sitä teet. Votkassakin on hieman sokeria, mutta spriissä ei edes sitä.

        >Votkassakin on hieman sokeria,
        >mutta spriissä ei edes sitä.

        Votka on aina täysin kuivaa; siinä EI SAA käyttää sokeria, jos meinaa tuotetta votkaksi (vodkaksi) kutsua.

        Monessa suomalaisessa viinassa on maun pehmentäjänä muutama gramma sokeria per litra (esim. Kossussa 3 g/l.). EU:ssa votkan minimiväkevyys on 37,5 %. Kossuakin (38 %) saisi väkevyyden puolesta kutsua votkaksi, mutta sokeri estää sen.

        Finlandia Vodka (= Dry Vodka) ja Koskenkorva Viina ovat tietääkseni yhdestä ja samasta viljaspriistä laimennettuja juomia. Väkevyydessä on eroa kaksi prosenttiyksikköä ja Kossussa on mukana maun pehmentäjänä tuo sokeri.

        Joka tapauksessa: vedellä laimennettua pirtua periaatteessa molemmat.


      • Anonyymi
        rotissööri kirjoitti:

        sekoitan pirtun joukkoon flambeeratessani hieman konjakkia,joka antaa aromit. Jos käytät flambeeraamiseen vodkaa, palaa siitä polttoaine niin nopeasti pois, että ei ehdi kunnolla lämmetä.

        Eräs bravurinumeroni on:

        kietaise luumu amerikan pekonilla ja kasta hunajaan. Tikku läpi ja rivoitetulle valurautaiselle paistinpannulle. Pirtu-konjakkisekoitusta voi valella ripojen väliin ja tarjolle tuotaessa huonevalaistus pois ja pöytään. Pistä alle sanomalehtiä alufolioon kietaistuna, jottei pöydän pinta pala. Sytytä pirtu ja kaunis sininen liekki näkyy ja pekoni hiljalleen tirisee ja lämmittyy. Sitten vain alkupalalautaselle ja pieni schnapsi päälle. SAmalla tavalla voi lämmittää krepesit, jotka on kieraistu käärölle ja väliin jauhelihaa tai katkarapuja kastikkeineen. Kyllä siinä sopivasti ruokahalu kasvaa. Flambeeraus samalla antaa hieman savustuksen tuntua näihin alkupaloihin. Myös pieniä kanannuijia tai ahvenia voi samalla tavoin flambeerata. Minä hankin yleensä pirtun täältä apteekista tai Eestistä 80 %:na.

        Älä jauha paskaa


    • P.Ullo

      Eilisessä Hullu juttu-ohjelmassa toimittaja kierteli kapakoita ja baareja ja ihmetteli mikä meihin suomalaisiin nyt on mennyt. Syömisestä ja juomisesta on tehty jonkunlaisia makumatkoja. Kahvit sun muut pitää keittää/valmistaa tarkalleen oikein tai lopputulos ei tyydytä asiakkaan huippuunsaviritettyä makua.

      Vanha kunnon kännikin on taitanut joutua diskattujen asioiden listalle, mm siitä päätellen että tämäkin keskustelu kääntyi heti flambeerauksen hienouksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2701
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1321
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1155
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1018
    5. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      990
    6. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      976
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      889
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      885
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe