Suomi ennen kristinuskoa...

.................

Kun suomessa vielä uskottiin kaikenmaailman ukko ylijumaliin jne, eikä täällä ollut mitään tietoa vielä kristinuskosta, jumalasta, jeesuksesta, mitä tapahtui ihmisille kuoleman jälkeen?
Joutuivatko he automaattisesti helvettiin koska eivät olleet kristittyjä?

16

668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parahin Watson...

      Tuota on moni miettinyt.
      Kaipa he menivät Walhallan pitoihin. Siellä mässäillään perusteellisesti, ryypätään hyvää ja vahvaa simaa, nauretaan remakasti ja välillä pistetään painiksi. Pyöreämuotoiset ja iloluonteiset naiset hoitavat kaikenlaisen tarjoilun!

      • pakana1

        Eivät suomalaiset walhallan menneet, sinne menivät viikingit eli odinin ja thorin kumartajat... Suomalaiset menivät tuonelaan joka on walhallasta hieman synkempi version.

        Suomalaisethan eivät koskaan olleet viikinkejä lähinnä koska suurinta osaa heistä ei kiinnostanut maailman matkaaminen ja ryöstely, suomi oli viikingeille hyvin ristiriitainen maa, osa uskoi ettei täällä ollut elämää olenkaan kun taas joissain saagoissa kerrotaan suomesta joka on suurten mahtivelhjonen (shamaanien) koti.

        Suomen muinaisusko on hyvin erinlainen viikinkeihin verrattuna, viikingit uskoivat että mitä suuremman kunnian saavuttaa kirveen varressa sitä parempi on ikuinen elämä walhallassa toisin kuin suomessa uskottiin siihen että luonto ja eläimet ovat ihmistä vahvempi elämänmuoto ja sitä kaikilla tavoin kunnioittamalla pääsee kuoleman jälkeen turvaan tuonelan tuville.

        Sumalaisia pääjumalia olivat esim. Ukko ylijumala, tapio, ahti, pellonpekko, surma.
        Jonka lisäksi oli useita henkiolentoja kuten tonttuja, hiisiä ja haltioita.


    • Trubaduuri

      Raamatussa olevien sanojen mukaan, siis jo aikoja sitten kerrotun mukaan, Kristus vei ilosanoman myös tuonelaan, ja niin kaikki kuolleetkin saivat kuulla ja saavat yhä kuulla sanoman joka auttaa ihmistä pelastautumaan ikuiselta kadotukselta.

      Valitettavasti on täten, etteivät kaikki elävät ihmiset usko tuohonkaan, eli aivan kaikkien jo aikoja sitten eläneiden mahdollisuuksiin Jumalan, Luojan, taivaallisen Isän suhteen. Joka on oleva ikuisesti todella suuri rakkaus, elikä sellainen rakkaus joka ei katoa milloinkaan, eikä kulu mitenkään, eikä häviä mihinkään. Mutta yhtä se kyllä vaatii kaikilta ihmisiltä, uskomista, eli Luojan, taivaallisen Isän tottelemista joka päivä ja Hänen tahtonsa toteuttamista myös käytännössä, eikä vaan suusanallisesti tai sitä teeskennellen.

      Toki viimeisellä tuomiolla aivan jok'ikinen elävä ja kuollut ihminen tullaan tuomitsemaan tekojen, ja tekoihin johtaneiden sanojen vuoksi, jotenka ei se pelastuminen ole jokin itsestään selvys yhdellekkään meistä. Onneksi Tuomarina tuona tuomiopäivänä on erityisen oikeudenmukainen ja jalo ylhäinen persoona, Luojamme itse ja yleisenä syyttäjänä, vain kaikki pahat tekomme sanoineen, jonka jo mainitsinkin tuossa edenpänä.

      Aivan lyhyesti näin lopuksi; Ei kukaan, yksikään ihminen joudu automaattisesti helvettiin, eli ikuiseen kadotukseen. Kuoleman jälkeisestä olotilasta ja paikasta ei yleensä ihminen tiedä tarkasti ottaen juurikaan mitään, joten siitä en tässä yhteydessä sano sanakaan.

      • mukaan

        niin taivaassa tulee olemaan tosi hiljaista.
        mutta onneksi on ARMO ja Jeesuksen Ristin kuolema,
        johon uskomalla voimme omistaa[saada lahjaksi] iankaikkisen elaman--- miksi unohdit tuon t-d???


      • Trubaduuri
        mukaan kirjoitti:

        niin taivaassa tulee olemaan tosi hiljaista.
        mutta onneksi on ARMO ja Jeesuksen Ristin kuolema,
        johon uskomalla voimme omistaa[saada lahjaksi] iankaikkisen elaman--- miksi unohdit tuon t-d???

        Johanneksen ilmestyskirjassa on melko osuvasti kuvattu taivastenvaltakuntaa, eikä sielläkään ole hiljaista. Tosin ei siellä ole valehtelijoitakaan.

        Sinä et näemmä tunne ollenkaan totuutta tulevista!
        Ja kuitenkin jaksat aina höpöttää täällä joutavia ja nimitellä ihmisiä milloin miksikin, mutta ethän sinä olekkaan muuta kuin pelkkä vihaa liesova ja katkeroitunut julkikieltäjä, joka Jumalan tahdosta viis veisaa ja Kristuksen opetuksia pitää halpana.


      • valonnopeus

        Vai oikein laupiaan ja rakastavan taivaallisen isän luo me kuoltuamme joudumme? Sellaista nyt vain ei ole, jos raamattuun on uskominen. Hänhän käski Mooseksen kostaa midianilaisille sen, kun israelilaiset kävivät köyrimäässä miedianilaisten naisia. Mikähän logiikka tuossa? Mooses sitten tapatti kaikki miehet, joita oli n.70000 ja kaikki jo miehiin yhtyneet naiset, joita oli myös 70000 ja kaikki poikalapset tapettiin myös, joita oli 32000 kpl. Kaikki tytöt, jotka olivat neitsyitä jaettiin israelilaisille. Niitä oli 32000 kpl. Niin että tällainen rakastava, laupias ja ymmärtäväinen jumala tämä raamatunjumala on. Sellaista nyt vain ei voi, eikä saa olla olemassa.


    • Room:
      2:11 Sillä Jumala ei katso henkilöön.
      2:12 Sillä kaikki, jotka ilman lakia ovat syntiä tehneet, ne myös ilman lakia hukkuvat, ja kaikki, jotka lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan;
      2:13 sillä eivät lain kuulijat ole vanhurskaita Jumalan edessä, vaan lain noudattajat vanhurskautetaan.
      2:14 Sillä kun pakanat, joilla ei lakia ole, luonnostansa tekevät, mitä laki vaatii, niin he, vaikka heillä ei lakia ole, ovat itse itsellensä laki
      2:15 ja osoittavat, että lain teot ovat kirjoitetut heidän sydämiinsä, kun heidän omatuntonsa myötä-todistaa ja heidän ajatuksensa keskenään syyttävät tai myös puolustavat heitä -
      2:16 sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan.

    • hautoihinsa

      odottamaan jumalattomien ylösnousemusta mahdollisesti joitain yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta, jotka menivät hautoihinsa odottamaan vanhurskaiden ylösnousemusta.

    • ....................

      Hei Jeesustelijat voitteko vastata kysymykseen?

    • Lerssi

      Ihmisille tapahtui sama kuin nykyäänkin, he mätänivät kuoltuaan. Se, että mielisairas (uskova) pelkää joutuvansa jonnekin maan uumeniin tai kuvittelee pääsevänsä taivaasta Jerusalemiin laskeutuvaan kullitetuista helmistä kyhättyyn kaupunkiin, ei muuta tätä karua tosiasiaa. Auringon pumppaama energia pyörittää elämäksi kutsuttua molekyylien moninaista konfiguraatiokirjoa.

    • *Faith*

      Koska evankeliumi ei ollut heitä vielä tavoittanut, he eivät pelastumisen mahdollisuutta menettäneet. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei pelastus ole koskaan koskenut kaikkia ihmisiä.

    • hitsi ilmarinen

      Viittaatko siihen, että Aabrahamin lapset ajattelivat olevansa " valittu" kansa. Siinä tapauksessa ei tarvitse välittää niistä "muista".

    • erttkkl

      Suomalaiset lienevät olleet tuolloin lähempänä Jerusalemia Volgan mutkassa!?

    • RiittäväPeruste

      Pelastuivat yksin Jumalan armosta, kuten muutkin ihmiset.

    • klpo

      Kristinusko tuli suomalaisille, tuolloin Volgan mutkassa apostolien aikaan. Ja suomalaisilta se kulkeutui käännösvirheidenn kanssa angleille ja sakseille, jotka olivat tuolloin mantereen puolella. Käännösvirhe oli Usko sanassa ollut virhe, jonka tulkitsivat lisko-sanaksi, ja jonka käänsivät dragoniksi ja alkoivat kutsua johtajiaan dragoneiksi. Eli tuollainen painovirhepaholainen pääsi livahtamaan kristinuskoon. Ja kauan tuota nimitystä pitivät nuo britit. Uusi aika ja uudet Raamatun käännökset ovat poistaneet melkein kokonaan tuon. Mutta vielä jotkut outojen juttujen keräilijät pitävät brittejä liskoihmisinä!

    • fr334454

      klpo, aika oudon jutun olet kerännyt.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      65
      3137
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      547
      2985
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2195
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1785
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1562
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      100
      1284
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe