Mitens sais ton alkoholi pitoiseeden mitatttuu kiljusta?
Alkoholi pitoisuuden mittaus.
36
28591
Vastaukset
- alkoholia ole
kiljun tarkoitus on sekoittaa pää, oli prossia sitten tai ei - ja se onnistuu hyvin.
Osa kiljun juojista kehuu kuinka hyvää tuli tehtyä eikä mitään ummetusta ole ilmentynyt.
Jos kilju syttyy palamaan, on viinaa ainakin 30%. Jos vatsaa polttelee kun juo kiljua, se ei tarkoita, että siinä olisi alkoholia - kilju kun tuppaa polttelemaan muutenkin.
ÄLKÄÄ JUOKO KILJUA, SE EI OLE TERVEELLISTÄ - KILJU AIHEUTTAA PALJON ONGELMIA.- Timo6909
En kysynyt valistusta kiljun haitoista, vaan alkoholi pitoisuuden mittaus ohjeita.
Ps. Kiljuun tulee alkoholia. ::smoke - alkoholia on
"Jos kilju syttyy palamaan, on viinaa ainakin 30%." -Kiljuun alkoholi tulee nimenomaan käymällä MAX.17% ja tislattuna sitä kutsutaan pontikaksi. Ei kiljuun mitkään sytytyskokeet paljon auta.
- JärvenJepe
alkoholia on kirjoitti:
"Jos kilju syttyy palamaan, on viinaa ainakin 30%." -Kiljuun alkoholi tulee nimenomaan käymällä MAX.17% ja tislattuna sitä kutsutaan pontikaksi. Ei kiljuun mitkään sytytyskokeet paljon auta.
jep, ja jos syttyy palaa se on 40%
- tietenkin
No, alkoholimittarilla sitä mitataan, kuten viinistäkin.
- Timo6799
Mistä näitä mittareita saa, ja paljon maksaa?
- vaikka
Timo6799 kirjoitti:
Mistä näitä mittareita saa, ja paljon maksaa?
googlata "kotiviini".
- Ostopaikka
Timo6799 kirjoitti:
Mistä näitä mittareita saa, ja paljon maksaa?
Viinimittareita voi ostaa joistakin Tarjoustaloista, joistakin S -marketeista ja suuremmista elintarvikekaupoista, missä myydään muitakin viinin valmistukseen tarvittavia tarvikkeita. Myös Vantaan Myyrmannin viinikaupasta voi osaa sellaisen mittari, en muista kaupan nimeä.
Se on sellainen lasiputki, jossa on pieni kuppi toisessa päässä.
Lasi putkeen puhalletaan, jotta saadaan
ilmat pois. Kuppiin laitetaan hieman kiljua annetaan tippua lasipillin kautta muutaman pisara ja käännetään kuppi tiukasti sormea vasten, katsotaan valon lähellä, mitä lukema näyttää.
Lukema ei ole kyllä aina sama, joten mittaa useamman kerran. Ainakin minulla se näyttää milloin mitäkin, kun mittaan viiniä. Viinin pitää olla loppuun käynyttä ilmeisesti myös kiljun. - ingenjooori
Timo6799 kirjoitti:
Mistä näitä mittareita saa, ja paljon maksaa?
mittaat vaa'alle astian painon. mittaat painon astia taytettyna vedella esim puoli litraa, ota tulos, kaada vesi pois, tayta kiljulla, ota tulos. vahenna molemmista tuloksista astian paino.
selvita veden paino, selvita alkoholin paino (selviaa kirjallisuudesta). vahenna kijun paino veden painosta, saat erotuksen avulla selville, paljonko kiljussasi on alkoholia grammoina. tasta seuraa tietenkin paino% joka poikkeaa tilavuus%:sta jota yleensa pullon kyljessa kaytetaan, koska alkoholi on kevytta kamaa.
jos vol% kiinnostaa, selvitat edelleen kirjallisuudesta (google) mika on paino/tilavuussuhde.
ole hyva vaan. - Labrainsinööri
ingenjooori kirjoitti:
mittaat vaa'alle astian painon. mittaat painon astia taytettyna vedella esim puoli litraa, ota tulos, kaada vesi pois, tayta kiljulla, ota tulos. vahenna molemmista tuloksista astian paino.
selvita veden paino, selvita alkoholin paino (selviaa kirjallisuudesta). vahenna kijun paino veden painosta, saat erotuksen avulla selville, paljonko kiljussasi on alkoholia grammoina. tasta seuraa tietenkin paino% joka poikkeaa tilavuus%:sta jota yleensa pullon kyljessa kaytetaan, koska alkoholi on kevytta kamaa.
jos vol% kiinnostaa, selvitat edelleen kirjallisuudesta (google) mika on paino/tilavuussuhde.
ole hyva vaan.Aivan näin yksinkertainen asia ei kuitenkaan todellisuudessa ole sillä tavarassa on myös muita aineita kuin alkoholi ja vesi. Luultavasti saa kyllä kohtuullisen tarkan tuloksen joka kotikiljun tekijöille oletettavasti riittää.
- Rieslingvalkkari
Timo6799 kirjoitti:
Mistä näitä mittareita saa, ja paljon maksaa?
Alkoholinpitoisuusmittareita ja (ominaispainomittareita) saa viinitarvikeliikkeistä. Tällä hetkellä harvinaisia Helsingissäkin. Mahdollisesti Saiturinpörssistä, Tokmannista ja jopa hyvällä tuurila Prismasta.
- coolerista
Siitä täytyy mitata jollain eri asteikolla.
Light lime&grapafruit on makeaa ja samalla raikasta. Vadelma taitaa silti mennä ohi. Mietin asiaa. Vissi etu 4,7 %. - sdfsdfdsfsd
Hommaat kaupasta ominaispainomittarin (näitä saa normikaupoista kotiviini osastolta).
Mittaat sokerin lisäämisen ja sekoittamisen jälkeen liemen ominaispainon (mittaus optimaalisesti 20 asteisena) ja pistät muistiin (tämä on OG eli Original Gravity). Käymisen loputtua mittaat uudelleen nesteen ominaispainon ja pistä muistiin (tämä on FG eli Final Gravity).
Veden ominaispaino on 00 tai 1.000 riippuen mitta asteikosta.
Lopullinen alkoholimäärä saadaan kaavalla (OG - FG) / 7,5.
Jos mittari näyttää aluksi esim. 1.130 ja lopuksi 1.008 saadaan laskutulokseksi (130-8)/7.5 = 16.26 eli 16.26 ABV alkoholia. - Jukkonenänenä
NO VOI PERKELELELELLELELELELEL :@
- kiljumies1990
kilju on vaan nykyään huonossa suosiossa,koska eräät paukapäät eivät osaa sitä alkuunkaan valmistaa.mikään víttukaan ei ole enää sen enempi säälittävämpää,kuin että tollaiset tietämättömät typerykset tekevät kiljujaan,kun eivät osaa sitä ja menee aina kumminkin vaan perseelleen ja ainoa mitä saa on paskatauti ja vítunmoinen vítutus sáatana.oikein tehtynä ja hyvin käytettynä kilju on vítun hyvää juomaa ja lantrattuna esimerkiksi kokiseen todella hyvää juomaa.minulla nuo ovat aina onnistuneet.moni juo keskenkäynyttä páskaa ja ei jaksa odottaa viikkoa käymistä.mitä enemmän prosentteja ja käymispäiviä,sen parempi lopputulos.kirkastusta voi sitten alkaa tekemään,jos haluaa pontikkaa.sitä en hélvetissäkään teille kerro,koska teidän taidoillanne vielä lähtee henki.kerta kerralta se kilju maistuu paremmalta.
- KunnonKilju
Olet aivan oikeassa! Kansanperinne on kuolemassa ja moni nuorista ei edes tiedä mitä 'kilju' tarkoittaa...
Kilju on ihan vitun hyvää, ei tarvii olla mikää pummi tai rahat loppy yms jos sitä alkaa valmistamaan. Seuraat tarkasti ohjeita, lappoat ja sekotat vaikkapa mehukattiin :) niin hyvää tulee... - viviujttu
KunnonKilju kirjoitti:
Olet aivan oikeassa! Kansanperinne on kuolemassa ja moni nuorista ei edes tiedä mitä 'kilju' tarkoittaa...
Kilju on ihan vitun hyvää, ei tarvii olla mikää pummi tai rahat loppy yms jos sitä alkaa valmistamaan. Seuraat tarkasti ohjeita, lappoat ja sekotat vaikkapa mehukattiin :) niin hyvää tulee...Viestisi oli täyttä asiaa "mehukatti" -sanaan asti..
- leopatra
Käytin viiniä 2viikkoa 25L astiaan panin 6.5kg sokeria 500g rusinoita ja marjat .Viini valmistui alkoholimittari näytti kellunnassa 0. olen kuin puulla päähän lyöty ,minne katosi sokerista kehittynyt alkomahooli.
- otk
No ei se mihinkään kadonnu. Ei ominaispainomittari mittaa alkoholiprosenttia vaan ominaispainoa. Jos et mitannu mitä se näytti alkutilanteessa ennen kuin käyminen alkoi niin et sä sillä pelkällä loppulukemalla tee yhtään vitun mitään. Alkoholiprosentti kun lasketaan kaavalla alkutilanne-lopputilanne jaettuna luvulla 7.5. Ja siihen päälle vielä taulukosta lämpötilakompensoinnit jos litkun lämpötila poikkeaa paljon 20 asteesta koska lämpötila vaikuttaa myös tiheyteen.
Eli sokerivesi siis on tiheämpää ja kun hiiva pilkkoo sitä alkoholiksi niin tiheys vähenee. Se että kuinka paljon se on vähentyny kertoo sen että paljonko alkoholia käymisen tuloksena on saatu.
Eli sun tapauksessa joudut nyt vaan juomaan sen ja arvioimaan että kuinka nopeasti se nousee päähän. - JärsiSepe
viviujttu kirjoitti:
Viestisi oli täyttä asiaa "mehukatti" -sanaan asti..
on se mehukatti hyvää, kun katsoo lapsen harrastusta ja syö jauhomakkaraa. itse tykkään perinteisestä kotikaljan tyylisestä kiljusta. kotikaljan uute siis tuo sopivan maun.
- Anonyymi
Jos teen kiljuu 1,5 l pulloon laitan 3 desiä sokeria ja sekoitan sen veteen ja sitten laitan kaksi pussia hiivaa ja annan olla kaksi viikkoa paljon prosentteja siitä tulee(on tarpeeksi lämpimässä)
- Anonyymi
otk kirjoitti:
No ei se mihinkään kadonnu. Ei ominaispainomittari mittaa alkoholiprosenttia vaan ominaispainoa. Jos et mitannu mitä se näytti alkutilanteessa ennen kuin käyminen alkoi niin et sä sillä pelkällä loppulukemalla tee yhtään vitun mitään. Alkoholiprosentti kun lasketaan kaavalla alkutilanne-lopputilanne jaettuna luvulla 7.5. Ja siihen päälle vielä taulukosta lämpötilakompensoinnit jos litkun lämpötila poikkeaa paljon 20 asteesta koska lämpötila vaikuttaa myös tiheyteen.
Eli sokerivesi siis on tiheämpää ja kun hiiva pilkkoo sitä alkoholiksi niin tiheys vähenee. Se että kuinka paljon se on vähentyny kertoo sen että paljonko alkoholia käymisen tuloksena on saatu.
Eli sun tapauksessa joudut nyt vaan juomaan sen ja arvioimaan että kuinka nopeasti se nousee päähän.Tää ketju on hyvä kun kattoo päiväyksiä mut juu asiaa puhuu hän
- härmälääney
Missä hyllyvälissä primoissa on kotiviini tarvikkeet? en jaksa kierrellä tuntemattomassa kaupassa tuntitulkulla!
- nakkifighter
Espoon Hong Kongista löytyy kassojen vierestä Preston alkoholimittari. Hintaa 4.95€
- ujlik
"kiljumies1990" kirjoitti just niinkuin voi olla. Jos et osaa kaataa lämmintä sokeri vettä saaviin ja laittaa pikahiivaa alle 40C veteen sekaan, odota 3 päivää ja maista. Jopa mitta suhteet lukee prisman hiivapussin kyljessä. Äläkä ystävä hyvä kysy kiljuhiivaa, vaan hionusteneesti viinihiivaa joka on tosi nopee.
Ja jokainen sit selkeytää miten haluaa. (Ite laitan kylmään vähän ennen käymisen loppua, ni jää inasen sokeria makuu. Amatöörit hox käyminen loppuu kylmässä jos jollakulla ei sytyttänyt sokerin jättö) Antaa hiivan laskeutua kylmässä reilun viikon tai jos haluaa suurimmat pois nopeesti ni kahvisuodatin pussin läpi.
Ite käytän tarjoustalosta ostettua hanallista 20L astiaa johon laitan 18 L satsin. jää vähän sit tilaa käymiselle jos pikkasen vaahtoo. Nyt ei oo kyl vaahdonnu.
Hyvä astia hanallinen ku hana sen verran yläpuollella, että jos malttaa hiivan laskeutua huolella, ni jää hana pinnan yläpuolelle. Ja pidä pytty viellä inan kallistuksella hanasta takakenossa ni on hiivat pytyn takaperukoilla. - Viinuri
Kilju on rapajuoppojen viimeinen oljenkorsi ei mitään muuta. Hyvää kiljua ei ole olemassa kuin juoppojen päiväunissa.
Kotiviiniä voi ja kannattaa tehdä - kilju ei ole edes kansanperinnettä, pelkkää hiivaista visvajuomaa jolla sotkee mahan kaikki muutkin. Sahti on aivan oma juttunsa.
Suosittelen:
Hanki kotiviinipakkaus (astiat ja muu tapreellinen) ja vaikka kirjastosta muutaman kotiviinikirja niin saat oikeasti juotavaa viiniä ja paljon halvemmalla kuin Alkosta tai Virosta kannettu juoma.
Tässä yksi linkki - lisää löytyy aika helposti:
http://www.kotiviini.fi/fi/Kaymis-astia-viini-olut.php- Anonyymi
Se on ku ei vittu osata valmistaa
- aloittelevaviinimaisteri
Makuasia. Olen tehnyt valkoviiniä ja edistynyt maun ja happoisuuden suhteen aika paljon, en kuitenkaan itse juo viiniäni. Uskoisin, että samoilla opeilla voisin saada kiljustakin hyvää ja raitista.
Kuten käyttämällä kirkastusaineita ja jonkin verran makuaineita.
Eikös kilju ole pelkkää sokeri hiiva vesi juttua.
Alkoholin laatuun merkitsee hiivan laatu paljonkin, myös alkoholin metanoli/ etanoli suhde voi olla erilainen. Molempiahan aina käymisessä tulee. Käsittääkseni sake on aika lähellä kiljua , vaikka valmistetaankin riisillä höystettynä. Join joskus sitä lasillisen ja oli muistaakseni 11% ja maistui hieman laimealta kiljulta. Minä itse pidän lonkerosta, jonka valmistan itse sekoittamalla kirkasta viinaa, greippimehua ja hapottamalla. Käymisteitse valmistetuista lonkeroista en pidä ja aito Hartwall on sika kallista sekä täynnä sokeria kuten myös muutkin kaupan olevat lonkerot.
Sokeri tietty on parempi kuin makeutusaineet jotka ovat kauheaa myrkkyä elimistölle.
Ah, taas illalla otan raitista, lisäaineetonta, vähäsokerista omaa lonkeroani joka on sekoitettu 2x tislatusta vodkasta ja lisäaineettomasta greippimehusta.
Hyvät viikonloput juomienne kanssa, ovat ne sitten mitä tahansa :)- käykökaukanakin
"Käymisteitse valmistetuista lonkeroista...."
Mitä siinä käytetään ?
- netermit
Ei se mitään lonkeroa silti ole, korvaa votka ginillä tai käytä juomasta jotain toista nimeä.
Aito oikea lonkero on parasta ja kalleinta - valitettavasti.
Älä sekoita kiljua ja sakea toisiinsa - ei niillä ole mitään tekemistä toistensa kanssa, sake on kypsytettyä riisiviiniä ja kilju kypsyttävää kuraa. - aloittelevaviinimaisteri
Eipäs saivarrella, lisään mielummin katajan marjoja vodkaan jos kaipaan niiden makua.
Long drink on pelkkä kaupallinen nimi, ei mitään muuta. Kyllä, aito Hartwallin Long Drink on ollut lähtökohtana oman lonkkuni kehittelylle. Ja omani on parempaa, omassa suussani ainakin.
Hartwallissa on liikaa sokeria ja taitaa olla säilöntäaineitakin, onkohan grapemehu oikeasti tuoretavaraa? Sitten nämä käyttämällä tehdyt hiivalitkut joita kaupoissa myydään ovat asia ihan erikseen, joita myös lonkeroiksi nimitetään, vaikka niihin ei ole sekoitettu giniä alkuunkaan.
Ompa kaupassa myös lonkeroita joissa ei ole edes geippiä mukana.
Niin , jotta sopu säilyy, lisään vodkaan muutaman katajanmarjan jolloin se onkin giniä ja sekoitukseni on `aitoa`lonkeroa. Siinä on myös hiilihappot mukana....
Tosin pitää selvittää, mikä kypsyysaste marjoilla tulisi olla. Tiemmä eri pippureitakin nimetään eri kypsyysasteen mukaisesti. Luulen, että giniin käytetään kypsiä eli sinisiä katajan marjoja.
Tosin en maista eroa onko sekoituksessa pohjana gini tai vodka, greippi on sen verran voimakas maku. Katajan marjat ovat lievästi myrkyllisiä, joten laitan vain yhden marjan per litra vodkaa.
Ah, tänään onkin saunailta .................... :) - eioleaidonvoittanutta
Kyse oli aidosta lonkerosta - ei halvoista kopioista. Aito sisältää vain ginin ja greippiä - jos mainokseen on uskomista. Se, että joku toinen on parempaa tai huonompaa ei muuta asiaa millään tavalla - vain aito lonkero on ainoa aitoa lonkeroa. Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan.
- Anonyymi
Hartwall Original long drink sisältää giniä sekä etanolia, eli pirtua. Greippimehu on tiivistettä ja hiton tymäkkää semmosta.
Aikoinaan muutaman miljoona litraa oon kesätöissä sitä kerennyt valmistamaan.
- aloittelevaviinimaisteri
Aito vai àito´ siinäpä kysymys? Juomasekoituksia joissa on kirkasta viinaa ja greippimehua on varmaan tehty vuosisatoja. Hartwall valmisti oman sekoituksensa Helsingin olympialaisiin vuonna Veikko ja Ville. Ja Hartwalissakin on 80% hiilihapotettua vettä, noin lonkalta arvioituna.
Miellän,että Long Drink on yleisnimitys alkoholisekoituksille joissa on greippiä ja viinaa ja näin sitä kaupallisesti laajasti käytetäänkin. Vastaappas mikä on ainoaa aitoa vodkaa, punaviiniä tai valkoviiniä, olutta,siideriä tai mitä tahansa juomaa.
On vain yksi aito HARTWALL ORIGINAL Long Drink siinä olet oikeassa ja nimikin on tiemmä vain yhtiön käyttöön varattu long drink, lonkku,lonkero ovat yleisnimiä.
Mihin muuhun yleisryhmään mielestäsi kuuluu juoma joka sisältää hiilihapotettua vettä, greippimehua, kirkasta viinaa ja jonkin verran makeutusta( salainen osuus kuten Hartwallillakin)
? - könnenveenRepo
5L 2/5 Vettä, 1/5 sitruuna mehua mahdollisimman vähän säilöntäaineita. 2/5 kaikkea mitä hyvittää itse laitoin rusinoita ja sitruunoita, kuori. ihan mikä käy, sokeri 1,250kg. elikkä noin 250g/1k muttavoit laeskella mehujen fruktoosit myös, Sekoita. lisää hiivä, noin 12tuntia ja vesilukko on tarpeen. jos ei tunnu oikiilta. käytä järkee ja tee ite. itse näin tehny milloin milläkin sokeripitosella. Taikkapa leivän käntyillä.
- Anonyymi
Kuse kiljuun. Mitä nopeammin kusen nostattama vaahto kiljun pinnalta katoaa sitä enemmän siinä on alkoholia.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 4711079
- 827489
- 755499
Minua nainen harmittaa, että en pääse sun rahoihin käsiksi
En pysty myöskään pilaamaan elämääsi niin kauan kun sulla on fuck off pääomaa. Harmittaa myös etten tiedä kuinka paljon445464Onko muita oman polkunsa kulkijoita
Jotka ei oikein pärjää kenenkään kanssa eli on niin omat ajatukset ja omat mielenkiinnon kohteet yms. On tavallaan sella764768Sydän karrella
Jos yritän olla niin rehellinen kuin pystyn paljastamatta mitään tärkeää. Ensiksi mä huomasin sun tuijottavan mua. Ihme334153- 483016
- 362915
Sinällään hauska miten jostakin
jaksetaan juoruta vaikka mitä. Jakorasia yms. Raukkamaista toimintaa. Annetaan jokaisen elää rauhassa eikä levitellä per412475- 402430