Alkoholi pitoisuuden mittaus.

Olli 78

Mitens sais ton alkoholi pitoiseeden mitatttuu kiljusta?

36

28382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkoholia ole

      kiljun tarkoitus on sekoittaa pää, oli prossia sitten tai ei - ja se onnistuu hyvin.

      Osa kiljun juojista kehuu kuinka hyvää tuli tehtyä eikä mitään ummetusta ole ilmentynyt.

      Jos kilju syttyy palamaan, on viinaa ainakin 30%. Jos vatsaa polttelee kun juo kiljua, se ei tarkoita, että siinä olisi alkoholia - kilju kun tuppaa polttelemaan muutenkin.

      ÄLKÄÄ JUOKO KILJUA, SE EI OLE TERVEELLISTÄ - KILJU AIHEUTTAA PALJON ONGELMIA.

      • Timo6909

        En kysynyt valistusta kiljun haitoista, vaan alkoholi pitoisuuden mittaus ohjeita.

        Ps. Kiljuun tulee alkoholia. ::smoke


      • alkoholia on

        "Jos kilju syttyy palamaan, on viinaa ainakin 30%." -Kiljuun alkoholi tulee nimenomaan käymällä MAX.17% ja tislattuna sitä kutsutaan pontikaksi. Ei kiljuun mitkään sytytyskokeet paljon auta.


      • JärvenJepe
        alkoholia on kirjoitti:

        "Jos kilju syttyy palamaan, on viinaa ainakin 30%." -Kiljuun alkoholi tulee nimenomaan käymällä MAX.17% ja tislattuna sitä kutsutaan pontikaksi. Ei kiljuun mitkään sytytyskokeet paljon auta.

        jep, ja jos syttyy palaa se on 40%


    • tietenkin

      No, alkoholimittarilla sitä mitataan, kuten viinistäkin.

      • Timo6799

        Mistä näitä mittareita saa, ja paljon maksaa?


      • vaikka
        Timo6799 kirjoitti:

        Mistä näitä mittareita saa, ja paljon maksaa?

        googlata "kotiviini".


      • Ostopaikka
        Timo6799 kirjoitti:

        Mistä näitä mittareita saa, ja paljon maksaa?

        Viinimittareita voi ostaa joistakin Tarjoustaloista, joistakin S -marketeista ja suuremmista elintarvikekaupoista, missä myydään muitakin viinin valmistukseen tarvittavia tarvikkeita. Myös Vantaan Myyrmannin viinikaupasta voi osaa sellaisen mittari, en muista kaupan nimeä.
        Se on sellainen lasiputki, jossa on pieni kuppi toisessa päässä.
        Lasi putkeen puhalletaan, jotta saadaan
        ilmat pois. Kuppiin laitetaan hieman kiljua annetaan tippua lasipillin kautta muutaman pisara ja käännetään kuppi tiukasti sormea vasten, katsotaan valon lähellä, mitä lukema näyttää.
        Lukema ei ole kyllä aina sama, joten mittaa useamman kerran. Ainakin minulla se näyttää milloin mitäkin, kun mittaan viiniä. Viinin pitää olla loppuun käynyttä ilmeisesti myös kiljun.


      • ingenjooori
        Timo6799 kirjoitti:

        Mistä näitä mittareita saa, ja paljon maksaa?

        mittaat vaa'alle astian painon. mittaat painon astia taytettyna vedella esim puoli litraa, ota tulos, kaada vesi pois, tayta kiljulla, ota tulos. vahenna molemmista tuloksista astian paino.
        selvita veden paino, selvita alkoholin paino (selviaa kirjallisuudesta). vahenna kijun paino veden painosta, saat erotuksen avulla selville, paljonko kiljussasi on alkoholia grammoina. tasta seuraa tietenkin paino% joka poikkeaa tilavuus%:sta jota yleensa pullon kyljessa kaytetaan, koska alkoholi on kevytta kamaa.

        jos vol% kiinnostaa, selvitat edelleen kirjallisuudesta (google) mika on paino/tilavuussuhde.

        ole hyva vaan.


      • Labrainsinööri
        ingenjooori kirjoitti:

        mittaat vaa'alle astian painon. mittaat painon astia taytettyna vedella esim puoli litraa, ota tulos, kaada vesi pois, tayta kiljulla, ota tulos. vahenna molemmista tuloksista astian paino.
        selvita veden paino, selvita alkoholin paino (selviaa kirjallisuudesta). vahenna kijun paino veden painosta, saat erotuksen avulla selville, paljonko kiljussasi on alkoholia grammoina. tasta seuraa tietenkin paino% joka poikkeaa tilavuus%:sta jota yleensa pullon kyljessa kaytetaan, koska alkoholi on kevytta kamaa.

        jos vol% kiinnostaa, selvitat edelleen kirjallisuudesta (google) mika on paino/tilavuussuhde.

        ole hyva vaan.

        Aivan näin yksinkertainen asia ei kuitenkaan todellisuudessa ole sillä tavarassa on myös muita aineita kuin alkoholi ja vesi. Luultavasti saa kyllä kohtuullisen tarkan tuloksen joka kotikiljun tekijöille oletettavasti riittää.


      • Rieslingvalkkari
        Timo6799 kirjoitti:

        Mistä näitä mittareita saa, ja paljon maksaa?

        Alkoholinpitoisuusmittareita ja (ominaispainomittareita) saa viinitarvikeliikkeistä. Tällä hetkellä harvinaisia Helsingissäkin. Mahdollisesti Saiturinpörssistä, Tokmannista ja jopa hyvällä tuurila Prismasta.


    • coolerista

      Siitä täytyy mitata jollain eri asteikolla.

      Light lime&grapafruit on makeaa ja samalla raikasta. Vadelma taitaa silti mennä ohi. Mietin asiaa. Vissi etu 4,7 %.

    • sdfsdfdsfsd

      Hommaat kaupasta ominaispainomittarin (näitä saa normikaupoista kotiviini osastolta).

      Mittaat sokerin lisäämisen ja sekoittamisen jälkeen liemen ominaispainon (mittaus optimaalisesti 20 asteisena) ja pistät muistiin (tämä on OG eli Original Gravity). Käymisen loputtua mittaat uudelleen nesteen ominaispainon ja pistä muistiin (tämä on FG eli Final Gravity).

      Veden ominaispaino on 00 tai 1.000 riippuen mitta asteikosta.

      Lopullinen alkoholimäärä saadaan kaavalla (OG - FG) / 7,5.

      Jos mittari näyttää aluksi esim. 1.130 ja lopuksi 1.008 saadaan laskutulokseksi (130-8)/7.5 = 16.26 eli 16.26 ABV alkoholia.

    • Jukkonenänenä

      NO VOI PERKELELELELLELELELELEL :@

    • kiljumies1990

      kilju on vaan nykyään huonossa suosiossa,koska eräät paukapäät eivät osaa sitä alkuunkaan valmistaa.mikään víttukaan ei ole enää sen enempi säälittävämpää,kuin että tollaiset tietämättömät typerykset tekevät kiljujaan,kun eivät osaa sitä ja menee aina kumminkin vaan perseelleen ja ainoa mitä saa on paskatauti ja vítunmoinen vítutus sáatana.oikein tehtynä ja hyvin käytettynä kilju on vítun hyvää juomaa ja lantrattuna esimerkiksi kokiseen todella hyvää juomaa.minulla nuo ovat aina onnistuneet.moni juo keskenkäynyttä páskaa ja ei jaksa odottaa viikkoa käymistä.mitä enemmän prosentteja ja käymispäiviä,sen parempi lopputulos.kirkastusta voi sitten alkaa tekemään,jos haluaa pontikkaa.sitä en hélvetissäkään teille kerro,koska teidän taidoillanne vielä lähtee henki.kerta kerralta se kilju maistuu paremmalta.

      • KunnonKilju

        Olet aivan oikeassa! Kansanperinne on kuolemassa ja moni nuorista ei edes tiedä mitä 'kilju' tarkoittaa...

        Kilju on ihan vitun hyvää, ei tarvii olla mikää pummi tai rahat loppy yms jos sitä alkaa valmistamaan. Seuraat tarkasti ohjeita, lappoat ja sekotat vaikkapa mehukattiin :) niin hyvää tulee...


      • viviujttu
        KunnonKilju kirjoitti:

        Olet aivan oikeassa! Kansanperinne on kuolemassa ja moni nuorista ei edes tiedä mitä 'kilju' tarkoittaa...

        Kilju on ihan vitun hyvää, ei tarvii olla mikää pummi tai rahat loppy yms jos sitä alkaa valmistamaan. Seuraat tarkasti ohjeita, lappoat ja sekotat vaikkapa mehukattiin :) niin hyvää tulee...

        Viestisi oli täyttä asiaa "mehukatti" -sanaan asti..


      • leopatra

        Käytin viiniä 2viikkoa 25L astiaan panin 6.5kg sokeria 500g rusinoita ja marjat .Viini valmistui alkoholimittari näytti kellunnassa 0. olen kuin puulla päähän lyöty ,minne katosi sokerista kehittynyt alkomahooli.


      • otk

        No ei se mihinkään kadonnu. Ei ominaispainomittari mittaa alkoholiprosenttia vaan ominaispainoa. Jos et mitannu mitä se näytti alkutilanteessa ennen kuin käyminen alkoi niin et sä sillä pelkällä loppulukemalla tee yhtään vitun mitään. Alkoholiprosentti kun lasketaan kaavalla alkutilanne-lopputilanne jaettuna luvulla 7.5. Ja siihen päälle vielä taulukosta lämpötilakompensoinnit jos litkun lämpötila poikkeaa paljon 20 asteesta koska lämpötila vaikuttaa myös tiheyteen.

        Eli sokerivesi siis on tiheämpää ja kun hiiva pilkkoo sitä alkoholiksi niin tiheys vähenee. Se että kuinka paljon se on vähentyny kertoo sen että paljonko alkoholia käymisen tuloksena on saatu.

        Eli sun tapauksessa joudut nyt vaan juomaan sen ja arvioimaan että kuinka nopeasti se nousee päähän.


      • JärsiSepe
        viviujttu kirjoitti:

        Viestisi oli täyttä asiaa "mehukatti" -sanaan asti..

        on se mehukatti hyvää, kun katsoo lapsen harrastusta ja syö jauhomakkaraa. itse tykkään perinteisestä kotikaljan tyylisestä kiljusta. kotikaljan uute siis tuo sopivan maun.


      • Anonyymi

        Jos teen kiljuu 1,5 l pulloon laitan 3 desiä sokeria ja sekoitan sen veteen ja sitten laitan kaksi pussia hiivaa ja annan olla kaksi viikkoa paljon prosentteja siitä tulee(on tarpeeksi lämpimässä)


      • Anonyymi
        otk kirjoitti:

        No ei se mihinkään kadonnu. Ei ominaispainomittari mittaa alkoholiprosenttia vaan ominaispainoa. Jos et mitannu mitä se näytti alkutilanteessa ennen kuin käyminen alkoi niin et sä sillä pelkällä loppulukemalla tee yhtään vitun mitään. Alkoholiprosentti kun lasketaan kaavalla alkutilanne-lopputilanne jaettuna luvulla 7.5. Ja siihen päälle vielä taulukosta lämpötilakompensoinnit jos litkun lämpötila poikkeaa paljon 20 asteesta koska lämpötila vaikuttaa myös tiheyteen.

        Eli sokerivesi siis on tiheämpää ja kun hiiva pilkkoo sitä alkoholiksi niin tiheys vähenee. Se että kuinka paljon se on vähentyny kertoo sen että paljonko alkoholia käymisen tuloksena on saatu.

        Eli sun tapauksessa joudut nyt vaan juomaan sen ja arvioimaan että kuinka nopeasti se nousee päähän.

        Tää ketju on hyvä kun kattoo päiväyksiä mut juu asiaa puhuu hän


    • härmälääney

      Missä hyllyvälissä primoissa on kotiviini tarvikkeet? en jaksa kierrellä tuntemattomassa kaupassa tuntitulkulla!

    • nakkifighter

      Espoon Hong Kongista löytyy kassojen vierestä Preston alkoholimittari. Hintaa 4.95€

    • ujlik

      "kiljumies1990" kirjoitti just niinkuin voi olla. Jos et osaa kaataa lämmintä sokeri vettä saaviin ja laittaa pikahiivaa alle 40C veteen sekaan, odota 3 päivää ja maista. Jopa mitta suhteet lukee prisman hiivapussin kyljessä. Äläkä ystävä hyvä kysy kiljuhiivaa, vaan hionusteneesti viinihiivaa joka on tosi nopee.


      Ja jokainen sit selkeytää miten haluaa. (Ite laitan kylmään vähän ennen käymisen loppua, ni jää inasen sokeria makuu. Amatöörit hox käyminen loppuu kylmässä jos jollakulla ei sytyttänyt sokerin jättö) Antaa hiivan laskeutua kylmässä reilun viikon tai jos haluaa suurimmat pois nopeesti ni kahvisuodatin pussin läpi.

      Ite käytän tarjoustalosta ostettua hanallista 20L astiaa johon laitan 18 L satsin. jää vähän sit tilaa käymiselle jos pikkasen vaahtoo. Nyt ei oo kyl vaahdonnu.

      Hyvä astia hanallinen ku hana sen verran yläpuollella, että jos malttaa hiivan laskeutua huolella, ni jää hana pinnan yläpuolelle. Ja pidä pytty viellä inan kallistuksella hanasta takakenossa ni on hiivat pytyn takaperukoilla.

    • Viinuri

      Kilju on rapajuoppojen viimeinen oljenkorsi ei mitään muuta. Hyvää kiljua ei ole olemassa kuin juoppojen päiväunissa.
      Kotiviiniä voi ja kannattaa tehdä - kilju ei ole edes kansanperinnettä, pelkkää hiivaista visvajuomaa jolla sotkee mahan kaikki muutkin. Sahti on aivan oma juttunsa.
      Suosittelen:
      Hanki kotiviinipakkaus (astiat ja muu tapreellinen) ja vaikka kirjastosta muutaman kotiviinikirja niin saat oikeasti juotavaa viiniä ja paljon halvemmalla kuin Alkosta tai Virosta kannettu juoma.
      Tässä yksi linkki - lisää löytyy aika helposti:

      http://www.kotiviini.fi/fi/Kaymis-astia-viini-olut.php

      • Anonyymi

        Se on ku ei vittu osata valmistaa


    • aloittelevaviinimaisteri

      Makuasia. Olen tehnyt valkoviiniä ja edistynyt maun ja happoisuuden suhteen aika paljon, en kuitenkaan itse juo viiniäni. Uskoisin, että samoilla opeilla voisin saada kiljustakin hyvää ja raitista.
      Kuten käyttämällä kirkastusaineita ja jonkin verran makuaineita.
      Eikös kilju ole pelkkää sokeri hiiva vesi juttua.
      Alkoholin laatuun merkitsee hiivan laatu paljonkin, myös alkoholin metanoli/ etanoli suhde voi olla erilainen. Molempiahan aina käymisessä tulee. Käsittääkseni sake on aika lähellä kiljua , vaikka valmistetaankin riisillä höystettynä. Join joskus sitä lasillisen ja oli muistaakseni 11% ja maistui hieman laimealta kiljulta. Minä itse pidän lonkerosta, jonka valmistan itse sekoittamalla kirkasta viinaa, greippimehua ja hapottamalla. Käymisteitse valmistetuista lonkeroista en pidä ja aito Hartwall on sika kallista sekä täynnä sokeria kuten myös muutkin kaupan olevat lonkerot.
      Sokeri tietty on parempi kuin makeutusaineet jotka ovat kauheaa myrkkyä elimistölle.
      Ah, taas illalla otan raitista, lisäaineetonta, vähäsokerista omaa lonkeroani joka on sekoitettu 2x tislatusta vodkasta ja lisäaineettomasta greippimehusta.
      Hyvät viikonloput juomienne kanssa, ovat ne sitten mitä tahansa :)

      • käykökaukanakin

        "Käymisteitse valmistetuista lonkeroista...."
        Mitä siinä käytetään ?


    • netermit

      Ei se mitään lonkeroa silti ole, korvaa votka ginillä tai käytä juomasta jotain toista nimeä.
      Aito oikea lonkero on parasta ja kalleinta - valitettavasti.
      Älä sekoita kiljua ja sakea toisiinsa - ei niillä ole mitään tekemistä toistensa kanssa, sake on kypsytettyä riisiviiniä ja kilju kypsyttävää kuraa.

    • aloittelevaviinimaisteri

      Eipäs saivarrella, lisään mielummin katajan marjoja vodkaan jos kaipaan niiden makua.
      Long drink on pelkkä kaupallinen nimi, ei mitään muuta. Kyllä, aito Hartwallin Long Drink on ollut lähtökohtana oman lonkkuni kehittelylle. Ja omani on parempaa, omassa suussani ainakin.
      Hartwallissa on liikaa sokeria ja taitaa olla säilöntäaineitakin, onkohan grapemehu oikeasti tuoretavaraa? Sitten nämä käyttämällä tehdyt hiivalitkut joita kaupoissa myydään ovat asia ihan erikseen, joita myös lonkeroiksi nimitetään, vaikka niihin ei ole sekoitettu giniä alkuunkaan.
      Ompa kaupassa myös lonkeroita joissa ei ole edes geippiä mukana.
      Niin , jotta sopu säilyy, lisään vodkaan muutaman katajanmarjan jolloin se onkin giniä ja sekoitukseni on `aitoa`lonkeroa. Siinä on myös hiilihappot mukana....
      Tosin pitää selvittää, mikä kypsyysaste marjoilla tulisi olla. Tiemmä eri pippureitakin nimetään eri kypsyysasteen mukaisesti. Luulen, että giniin käytetään kypsiä eli sinisiä katajan marjoja.
      Tosin en maista eroa onko sekoituksessa pohjana gini tai vodka, greippi on sen verran voimakas maku. Katajan marjat ovat lievästi myrkyllisiä, joten laitan vain yhden marjan per litra vodkaa.
      Ah, tänään onkin saunailta .................... :)

    • eioleaidonvoittanutta

      Kyse oli aidosta lonkerosta - ei halvoista kopioista. Aito sisältää vain ginin ja greippiä - jos mainokseen on uskomista. Se, että joku toinen on parempaa tai huonompaa ei muuta asiaa millään tavalla - vain aito lonkero on ainoa aitoa lonkeroa. Ymmärrät varmaan mitä tarkoitan.

      • Anonyymi

        Hartwall Original long drink sisältää giniä sekä etanolia, eli pirtua. Greippimehu on tiivistettä ja hiton tymäkkää semmosta.
        Aikoinaan muutaman miljoona litraa oon kesätöissä sitä kerennyt valmistamaan.


    • aloittelevaviinimaisteri

      Aito vai àito´ siinäpä kysymys? Juomasekoituksia joissa on kirkasta viinaa ja greippimehua on varmaan tehty vuosisatoja. Hartwall valmisti oman sekoituksensa Helsingin olympialaisiin vuonna Veikko ja Ville. Ja Hartwalissakin on 80% hiilihapotettua vettä, noin lonkalta arvioituna.
      Miellän,että Long Drink on yleisnimitys alkoholisekoituksille joissa on greippiä ja viinaa ja näin sitä kaupallisesti laajasti käytetäänkin. Vastaappas mikä on ainoaa aitoa vodkaa, punaviiniä tai valkoviiniä, olutta,siideriä tai mitä tahansa juomaa.
      On vain yksi aito HARTWALL ORIGINAL Long Drink siinä olet oikeassa ja nimikin on tiemmä vain yhtiön käyttöön varattu long drink, lonkku,lonkero ovat yleisnimiä.
      Mihin muuhun yleisryhmään mielestäsi kuuluu juoma joka sisältää hiilihapotettua vettä, greippimehua, kirkasta viinaa ja jonkin verran makeutusta( salainen osuus kuten Hartwallillakin)

      ?

    • könnenveenRepo

      5L 2/5 Vettä, 1/5 sitruuna mehua mahdollisimman vähän säilöntäaineita. 2/5 kaikkea mitä hyvittää itse laitoin rusinoita ja sitruunoita, kuori. ihan mikä käy, sokeri 1,250kg. elikkä noin 250g/1k muttavoit laeskella mehujen fruktoosit myös, Sekoita. lisää hiivä, noin 12tuntia ja vesilukko on tarpeen. jos ei tunnu oikiilta. käytä järkee ja tee ite. itse näin tehny milloin milläkin sokeripitosella. Taikkapa leivän käntyillä.

    • Anonyymi

      Kuse kiljuun. Mitä nopeammin kusen nostattama vaahto kiljun pinnalta katoaa sitä enemmän siinä on alkoholia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehille kysymys

      Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse
      Tunteet
      131
      3720
    2. Miksi kaivattusi on

      erityinen? ❤️‍🔥
      Ikävä
      85
      1875
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      15
      1701
    4. Haluaisin jo

      Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos
      Ikävä
      54
      1382
    5. Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.

      Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat
      Haapavesi
      120
      1243
    6. VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia

      Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu
      Maailman menoa
      92
      1228
    7. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      31
      1122
    8. Nainen olet valoni pimeässä

      valaiset tietäni tietämättäsi ❤️
      Ikävä
      68
      1099
    9. Mitä toivot

      Tulevilta päiviltä?
      Ikävä
      68
      994
    10. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      102
      975
    Aihe