Onko kellään käytännön kokemusta retkimuonan kuivaamisesta? Pidemmille vaelluksille ei mitään turhia painolasteja tarvita.
Miten ja mitä kuivaatte?
Muonan kuivaamisesta
6
3329
Vastaukset
- samooja-67
Melkein mitä vain voi kuivata. Edullisella kasviskuivurilla onnistuu oikeastaan kaikki muu paitsi lihan kuivaus. Tämä siksi kun em. halpismalleista puuttuu kuivauslämpötilan säätö.
Lihan kuivauslämpötila ei mielellään saisi ylittää
45 astetta. Valkuainen kärsii ja liha siis kypsyy väärällä tavalla.
Lämpötilan säädöllä varustetulla mallilla=melko "arvokas" saat myöskin lihan kuivattua. Itse olen suikaleiksi leikattua ja marinoitua paistia kuivannut tavallisella sähköuunilla. Myös jauhelihan kuivaus sähköuunilla onnistuu.
Aiheesta riittäisi paljonkin juttua mutta
http://www.vaellusnet.com/hakutulokset/ruuankuivaushaku2.php voipi auttaa alkuun. - anterohan-se-siin
Jos ihminen käy kerran vuodessa korvessa viikon tai kaksi, onko kovinkaan tyylikästä ostaa jotain laitteita jolla kuivaa tarjouslihaa mukana kannettavana "kätevästi"?
Asiaan perehtyneitä ammattilaisiakin on olemassa joilta saa kuivattua kunhan maksaa, koska se maksaa tekona aina kuitenkin.
Säästäminen väärässpaikassa saa aikaan tuhlaamista.- luukutin
Tavallisella uunilla 50 asteessa luukku raollaan voi kuivata ihan mitä vain. Nim. kokemusta on ja hyvää on aina tullut.
- ....
luukutin kirjoitti:
Tavallisella uunilla 50 asteessa luukku raollaan voi kuivata ihan mitä vain. Nim. kokemusta on ja hyvää on aina tullut.
Keventäjissä "Kati ja Marja Napan eväitä vaellusretkelle" -video, jossa myös asiaa kotikuivauksesta.
http://www.katsomo.fi/?treeId=1004
- jotain joskus kokenu
Koitin jopa viime keväänä hernekeiton kuivaamista, ja ihme kyllä, oli erittäin hyvää =) Tiedä häntä mistä tälläinen mielihalu hernekeittoon vaelluksella, mutta tulipahan kokeiltua =D. Yksinkertaisinta on kuivata uunin luukku raollaan noin 40-50 asteessa .Kiertoilma nopeuttaa toimenpidettä. Voi tietenkin ostaa kuivurinkin, joka säästää sähköä. Jauheliha on lihoista ainut jota itse kuivaan. Kokeiluni lihasuikaleista ei mennyt ihan nappiin =P Jauhelihan kuivaus on ehkä helpointa. Paista, poista talouspaperilla ylimääräinen rasva, kuivaa kopiointipaperin päällä ohuena kerroksena. Joku suosii keittämistä paistamisen sijaan. Keittäminen kuulemma poistaa rasvan paremmin, mutta kun ei itsellä ole ollut ongelmia edes tällä kaavalla,niin olen pitäytynyt paistamisessa. Jauhelihan kuivaus kuivurissa oli hankalan oloista, joten kuivaan sen uunissa. Tahtoi jauheliha kopiointipaperi yhdistelmä haitata ilman vapaata kiertoa. Ja huomioitavaa lienee sekin että jauhelihan pitää olla mahdollisimman vähärasvaista jo lähtökohtaisesti. Eli naudan paistijauheliha tai muu vähärasvainen.
PS:ihan kaikkea ei kannata alkaa itse kuivaamaan. Kuivaruokaa on kaupoissa kohtuu valikoimalla, ja retkeilyliikkeistä/prisman retkeilyosastolta saa jos jonkinlaista pöperöä. Tosin maku on eri kuin itse kuivattamalla, ja esim sitä hernekeittoa ei valmiiksi kuivattuna saa. http://keskustelu.suomi24.fi/node/10096019
Hei
yst. jari
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 703289
Kerro jotakin hauskaa. :)
Kirjoita jotakin mukavaa vaikka kaivatustasi. :) Ei törkytekstejä kiitos. :)753107Mä sanon tän suoraan.
Se on sun käytös mikä ajaa pois. Et välitä muitten tunteista kun omistasi.682982On olemassa tiettyjä sääntöjä!
Ja jos aiot pärjätä mun kanssa niin teet vain niinkuin mä sanon. Mieheltä Naiselle662641Oliko pakko olla taas tyly?
Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli442152- 611719
Huomenna heitän järjen
romukoppaan ja annan tunteen viedä. Kerran tässä kuitenkin vain eletään. Muistan myös jonkun minua viisaamman sanoneen,251687- 351675
Hyvää huomenta
Hyvää huomenta ja alkavaa viikonloppua ihanalle naiselle! Mitä ikinä teetkään, niin täälä sua yksi miekkonen ajattelee.181669- 591586