Kirsun Pigmenttiä tumentava aine

apua

Hei minulla on koira joka on n.4,6 vuotias. Hänellä on vaalea nenä (kirsu pigementti). Olen kuullut aineesta joka tummentaa pigementtiä onko kellään tietoa kyseisitä ainesta tai aineesta. Koiramme ei ole näyttelykoira joten saamme käyttää tätä tiettyä ainetta. Jos satutte tietämään jotai aineesta tai missä sitä myydään olisitteko ystävällisä ja kertoisitte.

Ilona

18

9647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että mitä ?

      Siis, miksi haluat koiran kirsun mustaksi?

      Meillä oli yhdellä pennulla aikoinaan mustassa kirsussa joku vaalea läikkä ja se tummui syöttämällä B-vitamiinia

      Mutta, jos koiran värityksen pigmenttiin kuuluu olla vaalea kirsu, et sitä millään mönjällä mustaksi saa. Enkä suosittele mitään aineita koiran kirsuun siveltävän, sehän on koiran herkin alue, ja kaikki ylimäräinen siinä on myrkkyä koiralle.

      Ihmettelen vaan kysymystäsi - olethan nähnyt koiran kirsun jo valitessasi koiraa ?

      Eikä sillä kirsun värillä ole mitään väliä, minkä värinen se on, varsinkin, kun ei ole kyse pigmenttihäiriöstä.

      Mietippäs vähä; tykkääkö naapurisi sinusta, kun sinulla on väärän värinen nenä ?

    • Topdop

      Olet yrittämässä doupata koiraa näyttelyihin. HYI!

    • ??????????

      Siis minkä ihmeen takia koiran kirsu täytyy värjätä?? Enpä ole typerämpää kuullut! Eläinrääkkäystä ja erittäin itsekästä toimintaa!! Koirallesi se on varmasti ihan sama minkä värinen kirsu sillä on.. Jos kirsun väri häiritsee sinua niin miksi olet kyseisen koiran ylipäätään ostanut???

    • Vastauksia

      Siis en yritä doubata koiraa koira ei ole näyttely koira kuten jo sanoinkin koiralta puuttuu paperit!!!! Ja koiralla on todettu pigmetti häiriö siksi yritän nyt löytää apua siihen ps: koira on puhda 100% vaikka ei ole papereita on otettu vahinko penuteesta

      • paivansadeko

        ymmärrä, anteeksi nyt vaan. Mutta miksi pitäisi värjätä koiran nenä. Koira ei pigmentin puuttumisesta kärsi mitenkään.

        Paperiton ns puhdas vahinkopentu, tiesitkö että, kunnon kasvattaja rekisteröi vahinkopennutkin jos niin onneton tuuri käy ;)


      • mitä toimintaa..

        mikä helevetin itu on värjätä kirsu? uus hitlerikö susta on tulossa? ku juutalaisten silmienväri ei miellytä nii värjätä pitää???
        en määkää meijä albiinokanin silmiä/turkkia yrittäny värjätä vaikka siltä pigmentti puuttuki.. pigmentti tarkottaa väriä, ei mitää kuoleman vakavaa sairautta. sillä ei oo pigmenttihäiriö, siltä vaa puuttuu nenästä pigmentti..
        harmittaako sua että sää et syntyny afroamerikkalaiseksi? tuskin ihoas lankkaat.. oot sää saakeli sairas!! jos koiras ei kelpaa sulle semmosena ku on nii et tosiaan oo koiran arvonen.

        ainut väriaine mitä tiiän, tai siis värinpoistoaine, on karvoille, sitä käytetää näyttelykoiran karvojen valkaisemiseen että saahaan keltasesta koirasta valkonen (esim virtsavärjäymät tai runsaan rähminnän aiheuttama väri).. et sää tarvi mun mielestä väriainetta koiran nenään, vaa psykiatria itelles...


      • ??!

        Siis miksi kirsu pitää värjätä?? EN YMMÄRRÄ VIELÄKÄÄN! Taidat olla aikamoinen koiranomistaja.. :/ Sääliksi käy koira rukka..Mitähän seuraavaksi keksit? Päätät että voi ei, halusinki toisen värisen koiran ja sit etsiskelet koiran turkille sopivaa väriainetta.. HUH HUH, mitä meininkiä..


    • ollut kokoajan vaalea kirsu? Tai vaaleneeko kirsu talvisin? Jos eka niin ei sellaista ihmeainetta ole olemassakaan joka vaaleasta kirsu pigmentistä mustan tekee, paitsi sitten värjäys jota ei koskaan pitäisi tehdä.
      Merilevä ja jotakin muuta joukossa (en muista) on joitakin auttanut pigmentti häiriöissä.

      • vastaus1

        koiran kirsu siis vaalenee talvisin olisi muuten tumma


      • vastaus1 kirjoitti:

        koiran kirsu siis vaalenee talvisin olisi muuten tumma

        eli kauan kauan sitten Hesassa intti näyttelyissä oli ruotsalaisvalmisteinen jauhe. Lisättiin ruokaan. Siinä oli merilevää ja sitten jotakin muuta...... Auttoi monia ja meille suositeltiin. Yritä rotupalstoilta kysellä tuotteen nimeä, voi löytyä parempi muistinen kasvattaja kuin minä. :-D


      • vastaus1 kirjoitti:

        koiran kirsu siis vaalenee talvisin olisi muuten tumma

        Todennäköisesti on kyse sitten ihan ns."talvinenästä".
        Ei siitä ole koiralle mitään haittaa,ellei se rupea myös kuivumaan ja kesimään.
        Jos vain vaalenee,niin so what ;),varsinkaan jos ei näyttelyssä käy,ja koiralta vaadita ehdottomasti tummaa kirsua.

        Jollekin on tuohon vaalenemiseen auttanut kalanmaksaöljykuuri.Mutta jos on nuoresta kyse,niin kannattaa sitten muistaa sen tuhdit rasvaliukoiset vitamiiniarvot.


      • neuvot?
        umalehtinen kirjoitti:

        eli kauan kauan sitten Hesassa intti näyttelyissä oli ruotsalaisvalmisteinen jauhe. Lisättiin ruokaan. Siinä oli merilevää ja sitten jotakin muuta...... Auttoi monia ja meille suositeltiin. Yritä rotupalstoilta kysellä tuotteen nimeä, voi löytyä parempi muistinen kasvattaja kuin minä. :-D

        Että oikeen neuvot dopingiin ja kirsun värjäämiseen, kas kun et linkittänyt suoraa. no eipä paljoo puuttunu. pettyneitä ollaan, pidettiin sua rehellisenä kasvattajana.


    • että joskus...

      muovinen vesi/ruokakuppi voisi aiheuttaa pigmenttihäiriöitä kirsussa. Koira voi olla allerginen muovikupissa käytetyille väriaineille ja sen vuoksi kirsusta saattaa "kulua väriä". Eräälle tuttuni koiralle kävi näin. Hän ihmetteli kovasti mistä kirsun vaaleneminen johtuu, mutta kun vihjaisin, että vaihdappa muovikuppi metalliseen niin väri palasi kirsuun muutamien viikkojen kuluttua.

    • vastaus2

      Hei nyt etsin netistä tietoja ja löysin semmoisen aineen(uutteen) joka pitäisi tehota täytyy nyt koitaa sitä (eivät ole dopingia, eikä SKL:n doping sääntö vaikuta näiden tuotteiden käyttöön.)

      • Luonnontuote vastaus

        Hei siis aine on LUONNONTUOTE siksi ei ole doupingia ja ihan sallittua!!!!!!


    • ??????

      minkä ihmeen takia haluat koirasi kirsun värjätä? Mikä idea värjätä koiran nenu, eihän se siitä kärsi. tosin jos aine on luonnonaine niin silloinhan siitä ei haittaakaan ole. Omalla koirallani kirsu on kesäisin musta, mutta muuttuu talveksi vaaleaksi eikä tulisi mieleenkään värjätä

      • Vanha koiraharrastaja

        Toisaalta usein se kirsun vaaleneminen talveksi on merkki vitamiinipuutoksesta, ja sehän on ihan ok hoitaa. Eli ei se väri vaan se mistä se kertoo.
        Enemmänkin huolestuttaisi tuo haiskahdus tietämättömyydestä muuten tuolla aloittajalla. Nimittäin siitä "vahinkopentueesta", johon vain yksi vastaaja on reagoinut. Ei sellaisia vahinkopentueita pitäisi olla. Tai ainakin niiden suhteen pitäisi olla tosi kriittinen. Niitä "vahinkopentueita" kun tuppaa syntymään useinkin, nimittäin niin kauan kuin pentuja sitten ostetaan muka puhdasrotuisina. Eikä siinä vielä mitään, mutta syy siihen, miksi niitä ei ole rekisteröity, se on se olennainen. Taustalta löytyy yleensä monenmoista - voi olla liian tiheään (tarkoituksella) teetettyjä pentuja, puuttuvia terveystarkastuksia (esim. dysplasiaroduilla), kivespuutetta tai muuta.

        Älkää siis ostako puhdasrotuista koiraa ilman rekisteritodistusta. Rekisteröinti ei tee koirasta sen parempaa, mutta rekisteröimättömyyden syy ei yleensä kestä päivänvaloa. Tietysti oikeitakin vahinkoja on, ja aina koirasta pitäisi olla valmis jotain maksamaan, mutta ei ainakaan lähimainkaan puhdasrotuisen hintaa, ei edes puolta siitä.


    • ...

      merilevä parantaa koiran pigmenttiä. muualtakin kun kirsusta! omalla dogolla tuli musta kirsu kun vaihdoin ruuan (en pigmentin takia :) )1st choice merkkiseen ruokaan! se myös auttaa asiaa! mutta en suosittele ruuan vaihtoa pelkän värin vuoksi enkä todellakaan suosittele värjäämään. eikö koira voi olla sellainen kun on jos on kotikoira!!!???

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      261
      6108
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      145
      3586
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2599
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2476
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2052
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1625
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      120
      1621
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1473
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1290
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      106
      1143
    Aihe