musliminaisen mietteita

emhuraira

Tupsahdin Suomi24 sivuille sattumalta hakusanalla uhmaika *LOL*

Lueskeltuani juttua turkkilaisista/arabeista ja ylipaataan moku suhteista ja perheista joissa mies on muslimi halusin minakin sanoa jotain aiheeseen.

Itse olen toisen sukupolven suomen arabi, puoliverinen jos nyt ihmisesta voi tata termia kayttaa. Elettyani molemmissa yhteiskunnissa, ja tultuani itsekin hiljattain vanhemmaksi, olen tosissani ruvennut ajattelemaan tata monikulttuurisuusaihetta. Olen sinut molempien sukujuurieni kanssa, rakastan molempia maita, niiden luontoa, kielia ja ruokia (paitsi etta salmiakkia ei voita mikaan!!)

Palstalla on ollut kiivasta keskustelua pettavista/valehtelevista/laiskoista muslimimiehista..

Muslimina minua todella kuvottaa ja havettaa tallaiset yksilot jotka eivat itse asiassa tieda yhtaan mitaan islamista eivatka kayttaydy sen mukaisesti. Pahoittelen teille suomalaissiskoni jotka olette olleet tallaisten idioottien kanssa tekemisissa ja saaneet sen kasityksen etta KAIKKI ovat samanlaisia.

Pain vastoin, meilla aidin (ja siten naisen) asema on lahes pyha. Luoja kaskee kunnioittaa ja kohdella hanta lempeasti. Meita kehoitetaan tutustumaan hyvin tulevaan aviopuolisoomme ennen avioitumista avioeroja valttaakseemme. Esiaviollinen seksi on kiellettya, (tuli vain mieleen etta ehka juuri sen takia joillakin miehilla on kiire naimisiin?) mutta miettikaa hei, kun aikoo viettaa loppuelamansa toisen ihmisen kanssa, niin ovatko nama muutaman minuutin tuikkeet tarpeeksi vakaa pohja suhteelle?
Pettaminen nyt ei tosiaan ole tiettyyn maahan tai uskontoon liittyvaa, se on joillakin ihmisilla mielisairaus kun ei pysty olemaan uskollinen vaan kielletty kiinnostaa.
Ja laiskuuskin puettiin Lahi-Idan miesten ominaisuudeksi?? Oman tuttavapiirini miehet ovat kaikki korkeasti koulutettuja ja hemmetin ahkerasti tyoskentelevia, hyva kun iidina ehtivat perheen kanssa olla.

Ennen kuin yleistatte kasitystanne joistain kansoista tai uskonnoista, haluaisin painottaa, etta on ero tapojen/perinteiden ja uskonnon valilla. Lahi-Idan maissa loytyy suuriakin eroja kaupunkilaisten ja maalaisten, kouluttautuneiden ja lukutaidottomien valilla.
Totta, monet ilahtuvat suuresti saadessaan poikalapsen ja huokaavat kun tuleekin tytto. Islamissa tama on SYNTI! Luoja nimenomaan sanoo etta ei saa tehda eroa lasten valilla, vaan kohdella heita tasavertaisesti. Pojan kasvaessa mieheksi hanelle tulee enemman VASTUUTA (eika rajatonta vapautta kuten jotkut kana-aivo aidit heille sallivat). Islamissa mies on perheen selkaranka ja he molemmat vaimon kanssa sen paa.

Kuten sanottu, valitettavasti useat Eurooppaan ja Amerikkaan muuttavat miekkoset eivat paljon uskontoansa tunne, ja loydettyaan mukavan tyton joka myos tykkaa hanesta yllattaen muistavatkin aidin opit (HUOM. aitinsa, ei uskontonsa) siita, millainen hyvan vaimon pitaisi olla..
Hyva ruoanlaittaja, lasten kasvattaja, huushollin putsaaja, mielikuvituksekas rakastaja jne...
Toisaalta, luulisin etta kuka tahansa mies kansalaisuuteen katsomatta ottaisi mielellaan tallaisen vaimon, pitaa huolta kaikesta miehen poissa ollessa ja jaksaa hymyilla ja paapoa kun mies tulee toista kotiin.. heh heh

Okei tuli kommentoitua useampaa aihetta, jatkankin tosiaan etsintaani aiheesta uhmaikaiset.. Tyttareni tuossa kiukuttelee kun sukka meni myttyralle *huokaus*

Jos tata juttuani luki kukaan, joka tuntee samoin tai tietaa mita tarkoitan, olis kiva pitaa yhteytta? Varsinkin parivuotiaiden energiapommilasten aidit, mailatkaa!

[email protected]

26

4369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • c79

      Olen kanssasi samaa mieltä,olen itsekin joskus kirjoitellut tänne puolustavia mielipiteitä esim turkkilaisia miehiä kohtaan.Itse olen jo ollut 12v naimisissa turkkilaisen kanssa ja hyvin on mennyt,niin ylä että alamäet,kuten ihan suomalaisissakin suhteissa.Jos mies on ihan persiistä,hän on sitä kansallisuuten katsomatta...mies on mies ja se siitä.Sama koskee työntekoa,jotkut ahkeria ja jotkut ei,ihan yhdentekevää onko kyse suomalaisesta vai ulkomaalaisesta.Olemme molemmat muslimeita.Ja todellakin äidin opetukset ovat miehelleni tärkeämpiä kuin uskonnollinen tapa.Hän ei ole äärimuslimi,vain tavallinen tallaaja,itse käännyin omasta tahdostani,en painostuksesta,eikä se ole minua muuttanut juurikaan ihmisenä.En käytä huiviakaan,en koe sitä omaksi jutukseni.En ymmärrä miksi aina tietämättömät parjaavat ulkomaalaisia,varsinkin muslimeja,heitä on tietenkin huonoja niinkuin hyviäkin,kuten yleensäkin ihmisiä,kansallisuteen ja uskontoon katsomatta.ulkomaalaisia haukkuessa,unohdetaan oman maan suomalaiset miehet ja heidän huonot puolensa,ylistetään että,muka suomalainen paras.Jokainen tekee oman valintansa kehen rakastuu.Omaa miestäni en ikuna vaihtaisi kehenkään...olen onnellinen näin.Ja tiedoksi muille,tuolla aiemmin puhuttiin kuinka rumia ovat muka ulkomalaisetn vaimot,ja pah...Minä en ole ruma,ja olisin saanut suomalaisenkin,mutta en halunnut,kyllä sitä nuorempana poikaystäviä riitti joista valita,mutta näin vaan kävi ja löysin parhaimman maan päältä...

    • AmanHaram

      Me muslimit olemme niin hyviä emmekä naisina ollenkaan alisteisia miehiimme nähden. Ja islamilaisittain valmistettu ruokahan on taivaallisen hyvää, sinäkin kirjoitit että tykkäät. Mikäs sen sydämellisempää kuin syödä halal-lihaa. Tietää että kun lausuu sanan "Jumala" (="Allah") ja pyhittää täten islamilaisittain teurastettavan eläimen Jumalalle, ei se tunne tuskaa ollenkaan kun sen kurkku viilletään aukli ja se vuodatetaan hitaasti kuiviin niin kuin islaam vaatii. Sanoipa lehdessäkin muuan muslimiveli hiljan että sana "Allah" toimii puudutuskeinona eikä eläimen samanaikaista tainnuttamista kurkun auki viiltämisen tai nirhaamisen yhteydesä siksi tarvita, vaikka Suomen laki sitä vaatii. Muslimeina me siis rakastamme eläimiäkin niin kovasti.
      Ja tyttöjen silpomisethan eivät kuulu keskuuteemme. Koraani ei vaadi leikkaamaan naiselta pois mitä Allah on hänelle jalkoväliin luonut. Mutta ... toisaalta Profeetta tunnetun perimätiedon mukaan sanoi että "on hyvä leikata pois vähän (tyttölapsen sukuelimistä)". Klitoriksen kun poistaa niin johan naisen seksuaaliset halut vähenevät ja orgasmit eivät ole useimmissa tapauksissa enää mahdollisia. Ja mitä Profeetta sanoi, on monelle meistä laki, vaikka sanaa ei Koraanista löytyisikään.
      Ja nainenhan on onnellinen kotiäidin asemastaan asutomaattisesti. Järjestetyistä avioliitoista jne.? On täysi vapaus islaamin nimissä naisella valita tiensä ihan Koraaninkin mukaan, niin? No eipä. Siksipä en enää kuulukaan "meihin". Islaam on maailman vaarallisin uskonto.

      • AmanHaram

        Meistä muslimeista on ihan normaalia että mennään 6-vuotiaana kihlatuksi ja 9-vuotiaana avioliittoon niin kuin Profeetta meni Aishan kanssa. Mikäs siinä ihaillessa Allahin Valittua joka moisia tekoja teki ja meille esimerkkiä näytti. Että voimme elää Profeetan ajassa yhä tänään, ja tehdä sen aikaisia tekoja, muun maailman eläessä nykyaikaa.


      • emhuraira

        Salaam

        Kaikella kunnioituksella kirjoituksestasi nakyy, miten olet loistava esimerkki muslimiksi syntyneesta, joka ei tunne uskontoansa tarpeeksi syvasti ja on jopa kaantynyt sita vastaan.

        Ennen kuin aloitan vastaamaan sanoisin vain etta en ole tekemassa mitaan kaannytystyota tms. vaan toivoisin muslimien avaavan silmansa ja korvansa ja tutustumaan islamiin paremmin eika antaa tiedotusvalineiden tarjoaman valmiiksi pureskellun mielipiteen olemaan Absoluuttinen Totuus.

        On kylla aivan totta mita sanoit, Lahi-Idan maissa naisen asema tarvitsee paljon kehitysta.
        Mutta se taas ei ole islamin vika vaan paikallinen kulttuuri on vuosituhansien aikana muokannut ihmisten kasitykset miten asioiden on oltava. Tshetshenian tai Indonesian muslimeilla on heillakin omat kasityksensa naisen roolista, samoin kuin Amerikan mustilla tai vaikkapa Albanialaisilla.

        Islamissa miehella on puolet enemman vastuuta kuin naisella. Koraan ja sunnah toistuvasti painottavat perheen ja vanhempien tarkeytta. Islam velvoittaa miehen pitamaan huolta perheestaan, nainen Voi ottaa taloudellisiin asioihin osaa Jos haluaa.

        Islam antaa tayden oikeuden naiselle kouluttautua, hallita paaomaa ja harrastaa liiketoimintaa.. Miehen tulee kohdella hanta lempeasti ja kunnioittaen, ja huolehtia hanen hyvinvoinnistaan ja onnellisuudesta.

        Eniten minua suututtavat arabinaiset, joiden miehet eivat ole paljoa kiinnostuneet heidan tarpeistaan tai tunteistaan, ja ajattelevat etta no kun kerta talla tavalla asiat on aina ollut niin kai se sitten on oikein.. ja opettavat taman sitten omille lapsilleen ja oravanpyora on valmis.

        Onneksi viime vuosikymmenien aikana ollaan kehitytty paljonkin, ja alueen edistysmieliset kuningattaret ovat osaltaan tehneet parhaansa naisten aseman parantamiseksi.

        Vuosittain yliopistoon pyrkivien naisten maara on kohonnut niin, etta esim. Jordaniassa naispuolisia opiskelijoita on enemman kuin miehia.

        "Ja nainenhan on onnellinen kotiäidin asemastaan asutomaattisesti. Järjestetyistä avioliitoista jne.?"

        Ai miten niin automaattisesti?

        Nama on juuri niita "ainahan se niin on ollut" tapoja. Mies huolehtii talon ulkopuoliset asiat ja nainen jaa kotiin huushollin ja pesueen pitajaksi.

        Edellisessa kirjotuksessani totesin, etta kaupunkilaisten ja maalaisten seka kouluttautuneiden ja lukutaidottomien maailmankatsomuksissa on s u u r i a eroja.

        Niin tyhmaa kuin se onkin, juuri nama ihmiset, joilla ei ole koulutusta eika kovin tuottavia ammetteja, saavat suurimmat lapsikatraat ja miettivat sitten etta mitenka takaisin heidan tulevaisuutensa? Helpointa on tietenkin naittaa tytot nuorina ajatellen etta no sen mies sitten huolehtii siita.. Ja pojat pistetaan autokorjaamoille tms toihin etta auttaisivat perheen kustannuksissa.

        Onko naa ihmiset kuulleet perhesuunnittelusta?

        Sitten on niitakin ekstremisteja jotka on sita mielta etta on haram ehkaista lasten tuloa.. ja tosiaan miettivat sitten hiuksensa harmaiksi etta miten huolehdin viidestatoista lapsesta.

        Vaikka iskisin turhautuneena paani seinaan ei asiat ihan heti ole muuttumassa.. mutta asioista on mielenkiintoista ottaa selvaa ja keskustella, kuten nyt tassa teemme.

        .. halal-lihasta..

        "Ja islamilaisittain valmistettu ruokahan on taivaallisen hyvää, sinäkin kirjoitit että tykkäät."

        Siis joo, tykkaanhan mina kaarityista rypaleenlehdista ja taytetyista kesakurpitsoista samoin kuin kirjolohesta.. Tekeeko se minusta verenhimoisen terroristin?

        Oikeesti kukahan oli tama typerys, joka selosti etta Luojan nimen lausuminen toimii puudutuskeinona elainta teurastaessa?
        Kayko naa ihmiset kouluja ennen kuin antavat virallisia lausuntojaan??

        Muslimina varmasti tiedat, etta lausumme Luojan nimen suunnilleen aina, kun aloitamme tekemaan jotain. Liikesopimusta tehdessa, koekysymyksiin vastatessa.. Luojan nimi muistuttaa meita hanen lasnaolostaan, se vahvistaa uskoamme haneen ja karkoittaa pahan ympariltamme.

        Kun teurastaja sanoo Bismillaah han ei siina huvikseen silvo elainta, vaan omistaa tekonsa Luojan nimeen hyvaa tarkoitukseen eli tasta elaimesta tulee ravintoa sita tarvitseville.

        Ja viela kuiviin valumisesta, elainhan kuolee silla sekunnilla kun kurkku viilletaan auki ei se sen jalkeen mitaan tuskistele, ja veren annetaan valua puhtaussyista. Sua nyt varmaan oksettaa puheeni mutta ihan tieteellisesti se liha on eri makuista kuin liha joka hyllyaa verisena. Suomesta ostetusta jauhelihasta joutuu puristelemaan ja pesemaan varttitunnin veria pois ennen kuin aloittaa ruoanlaiton..

        "Muslimeina me siis rakastamme eläimiäkin niin kovasti"

        Niin rakastammekin.

        Islam kaskee olla lempea elaimille (al rifq bil 7aywan), sen saa tappaa vain jos on pakko (siis ravinnoks esim.), huvimetsastys on haram samoin kuin niiden kidutus tai muu tuskan tuotto. Muslimi uskoo etta elaimella on sielu, ja Luoja pistaa meidan Tuomiopaivana tilille siita, miten olemme niita kohdelleet.

        Yleissivistykseesi varmasti kuuluu hadith, kertomus miehesta, joka loysi aavikolla naantyneen koiran ja juotti sille vetta ja pelkan taman teon takia paasee paratiisiin.. ja samassa hadithissa puhutaan naisesta, joka sulki kissan huoneeseen ja jatti sen kuolemaan , ja joutuu tekonsa takia helvettiin.

        Yksi tunnetuimmista hadithien jalleenkertojista on Abu Huraira (jolta lainasin nimimerkkini, by the way). Han oli kuuluisa siita, miten han kanniskeli mukanaan kissanpentuja minne menikaan.

        Huraira = kissat, onomatopoeettinen sana joka tulee tietenkin kissojen kehraamisesta hurr hurr

        :) :) :)

        Samalla vastaus nimimerkille nainen idasta,

        "uskon jumalaan mutta inhoan uskontoani koska pidetään eläimiä likaisena"

        Mista sulla tama kasitys on tullut?

        Sika nyt ON likainen, sen tietaa ei-muslimitkin (piehtaroi omassa paskassaan..) ja mita tulee halal ruokiin ei pelkastaan sianliha vaan muidenkin elainten, jotka syovat toisia elaimia esim. karhu ovat niita, joita muslimit eivat syo.

        Islam maarittelee koiran **kuolan**, ei siis koiraa itseaan likaiseksi, ja sen takia jos koira sua nuolaisee pitaa peseytya hyvin. En ole vienyt naytteita labraan mutta kylla varmaan kuolassa loytyy jos jonkinmoista bakteeria pehvansa nuolinnan ja luiden kaluamisen jalkeen..

        Don't get me wrong, olen varmaan suakin elainrakkaampi, ma siis todella todella rakastan elaimia! Meilla on kaks saksanpaimenkoiraa ja kissa, nuorempana mulla oli gerbiilit Luigi ja Nina seka hamsteri Rymy.. opiskeluaikoina mulla kavi aina lukemattomat kissavieraat aterioimassa omien kissojeni lisaksi..

        Mutta takas asiaan, etta islamko pitaisi elaimia likaisina tai etta sallisi niiden huonosti kohtelun?? SO Not True!
        ....
        Takaisin AmanHaramin kommenttiin tyttojen silpomisesta.

        Voitko antaa mullekkin tiedonlahteesi nimen etta omin silmin naen mista olen saanut idean, etta muka Profeetta on kaskenyt leikata naisen alapaasta palan??

        Habiibti, historiasta varmasti tiedat etta profeetan kuoleman jalkeen, kun han ei enaa ollut paikalla vastaamassa heidan kysymyksiinsa, muutama henkilo kuten bukhari ja muslim alkoivat keraamaan haditheja, eli profeetan sanomisija ja tekoja jotta kayttasivat niita esimerkkina paivittaisessa elamassaan.

        Tietenkin oli monia, jotka vaittivat tunteneensa tai puhuneensa profeetan kanssa (esim. eraskin melonin myyja yritti tietenkin lisata markkinamenekkia sepostamalla etta profeetta oli kehoittanut ihmisia syomaan vesimeloneja..)

        Valttaakseen tallaisten sepostusten virallisiksi ohjeiksi tulemista nama hadithien keraajat pistivat kertojat pikkutarkan ja todisteita vaativat tarkastuksen alle. Haditheja on vahvoja ja heikkoja. Vahvat ovat esim. abu hurairan kertomat, silla han vietti paljon aikaa profeetan seurassa, ja heikkoja ovat sellaiset jotka joku on kuullut jonkun kuulleen jne.

        Kysynpa vaan, etta onko sinut silvottu?
        Kuinka monta silvottua tyttoa tunnet?

        Itse asiassa tama tyttojen silpominen oli tapana joillakin Afrikan heimoilla ENNEN islamia. Juuri niista syista mitka mainitsikin, eli jotta tuotettaisiin naiselle tuskaa hanen ollessaan sukupuoliyhteydessa. Primitiivisesti ajateltiin, etta tama tuska estaa naista pettamasta miestaan kun ei paljon himota muhinoida viilletylla pimpilla..

        Anteeksi jos kaytan karkeata kielta, yritan pysya asiassa..

        Niin Koraani kuin profeetan esimerkkikin kaskee miehen ottamaan huomioon naisenkin tarpeet, lahestymaan hellasti ja yrittaa tehda hanet onnelliseksi. En nyt syvenny tahan enempaa, etsiva loytaa jos olet kiinnostunut niin kirjastosta kuin internetistakin varmasti loydat lisaa aiheesta.

        Ainiin. Viela tama.

        "Meistä muslimeista on ihan normaalia että mennään 6-vuotiaana kihlatuksi ja 9-vuotiaana avioliittoon niin kuin Profeetta meni Aishan kanssa"

        No ei tasan ole normaalia ja tiedat sen.
        Profeetta otti Aishan vaimokseen useammastakin syysta, eika yksikaan niista ollut pedofiilinen niin kuin yritat ehka vihjata?

        Profeetan aikoina Arabian niemimaalla eri heimot olivat jatkuvassa sodassa toistensa kanssa. Ottamalla Aishan, parhaan ystavansa Abu Bakerin tyttaren, vaimokseen han osoitti kunnioituksensa Abu Bakerille, ja samalla sitoi nama suvut ikuiseen aselepoon.

        Aisha oli enemmankin ystava ja oppilas kuin vaimo. Suuri osa haditheista jotka nykyaan tunnetaan ovat juuri hanen kertomiaan.

        "On täysi vapaus islaamin nimissä naisella valita tiensä ihan Koraaninkin mukaan, niin? No eipä. Siksipä en enää kuulukaan "meihin". Islaam on maailman vaarallisin uskonto. "

        No huh huh, maailman vaarallisin yhdella kertaa!

        Mun henk.koht mielipide on, etta uskontonsa tuntemattomat muslimeiksi syntyneet niita vaarallisia on, kun ei kunnolla opiskele asioita vaan valikoi sanan sielta sanan taalta ja lisaksi viela kuuntelee silmat pyoreina median antamaa mielikuvaa millaisia muslimit ovat.

        Ensimmainen sana, minka Luoja Profeetalle sanoi, oli IQRA! Eli LUE! Meita muslimeja kehoitetaan olemaan valmiit opiskelemaan, perehtymaan; sivistymaan! Mietelause, jonka luin tassa yks paiva tiivistaa tosi hyvin mita yritan sanoa.

        Usko ei ole mitaan ilman tietoa,
        eika tieto mitaan ilman ymmarrysta.

        (laa imaan bilaa 3ilm,
        wa laa 3ilm bilaa fihm)

        Toivon, etten puhunut liikaa tai arsyttanyt sinua, tassa tosiaan ollaan vain keskustelupalstalla ja vaihdetaan ajatuksia.

        Hyvaa uuttavuotta ja Rauhaa maailmalle


      • AmanHaram
        emhuraira kirjoitti:

        Salaam

        Kaikella kunnioituksella kirjoituksestasi nakyy, miten olet loistava esimerkki muslimiksi syntyneesta, joka ei tunne uskontoansa tarpeeksi syvasti ja on jopa kaantynyt sita vastaan.

        Ennen kuin aloitan vastaamaan sanoisin vain etta en ole tekemassa mitaan kaannytystyota tms. vaan toivoisin muslimien avaavan silmansa ja korvansa ja tutustumaan islamiin paremmin eika antaa tiedotusvalineiden tarjoaman valmiiksi pureskellun mielipiteen olemaan Absoluuttinen Totuus.

        On kylla aivan totta mita sanoit, Lahi-Idan maissa naisen asema tarvitsee paljon kehitysta.
        Mutta se taas ei ole islamin vika vaan paikallinen kulttuuri on vuosituhansien aikana muokannut ihmisten kasitykset miten asioiden on oltava. Tshetshenian tai Indonesian muslimeilla on heillakin omat kasityksensa naisen roolista, samoin kuin Amerikan mustilla tai vaikkapa Albanialaisilla.

        Islamissa miehella on puolet enemman vastuuta kuin naisella. Koraan ja sunnah toistuvasti painottavat perheen ja vanhempien tarkeytta. Islam velvoittaa miehen pitamaan huolta perheestaan, nainen Voi ottaa taloudellisiin asioihin osaa Jos haluaa.

        Islam antaa tayden oikeuden naiselle kouluttautua, hallita paaomaa ja harrastaa liiketoimintaa.. Miehen tulee kohdella hanta lempeasti ja kunnioittaen, ja huolehtia hanen hyvinvoinnistaan ja onnellisuudesta.

        Eniten minua suututtavat arabinaiset, joiden miehet eivat ole paljoa kiinnostuneet heidan tarpeistaan tai tunteistaan, ja ajattelevat etta no kun kerta talla tavalla asiat on aina ollut niin kai se sitten on oikein.. ja opettavat taman sitten omille lapsilleen ja oravanpyora on valmis.

        Onneksi viime vuosikymmenien aikana ollaan kehitytty paljonkin, ja alueen edistysmieliset kuningattaret ovat osaltaan tehneet parhaansa naisten aseman parantamiseksi.

        Vuosittain yliopistoon pyrkivien naisten maara on kohonnut niin, etta esim. Jordaniassa naispuolisia opiskelijoita on enemman kuin miehia.

        "Ja nainenhan on onnellinen kotiäidin asemastaan asutomaattisesti. Järjestetyistä avioliitoista jne.?"

        Ai miten niin automaattisesti?

        Nama on juuri niita "ainahan se niin on ollut" tapoja. Mies huolehtii talon ulkopuoliset asiat ja nainen jaa kotiin huushollin ja pesueen pitajaksi.

        Edellisessa kirjotuksessani totesin, etta kaupunkilaisten ja maalaisten seka kouluttautuneiden ja lukutaidottomien maailmankatsomuksissa on s u u r i a eroja.

        Niin tyhmaa kuin se onkin, juuri nama ihmiset, joilla ei ole koulutusta eika kovin tuottavia ammetteja, saavat suurimmat lapsikatraat ja miettivat sitten etta mitenka takaisin heidan tulevaisuutensa? Helpointa on tietenkin naittaa tytot nuorina ajatellen etta no sen mies sitten huolehtii siita.. Ja pojat pistetaan autokorjaamoille tms toihin etta auttaisivat perheen kustannuksissa.

        Onko naa ihmiset kuulleet perhesuunnittelusta?

        Sitten on niitakin ekstremisteja jotka on sita mielta etta on haram ehkaista lasten tuloa.. ja tosiaan miettivat sitten hiuksensa harmaiksi etta miten huolehdin viidestatoista lapsesta.

        Vaikka iskisin turhautuneena paani seinaan ei asiat ihan heti ole muuttumassa.. mutta asioista on mielenkiintoista ottaa selvaa ja keskustella, kuten nyt tassa teemme.

        .. halal-lihasta..

        "Ja islamilaisittain valmistettu ruokahan on taivaallisen hyvää, sinäkin kirjoitit että tykkäät."

        Siis joo, tykkaanhan mina kaarityista rypaleenlehdista ja taytetyista kesakurpitsoista samoin kuin kirjolohesta.. Tekeeko se minusta verenhimoisen terroristin?

        Oikeesti kukahan oli tama typerys, joka selosti etta Luojan nimen lausuminen toimii puudutuskeinona elainta teurastaessa?
        Kayko naa ihmiset kouluja ennen kuin antavat virallisia lausuntojaan??

        Muslimina varmasti tiedat, etta lausumme Luojan nimen suunnilleen aina, kun aloitamme tekemaan jotain. Liikesopimusta tehdessa, koekysymyksiin vastatessa.. Luojan nimi muistuttaa meita hanen lasnaolostaan, se vahvistaa uskoamme haneen ja karkoittaa pahan ympariltamme.

        Kun teurastaja sanoo Bismillaah han ei siina huvikseen silvo elainta, vaan omistaa tekonsa Luojan nimeen hyvaa tarkoitukseen eli tasta elaimesta tulee ravintoa sita tarvitseville.

        Ja viela kuiviin valumisesta, elainhan kuolee silla sekunnilla kun kurkku viilletaan auki ei se sen jalkeen mitaan tuskistele, ja veren annetaan valua puhtaussyista. Sua nyt varmaan oksettaa puheeni mutta ihan tieteellisesti se liha on eri makuista kuin liha joka hyllyaa verisena. Suomesta ostetusta jauhelihasta joutuu puristelemaan ja pesemaan varttitunnin veria pois ennen kuin aloittaa ruoanlaiton..

        "Muslimeina me siis rakastamme eläimiäkin niin kovasti"

        Niin rakastammekin.

        Islam kaskee olla lempea elaimille (al rifq bil 7aywan), sen saa tappaa vain jos on pakko (siis ravinnoks esim.), huvimetsastys on haram samoin kuin niiden kidutus tai muu tuskan tuotto. Muslimi uskoo etta elaimella on sielu, ja Luoja pistaa meidan Tuomiopaivana tilille siita, miten olemme niita kohdelleet.

        Yleissivistykseesi varmasti kuuluu hadith, kertomus miehesta, joka loysi aavikolla naantyneen koiran ja juotti sille vetta ja pelkan taman teon takia paasee paratiisiin.. ja samassa hadithissa puhutaan naisesta, joka sulki kissan huoneeseen ja jatti sen kuolemaan , ja joutuu tekonsa takia helvettiin.

        Yksi tunnetuimmista hadithien jalleenkertojista on Abu Huraira (jolta lainasin nimimerkkini, by the way). Han oli kuuluisa siita, miten han kanniskeli mukanaan kissanpentuja minne menikaan.

        Huraira = kissat, onomatopoeettinen sana joka tulee tietenkin kissojen kehraamisesta hurr hurr

        :) :) :)

        Samalla vastaus nimimerkille nainen idasta,

        "uskon jumalaan mutta inhoan uskontoani koska pidetään eläimiä likaisena"

        Mista sulla tama kasitys on tullut?

        Sika nyt ON likainen, sen tietaa ei-muslimitkin (piehtaroi omassa paskassaan..) ja mita tulee halal ruokiin ei pelkastaan sianliha vaan muidenkin elainten, jotka syovat toisia elaimia esim. karhu ovat niita, joita muslimit eivat syo.

        Islam maarittelee koiran **kuolan**, ei siis koiraa itseaan likaiseksi, ja sen takia jos koira sua nuolaisee pitaa peseytya hyvin. En ole vienyt naytteita labraan mutta kylla varmaan kuolassa loytyy jos jonkinmoista bakteeria pehvansa nuolinnan ja luiden kaluamisen jalkeen..

        Don't get me wrong, olen varmaan suakin elainrakkaampi, ma siis todella todella rakastan elaimia! Meilla on kaks saksanpaimenkoiraa ja kissa, nuorempana mulla oli gerbiilit Luigi ja Nina seka hamsteri Rymy.. opiskeluaikoina mulla kavi aina lukemattomat kissavieraat aterioimassa omien kissojeni lisaksi..

        Mutta takas asiaan, etta islamko pitaisi elaimia likaisina tai etta sallisi niiden huonosti kohtelun?? SO Not True!
        ....
        Takaisin AmanHaramin kommenttiin tyttojen silpomisesta.

        Voitko antaa mullekkin tiedonlahteesi nimen etta omin silmin naen mista olen saanut idean, etta muka Profeetta on kaskenyt leikata naisen alapaasta palan??

        Habiibti, historiasta varmasti tiedat etta profeetan kuoleman jalkeen, kun han ei enaa ollut paikalla vastaamassa heidan kysymyksiinsa, muutama henkilo kuten bukhari ja muslim alkoivat keraamaan haditheja, eli profeetan sanomisija ja tekoja jotta kayttasivat niita esimerkkina paivittaisessa elamassaan.

        Tietenkin oli monia, jotka vaittivat tunteneensa tai puhuneensa profeetan kanssa (esim. eraskin melonin myyja yritti tietenkin lisata markkinamenekkia sepostamalla etta profeetta oli kehoittanut ihmisia syomaan vesimeloneja..)

        Valttaakseen tallaisten sepostusten virallisiksi ohjeiksi tulemista nama hadithien keraajat pistivat kertojat pikkutarkan ja todisteita vaativat tarkastuksen alle. Haditheja on vahvoja ja heikkoja. Vahvat ovat esim. abu hurairan kertomat, silla han vietti paljon aikaa profeetan seurassa, ja heikkoja ovat sellaiset jotka joku on kuullut jonkun kuulleen jne.

        Kysynpa vaan, etta onko sinut silvottu?
        Kuinka monta silvottua tyttoa tunnet?

        Itse asiassa tama tyttojen silpominen oli tapana joillakin Afrikan heimoilla ENNEN islamia. Juuri niista syista mitka mainitsikin, eli jotta tuotettaisiin naiselle tuskaa hanen ollessaan sukupuoliyhteydessa. Primitiivisesti ajateltiin, etta tama tuska estaa naista pettamasta miestaan kun ei paljon himota muhinoida viilletylla pimpilla..

        Anteeksi jos kaytan karkeata kielta, yritan pysya asiassa..

        Niin Koraani kuin profeetan esimerkkikin kaskee miehen ottamaan huomioon naisenkin tarpeet, lahestymaan hellasti ja yrittaa tehda hanet onnelliseksi. En nyt syvenny tahan enempaa, etsiva loytaa jos olet kiinnostunut niin kirjastosta kuin internetistakin varmasti loydat lisaa aiheesta.

        Ainiin. Viela tama.

        "Meistä muslimeista on ihan normaalia että mennään 6-vuotiaana kihlatuksi ja 9-vuotiaana avioliittoon niin kuin Profeetta meni Aishan kanssa"

        No ei tasan ole normaalia ja tiedat sen.
        Profeetta otti Aishan vaimokseen useammastakin syysta, eika yksikaan niista ollut pedofiilinen niin kuin yritat ehka vihjata?

        Profeetan aikoina Arabian niemimaalla eri heimot olivat jatkuvassa sodassa toistensa kanssa. Ottamalla Aishan, parhaan ystavansa Abu Bakerin tyttaren, vaimokseen han osoitti kunnioituksensa Abu Bakerille, ja samalla sitoi nama suvut ikuiseen aselepoon.

        Aisha oli enemmankin ystava ja oppilas kuin vaimo. Suuri osa haditheista jotka nykyaan tunnetaan ovat juuri hanen kertomiaan.

        "On täysi vapaus islaamin nimissä naisella valita tiensä ihan Koraaninkin mukaan, niin? No eipä. Siksipä en enää kuulukaan "meihin". Islaam on maailman vaarallisin uskonto. "

        No huh huh, maailman vaarallisin yhdella kertaa!

        Mun henk.koht mielipide on, etta uskontonsa tuntemattomat muslimeiksi syntyneet niita vaarallisia on, kun ei kunnolla opiskele asioita vaan valikoi sanan sielta sanan taalta ja lisaksi viela kuuntelee silmat pyoreina median antamaa mielikuvaa millaisia muslimit ovat.

        Ensimmainen sana, minka Luoja Profeetalle sanoi, oli IQRA! Eli LUE! Meita muslimeja kehoitetaan olemaan valmiit opiskelemaan, perehtymaan; sivistymaan! Mietelause, jonka luin tassa yks paiva tiivistaa tosi hyvin mita yritan sanoa.

        Usko ei ole mitaan ilman tietoa,
        eika tieto mitaan ilman ymmarrysta.

        (laa imaan bilaa 3ilm,
        wa laa 3ilm bilaa fihm)

        Toivon, etten puhunut liikaa tai arsyttanyt sinua, tassa tosiaan ollaan vain keskustelupalstalla ja vaihdetaan ajatuksia.

        Hyvaa uuttavuotta ja Rauhaa maailmalle

        Tunnen kyllä uskontoni, siis entisen uskontoni aika hyvin. Tunnen myös epäkohteliaan tyylin joya käytät sanomalla:"Olet loistava (?) esimerkki ihmisestä joka ei tunne uskontoaan!". Kaikessa ystävyydessä, mikä olet arvioimaan tietämystäni?
        Itse et näemmä islaamia tunne koiraihmisenäkään. Johan yksi koirankarvakin islaamin mukaan saastuttaa rukouksen ja tekee sen tyhjäksi. Että opettele itse vaan ennen kun alat muiden tietoja kyseenalaistamaan, kiitos.
        Loppuelämäni tulen omistamaan islaaminvastaiselle toiminnalle. Rauhanomaisesti tietenkin. Minun elämääni tai sukuni elämään ei islaam ole tuonut paitsi surua, ahdistusta, pelkoa, nähtyä kärsimystä, ihmisten ja eläinten. No, Saudeissa voi nähdä miehiä (mitä miehiä ner ovat? Elukoita jotkut) jotka ovat ehkä hyvinkin onnellisia vaimoineen, lapsikatraineen, omaisuuksineen, suhteineen, vapauksineen ja valtoineen.


      • phuiop
        emhuraira kirjoitti:

        Salaam

        Kaikella kunnioituksella kirjoituksestasi nakyy, miten olet loistava esimerkki muslimiksi syntyneesta, joka ei tunne uskontoansa tarpeeksi syvasti ja on jopa kaantynyt sita vastaan.

        Ennen kuin aloitan vastaamaan sanoisin vain etta en ole tekemassa mitaan kaannytystyota tms. vaan toivoisin muslimien avaavan silmansa ja korvansa ja tutustumaan islamiin paremmin eika antaa tiedotusvalineiden tarjoaman valmiiksi pureskellun mielipiteen olemaan Absoluuttinen Totuus.

        On kylla aivan totta mita sanoit, Lahi-Idan maissa naisen asema tarvitsee paljon kehitysta.
        Mutta se taas ei ole islamin vika vaan paikallinen kulttuuri on vuosituhansien aikana muokannut ihmisten kasitykset miten asioiden on oltava. Tshetshenian tai Indonesian muslimeilla on heillakin omat kasityksensa naisen roolista, samoin kuin Amerikan mustilla tai vaikkapa Albanialaisilla.

        Islamissa miehella on puolet enemman vastuuta kuin naisella. Koraan ja sunnah toistuvasti painottavat perheen ja vanhempien tarkeytta. Islam velvoittaa miehen pitamaan huolta perheestaan, nainen Voi ottaa taloudellisiin asioihin osaa Jos haluaa.

        Islam antaa tayden oikeuden naiselle kouluttautua, hallita paaomaa ja harrastaa liiketoimintaa.. Miehen tulee kohdella hanta lempeasti ja kunnioittaen, ja huolehtia hanen hyvinvoinnistaan ja onnellisuudesta.

        Eniten minua suututtavat arabinaiset, joiden miehet eivat ole paljoa kiinnostuneet heidan tarpeistaan tai tunteistaan, ja ajattelevat etta no kun kerta talla tavalla asiat on aina ollut niin kai se sitten on oikein.. ja opettavat taman sitten omille lapsilleen ja oravanpyora on valmis.

        Onneksi viime vuosikymmenien aikana ollaan kehitytty paljonkin, ja alueen edistysmieliset kuningattaret ovat osaltaan tehneet parhaansa naisten aseman parantamiseksi.

        Vuosittain yliopistoon pyrkivien naisten maara on kohonnut niin, etta esim. Jordaniassa naispuolisia opiskelijoita on enemman kuin miehia.

        "Ja nainenhan on onnellinen kotiäidin asemastaan asutomaattisesti. Järjestetyistä avioliitoista jne.?"

        Ai miten niin automaattisesti?

        Nama on juuri niita "ainahan se niin on ollut" tapoja. Mies huolehtii talon ulkopuoliset asiat ja nainen jaa kotiin huushollin ja pesueen pitajaksi.

        Edellisessa kirjotuksessani totesin, etta kaupunkilaisten ja maalaisten seka kouluttautuneiden ja lukutaidottomien maailmankatsomuksissa on s u u r i a eroja.

        Niin tyhmaa kuin se onkin, juuri nama ihmiset, joilla ei ole koulutusta eika kovin tuottavia ammetteja, saavat suurimmat lapsikatraat ja miettivat sitten etta mitenka takaisin heidan tulevaisuutensa? Helpointa on tietenkin naittaa tytot nuorina ajatellen etta no sen mies sitten huolehtii siita.. Ja pojat pistetaan autokorjaamoille tms toihin etta auttaisivat perheen kustannuksissa.

        Onko naa ihmiset kuulleet perhesuunnittelusta?

        Sitten on niitakin ekstremisteja jotka on sita mielta etta on haram ehkaista lasten tuloa.. ja tosiaan miettivat sitten hiuksensa harmaiksi etta miten huolehdin viidestatoista lapsesta.

        Vaikka iskisin turhautuneena paani seinaan ei asiat ihan heti ole muuttumassa.. mutta asioista on mielenkiintoista ottaa selvaa ja keskustella, kuten nyt tassa teemme.

        .. halal-lihasta..

        "Ja islamilaisittain valmistettu ruokahan on taivaallisen hyvää, sinäkin kirjoitit että tykkäät."

        Siis joo, tykkaanhan mina kaarityista rypaleenlehdista ja taytetyista kesakurpitsoista samoin kuin kirjolohesta.. Tekeeko se minusta verenhimoisen terroristin?

        Oikeesti kukahan oli tama typerys, joka selosti etta Luojan nimen lausuminen toimii puudutuskeinona elainta teurastaessa?
        Kayko naa ihmiset kouluja ennen kuin antavat virallisia lausuntojaan??

        Muslimina varmasti tiedat, etta lausumme Luojan nimen suunnilleen aina, kun aloitamme tekemaan jotain. Liikesopimusta tehdessa, koekysymyksiin vastatessa.. Luojan nimi muistuttaa meita hanen lasnaolostaan, se vahvistaa uskoamme haneen ja karkoittaa pahan ympariltamme.

        Kun teurastaja sanoo Bismillaah han ei siina huvikseen silvo elainta, vaan omistaa tekonsa Luojan nimeen hyvaa tarkoitukseen eli tasta elaimesta tulee ravintoa sita tarvitseville.

        Ja viela kuiviin valumisesta, elainhan kuolee silla sekunnilla kun kurkku viilletaan auki ei se sen jalkeen mitaan tuskistele, ja veren annetaan valua puhtaussyista. Sua nyt varmaan oksettaa puheeni mutta ihan tieteellisesti se liha on eri makuista kuin liha joka hyllyaa verisena. Suomesta ostetusta jauhelihasta joutuu puristelemaan ja pesemaan varttitunnin veria pois ennen kuin aloittaa ruoanlaiton..

        "Muslimeina me siis rakastamme eläimiäkin niin kovasti"

        Niin rakastammekin.

        Islam kaskee olla lempea elaimille (al rifq bil 7aywan), sen saa tappaa vain jos on pakko (siis ravinnoks esim.), huvimetsastys on haram samoin kuin niiden kidutus tai muu tuskan tuotto. Muslimi uskoo etta elaimella on sielu, ja Luoja pistaa meidan Tuomiopaivana tilille siita, miten olemme niita kohdelleet.

        Yleissivistykseesi varmasti kuuluu hadith, kertomus miehesta, joka loysi aavikolla naantyneen koiran ja juotti sille vetta ja pelkan taman teon takia paasee paratiisiin.. ja samassa hadithissa puhutaan naisesta, joka sulki kissan huoneeseen ja jatti sen kuolemaan , ja joutuu tekonsa takia helvettiin.

        Yksi tunnetuimmista hadithien jalleenkertojista on Abu Huraira (jolta lainasin nimimerkkini, by the way). Han oli kuuluisa siita, miten han kanniskeli mukanaan kissanpentuja minne menikaan.

        Huraira = kissat, onomatopoeettinen sana joka tulee tietenkin kissojen kehraamisesta hurr hurr

        :) :) :)

        Samalla vastaus nimimerkille nainen idasta,

        "uskon jumalaan mutta inhoan uskontoani koska pidetään eläimiä likaisena"

        Mista sulla tama kasitys on tullut?

        Sika nyt ON likainen, sen tietaa ei-muslimitkin (piehtaroi omassa paskassaan..) ja mita tulee halal ruokiin ei pelkastaan sianliha vaan muidenkin elainten, jotka syovat toisia elaimia esim. karhu ovat niita, joita muslimit eivat syo.

        Islam maarittelee koiran **kuolan**, ei siis koiraa itseaan likaiseksi, ja sen takia jos koira sua nuolaisee pitaa peseytya hyvin. En ole vienyt naytteita labraan mutta kylla varmaan kuolassa loytyy jos jonkinmoista bakteeria pehvansa nuolinnan ja luiden kaluamisen jalkeen..

        Don't get me wrong, olen varmaan suakin elainrakkaampi, ma siis todella todella rakastan elaimia! Meilla on kaks saksanpaimenkoiraa ja kissa, nuorempana mulla oli gerbiilit Luigi ja Nina seka hamsteri Rymy.. opiskeluaikoina mulla kavi aina lukemattomat kissavieraat aterioimassa omien kissojeni lisaksi..

        Mutta takas asiaan, etta islamko pitaisi elaimia likaisina tai etta sallisi niiden huonosti kohtelun?? SO Not True!
        ....
        Takaisin AmanHaramin kommenttiin tyttojen silpomisesta.

        Voitko antaa mullekkin tiedonlahteesi nimen etta omin silmin naen mista olen saanut idean, etta muka Profeetta on kaskenyt leikata naisen alapaasta palan??

        Habiibti, historiasta varmasti tiedat etta profeetan kuoleman jalkeen, kun han ei enaa ollut paikalla vastaamassa heidan kysymyksiinsa, muutama henkilo kuten bukhari ja muslim alkoivat keraamaan haditheja, eli profeetan sanomisija ja tekoja jotta kayttasivat niita esimerkkina paivittaisessa elamassaan.

        Tietenkin oli monia, jotka vaittivat tunteneensa tai puhuneensa profeetan kanssa (esim. eraskin melonin myyja yritti tietenkin lisata markkinamenekkia sepostamalla etta profeetta oli kehoittanut ihmisia syomaan vesimeloneja..)

        Valttaakseen tallaisten sepostusten virallisiksi ohjeiksi tulemista nama hadithien keraajat pistivat kertojat pikkutarkan ja todisteita vaativat tarkastuksen alle. Haditheja on vahvoja ja heikkoja. Vahvat ovat esim. abu hurairan kertomat, silla han vietti paljon aikaa profeetan seurassa, ja heikkoja ovat sellaiset jotka joku on kuullut jonkun kuulleen jne.

        Kysynpa vaan, etta onko sinut silvottu?
        Kuinka monta silvottua tyttoa tunnet?

        Itse asiassa tama tyttojen silpominen oli tapana joillakin Afrikan heimoilla ENNEN islamia. Juuri niista syista mitka mainitsikin, eli jotta tuotettaisiin naiselle tuskaa hanen ollessaan sukupuoliyhteydessa. Primitiivisesti ajateltiin, etta tama tuska estaa naista pettamasta miestaan kun ei paljon himota muhinoida viilletylla pimpilla..

        Anteeksi jos kaytan karkeata kielta, yritan pysya asiassa..

        Niin Koraani kuin profeetan esimerkkikin kaskee miehen ottamaan huomioon naisenkin tarpeet, lahestymaan hellasti ja yrittaa tehda hanet onnelliseksi. En nyt syvenny tahan enempaa, etsiva loytaa jos olet kiinnostunut niin kirjastosta kuin internetistakin varmasti loydat lisaa aiheesta.

        Ainiin. Viela tama.

        "Meistä muslimeista on ihan normaalia että mennään 6-vuotiaana kihlatuksi ja 9-vuotiaana avioliittoon niin kuin Profeetta meni Aishan kanssa"

        No ei tasan ole normaalia ja tiedat sen.
        Profeetta otti Aishan vaimokseen useammastakin syysta, eika yksikaan niista ollut pedofiilinen niin kuin yritat ehka vihjata?

        Profeetan aikoina Arabian niemimaalla eri heimot olivat jatkuvassa sodassa toistensa kanssa. Ottamalla Aishan, parhaan ystavansa Abu Bakerin tyttaren, vaimokseen han osoitti kunnioituksensa Abu Bakerille, ja samalla sitoi nama suvut ikuiseen aselepoon.

        Aisha oli enemmankin ystava ja oppilas kuin vaimo. Suuri osa haditheista jotka nykyaan tunnetaan ovat juuri hanen kertomiaan.

        "On täysi vapaus islaamin nimissä naisella valita tiensä ihan Koraaninkin mukaan, niin? No eipä. Siksipä en enää kuulukaan "meihin". Islaam on maailman vaarallisin uskonto. "

        No huh huh, maailman vaarallisin yhdella kertaa!

        Mun henk.koht mielipide on, etta uskontonsa tuntemattomat muslimeiksi syntyneet niita vaarallisia on, kun ei kunnolla opiskele asioita vaan valikoi sanan sielta sanan taalta ja lisaksi viela kuuntelee silmat pyoreina median antamaa mielikuvaa millaisia muslimit ovat.

        Ensimmainen sana, minka Luoja Profeetalle sanoi, oli IQRA! Eli LUE! Meita muslimeja kehoitetaan olemaan valmiit opiskelemaan, perehtymaan; sivistymaan! Mietelause, jonka luin tassa yks paiva tiivistaa tosi hyvin mita yritan sanoa.

        Usko ei ole mitaan ilman tietoa,
        eika tieto mitaan ilman ymmarrysta.

        (laa imaan bilaa 3ilm,
        wa laa 3ilm bilaa fihm)

        Toivon, etten puhunut liikaa tai arsyttanyt sinua, tassa tosiaan ollaan vain keskustelupalstalla ja vaihdetaan ajatuksia.

        Hyvaa uuttavuotta ja Rauhaa maailmalle

        muuten en kilometrin pituiseen vuodatukseesi puutu kuin tämän teurastuksen takia. nauta ei todellakaan kuole viiltoon vaan kuiviin vuotamiseen, katso itse video netistä kun nauta teurastetaan TEIDÄN takianne!


      • samalla tavoin
        phuiop kirjoitti:

        muuten en kilometrin pituiseen vuodatukseesi puutu kuin tämän teurastuksen takia. nauta ei todellakaan kuole viiltoon vaan kuiviin vuotamiseen, katso itse video netistä kun nauta teurastetaan TEIDÄN takianne!

        Tätä kiinnostavaa ketjua lukiessa, minulla on miehenä pätevyyttä puuttua vain yhteen kohtaan: kyllä ennen vanhaan Suomessakin kotiteurastus usein tehtiin viiltämällä eläimeltä kurkku auki. Niin että ei se nyt niin kaukana täkäläisistäkään ole, se asia. Veri otettiin yleensä talteen ja laitettiin ruuaksi, jos haluttiin sitä syödä. Tokihan on helpompi lyödä ensin eläin tajuttomaksi ja viiltää sitte kurkku. urkunleikkuutavasta on kuitenkin luovuttu ehkä sen raakuuden takia ja onpa se taidettu laissakin kieltää ja toisaalta on luovuttu siksi että teurastettavat eläimet on jo aika päiviä ollut tapana myydä teurastamoon ja ostaa hyvää tuoretta lihaa kaupasta. Sillä jos monisatakiloisen eläimen teurastaa kotona, lihaa ja múuta syötävää tulee aivan tajuttomasti, ei sitä ehdi syödä silloin kun se on vielä parhaimmillaan.


      • tiedän mistä puhun
        AmanHaram kirjoitti:

        Meistä muslimeista on ihan normaalia että mennään 6-vuotiaana kihlatuksi ja 9-vuotiaana avioliittoon niin kuin Profeetta meni Aishan kanssa. Mikäs siinä ihaillessa Allahin Valittua joka moisia tekoja teki ja meille esimerkkiä näytti. Että voimme elää Profeetan ajassa yhä tänään, ja tehdä sen aikaisia tekoja, muun maailman eläessä nykyaikaa.

        Taitaa sulla tuo profeetan perimätieto olla jostain ihan kaukaa haettua sillä hän ei mennyt naimisiin 9-vuotiaana! taisi olla yli parikymppinen jos oikein muistan,ja sehän on ihan hyvä ikä. ja aicha taisi olla jopa profeettaa vanhempikin. Ota selvää asioista ennen kuin kirjoitat tyhmiä!


      • noin...
        emhuraira kirjoitti:

        Salaam

        Kaikella kunnioituksella kirjoituksestasi nakyy, miten olet loistava esimerkki muslimiksi syntyneesta, joka ei tunne uskontoansa tarpeeksi syvasti ja on jopa kaantynyt sita vastaan.

        Ennen kuin aloitan vastaamaan sanoisin vain etta en ole tekemassa mitaan kaannytystyota tms. vaan toivoisin muslimien avaavan silmansa ja korvansa ja tutustumaan islamiin paremmin eika antaa tiedotusvalineiden tarjoaman valmiiksi pureskellun mielipiteen olemaan Absoluuttinen Totuus.

        On kylla aivan totta mita sanoit, Lahi-Idan maissa naisen asema tarvitsee paljon kehitysta.
        Mutta se taas ei ole islamin vika vaan paikallinen kulttuuri on vuosituhansien aikana muokannut ihmisten kasitykset miten asioiden on oltava. Tshetshenian tai Indonesian muslimeilla on heillakin omat kasityksensa naisen roolista, samoin kuin Amerikan mustilla tai vaikkapa Albanialaisilla.

        Islamissa miehella on puolet enemman vastuuta kuin naisella. Koraan ja sunnah toistuvasti painottavat perheen ja vanhempien tarkeytta. Islam velvoittaa miehen pitamaan huolta perheestaan, nainen Voi ottaa taloudellisiin asioihin osaa Jos haluaa.

        Islam antaa tayden oikeuden naiselle kouluttautua, hallita paaomaa ja harrastaa liiketoimintaa.. Miehen tulee kohdella hanta lempeasti ja kunnioittaen, ja huolehtia hanen hyvinvoinnistaan ja onnellisuudesta.

        Eniten minua suututtavat arabinaiset, joiden miehet eivat ole paljoa kiinnostuneet heidan tarpeistaan tai tunteistaan, ja ajattelevat etta no kun kerta talla tavalla asiat on aina ollut niin kai se sitten on oikein.. ja opettavat taman sitten omille lapsilleen ja oravanpyora on valmis.

        Onneksi viime vuosikymmenien aikana ollaan kehitytty paljonkin, ja alueen edistysmieliset kuningattaret ovat osaltaan tehneet parhaansa naisten aseman parantamiseksi.

        Vuosittain yliopistoon pyrkivien naisten maara on kohonnut niin, etta esim. Jordaniassa naispuolisia opiskelijoita on enemman kuin miehia.

        "Ja nainenhan on onnellinen kotiäidin asemastaan asutomaattisesti. Järjestetyistä avioliitoista jne.?"

        Ai miten niin automaattisesti?

        Nama on juuri niita "ainahan se niin on ollut" tapoja. Mies huolehtii talon ulkopuoliset asiat ja nainen jaa kotiin huushollin ja pesueen pitajaksi.

        Edellisessa kirjotuksessani totesin, etta kaupunkilaisten ja maalaisten seka kouluttautuneiden ja lukutaidottomien maailmankatsomuksissa on s u u r i a eroja.

        Niin tyhmaa kuin se onkin, juuri nama ihmiset, joilla ei ole koulutusta eika kovin tuottavia ammetteja, saavat suurimmat lapsikatraat ja miettivat sitten etta mitenka takaisin heidan tulevaisuutensa? Helpointa on tietenkin naittaa tytot nuorina ajatellen etta no sen mies sitten huolehtii siita.. Ja pojat pistetaan autokorjaamoille tms toihin etta auttaisivat perheen kustannuksissa.

        Onko naa ihmiset kuulleet perhesuunnittelusta?

        Sitten on niitakin ekstremisteja jotka on sita mielta etta on haram ehkaista lasten tuloa.. ja tosiaan miettivat sitten hiuksensa harmaiksi etta miten huolehdin viidestatoista lapsesta.

        Vaikka iskisin turhautuneena paani seinaan ei asiat ihan heti ole muuttumassa.. mutta asioista on mielenkiintoista ottaa selvaa ja keskustella, kuten nyt tassa teemme.

        .. halal-lihasta..

        "Ja islamilaisittain valmistettu ruokahan on taivaallisen hyvää, sinäkin kirjoitit että tykkäät."

        Siis joo, tykkaanhan mina kaarityista rypaleenlehdista ja taytetyista kesakurpitsoista samoin kuin kirjolohesta.. Tekeeko se minusta verenhimoisen terroristin?

        Oikeesti kukahan oli tama typerys, joka selosti etta Luojan nimen lausuminen toimii puudutuskeinona elainta teurastaessa?
        Kayko naa ihmiset kouluja ennen kuin antavat virallisia lausuntojaan??

        Muslimina varmasti tiedat, etta lausumme Luojan nimen suunnilleen aina, kun aloitamme tekemaan jotain. Liikesopimusta tehdessa, koekysymyksiin vastatessa.. Luojan nimi muistuttaa meita hanen lasnaolostaan, se vahvistaa uskoamme haneen ja karkoittaa pahan ympariltamme.

        Kun teurastaja sanoo Bismillaah han ei siina huvikseen silvo elainta, vaan omistaa tekonsa Luojan nimeen hyvaa tarkoitukseen eli tasta elaimesta tulee ravintoa sita tarvitseville.

        Ja viela kuiviin valumisesta, elainhan kuolee silla sekunnilla kun kurkku viilletaan auki ei se sen jalkeen mitaan tuskistele, ja veren annetaan valua puhtaussyista. Sua nyt varmaan oksettaa puheeni mutta ihan tieteellisesti se liha on eri makuista kuin liha joka hyllyaa verisena. Suomesta ostetusta jauhelihasta joutuu puristelemaan ja pesemaan varttitunnin veria pois ennen kuin aloittaa ruoanlaiton..

        "Muslimeina me siis rakastamme eläimiäkin niin kovasti"

        Niin rakastammekin.

        Islam kaskee olla lempea elaimille (al rifq bil 7aywan), sen saa tappaa vain jos on pakko (siis ravinnoks esim.), huvimetsastys on haram samoin kuin niiden kidutus tai muu tuskan tuotto. Muslimi uskoo etta elaimella on sielu, ja Luoja pistaa meidan Tuomiopaivana tilille siita, miten olemme niita kohdelleet.

        Yleissivistykseesi varmasti kuuluu hadith, kertomus miehesta, joka loysi aavikolla naantyneen koiran ja juotti sille vetta ja pelkan taman teon takia paasee paratiisiin.. ja samassa hadithissa puhutaan naisesta, joka sulki kissan huoneeseen ja jatti sen kuolemaan , ja joutuu tekonsa takia helvettiin.

        Yksi tunnetuimmista hadithien jalleenkertojista on Abu Huraira (jolta lainasin nimimerkkini, by the way). Han oli kuuluisa siita, miten han kanniskeli mukanaan kissanpentuja minne menikaan.

        Huraira = kissat, onomatopoeettinen sana joka tulee tietenkin kissojen kehraamisesta hurr hurr

        :) :) :)

        Samalla vastaus nimimerkille nainen idasta,

        "uskon jumalaan mutta inhoan uskontoani koska pidetään eläimiä likaisena"

        Mista sulla tama kasitys on tullut?

        Sika nyt ON likainen, sen tietaa ei-muslimitkin (piehtaroi omassa paskassaan..) ja mita tulee halal ruokiin ei pelkastaan sianliha vaan muidenkin elainten, jotka syovat toisia elaimia esim. karhu ovat niita, joita muslimit eivat syo.

        Islam maarittelee koiran **kuolan**, ei siis koiraa itseaan likaiseksi, ja sen takia jos koira sua nuolaisee pitaa peseytya hyvin. En ole vienyt naytteita labraan mutta kylla varmaan kuolassa loytyy jos jonkinmoista bakteeria pehvansa nuolinnan ja luiden kaluamisen jalkeen..

        Don't get me wrong, olen varmaan suakin elainrakkaampi, ma siis todella todella rakastan elaimia! Meilla on kaks saksanpaimenkoiraa ja kissa, nuorempana mulla oli gerbiilit Luigi ja Nina seka hamsteri Rymy.. opiskeluaikoina mulla kavi aina lukemattomat kissavieraat aterioimassa omien kissojeni lisaksi..

        Mutta takas asiaan, etta islamko pitaisi elaimia likaisina tai etta sallisi niiden huonosti kohtelun?? SO Not True!
        ....
        Takaisin AmanHaramin kommenttiin tyttojen silpomisesta.

        Voitko antaa mullekkin tiedonlahteesi nimen etta omin silmin naen mista olen saanut idean, etta muka Profeetta on kaskenyt leikata naisen alapaasta palan??

        Habiibti, historiasta varmasti tiedat etta profeetan kuoleman jalkeen, kun han ei enaa ollut paikalla vastaamassa heidan kysymyksiinsa, muutama henkilo kuten bukhari ja muslim alkoivat keraamaan haditheja, eli profeetan sanomisija ja tekoja jotta kayttasivat niita esimerkkina paivittaisessa elamassaan.

        Tietenkin oli monia, jotka vaittivat tunteneensa tai puhuneensa profeetan kanssa (esim. eraskin melonin myyja yritti tietenkin lisata markkinamenekkia sepostamalla etta profeetta oli kehoittanut ihmisia syomaan vesimeloneja..)

        Valttaakseen tallaisten sepostusten virallisiksi ohjeiksi tulemista nama hadithien keraajat pistivat kertojat pikkutarkan ja todisteita vaativat tarkastuksen alle. Haditheja on vahvoja ja heikkoja. Vahvat ovat esim. abu hurairan kertomat, silla han vietti paljon aikaa profeetan seurassa, ja heikkoja ovat sellaiset jotka joku on kuullut jonkun kuulleen jne.

        Kysynpa vaan, etta onko sinut silvottu?
        Kuinka monta silvottua tyttoa tunnet?

        Itse asiassa tama tyttojen silpominen oli tapana joillakin Afrikan heimoilla ENNEN islamia. Juuri niista syista mitka mainitsikin, eli jotta tuotettaisiin naiselle tuskaa hanen ollessaan sukupuoliyhteydessa. Primitiivisesti ajateltiin, etta tama tuska estaa naista pettamasta miestaan kun ei paljon himota muhinoida viilletylla pimpilla..

        Anteeksi jos kaytan karkeata kielta, yritan pysya asiassa..

        Niin Koraani kuin profeetan esimerkkikin kaskee miehen ottamaan huomioon naisenkin tarpeet, lahestymaan hellasti ja yrittaa tehda hanet onnelliseksi. En nyt syvenny tahan enempaa, etsiva loytaa jos olet kiinnostunut niin kirjastosta kuin internetistakin varmasti loydat lisaa aiheesta.

        Ainiin. Viela tama.

        "Meistä muslimeista on ihan normaalia että mennään 6-vuotiaana kihlatuksi ja 9-vuotiaana avioliittoon niin kuin Profeetta meni Aishan kanssa"

        No ei tasan ole normaalia ja tiedat sen.
        Profeetta otti Aishan vaimokseen useammastakin syysta, eika yksikaan niista ollut pedofiilinen niin kuin yritat ehka vihjata?

        Profeetan aikoina Arabian niemimaalla eri heimot olivat jatkuvassa sodassa toistensa kanssa. Ottamalla Aishan, parhaan ystavansa Abu Bakerin tyttaren, vaimokseen han osoitti kunnioituksensa Abu Bakerille, ja samalla sitoi nama suvut ikuiseen aselepoon.

        Aisha oli enemmankin ystava ja oppilas kuin vaimo. Suuri osa haditheista jotka nykyaan tunnetaan ovat juuri hanen kertomiaan.

        "On täysi vapaus islaamin nimissä naisella valita tiensä ihan Koraaninkin mukaan, niin? No eipä. Siksipä en enää kuulukaan "meihin". Islaam on maailman vaarallisin uskonto. "

        No huh huh, maailman vaarallisin yhdella kertaa!

        Mun henk.koht mielipide on, etta uskontonsa tuntemattomat muslimeiksi syntyneet niita vaarallisia on, kun ei kunnolla opiskele asioita vaan valikoi sanan sielta sanan taalta ja lisaksi viela kuuntelee silmat pyoreina median antamaa mielikuvaa millaisia muslimit ovat.

        Ensimmainen sana, minka Luoja Profeetalle sanoi, oli IQRA! Eli LUE! Meita muslimeja kehoitetaan olemaan valmiit opiskelemaan, perehtymaan; sivistymaan! Mietelause, jonka luin tassa yks paiva tiivistaa tosi hyvin mita yritan sanoa.

        Usko ei ole mitaan ilman tietoa,
        eika tieto mitaan ilman ymmarrysta.

        (laa imaan bilaa 3ilm,
        wa laa 3ilm bilaa fihm)

        Toivon, etten puhunut liikaa tai arsyttanyt sinua, tassa tosiaan ollaan vain keskustelupalstalla ja vaihdetaan ajatuksia.

        Hyvaa uuttavuotta ja Rauhaa maailmalle

        Eläin ei kuole kun kurkku leikataan auki, vaan alkaa vuotaa kuiviin. Tapa on oksettava ja väärä, ja etenkin Ramadanin jälkeinen uhrijuhla kuvottava.

        Suomessa myöskin teuraseläimet kuolevat samalla periaatteella, vuotamalla kuiviin. Ero vaan on siinä, että suomessa eläimet tainnutetaan pistoolilla "vihanneksiksi" ennen veren laskemista, eli eläin on käytännössä kuollut (ei aivotoimintaa, ei kipua) mutta sydän lyö.


      • koiraihminen..
        emhuraira kirjoitti:

        Salaam

        Kaikella kunnioituksella kirjoituksestasi nakyy, miten olet loistava esimerkki muslimiksi syntyneesta, joka ei tunne uskontoansa tarpeeksi syvasti ja on jopa kaantynyt sita vastaan.

        Ennen kuin aloitan vastaamaan sanoisin vain etta en ole tekemassa mitaan kaannytystyota tms. vaan toivoisin muslimien avaavan silmansa ja korvansa ja tutustumaan islamiin paremmin eika antaa tiedotusvalineiden tarjoaman valmiiksi pureskellun mielipiteen olemaan Absoluuttinen Totuus.

        On kylla aivan totta mita sanoit, Lahi-Idan maissa naisen asema tarvitsee paljon kehitysta.
        Mutta se taas ei ole islamin vika vaan paikallinen kulttuuri on vuosituhansien aikana muokannut ihmisten kasitykset miten asioiden on oltava. Tshetshenian tai Indonesian muslimeilla on heillakin omat kasityksensa naisen roolista, samoin kuin Amerikan mustilla tai vaikkapa Albanialaisilla.

        Islamissa miehella on puolet enemman vastuuta kuin naisella. Koraan ja sunnah toistuvasti painottavat perheen ja vanhempien tarkeytta. Islam velvoittaa miehen pitamaan huolta perheestaan, nainen Voi ottaa taloudellisiin asioihin osaa Jos haluaa.

        Islam antaa tayden oikeuden naiselle kouluttautua, hallita paaomaa ja harrastaa liiketoimintaa.. Miehen tulee kohdella hanta lempeasti ja kunnioittaen, ja huolehtia hanen hyvinvoinnistaan ja onnellisuudesta.

        Eniten minua suututtavat arabinaiset, joiden miehet eivat ole paljoa kiinnostuneet heidan tarpeistaan tai tunteistaan, ja ajattelevat etta no kun kerta talla tavalla asiat on aina ollut niin kai se sitten on oikein.. ja opettavat taman sitten omille lapsilleen ja oravanpyora on valmis.

        Onneksi viime vuosikymmenien aikana ollaan kehitytty paljonkin, ja alueen edistysmieliset kuningattaret ovat osaltaan tehneet parhaansa naisten aseman parantamiseksi.

        Vuosittain yliopistoon pyrkivien naisten maara on kohonnut niin, etta esim. Jordaniassa naispuolisia opiskelijoita on enemman kuin miehia.

        "Ja nainenhan on onnellinen kotiäidin asemastaan asutomaattisesti. Järjestetyistä avioliitoista jne.?"

        Ai miten niin automaattisesti?

        Nama on juuri niita "ainahan se niin on ollut" tapoja. Mies huolehtii talon ulkopuoliset asiat ja nainen jaa kotiin huushollin ja pesueen pitajaksi.

        Edellisessa kirjotuksessani totesin, etta kaupunkilaisten ja maalaisten seka kouluttautuneiden ja lukutaidottomien maailmankatsomuksissa on s u u r i a eroja.

        Niin tyhmaa kuin se onkin, juuri nama ihmiset, joilla ei ole koulutusta eika kovin tuottavia ammetteja, saavat suurimmat lapsikatraat ja miettivat sitten etta mitenka takaisin heidan tulevaisuutensa? Helpointa on tietenkin naittaa tytot nuorina ajatellen etta no sen mies sitten huolehtii siita.. Ja pojat pistetaan autokorjaamoille tms toihin etta auttaisivat perheen kustannuksissa.

        Onko naa ihmiset kuulleet perhesuunnittelusta?

        Sitten on niitakin ekstremisteja jotka on sita mielta etta on haram ehkaista lasten tuloa.. ja tosiaan miettivat sitten hiuksensa harmaiksi etta miten huolehdin viidestatoista lapsesta.

        Vaikka iskisin turhautuneena paani seinaan ei asiat ihan heti ole muuttumassa.. mutta asioista on mielenkiintoista ottaa selvaa ja keskustella, kuten nyt tassa teemme.

        .. halal-lihasta..

        "Ja islamilaisittain valmistettu ruokahan on taivaallisen hyvää, sinäkin kirjoitit että tykkäät."

        Siis joo, tykkaanhan mina kaarityista rypaleenlehdista ja taytetyista kesakurpitsoista samoin kuin kirjolohesta.. Tekeeko se minusta verenhimoisen terroristin?

        Oikeesti kukahan oli tama typerys, joka selosti etta Luojan nimen lausuminen toimii puudutuskeinona elainta teurastaessa?
        Kayko naa ihmiset kouluja ennen kuin antavat virallisia lausuntojaan??

        Muslimina varmasti tiedat, etta lausumme Luojan nimen suunnilleen aina, kun aloitamme tekemaan jotain. Liikesopimusta tehdessa, koekysymyksiin vastatessa.. Luojan nimi muistuttaa meita hanen lasnaolostaan, se vahvistaa uskoamme haneen ja karkoittaa pahan ympariltamme.

        Kun teurastaja sanoo Bismillaah han ei siina huvikseen silvo elainta, vaan omistaa tekonsa Luojan nimeen hyvaa tarkoitukseen eli tasta elaimesta tulee ravintoa sita tarvitseville.

        Ja viela kuiviin valumisesta, elainhan kuolee silla sekunnilla kun kurkku viilletaan auki ei se sen jalkeen mitaan tuskistele, ja veren annetaan valua puhtaussyista. Sua nyt varmaan oksettaa puheeni mutta ihan tieteellisesti se liha on eri makuista kuin liha joka hyllyaa verisena. Suomesta ostetusta jauhelihasta joutuu puristelemaan ja pesemaan varttitunnin veria pois ennen kuin aloittaa ruoanlaiton..

        "Muslimeina me siis rakastamme eläimiäkin niin kovasti"

        Niin rakastammekin.

        Islam kaskee olla lempea elaimille (al rifq bil 7aywan), sen saa tappaa vain jos on pakko (siis ravinnoks esim.), huvimetsastys on haram samoin kuin niiden kidutus tai muu tuskan tuotto. Muslimi uskoo etta elaimella on sielu, ja Luoja pistaa meidan Tuomiopaivana tilille siita, miten olemme niita kohdelleet.

        Yleissivistykseesi varmasti kuuluu hadith, kertomus miehesta, joka loysi aavikolla naantyneen koiran ja juotti sille vetta ja pelkan taman teon takia paasee paratiisiin.. ja samassa hadithissa puhutaan naisesta, joka sulki kissan huoneeseen ja jatti sen kuolemaan , ja joutuu tekonsa takia helvettiin.

        Yksi tunnetuimmista hadithien jalleenkertojista on Abu Huraira (jolta lainasin nimimerkkini, by the way). Han oli kuuluisa siita, miten han kanniskeli mukanaan kissanpentuja minne menikaan.

        Huraira = kissat, onomatopoeettinen sana joka tulee tietenkin kissojen kehraamisesta hurr hurr

        :) :) :)

        Samalla vastaus nimimerkille nainen idasta,

        "uskon jumalaan mutta inhoan uskontoani koska pidetään eläimiä likaisena"

        Mista sulla tama kasitys on tullut?

        Sika nyt ON likainen, sen tietaa ei-muslimitkin (piehtaroi omassa paskassaan..) ja mita tulee halal ruokiin ei pelkastaan sianliha vaan muidenkin elainten, jotka syovat toisia elaimia esim. karhu ovat niita, joita muslimit eivat syo.

        Islam maarittelee koiran **kuolan**, ei siis koiraa itseaan likaiseksi, ja sen takia jos koira sua nuolaisee pitaa peseytya hyvin. En ole vienyt naytteita labraan mutta kylla varmaan kuolassa loytyy jos jonkinmoista bakteeria pehvansa nuolinnan ja luiden kaluamisen jalkeen..

        Don't get me wrong, olen varmaan suakin elainrakkaampi, ma siis todella todella rakastan elaimia! Meilla on kaks saksanpaimenkoiraa ja kissa, nuorempana mulla oli gerbiilit Luigi ja Nina seka hamsteri Rymy.. opiskeluaikoina mulla kavi aina lukemattomat kissavieraat aterioimassa omien kissojeni lisaksi..

        Mutta takas asiaan, etta islamko pitaisi elaimia likaisina tai etta sallisi niiden huonosti kohtelun?? SO Not True!
        ....
        Takaisin AmanHaramin kommenttiin tyttojen silpomisesta.

        Voitko antaa mullekkin tiedonlahteesi nimen etta omin silmin naen mista olen saanut idean, etta muka Profeetta on kaskenyt leikata naisen alapaasta palan??

        Habiibti, historiasta varmasti tiedat etta profeetan kuoleman jalkeen, kun han ei enaa ollut paikalla vastaamassa heidan kysymyksiinsa, muutama henkilo kuten bukhari ja muslim alkoivat keraamaan haditheja, eli profeetan sanomisija ja tekoja jotta kayttasivat niita esimerkkina paivittaisessa elamassaan.

        Tietenkin oli monia, jotka vaittivat tunteneensa tai puhuneensa profeetan kanssa (esim. eraskin melonin myyja yritti tietenkin lisata markkinamenekkia sepostamalla etta profeetta oli kehoittanut ihmisia syomaan vesimeloneja..)

        Valttaakseen tallaisten sepostusten virallisiksi ohjeiksi tulemista nama hadithien keraajat pistivat kertojat pikkutarkan ja todisteita vaativat tarkastuksen alle. Haditheja on vahvoja ja heikkoja. Vahvat ovat esim. abu hurairan kertomat, silla han vietti paljon aikaa profeetan seurassa, ja heikkoja ovat sellaiset jotka joku on kuullut jonkun kuulleen jne.

        Kysynpa vaan, etta onko sinut silvottu?
        Kuinka monta silvottua tyttoa tunnet?

        Itse asiassa tama tyttojen silpominen oli tapana joillakin Afrikan heimoilla ENNEN islamia. Juuri niista syista mitka mainitsikin, eli jotta tuotettaisiin naiselle tuskaa hanen ollessaan sukupuoliyhteydessa. Primitiivisesti ajateltiin, etta tama tuska estaa naista pettamasta miestaan kun ei paljon himota muhinoida viilletylla pimpilla..

        Anteeksi jos kaytan karkeata kielta, yritan pysya asiassa..

        Niin Koraani kuin profeetan esimerkkikin kaskee miehen ottamaan huomioon naisenkin tarpeet, lahestymaan hellasti ja yrittaa tehda hanet onnelliseksi. En nyt syvenny tahan enempaa, etsiva loytaa jos olet kiinnostunut niin kirjastosta kuin internetistakin varmasti loydat lisaa aiheesta.

        Ainiin. Viela tama.

        "Meistä muslimeista on ihan normaalia että mennään 6-vuotiaana kihlatuksi ja 9-vuotiaana avioliittoon niin kuin Profeetta meni Aishan kanssa"

        No ei tasan ole normaalia ja tiedat sen.
        Profeetta otti Aishan vaimokseen useammastakin syysta, eika yksikaan niista ollut pedofiilinen niin kuin yritat ehka vihjata?

        Profeetan aikoina Arabian niemimaalla eri heimot olivat jatkuvassa sodassa toistensa kanssa. Ottamalla Aishan, parhaan ystavansa Abu Bakerin tyttaren, vaimokseen han osoitti kunnioituksensa Abu Bakerille, ja samalla sitoi nama suvut ikuiseen aselepoon.

        Aisha oli enemmankin ystava ja oppilas kuin vaimo. Suuri osa haditheista jotka nykyaan tunnetaan ovat juuri hanen kertomiaan.

        "On täysi vapaus islaamin nimissä naisella valita tiensä ihan Koraaninkin mukaan, niin? No eipä. Siksipä en enää kuulukaan "meihin". Islaam on maailman vaarallisin uskonto. "

        No huh huh, maailman vaarallisin yhdella kertaa!

        Mun henk.koht mielipide on, etta uskontonsa tuntemattomat muslimeiksi syntyneet niita vaarallisia on, kun ei kunnolla opiskele asioita vaan valikoi sanan sielta sanan taalta ja lisaksi viela kuuntelee silmat pyoreina median antamaa mielikuvaa millaisia muslimit ovat.

        Ensimmainen sana, minka Luoja Profeetalle sanoi, oli IQRA! Eli LUE! Meita muslimeja kehoitetaan olemaan valmiit opiskelemaan, perehtymaan; sivistymaan! Mietelause, jonka luin tassa yks paiva tiivistaa tosi hyvin mita yritan sanoa.

        Usko ei ole mitaan ilman tietoa,
        eika tieto mitaan ilman ymmarrysta.

        (laa imaan bilaa 3ilm,
        wa laa 3ilm bilaa fihm)

        Toivon, etten puhunut liikaa tai arsyttanyt sinua, tassa tosiaan ollaan vain keskustelupalstalla ja vaihdetaan ajatuksia.

        Hyvaa uuttavuotta ja Rauhaa maailmalle

        "Sika nyt ON likainen, sen tietaa ei-muslimitkin (piehtaroi omassa paskassaan..)"

        Siasta on kuitenkin erittäin helppo pestä tuo "paska" pois. Ongelmallisempaa on jos sielu on "paskainen" ja sen takia tällainen ihminen esimerkiksi teurastuksessa aiheuttaa eläimille tarpeetonta kärsimystä.

        "Islam maarittelee koiran **kuolan**, ei siis koiraa itseaan likaiseksi, ja sen takia jos koira sua nuolaisee pitaa peseytya hyvin. En ole vienyt naytteita labraan mutta kylla varmaan kuolassa loytyy jos jonkinmoista bakteeria pehvansa nuolinnan ja luiden kaluamisen jalkeen.."

        Joo - varmasti löytyy suuri määrä bakteereja. Satutko kuitenkin tietämään että nuo koiran suussa olevat bakteerit ovat erittäin hyödyllisiä bakteereita ja hyödyllisyydessään antibioottiin verrattavia.
        Koira muunmuassa lääkitsee haavansa juuri nuolemalla haavaa ja nuo suun bakteerit estävät haavan tulehtumisen.
        Joskus ihmisellä olevan jalkasienen hoito voi osoittautua ongelmalliseksi, mutta ei hätää jos sinulla koira - Anna koiran nuolla päivittäin jalkaasi niin paranee yleensä erittäin nopeasti :)


      • näin..
        tiedän mistä puhun kirjoitti:

        Taitaa sulla tuo profeetan perimätieto olla jostain ihan kaukaa haettua sillä hän ei mennyt naimisiin 9-vuotiaana! taisi olla yli parikymppinen jos oikein muistan,ja sehän on ihan hyvä ikä. ja aicha taisi olla jopa profeettaa vanhempikin. Ota selvää asioista ennen kuin kirjoitat tyhmiä!

        Ei muhamed ollut 9 vuotias vaan hänen toinen vaimonsa!

        "Medinan kaudella Muhammad otti vaimokseen A’iša bint Abi Bakrin, joka oli perimätiedon mukaan tuolloin 6-vuotias ja asui 9-vuotiaaksi vanhempiensa luona ennen kuin avioliitto pantiin toimeen. A’iša oli toinen Muhammadin yhdestätoista vaimosta, ja häntä pidetään Muhammadin "suosikkivaimona".


      • Muska Babuska
        AmanHaram kirjoitti:

        Tunnen kyllä uskontoni, siis entisen uskontoni aika hyvin. Tunnen myös epäkohteliaan tyylin joya käytät sanomalla:"Olet loistava (?) esimerkki ihmisestä joka ei tunne uskontoaan!". Kaikessa ystävyydessä, mikä olet arvioimaan tietämystäni?
        Itse et näemmä islaamia tunne koiraihmisenäkään. Johan yksi koirankarvakin islaamin mukaan saastuttaa rukouksen ja tekee sen tyhjäksi. Että opettele itse vaan ennen kun alat muiden tietoja kyseenalaistamaan, kiitos.
        Loppuelämäni tulen omistamaan islaaminvastaiselle toiminnalle. Rauhanomaisesti tietenkin. Minun elämääni tai sukuni elämään ei islaam ole tuonut paitsi surua, ahdistusta, pelkoa, nähtyä kärsimystä, ihmisten ja eläinten. No, Saudeissa voi nähdä miehiä (mitä miehiä ner ovat? Elukoita jotkut) jotka ovat ehkä hyvinkin onnellisia vaimoineen, lapsikatraineen, omaisuuksineen, suhteineen, vapauksineen ja valtoineen.

        vaan jotenkin tuntuu ettet ole ikinä ollut islamin uskossa, ehkä vain "muodollisesti" mentyäsi naimisiin nyt jo ex-miehesi kanssa, joka oli muslimi ? Onko näin? Nyt sit katkerana tilität jostain, mistä et OIKEASTI tiedä yhtään mitään... Vai oliks tää joku PROVO?

        Parempaa mieltä ja mukavaa kevään odotusta sulle :)


      • järjellinen
        koiraihminen.. kirjoitti:

        "Sika nyt ON likainen, sen tietaa ei-muslimitkin (piehtaroi omassa paskassaan..)"

        Siasta on kuitenkin erittäin helppo pestä tuo "paska" pois. Ongelmallisempaa on jos sielu on "paskainen" ja sen takia tällainen ihminen esimerkiksi teurastuksessa aiheuttaa eläimille tarpeetonta kärsimystä.

        "Islam maarittelee koiran **kuolan**, ei siis koiraa itseaan likaiseksi, ja sen takia jos koira sua nuolaisee pitaa peseytya hyvin. En ole vienyt naytteita labraan mutta kylla varmaan kuolassa loytyy jos jonkinmoista bakteeria pehvansa nuolinnan ja luiden kaluamisen jalkeen.."

        Joo - varmasti löytyy suuri määrä bakteereja. Satutko kuitenkin tietämään että nuo koiran suussa olevat bakteerit ovat erittäin hyödyllisiä bakteereita ja hyödyllisyydessään antibioottiin verrattavia.
        Koira muunmuassa lääkitsee haavansa juuri nuolemalla haavaa ja nuo suun bakteerit estävät haavan tulehtumisen.
        Joskus ihmisellä olevan jalkasienen hoito voi osoittautua ongelmalliseksi, mutta ei hätää jos sinulla koira - Anna koiran nuolla päivittäin jalkaasi niin paranee yleensä erittäin nopeasti :)

        "Joo - varmasti löytyy suuri määrä bakteereja. Satutko kuitenkin tietämään että nuo koiran suussa olevat bakteerit ovat erittäin hyödyllisiä bakteereita ja hyödyllisyydessään antibioottiin verrattavia.
        Koira muunmuassa lääkitsee haavansa juuri nuolemalla haavaa ja nuo suun bakteerit estävät haavan tulehtumisen. "

        Tähän en usko, koska miksi sitten koiralla täytyy leikkauksen jälkeen pitää kauluria kunnes haava on umpeutunut. Oma koira sai kerran kaulurin revittyä päästään ja pääsi nuoremaan ompeleita: haava tulehtui heti ja vaati vielä toisenkin antibioottikuurin.

        Jos koira voisi hoitaa haavaansa nuolemalla sitä, ei näitä kaulureita olisi silloin tarpeen käyttää.


      • kieli..
        järjellinen kirjoitti:

        "Joo - varmasti löytyy suuri määrä bakteereja. Satutko kuitenkin tietämään että nuo koiran suussa olevat bakteerit ovat erittäin hyödyllisiä bakteereita ja hyödyllisyydessään antibioottiin verrattavia.
        Koira muunmuassa lääkitsee haavansa juuri nuolemalla haavaa ja nuo suun bakteerit estävät haavan tulehtumisen. "

        Tähän en usko, koska miksi sitten koiralla täytyy leikkauksen jälkeen pitää kauluria kunnes haava on umpeutunut. Oma koira sai kerran kaulurin revittyä päästään ja pääsi nuoremaan ompeleita: haava tulehtui heti ja vaati vielä toisenkin antibioottikuurin.

        Jos koira voisi hoitaa haavaansa nuolemalla sitä, ei näitä kaulureita olisi silloin tarpeen käyttää.

        Leikkaushaavojen tulehtuminen on valitettavan yleistä erityisesti eläimillä tuosta kaulurista huolimatta koska eläin ei osaa varoa leikkaushaavaa.
        Eläimille laitetaan kauluri koska ensinnäkin leikkaushaava on syvä ja teräväreunainen. Sen lisäksi ompeleet estävät eläintä puhdistamasta itse haava-aluetta syvemmältä. Ilman tuota kauluria eläin jatkaisi yrittämistä niin sisukkaasti, että ompeleet aukeaisivat.

        Jos et usko että koirilla, ja koira- kissaeläimillä yleensä on suussa huomattava määrä antibiottiin verrattavia hyödyllisiä bakteereja, niin kerroppa mistä johtuu esim. se, että luonnossa noilla eläimillä on usein suuriakin haavoja keskinäisistä taisteluista tai toisen petoeläimen hyökkäyksestä.
        Luulisi että ne olisivat jo kuolleet sukupuuttoon tulehtuneine haavoineen.
        Katsoppas joskus luontodokumentteja niin näet kuinka pahoistakin vammoista eläin toipuu viikon - parin lepäämisellä ja jatkuvalla haavakohdan nuolemisella.


    • nainen idästä

      uskon jumalaan mutta inhoan uskontoani koska pidetään eläimiä likaisena.
      minä rakasta elämiä ylikaiken olen valmis luovua kaikesta eläimien takia.
      meni välit poikki suomalainen kaverini kanssa kun kerroi että hänen veli on satuttanut kissa jne.

      • kerran näin...

        Jos kaverisi veli satutti kissaa, no miksi Sä kaverin kanssa välit poikki panit?
        Olisit pannut sen veljen kanssa...


      • ...................
        kerran näin... kirjoitti:

        Jos kaverisi veli satutti kissaa, no miksi Sä kaverin kanssa välit poikki panit?
        Olisit pannut sen veljen kanssa...

        en tunne sen veliä mutta jos jos joku herkuttele tällaisillä asialla niin en halua olla noin sairaan ihmisen kanssa tekemisissa.
        ihan siksi vaan.


    • elämäni aikana

      ja kaikki oli yhtä jyriä ja dominoivia ja halus että olen kotiäiti. olivat koulutettuja, työssäkäyviä miehiä mutta jumalattoman dominoivia. kaksi heistä puolsi ympärileikkauksia (naisten) ja voin sanoa sinulle että ne muslimimiehet joita on tuttavapiirissäni (noin 15) ovat tuossa naisten dominointisuhteessa aivan samanlaisia. nekin jotka ovat muuttaneet länsimaihin. joten usko sinä mitä haluat mutta kyllä ovat todella dominoivaa sorttia. sen tietää kaikki, harva vaan muslimiperheessä sitä myöntää.

      • tiedän mistä puhun

        ne eivät sitten muslimeja ole. he eivät näköjään tunne uskontoaan yhtään, ja luulevat sitten tietävänsä siitä kaiken. onneksi on niitäkin jotka tietävät mitä islam ja muslimina oleminen on.


      • tarpeeksi nähnyt

        Seurustelit viiden kanssa, ennen kuin opit? Kova pää täytyy olla. Tai itsepintaiset harhat. Kannattaisiko vielä silti yhtä koittaa? Se voisi hyvinkin olla se satujen prinssi.


    • kirja nimeltä

      Uhatut, jonka on kirjoittanut Liza Marklund.
      Se kertoo tositarinan ruotsalaisesta Mia Erikssonista jonka elämän "samettisilmä" teki helvetiksi.

      • lukenut ja

        aivan hirveetä oli mitä Mia joutui kokemaan MUTTA sehän EI tarkoita , että kaikki maailman muslimit ovat Mian ex-miehen kaltaisia hulluja vaikka sitä tarkoitit kun viestin lähetit.


      • valitettavasti on
        lukenut ja kirjoitti:

        aivan hirveetä oli mitä Mia joutui kokemaan MUTTA sehän EI tarkoita , että kaikki maailman muslimit ovat Mian ex-miehen kaltaisia hulluja vaikka sitä tarkoitit kun viestin lähetit.

        niitä vaikeaita miehiä jostain syystä kaikista eniten!

        en tiedä miksi!

        onnea vaan kaikillejotka niiden kans pärjää!


    • järjellinen

      Itsehän en edes ole ollut muslimien kanssa tekemisissä, kun en heitä tunne, mutta olen samaa mieltä että liian helposti jonkin tyhmän yksilön käytös yleistetään kaikkiin muslimeihin. Onhan koraanissa toki joitakin kohtia, joista en pidä (sanotaan miehen olevan perheen pää ja ajatuksenahan tuollainen on ihan absurdi) mutta ympärileikkaukset, naisten vihaaminen ja muu riippuvat ihan maan tavoista, ei islamista.

      Minullakin oli ennen ennakkoluuloja islamia ja muslimeita kohtaan. Sitten ostin semmoisen teoksen kuin Islamin käsikirja, jossa on uskonnosta ilmiöineen hyvä ja yleistajuinen kuvaus. Sen luettua osaa jo erottaa paremmin, mikä on islamia ja mikä vain jonkin maan kieroutunutta tapaa. Sitä kirjaa voisi kyllä suositella jokaiselle, joka ei uskontoa tunne.

      • ====

        Kenen tekemä tuo kyseinen kirja on? Voi olla, että olen juuri samaa kirjaa lueskellut jossakin.

        Se on totta, että kaikki muslimit niputetaan samaan joukkoon. Inhoan yleistämistä! Itselläni muslimimies ja hän on kyllä sieltä paremmasta päästä...täällä missä asun olen törmännyt kyllä monenlaisiin muslimeihin. Kaikki eivät ole hyviä mutta ei saa yleistää.


    • Joyal

      En tunne kulttuuriasi tai muutenkaan muitakaan kulttuureja, kuin omani. Eli olen suomalainen, mutta mielestäni on ilahduttavaa kerrankin kuulla tuollaistakin tekstiä eri kulttuurista. Suurimman osan ajasta missä tahansa onkaan kuulee esim. muslimi kulttuurin mollausta. Tietysti jos uskoo näitä asioita niin rupeaa itsekin mollaamaan sitä kulttuuria, vaikka ei tietäisi asiasta mitään. Mielestäni se on törkeää, vaikka en olekkaan puolustamassa tätä asiaa. En itse halua ottaa asiaan kantaa, koska en itse tiedä asiasta yhtään mitään. Toki kaikissa kulttuureissa on ihmisiä, jotka eivät ehkä käyttäydy niinkuin toivotaan esimerkiksi pettävät tai vaativat liikoja. Tämähän käy niin naisiin kuin miehiinkin, kulttuuriin kuin kulttuuriin. Eli myös kaikissa kulttuureissa on hienoja ja hyviä ihmisiä, jotka ovat ystävällisiä ja mukavia. Useimmiten näistä ihmisistä ei vain kuule, mikä antaa siis kuvan, että kulttuuri on huono. Kerrankin siis oli ihana lukea juttua, mistä huomaa, että tässäkin kulttuurissa asiat ovat oikeasti hyvin, vaikka heillä ei ehkä olisi samoja "sääntöjä" tai "periaatteita", kuin muilla suomalaisilla tai varsinkaan esim. kristinuskoisilla. Voisivat ihmiset ajatella ennekuin alkavat puhumaan asioista, mistä he eivät tiedä mitään tai vain vähän. Puhutaanko pettävistä suomalaisista miehistä ja pettävistä esim. muslimi miehistä yhtä paljon ja yhtä kovaa? En usko ja miksihän tämäkin asia on aivan väärin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe