kolesteroliarvot

naminaminami

mulla on kolesteroliarvot vähän yli 5.siis kokonaiskolesteroli.
oon kova syömään jäätelöä,sanokaa,mikä jäätelö mulle sopii jotta se ois kolesteroli"ystävällinen"?? =)
ja oisko muita herkkuja,jotaka ois ns.kolesteroliystävällisiä. tuntuu ettei viittis mitään hyvää syödä,ku vain tummaa suklaata pari palaa päivässä.... pitäs yrittää syödä terveellisesti,mutta ku on ollu ennen kova herkuttelemaan,haluais nytki nauttia joskus herkuista,jotka eivät ois "terveellisiä"

13

5192

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkuper.allu

      siis tuohon viimeseen lauseeseen,JOTKA OLISIVAT TERVEELLISIÄ.... soori virhe

    • hmg

      On viisasta syödä terveellisesti.

      En tiedä onko mitään kolesteroliystävällistä jäätelöä. Parasta on kuitenkin välttää kaikki kasvisrasvajäätelö, koska se kasvisrasva mikä siinä on niin se on epäterveellistä sellaista. Myös kaikki jäätelö missä on maitojauhetta on syytä välttää koska siinä voi olla hapettunutta kolesterolia, mikä on ainut vahingollinen kolesteroli jota voi syödä. Mielestäni jäätelö on epäterveellistä tavaraa joka olisi hyvä minimoida tai välttää.

      Tumma suklaa (vähintään 70 prosenttista) ei ole huonoa kolesterolia ajatellen, varsinkaan jos sen sokeri on raakaruokosokeria tai intiaanisokeria eikä tavallista sokeria. Kaakaossa on ravinteita jotka ovat hyviä sydämelle ja verisuonille.

    • jäätelörohmu

      Soijajäätelöpakkauksissa ainakin lukee, että tuote on kolesteroliton. Ja hyvältä maistuu! =)

      • alkuper.

        kiitoksia vastauksistanne!
        pitääpä tosiaan lopettaa nuo muut jäätelöt ja alottaa ton soijajäätelönsyönti.
        mitenhän ois tofu-jäätelö?
        vaihdoin juustonki siihen julia-rypsijuustoon (10%) siinä oliki että kolesterolia alentavaa.vaalean suklaan olen jättäny pois.salmiakkia ja lakritsia oon joskus vähän syöny.(verenpainetta oli,mutta nyt olen saanut laskettua .130/70.)
        liikunnallinen ihminen olen,ylipainoa ei tosiaanka oo,painoindeksi,20.
        toivotaan että näillä "eväillä" saan edes alle 5 alennettua kolesteroliarvojani.
        KIITOS!!!!!!!!!! =)
        Kommentteja saa tulla lisää ja neuvoja!!


      • Popsy*
        alkuper. kirjoitti:

        kiitoksia vastauksistanne!
        pitääpä tosiaan lopettaa nuo muut jäätelöt ja alottaa ton soijajäätelönsyönti.
        mitenhän ois tofu-jäätelö?
        vaihdoin juustonki siihen julia-rypsijuustoon (10%) siinä oliki että kolesterolia alentavaa.vaalean suklaan olen jättäny pois.salmiakkia ja lakritsia oon joskus vähän syöny.(verenpainetta oli,mutta nyt olen saanut laskettua .130/70.)
        liikunnallinen ihminen olen,ylipainoa ei tosiaanka oo,painoindeksi,20.
        toivotaan että näillä "eväillä" saan edes alle 5 alennettua kolesteroliarvojani.
        KIITOS!!!!!!!!!! =)
        Kommentteja saa tulla lisää ja neuvoja!!

        Soijajäätelö on kolesteroliystävällistä, samoin tavalliset hedelmä/salmiakkikarkit. Suklaat ja jäätelöt ovat minullakin olleet pannassa kolesterolin takia, 6.8. Tylsää oli aluksi mutta nyt olen tottunut. Rasvaton raejuusto on myös hyvä juuston korvike, sekä Polar 5%.


    • jätskihirmu

      Mulla sama jäätelöhimo kuin aloittajalla ja rasvat koholla. Onko muita hyviä (myös rasva-arvoille) jäätelöitä kuin soijaton? Olen vähän arka soijalle isoina määrinä, kun olen koivuallergikko. Mitä merkkejä olette syöneet, oliko hyviä? Olisko jäätelötehtaat kehittäneet näitä terveysjäätelöitä muutamassa vuodessa lisää?

      • paree ilman

        Ei jäätelöä voi syödä, kun se sisältää miltei poikkeuksetta keinotekoista E330 lisäainetta, joka aiheuttaa suumätää ja peräsuolenkirvelyä.


    • olet terve

      70-luvulla Suomalaisten kokonaiskolesteroli oli n. 7
      Suomessa kokonaiskolesterolin yläraja on 5,0
      Yli puolet infarktin saaneista omaavat alle 5 kokonaiskolesterolin Suomessa
      Miesten ihanteellinen kokonaiskolesteroli on 5–7 ja naisten 6–9 mmol/l


      Pitää muistaa että THL on teollisuuden ja lääketehtaiden etujärjestö aivan kuten sydänliitto ja diabetesliitto.

      Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

      Suomi on täysin kehitysmaa, kun ennaltaehkäistään tai hoidetaan eri sairauksia ravinnolla ja korjaamalla ravintoainepuutokset. Niinpä lääkärikoulutuksessa onkin pitkään, siihen sisältyvässä yhden opintoviikon laajuisessa ravitsemustieteen osiossa käytetty Diabetesliiton ja Leipätiedotus ry:n kustantamaa virallista ravitsemusoppia, jolle ei ole vaihtoehtoa. Vastavirtaa kulkevia tutkijoita ja lääkäreitä on pidetty tärähtäneinä kummajaisina ja vastuuttomina kansankiihottajina.

      Tuloksekkainta terveydenhuoltoa on ennaltaehkäisevä. On harmillista, että julkisuudessa levitetään mm. THL:n toimesta yksipuolista ja perätöntä tietoa ravinnosta ja ravintolisistä aiheuttaen sekaannusta ja turhaa huolta kuluttajien keskuudessa.

      Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita, eikä potilas parane.

      ”Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääke ruokaasi” –Hippokrates

      Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

      Ikääntyessään verisuonet tukkeutuvat kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo nuorena, jos on väärät elintavat. Kalkkeutuminen nostaa myös verenpainetta.

      Tähän ei auta supermargariinit eikä statiinit, koska ne eivät ehkäise tai vähennä verisuonten kalkkeutumista. Statiinien on todettu lisäävän verisuonten kalkkeutumista sekä altistavan II-tyypin diabetekselle.

      Kalkkeutumisen ehkäisy on paras tapa pitää verisuonet kunnossa.

      Valtimoiden seinään kertyvästä plakista (paakusta) noin 50 % on kalkkia ja vain 3 % kolesterolia. Infarkti johtuu useimmiten paakun repeämästä ja siitä irtoavien palasten tukkimista pienistä valtimoista sydämessä tai aivoissa. Kolesteroli on sepelvaltimotautiin liittyvä riskitekijä, mutta vain pienelle ryhmälle, nuorehkoille miehille. Naisten ja vanhusten sydäntautiriskiä kolesteroli ei lisää. Erityisesti ikääntyneet naiset tarvitsevat suhteellisen korkeaa kolesterolitasoa elääkseen pitkään ja terveinä. Kolesterolista puhuttaessa tulisi aina muistaa, että kolesteroli ei ole rasva vaan vaha sekä paljon puhuttu tyydytetty rasva on aivan eri aine. Lisäksi tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi, joten koko rasvakammoisuudella sekä kolesterolilla ei ole mitään tekemistä aivohalvausriskin kanssa. Kolesterolin vaarallisuuden naurettavuudesta kertoo sekin, että ilman kolesterolia ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista, jota sitten lääkkeiden turvin pyritään keinolla millä hyvänsä alentamaan!


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/margariini.htm

      Jos voi ja muut eläinrasvat ihan oikeasti olisi vaarallisia, niin ei Suomessa olis elämää lainkaan. Olisimme kuolleet sukupuuttoon jo aikaa sitten.

      Näitä supermargariineja ja kevyttuotteita on syöty vasta n. 20 vuotta ja sitä ennen syötiin aitoa ruokaa.

      Mitä on tapahtunut viimeisen 20 vuoden aikana?

      Meillä on Suomessa lihavuusepidemia ja II-tyypin diabetesepidemia, joille ei näy loppua. Lisäksi kaikenlaiset suolistosairaudet sekä psyykkiset ongelmat ovat lisääntyneet, jotka on yhdistetty lukuisissa tutkimuksissakin väärään ravintoon.

      Ihan peruskoulun ravinto-opilla nämä asiat tajuaa, jatkuvasta valtaa pitävän eliitin aivopesusta huolimatta.

      • sukurasitus itsellä

        Maitorasvan kolesteroli on vahingollista, mutta varmaan musisakin jäätelöissä on pakko käyttää kovetettuja kasvisrasvoja, jotka ovat transrasvoja ja kohottavat kolesterlia samalla tavalla. Paras kohtuus kaikessa. Ei hieman yli 5 ole paha arvo, jos suvussa ei ole sydän- ja aivoinfarkitikuolemia. Iän myötä kolesteroli tahtoo nousta ja sitä kannattaa seurata kun on täyttänyt 50 vuotta.
        Rypsiöly on koonstumukseltaan parasta kasvisölyä. koska siinä on omaga3- ja omega6- rasvahapot oikeassa suhteessa.


      • suku on pahin
        sukurasitus itsellä kirjoitti:

        Maitorasvan kolesteroli on vahingollista, mutta varmaan musisakin jäätelöissä on pakko käyttää kovetettuja kasvisrasvoja, jotka ovat transrasvoja ja kohottavat kolesterlia samalla tavalla. Paras kohtuus kaikessa. Ei hieman yli 5 ole paha arvo, jos suvussa ei ole sydän- ja aivoinfarkitikuolemia. Iän myötä kolesteroli tahtoo nousta ja sitä kannattaa seurata kun on täyttänyt 50 vuotta.
        Rypsiöly on koonstumukseltaan parasta kasvisölyä. koska siinä on omaga3- ja omega6- rasvahapot oikeassa suhteessa.

        Maitorasvassa EI ole kolesterolia.

        Rypsissä EI ole Omega-3 rasvahappoja.

        Suku ei aiheuta yhtään mitään, vaan omat elintavat.

        Kannattaa lukea muutakin kuin virallista lautasmallia ;)


        Virallisen tahon ja muiden heitä noudattavien tahojen vuosikymmenten valehtelua, eläinrasvoilla pelottelua ja margariinien massiivisella markkinoinnilla on luotu ihmisille harvakuva, jotta margariinit ja muut prosessoidut kasvisrasvat olisivat terveellisiä ja jopa terveyttä edistäviä (sisältää mm. Omega-3 rasvahappoja jne...), vaikka näin ei ole. Yksikään tutkimus ei tue käsitystä eläinrasvojen haitallisuudesta kohtuudella käytettynä ja yhdistettynä muuhun terveelliseen ravintoon sekä muihin terveyttä edistäviin elintapoihin. Sen sijaa, jos hiukankin perehtyy näiden prosessoitujen kasvisrasvojen valmistukseen, ymmärtää, että kyse on suuresta huijauksesta, josta kärsivät kaikki. Jo pienille lapsille "pakkosyötetään" laitoksissa näitä rasvoja ja vaihtoehtoja ei ole.


    • Motiivit?

      Onko tehty tutkimusta mitkä ovat asiantuntijoiden motiiviit, kun he antavat niitä määräyksiään ihmisten terveyden hoitamisessa ja edistämisessä?

    • ei.simvastaa

      Statiinit ovat myrkkyjä.

    • myrkynlykkös

      Statiinien tutkimuksessa vallitsee massiivinen harha, joka lähtee jo niiden perimmäisestä käyttötarkoituksesta. Niillä pystyy alentamaan veren LDL-kolesterolin tasoja, mutta varsinainen hyöty sydänsairauksien ehkäisyssä on 1-2 prosentin luokkaa, jos sitäkään. Valtaosa ihmisistä syö statiineja turhaan: 60 ihmisen pitää syödä niitä 5 vuotta, että 1 säästyisi sydänkohtaukselta ja samaan aikaan yksi 50:stä saa diabeteksen ja 1:lle kymmenestä tulee lihasvaurioita.



      Moni kuolee äkillisesti sydänkohtaukseen, vaikka verisuonet ovat täysin auki. Sydänkuolema sinänsä on edelleen suuri arvoitus. Lääketeolllisuus on vääristänyt käsitystämme koko aiheesta. Tällä hetkellä 75% sairaalaan tuoduilla sydänkohtauspotilailla on normaali tai normaalia alempi kolesterolitaso. Tästä ei haluta puhua, ettei lääkekauppa häiriinny.




      Kokonaiskolesteroliarvot vaihtelevat jopa yhden päivän sisällä. Jos kolesterolia mitataan pitkin päivää, arvot saattavat muuttua jopa 10% .

      Kesällä ja talvellakin väestön kolesterolitarvot muuttuvat. Vaihteluun vaikuttavat monet tekijät.

      Kokonaiskolesterolilla ei ole mitään tekemistä ihmisen terveyden kanssa. Samoin kun tyydyttyneillä rasvoilla ei ole tekemistä sydänterveyden kanssa.

      Vähän enemmän terveyden kanssa on tekemistä HDL:llä eli hyvällä kolesterolilla ja LDL:llä eli huonolla kolesterolilla. Näistä tärkeämpi on HDL.

      HDL ja LDL hajoavat vielä erilaisiksi yhdisteiksi, joilla terveyttä voidaan myös arvioida.

      Yli puolet infarktin saaneista omaavat alle 5 kokonaiskolesterolin Suomessa.

      Lisäksi infarkteja on kahta erilaista:

      Aivoinfarkti on sairaus, jossa osa aivokudoksesta jää ilman happea ja tuhoutuu. Syynä on aivovaltimoiden tukkeutuminen. Useimmiten tukkeuma johtuu verihyytymästä ahtaassa valtimossa, mutta se voi syntyä myös muualta tulleesta hyytymäpalasesta. Tarkkaa syytä tähän ei tiedetä, mutta riskitekijöitä on paljon.

      Sydäninfarkti tarkoittaa hapenpuutteen aiheuttamaa paikallista sydänlihaskuoliota. Sydäninfarkti johtuu lähes aina sepelvaltimotaudista eli verisuonten kalkkeutumisesta. Tähänkään syynä ei ole kolesteroli.



      Usein myös kuuluu puhuttavan "kovat" ja "pehmeät" rasvat. Termit ovat täysin harhaanjohtavia. Kovat ja pehmeät rasvat ovat propagandistisia myyntisloganeita. Ravitsemustutkimus ja -fysiologia eivät niitä tunne eikä kenenkään tulisi käyttää kyseisiä termejä.

      Ihan vaan kertauksen omaisesti tiedoksi: tyydyttyneet rasvat eivät vaikuta sitä eikä tätä sydän- ja verisuonitauteihin. Ns. huonoa kolesterolia (LDL) on sekä hyvää että huonoa. Huonoa se on pienipartikkelisena massana ja voi tällöin epäsuotuisissa oloissa myötävaikuttaa plakkien syntyyn verisuonissa. Hyvää se on suuripartikkelisena. Aina se on välttämätöntä elimistön aineenvaihdunnalle, erityisesti aivoille. Elimistö valmistaa itse pääosan kolesterolista, vain 20-30 prosenttia tulee ravinnosta. Tyydyttyneitä rasvoja sisältävä ravinto tuottaa suuria LDL-partikkeleita. Siis erityisen hyviä!

      Kolesterolilääkkeet ovat nykypäivän lääketeollisuuden kultakaivos. Tutkimuksiakin ovat varjostaneet sidonnaisuudet kolesterolilääkebisnekseen. Kun puhutaan virallisista ravintosuosituksista, kyseessä on enemmänkin poliittinen kannanotto.

      Näistä asioista on kirjoitettu tietoa jo kokonainen kirjastollinen, joten suomalaisten usko lekureihin ja heidän lääkityksiinsä on lähinnä rikollista toimintaa.



      Korkea kolesteroli on lääketeollisuuden keksintö. Alzheimer tauti on lisääntynyt koko sen ajan, kun kolesterolilääkkeitä on pakkosyötetty ihmisille. On tapauksia, missä lääkärit ovat soittaneet potilaille, että heidän on pakko syödä kolesterolilääkkeitä. Norjalaiset lääkärit tekivät tutkimuksen 55 000 kuolleelle 30 vuoden ajalta. Niillä, joilla kolesteroli oli tasolla 5-9, elivät kauemmin kuin alle 5 mmol/l kolesteroli. 95 % Suomen lääkäreistä on tässä asiassa väärässä, ja he tappavat ihmisiä kolesterolilääkityksellä.

      Viime vuosikymmenen myydyimmät lääkkeet koko maailmassa ovat olleet kolesterolilääkkeet eli statiinit.

      Vuonna 2015 statiineilla eli HMG-CoA-reduktaasin estäjillä oli käyttäjiä Suomessa 666 552 KELA-korvauksen saajaa, kun vuoden 2014 lukema oli 663 195 huijattua. Lisäystä oli 3 357 ihmistä kaikesta kohusta huolimatta. Todella rasvainen huijaus.



      Rasvat on välttämättömiä ravintoaineita. ”Sokerit eivät”.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      107
      6894
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      95
      4421
    3. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      48
      3786
    4. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      48
      3502
    5. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      51
      3478
    6. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      187
      3419
    7. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      24
      2939
    8. Nainen vinkkinä sulle!

      Jos laitat selvän tunnisteen niin kutsun sinut n*ssittavaksi.
      Tunteet
      67
      2644
    9. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      46
      2491
    10. Hei seksikäs

      Upottava katse sinulla ja tiedät sen.
      Ikävä
      13
      1844
    Aihe