Kysymyksiä kielten

opiskelusta

Opiskelen nyt ensimmäistä germaanista filologiaa. Lähinnä kiinnostaisi työelämää ajatellen se, miten työnantajat suhtautuvat mahdollisesti näihin Goethe-instituutin tajoamiin Kleines/Grosses Sprachdiplomeihin? Sama kysymys koskee varmaankin myös englantia, jossa voi suorittaa vastaavia Oxfordin yliopiston kielidiplomeja. Olen alkanut hieman miettimään koko opiskelun relevanttiutta, jos en nyt varsinaisesti ole tähtäämässä tutkijaksi tai saksan kielen opettajaksi. Tuokin oli minulle uutta,että kielen kääntäjäksi voi valmistua näyttötutkinnon kautta.

3

686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fm-englanti

      Diplomeista en osaa sanoa, mutta eiköhän työnantaja arvosta kuitenkin suoritettua tutkintoa enemmän kuin jotain yksittäisiä kielikokeista saatuja diplomeja. Tosin, onhan niistä kai se etu että ao. diplomit osoittavat käytännön kielitaidon tietynlaista hallintaa.

      Kääntäjän näyttötutkinnosta sellainen juttu, että siinä ei välttämättä pärjää vaikka olisi filologin tutkinto taskussa ja toisaalta taas voi pärjätä vaikka ei olisi kielistä tutkintoa. Itse en ole sitä suorittanut, mutta ymmärtääkseni se on lähinnä sellasille henkilöille suunnattu, jotka kääntävät työkseen asiatekstejä.

    • Tuleva eng. kääntäjä (Joens...

      Auktorisoidun kielenkääntäjän tutkinnon näyttökokeen voi periaatteessa tehdä kuka tahansa kielitaitoinen. Tutkinto on tarpeellinen, mikäli tarvitsee työnsä puolesta todistaa käännös aidoksi (esim. todistukset ja oikeusasiakirjat).

      Kääntämistä opiskelleena en kuitenkaan suosittelisi kääntäjäksi ryhtymistä ilman alan koulutusta. Aina se ei ole edes mahdollista, sillä toisinaan vaatimuksiin kuuluu esim. Tradosin hallinta (mitä voi toki opetalla kalliilla yksityiskursseillakin tai ilmaiseksi yliopistossa). Käännöstieteen ja kääntämisen opinnot ovat kuitenkin sen verran tärkeitä ja kääntäminen ei ole oikeasti niin helppoa kuin kuvittelisi ilman aiempaa kokemusta, että ilman koulutusta ei kannata ainakaan tehdä kovin kunnianhimoisia suunnitelmia kääntämisen saralla.

      Mikäli on lainkaan kiinnostusta opiskella kaupallista alaa, suosittelen sitä todella. Nykyään tuntuu, että työelämässä kaivataan nimenomaan kielitaitoisia kaupallista koulutusta omaavia henkilöitä (etenkin saksan kielitaito on eduksi monessa työpaikassa). Itsekin olen aikeissa suuntautua enemmän kaupalliselle alalle, sillä siellä näyttäisi työpaikkoja riittävän.

      • ap.

        Itselleni ei tule oikein pääaineen vaihto enää kysymykseen, koska se voisi viivästyttää ainakin parilla vuodella valmistumistani ja tähän minulla ei ole enää oikein aikaa.
        Todennäköisesti olisi varmaan ainakin kannattavaa suorittaa aineopinnot eli jokin 60 op:n kokonaisuus kaupallisia aineita. Ilmeisesti mitä "kovempia" aineita sitä parempi,koska näitä työnantajat arvostavat. Pidän kielten opiskelua ihan mielenkiintoisena mutta tietenkin huoli tulevaisuudesta ja työllistymisestä masentää ja syö motivaatiota.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe