Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Rasistisluontoisesta vihasta

Aabra-ham

Kaikissa uskontokunnissa ja myös uskonnottomissa on henkilöitä, jotka osoittavat toimillaan, kirjoituksillaan ja puheillaan rasistisluontoista vihaa toisia kansanryhmiä kohtaan. Kohteeksi he ottavat milloin minkin uskontokunnan ja sen uskonnon, milloin minkin väriset ihmiset ja heidän "rotunsa", milloin mihinkin kansallisuuteen kuuluvat ihmiset ja heidän kansallisuutensa, milloin mihinkin kulttuuriin kuuluvat ihmiset ja heidän kulttuurinsa.

Tällä palstalla jotkut näistä rasistisia asenteitaan osoittavat, pahaa oloaan ja itsetunnon puutettaan esittelevät kirjoittajat kutsuvat itseään "islamkriitikoiksi" ja rasistista kirjoitteluaan "kritiikiksi".

En usko, että muslimien loppuminenkaan lopettaisi tämän palstan "kriitikoiden" rasismia. Kyllä uusi kohde aina löytyy, kun heikko itsetunto ja oma paha olo vaativat syntipukkia itsen ulkopuolelta. Aina on ihmisiä, jotka ovat erivärisiä, eri kansallisuutta, eri kulttuurin omaavia, eri uskontoa edustavia – tai lihavia, rumia tai vammaisia. Heitä sitten sopii nimitellä milloin milläkin asianomaisia loukkaavilla nimityksillä ja heihin projisoida kaikki mahdolliset viat ja paheet.

Kuvaavaa ja myös surullista on se, että tällaiset rasistisia asenteita omaavat ja pahaa oloaan esittelevät ihmiset eivät useinkaan huomaa omissa asenteissaan olevan mitään vikaa. Mutta sekin kuuluu heikkoon itsetuntoon usein liittyvään projektiivisuuteen.

25

1947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      ja toisilla on omansa. Tuo on selvästi jo muodostunut uskonnoksi, jolla on omat oppinsa.
      Saarnaa sitä vaan.

      • Saag Paneer

        Taisi osua?


      • ....
        Saag Paneer kirjoitti:

        Taisi osua?

        on toistanut jo liki 5 vuotta. Tuollainen saman jauhaminen jatkuvasti vaikuttaa kyllä sairaudelta, etenkin kun se on kaikki todistamatonta puppua.


    • white papaya

      vihaa enkä sen puoleen mustaihoisia tai aasialaisiakaan.turha vetää rasismia tähän mukaan.vihaan islamilaisia jotka loukkaavat kaikkia mahdollisia ihmisoikeuksia uskontonsa nimissä.

      • Dhimmi (väärä)

        Eivät muslimit loukkaa ihmisoikeuksia uskontonsa nimissä. Ne muslimit, jotka loukkaavat ihmisoikeuksia, tekevät sen uskontoonsa perustuen. Loput ovat syntisempiä muslimeita.


      • ...
        Dhimmi (väärä) kirjoitti:

        Eivät muslimit loukkaa ihmisoikeuksia uskontonsa nimissä. Ne muslimit, jotka loukkaavat ihmisoikeuksia, tekevät sen uskontoonsa perustuen. Loput ovat syntisempiä muslimeita.

        eli suomeksi sanottuna kunnon muslimi ympärileikkauttaa muijansa&kivittää tarvittaessa. hurraa kun vääräuskoisia kuolee&tilausuuden tullen avittaa itse vääräuskoisten vähentämisessä?


    • eri mieltä.

      Eiköhän ole enemmän kyse siitä, ettei kaikki halua olla tekemisissä esim. islamin kanssa, mutta ovat pakotettuja siihen.
      Monille islam aiheuttaa pelkoa.

    • sauli1

      naiviudessaan hyväksymään niin islamin,aparthaidin tms.. ketään ei saa loukata,jne..sama höpinä jatkuu..

    • voisitko ohjeistaa

      Alueella jossa asun näkee usein pariskuntia joissa mies kulkee itsevarmana edellä ja pari metriä hänen takanaan hiipii mustiin peitetty vaimonsa nöyränä ja katse maahan luotuna.

      Mitä minun mielestäsi pitäisi siinä tilanteessa ajatella etten syyllistyisi rasistisluontoiseen vihaan?
      Luonnollinen reaktio kai on suuttumus tuon naisen puolesta. Spontaanisti ajattelen, että ei Suomessa saa noin toimia. Onko se väärin ajateltu, kysehän on kuitenkin heidän kulttuuristaan?

      • kitke tuollaiset

        Vihamieliset rasistiset ajatukset kansanryhmää vastaan heti.Ootko ihan terve? Järkyttävää rasistista kirjoittelua!ABu Baiyram.


    • Dhimmi (oikea)

      Kaikissa elämänkatsomuksellisissa ryhmissä ei taasen ole sellaisia vihaa lietsovia ja tiettyjä ihmisiä - joita vain yhdistää tietty, hyvin perusteltu mielipide - leimaamaan pyrkiviä henkilöjä.

      Kun kyseessä olevassa mielipiteessä on vielä kysymys väkivallan, ja totalitarismin kritisointi, niiden mahdollisten elämänkatsomuksellisten ryhmien, joiden piiristä tällainen henkilö voi löytyä, vähenee.

      Se vähenee entisestään, jos tämä yllä kuvattu henkilö ei osaa edes käyttää samaa kieltä kuin keskustelukumppaninsa, ja käyttää sen termejä miten sattuu (kutsumalla vaikka jonkin asian kritisointia rasismiksi).

      Jäljelle jäävien elämänkatsomuksellisten ryhmien määrä on tässä vaiheessa jo todella pieni, arvioijan mieleen tulee väkipakolla yhden ihmisen muodostama ryhmä. Ja jos henkilö on elämänkatsomuksineen yksin, siitä voidaan vetää monia johtopäätöksiä.


      Ja niin, minä en usko, että vaikka kaikki sellaiset totalitaristisen ja väkivaltaisen (siis pohjimmiltaan, vaikka käytännössä suuri osa heistä ei näin toimisikaan) aatteen kannattajat poistuisivat vaikka toiselle planeetalle, eikä kukaan enää kritisoisi heidän brutaaleja käytäntöjään sekä aatteensa epähumaaneja puolia, että tämä yllä kuvattu, aivan ikioman elämänkatsomuksensa omaava henkilö lopettaisi toimintaansa.

      Hän tarvitsee ns. "käyttövoimakseen", jos tätä termiä voi käyttää, jonkun toisen ryhmän, jota kritisoidaan, alkaakseen puolustamaan näitä. Sillä ei ole väliä, ajaako tuo ryhmä tai sen perimmäinen oppi mitä tahansa laillisen yhteiskunnan vastaisia, pahoja asioita. Tärkeintä tälle henkilölle on, että tuo ryhmä on olemassa, ja sitä kritisoidaan. Vain astumalla "sapeleineen" puolustamaan tuota ryhmää, keinoja kaihtamatta (kuten edelleen surutta kutsua esimerkiksi jonkin asian kritisoimista rasismiksi tai fasismiksi), hän tuntee olevansa jotain, elävänsä. Ja kaikkien tärkeintä, hän tuntee olevansa kaikkia muita ihmisiä fiksumpi, ja kaikkien yläpuolella. Hänellä on hyvä olla kun hän itseensä tyytyväisenä tätä pohtii norsunluutornissaan, jossa toki on norsunluinen tietokone plus muut vermeet internetin käyttöön.

      Hän saattaa myös pitää itseään ainoana tosi humanistina, vaikka todellisuudessa ei välitä pätkääkään ihmisten oikeasta kärsimyksestä. Se on helppoa, se ei tuonne norsunluutorniin asti edes näy.

      • sitä mieltä, että

        muslimien tekemistä vääryyksistä ja julmuuksista
        ei saa puhua eikä kirjoittaa?
        Kirjoitetaanhan Suomen lehdistössä suomalaistenkin
        tekemistä rikkeistä?
        Eihän siinä leimata jokaista Pihtiputaalaista,jos
        lehdessä lukee: Pihtiputaalainen mies tappoi vai-
        monsa.
        Miksi muslimien kohdalla ei saa toimia samoin?


      • sitä mieltä, että kirjoitti:

        muslimien tekemistä vääryyksistä ja julmuuksista
        ei saa puhua eikä kirjoittaa?
        Kirjoitetaanhan Suomen lehdistössä suomalaistenkin
        tekemistä rikkeistä?
        Eihän siinä leimata jokaista Pihtiputaalaista,jos
        lehdessä lukee: Pihtiputaalainen mies tappoi vai-
        monsa.
        Miksi muslimien kohdalla ei saa toimia samoin?

        ...että kristitty pihtiputaalainen tappoi vaimonsa?


      • aabrahamin

        oikea nimi A Tammi? Vai olenko ymmärtänyt väärin.


    • cvbncvvb

      sano mitä sanot, mutta minä en ainakaan ole ketään koskaan arvostellut ihonvärin mukaan.

    • immeinen

      Totta, Sinä itse olet paras esimerkki. Omituista että et sitä huomaa itse.

    • Rasistiksi ja natsiksi syyttelemällä yrität vaientaa islam-kritiikin, sehän on selvä. Jos minä sanon vastustavani muslimien oikeutta esim. silpoa lapsia tai alistaa naisia, määrittelet minut sillä perusteella rasistiksi. Kaiken lisäksi haluaisin myös sallia Muhammed-pilapiirrosten julkaisun Suomessa. Eikö olekin hirveää rasismia?

      Haluaisitko sinä muuten sallia lasten silpomisen?

    • antropologi

      Lienee jo EU:n lakivaliokunnan selvityksen pohjalta esitetty, ettei liian vieraita kultuureita ja ihmisryhmiä yhdistetä suinpäin
      maahanmuuton, pakkolaisuuden, turvapaikan mukaan.
      Mitenkä on nyt käytäntö pojat?

    • Kuumaa kestävä

      Rasismi on rotuvihaa. Se kohdistuu ihmisen ihonväriin eli synnynnäiseen ominaisuuteen.

      Ihminen ei voi synnynnäisille ominaisuuksilleen yhtään mitään, eli rasismi on siksi todella vastenmielistä.

      Sensijaan uskonto on hankittu ominaisuus. Hankittu ominaisuus on jotain sellaista, mikä meissä ei ole synnynnäistä vaan mihin olemme itse ryhtyneet. Meillä on uskonvapaus, eli jokainen ihminen saa itse päättää, mihin uskoo ja miten.

      Jos ihminen valitsee itselleen uskonnon joka on toisten mielestä älytön, vastenmielinen, väkivaltainen, vihaa lietsova, takapajuinen, fasistisluontoinen, seksistinen tai maailmanvaltaan pyrkivä, meillä on täysi oikeus kritisoida sitä ja tarpeen tullessa vihata.

      Aivan samalla tavoin kuin meillä on oikeus vihata natseja ja fasismia yleensäkin.

      Oma vika, oma sika.

    • Atte Ateisti

      Race (engl.) = rotu

      Racism (engl.) = rotuun pohjautuva syrjintä


      Mitä "rotua" uskovaiset edustavat, kun he kokevat rotuna tulleensa syrjityiksi?

      Rotusyrjintä on rikos. Nosta siis syyte jokaista rotuasi syrjinyttä kohtaan, niin viimeistään käräjäoikeus opettaa sinulle englantia.

      • elvisnapoleon

        Rasismin ensimmäiseksi asteeksi sanotaan sitä että tunnustetaan rotujen olemassaolo, esim. sanomalla vaikkapa "kaikki rodut ovat samanarvoisia".

        Tieteellisesti on todistettu etti rotuja ole.

        Joko rasismi pitäisi yleistää miksi tahansa keinoteoisin perustein ulkoisin syin tapahtuvaksi syrjinnäksi tai sitten pitäisi puhua vain syrjinnästä.

        Syrjintäpykälässä mainitaan esimerkkejä , ei poissulkevaa listaa, syrjinnän perusteista, esim.sukupuoli, seks.suuntautuminen, uskonto yms.

        USA:ssa jouduttiin tuohon lainkohtaan tekemään lisäys jossa mainittiin että kyse on vain esimerkeistä.


    • normaalia muslimielamaa
    • rotusuojelija

      Voitte unohtaa verukkkeen rassismista!

      Jos haluat nahda rassismia niin mene hyva bidiootti islamimaihin.

      islam ei myoskaan ole uskonto, vaan ideologia!
      -mafiajarjesto tarkemmin..

      Tai suuri MOB!

      • rotusuojeluvaltuutettu

        Rasismin oikea nimitys on rotusuojelu!
        vasemmisto keksi suvaitsevamman nimityksen asialle, eika kukaan huomannut yhtaan mitaan!

        Rassismi-avaimella avattiin suomen ulko-ovi.
        Nyt uussuomalialaiset ovat jo makuuhuneessa !


        ..katso, muista tulee valkeuden enkelina..


      • Uussuomalainen
        rotusuojeluvaltuutettu kirjoitti:

        Rasismin oikea nimitys on rotusuojelu!
        vasemmisto keksi suvaitsevamman nimityksen asialle, eika kukaan huomannut yhtaan mitaan!

        Rassismi-avaimella avattiin suomen ulko-ovi.
        Nyt uussuomalialaiset ovat jo makuuhuneessa !


        ..katso, muista tulee valkeuden enkelina..

        Mitä ilmeisimmin rasismia todellakin on olemassa,onhan sinunkin kirjoituksesi eksynyt tälle palstalle.

        Sen sijaan ´´rotusuojelu´´ on jo käsitteenä täysin järjetön,ja indikoi lähinnä omia asenteitasi muita kohtaan.

        Sinänsähän sivistymättömyys ei mikään synti ole,mutta luulisi sen edes joskus hävettävän.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe