iskias

tuskasta kiroileva

Vihoviimeinen kipu yllätti työpaikalla ja ei auttanut muu kuin mennä "lasarettiin". Piikkejä satoi perskannikkaan, mutta mikään ei auttanut. Lääkärin antama kortisonipiikki vihdoin viimein alkoi vaikuttaa seuraavana päivänä ja laukaisi sietämättömän hikisen kivuntuskan ja helpotus oli sanoin kuvaamaton.

Kysymys?
Onko kellään muulla ollut sietämätöntä iskias vaivaa ja oletko hakeutunut uudelleen lääkärin jälkitutkimuksiin vai miten kannattaisi itseään kuntouttaa , ettei vastaavaa tarvitsisi enää kärsiä. Kiitos neuvoista!

11

3096

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitäkin

      tullut koettua, eivätkä tulokset kummoisia olleet.
      Muutama päivä sairaslomaa ja silleen.
      Ongelman SYYLLE ei tehty mitään.

      On ollut myös muitakin selkä- ja niskakipuja, joiden tutkimuksissa ja hoidossa ei ole hierontaa UKW:tä ja pillereitä tarkempaan ja tehokkaampaan hoitoon päästy, vaikka useita vuosia on voimakkaat kivut olleet päällä.

      Viimein sattumalta löysin kalevalaisen jäsenkorjaajan, joka vilkaisi viemääni röntgenkuvaa, oletettavasti tämäkään ei olisi ollut välttämätön, niin hän sanoi, että sinullahan on skolioosi.
      Hämmästelin hänen sanomaansa, koska mitään notkoselkäisyyttä en ole havainnut, eikä siitä aikaisemminkaan ole mainittu, edes niissä niin tarkoissa tutkimuksissakaan.
      Hän kertoi että se onkin sivusuunnassa!

      Jatkaessa tutkimuksiaan hän totesi myös selkärangassa olevan kiertymää.
      Myös joissakin nikamissa oli virheasentoa.
      Kun tämä mestariparantaja korjaili nämä virheet, tuntuu että kipukin olisi menettämässä tehoaan.

      Näistä virheitä, eikä niiden mahdollisesta poistamisesta ei näiden aikaisempien tutkimus- ja hoitovuosien? aikana ole ollut mitään puhetta?

      Kovin pitkään kivuista kärsineenä, vain kokemuksia , maksuja, laskuja saaneena ja maksaneena, voisin kehottaa sinua googlaamaan kansaparantajien sivuille, ja tekemään sieltä havaintoja ja johtopäätöksiä.

    • tapahtuu paljon

      >Onko kellään muulla ollut sietämätöntä iskias vaivaa ja oletko hakeutunut uudelleen lääkärin jälkitutkimuksiin...

      Selkävaivojen takia tehdään yli miljoona lääkärissäkäyntiä joka vuosi. Suuri osa iskiasta, eli muitakin kipuilijoita löytyy paljon. Ei siitä paljoa apua ole siellä lääkärillä jatkuvasti ravata. Pitäisi hakeutua kunnon hoitoon.

    • avun saanut
    • alaselkä

      Minulla myös on ollut viimeaikoina outoa alaselän kipua lähinnä oikeanpuolen lonkan päällä, ihan voi sormella osoittaa paikan mistä koskee. Kävin lääkärillä ja hän väänteli ja käänteli jalkoja eri asennoissa päinmakuulla ja selällä maaten. Paineli selkärankaa ja tiedusteli mistä koskee, - ei mistään sillä taktiikalla, kun ei tuntunut kipua tällä tutkimuksella. Sanoi vain, et ei näytä ainakaan iskiastyyppiseltä vialta. Kirjoitti tulehduskipu lääkkeen pariksi viikoksi jos se auttaisi ja otti 40 euroa käynnistä. Jos vaiva jatkuisi, pyysi tulla uudelleen tuomaan 40 euroa.
      Sanottavammin tuo lääkekuuri ei auttanut, ehkä hieman lievensi tuntemuksia selässä. Sit googletin sanaa "kireät takareidet" ja sieltä aukes sivut jossa ihan järkeen käyvästi selitettiin alaselän kipuja ja hoitoa. Lähdin kokeilemaan tuota pakaroiden venytystä niille tarkoitetuilla venytysliikkeillä ja kas jo alkoi helpottaa. Tästä motivoituneena venyttelen nyt päivittäin ja tilanne paranee koko ajan, eli oletan syy yhteyden löytyneen ihan kuin ittestään. Lääkäri ei tuota huommannut tarjotakaan, saati tutkinut liikeratoja tai niiden laajuutta ja joustavuutta. Nyt oletan, et selkälihakseni pakarani ja takareidet ovat olleet vain tosi kireät jotka ovat vaikuttaneet lonkan asentoon ja sitä kautta heijastuneet selittämättömänä selkäkipuna.

      • meille linkkejä

        mistä sait tietoa venytyksistä, itsekin tarvitsisin noita. Kiitos etukäteen avustasi. :)


      • googleman
        meille linkkejä kirjoitti:

        mistä sait tietoa venytyksistä, itsekin tarvitsisin noita. Kiitos etukäteen avustasi. :)

        Kuten mainitsin, googletin sanaa "kireät takareidet" ja sieltä sit valitsin erilaisia vastauksia mitä oli tarjolla, sieltä löytyi myös mainitut hoito ohjeet.Toisaalta esim. yoga liikkeitä voi myös hakea googlesta ja katsoa mitkä liikkeet venyttävät juuri takareisiä ja pakaroita ja alaselkää.


      • google...
        meille linkkejä kirjoitti:

        mistä sait tietoa venytyksistä, itsekin tarvitsisin noita. Kiitos etukäteen avustasi. :)

        Tässä yksi ja googlella lisää

        http://www.tuuli.net/kunto-ohjelmat/venyttely.htm

        Kaikkia lihaksia voi todella monella tapaa venytellä ja näinolen jokainen varmaan löytää sen itselle sopivan tyylin.


      • minullakin

        Viime vuonna näihin aikoihin iskias iski. Vaivat ovat muuten pysyneet poissa, mitä nyt vasemman jalan varpaat ovat ajoittain puutuneet. Pohje, polvitaive ja takareisi ovat kireitä kuin viulunkielet. Venyttelyt eivät ole tuoneet apua ja enemmistä venytteleyistä tulee selkä kipeäksi.


    • issiaksesta

      kohta 3 v kärsitty,pullistumat painanut hermovaurioita,repeämä vuotanut ja ärsyttänyt hermoja välilevyalueella.

      työkyvytön omaan työhön,uudelleenkoulutus kevyempiin hommiin edessä.

      Tätä riittää kun tämän saa,tulee huonoja jaksoja ja vähemmän huonoja mutta minä en ainakaan tästä enää koskaan parane. Kuntoutukset kohdallani joka kerta ovat vieneet minua vaan huonompaan suuntaan...

      • kerroppa

        saaatko edes sairaspaivarahaa mina en jnimittäin saa mitään sossusta pitää hakea joka kuukausi ja ne olis jokskus maksettava takasin.
        repeämää onpi ja mnitääån vikaa ei ole kuulemma.
        vituttaa joskus.
        pahimpina aikoina olen täytellyt lipasta tossa odotellessa mutta jotenkin aina on selvitty kun kuuntelee radio deitä.


      • lähtien ja kun sain laaihdu...

        30kg eli nyt normaalipainoinen ja vatsa sekä selkälihakset kunnossa ei ole enään vaivannut.Pahinta tuohon on huonot lonkan ja mahan lihakset yhdistettynä roikkuvaan mahaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      352
      3972
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1739
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      196
      1259
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe