Siman valmistus

pepeindu

Tuleeko tallaisesta reseptistä ihan juomiskelpoista simaa? 8l vettä, 500g kidesokeria, 500g fariinisokeria, 2 sitruunaa ja hiivaa. pystyykö käyttään ihan tavallista pulla tai kuivahiivaa?
Sitten annan vain pari päivää käydä ämpärissä ja pullotan ja annan olla n.viikon verran

13

10624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • simanläträäjä

      paras ohje on fariinisokeripussin kyljessä.

      • ja tarkkana sen hiivan kanssa

        Jos menee yhtään liikaa hiivaa, sima alkaa käydä kuin ..... ja lentää pullosta ulos, kun lopulta yrität sitä juoda. Sima säilyy viikon verran, koska en ainakaan itse keitä koko vesimäärää, vain sen verran kun tarvitaan, että saan kädenlämpöistä.


      • simanläträäjä
        ja tarkkana sen hiivan kanssa kirjoitti:

        Jos menee yhtään liikaa hiivaa, sima alkaa käydä kuin ..... ja lentää pullosta ulos, kun lopulta yrität sitä juoda. Sima säilyy viikon verran, koska en ainakaan itse keitä koko vesimäärää, vain sen verran kun tarvitaan, että saan kädenlämpöistä.

        käymisprosessin aikana kannattaa silloin tällöin varovasti päästää kaasut pullosta, niin on kivempi sitten avata. Ja avata voi puhtaassa kattilassa, jolloin ylitsevuotavat simat ovat kaadettavissa sieltä lasiin. Reippaampi hiivamäärä tietää enemmän prosentteja, joten snapsit voi jättää sitten pois.


    • dfagfaer

      mie annan pari päivää olla löysällä korkit kunnes laitan ne jääkaappiin, sitt voi korkkeja kiristää.. ja vallan mainiota simaa on tullut :-)

    • Kotiviini♥

      Sima

      Ainekset

      4 litraa vettä
      250 g Dansukker Fariinisokeria
      250 g Dansukker Taloussokeria
      1-2 sitruunaa
      1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
      rusinoita

      Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen. (Helpoiten onnistuu, kun liuotat hiivan ensin nestetilkkaan ja sekoitat sitten seokseen.) Sekoita ja anna siman käydä huoneenlämmössä 1–2 vuorokautta.

      Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

      Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

      Tuplaamalla ohjeen (käytä hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suurelle vappuseurueelle!

      Vinkki 1!
      Mikäli haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria.


      Vinkki 2!

      Halutessasi enemmän sitruunan makua kuori sitruunoiden keltainen kuoriosa mukaan. Pese sitruunat huolellisesti ennen käyttöä. Siivilöi sima ennen pullotusta.

    • KAKE85

      Miten saa parhaan makuista voimasimaa?

      • Höpönpöpperö

        Tislaamalla


      • METANOLI
        Höpönpöpperö kirjoitti:

        Tislaamalla

        Joo, niin voimakasta että näkö lähtee.
        Jättäkää tislaaminen niille jotka osaa.


      • Tanoli
        METANOLI kirjoitti:

        Joo, niin voimakasta että näkö lähtee.
        Jättäkää tislaaminen niille jotka osaa.

        Höperö!

        Jos tislaamalla erottelee alkoholit vedestä samaan pottaan niin siinä on metanolin ja etanolin suhde ihan sama mitä ennen tislausta.


    • Pikasimaa

      Voiko sitä simapullon pohjalle juomisen jälkeen jäävää hiivaa käyttää uudestaan, jos pistää pulloon vaan uutta sokeria ja nestettä?

      • miksikäs ei

        Voi, jos se ei ole kuollut liian suuren alkoholipitoisuuden vuoksi.


    • JontikkaSima

      Perhana, ku tehtiin Möljysen kanssa ämpärilliset niin tujuu simaa että perna laukes ja ruiskuripuli poltti ryppysilimän rikki. Ei myö ennee hiivaa laiteta liikoo, eipä ei!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe