Tuleeko tallaisesta reseptistä ihan juomiskelpoista simaa? 8l vettä, 500g kidesokeria, 500g fariinisokeria, 2 sitruunaa ja hiivaa. pystyykö käyttään ihan tavallista pulla tai kuivahiivaa?
Sitten annan vain pari päivää käydä ämpärissä ja pullotan ja annan olla n.viikon verran
Siman valmistus
14
10981
Vastaukset
- dfagfaer
mie annan pari päivää olla löysällä korkit kunnes laitan ne jääkaappiin, sitt voi korkkeja kiristää.. ja vallan mainiota simaa on tullut :-)
- Kotiviini♥
Sima
Ainekset
4 litraa vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
1-2 sitruunaa
1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)
rusinoita
Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen. (Helpoiten onnistuu, kun liuotat hiivan ensin nestetilkkaan ja sekoitat sitten seokseen.) Sekoita ja anna siman käydä huoneenlämmössä 1–2 vuorokautta.
Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Tuplaamalla ohjeen (käytä hiivaa 1/4 tl) saat riittävästi simaa suurelle vappuseurueelle!
Vinkki 1!
Mikäli haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria.
Vinkki 2!
Halutessasi enemmän sitruunan makua kuori sitruunoiden keltainen kuoriosa mukaan. Pese sitruunat huolellisesti ennen käyttöä. Siivilöi sima ennen pullotusta. - KAKE85
Miten saa parhaan makuista voimasimaa?
- Höpönpöpperö
Tislaamalla
- METANOLI
Höpönpöpperö kirjoitti:
Tislaamalla
Joo, niin voimakasta että näkö lähtee.
Jättäkää tislaaminen niille jotka osaa. - Tanoli
METANOLI kirjoitti:
Joo, niin voimakasta että näkö lähtee.
Jättäkää tislaaminen niille jotka osaa.Höperö!
Jos tislaamalla erottelee alkoholit vedestä samaan pottaan niin siinä on metanolin ja etanolin suhde ihan sama mitä ennen tislausta.
- Pikasimaa
Voiko sitä simapullon pohjalle juomisen jälkeen jäävää hiivaa käyttää uudestaan, jos pistää pulloon vaan uutta sokeria ja nestettä?
- miksikäs ei
Voi, jos se ei ole kuollut liian suuren alkoholipitoisuuden vuoksi.
- JontikkaSima
Perhana, ku tehtiin Möljysen kanssa ämpärilliset niin tujuu simaa että perna laukes ja ruiskuripuli poltti ryppysilimän rikki. Ei myö ennee hiivaa laiteta liikoo, eipä ei!!
- Anonyymi
Minä laitan pelkkää farinisokeria. Teen tosin vain 4 litraa ja siihen menee kaksi sitruunaa ja yksi pussillinen fariinisokeria.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 4511042
- 827479
- 755459
Minua nainen harmittaa, että en pääse sun rahoihin käsiksi
En pysty myöskään pilaamaan elämääsi niin kauan kun sulla on fuck off pääomaa. Harmittaa myös etten tiedä kuinka paljon445434Onko muita oman polkunsa kulkijoita
Jotka ei oikein pärjää kenenkään kanssa eli on niin omat ajatukset ja omat mielenkiinnon kohteet yms. On tavallaan sella764738Sydän karrella
Jos yritän olla niin rehellinen kuin pystyn paljastamatta mitään tärkeää. Ensiksi mä huomasin sun tuijottavan mua. Ihme334143- 472978
- 362915
Sinällään hauska miten jostakin
jaksetaan juoruta vaikka mitä. Jakorasia yms. Raukkamaista toimintaa. Annetaan jokaisen elää rauhassa eikä levitellä per412425- 402420