Seurakunta

mietintää

Kannattaa lukea tämä jos et ole tyytyväinen nykyseurakuntien tilanteeseen.

Cole Neil: Orgaaninen seurakunta


Seurakunnat ovat kokeilleet kaikenlaisia keinoja houkutellakseen uusia ja nuorempia ihmisiä – uudistettuja visioita seurakunnan tulevaisuudesta, trendikkäämpiä jumalanpalveluksia, nykymusiikkia, eloisampia saarnoja, isompia ja parempia kokoontumispaikkoja. Silti on vielä hyvin paljon ihmisiä, joita ei tavoiteta, koska he eivät halua tulla kirkkoon. Ja totuus on, että kirkossakäynti sunnuntaisin ei välttämättä muuta elämää; Jumalan läsnäolo sydämessämme on se, mikä meidät muuttaa. Johtajat ja maallikot kaikkialla alkavat vähitellen ymmärtää tarvitsevansa uusia ja voimallisempia tapoja avuksi Jumalan Sanan levittämiseen.

Kansainvälinen seurakuntien istuttaja ja pastori Neil Cole on sitä mieltä, että jos haluamme tavoittaa nuoret ja ne ihmiset, jotka eivät tule kirkkoon, meidän on mentävä sinne, missä ihmiset kokoontuvat. Cole näyttää lukijoille, miten kylvetään Jumalan valtakunnan siementä siellä, missä elämää eletään ja kulttuuri muotoutuu – ravintoloissa, baareissa, kahviloissa, puistoissa, pukuhuoneissa ja asuinalueilla. Orgaaninen seurakunta valottaa käytännönläheisesti tätä uutta seurakunnan mallia ja kertoo sen toteuttamisesta käytännössä.

Tämä seurakunnan malli – Jumalan sanoman vieminen ihmisten luokse sen sijaan, että odotetaan ihmisten tulla tupsahtavan seurakuntaan – saattaa ehkä tuntua vallankumoukselliselta, mutta se on sopusoinnussa sen kanssa, miten Jeesus eli oman aikansa ihmisten keskellä. Orgaaninen seurakunta näyttää, miten voimme palata näille alkujuurille antamalla seurakunnan olla elävä, orgaaninen ja kasvava yhteisö, joka leviää sekä tavallisiin että epätavallisiin paikkoihin.

Neil Cole

Neil Cole on kokenut seurakuntien istuttaja ja pastori. Hän on perustanut Awakening Chapels -liikkeen, joka tavoittaa nuoria postmoderneja kaupunkilaisia, ja hän on perustajajäsen myös Church Multiplication Associates (CMA) -verkostossa, joka on kuudessa vuodessa kasvanut yli 700 seurakunnaksi 32:ssa Yhdysvaltain osavaltiossa ja 23 maassa. Tällä hetkellä Cole palvelee CMA:n toiminnanjohtajana. Hän vastaa sellaisten palvelutyökalujen tarjoamisesta seurakuntien johtajille, että syntyy lisää terveitä opetuslapsia, johtajia, seurakuntia ja liikkeitä. Hänen vastuullaan on myös rekrytoida, kehittää, ohjata ja arvioida seurakuntien istuttajia.

Cole on kansainvälinen puhuja, joka on kirjoittanut myös kirjat Cultivating a Life for God ja TruthQuest. Yhdessä Robert Loganin kanssa hän on kirjoittanut kirjat Raising Leaders for the Harvest ja Beyond Church Planting: Pathways for Emerging Churches sekä Paul Kaakin kanssa kirjan Organic Church Planter’s Greenhouse. Cole asuu Long Beachissa, Kaliforniassa, vaimonsa Danan ja lastensa Heatherin, Erinin ja Zacharyn kanssa.

Teksti otettu osoitteesta:
http://www.suolakauppa.com/product_info.php?manufacturers_id=10&products_id=3634

4

493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "teltantekijän"

      systeemi on erittäin käyttökelpoinen vielä nykyään. Evankeliumia voi levittää ihan normaaleissa arkisissa ympyröissä, siellä missä sattuu normaalistikin liikkumaan, ei tarvitse välttämättä vartavasten mennä joihinkin paikkoihin "saarnaamaan".

    • Lisää...

      Näin on, kyllä Jumala on antanut Niilon oivaltaa jotain hyvin oleellista seurakunnan olemuksesta.
      Lisää samasta aiheesta kertoo TV-dokumentti Tidal Wawe, joka tulee TV-Seiskalta keskiviikkona 23.4. kello 21.15. Siinä on mukana Neil Colen lisäksi myös Wolfgang Simpson ja Tony Dale, kaikki "alan miehiä". Kannattaa ehdottomasti katsoa.

    • Kari P.

      Kannattaa lukea, vaikka olisitkin tyytyväinen seurakuntien nykytilanteeseen. Ei kuitenkaan siksi, että asettelisi kirjan sisällöllä asioita, ihmisiä, seurakuntamalleja ja evankelioimisnäkyjä vastakkain, vaan SIKSI, että voisi saada ITSELLE jotain, mikä auttaa olemaan lähetyskäskyn toteuttamisessa entistäkin hedelmällisempi.

      Uskon, että minua (tämäkin) kirja auttaa tässä.

      Siunauksin,
      kari

      www.slksuomi.fi

    • Seurakunnassa

      Raamattu vaan ei opeta "seurakuntien istuttamista", vaan apostolisen ajan seurakuntamallin voimaan saattamista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe