..onko se pässiä vai onko se lammasta? kumpaa se on? mutta se on sitä joka maistuu sellaselle villasukalle.. mutta villasukkia se ei ole.. vaan jotain lampaankaltaista kuitenkin.. karitsaa en söisi..se on sama kuin söisi lapsia.. sama juttu vasikassa.. mutta eihän kotletti ole vasikkaa? eihän?..
ppässin lihaa pääsiäiseksi
6
211
Vastaukset
- CharlieChaplin
Villasukkia, mutta kyllä kai siitä lihasta tulee hyvää kun osaa laittaa?
..kai..sitä ainakin löytyy ja siitä olisi tehtävä pitkänperjantain päivälline.. lohkoperunoiden kera sun muita lisukkeitta.. niin ja punaviintä varmaankin. tätä lampaan kastiketta pitääkin pohtia ankarasti..
- lammasta;
pervokki kirjoitti:
..kai..sitä ainakin löytyy ja siitä olisi tehtävä pitkänperjantain päivälline.. lohkoperunoiden kera sun muita lisukkeitta.. niin ja punaviintä varmaankin. tätä lampaan kastiketta pitääkin pohtia ankarasti..
Lampaan paahtopaistia, mokkakastiketta ja punajuuria vuohenjuuston kera
4 annosta
Lammas
4 kpl
lampaan paahtopaistia
3 rkl
dijon-sinappia
1 rkl
valkoviiniä
suolaa
valkopippuria
1 rkl
hienonnettua persiljaa
1 rkl
hienonnettua timjamia
3
valkosipulin kynttä
3 rkl
pehmeää voita
öljyä
Keitä valkosipuleita hetki suolalla maustetussa vedessä. Hienonna yrtit ja sekoita pehmeään voihin, lisää joukkoon murskatut kypsät valkosipulit ja valkopippuri. Ruskista paahtopaistit pannulla molemmin puolin ja jäähdytä. Paina pienellä veitsellä reikä paistiin ja täytä se voiyrttiseoksella. Sekoita valkoviini ja sinappi (jos ei satu olemaan valkkarinpohjia, korvaamme rypäle-omenamehulla). Sivele paistit viini-sinappiseoksella. Rouhi päälle kevyesti valkopippuria. Anna marinoitua noin muutama tunti jääkaapissa. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia, mausta suolalla ja anna vetäytyä pari minuuttia folioon käärittynä. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile.
Lammas ehti meillä jo parempiin suihin ennen kuin kamera kerkisi pöytään. Ohjeena voitaneen sanoa, että ainakaan meillä tuo kypsennysaika ei pitänyt paikkaansa (ellei sitten halua täysin raakana syödä lammastaan). Taisi olla ennemminkin 200 astetta ja 30 minuuttia, sitten olivat sopivan roseeta.
Vinkkinä vielä se, että voit tehdä tämän myös vaikkapa karitsan sisäfileestä. Niihin on aika haastavaa saada reikää tökättyä, joten useimmiten olemme sekoittaneet kaikki aineet (vähemmän voita kuin alkuperäisessä reseptissä) tahnaksi ja pyöritelleet fileet siinä. Hyvää tulee niinkin. lammasta; kirjoitti:
Lampaan paahtopaistia, mokkakastiketta ja punajuuria vuohenjuuston kera
4 annosta
Lammas
4 kpl
lampaan paahtopaistia
3 rkl
dijon-sinappia
1 rkl
valkoviiniä
suolaa
valkopippuria
1 rkl
hienonnettua persiljaa
1 rkl
hienonnettua timjamia
3
valkosipulin kynttä
3 rkl
pehmeää voita
öljyä
Keitä valkosipuleita hetki suolalla maustetussa vedessä. Hienonna yrtit ja sekoita pehmeään voihin, lisää joukkoon murskatut kypsät valkosipulit ja valkopippuri. Ruskista paahtopaistit pannulla molemmin puolin ja jäähdytä. Paina pienellä veitsellä reikä paistiin ja täytä se voiyrttiseoksella. Sekoita valkoviini ja sinappi (jos ei satu olemaan valkkarinpohjia, korvaamme rypäle-omenamehulla). Sivele paistit viini-sinappiseoksella. Rouhi päälle kevyesti valkopippuria. Anna marinoitua noin muutama tunti jääkaapissa. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia, mausta suolalla ja anna vetäytyä pari minuuttia folioon käärittynä. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile.
Lammas ehti meillä jo parempiin suihin ennen kuin kamera kerkisi pöytään. Ohjeena voitaneen sanoa, että ainakaan meillä tuo kypsennysaika ei pitänyt paikkaansa (ellei sitten halua täysin raakana syödä lammastaan). Taisi olla ennemminkin 200 astetta ja 30 minuuttia, sitten olivat sopivan roseeta.
Vinkkinä vielä se, että voit tehdä tämän myös vaikkapa karitsan sisäfileestä. Niihin on aika haastavaa saada reikää tökättyä, joten useimmiten olemme sekoittaneet kaikki aineet (vähemmän voita kuin alkuperäisessä reseptissä) tahnaksi ja pyöritelleet fileet siinä. Hyvää tulee niinkin...löytysköhän tarvittavat tarvikkeet??
- mummo-55
joskus on ollut, sitkistynyt vain vanhetessaan :)
Marokossa ja muutoinkin sillä suunnalla on arvossaan sellaiset miesten hatut, jotka on tehty emonsa kohtuun tapetun karitsan turkista. On todella pehmoinen karva, mutta en kyllä sellaista päähäni laittaisi. Hintakin oli kova, mutta eniten kauhistutti se, että sikiö tapetaan ihan viime vaiheessa ennen syntymistään ja vain ihmisen turhamaisuuden takia...sikiökarvanen hattu.. huh..kaikkee se maa päällään kantaa ja vielä sen päällä marokkolainen sikiöhattuihminen..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies pakko olla rehellinen
Kiinnostuin koska olet tosi komea ja sulla on ihana puheääni. Olen aika pinnallinen sitten kai... 😓 kyllä olet tosi rau566588Olet saanut kyllä tunnisteita
Itsestäsi ja meistä. Mutta mikä siinä on, ettet kirjoita etkä anna itsestäsi merkkejä. Ellei ole kysymys siitä, mikä ens394351- 542179
Kristo Salminen, 52, riisuutui - Paljasti Iso-Börjen tatuoinnit - Somekansan tuomio yksimielinen
Iso-Börje, tuo iso, tatuoitu, yltiöromanttinen ja aika kuuma rikollispomo - vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja kat391818Hirvenmaitojuusto
Olin Prisman juustohyllyllä kun vierestä alkoi kuulua kamala paapatus. Siinä oli vanha muori, joka räyhäsi raivokkaasti,61411Joka päivä olen lukenut
Lähes kaiken. Ne sanat ja miten olet minut nähnyt. Se sattuu niin syvälle sydämeen. Ehkä vain manipuloit tai jotain. Sil151179- 241104
- 171081
Kerro mulle miksi juuri me
Kohdattiin? Tässä elämässä. Vaikka ollaan edelleen tutut tuntemattomat. Se on omituinen tunne.671077- 671018