ppässin lihaa pääsiäiseksi

..onko se pässiä vai onko se lammasta? kumpaa se on? mutta se on sitä joka maistuu sellaselle villasukalle.. mutta villasukkia se ei ole.. vaan jotain lampaankaltaista kuitenkin.. karitsaa en söisi..se on sama kuin söisi lapsia.. sama juttu vasikassa.. mutta eihän kotletti ole vasikkaa? eihän?..

6

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CharlieChaplin

      Villasukkia, mutta kyllä kai siitä lihasta tulee hyvää kun osaa laittaa?

      • ..kai..sitä ainakin löytyy ja siitä olisi tehtävä pitkänperjantain päivälline.. lohkoperunoiden kera sun muita lisukkeitta.. niin ja punaviintä varmaankin. tätä lampaan kastiketta pitääkin pohtia ankarasti..


      • lammasta;
        pervokki kirjoitti:

        ..kai..sitä ainakin löytyy ja siitä olisi tehtävä pitkänperjantain päivälline.. lohkoperunoiden kera sun muita lisukkeitta.. niin ja punaviintä varmaankin. tätä lampaan kastiketta pitääkin pohtia ankarasti..

        Lampaan paahtopaistia, mokkakastiketta ja punajuuria vuohenjuuston kera

        4 annosta

        Lammas

        4 kpl
           

        lampaan paahtopaistia

        3 rkl
           

        dijon-sinappia

        1 rkl
           

        valkoviiniä


           

        suolaa


           

        valkopippuria

        1 rkl
           

        hienonnettua persiljaa

        1 rkl
           

        hienonnettua timjamia

        3
           

        valkosipulin kynttä

        3 rkl
           

        pehmeää voita


           

        öljyä

        Keitä valkosipuleita hetki suolalla maustetussa vedessä. Hienonna yrtit ja sekoita pehmeään voihin, lisää joukkoon murskatut kypsät valkosipulit ja valkopippuri. Ruskista paahtopaistit pannulla molemmin puolin ja jäähdytä. Paina pienellä veitsellä reikä paistiin ja täytä se voiyrttiseoksella. Sekoita valkoviini ja sinappi (jos ei satu olemaan valkkarinpohjia, korvaamme rypäle-omenamehulla). Sivele paistit viini-sinappiseoksella. Rouhi päälle kevyesti valkopippuria. Anna marinoitua noin muutama tunti jääkaapissa. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia, mausta suolalla ja anna vetäytyä pari minuuttia folioon käärittynä. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile.

        Lammas ehti meillä jo parempiin suihin ennen kuin kamera kerkisi pöytään. Ohjeena voitaneen sanoa, että ainakaan meillä tuo kypsennysaika ei pitänyt paikkaansa (ellei sitten halua täysin raakana syödä lammastaan). Taisi olla ennemminkin 200 astetta ja 30 minuuttia, sitten olivat sopivan roseeta.

        Vinkkinä vielä se, että voit tehdä tämän myös vaikkapa karitsan sisäfileestä. Niihin on aika haastavaa saada reikää tökättyä, joten useimmiten olemme sekoittaneet kaikki aineet (vähemmän voita kuin alkuperäisessä reseptissä) tahnaksi ja pyöritelleet fileet siinä. Hyvää tulee niinkin.


      • lammasta; kirjoitti:

        Lampaan paahtopaistia, mokkakastiketta ja punajuuria vuohenjuuston kera

        4 annosta

        Lammas

        4 kpl
           

        lampaan paahtopaistia

        3 rkl
           

        dijon-sinappia

        1 rkl
           

        valkoviiniä


           

        suolaa


           

        valkopippuria

        1 rkl
           

        hienonnettua persiljaa

        1 rkl
           

        hienonnettua timjamia

        3
           

        valkosipulin kynttä

        3 rkl
           

        pehmeää voita


           

        öljyä

        Keitä valkosipuleita hetki suolalla maustetussa vedessä. Hienonna yrtit ja sekoita pehmeään voihin, lisää joukkoon murskatut kypsät valkosipulit ja valkopippuri. Ruskista paahtopaistit pannulla molemmin puolin ja jäähdytä. Paina pienellä veitsellä reikä paistiin ja täytä se voiyrttiseoksella. Sekoita valkoviini ja sinappi (jos ei satu olemaan valkkarinpohjia, korvaamme rypäle-omenamehulla). Sivele paistit viini-sinappiseoksella. Rouhi päälle kevyesti valkopippuria. Anna marinoitua noin muutama tunti jääkaapissa. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia, mausta suolalla ja anna vetäytyä pari minuuttia folioon käärittynä. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile.

        Lammas ehti meillä jo parempiin suihin ennen kuin kamera kerkisi pöytään. Ohjeena voitaneen sanoa, että ainakaan meillä tuo kypsennysaika ei pitänyt paikkaansa (ellei sitten halua täysin raakana syödä lammastaan). Taisi olla ennemminkin 200 astetta ja 30 minuuttia, sitten olivat sopivan roseeta.

        Vinkkinä vielä se, että voit tehdä tämän myös vaikkapa karitsan sisäfileestä. Niihin on aika haastavaa saada reikää tökättyä, joten useimmiten olemme sekoittaneet kaikki aineet (vähemmän voita kuin alkuperäisessä reseptissä) tahnaksi ja pyöritelleet fileet siinä. Hyvää tulee niinkin.

        ..löytysköhän tarvittavat tarvikkeet??


    • mummo-55

      joskus on ollut, sitkistynyt vain vanhetessaan :)

      Marokossa ja muutoinkin sillä suunnalla on arvossaan sellaiset miesten hatut, jotka on tehty emonsa kohtuun tapetun karitsan turkista. On todella pehmoinen karva, mutta en kyllä sellaista päähäni laittaisi. Hintakin oli kova, mutta eniten kauhistutti se, että sikiö tapetaan ihan viime vaiheessa ennen syntymistään ja vain ihmisen turhamaisuuden takia.

      • ..sikiökarvanen hattu.. huh..kaikkee se maa päällään kantaa ja vielä sen päällä marokkolainen sikiöhattuihminen..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies pakko olla rehellinen

      Kiinnostuin koska olet tosi komea ja sulla on ihana puheääni. Olen aika pinnallinen sitten kai... 😓 kyllä olet tosi rau
      Ikävä
      56
      6588
    2. Olet saanut kyllä tunnisteita

      Itsestäsi ja meistä. Mutta mikä siinä on, ettet kirjoita etkä anna itsestäsi merkkejä. Ellei ole kysymys siitä, mikä ens
      Ikävä
      39
      4351
    3. Romillt veressä

      Miten pystyy ajamaan 4 romillen humalassa
      Suomussalmi
      54
      2179
    4. Kristo Salminen, 52, riisuutui - Paljasti Iso-Börjen tatuoinnit - Somekansan tuomio yksimielinen

      Iso-Börje, tuo iso, tatuoitu, yltiöromanttinen ja aika kuuma rikollispomo - vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja kat
      Tv-sarjat
      39
      1818
    5. Hirvenmaitojuusto

      Olin Prisman juustohyllyllä kun vierestä alkoi kuulua kamala paapatus. Siinä oli vanha muori, joka räyhäsi raivokkaasti,
      Ruoka ja juoma
      6
      1411
    6. Joka päivä olen lukenut

      Lähes kaiken. Ne sanat ja miten olet minut nähnyt. Se sattuu niin syvälle sydämeen. Ehkä vain manipuloit tai jotain. Sil
      Ikävä
      15
      1179
    7. Ootko muuten täällä edellee?

      A nainen? En luota suhun ja mokasit testin.
      Ikävä
      24
      1104
    8. Olet varmaan nalle nyt ilonen ku

      Se A antaa niin paljo ku haluat..
      Ikävä
      17
      1081
    9. Kerro mulle miksi juuri me

      Kohdattiin? Tässä elämässä. Vaikka ollaan edelleen tutut tuntemattomat. Se on omituinen tunne.
      Ikävä
      67
      1077
    10. Oletteko kaivattunne kanssa samaa tasoa?

      Vai onko out of your league?
      Ikävä
      67
      1018
    Aihe