Jalasjärvi

jarno ja kati

Jalasjärvelle olisi tarkoitus muuttaa...Olisi mukava tietää paikasta etukäteen. Miten meidät "vieraat" otetaan vastaan? Minkälaisia tapoja yms. Hyvät ja huonot puolet Jalasjärvestä ja jalasjärveläisistä. Minkälaiset palvelut? Löytyykö paljon muita muualta muuttaneita? Meillä on ulkomailta adoptoitu tytär. Minkälainen suhtautuminen "erilaiseen" lapseen. Onko helppo löytää kavereita? Kaikki tieto otetaan ilolla vastaan.
Kiitos paljon!!!

23

7654

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • andré

      valitettavasti jouduin työn takia puoli vuotta kitumaan - koko paikka on täynnä ittejään kehuvia pohjalaisjuntteja ja täysin suvaitsematonta sisäsiittosta landepaukkua harasoo...

      • sun kans

        ihan varmasti otetaan teidät ystävällisesti vastaan. pohojalaaset yleensä ottaen on suvaitsevaisia. itte en oo koskaan asunu jalasjärvellä,mutta tiedän että siellä on hyvä henki päällä


      • kalej

        tiedän tämän andren, oli puolivuotta kurssi keskukses linnasta pääsyn jälkeen ja muutti sitten kihniöön asumaan äitinsä kanssa. Nyt ovat onnellisia, heillä on hevonen ja lehmä jota andre käy iltasin "hyväilemässä".


      • andré
        kalej kirjoitti:

        tiedän tämän andren, oli puolivuotta kurssi keskukses linnasta pääsyn jälkeen ja muutti sitten kihniöön asumaan äitinsä kanssa. Nyt ovat onnellisia, heillä on hevonen ja lehmä jota andre käy iltasin "hyväilemässä".

        toki muistan sut katajanokan ajoilta - kyllä kihniö tosi voittaa jalasjärven ja nokan vankila voittaa sen v-tun kusikeksuksen ja muute oot oikeesa mut mulla on tatjana mukana kihnisössä harazoo!


    • Äippä

      Me olemme "uudisasukkaita" Jalasjärvellä eräässä pikkukylässä, sitä edelti asuminen Seinäjoella ja lähikunnissa. Täytyy sanoa että minä olen erittäin positiivisesti yllättynyt. Olemme asuneet täällä n. 5 vuotta ja kyläläiset ja naapurit ovat tulleet kivan tutuiksi harrastusten ja samanikäisten lasten myötä. Terveyspalvelut ovat hyvät, erityisesti neuvola! Hoitopaikoista on välillä pulaa, mutta pääasiassa lapset saa hyvin hoitoon. Koulut ovat laadukkaat ja ainakin meidän kylällä on mahtava yhteishenki. Pitää vain muistaa ettei odota että joku tulee ovelle koputtamaan vaan lähteä itse mukaan kyläseurojen ym. toimintaan, siellä on hauskaa ja tutustuu nopeasti paikallisiin ihmisiin. Paljon sanotaan että pikkukylissä akat juoruaa ja puuttuu muiden asioihin mutta minä en ole kokenut tällaista. Tervetuloa vain!

      • Äippä

        Unohdin tuosta lapsestasi vielä kommentoida, ulkomailta adoptoituja lapsia löytyy nykyään joka kylältä, eivätkä he mitenkään erikoisia enää nykypäivänä ole. Varmasti myös koulukiusaajia/sivistymättömyyttä löytyy joka paikasta, mutta mielestäni Jalasjärvellä asuu suvaitsevaista porukkaa eikä tuttavillani ole ollut ongelmia.


    • Äiti Anturajärveltä

      Hei. Olen itse muuttanut perheeni kanssa Jalasjärvelle jo 6v sitten ja pois en ole lähdössä =) Mieheni ja minä käydään molemmat töissä muilla paikkakunnilla, mutta silti haluamme asua täällä. Olen asunut tosi monella eri paikkakunnalla, sekä isoilla että pienillä, mutta täällä viihdyn kaikkein parhaimmin. Meidät on ainakin otettu oikein hyvin vastaan. Joten olen aika varma, että teidät ja "erilainen" lapsenne otetaan myös oikein hyvin vastaan =) Jalasjärvellä on paljon vanhuksia ja ainakin meidän pienokaiset saavat vanhemmilta ihmisiltä aina ihailevia katseita kaupassa yms..Tykkäävät kun lapsiperheitä tulee kuntaan.

      Isoilla paikkakunnilla on toki enemmän palveluja, mutta täällä on turvallista ja rauhallista ja hyvä olla lasten kanssa. Kuten joku edellä kirjoitti, neuvola toimii tosi hyvin, samoin koulut. Kouluissa on oppilashuoltoryhmät ja asioihin puututaan ajoissa. Täällä voi hyvillä mielin viedä lapsen kouluun ja tietää sen olevan "turvassa". Päivähoitopaikat ovat aika täynnä, kuten joka paikassa, mutta päivähoitotoimisto toimii mielestäni hyvin ja pyrkii kaikin keinoin vastaamaan toiveisiin ja tarpeisiin.

      Niin ja noista palveluista vielä, että kauppojakin on kuulemma lisää tulossa ja Seinäjoki on lähellä, sieltä saa ne palvelut joita ei täällä ole.

      Lisäksi oikein iso plussa palveluille on mm. se että esim. kipeän lapsen kanssa ei tarvitse jonottaa terveyskeskuksessa päivystyksessä tuntitolkulla kuten esim. Seinäjoella, vaan saat varata ajan, jonka saat samalle päivälle ja joka yleensä on korkeintaan 15min. myöhässä.

      Myös hammashoitolalle plussaa, oikein ihania hammaslääkäreitä ainakin meille sattunut, kun meillä molemmilla lapsilla kaikki mahdolliset oikomiset menossa ja silti joka kerta oikein odottavat seuraavaa hammaslääkäriä =)

      Miinuksina ehkä huonot julkiset kulkuyhteydet lähikuntiin, eli oma auto lasten kanssa ainakin välttämätön. Mutta niinhän on nykyään kaikissa pienissä paikoissa.

      Oikein kiva saada kuntaan uusi lapsiperhe =)
      Kaikkea hyvää muuttoonne ja aurinkoista kevättä!

      Ps. Tietenkin asioihin vaikuttaa kovasti myös oma asennoituminen ja suhtautuminen, sekä se mihin päin Jalasjärveä muuttaa ja onko töissä täällä vai muualla ja minkäikäisiä lapsia jne. Mutta positiivisella asenteellahan pystyy viihtymään jopa Porissa! heh..

    • Näinnn

      Jalasjärvellä asuu mukavaa porukkaa ja ite ainakin tykkään koko paikasta! T.kihniön jätkä

    • Voionnetoonta

      Niinku säki huomasit jo 9 vuoden jälkeen tuohon vastata ;)

    • Vastaajat

      Ylisen joukon kidutus salakatselu Parkanossa pihlajalinna tayss Parkano mukana ja poliisit miestä 19 vuotta kidutettu salakatselua jatkuvasti lääkärit poliisit tänään Ikaalisten poliiseille ilmoitettu pihlajalinna myös törkeitä virkarikoksia törkeitä virkaaseman väärin käyttöä valtio petos rikoksia vammat vakavat sairaudet pahin niistä myelooma munuais niska perna aivohermo vammat käsi luusto lihakset hammasvauriot silmävammat keuhko Kamala aiheuttavat hermokipuja jatkuvasti stimuloinnilla sähköllä kehon sisällä laittomasti viety leikkauksen yhteydessä ylisen sisälle pää tekijä Terho Markku neurokirurgi tayss karmeeta koe eläimenä ylistä pitävät kamerat pään sisällä käytössä maailmassa jo kauvan sairaan pervoja Jalasjärvi shoitajat käy Parkanossa töissä sikoja ylisen lapsia uhkailu lapsen lapsia murhaamisella ylinen kertoi lapsen lapset itki puhelimessa Te pappan murharit lääkärit poliisit hulluja poliiseja Vaasan avira kieltäytyi kirjoittamasta lausuntoja vierasesinestä kehon sisällä sikoja asia oikeuskanslerille viety Parkanon shoitajat kaikki mukana tosi sikoja radionlogi Veikko Terho suvisaari kommentti jalasta kirjoitti rehellisesti muista ei pään mri rtg kuvista sika

    • Anonyymi

      Itse muutimme Seinäjoelta, kun lapsia tuli enemmän 10v sitten. Mahtava vastaanotto ja ystäviä itselle/miehelle ja lapsille tuli nopeasti harrastusten kautta. Samalla hinnalla neliöitä enemmän ja saa lapsiystävällisemmän seudun. Täällä hyvät opettaja kouluissa ja päiväkodeissa mahtavan välittävät hoitajat, siitä on jo valmis maksamaan vaikka enemmän. Kurikan kaupunki on rikas, jolla varaa osakkeiden takia ylläpitää hyvinvointia lapsiperheille ja vanhuksille. Täällä on mielestäni parempi kasvattaa lapset ja vanheta itse. Hyvät kulkuyhteydet yhteydet myös ammattikouluihin, amk ja oma lukio.
      Lyhyt kulkea töihin Seinäjoki/Kurikka/Ilmajoki, jopa Vaasaan. Täällä ei ole narkkareita/juoppoja (muutama viaton), rikollisuutta ei juuri ole. Täällä lasten on hyvä ja turvallinen asua ja kasvaa. Koulukiusaamisiin puututaan välittömästi, mahtavat harrastus ja liikuntamahdollisuudet. Pian uusi koulu ja uusittu uimahallikin. En koskaan muut a pois täältä, vaikka olen asunut 5 eri paikkakunnalla. Tämä on ehdottomasti paras perheille.

      • Anonyymi

        kaikki etelä-pohjalaiset on sisäsiitoisia itsekeskeisiä kusipäitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kaikki etelä-pohjalaiset on sisäsiitoisia itsekeskeisiä kusipäitä

        Niin on ja saatanan kateellisia.


    • Anonyymi

      Tulkaa vaan tänne täällä on juoppoja romaani henkilöitä jotka rähisee valkolaisille aina.

    • Anonyymi

      Aikoonani asuin Jalasjärvellä, komiat larot ja rikkahat mannut#

      • Anonyymi

        jos ajaa jokkista,juaa viinaa niillä pääsee jo aika monen kaveriksi...pitää kans tuntee edes yks kulmahousu


    • Anonyymi

      Isojen koirien kanssa räyhääviä, yötäpäivää ryyppääviä eläkeloisia. Karmeaa sakkia. Oli elämäni iloisin päivä, kun pääsin muuttamaan pois.

    • Anonyymi

      Jalasjärvellä tunnetusti hyvin nihleästi vapaata pilluu tarjolla.

      • Anonyymi

        jaa e sitte muutakkaa


    • Anonyymi

      Heh heh ei ikinä enää sinne.on sitte junttia ihan kaikki.ja todellakin sisäsiittoosia käytännössä kaikki

      • Anonyymi

        Henkisesti wäsähtäneitä ja ajaa mopolla vaikka ei oo ikää


    • Anonyymi

      Totista totta Jalasjärvellä: toinen naapurin pitää paitaa jossa lukee kissankorkuisen kirjaimin että täällä on akkavalta, toisesta naapurista kuulee säännöllisestä kun akka ripittää miestään ja huutaa sille että täällähän ei määrään minä. Joten jalasjärveläisten käsitys hyvästä "miehestä" on sellainen, joka on siirtynyt äidin tissin lukuttamisestä muijan perseennuolentaan. Eniten hämmästyttää nuo akat, jotka eivät ymmärrä hävetä alisteisia miehiään.

      • Anonyymi

        Jalasjärveltä puuttuu joku identiteetti kaikki vain yrittää olla jonkin sortin kepuja ei mitään kunnianhimoa elämässä :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe