Hitlerin salamurha

Liittoutuneiden toimesta

Onko tosi, että liittoutuneet pidättäytyivät Hitlerin salamurhaamisesta juuri sen takia, kun hän oli heidän paras liittolaisensa saksan sodanjohdossa, päättömällä johtamisellaan?

19

2248

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastarinnan

      ja loppuun asti taistelemisen fanaattinen takuumies. Diktaattorien salamurhat ovat vaikeita tehdä.Hitlerin turvatoimet olivat äärimmilleen viedyt ja hän muutteli mielivaltaisesti matkaohjelmiaan.

      Esimerkiksi Itä-Preussin komentopaikka oli niin hyvin naamioitu, ettei sitä ilmatiedustelulla löydetty. Jos olisi, niin kyllä pommit olisivat putoilleet.

      • Stauffenberger

        Hitlerin kuolema ei olisi lopettanut sotaa, vaikka monet saksalaiset salaliitot tms. niin uskoivat.

        Sveitsissä toimineella _CIA:n edeltäjän OSS:n Euroopan päälliköllä Allen Dullesilla oli kontakteja moniin sakksalaisiin oppositioihin. Neuvotteluja käytiin kunnes Roosevelt kielsi ne.

        Saksalaisina neuvottelu-osapuolina oli antinatseja, natseja ja sotilaspiirejä. Näissä keskusteluissa tunnusteltiin Hitlerin-jälkeisen Saksan hallituksen mahdollisuutta saada rauha aikaan.

        Dulles kysyi ainakin kerran, mikä Hitlerin asema olisi uuden Saksan hallituksen aikana. Vastaukset eivät jättäneet tulkinnanvaraa: Vainaja.

        Dullesin luona juosseiden nimiä tiedetään: Wolf, SS-kenraali, ja Schellenberg, Himmlerin luottomies joka toimi isäntänsä asialla.

        Himmlerillä oli myös toinen kanava: Kreivi Bernadotte. Bernadotte-Himmler -keskusteluilla Saksan ruhantarjouksia välitettiin länteen. Ainoa konkreettinen tulos olivat "valkoiset bussit", jotka hakivat keskitysleireiltä juutalaisia Ruotsiin läpi sotaakäyvän Saksan.

        Kaikki keskitysleirit olivat Himmlerin alaisuudessa, ja hän kävi kauppaa juutalaisilla. Liitoutuneet eivät käyneet.

        Juutalaisille tämä merkitsi lopullista onnettomuutta: Koko kuuden miljoonan joukko kuoli turhaan. Heidät olisi voitu vaihtaa vaikka lupaukseen olla pommittamatta ei-sotilaallisia kohteita Saksassa.

        Kun tarjoukset suistaa vallasta Hitler ja natsit rauhan saamiseksi torjuttiin, Saksan oppositiot ymmärsivät että myös länsi käy tuhoamissotaa, ja ainoa mahdollisuus on ryhmittyä vaikka Hitlerinkin taakse ja kuolla mieluimmin aseet käsissä kuin teuraslampaina.

        Rooveltin järjetön Stalin-uskollisuus siis pidensi sotaa ja aiheutti mittaamattomat kärsimykset. Saksalaisten oli pakko taistella loppuun asti, koska heidän kanssaan ei tehty rauhaa. Itärintamalla varsinkaan ei ollut vaihtoehtoja.

        Tästä nuosi saksalaisten taisteluhenki. Eräs suihkuhävittäjä-ässä nousi vielä kolme tuntia ennen aselevon voimaanastumista ilmaan ja pudotti b-17-pommittajan. Jos jenkit haluavat tappaa viimeiseen hetkeen asti, nauttikoot omaa lääkettään.


    • vastarinnan

      takuumies loppuun asti. Hänen murhaamisensa oli vaikeaa. Turvatoimet oli viety äärimmilleen. Esimerkiksi Itä-Preussin komentopaikkaa ei löydetty koskaan. Sitä olisi ilman muuta pommitettu.

    • julki
      • Olisi toisenlainen.

        "Mitenkähän olisi käynyt, jos esim. (Fritz) Erich von Manstein olisi asettunut Hitlerin sijaan johtamaan natsien sotatoimia."

        Maailmanhistorian kirjoitus olisi mennyt uusiksi.


      • Hitle

      • ...asettunut Hitlerin sijaan johtamaan natsien sotatoimia. Tuskin hän valtionpäämieheksi sodan ja rauhan kysmyksissä olisi ollut, Hän olisi vain Johtanut sotaa ja konsultoinut uutta Kansleria.


      • visiinkin
        saulmasson kirjoitti:

        ...asettunut Hitlerin sijaan johtamaan natsien sotatoimia. Tuskin hän valtionpäämieheksi sodan ja rauhan kysmyksissä olisi ollut, Hän olisi vain Johtanut sotaa ja konsultoinut uutta Kansleria.

        Jos tädillä oliskin munat, niin täti olisikin SETÄ.


      • Rateki
        Olisi toisenlainen. kirjoitti:

        "Mitenkähän olisi käynyt, jos esim. (Fritz) Erich von Manstein olisi asettunut Hitlerin sijaan johtamaan natsien sotatoimia."

        Maailmanhistorian kirjoitus olisi mennyt uusiksi.

        Hänellähän oli sekä eteläisen armeijaryhmän johdossa että Leningradin rintamalla kosolti mahdollisuuksia voittoisiin sotatoimiin mutta haaveeksi jäivät. Muistelmistaan saa räikeästi selittelijän kuvan: harvat onnistumiset olivat omaa ansiota ja lukuisat epäonnistumiset joko Hitlerin, surkeiden alaisten tai onnettomien olosuhteiden syytä. Lisäksi muisti oli kuin suomalaisilla ministereillä, unohti autuaasti vastaanottaneensa avokätisiä lahjoituksia parjaamaltaan Hitleriltä, jonka tahtoa ei uskaltanut missään käänteessä nousta vastustamaan, toisin kuin esim. Guderian.


    • Josef Kay

      ...natsi-Saksa ei lähettänyt salamurhaajia liittoutuneiden valtionpäämisten perään. Katsos, Haagin sopimus 1907 kielsi sellaisen, ainakin tuota pykälää noudatettiin. Tosin sama sopimushan kielsi siviilikohteiden kaikenlaisen pommittamisen.

      • Sopimuksesta

        Haagin sopimuksessa oli määritelty myös sotavankien kohtelu, sääntö jota varmaan kaikki sotivat osapuolet rikkoivat.

        Yksi sopimuksen kohta oli, jota ei tiettävästi rikottu, taistelukaasuja ei tietääkseni toisessa maailmansodassa käytetty.

        Uskoisin natsien epäröimättä käyttäneen myös salamurhaa, jos siihen vain mahdollisuus olisi ollut.


      • Pussinperä
        Sopimuksesta kirjoitti:

        Haagin sopimuksessa oli määritelty myös sotavankien kohtelu, sääntö jota varmaan kaikki sotivat osapuolet rikkoivat.

        Yksi sopimuksen kohta oli, jota ei tiettävästi rikottu, taistelukaasuja ei tietääkseni toisessa maailmansodassa käytetty.

        Uskoisin natsien epäröimättä käyttäneen myös salamurhaa, jos siihen vain mahdollisuus olisi ollut.

        " Uskoisin natsien epäröimättä käyttäneen myös salamurhaa, jos siihen vain mahdollisuus olisi ollut. "

        Tulipa taannoinen keskustelu mieleeni kuinka natsit saivat Stalinin tappamaan " muutaman " oman marsalkkansa.

        XXII-puoluekokouksessa Hrutsehv vasta paljasti kuinka Stalin sortui natsien juoniin.

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=114&conference=4000000000000028&posting=22000000022916524

        " Muistin joskus lukeneeni jostain vanhasta aikakauslehdestä Tuhatshevskin kohtaloksi koituneista saksalaisväärennöksistä. Lehti löytyi helposti. Artikkeli on YV-lehdessä (Yhteisvoimin, osuuskassaväen kuvalukemisto) n:o 7-8 v. 1962.
        Lehdessä on julkaistu juttusarjaa "MESTARIVAKOILIJOIDEN JÄLJILLÄ, Tositarinoita suurten vakoilijoiden seikkailuista YV:lle kirjoittanut C.H.Ebbinghaus.
        Kyseinen juttu on sarjan 7. nimeltään "Marsalkka Tuhatshevski ja kaivertaja Pfeifer tapaavat kohtalonsa".

        Artikkelin otsake:
        "Max Pfeifer, vaatimaton berliiniläinen kaivertaja, saa vuonna 1937 kansallissosialistiselta puolueelta luottamustehtävän, jonka laatu ennen pitkää paljastuu hänelle. Hänen on ryhdyttävä väärentämään leimoja ja allekirjoituksia, Saksan huomatuimpien johtomiesten nimiä. Tarkoituksena on toimittaa Saksan suurlähettilään kautta Stalinille väärennettyjä asiakirjoja, joiden mukaan marsalkka Tuhatshevski suunnittelisi vallankaappausta. Siten saataisiin Puna-armeijan etevin upseeri pois pelistä. Pfeifer ei tiedä, mitä asiasta ajatella: hän on luottanut Johtajaan ja Johtaja, Adolf Hitler, onkin hyväksynyt näin karkean petoksen. Kaivertajaparka ei vielä aavista mikä kohtalo hänelle itselleen on varattu, mutta sen paljastaa hänelle hänen lähin työnantajansa, SS:n pataljoonankomentaja Alfred Pawel. Mutta Peifer ei tahdo uskoa".

        Jutussa kerrotaan miten Pawel kehottaa kaivertajaa vähän ennen väärennösten valmistumista pakenemaan Sveitsiin koska hänet murhattaisiin heti työn valmistuttua ettei hän voisi paljastaa väärennöksiä koskaan. Hyväuskoinen vanha kaivertaja ei usko varoitusta, "Johtaja ei voi tehdä tällaista", vaan työn valmistuttua lähtee kahden siviilipukuisen SS-miehen mukaan SS-johtaja Heydrichin luokse koska tämä haluaa kiittää kaivertajaa henkilökohtaisesti hyvin tehdystä työstä.
        SS-miehet vievät Pfeiferin autolla Berliinin ulkopuolelle ja tappavat hänet.

        Kesäkuussa 1937 SS tarjosi asiakirjoja Nl:n Berliinissä olevan lähetystön vakoilijoille. Ensin epäiltyään venäläiset ostivat asiakirjapaketin 40000 Saksan markalla. Tämän kaupan kuitti löytyi sodan jälkeen Saksan turvallisuusministeriön arkistosta.

        Artikkelin loppuosa:
        "Tuhatshevski myönsi kaikki syytökset oikeiksi. Miten hän olisikaan voinut kieltää, kun asiakirjat sitovasti osoittivat hänen olleen maanpetturin, toimineen Stalinin selän takana tämän syöksemiseksi vallasta.

        Mutta kuka oli ollut petturi? Mistä asiakirjat olivat tulleet? Sitä marsalkka Tuhatshevski ei koskaan saanut tietää, sillä hänen elämänsä päättyi pistoolin laukaukseen niskaan lokakuun 12. päivänä 1937. Valtionsyyttäjä Vyshinski huomasi erehdyksensä liian myöhään, vasta toimiessaan maansa ulkoministerinä.

        Ne miehet, jotka olisivat voineet estää oikeusmurhat, ovat hekin jo kuolleet. Hitler on poltettu, Heydrich ammuttu ja Himmler päättänyt päivänsä myrkyllä. Kaivertaja Max Pfeiferia ei enää ole, asiakirjapaketin myynyt SS-mies kadonnut sodan pyörteisiin.

        Entä Pawel? Hän pakeni ulkomaille ja elää vielä tänäkin päivänä, mutta on muuttanut nimensä. Omatunto on hänen ainoa ankara tuomarinsa". "


      • Tässä tarinassa on se outoa, että miksi Gestapo olisi tarvinnut kaivertajalta apua, omiin väärennystöihinsä? Kait heillä siihen oli ihan oma ammatti tiimi, josta ei tietoa vuotanut? Kun rikospoliisi alkaa tutkimaan (sellainenkin oli Saksassa) kaivertajan murhaa, kaivertajan lähipiiriltä todennäköisesti kuin tarkkaan tapausta syynätään, oltaisiin kuultu outoja asioita kaivertajan toimista, tapaamisista, erilaisesta käyttäytymisestä, Miksi oli siellä? Tai Ei ollut silloin sielä jne... Mitä nyt sitten vastaan asiassa olisikin tullut – ei tämä ole hyvä tapa. Ikään kuin nyt se ei puhu, kun on kuollut, silloin siitä voi tulla viitteitä. No tutkimukset toki loppuvat, mutta kenties totuuspohjaan perustuvat huhut alkavat pyörimään ei se varma ole, mutta äärimäisen uhkarohkeaa. SS-järjestössä oli myös niitä, jotka pitivät turpansa kiinni. Tämä ei ainakaan osoita suurta nokkeluutta. Paremmin sen olisi ollut pyytää vierailulle Puna-armeijan Kenraaleita ja pienessä kännissä ne lukematta olisivat voineet allekirjoittaa vaikka omaa kuolemantuomiota, jos lukulasitkin olisivat kadoksissa ja lahjukset juuri saamassa. Ei niissä välttämättä kikkaillen tarvita kovin suuria väärennöksiä.


      • CIA, MOSSAD tai KGB.

        Uskoakseni CIA:n kosto Vietnaminsotien aikaisista kärkevistä arvosteluista ja mitä sitten olisi ollut tuoreempaa, ei se hörhö ollut, vaikka niin välillä itsekin uskoi, kun pistetään koville näin usein alkaa uskomaan itse itseäänkin.

        Noin teknisesti ei kovin vaativa toimenpide, muuta kuin jälkien peittäminen. Kaikki otettu valmiiksi selville, kulkureitit ja salakuunneltu. Sitten otetaan oma mies joka ei ole puuhastelemassa ruotsissa, lentää Tukholmaan menee kämppään se ja se kaikki valmiiksi opastettuna . täräyttää ja taas ohjeiden mukaan poistuu - ja paikalla oleva tiimi tekee tehtävänsä jos sitä vielä on. Yksi mies vain sitä ampumista varten muut ovat valmistelleet kaiken yksityiskohtaisesti.

        Tai oliko kyse ruotsin ydinase hankinta suunnitelmista, Murha tapahtui 1986 -liennytys siis oli alkanut.

        No kaikki on mahdollista, :))


    • lökjölkjölkjölkjölkj

      Kyllä niissä varmaankin jossakin määrin oli myös liittoutuneilla sormensa pelissä. Jossei muuten niin vaikkapa onnistuneen murhan jälkeisissä turvatakuissa taikka pakopaikkana...

    • Tapahtumapaikalle

      NÄE OPERAATIO VALKYYRIAN 20.7.1944 TODELLISET TAPAHTUMAPAIKAT! 16.-19.7 & 21.-24.5 to-su 4 pv. HITLERIN WOLFSSCHANZE -SUDENPESÄ Katso http://www.blitztours.fi/77 Nykyisessä Puolassa entisessä Itä-Preussissa Masurian kauniilla järvialueella on monia historiallisesti merkittäviä 1. ja 2. maailmansodan tapahtumapaikkoja.Hitlerin Sudenpesän lisäksi mm. Mauerwaldin Saksan armeijan pääesikunnan bunkkerialue, Howchwaldin Himlerin Gestapon ja SS:n bunkkerialue, Itärintanmanmuseo ym. Metsi lähtee katsastaa paikat.

      • hittler

        georg elser yritti murhata hitlerin munchenin burgerbraukellerissä omatekoisella pommilla.hitler oli poistunut
        paikalta 13 minuuttia aikaisemmin ennekuin pommi räjähti.minuun on vaikutuksen tehnyt miehen rohkeus
        ja poikkeuksellisen vahva halu murhata hitler ja vielä yksinään.


    • Seydlitziläiset

      Olisivat ottaneet vallan ja Manstein olisi joutunut häpeään.

    • Göbbels

      Oletteko huomannut että MTV:n maksukanavillla pyörii mielenkiintoinen dokumenttisarja Hitlerin henkivartijoista. Sarja on englantilaisten Churcillin henkivartijat sarjan tekiöjiden tuotantoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      228
      5745
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      142
      3438
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2539
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2446
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2032
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1596
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      120
      1591
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1453
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1260
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1121
    Aihe