Ovatko joogaliikkeet

syntiä sel-

laisinaan? Meinaan, jos tekee kotonaan kirjan kuvien mukaan joogaliikkeitä ilman minkäänlaista henkistä puolta niin ovatko jo pelkät liikkeet syntiä.

Entä jos tietämättään venyttelee ja tekee vahingossa joogaliikkeitä niin onko sekin syntiä. Tai jos joku fysioterapeutti neuvoo liikkeitä ja siellä on joukossa samoja, joita joogakin käyttää niin onkos sekin syntiä?

18

2342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämä oli syntiä

      jooga olisi syntiä? eihän siinä palvota muita jumalia, ei edes itseään.

      • ei välitä

        siitä mitä tulee ja menee, silloin on syytä pelätä asioita.


    • sellaisenaan,

      mutta parempi olisi etsiä normaali jumppakirja jostain, siinä voi olla samantapaisia liikkeitä ilman niitä asanoita.

      • Myanmarin

        tilanteessa?


        Mielestäni se on se, että tästä asiasta tiedottaminen loppui kuin seinään. Siis se, että on ihmisiä kuollut parin päivän aikana MONINKERTAINEN MÄÄRÄ verrattuna esimerkiksi KOKO IRAKIN SODASSA kuolleiden määrään, niin tämä on edesvastuutonta kerta kaikkiaan. Edesvastuutonta toimintaa medialta. Sitten kumminkin Irakin sotaa uutisoidaan "kuin" kyseessä olisi joku vakavakin asia. kuitenkaan tällaista että useita satoja tuhansia ihmisiä kuolee, niin pikku uutinen vaan viime viikon alussa.

        Minulla itselläni on jäänyt nykyisestä Myanmarin tapauksen uutisoinnista sellainen karamellimainen kuva, että ihmiset - jotka siis ovat "kaukana" (poissa silmistä) jossain sademetsässä tms. - ovat kuin hyttyset jotka "passiivisesti kuolevat" kun päälle kaataa vähän vettä.

        Tällainen ihan neutraali asennoituminen minulla ja varmasti muillakin kansalaisilla - veikkaan että 35% suomalaisista (puhumattakaan jenkeistä sitten?!?) ei tiedä koko asiasta mitään. Koska media ei ole välittänyt infoa. Tai on, mutta aika neutraaliin sävyyn. Kämppis kysyi pari päivää sitten että olenko kuullut Myanmarin tulvista. "Ai mistä, en oo..." Tai siis laitoin kyllä muutaman kympin katastrofirahaa, että "no kai siellä on aika paha tilanne..." mutta homma unohtui MONEKSI PÄIVÄKSI, se oli joku pikku uutinen minkä sattumalta luin silloin.

        Median tehtävähän on tiedottaa asioista.


        Amy Winehouse riisuutui puistossa - katso järkyttävät kuvat!
        http://viihde.mtv3.fi/uutiset/musiikki.shtml/644612?winehouse_amy

        Arvio: 98% kristityistä lukee ensin jälkimmäisen uutisen.


      • Tuota en

        tiedä. Onko se eri kuin mantra vaiko sama? Ei ole tuo joogasanasto kovin hyvin hanskassa.


      • Tollojen tulkki

        Asanaharjoitus on jumppaa tai venyttelyä.

        Asanoiden eli asentojen hallitseminen vie noin 30 vuotta, ennenkuin voi edes kuvitella alkamaan mietiskelemään jumalan olemassaoloa.

        Lihalla, lääkkeillä, tupakalla ym. myrkyillä saastutetun kehon puhdistaminen kestää niin kauan. Saastuneena on turha pohdiskella jumalaa.


      • Tollojen tulkki
        Tuota en kirjoitti:

        tiedä. Onko se eri kuin mantra vaiko sama? Ei ole tuo joogasanasto kovin hyvin hanskassa.

        ja tarkoittaa asentoa. Jos asana pelottaa, niin kannattaa myös vältellä esim. englanninkielisiä jumppaoppaita, koska niissa sana asento on korvattu vieraalla sanalla, jota urpo ei ymmärrä, nimittäin POSITION. Muistuttaa epäilyttävästi epäjumalan nimeä POSEIDON. IIK helvettiin voi joutua pelkästään jos tekee asennon vieraalla kielellä.


      • siinä.
        Tollojen tulkki kirjoitti:

        Asanaharjoitus on jumppaa tai venyttelyä.

        Asanoiden eli asentojen hallitseminen vie noin 30 vuotta, ennenkuin voi edes kuvitella alkamaan mietiskelemään jumalan olemassaoloa.

        Lihalla, lääkkeillä, tupakalla ym. myrkyillä saastutetun kehon puhdistaminen kestää niin kauan. Saastuneena on turha pohdiskella jumalaa.

        Ainakin millainen käsitys minulla on, esimerkiksi tämän syntipalstan perusteella voi jo todeta, nykyajan kristitystä. Odottavat sitä hetkeä jolloin Kaikkivaltias Herra antaa 'morsiamilleen' kultaisen lyyran käteen ja painaa valkoisen lakin päähän.

        Nykyajan krititty on kiinnostunut asioista mutta "rimaa hipoen", että "pantiimpa tikku ristiin asian hyväksi": on kiinnostunut niistä asioista mistä Raamattu käskee, että "sinun tulee olla kiinnostunut näistä asioista", mutta itse ei kumminkaan V Ä L I T Ä asioista. Joita Herra pitää arvossa, niistä ei välitä, on kiinnostunut kylläkin, kuten tulee Raamatun mukaan ollakkin.

        Mutta ei nykyajan kritityn elämä yhtä juhlaa ole, hän saa elämänsä aikana eteensä myös kiperiä kysymyksiä pohdittavakseen. Esimerkiksi "miten ilmoittaa kohteliaasti että kieltäyty verensiirrosta" tai "miten on mahdollista että homoseksuaalit tuntevat eros-rakkautta vaikka Raamatussa on että homoseksuaalit ovat irstailijoita ja hekumoitsijoita" tai "johtuukohan se meidän lepsuuntuneesta kannasta naispappeuteen, että kirkosta eroaa kokoajan niin paljon porukkaa".

        Siis tällaisia vakavia periaatekysymyksiä joilla asioilla itsessään ei ole k e r t a k a i k k i a a n ei sitten yhtään minkään asian kanssa minkäänlaista fyysistä tai henkistä pahentavaa vaikutusta. Nykyajan kristitythän on kuin jollekin seuramatkalle lähdössä. Mihinkä teillä on hoppu?
        http://www.youtube.com/watch?v=s3gZI1XHAzE&NR=1


      • pronssipatsas2342
        Tollojen tulkki kirjoitti:

        ja tarkoittaa asentoa. Jos asana pelottaa, niin kannattaa myös vältellä esim. englanninkielisiä jumppaoppaita, koska niissa sana asento on korvattu vieraalla sanalla, jota urpo ei ymmärrä, nimittäin POSITION. Muistuttaa epäilyttävästi epäjumalan nimeä POSEIDON. IIK helvettiin voi joutua pelkästään jos tekee asennon vieraalla kielellä.

        Mutta Poseidonhan on meren jumala! Epäjumalasta puhuminen on suorastaan loukkaavaa. Toivottavasti en satu kanssasi samalle ruotsinlaivalle kun joudut tilille sanoistasi.


    • mölisevät

      jotain taikasanaa mielessään jookatessaan.
      Tietääkseni Pilateksessa ja Method putkistossa on niitä samoja liikkeitä ilman itämaista filosofiaa.

      • Pilates

        ja jooga ovat kaksi eri asiaa. Method Putkistossa taidetaan soveltaa ainakin pilatesta (joogasta en ole varma). Joka tapauksessa jooga kuntosaleilla ja vastaavissa harjoitettuna ihan vain vain jumppaa, venyttelyä ja rentoutumista.


    • ylipappi.

      Sinun pitää katkaista kaikki yhteydet häneen ja käydä ehtoollisella. Sitten rukoilet vain parannusta vaivoihisi siltä oikealta jumalalta.

      • ei ole fy-

        sioterapeuttia enkä ole koskaan ollut fysioterapiassa. Mutta kysyin vain asiaa. Jos mielestäsi joogaliikkeet ovat jo pelkkinä mekaanisina liikkeinä syntiä niin voisitko perustella.


    • voisi ehkä

      suhtautua kuin epäjumalille uhrattuun lihaan. Alkuseurakuntalaisten oli vaikea löytää kaupoista lihaa jota ei olisi uhrattu epäjumalille. Siksi monet olivat kasvissyöjiä. Paavali kuitenkin neuvoi syömään kaikkea mitä kaupoissa myydään paitsi jos joku uskossaan heikko sattui siitä huomauttamaan tai oli ilmeistä että se loukkasi häntä.
      Liikkeitä voi siis tehdä mutta älä jätä kirjaa heikkojen näkyville.
      Onhan noi länsimaisetkin jumppaohjeet kaupallisuuden ja vatsanpalvonnan epäjumalille uhrattuja...

      • paras vas-

        taus tähän mennessä ja aikalailla Raamatun mukainen. Ei minustakaan joku istuma-asento tai muunlainen mutkalla olo voi jo itsessään olla syntiä. Silloin syntikäsite olisi aika outo.


    • hihhulit

      mitäs helvettii täällä sekoillaan?

    • OttoPetteri

      Tottakai joogan on syntiä! Sehän on selvää. Muuta heti tapasi ja ryhdy vaikka lahkonnimissä lapsenraiskaajaksi. Se ei ole lahkoissa syntiä ja sen saa aina anteeksi.

    • liisa ihmemaasta

      Kaikenlaista taikauskoa sitä ihmisten mieliin kylvetään. Jooga muka syntiä! Hah hah!
      Ei voimisteluliikkeet kehon kunnossa pitämiseksi ole syntiä, jos syntiä nyt edes on olemassakaan. On vain pahoja tekoja, joita esimerkiksi joogaa synniksi väittävät tekevät, eli jopa lapsiin kohdistetut alistamiset ja seksuaaliset häpäisyt!
      Uskovaiset ovat pöpejä. Onneksi uskonnot kielletään vuosisadan loppuun mennessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 183
      1975
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      141
      1447
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe