"Kuntoutusta" ylivilkkaalle lapselle

opiskelijaneiti

Hei!
Opiskelen lähihoitajaksi toista vuotta. Olen nyt työharjoittelussa ala-asteella, erityisopetusluokassa. Tarkoituksena olisi tehdä jonkinlainen "kuntoutussuunnitelma" yhdelle adhd lapselle. Olisiko kenelläkään minkäänlaisia vinkkejä, miten lapsen saisi rauhoittumaan ja keskittymään paremmin ja millaiset konstit tehoavat?

5

670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvoksi saanut

      että tarkkaavaisuushäiriöstä kärsivälle lapselle selkeät ja yksinkertaiset käskyt,eikä montaa asiaa kerrallaan,ovat tärkeitä..eli esim.jos lapsi juoksee kadulla(ja hänen haluaa kävelevän) ei sanota "älä juokse"..vaan pelkästään "kävele".

    • uhkailu ja kiristys

      Jos saat open luvan, rauhoita tunti viisi minuttia ennen loppumista, näytä ritsan kuva ja pyydä etsimään kolmihaarainen oksa. Saat lasten huomion. Varaa kuminauhaa ja käpyjä. Kerro intiaanien tms. yhteydestä luontoon ja kuinka he saalistivat pikkueläimiä ritsalla. Anna lasten kokeilla käpymaaliin itse. Lupaa, että seuraavan kerran, kun hommat on tehty, tehdään jousipyssy. Kun saat lasten kiinnostuksen ja kunnioituksen, voit kiristää hyviä tuloksia. Seuraavaksi voi jo riittää 15 min. koulun pihassa katsoen muurahaisia (sotilasmurkut ja kuningatar). Merkitys ja mielenkiinto oppimiseen, kaikki aistit mukaan ideana.

      • toki

        että koko ryhmä on mukana. Muuten seuraat vaan, mistä puhutaan ja keksit lapselle oman jutun. Jos lapsella on jo hyvät kaverisuhteet, otat muita mukaan ajatuksiisi (se on osa kuntoutusta esim. ryhmä biologeja keksii salatun luolan ja sieltä löytyy Kuningas "tyhjä lappu" ja mietitään, mikä etukirjain. Ja sitten otat lapsen mukaan tms.
        Joskus ylenpalttinen koulutus vie mielikuvitukselta ja kehtaamiselta siivet. Pitäisi vain muistaa, että lapsen takiahan sitä asialla ollaan.


    • A.S. Neill

      1) Anna lapselle isä ja äiti (jos näitä ei ole saatavilla, hommaa jostain kaksi aikuista, jotka sitoutuvat lapseen 24x7.

      2) Siirrä lapsi virtuaalitodellisuudesta reaalimaailmaan -- ts. tietokone ja dvd tarkkaan kontrolliin. Elokuvia katsellaan ja tietokonetta käytetään vain aikuisen kanssa yhdessä

      3) Lue lapselle ikään sopivaa kirjallisuutta. Jos lapsi osaa itse vähänkin lukea, anna hänen lukea osa tekstistä, taidon mukaan. Lue lapselle ääneen, vaikka hän osaisi itse lukea hyvinkin. Keskustele luetusta ja puhu muutenkin lapsen kanssa paljon ja lasta kunnioittaen.

      4) Ole johdonmukainen. Ongelma ei ole siinä tarvitaanko "rajoja ja rakkautta" -- on selvää että tarvitaan (esim. konttaavaa lasta ei voi päästää portaisiin). Ongelma on siinä, että rajat ja rakkaus eivät saisi kasvattajan puolella siirtyä päivittäin samaan tapaan kuin rajat II maailmansodan aikaan. Lapsen on voitava luottaa siihen, että tänään on samat säännöt kuin eilen, eikä huomista tarvitse pelätä. (Tähän tarvitaan ne 2x24x7 aikuiset -- masennuslääkkeitä popsiva itkuraivareita saava yh-äiti on, anteeksi vaan, sopimaton valinta.)

      jne...

      Ja sorry kaikille, jotka kiehauttivat maitonsa yh-äiti -kommentistani tuossa lopussa. Toivon voimia kaikille, jotka ovat joutuneet siirtämään ukkonsa ulkoruokintaan, yleensä siihen on ollut hyvä syy.

      Kun saat yllä olevat asiat kuntoon, voit ruveta viilaamaan tilanteista siellä luokassa. Silloin sinulla on jonkinlaiset onnistumismahdollisuudetkin. Ehkä voit lukea esim. tämän kaverin http://users.jyu.fi/~saloviit/ Työrauha luokkaan -nimisen kirjan. Jos ei sitä koulussasi ole, pyydä tilaamaan.

      • olisipa se totta

        miten nerokkaasti "a.s. neil" järjestää lasten aivojen välittäjäaineitten toiminnan johdonmukaisella vanhemmuudella. HIENOA! Sukupolvet lääkäreitä ja psykiatreja yóvat yrittäneet ratkaista autismin ja tarkkaavaisuuhäiriöitten ongelmaa mutta sinä siihen pystyit!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe