maksimivoimaa

....

ajattelin tässä vähän kysellä muiltakin, että millä tavalla he saavat parhaiten maksimivoimoo irti miehestä! itsekin harrastanu voimanostoo ja löysin itselle ehkä parhaan tavan saada ykkösvoimaa. kyykyssä ja vedossa en tee ollenkaan tiukkoja yli 3toiston sarjoja, suurin osa 1-2toistoo. ja niitä ku tekee niin jää aina paukkuja seuraavaan kertaan, koska ei tule pumpattua koipia maitohapoille ja sitten kestävyyttä sain kun pelasin lätkää, futista ja juoksin. mielestäni super hyvin toimi ja lähes aina oli ruutia koivissa kun ei koskaan niitä rääkätty loppuun asti. penkissä aika lailla samanlainen juttu eli lyhyttä sarjaa isoilla painoilla ja joka reenistä jäi vielä paukkuja jäljelle, se on sillain kiva reenata kun et ole monta päivää niin kipeenä ettei paskalle kärsi istua,

ku jättää ne viimeset nostot seuraavaan kertaan niin sitä seuraavaa reeniä odottaa kun hullu puuroa. ainakin itse totesin että loppujen lopuksi kun voimaa haetaan niin yllättävän vähäinen toisto/nosto määrä saa aikaan parhaan kehityksen, nämä runsaat sarjamäärät joissa vedetään mehut pois ni on sitten näitä bodailu juttuja, mutta ei niistä sen enempää.
mielellään kommenetteja muilta joilla on voimahakuisesta reenistä onnistuneita juttuja.

7

1903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 64-v

      Maksimivoima kasvaa maksimivoimaharjoitteilla.
      Tiettyyn rajaan saakka.

      Sitten kun maksimi on "ulosmitattu" ko. lihaksen poikkipinnasta täytyy sitä pintaa hankkia lisää.

      Itse otin aikanaan 3x3, 2x2, 1, ja takaisin pyramideja.
      Ykkönen täysillä ja jos tuntui olevan pelivaraa niin 5:n lisää uusiksi.

      Varsinainen perusvoimaharjoittelu laiminlyötiin täysin joten suorituskyvyssä tuli raja vastaan.
      Ainoana myönteisenä asiana voi mainita että voimien puuttuessa tekniikka (olympianostot) hioutui.

      Myöhäisheränneenä totesin sarjakestävyyden puutteen.
      6 - 10 toiston rautohin nähden maksimini oli erittäin paljon ylempänä.
      = en pystynyt tekemään yli 5:n sarjaa kovinkaan kummoisilla raudoilla.

      Onneksi olin jotain oppinut ennen junnuvalmennuksen vastuun ottoa.

      Kyllä kausirytmitykseen kannattaa mielestäni sisällyttää kunnollinen perusvoimakausi ja sieltä vaikkapa kontrastivoimatyyppisesti tulla "ulosmittaamaan" tehoja.

    • ,jgblhgdf

      joo tottahan se on että jos haluat maksimivoimaa niin just näitä 1, 2 ja kolmen noston sarjoja. Lihakset hermottuu eri tavalla kuin pitkissä sarjoissa. Ja sit kun tulee raja vastaan niin aloitetaan tekee todella pitkiä sarjoja että lihakset alkaa kasvamaan. Esimerkkinä: nostat maksimin vaikkapa 100kg ja tulos ei enä nouse vaikka kuinka treenaa niin sit rupeet tekee 50-60kg:lla pitkiä vaikka 20 toiston sarjoja. Itse ainakin huomasin että toimii kun tekee niin pitkää sarjaa kuin vain jaksaa ja taas uudelleen niin paljon ku menee. Tulee kunnolla pumppia lihaksiin.

    • Frank.Zane

      http://www.raneweb.net/ kertoo harjoittelusta:

      Voimakausi

      Voimakauden pyrkimyksenä kehonrakennuksessa on lisätä lihasten voimantuottokykyä ja parantaa siten valmiuksia käyttää raskaampia painoja myös muiden harjoitusjaksojen aikana.

      Voimakaudella sarja- ja toistomäärät ovat alhaiset ja apuna on mahdollista käyttää erikoistekniikoita mm. pakkotoistoja sekä negatiivisia ja puolikkaita toistoja. Yleensä harjoitusohjelma rakentuu siten, että treenattavalle lihakselle tehdään hyvien lämmittelyjen jälkeen 1-2 kovaa pääsarjaa, jossa toistot ovat lihasryhmästä riippuen 3-6 välillä. Tämän jälkeen samalle lihasryhmälle tehdään 1-2 apuliikettä, joissa kussakin 2 sarjaa. Sarjojen toistomäärät ovat apuliikkeissä hieman pääliikettä pidemmät, noin 6-8. Jokaisella harjoituskerralla treenataan 1-2 lihasryhmää intensiivisesti. Sarjojen välissä pidetään normaalia treeniä pidemmät tauot, jotta voimantuotto olisi palautumisen ansiosta mahdollisimman tehokasta jokaisen sarjan aikana.

      Tyypillistä voimakaudelle on, että se on kestollisesti melko lyhyt periodi, noin 6 viikkoa. Ideana on, että koko tuon ajan pyritään systemaattisesti lisäämään harjoituspainoja siten, että viimeisellä viikolla ovat käytössä raskaimmat painomäärät, mahdollisesti omat ennätysraudat. Hyvän venyttelyn ja lihashuollon tärkeys korostuvat entisestäänkin voimakaudella.

      • miesvm67

        Pakkotoistoilla ja noilla erikoistekniikoilla ei ole mitään tekemistä voiman haun kanssa. Voimatreenissä nimen omaan ei tehdä KOSKAAN sarjoja loppuun, puhumattakaan siitä että tehtäisiin jotain helvetin pakkotoistoja.


      • MIES(idiootti)
        miesvm67 kirjoitti:

        Pakkotoistoilla ja noilla erikoistekniikoilla ei ole mitään tekemistä voiman haun kanssa. Voimatreenissä nimen omaan ei tehdä KOSKAAN sarjoja loppuun, puhumattakaan siitä että tehtäisiin jotain helvetin pakkotoistoja.

        ja retostelee täällä! vittu tässähän on kyseessä jokaisen omat jutut että millä ne tulokset on noussu, ei mistään sun jostain bodaus lehdestä lukema Arskan voimareeni!! pysy apina pois täältä jos et osaa tervettä tekstiä kirjottaa!
        Homo


      • ---
        MIES(idiootti) kirjoitti:

        ja retostelee täällä! vittu tässähän on kyseessä jokaisen omat jutut että millä ne tulokset on noussu, ei mistään sun jostain bodaus lehdestä lukema Arskan voimareeni!! pysy apina pois täältä jos et osaa tervettä tekstiä kirjottaa!
        Homo

        Ole hyvä ja otsikoi jatkossa viestisi paremmin. On täysin turha otsikoida "kene biisi", palstalla, jossa joka viestissä etsitään jotain kappaletta tai esittäjää. Tätäkin on kysytty aiemmin. Jos olet sama kysyjä, olisit voinut tällä kertaa panostaa otsikkoon ja saisit todennäköisemmin vastauksen. Kirjoitathan seuraavan kerran palstan ohjeiden (löytyvät palstan etusivulta) mukaisesti otsikkoon tuntomerkkejä etsimästäsi kappaleesta...............................................................


    • Mikkiksen Pake

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9214
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      41
      2709
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2493
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1330
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe